Hali!
Unigraphix-al foglalkozik valaki?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Iski
(lelkes újonc)

richies
(fanatikus tag)
tudja esetleg valaki, hogy az inventor kihasználja-e a dual procikat????
mert pl egy amd300+ a64-essel elég gyengén muzsikál 
de még 2.8-as p4-en is 3g rammal...
Rozsomak of Power

Thomas-H
(újonc)
Hello.
Hogyan lehet mintát csavarvonal mentén létrehozni?

Atlantis
(VIP)
VGA milyen? Csak mert a procik ereje szerintem elég, a dual procit viszont nem hinném, hogy ezek a rendszerek kihasználnák, ergo sokra nem mennél vele.
Ha azok a procik gyengék, akkor
1., gyenge VGA-t használsz, ami szerintem sokkal fontosabb ezeknek a szoftvereknek, mint a VGA
2., valami iszonyatosan nagy, számolásigényes modellekkel dolgozol.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

Atlantis
(VIP)
Milyen programmal?

richies
(fanatikus tag)
pedig cpu a ludas..
99%-on van egyfolytában
a vga egy 6600... (nvidiák jók oglben)
és pl nem forgfatásnál áll le a cucc, hanem ha vmit módosítok a rajzon...
marana xeon/opteron ?
Rozsomak of Power

buci
(fanatikus tag)
Spiral patternt régebben már nézegettem, de ott egy síkban lévő furatokat helyeztem el
egy tárcsán.

TrollBalint
(őstag)
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha én tanultam Catia-t, akkor hol tudok elhelyezkedni, ha informatikus végzettségem van (talán lesz egy villamosmérnöki is
). Mert nálunk grafikus szakirányon ilyen gépészeti meg építészeti progikat oktattak.
Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

richies
(fanatikus tag)
szakrajz megy? 
amúgy infosoknak hova kell 3d-s tervezés?
Rozsomak of Power

Iski
(lelkes újonc)
Hi all!
Meg van a wildfire 2,0 is és a solidworks 2006 is.Én mindig a solidworksnél lyukadok ki.Szerintem ha tudásban van is különbség nem olyan jelentős.Nem tudom eldönteni ,hogy igazából melyikkel foglalkozzak jobban.Győzzetek meg indoklással és ész érvekkel.Köszi 

Atlantis
(VIP)
Akkor tényleg nem kis méretű összeállításokkal dolgozol. Memória mennyi?

TrollBalint
(őstag)
Nem tudom hova kell, szeirntem sehova 
De tanultunk házat rajzolni (AutoCad, stb.)
meg gépészeti elemeket rajzolni, kb. annyit tudunk, hogy egy rajzot fel tudunk vinni gépre.
Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

Atlantis
(VIP)
Hasonló a helyzetem, eddig ProE-ztam, de a cég átállóban van Solidworks-re. Tudásban szerintem a ProE messze többet tud, több modul van hozzá, viszont a Solidworks is abszolút használható, könnyebben tanulható és aki szereti az ''agyonikonos'' rendszereket, annak könnyebben is kezelhető. Én nem ilyen vagyok, a Proe-t 70%-ban billentyűzetről vezéreltem, így a SW kezelése még nagyon szokatlan.
A SW sokkal stabilabb, lényegesen kevesebb bugja van, mondhatjuk, hogy amit tud, azt biztosan tudja. ProE-ban meg gyakran azzal ment el az idő, hogy a programhibákat hogy tudom kicselezni...
Egyelőre én még a ProE-t kedvelem jobban, de szerintem idővel ez meg fog változni. Tényleg gyorsan lehet látványosat alkotni SW-ben, de komolyabb dolgok tervezésére is jó. A mi iparágunkban külföldön a SW jóval elterjedtebb, szerintem idővel itthon is többen fogják választani.
Nehéz egyértelmű tanácsot adni, tanuld meg mindkettőt. Egyébként kissé ''lehetetlen'' a kérdés, azzal foglalkozz, amilyekben több fantáziát látsz és amelyiket a melóhelyeden használják. Ha meg csak úgy, privátban foglalkoznál vele, angol nyelvismeret nélkül neki se állj. Szvsz ebben az esetben a SW jobb választás, mert a ProE eléggé el tudja venni az ember kedvét, ha valami nem működik, a hibaüzenet meg kissé tömör mindig, abból ugyan ritkán derül ki, konkrétan mi is a baja. 

richies
(fanatikus tag)
1.5 G van a gépben, s olyan max 1g volt amit az inventor használt
cpu az viszont igen soxor 100%-on van 
Rozsomak of Power

Atlantis
(VIP)
Pedig az nem kevés. Hát, hallottam, hogy az Inventornak brutális gépigénye van, na de ennyire? Mégis, kb. mennyi alkatrészből áll egy olyan összeállítás nálad, ami vészesen megfogja a gépet?

Iski
(lelkes újonc)
Azt hiszem ez az én szemszögemből 1 pont az SW mellett.Pont ez volt a bajom a ProE-val ,hogy csak nehezen tudtam kihámozni ,hogy mit akar(angol csak ami rám ragadt itt ott+a szótár),az SW pedig szinte rá vezet a dolgokra ,hogy mit kell tenni és talán a tutorialokat is jobban elérni hozzá.
Köszi a hozzászólást 

Atlantis
(VIP)
Nincs mit. Tutorial egyébként szerintem a ProE-hoz több van, de ha van forrásod SW-s oktatóanyagokhoz, azt nyugodtan linkeld ide is. 

Parson
(senior tag)
hm, ez érdekelne engem is. Buci, milyen spiral patern-re gondolsz? kiváncsi lennék te milyen megoldást találtál rá, ha találtál. bár nekem van egy bevált ötletem, mondjuk egy hengerpaláston spirálgörbe menti furatkiosztásra, de lehet van jobb is/egyszerűbb is. nos?
──────────────── P r o / E N G I N E E R ────────────────

buci
(fanatikus tag)
Én erre gondoltam:
[link]
Ezt a patternen belül a fill-lel, azon belül pedig a spirál opcióval csináltam.
De ez nem olyan spirál, amire a kérdés vonakozott.
A Tiédet hogy csináltad?

Iski
(lelkes újonc)
A solidworks.lap.hu -ról ami letölthető és vannak itt nekem avi és zip file-ok amiket már sajnos nem tudom honnan szedtem le.De a DC++-al is találtam oktatást azt hiszem.De ezek természetesen az alapok.

Atlantis
(VIP)
Ha kisebb méretűek, elküldhetnéd őket e-mailben. 

perfag
(fanatikus tag)
Hello,
új tagokat szívesen láttok, vagy húzzam el a csíkot?
Solid Edge-et használok.
Most találtam rá a topic-ra, nagyon sok jó oktató anyagra mutattatok rá, köszönöm nektek.

Atlantis
(VIP)
Ne viccelj már, minden értelmesen hozzászólót szívesen látunk.

perfag
(fanatikus tag)
Akkor kérdés is mehet?
Kinematikai szimuláció SE-ben (vagy másban): egy ékszíjhajtásnál milyen kényszerekkel lehetne rávenni a szíjat, hogy menjen a tárcsával, valamint a hajtott oldali tárcsát is forgásra bírja. Ötlet?

Thomas-H
(újonc)
Spirál mentén való mintakészítés nekem is sikerült, de én csavarvonal mentén szeretném létrehozni.
Egyébként golyósorsóba a golyók behelyezéséhez kellene.
Minden ötletet szivesen várok.
(természetesen ProE-ban)
[Szerkesztve]

Thomas-H
(újonc)
ProE hardverigényével kapcsolatban van néhány kérdésem:
1. Mi a minimum elvárás, amivel már lehet rajzolgatni, még ha kicsit akadozva is?
2. Milyen harvderen használják az iparban?
Processzort és memóriát tekintve nyivánvaló, hogy minnél izmosabb ill. több annál jobb.
Amiről viszont fogalmam sincs az az ideális videókártya.
Kinek mi a tapasztalata ill. ki milyen hardveren használja?
Én egyébként 2.8GHz-es Pentiumon, 768MB RAMmal és ATI Radeon 9600 Pro videokártyával használom, de régebben 1.7GHz-es Celeronon 1GB RAMmal és GForce2-es videokártyával is használtam, és az az igazság, hogy azon is kb. hasonlóan muzsikált.

perfag
(fanatikus tag)
Szerintetek miért van solidworks.lap.hu, proe.lap.hu és inventor.lap.hu is, de Solid Edge nincs? Pedig jó (nagyon jó!) a progi.
Továbbmegyek. Jobbnál jobb oktatóhelyek linkjeit teszitek fel a ProE és SW-hez, az SE-hez pedig nincs, leszámítva az seguru-t[link]. A SE-hez miért nincs?

Iski
(lelkes újonc)
Én neked is és mindenkinek tudom ajánlani ,hogy a DC++-al keressetek rá ezekre a dolgokra.Szerintem lehet találni oktatást.A SE-hez is leszedtem anno egy pdf-et.
[Szerkesztve]

Atlantis
(VIP)
1., Ez így nem korrektül megválaszolható kérdés. Nagyjából mekkora alkatrész-számú modelleket akarsz használni? Csak mert egy alkatrész modellezésére elég egy gyenge gép is. Én pl.: 1,3-as Celeron-M-mel és GMA 900-as integrál VGA-val szerelt noteszemen is simán használom, fél giga RAM mellett is. Ez nagyjából megfelel az általad említett 1,7 ceruza, meg Gef2 erejének, talán egy picivel még jobb is annál. Ezzel a notesszel kb. 1-200 alkatrész-számú összeállítások gond nélkül kezelhetők.
2., Milyennel használják iparban? Általában jó magyar szokás szerint minél olcsóbbal, kivéve talán a multi-cégeket. Kis-és közepes vállalkozások nem veszik meg a direkt erre összeállított gépeket, merthogy a szoftvereket forgalmazó cégek mindig ajánlanak vasat is hozzá, amin tisztességesen elmegy. Ált. nem is túl drágán, pláne, ha többet vesz az ember, gyárilag összeállított Dell, ill. HP gépeket, de a döntéshozók túl szűk látókörűek ehhez.
Hogy milyennel kéne? Memória legyen minél több, procierő szerintem másodlagos. VGA meg valamilyen direkt erre a célra kitalált, FireGL, Mo.-n inkább Quadro kártya legyen. Szerintem egy általános célokra ideális gép: valamilyen AMD A64(inkább támogatják egyelőre a 64 bitet, mint a dula core-t), 2 Giga RAM, Quadro FX540 PCI-E és egy megbízható, gyors vinyó. Ez a VGA az egyik legalapabb Quadro, de pl.: a te 9600Pro-dnál 5-6 szor gyorsabb CAD-nél. Az ára mondjuk 90k.
. Ja és egy jó, nagyfelbontású monitor nagyon hasznos tud lenni. 
Egyébként a te géped neked még maximálisan elég lesz, ha csak gyakorolsz, pláne, ha azon a kártyán elvégzel egy szoftveres FireGL hack-et.

Atlantis
(VIP)
Megnéztem az anyagot, amit küldtél, de ezek csak példafájlok, hol van ebben az oktatás? 

Iski
(lelkes újonc)
Azért mondtam hogy nézd meg mert én ezeket pont nem néztem.A gépen azt sem tudom már mit hova raktam.Bocs
De szerintem a soldworksben vmilyen szinten példa fileokból is lehet tanulni ha végig követed a modellépítés folyamatát.

Atlantis
(VIP)
Igen, van online oktató része. Még egyszer kösz, hogy elküldted, nem leszólni akartam.

Parson
(senior tag)
Bocsi, rossz szót használtam. Csavargörbét akartam írni. Amúgy megirtam a csavargörbe egyszerű kis egyenletét és utána kiosztottam rajta egy pontot, a pont alapján meg egy, a hengerpalástra merőleges tengelyt. Ezek alapján már kiosztható a furat.
Ámbár ha vmit bele szeretne helyezni az ember, ügyelni kell arra, hogy a kiosztandó alkatrészek csak egy referenciát (kiosztást) viselnek el. Vagyis ha pl egy sik is van a tengely mellett (vagy akármi más), akkor azokat a tengellyel group-ba kell csomagolni és együtt kiosztani, mert csak ilyetén módon tudja kiosztani az uj alkatrészt is.

Iski
(lelkes újonc)
Van egypár avi is ha érdekel vagy kettőt hármat elküldhetek aztán eldöntöd ,hogy kell-e.
A magyarítás keresés is warozolásnak számít?

Atlantis
(VIP)
Kösz, nem érdekel.
Magyarítás-keresést egye-fene megengedjük. 

Atlantis
(VIP)
Ezzel én is próbálkoztam, de nem akart sikerülni. Tudnál egy modellt feldobni róla, persze csak ha nem titok?

Iski
(lelkes újonc)
Tisztelt moderátor,köszönöm az engedélyt.
Szóval solidworks 2006-hoz ha vki tud magyarítást az keressen meg (e-mail vagy msn)a többit megbeszéljük. 

Parson
(senior tag)
elküldtem egy levélben 

Parson
(senior tag)
jut eszembe, vmiért nekem ujaban nem müködik ez a képes linkelősdi, lehet tudni mi a probléma?

Thomas-H
(újonc)
A csavargörbe létrehozása egyenlettel még megy, de azon pontokat kiosztani már nem sikerült.
Esetleg le tudnád írni picit részletesebben?
(Bocs ha lama vagyok.
)

Parson
(senior tag)
Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha átküldöm neked is... egyből látni fogod a lényeget, nem csak leirva szembesülhetsz vele 
Mindazonáltal pontok kiosztásánál is kell egy referencia dimenzió, ami alapján ki lehet azt osztani, így a pontot én a görbére helyezném, és utána eldönteném, mi a hasznosabb, egy görbe hosszára vonatkozó relativ vagy abszolút dimenzió, vagy pedig egy külső referenciához (pl sik) kapcsolt távolság. Értelemszerűen esetenként más-más lehet előnyösebb. (Kiosztásnál a Dimensions ablakban kell megadni ezt a referenciát és a lépték nagyságát is.)
[Szerkesztve]

Atlantis
(VIP)
Egyelőre csak SP0-hoz való magyarítás érhető el. ÉN amúgy nem használok ilyesmit, mert eléggé meg tudja őrjíteni a SW-t.

Atlantis
(VIP)
Köszönöm, majd megnézem.

buci
(fanatikus tag)
Dobd már át nekem is légyszi a modelt.

Parson
(senior tag)
dobtam 

Iski
(lelkes újonc)
Egyébként ,hogy tetszik a SW?Én próbálgatom a ProE-t(magyarul) de a SW még mindig szimpatikusabb(hiába angol)

Atlantis
(VIP)
Korábban már leírtam az álláspontomat.

dokesz007
(fanatikus tag)
Akkor tisztelet mindenkinek!!!
Én abszolut a CATIA-ra szavazok, eddíg volt szencsém Inventorban dolgozni/Pro/E-t tanulni, CATIA-ban dolgozni és akárhogy is nézem CATIA a nyerő nálam, nem csak h külföldön (ahol én jártam) ezt használták szinte mindenhol, szerintem a modelltérben készült cuccok szebbek a többinél, a kényszerezés első osztályú és könnyű, valamint a legnagyobb előnye szvsz a drawing rész ahol (ugyan a sraffozát elszarja néhol) de perfect 2D-t kapunk(jó mondjuk más progiban is jók a cuccok, de mindezek mellett elfogultsággal mondom ugyan de ezt a rendszert szeretem a legjobban)!!!
Tudom h legtöbben Pro/E ''rajongók'' de én annyit szívtam vele, h egyszerűen megutáltam, az én 1bites memória buszom kevés ehhez 
Bár barátaim közt van aki SW-re esküszik van aki Inventorra ÉN meg CATIA-ra de ez így helyes kinek mi áll ''kézre'' 
Nem is említettem, h gépészeti tudomány ágban kamatoztatom eme 3D modellező tapasztalataimat, de ezt csak így szerényen jegyzem meg

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---