''Sajna'' ha én 5.1-re kötöm a hangkarit, meg kell osszam a Genius AC3 bemeneteit, mert az asztali meg RCA-ra van kötve.Most azt sasolom, hogy mikor osztja le a hangot.Az bizti, hogy ha standby-ban van az egyik, akkor is tompább.Ha áramtalanítom pl. a dvd-t, akkor szerintem nem kavar be.Pedig jó lenne, mert ha Stereo RCA bemenetre kötöm az Xtr-Musicot, a Genius kikeveri a stereo jelet az összes hangfalra - asztat én meg nagyon nem szeretem - számomra a stereo két csatorna..
Ez az egyetlen ami nem tecc a Genius-ban.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
baluf1
(újonc)
Én is ilyesmik miatt gondolkodom azon, hogy egy receiver, rádióerősítő, házimozierősítő, végülis mind ugynaazt jelenti , oldja meg a gondomat, de jóvan drágábban, mint ahogyan képzeltem
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

Ba cy lus
(PH! addikt)
Használtan egész jó áron be lehet szerezni jó cuccokat. Csak megfelelő helyen kell keresni. 
[Szerkesztve]

óriás
(újonc)
szasztok!!! az lenne a kérdésem hogy ha 12-13 ora felé tekerem a hangerö szabályzot a mély elkezd zörögni ez normális???

baluf1
(újonc)
Az attól függ.Ha csutkára fel van tekerve a mély, akkor normális. középállásban még nem kéne.Bár attol is függ, melyik típussal rendelkezel.Nekem mondjuk soha nem zörgött egyik sem, de én általában 25-35% között haszálom a mélyet.Lehet elszabadult vmi vezeték odabenn... 

baluf1
(újonc)
Bizony.Én is készülök venni egy erősítőt, és két nagyobbacska röfögőt.A Genius meg marad az asztali dvd-nek.

óriás
(újonc)
genius 5000-sem van:
és mély alapba csinája ezt de ez számtol is függ
halihoo
kerdes: van egy genius fa 3600osom es a 2 hatsot ''kidobtam'' belole, helyere ment a 2 front, es a frontok helyere tettem 2* 3utas 60Wos samsung ladat.
kerdes h azon nekem miert nem jonnek mely hangok?
en arrol is normalis dianamikaval szeretnem hallani.
alaplapi zajkeltom van (nemsokaig
).........
valaszt elore is kosz.
udv: Picco
I see dead people!

dilipok
(PH! addikt)
nem azért mert 5.1ben használod és a mélyet lekeveri a subra? próbáld ki ha visszatolod sima sztereóra, vagy kikapcsolod a bass redirectiont akkor nem fog szólni a sub, cserébe viszont lesz mély a frontokon. Ami ha van sub minek? 
PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

Dictator^
(PH! addikt)
nem huzza le egy kicsit az összteljesitményt?
mármint rádugsz 60w os hangszorokat, nem csökken egy kicsit a hangerő stb?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

HUNteere
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Van egy NAGYON nagy problémám.
Vettem egy Genius szettet /3600-ast/, és nem tom megszólaltatni 5.1-ben 
felteszem a hangkártyát /Cmedia, alaplapi, mind1/, a tesztekben és a beállításnál 5.1-be szól de am nem....
Nagggyon fontos lenne!
Előre is köszi, Zsolti

Dictator^
(PH! addikt)
egy dvd-be bele kostoltál már? persze a lejátszóban állitsd át ,5.1-re ..
zenehallgatásnál nem hiszem hogy 5.1-en fog szolni, 2.1 vagy 4.1 föleg az ilyen cmedia hangkarikban..
a windows alap cuccai se fog 5.1-ben menni? vagy miket probáltál a teszten kivül?

HUNteere
(lelkes újonc)
már mindent próbáltam.... de az alaphangok is 2.0

bozont
(PH! addikt)
Alaplapival nekem sem sikerült rábírni az 5.1-t csak dvd-knél, meg talán azoknál a játékoknál amik támogatták azt. Sztem vegyél egy normális hangkártyát, e za rendszer amúgyis jobbat érdemel egy alaplapi hangkeltőnél.
ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

HUNteere
(lelkes újonc)
OK! Thx. akkor alaplapon elvileg szólnia kéne dvd-nél?

Dictator^
(PH! addikt)
hát elvileg kéne szólnia, pl powerdvdnél beállithatod 5.1-re a beállitásokba a hangzást..tud belőle ''ál'' 5.1-et is csinálni..
amugy egy sb liveot már használtan pár ezerért kapsz..talán az aprohirdetések közt nézd is meg, ha szánsz rá ennyit.
ez igaz, nekem a p5b deluxe on pedig dts connect, és mégis szarik 5.1 ben szólni, kivétel az NFS Carbon, aminek valószínűleg DTS a hangja eleve
Próbáld meg azzal, ha ott szól, akkor tuti a kari nem tudja
Még egy kérdés ezeket a genius 5.1 eket hol és mennyiért lehet kapni ?
[Szerkesztve]
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

djtörök
(senior tag)
a régebbi változatot(amibe 45w-os a szub, és a hátsó hangszórók csak 1 utasak) 27k körül
az újabbat 32-33k
A DHT 510
Az ujabb vagy a régebbi, azért kérdem, mert a képeken mind 1formák

Dictator^
(PH! addikt)
Köszi

HUNteere
(lelkes újonc)
Megtaláltam az átmeneti megoldást, sztereóra kötöm, így ''ál'' 5.1-be szól.. ez is jobb mint a semmi vagyis 2.0jólesz így míg veszek normális kártyát..

Ezzel a problémával én is szembesültem
xp alatt jó
vista alatt nem
ezekszerint driuver gond, most töltök egy frissebb drivert hátha azzal jó lesz
Nálam azt csinálja
hogy mediaplayer mp3
2 elő satelit szol, de a mély mélyen hallgat a tesztben meg mindegyik szól
AMugy nekem az ujabb seria van ma vettem 28 000 ért
[Szerkesztve]

Tobika1
(fanatikus tag)
Üdv! Én is mostanában akarok venni 5000-es geniust. Milyen tapasztalataid vannak eddig?? 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Eddig jok a tapasztalatok xp alatt mennek a térhangok is
igaz leginkább csak DVD nél, de ott elég szépen, szebben mint a házimozin
Különösen ennyi pénzért 
Vista alatt nem megy
Legalábbis, nem tudom megcsinálni, hogy mp3 hallgatas alatt a sub megszólaljon
Egyszerűen a gép nem ad rá jelet, s nem tudom, hogy miért
[Szerkesztve]
nem vettem eszre, es igazabol nem is ertem h miert kene lehuznia 
jah es igy 1/2-2/3 hangeronel nem recseg a hatso mint allat
I see dead people!

Dictator^
(PH! addikt)
hát lehet én gondoltam hülyén de, a mélyládába van ugye ''beépitett erősitő'' vagy minek hivjam, aminek megvan a max terhelhetősége.
gondolom a kelleténél nem raknak bele többet tehát összteljesitményben 120w a réginél , az újnál pedig 150w, ha rákötsz nagyobb hangfalakat és ha nem birná el az ''erösitő'' akkor vmit produkálnia kéne? mondjuk halkabban szól vagy vmi..de lehet én látom szarul a dolgot.
nagyobb hangfalat tehetsz rá
hiszen ugyis annyit kap, amit ad neki az erősítő, persze, hogy nagyobb a hagfal teljesítménye, nem fog hangosabban szolni, esetleg nem torzit meg ilyenek
arra figyelj oda, hogy az impedancia, ellenállás azonos legyen, esetleg a hangfalé lehet nagyobb
kisebb nem lehet !!!!!
[Szerkesztve]
koszi, erre figyeltem, 8ohmos-ak a hangfalak 
I see dead people!

ProdyG
(senior tag)
28k-ért vettél 5000-est? az nagyon jó ár....
Debrecenben nem tud valaki ilyen áron ilyen cuccot? 
a legolcsóbb, amit találtam 31k. 
Urak! Most tervezek venni egy Zalman fülest [link] a Genius mellé, hogy ne zavarjon senki, amikor én nem akarom, hogy zavarjanak.
Szal az lenne a kérdés, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy mindkét cuccot tudjam használni? Má' dugdosás nélkül.
Remélem érthető voltam.
Köszi! 
[ Módosította: BioNiCMaN ]

Ba cy lus
(PH! addikt)
Előlapi kivezetés? 

Dictator^
(PH! addikt)
azzal megoldható, hogy az 5.1 is be legyen dugva meg a füles is mellé?
előlapi kivezetéskor a hátsó hangkari rendes cuccai is müködnek? ezt nem tudtam..
igen., közvetlen az importörtől
a depo.hu n találtam
és telon foglaltam le

HUNteere
(lelkes újonc)
Hát sztem jack elosztóval működnie kellene így nem?
Jack eloszto hatranya, allandoan szol a fules akkor is, ha Geniust hallgatod
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

ProdyG
(senior tag)
igen megtaláltam. de kár, hogy sose járok pesten 
egyébként szinte minden oldalon ez van kiemelve: ''fa mélynyomóval''
miért? a többi nem fa? 
De igen a többi is fa , vagy ha nem az, akkor nagyon jó az utánzás, azért van szerintem kiemeleve
mert a pc és rendszerek esetében nem általános a fa mélynomó
de az külön pozitivum, hogy a többi is fa
Erre gondoltam én is
, de aztán eszembe jutott amit #986 Bandus99
ír, szal valami más kellene, vagy nem tudom, nem lehet ezt kapcsolósan valahogy? 
De lehet, csak azt kell megoldanod, hogy a 3 kimenetet egyszerre kapcsold.
Letezik ehhez megfelelo kapcsolo. A nevet sajnos nem tudom pontsan, mert nem ertek hozza valami jacksly vagy valami hasonlo. Tulkeppen 2 allasu kapcsolo, de egy tengelyen 3 tarcsa van tehat kapcsolaskor egyszerre 3 tarcsa fordul.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

Kaszki
(újonc)
Nekem is Genius 5.1Home Theatherem van. Már kis hangerőnél is rezeg benne valami. Lehet h egy csavar kilazult? 
Valakinek volt valami hasonló?
Nekem is van ma valami olyasmi hogy egy-egy bizonyos szánál bezörög a bal első.Mi a hell ez?
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
nálam egy picit a mélynyomó zizeg, de nem igen zavaró, egyszer halottam mikor legelösször összeraktam, azóta lehet, már elhelyezkedett benne 
akkor volt minden persze, mikor begerjedt a mikrofonnal
Talán ez a [link] segít, persze nem bizti. 

CASper666
(kvázi-tag)
Hát sajnos nekem is egy ideje ez a gondom a subbal. 
(Kb. fél hangerőnél kezdi a zizegést.)
Szerintem is valószínű hogy elszabadult valami vezeték benne. 
Attól tartok, nincs más megoldás: szét kell szedni, és rögzíteni benne rendesen mindent. 
Már írtam régebben is, de jó lenne ha valaki tudna képet adni a belsejéről,
hogy mielőtt szétszedem, tudjam mire is számítsak!
Jah, és ha valaki szedte már szét, még az is érdekelne hogy mennyire lehet ''tünetmentesen'' ki, illetve becsavarni a csavarokat. (Hátha később mégis ki kell valamiért cseréltetni.) 
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d

Dictator^
(PH! addikt)
zizegést vagy vmi recsegést?
talán a belsejéről kaphatsz képet BioNiCMaN kolléga linkjében.
ott ugyanis szét/össze rakják a rendeszert és javitják a hibáit (3600al foglalkoztak, 5000-esről még nem hallottam, hogy vki szétkapta volna vagy csak nem emléxem).

CASper666
(kvázi-tag)
Nem recsegést, inkább olyan mintha vezeték, vagy esetleg a trafó fémháza (Ha ebben is olyan van, mint amit a 3600-asról írtak) rezonálna. Először a szubcsőre gondoltam, de nem valószínű, mert megpróbáltam kézzel lefogni, és a hang semmit sem változott.
Már régebben olvastam a ''fa tuning'' -os hozzászólásokat, de ott sem találtam az 5000-esről elég infót
- Gondolom nagyon hasonlíthat a 3600-ra, de mégsem örülnék valami váratlan meglepetésnek. 
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d

bozont
(PH! addikt)
Nagy basszusnál és magas hangerőnél nálam is rezeg vmi, de mintha a hangfal csatlakozók lennének a ludasok. Még nem próbáltam, de talán ha cikszalaggal kicsit körbe lenne tekerve, csillapítana vmit.
ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

Hooper
(senior tag)
Hello!
Tanácsotkérnék tőletek: van egy 3600 as geniusom és elgondolkoztam a cserén az 5000es re...hangzásban, mélyleadásban érezhető a különbség,vagy nem éri meg a vesződséget... a régivel teljesen megvok elégedve, csak mégis ujjabb, meg a leirás szerint erősebb a mély (engem ez megtud hatni)
Köszi a segítséget, tanácsokat...ja és mégvalami..az 5000 hátso hangszoroit van akaszto, amivel falra lehet föggeszteni??
köszi mégegyszer!