Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Adonimus

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nah visszajött a kicsike a gariból :C Szebb, mint újkorában (1.5 hónapja) És szebben is szól :R A mélynyomót beraktam az ágy mögé így még jobban adja az érzést! UP Neki! :R :DDD :)) :)

(#4002) question man

question man
(tag)

nagyon gondolkozom egy új 5.1-es rendszer vételén és a 6000-es geniust néztem ki csak a gondom hogy nem találtam sehol rólla leírást hogy eme kis hangfalszett rendekezik-e koaxiális 5.1 bemenettel :F ha netán valaki tud segíteni azt előre is köszönöm
mert a technikai leírásában benne van hogy van hozzá 1 db rca-rca kábel netán ez lenne az :F

a számítógépek füsttel működnek

(#4003) fradi81 válasza question man (#4002) üzenetére

fradi81
(őstag)

Hello, nincs rajta csak analóg(RCA) bemenet.

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#4004) omegamv6 válasza Adonimus (#4001) üzenetére

omegamv6
(újonc)

cső
meddig csinálták?mondták hogy mi volt a baja?
nekem mákom volt hogy 3 munkanap előtt halt meg-->csere

(#4005) Adonimus válasza omegamv6 (#4004) üzenetére

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem 1 hónap volt kb. mire beszart... nem mondták mi a baja még egy papírt sem adtak hozzá :S kb 1 hónapig volt távol :( Érdekes, hogy ez nem csak egyedi probléma! Lehet valamit gyárilag elrontottak benne! Én arra tippelek, hogy egy biztosíték túl gyenge benne és az megy ki... lehet hülyeség :Y :DD

(#4006) omegamv6 válasza Adonimus (#4005) üzenetére

omegamv6
(újonc)

én úgy tudom hogy az 5000 javítása az 5005,ha igaz nem kellene ilyennek előfordulni
mi a rákot csináltak 1 hónapig rajta

(#4007) Adonimus válasza omegamv6 (#4006) üzenetére

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem tudom.. mostmár jó a cucc ;) de 1 hónapig nem tudom mit csináltak... kb 2 óra alatt meg lehetett csinálni! :F :Y

(#4008) bteebi válasza omegamv6 (#3988) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Sziasztok!

Sajnos nekem is ilyen problémám van :(. Edigital-ban vettem még tavaly novemberben, és ugyan még van rá gari, viszont a garancialevelét sehol se találjuk (bármilyen megdöbbentően is hangzik, de szerintem elfelejtettek adni, mert a számla pl. megvan, és tuti nem tettük máshová), anélkül meg garanciálisan nem javítják. Azt kérdezném, hogy ismertek-e olyan szerelőt, aki megcsinálná a helyszínen? Vagy esetleg próbálkozzak a Genius hivatalos márkaszervizénél (az a Fan Hardver)? :F Előre is köszönöm a válaszotokat! :R (Privátban is írhattok.)

Te is fiam, Bluetooth?

(#4009) lovag05

lovag05
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Már írtam, egy másik totyikba, de nem kaptam sajna választ, hátha itt több szaki jár, aki tudna segíteni. Idézem magam...

"Remélem tudtok segíteni, az a probléma adódott, hogy, van egy Genius SW-5.1 Home Theater-öm, eddig ezzel minden szuperál, DE, adódott egy helyzet, így a két első szatelitet kicseréltem, két darab három utas Orion hangszórókra, a bekötés után, viszont nem szól 5.1-be a cucc, sajna, az van, hogy, ha az alaplapi hang driverén az 5.1-es opciót választom, akkor a két Orion hangszóró nélkül mennek, DE, ha azt választom, hogy "Sztereó hangfal", akkor pedig a két három utas hangszórón kívűl, a többi nem szól... Valaki tudja, mit rontottam el? - a két hangszórót a Genius mélynyomóra kötöttem -"

Ezékiel 25 17

(#4010) Enton válasza lovag05 (#4009) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát elvileg kevés az esélye hogy driverből látná mit kötsz rá.
Itt inkább a méretekben lehet problémát találni.
Véletlenül nem sokkal nagyobb a Orion az eredeti hangfalnál?
Több mint valószinű hogy nem tudja meghajtani a Genius erősítője.

Family Guy Online - Closed Beta

(#4011) lovag05 válasza Enton (#4010) üzenetére

lovag05
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor, lehet, hogy az lesz a gond... Egyébként 2x 150W-os hangszórókról van szó.

Ezékiel 25 17

(#4012) Enton válasza lovag05 (#4011) üzenetére

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

;] ;] ;] ;] ;]
Ne is álmodozz róla. Ekkorát soha nem fog kihajtani. Szokás azt mondani hogy célszerű egy 40W erősítőra pl 60W 70W-os hangfalat rakni. Csak hogy legyen kraft benne.
De egy ilyen gyárilag belőtt 5.1-es cucchoz nem érdemes így hozzányulni. :(

150W az összteljesítmény. :D Habár a sját hangfalaival bőven jó ez nekem. ;]

[ Szerkesztve ]

Family Guy Online - Closed Beta

(#4013) lovag05 válasza Enton (#4012) üzenetére

lovag05
(senior tag)
LOGOUT blog

Tisztában voltam vele, hogy lehetetlen kihajtani, csak azt hittem, legalább megszólal majd... :O :O xD

Ezékiel 25 17

(#4014) jobbman válasza lovag05 (#4013) üzenetére

jobbman
(tag)

Szólnia kell, hisz az is csak egy hangfal, nem tudja azt se genius, se driver bácsi, hogy mit kötöttél rá. :DDD

Mivel a genius a satellitekre nem sok mélyt küld, ezért lehet az orionoknak nem hallod a mélyeit, és talán különböző impedanciája miatt halkabb amúgy is, és a közép-magasat meg elnyomják az eredeti genius satjai.

Próbáld ilyen 5.1 térhatás tesztelővel nézegetni, hogy nem e szól az, csak halkan.

[ Szerkesztve ]

(#4015) omegamv6 válasza bteebi (#4008) üzenetére

omegamv6
(újonc)

Helló
gyárilag nekem se volt garancialevél,csak amit a bolt adott,és ott sorszámozzák az eladott cuccot,így még garancialevél se életbevágó,de nem hátrány ha megvan (legalábbis náluk),mert tudják mikor vetted
csak sima blokkot kaptál? vagy mást is?

(#4016) bteebi válasza omegamv6 (#4015) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Kaptam számlát, és ELVILEG garilevelet is (a garancialevelet az Extreme Digital adta, ha adott egyáltalán). De a garilevél nincs meg (szerintem elfelejtettek adni, de az se kizárt, hogy csak simán nem találom). Kérdeztük már, de csak a számlával nem csinálják meg garanciálisan, mindenképp kellene a garilevél is, amiből viszont nem tudnak új példányt kiadni (állítólag ez törvénybe is ütközne :W ). Szerinted mit csináljak? Próbálkozzak a márkaszerviznél?

Bár ahogy olvastam itt, kb. 1 hónap a szervizelési idő, szóval inkább hajlanék arra, hogy megcsináltassam otthon valakivel (nyilván pénzért), csak ahhoz kellene olyan embert találni, aki ért hozzá :).

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#4017) omegamv6 válasza bteebi (#4016) üzenetére

omegamv6
(újonc)

nem tudom ki foglalkozik ilyenekkel,senkinek se mondják meg mi a baja
kérdezzél rá a márkaszerviznél,mit lehet tenni,de szerintem úgyis azt mondják hogy oda vidd ahol vetted
a fogyasztóvédelmet is felhívhatod hátha tudnak tanácsot adni

(#4018) bteebi válasza omegamv6 (#4017) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Oké, köszi a tanácsokat! :R :)

Te is fiam, Bluetooth?

(#4019) lovag05 válasza jobbman (#4014) üzenetére

lovag05
(senior tag)
LOGOUT blog

Ma jutott rá időm, nincs egy perce, hogy megnéztem, szólnak, de nagyon halkan... Ha teljesen csutkára veszem a hangerőt, akkor szólnak úgy, mint a Genius szatellitjei 35%-os hangerőn... Nem is lenne gond az erősítő, csak hely szűkében nincs hova rakni. :O :DDD

Ezékiel 25 17

(#4020) jobbman válasza lovag05 (#4019) üzenetére

jobbman
(tag)

Na ugye megmondtam hogy megmondtam. :C
Nincs értelme a satellitjeire kötni ilyen hangszórókat, mert úgysem kapnak mélyet, akkor meg csak akkor van értelme, ha sokkal szebben szólnak mint a genius sajátjai.

Esetleg ha megnézed, hány ohm-osak, meg a geniusokat is, akkor lehetne variálni, hogy esetleg jobban szóljonak. Valószínűleg a geniusok 4Ohm-osak, az Orionok meg 8.

(#4021) Adonimus válasza bteebi (#4016) üzenetére

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ugy látom Neked is gondod van a cuccal. Az enyémet kicserélték. Rossz volt a mélynyomó is, ilyen hülye hangot adott ki. És úgy döntöttek kicserélik. Küldtek egy jót helyette :DD A lényeg, hogy szerintem valami biztosíték adja meg magát sok embernél.

(#4022) lovag05 válasza jobbman (#4020) üzenetére

lovag05
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt a variálást segítenél kifejteni? :DDD

Ezékiel 25 17

(#4023) djbahool

djbahool
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nekem is van egy ilyen kütyüm, (most nem vagyok otthon), de úgy rémlik, hogy csak RCA audio in van rajta (se koax, se optikai). Javítsatok ki ha tévedek.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy WD TV HD lejátszót, amin van sztereo RCAA out, és optikai out, akkor megoldható lenne-e, hogy megszólaltassal vele a Genit 5.1-ben?

djbahool

(#4024) jobbman válasza lovag05 (#4022) üzenetére

jobbman
(tag)

Hát az Ohm-okkal lehet variálni, hogy 4/8 legyen, ha két hangszórót párhuzamosan/sorosan kötsz össze. Sorosan összeadódnak az ohm értékek, párhuzamosan meg 1/r1 + 1/r2 = 1/Z
Tehát ha a két orion 8 ohmos, akkor ha párhuzamosan kötöd, akkor 1/8 + 1/8 = 1/Z, akkor az R értéke 4 lesz, vagyis az eredő impedanciájuk 4Ohm, így már valószínűleg hangosabbak lesznek, csak akkor mind a két oriont egy genius satja helyett kell bekötni párhuzamosa. Bár így 4 orion kéne, hogy a frontok helyett kösd. Vagy valami másik kis 8ohm-os hangszórót kötsz 1 orionnal párhuzamosan. Vagy szimplán egy 8ohm-os ellenállást kötsz be vel, de ezt nem ajánlom. :DDD

Kukucs :B

[ Szerkesztve ]

(#4025) Shono

Shono
(fanatikus tag)

Üdv!
Úgy látom manapság a piacon ez az egyetlen értelmes 5.1 hangcucc. Régebben Logitech G51-em volt, amivel teljesen meg voltam elégedve, de meghalt.
Most szeretnék valami normális 5.1 cuccot, ami nem rosszabb az előzőnél, kérdésem elég lényegretörő és egyszerű: 5005 / 5100 / 6000? Melyiket szeressem?

Előre is köszönöm a véleményeket!

(#4026) Shono válasza Shono (#4025) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

Közben találtam egy értékelést, de sajnos nem tudok lengyelül :-(

ez itt 5005 és 6000 összehasonlítás

(#4027) bluobluo válasza Shono (#4025) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

Mit csináltál a G51-el, hogy elromlott??

Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

(#4028) Shono válasza bluobluo (#4027) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

Semmit. Hallgattam este kb. 60% hangerőn 1/3 basszussal (kisebb kolesz szoba buli), és reggelre a két front elnémult. Este még úgy kapcsoltam ki, hogy minden ok volt ....
Mivel már nem gyártják, nem volt csere, az árát kaptam vissza.

(#4029) bluobluo válasza Shono (#4028) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

És mennyi idő után halt meg?
Én szeretnék venni G51-et így minden érdekel vele kapcsolatban!

[ Szerkesztve ]

(#4030) Shono válasza bluobluo (#4029) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

kb 11 hónap után adta fel. minden előjel nélkül. egyébként számomra igen impresszív hangja volt, ergonómia+kezelhetőség= 10/10, hang = 8/10 (mély kiváló, magas OK, közepe kicsit lehetett volna erősebb)
Mellesleg nem akarlak elszomorítani, de mivel már kb egy éve nem gyártják, nem tudom hol fogsz találni / hozzájutni

(#4031) bluobluo válasza Shono (#4030) üzenetére

bluobluo
(fanatikus tag)

11 hónap az nem sok!
Biztos nem nyúlt hozzá senki a membránjához?
A neten elég beírni a nevét és kidob pár helyet ahol még kapható, de cseppet fura, hogy már nem gyártanák, hisz nem olyan régi az szerintem, még gyárthatnák!

(#4032) Shono válasza Shono (#4025) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

Asszem a Genius SW-HF 5.1 5100 mellett teszem le a voksom. A többi mellett senki nem érvelt egyértelműen, nincs is sok írás egyikről sem. A választásomról ennyit találtam.
Elküldöm egy cimbinek, aki tud lengyelül, aztán majd értékeli.

(#4033) k.zozo.

k.zozo.
(lelkes újonc)

Szevasztok!
Nekem is a címben szereplő hangfalszettem van 3600-as, Audigy Se hangkarival. Szerintetek érdemes lenne a hangkártyát lecserélni egy használt Audigy 2-re? Azzal szebben szólna a cucc? Vagy csak jobb 5.1-en hallani a különbséget?
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#4034) Adonimus

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

8 ohm-os Genius SW-HF 5.1 5005-re lehet kötni 4 ohm-os 400 wattos mélynyomót? :)) :D

(#4035) Shono válasza Adonimus (#4034) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

pár másodpercre biztos

(#4036) Shono válasza Shono (#4032) üzenetére

Shono
(fanatikus tag)

Megjött a "fordítás". SW-HF 5100 test zanzásítva:
--------------------------------------------------------
- A cuccban nincsen 2RCA -> 3,5mm mini-jack átalakító, tehát azt meg kell venni ha pc-re akarjuk dugni a cuccot
- A hangszórók borítása MDF (hasonló mint a fa)
- Mindegyik hangszóróról le lehet szedni az első borítást, kis erő kell hozzá
- Az első ill. a hátsó hangszórók teljesen megegyeznek, kivéve abban , hogy a hátsók rendelkeznek valami pöcökkel, amivel fel lehet őket szerelni a falra. Méreteik: 13 x 22 x 12,5 cm. Ugyanazokkal a membránokkal rendelkeznek, mint az középső hangszóró.
- A mélynyomó gombjai: Standby, AUX/5.1, Channel, EQ. A Channel-el lehet beállítani a különböző típusú hangszórók hangosságát, és a basszust.
- A távirányító nem valami szép, de a hatótávolság nagy kb: 5-6 m
- A mélynyomó bass-reflex technológiát használ. Vann benne valami kis háló, ami redukálja sivítást / susogást.
- Minden surround és a sub gumi talpon áll
- Egyébként egész végig a 5005-tel hasonlítja össze és az jön le, hogy ez ár-érték arányban sokkal jobb.
--------------------------------------------------------
A többi blabla, illetve szám vagy mértékegység, ami ugyebár nyelvfüggetlen.

Rendeltem egyet, majd elmondom szubijektív véleményem

(#4037) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Üdv,

úgy néz ki, h veszek egy erősítőt és amíg nem találom ki, h milyen hangfalakat veszek hozzá, addig a régi 3600 széria hangfalait kötném rá. Viszont egy picit elakadtam az ötlettel méghozzá a kábelezésnél.

Először próbáltam rca kábelt keresni, hátha találok olyat aminek csupasz a másik vége vagy arra rákeresni, h hangfalkábel, de nem jutottam sokra. Eddig vagy veszek rca-rca végű kábeleket és lecsupaszítom az egyik végüket, de ez se nem gazdaságos, se nem stílusos. Vagy veszek szorítós rca dugót és a jelenlegi kábeleket használom fel. Ez már tetszetősebb, de mivel nem vagyok jártas a témában, ezért azt is meg kell, h kérdezzem, h a szorítós rca dugó tényleg azt jelenti-e, h nem kell forrasztanom semmit? Ill amiket találtam azok mérethez kötöttek, mármint, h hány mm-es kábelhez vannak. Ezt egyszerűen kell értelmezni vagyis, h mekkora a kábel átmérője ugye? Tehát esetemben 4mm-es?

Ha esetleg van valakinek egyéb jobb tippje vagy tud ajánlani Pesten vmi boltot, azt megköszönném!

Let's begin, de gozaimasu!

(#4038) Adonimus válasza Shono (#4035) üzenetére

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Már napok óta rajta van eddig semmi baja nem volt. Szerintem az erősítő nem bír leadni annyi cuccost, hogy szétverjen egy 400 wattos hangszórót...

(#4039) Hippo

Hippo
(fanatikus tag)

Srácok!

Hogyan kell összekötni a TV-vel, hogy mindegyik hangszóró szóljon?

Milyen kábelekkel? Légyszíves segítsetek!

Köszi!

HTC Desire - CyanogenMod 7 #RC1

(#4040) Stirbi válasza Hippo (#4039) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

2rca-2rca k
bel kell, rádugod az aux csatlakozora, és a tv re és fog szolni az összes hangszoro

(#4041) Hippo válasza Stirbi (#4040) üzenetére

Hippo
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen a segítséget! :)

HTC Desire - CyanogenMod 7 #RC1

(#4042) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Sziasztok!
5.1es hangrendszer vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni :F
25...MAXIMUM 30ezer van rá, néztem a Genius 4000et, de kicsit gyengének írták. Esetleg az 5005öt, de olvastam olyanokról hogy búg, ez mennyire zavaró? És az 5000ből elég sokat kellett gariztatni, az 5005 már jobb? Néztem még a Manta Triton MM5500at, de nem tudom jobb lehet e az 5005től... egyre bizonytalanabb vagyok :DDD
Bármi jó tanács? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4043) Stirbi válasza T_Stark (#4042) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

nem gyenge a genius 4000res sem :)

5005ös az 5000resnek a javitott változata , igaz abbol is vannak hibás darabok dehát gari

én elcsesztem hangfal vásárlást aszittem h a 4000res az tuti mert nem olvastm rola problémát csak h én meg belenyultam a tuti hibás darabba rezonált a subwoofer, visszavitem gariba most van ott 2,5 hete , és nemtudják megoldani ,h mást küldjenek helyette(konkrétan 5005öst), szoval sztem vedd meg az 5005 öst, ha meg vmi baja lesz megfogod elviszed gariba és cserélik nekem is azt kellet volna vennem :O ,

(#4044) T_Stark válasza Stirbi (#4043) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Értem. Köszi a választ!
Még egy kérdés: Az 5100 vagy 6000 ér annyival többet az 5005től amennyivel drágább?
Már azon is gondolkodom, bár az ára már kicsit sok nekem :U

(#4045) Stirbi válasza T_Stark (#4044) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

nemtudom, én 5005 öst venném az mindenki füle szerint szépen szol, 5100rol nemtudok igy joformán semmit sem, de a 6000resröl viszont hallottam h erös basszusnál a reflexcső csunya levegő suhogás hangot ad ki.

szvsz 5005 :)

(#4046) okuma válasza Faget (#50) üzenetére

okuma
(lelkes újonc)

nem rosz cucc sw 5005 :C

"-komolytalan ajánlatokkal kiméljetek -"

(#4047) Tibike24

Tibike24
(fanatikus tag)

hol lehet a legjobb áron megvenni az sw 5000est ?:)

[ Szerkesztve ]

........::::::::Go Hard or Go Home !!!::::::::........

(#4048) Stirbi válasza Tibike24 (#4047) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

ugytudom ,h sw5000 rest már nem árulnak csak 5005 öst :U

(#4049) Tibike24 válasza Stirbi (#4048) üzenetére

Tibike24
(fanatikus tag)

lehet :) és azt hol tudnám megvenni legolcsóbban ?:)

........::::::::Go Hard or Go Home !!!::::::::........

(#4050) Stirbi válasza Tibike24 (#4049) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

erre nem irtam választ mivel én szlovákiában lakom igy a nálatok lévő árakkal nem nagyon vagyok tisztában. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.