Térjünk vissza a Proe-re.
Mostanában a lemez részét csesztetem és van egy pár bajom:
Ha testmodellből (pl
églatest) csinálok lemezalkatrészt a sarokkialakításokkal semmi gond. Viszont ha lemezalkatrészből indulok, akkor egy téglalap alakú lemez éleit felhajtva(Flat wall) nem tudok a sorokkkialakításon változtatani.
Az Corner Relief-nél nincs Add, ill. a sarkok illeszkedését sem tudom állítani(Edge Rip).
Persze maradhatnék a testmodellnél és akkor a semmi gond, de Inventorban ezt
simán lemezből indulva megcsináltam. Íme:![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/proeman/size2/14134454.jpg?1122191259&807a8bfa15f57ea6d7252f1cea2e823f)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
buci
(fanatikus tag)

Ja no
(senior tag)
Igen, ez a kiteritősdi nem az erőssége ha cifrázod. Ennek ellenére szvsz nagyon gyorsan lehet vele lemezalkatrészt rajzolni a sok beépített funkció miatt.
SE súgó: nekem nem jött be, valahogy olyan nesze semmi fogd meg jól.

buci
(fanatikus tag)
Kinek mi jön be. De ott, ahol le vannak írva lépésenként a teendők, azt én semminek nem nevezném.

Ja no
(senior tag)
Végülis igazad van. Csak nekem a tutorial színvonala után ez jött le. (...vagy csak rossz napom volt)

Ja no
(senior tag)
Nem tudom megnézni az ide belinkelt képeidet. ''BIBI, a kép nemtalálható...'' felirat jelenik meg és linkként se műxik.

Ja no
(senior tag)
SE-hez értők: meg tudná valaki mondani, hogy egy modell térfogatát hogyan tudom kiszámoltatni a progival? Egy lapított, rugby labda szerű, tömör (*.par) formáról van szó, amit nem könnyű képletre váltani.
Inspect/Physical properties
Bővebben: link
[Szerkesztve]
"Dedicated to purpose beyond reason"

buci
(fanatikus tag)
Ok, megnézem majd az általad ajánlott lapot.

Ja no
(senior tag)
ööö, nem ajánlottam! 
Nekem itt a fórumon jelenik meg egy jpg amin a fentebb említett felirat szerepel a nemtommi helyett. Nektek behozza rendesen?

Ja no
(senior tag)
KÖszi! Még a tutorialból emlékeztem hogy tudja, de nem volt energiám végigpróbálgatni. Viszont amit csináltam annak nem tudok adni falvastagságot, pedig régebben más formáknál nem volt gond:
www.tar.hu/nehogyma/front.par
Vetnél egy pillantást rá?
Ilyenre gondoltál? Bővebben: link lehet az a gond hogy falvastagságnak túl kicsit adsz meg, én most 4mm-esre csináltam, de amit először adtam meg 1mm-t úgy nekem se csinálta meg

buci
(fanatikus tag)
Na itt a képfeltöltés.hu-n se regisztráció se semmi!!!
Ez a királyság!!
Fel is dobok egy modellt, amit a gyúrmázás részével(Wrap) csináltam a Proe-nek:![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/view/050724/bura.jpg)

Ja no
(senior tag)
teljesen, de nekem 4mm-el sem hajlandó. Valszeg generálisan bénázom el. A Thin Wall ikon aktiválása után beírom az akárhány mm-t a common thick ablakba, kiválasztom a modellt, aztán kapom a hibaüzenetet: open and unique face selection results in no common thickness. Grrrrrr. Help plíz
kepfeltoltes.hu-n ha felraktad a képet alul kiirja a lehetőségeket ott kiválasztod : direkt link a képhez
[L] http://kepfeltoltes.hu/050724/labda.jpg [/L] ugyanigy csak [L] [/L]-nél nincs szóköz
Ja no: próbáld meg úgy hogy beirod a 4mm-t és nem választod ki a modellt csak nyomsz egy preview-t
[Szerkesztve]

Ja no
(senior tag)
vallja be, her professzor, csak a hozzászólásainak a számát kívánja növelni! :)))))

Ja no
(senior tag)
Hát, ha megtérdepeltettek volna, se jövök rá. Köszönöm!

buci
(fanatikus tag)
Bevallom.Köszi az útbaigazítást.

buci
(fanatikus tag)
Akarom mondani, neked köszi. Nem látok már kia fejemből.

Ja no
(senior tag)
ugye SE-ben is lehet ilyet csinálni?
Amúgy nagyon inspiráló, már van is egy néhány ötletem amire ezt a funkciót tudnám hazsnálni.
[Szerkesztve]

buci
(fanatikus tag)
Nem tudom. A SE ismereteim még a 0 környékén mozognak.
De megnézem majd
Az tuti, hogy az Invi itt már megfekszik, vagy csak körülményes spline-okkal
készíthető el ez a bura.
Egyébként ehhez a modellhez a gyúrma rész 7 ikonjából csak 2-t használtam.
Csak ez az egy ficsör iszonyat dolgokat tud.

Ja no
(senior tag)
Koxx, Kicsit továbbfejlesztettem a labdámat. most a Lip funkcióval vagyok elakadva, mert egy bizonyos méretnél nem hajlandó nagyobbat odabiggyeszteni. (9x4mm a határ. A 9x5 ill a 10x4 már nem megy.) Ez mitől van? Vagy el kell fogadni és kész?
http://www.tar.hu/nehogyma/front_lip.par
Meg ha mondjuk szeretnék a modell tetejére csinálni egy mondjuk 30x50-es alapterületű csonkot, ami kb 5mm-t áll ki a felületből, de követi az alapfelület görbületét azt hogyan lehet eccerüen megoldani? (eddig létrehoztam egy síkot, ami beleesett a falvastagságba, onnét extrudáltam egy akármekkora magasságú kinövést, majd a revolved cutouttal méretre nyestem, hogy a kivánt görbületet kapjam annak is. Ebben az esetben viszont a kinövés alapterületét meghatározza a falvastagság, hacsak nem akarok a másik oldalon is vagdosni utólag. Meg nálam soxor ilyenkor sír a program, hogy zero thickness etc.)
[Szerkesztve]
- nekem nem volt gond a Lip-nél
- Bővebben: link egyelőre ennyire jutottam

Ja no
(senior tag)
A fájlt nem nyitja meg a progim. Lehet hogy 16-os verzióval csináltad? (nekem csak 15. van)
Amúgy, Te hozzáadtaál vagy kivontál a kész modellből a lip-nél, hogy sikerült mégis?
Igen 16-os, sorry azt hittem neked is az van
Kivontam a lipnél
akkor 2 kép

Ja no
(senior tag)
KÖszi, így megy nekem is mostmár.
Mégegyet szeretnék kérdezni: A modellemnél, a round 3 ill. 4-es lekerekítésnél betesz egy kis szürke nyilat a hisztoriba. Ez a kissebbik baj, de viszont innéttől kezdve nem tudom tovább kerekíteni, szemben a jól elvégzett műveletekkel. Te mit szoktál ilyenkor csinálni? (egyenként kell kijelölni az éleket, mindegyiket külön lekerekíteni?)

artesz
(tag)
Sziasztok!
Azoknak akik még csak most ismerkednek a Solid Edge-el, itt egy kis kedvcsináló:
üdv artesz
ps.: Helikopter hajtőmű akar lenni, 3 féléves házi volt a tervezése, ill a számolása.
[Szerkesztve]
Kérlek privit írj, e-mailt ritkán nézem....

buci
(fanatikus tag)
Hi SE mesterek!
Szép kis labdátok van.
Mi lenne ez?
Szép munka
, ezt mind te csináltad 1edül?
buci: nem tudom miféle labda lehet 

buci
(fanatikus tag)

Belenézetem a modelletekbe, a lip ficsör tetszik.
1 db nagy büdös fekete pont az Invinek!

buci
(fanatikus tag)
Lenyűgöző remekmű!
Gratula!

Ja no
(senior tag)
zersőőőn! Ez nagyon tuti.
Az első dolog ami felötlött bennem -már azon kívűl, hogy mekkora munka állhat mögötte- hogy milyen videokari eszi ezt meg.

Ja no
(senior tag)
azt inkább magánban.
)

Ja no
(senior tag)
Azért a SE nek is jár egy -persze csak egy kicsi- , mert csak elvenni enged a modellből korlátlanul lip-pel. De lehet, hogy a progkészítők ezt a funkciót nem ''vakolásra'' tervezték...

buci
(fanatikus tag)
Szerintem lehet vele hozzárakni.
Vagy nem így gondoltad?

Ja no
(senior tag)
nemegészen. Ha megpróbálod olyan módon/irányban ahogy Koxx is csinálta, akkor a hozzáadást csak egy bizonyos mértékig engedi. ( a logikájára nem jöttem rá, mert egyformán zsibbad le egy adott értékhatár felett, függetlenül pl az eredeti kivágás paramétereitől. Először szögletes volt a kivágás, azt gondoltam ez a baja. Aztán adtam neki egy huszas rádiusz, de ugyanott vérzett el)

buci
(fanatikus tag)
Hát nem találom a Koxxét, csak a kivágottat.
De felmentem 40-es peremig:
Itt már nem csinálja a kivágással, mer (gondolom) nincs neki elég rádiusz
a sarkokban.
Mindegy, nekem tetszik ez a sajátosság.
[OFFNa joccakát mindenkinek![/OFF]

buci
(fanatikus tag)
Ha valaki Proe-ben egér tervezésre adná a fejét:

Atlantis
(VIP)
Ez nagyon jó...
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

buci
(fanatikus tag)
Itt egy másik, ha vki még nem ismerné:
Egy ingyenes regisztráció után le lehet tölteni egy csomó
testmodellt. Kötőelemeket is!!!

Ja no
(senior tag)
A fittinges részébe belenéztem, elég részletes.
De nincs rajta SE model rész!

buci
(fanatikus tag)
Ja, én is meglepődtem, hogy nincs SE.
Pedig sztem jobb az Invinél.

Grunya
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Solid Edge lemezkezelő része már fejlettebb valamivel mint az Inventoré? Én csak ez utóbbit ismerem és hát vannak hiányosságai... (Gondolom igazán profi a ProE, de az már túl drága lenne a cégnek)

Atlantis
(VIP)
Túl drága???
Amikor mi vettük a ProE-t, nem volt lényeges különbség a SE és a ProE ára között. Legalábbis egy cégnek az nem különbség(pár 10 ezer HUF)
Egyébként az Inventor lemezkezelő részét nem nehéz überelni.

Ja no
(senior tag)
A többi progit sajna nem ismerem, de az SE lemez része szvsz elég jó. Van benne egy csomó fícsör ami kényelmessé teszi a használatát, és egy csomó idegesítő dolgot is beleépítettek. A hibaüzenetei kb a win98-nál megszokott szinvonalúak, csak itt a ''súlyos kivétel történt a...'' helyére mást íratnak ki. Ha lézerre akarsz terítéket belőle, akkor kelleni fog hozzá egy valamilyen autocad is, mert nem tud vegytiszta dxf-et csinálni. (nekem nem sikerült eddig)

Atlantis
(VIP)
A ProE kis trükközés után egy gombnyomásra ''vegytiszta'' DXF-et tud csinálni. Én is használom, nálunk is van lézervágó.

Ja no
(senior tag)
A felvezetést is ProE-ban követed el, vagy a lézervágó konzolján?
Megkérdezhetem, hogy a főprofilként finom(<2,5mm) vagy inkább durva
lemezekkel dolgoztok?
Amúgy, lehet hogy SE is tudja, szóval az én véleményem miatt ne riadjon el senki tőle.

[/url][/IMG]