De az is elég érdekes, hogy a genius magyar honlapján nincs rajta az új genius :S
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Dictator^
(PH! addikt)
sztem nem sok ember van 
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

Ba cy lus
(PH! addikt)
Nah kipróbáltad foobar2000-rel és a pluginnal?
Az ember a kezedbe adja a Marshall-botot, és nem élsz vele...

Ba cy lus
(PH! addikt)
Ezt nehéz elhinni. 
Egyetlen kommersz hangkártyában nincs olyan jó minőségű a DSP illetve a D/A átalakító (DAC), mint egy komoly cd-lejátszóban. Az X-Fi Music kártyájában sem, ugyanaz a CS4382 van benne. Ami pedig különösen bosszant, hogy miért ilyen hangosak a magasak, kivált a cinek. Szarrá van ''cinelve'' egy-egy szám, míg ugyanazt bakeliten hallgatva tök normálisan szól. Ha pedig az ember ráteszi a 24bit Crystallizer-t, akkor még több a cin, rémes.
Én nem hiszem, hogy ennek sok köze van a természetes hangzáshoz. Voltam én már jó pár koncerten, de sehol nem voltak ennyire már-már előtérben a magas, csillingelő hangok. Olyan érzésem van, hogy ezzel próbálják meg elkápráztatni a jónépet, hogy ''ez az X-Fi de jó tisztán szól''. Ja, disco számoknál valóban jól is szól, bár azt nem hallgatom. De pl. rock, metal, jazz stb zenénél bosszantó ez a természet-ellenes hangzás sok-sok esetben.
[Szerkesztve]

Dictator^
(PH! addikt)
most fogom, win reinstallom lesz...szóval előtte.

baluf1
(újonc)
Szerintem a bakelitet hagyjuk
Az egy másik szint. A music sok mindennek nevezhető, kommersznek semmiképp.De mint mondottam, érdemes kipróbálni a kx drivert. Szerintem ez az egyetlen igazi baj a creative-val. Csillog-villog, de egy retek drivert nem tudnak csinálni, amivel jól szólna. Amúgy én is rock-metal témakörben mozgok. Most egy alaplapim van,az is ''cinel'', ha kiírok egy cd-t, hifin is ''cinel''.. Szerintem az mp3 ilyen fos. Abban igazad van, hogy ujabban nagyon elfordult a zene hangvilága, de a filmek-tv képvilága is a valoságtól. Minden túl színes, túl éles, hiányzik a harmónia.Ezért esküsznek sokan a bakelitre. Suinte hiányzik egy-egy cd-ről az a jó öreg, egészséges sercegés. 

Ba cy lus
(PH! addikt)
Van X-Fikre is Kx driver? Linket tudnál adni?

ChrYsler
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Én is leírom már a tapasztalatomat, hátha valakinek segít a döntésben. 
Még karácsony előtt sikerült beszereznem egy ''régi verziós'' 3600-as darabot. A hangfalkészletet a Gephaz.hu-nál vettem meg, ott volt lehetőség a kipróbálásra is.
Megmondom őszintén mikor ott hallgattam discmanről, akkor annyira nagyon nem tetszett a hangja, vagyis bizonyos zenéknél jobban, bizonyosaknál kevésbé tetszett. Elég nagy gondban is voltam, hogy mit csináljak. Vegyem, vagy ne? 
Aztán elmentem az MM-be is, szerencsémre ki volt téve a próbapolcra. Végre össze tudtam hasonlítani más hangfalcuccokkal is a hangját. Több Logitech hangfal volt körülötte, főleg az érdekelt, hogy Logitech-kel mennyire veszi fel a versenyt.
Az egyik Logitech a Z3-as volt. Annyi kiderült számomra, hogy 2.1-ben a Z3 gyönyörűen szól! Nagyon szépek a magasai, de a mélyei is. Egyedül az volt vele a gond, hogy egy bizonyos hangerő felett már eléggé torzított. Mindenesetre ha valaki egy JÓ 2.1-esben gondolkodik, egy kis helyre (mondjuk egy PC mellé), akkor annak bátran ajánlom a Z3-at.
Na de ne térjünk el a tárgytól. Nem akarom rabolni az időt, nagyon nagy különbséget nem tapasztaltam a Logitech-ek (2.1, 5.1) és a Genius 5.1 között hangminőségre. Bizonyos zenéknél mintha a Z3 szólt volna szebben, másikaknál a HT. Egyértelmű kategóriát sem tudtam megállapítani, hogy akkor a klasszikus zenék mondjuk a Logitech-en szólnak szebben, a ''diszkó'' zenék meg mondjuk a Genius-on. Talán annyit sikerült megállapítani, hogy a monumentálisabb, több hangszerrel szerelt zenék a Geniuson szóltak valamivel szebben. Pedig ott voltam, vagy 3 órát! 
Lényeg a lényeg, a teszt utáni napon meg is vettem a Geniust. 
(Mellesleg megjegyezném, hogy a MediaMarkt-ban 10K-val többe került a hangfal, mint a Gepháznál.)
Nagy nehezen hazavittem (metró, vonat, stb.) otthon összeraktam, azóta is gond nélkül használom. A topicot olvasva én is lecseréltem a hangfalkábeleket, igaz nagy javulást nem tapasztaltam, de a kábelek legalább így hosszabbak, jobban el tudtam rendezni a szobában a motyót. 
Akinek kételyei vannak: nyugodtan vegye meg, tényleg nagyon jól szól! Zenehallgatáshoz is, és DVD filmekhez is tökéletes. A Gyűrűk urát pl. ezzel a szettel néztem meg, hát elég durván szólt bizonyos jeleneteknél, vissza is kellett venni a hangerőt, olyan félelmetes volt. 
Hogy a negatívumokról is beszéljek, én 2 dolgot találtam mindössze. Az egyik, hogy még a centernél, a frontoknál és a sorround hangszóróknál egy vastagabb hangfalkábelt gond nélkül lehet csatlakoztatni, addig a mélynyomónál már probléma van. Ez abból adódik, hogy a leszorító (piros-fekete) nyomópöcköket nem lehet teljesen benyomni, mert a burkolaton nincs nekik hely vágva. A többinél ez megoldott, ennél viszont így csak kb. félig-háromnegyedig lehet kinyitni a pofákat. Egy vastagabb kábelt (0,75) már elég nehezen lehet belegyömöszölni abba a kis résbe.
A másik észrevett negatívum(?), hogy a SONY távirányítóval tökéletesen ütközik, azaz a TV távirányítójának bizonyos gombjaival el lehet némítani a Geniust, valamelyikkel meg le lehet venni a hangerőt.
Igen, ez még hasznos is lehetne - gondoltam - nem kellene 2 távirányító, de ezen két funkción kívül nem sikerült mást elérnem a hangfalon.
Összefoglalva bátran merem ajánlani mindenkinek a szettet, aki szeret zenét hallgatni, és DVD filmet is szokott nézni. Hangja tényleg szinte csak attól függ, hogy mivel van meghajtva. 
Üdv
ChrYsler

Dictator^
(PH! addikt)
irtam már régebben is, hogy vmi para van a subbal..
na most figyeltem fel vmire..kihuztam az összes hangfalat, és csak a sub van bedugva (audigy 4) fekete bemenetbe, ahol elvileg ugye a hátsó két hangfal helye lenne, itt nagyon szól a mély. minden plusz beállitás nélkül, viszont csak ugye a sub van bedugva, és a sub kábelével szól az első két hangfal is ...ez hogyvan?!

Tobika1
(fanatikus tag)
Üdv! én úgy tudom, hogy a mély hangot a subnak a frontokról keveri le a cucc.

Dictator^
(PH! addikt)
ja értem, de mind1 audigy 4 Cmss-ének kikapcsolásakor redukálodott a mély kb 0-ára...szar az egész ugy ahogy van, legyen átkozott

Tobika1
(fanatikus tag)
Nekem live 5.1 -em van és én nem használom a cmss-t mert sztem szar.. nekem nem is 5.1-be van kötve a géphez, hanem a hangkari 2.1-re van állítva és a genius dvd bemenetére van kötve így a genius keveri ki magának az 5.1-et én már mindenféle összekötést próbáltam, de zenére ez volt a legjobb.

Dictator^
(PH! addikt)
hát a 3600osommal, minden kurvajól volt, nemhiszem, hogy az 5000-est buthitanák, a 3600os kb minden hangkarin teljesitett.
a másik gépbe egy live 5.1- van és ott is ramaty az 5000....bezzeg a 3600 nagyon szólt ott...mind1 ezt a vásárlást már akkor benéztem...legközelebb nem a 30k-s kategorából vásárlok..
de az a legrosszabb az egészbe, hogymax olyannak tudnám eladni az 5000-est, akinek kb ilyen szintü hangkarija van, vagy asztali dvd-re köti...

Tobika1
(fanatikus tag)
Nekem is 3600-asom van, de én is le akarom cserélni 5000-re, de én anélkül nem merem megvenni, hogy a boltban ki ne próbálhassam.

Dictator^
(PH! addikt)
jól teszed, és ha lehet kérd azt is, hogy gépen szeretnéd kiprobálni...a legtöbb helyen egy discman-re vagy mp3 lejátszóra teszik...amin még kb az enyém is szólt valahogy..felhuzta a srác a mélyet kb maxra...de egy rendes hangkártyán meg gázos..

Tobika1
(fanatikus tag)
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van olyan hangkari ami beépített hardveres dekóderrel rendelkezik ami kikeveri a sztereó hangokat 5.1-be?? Mert ami van nekem live az csak az ac3-as filmeknél szólal meg 5.1-ben

Dictator^
(PH! addikt)
Hűha, sztem van, söt az audigy-be is van hardveres decoder, bár nem akarok hülyeséget mondani, Raymond kollegának dobj egy privit. Ő elég sok ilyen multimedias kérdésre válaszolt már nekem 

Tobika1
(fanatikus tag)
Te amikor mp3-akat hallgatsz akkor neked sem szól a center?? vagy te a cmss-t használod??

Dictator^
(PH! addikt)
cmss-t stereo surround zenehallgatáshoz.
cmss 2t meg dvd-zéshez, mert eléggé gagyi a 5000-esem, szinte nem szol semmit a mélyláda ha a cmss- ki van kapcsolva.

Jasonchan
(őstag)
Nem tudja valaki ,hogy miért nem szól a bal első hangfalam.
Csak a bal első hangfalamat rákötöztem egy erölkődre ás úgy szólt. SZóval ,a hangfal az tuti jó.
"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

Dictator^
(PH! addikt)
rendesen dugtad rá?
gépen vmi hangkari tesztnél se akar megszolalni? nem lehet hogy rosszul csiptetted be?

Tobika1
(fanatikus tag)
Én csak 1 kérdést teszek fel: 5000-es genius-od van?

Jasonchan
(őstag)
Az 5000.es
"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

baluf1
(újonc)
Még nincs.De írtam a driverheaven.net valamelyik admin-jának, és aszonta gőzerővel dolgoznak rajta. Tulajdonképpen a 3538-al lezárul az u.n. első generásiós kx driverek fejlesztése. A 3539 már az X-fi chipjére élülő típusokat is fogja támogatni. Bár olyat is olvastam, hogy a creative vissza akarja csábítani a kx fejlesztőbrigádját (hisz onnan váltak ki), tehát vagy így vagy úgy,de lesz driver
Gondolom jót fog tenni az X-fi hangzásának, az audigy-mel csodát tett.Kát hogy elpusztult... 
Viszont addig lehet próbálkozni a You-Pax féle moddolt driverekkel, állítólag azok sem rosszak, bár a zs2-mel nem éreztem túl nagy javulást.

<Tomek>
(újonc)
Hello Tobika1
Előrébb kérdezted hogy van-e akinek gond nélkül működik az 5000-e. Hát nekem tökéletesen működik (kopp kopp lekopogom) durván 5 hónapja van meg.
Nagyon szépen szól közepes tartományban ha feltekerem meg remegnek az alattam lévő szoba ablakai
(komoly). de nem azért kell megvenni hanem mert tényleg szépen szól ebben a kategóriában.

Tobika1
(fanatikus tag)
Ez az első genius-od vagy előtte már volt neked 3600-as is?

<Tomek>
(újonc)
Volt előtte egy SW Q 5.1 -esem. De nem is ahhoz hasonlítom. Haveromnál volt alkalmam meghalgatni egyszer a 3600-ot. Az 5000-es szebben szól mint mély és főleg a magas.

Jasonchan
(őstag)
Jól van becsíptetve mert eddig szólt..... Ha hangfal tesztet csinálok akkor mindegyik szól csak az nem

Tobika1
(fanatikus tag)
Üdv! Nekem régen a 3600-asal volt ilyen egy kicsit megmozgattam a vezetékeket és megráztam 1 kicsit a subot. Próbáld ki baj nem lehet belőlle.

bozont
(PH! addikt)
És nem lehet, hogy a balance csúszka van elállítva? Nekem már volt vmi hasonló esetem, már tisztára kétségbe estem, már nem volt rá gari, aztán megláttam, hogy el van állítódva a drivernél.
ELadó egy AMD Athlon II X2 250 processzor (AM2+/AM3): http://hardverapro.hu/apro/elado_amd_athlon_ii_x2_250_processzor/friss.html#msg1

Tobika1
(fanatikus tag)
Eddig te vagy az egyetlen :S 

Jasonchan
(őstag)
Megráztam mint a facomat
és szól (kopkopkop)

Jasonchan
(őstag)
Nincs elállítódva 

Tobika1
(fanatikus tag)

aliaslaci
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Szerintetek nagy badarság lenne, ha a sub-ban lévő 100W-os hangszórót kicserélném egy jobb minőségű, úgyszintén 100W-osra? Hangosnak elég hangos, 50%-nál feljebb nem tudtam tekerni, szóval ha így még kicsit veszítene is a hangerejéből, nem lenne baj. Természetesen mivel ez egy SBX 2530-as lenne(100W, 25cm etc.), nagyobb (zárt) dobozt kapna (50,9 liter), durván 40x40x40cm-t gondoltam, de még utánajárok. Ha sokalnátok, egy 20cm-es (80w) lenne a másik verzió. A kezelőszervek egy külön modulba kerülnének,hogy ne rezonáljanak. Az erősítőrész (hátlap), már csak a léghűtés véget is belekerülne az új dobozba. Bár tartok hogy az is rezeg. Vagy talán nagyobb hűtőbordával az is kint lehetne.
Mi a véleményetek? Megéri vagy nem belekezdeni? Elbírná a 45W a gyárihoz hasonlóan ezt is?
A fekete lyukak úgy keletkeztek, hogy Isten nullával osztott.

Amoroso
(fanatikus tag)
Sikerult beszereznem egy genius-t.
Nagyon jo, csak annyi baj hogy nem akar mukodni tokeletesen.
Eloszor annyi volt hogy nem ment a center meg a sub, csak akor voltak hajlandoak menni, ha ujrainditottam a pc-t. 
Most meg a hátso ketto nem akar menni.
ha valaki tud segitsem mar lécci.
Köszönöm
Attól hogy valamin elfut a cod4 még nem gamer cucc.

Raptus
(kvázi-tag)
Ezt így hirtelen driver-problémának diagnosztizálnám. A hangkártyád bizonyára SB (esetleg Live 5.1?)
Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...

Amoroso
(fanatikus tag)
Abit p5b-n van integralt 5.1

Amoroso
(fanatikus tag)
jol beirtam, nahh asus, integralt hang
Sziasztok!
Van itt olyan, aki komolyzenét hallgat Genius SW-HF5.1 3000 -ren?
Ha igen akkor mi a vélemény? Illetve melyiket ajánljátok komolyzenéhez (is)?
[Szerkesztve]

Ba cy lus
(PH! addikt)
Én a 3600-as Genius-on hallgatok komolyzenét is. Bakelitről például Mozart 40.szimfóniája csodaszépen, nagyon élethűen szólal meg, persze a felvételtől is nagyon sokminden függ. pl. egy gyenge orosz felvétel (nekem volt olyan, hogy még a köhögést is lehetett benne hallani, azt hiszem Sosztakovics: X.szimfóniája volt, de nem esküdnék meg rá
) bármilyen cuccból egyhamar kiábrándít. 

djtörök
(senior tag)
ennek a mélynyomója bandpass rendszerű?

Dictator^
(PH! addikt)
az 5000-esen is ''tökéletesen'' (föleg nálam
) szólal meg a komoly zene is ..

baluf1
(újonc)
Nos!Belekerült a gépembe az X-fi Extreme music! Sajna azt nemtom eldönteni, jobb-e mint az audigy2zs volt, mert volt fél év alaplapi időszakom.Vistára szépen felült, zenehallgatáshoz jó a beta driver. Most azt próbálgatom, hogyan szól szebben az 5000-es, az ac3 bemeneten, vagy síma stereo inputon. Természetesen zenahallgatásról van szó.
Nemtom kinek mi a tapasztalata, stereo bemeneten minta szebben szólna, mint amikor az ac3 bemenet kap csak stereo jelet.Bár ha 5.1-en kever, akkor a hangártya vágja a basst, így meg lehet segíteni egy kis méllyel a satelliteket (persze csak óvatosan). Ekkor véleményem szerint teltebb, színesebb lesz a stereo kép. Fene tudja... vélemények esetleg? Ja, amúgy már kérdeztem, lehet egyszerre bekötni mindkét 5.1 bemenetet? (hangkari + asztali dvd) Persze eccerre nem használom, de észrevettem, ha standy-ban marad az egyik, a másik picit tompább.. 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

baluf1
(újonc)
Ba cy lus! Amúgy tényleg qrva sok a magas. De ez szerintem az mp3 betegsége.Ha audio cd teszek be, semmi gond.. foobar eq-val kellett kompenzálnom.
[Szerkesztve]

baluf1
(újonc)
http://www.digit-life.com/articles2/multimedia/acoustic-roundup-51.html
itt csaknem mindent leírnak a cuccos-ról.

Ba cy lus
(PH! addikt)
Nem, nem az mp3-é, ugyanazt eredeti audio cd-n hallgatva is sok.
De már rájöttem a megoldásra: a treble-t az alap 50%-ról le kell venni 35%-ra (nálam legalábbis ennyire érdemes, de kinek milyenek a hangfalai, aszerint, na meg talán ízlés kérdése is), és már sokkal jobb, végre lehet élvezni rajta a zenét, és érzem a dinamikát,amit a sok magas ''elvett''.
EQ-val nem érdemes b*szakodni, igaza lehetett annak az illetőnek, akitől azt olvastam, hogy egy 50 sávos EQ-tól is többet ér a bass/treble állítási lehetőség, nekem sokkal jobb lett. 
[Szerkesztve]

baluf1
(újonc)
Köszönöm, ki fogom próbálni 
Az ac3 bemenet használatával kapcsolatban vmi vélemény? Te milyen bemeneten használod a Genius-t? Amúgy a kicserélt 5000-nek ismét gondja támadt: a távirányító néha meghülyűl (már lehet említettem..), megnéztem egy digitális fényképezővel, ilyenkor folyamatosan jelet ad az infra.. ki kell venni az elemet és pihentetni.Muszály leszek írni a Geniusnak, még egyszer nem csomagolom össze a cuccost.. 

Ba cy lus
(PH! addikt)
Én próbáltam mindenféle módban már, de különbséget nem igazán tapasztaltam.
Amúgy AC3-ból van egy ilyen tűs bemenet rajta meg az RCA dugósok. Ha mindkettő be van dugva, akkor ennek megfelelően ''oszlik el a hang'', tehát halkabb lesz sokkal. Én amúgy az RCA-bementeket használom, mert vastagabb mint a tűs bemenet, ezzel reménykedve a jobb hnagminőségben.