Tudom. Nem is mondtam hogy ilyen lenne. Én a kereskedőkre gondoltam. Veletek nem volt problémám. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eladó 2db 10" netbook Samsung N150 fekete illetve Acer Aspire One D255 fekete
EVGA X58 3X SLI (E758) eladó! Fullos I7-es lap, hozzávaló 6GB rammal, I7 920-as procival és hűtővel!
Intel Core I7 920 eladó! Tuningos proci, EVGA X58 SLI lappal, 6GB OCZ rammal, Thermolab hűtővel!
Thermolab BARAM univerzális CPU hűtő eladó! EVGA X58 lappal, 6GB OCZ rammal, I7 920-as procival!
Hirdetés
Shono
(fanatikus tag)
Megértem az álláspontod, de elfogadni nem tudom. Genius vagy nem?
Személyes tapasztalat:
GEIL ram gari: Bevittem a GEIL-hez, hogy rossz, nem kérdezte hol vettem, nem kérdezte mennyiért, nem kérdezte mikor. Megnézte tényleg hogy rossz, és hogy miattam történt-e, levette az újat a polcról, kezembe adta, és elnézést kért a kellemetlenségért. 5 és fél perc volt az egész.
Logitech gari: be sem kellett vinni a billentyűzetet, csak írtam nekik, hogy ez meg ez a gyáriszám, ez meg ez a gond. Azt sem kérdezték, hogy találtam-e, loptam-e, vagy vettem... Írták, törjem össze fotózzam le, küldjem el a képet, hogy "megsemmisítettem", ők pedig küldik az újat postán. 1 hét múlva DHL hozta az újat, egy elnézést kérő levéllel megtűzdelve.

GeniusHU
(senior tag)
A GEILnek és a Logitechnek is gondolom egy cég fogja össze itthon az importját, még ha több disztribútoruk is van. A Geniusnak nincs magyarországi független képviselete sajnos.
Így marad a visszaküldés a vásárlás helyére. Én kérek elnézést hogy ez így van, de azt sem várhatja el senki, hogy olyan termék garanciáját intézzük el, ami után nekünk semmilyen jóváírás nem érkezik.
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...
Sajnos a mai magyar viszonyok között valahogy mindkettőtöknek igaza van.
Egyrészről nem várható el tőletek, hogy azokat a hangfalakat is bevegyétek garanciába, amihez soha semmi közötök nem volt. Másrészről a vásárlótól se várható el, hogy minden egyes márkás termék esetén tüzetesen utánaérdeklődjön a hazai viszonyoknak. A szürke importtal pont az a gond, hogy nem azok szívnak vele, akik csinálják, hanem a gyártó, mert sérül a márka jó híre, a hivatalos úton forgalmazó, mert nem tőle veszik, de őt szapulják, és nem utolsó sorban a vásárló, mert nem tudja használni a terméket, a szürkeimportos csak ül a pénzén, és hát ismét csalódnia kellett egy márkanévben!
Gyanítom nem Shono az első, és nem is az utolsó, aki tőletek tudja meg, hogy mennek itthon a dolgok a Genius hangfalakkal. Kérdés: ti akartok-e tenni ez ellen valamit?
1. Reklámozzátok azokat, akiknek ti szállítotok Genius termékeket!
2. Hirdessék a partnereitek, hogy a náluk vásárolt Genius termékekre magyarországi szervizgarancia vonatkozik!
Ha tájékoztatnátok a vásárlókat, rögtön kevesebb volna a gond, panasz, ráadásul nőne a forgalmatok. Szerintem. 
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Hmm, az ötletek nem rosszak.
Jók a gondolataid.
Akkor majd néha felnézek oda.
Jó lenne, ha jönne valami "nagyobb cucc is" ,mert szeretem ezt a márkát, és főleg azért ,mert ár/érték arányban nagyon jó ,és minőségileg sem az a gagyi.
BANZAII

GeniusHU
(senior tag)
Per pillanat az SW-HF 5.1 6000 a legnagyobb a 200W-jával. Mit jelent az ennél nagyobb?
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

GeniusHU
(senior tag)
Kezdünk ezzel valamit, ezen már mi is gondolkodunk. 

Maxtreme
(senior tag)
Tiszteletem. 
Lenne nekem (is) egy kérdésem. Látom hogy a genius oldalán a 6k-s széria V2 néven szerepel. Mi a difi az alap és eközött?
A géphez jelenleg az első szériást használom, viszont kéne vennem még egyet, mivel a tévémre kötött JVC házimozi rendszerem az örök vadászmezőkre távozott.
(javíttani meg drága lenne, és különben is. A geniusom jobban szól nem kicsivel)
Előre is köszi.
szerk: hoho illetve még egy kérdés. Melyik az a genius 5.1-es rendszer még (a 6k-son kívül) ami a stereot leossza 5.1-re? Tehát akkor is szól mind a 6 sugárzó ha csak stereo jelet viszek rá. Néztem a 1500-as szériát, hát az nem ilyen. Ennek csak 6 RCA-ja van. (tehát 5.1, stereo nix)
Azért kérdem mert igazából a WD lejátszómhoz ilyen kéne.
[ Szerkesztve ]
Ennek örülök. 
Én egyelőre még megvárom, hogy megérkezzen hozzátok is az 5050-es széria, mert nem akarok úgy járni mint Shono. Addig is marad a sztereo Genius füles! 
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

Kumii
(újonc)
Üdv! A problémám a következő lenne: Már egy ideje néztem neten, olvastam is a HF 5.1 6000-esről. Ma úgydöntöttem veszek egyet. Örültem neki hogy végre egy fogantyút sikerült fejleszteni a papirdobozra a korábbi verziók után. De mikor hazaértem és összeraktam összekötöttem és hátul a táp kapcsolót bekapcsoltam egyből bekapcsolt...kicsit furcsa volt, de egészen addig ben zavart a dolog míg elnem jött a kikapcsolás ideje, mert egyszerüen olyan gomb NINCS RAJTA!!! Sem a Mélynyomón sem a távirányítón!!! Csak a hátsó kapcsolóval lehet ki és be kapcsolni!!! Amit eddig néztem ugyanezt a 6000-es tipust mindegyiken volt! Erről úgy maradt le mintha sosem lett volna! Sehol a Stand by gomb!!
Mi a teendő? Ha visszaviszem a boltba kapok egy normálisat? Vagy sikerült megvennem a legelső elcseszett prototipust? Vagy valami titkos gomb kombinációval működik? Esetleg én fúrjak rá egy gombot???

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
A v2-nél a stand by gomb hiányzik, az eu-s előírások miatt.
Home Theater, 5000, 5005 és 6000 tipusok csinálják ezt az ál 5.1et
Az 5100 csak 2.1ben szól sztereó jelnél, az 5050es még nem volt így arról nincs infóm.
Nézz szét az oldalunkon az értékcsökkent résznél. 

GeniusHU
(senior tag)
Én is remélem, hogy minél előbb érkezik. 

GeniusHU
(senior tag)
Ez már a V2 típus, amin a stand by gomb nincsen. Ez az első típus, ami így jött ki.
A jövőben el fognak tűnni a standy by gombok, mert úgy van fogyasztásuk és az előírások kényszerítik a gyártókat a fogyasztás csökkentésre, amit csak teljes áramtalanítással tudnak elérni. Így sajnos már olyan 6000est nem fogsz találni.
Akkor hogyan kapcsolom ki tulképpen az új 6000-est h kényelmes legyen?
Szoszo 5000-esem stand by-os és fogyaszt. Elektromos szempontból nézve nem rózsás a helyzet. Trafóval működik ami ha feszt kap és nincs semmi teher a másik végén akkor is áramot vesz fel a hálózatból, kicsit de felvesz.
Ha kumii valóban a valóságot írja akkor az gáz, nekem úgy tűnik ez gyártói hanyagság, a célt eléri, de kényelmi érzetet ront.
[ Szerkesztve ]
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

VIPowER
(fanatikus tag)
Ezzel most azt akarod mondani hogy lassan az újonnan gyártott elektronikai cikkeken,
TV,DVD stb, sem lesz Stand-by gomb, mert azt az EU-s szabvány előírja?
Furcsa lenne.
Ez olyan mintha visszafelé fejlődnénk.

Kumii
(újonc)
Szóval ne is vigyem vissza, mert úgysem kapok másikat? Így viszont a távitányítónak nem sok értelme van . Kényelmi szempontból ezekszerint nagy visszalépés történt a 6000es-nél. Akkor legalább a főkapcsolót rakták volna kényelmesebb helyre, de még azt sem. Fogyasztás csökkentés...az hogy működés közben az az értelmetlenül nagy kék kijelző vaitóan világít folyamatosan senkit sem zavart mikor a fogyasztásról volt szó? Na mindegy nekem ez így nagy csalódás volt, remélem aki még ilyet akar venni ezután megfontolja. Én visszasírom az 5000est.
Én még mindig nem értem vagy nem hiszem el. Nem tudod kikapcsolni csak ha odamész a hátuljához és lelövöd a fekete kis kapcsolóval?
Megelőzöm a válaszod, ha így van! Nem nagy dolog olyan elektronikát építeni ami arra indul be amire te akarod. A legegyszerűbb ha a gép indítására indul a hangfal is. Mint anno a modemem, mai napig itt pihen a nyers áramkör nem használom. Ha a te hangfalad itt lenne nálam csak abba a 230-as aljazatba kellene bedugni és amint a gép elindul megy a hangfal is. Ja és a kapcsolója kézmagasságban lenne.
[ Szerkesztve ]

Kumii
(újonc)
IGEN! Nekem is hihetetlen és fogalmam sincs most mit tegyek de nem viccből mondtam! Gondolhatod hogy nem kicsit bosszant a dolog, főleg hogy kiadtam érte ennyi pénzt, hazacipeltem és nincs rajta egy egyszerű ki\be kapcsoló gomb. Ez kicsit olyan mintha vennék egy új autót, beülök akarom indítani és a kezembenyomják a kurblit, mert önindító az nincs benne.
Ne is mond én az 5000-es rángattam át pesten! A bolt előtt kint megrugdostam! Amit kaptam érte azóta üzemel, olyan 3 éve, de 2.5 éve legalább.
Viccel félretéve ez tényleg durva nekem is. Látszik, hogy a cég a célt teljesítette minimális pénz befektetéssel, sőt sztem még olcsóbban is jönnek így ki. Idővel csak kerül egy kapcsoló az elejére is mert ez komoly dolog. Nekem pl használhatatlanná válna ettől mivel a mély be van szorítva a fal és az asztalom közé (hangzási okok miatt !!!!). Amikor zavart a trafó hang benyúltam mögé lekapcsolni, de már megszoktam. Nem volt kellemes oda mászni, mert máshogy nem lehet.
Nem nagy dolog megcsinálni kényelmessé az indítást-lekapcsolást de kapásból ugrik a gar ha magamnak csinálom, ha meg nem akkor nem feltétlenül esztétikus a dolog.>> Hallod, vegyél távirányítható konnektort! Pár ezer! Nem megoldás? 
[ Szerkesztve ]

Maxtreme
(senior tag)
Hali, aham köszi azt olvastam az oldalon. De akkor csak ennyi?
Hát grat nekik 
Ezzel mi a helyzet? Ilyet elvileg tudnék jó áron szerezni. Ugyebár ezen van aux, ami stereo jelet fogad. Gondolom le is ossza az 6 sugárzóra.
[ Szerkesztve ]

GeniusHU
(senior tag)
Ez az első ilyen termék, remélem lesz valami jobb megoldás erre.

GeniusHU
(senior tag)
Szerintem az lenne a jó, ha a stand by kikapcsolásnál valahogy teljes áramtalanítást érne el és bekapcsolni kézzel kéne a terméket.... 

GeniusHU
(senior tag)
Sajnálom. A kettő közül én is az 5000est venném. Van is még belőle eladónk, ha mégis visszatérnél rá, egy év garival.

GeniusHU
(senior tag)
A 4000esen egy 5.1 és 2db 2.0 bemenet van, amiket szintén úgyanúgy szétszór "ál-5.1-ben", csak ez lemaradt a listából. Jól szól, nekem is ilyenem van.

VIPowER
(fanatikus tag)
Hát nem hiszem hogy ilyen megoldásoké lenne a jövő.
Ezt most esetleg kényszerlépésnek el lehet fogadni a Genius-tól, de valószínű hogy a sok
felháborodott ember miatt más megoldást kellesz találnia.
Nekem pl a régi 3600-as van, és a Stand-by gombot még egyszer sem használtam.
Egy konektorra van kötve a géppel, amit a 230V-ról kapcsolok le ha már nem használom,
de sokaknak nem így van ez megoldva.
Biztos!

Maxtreme
(senior tag)
Oksi köszi!
Akkor ez remek lesz a házimozi rendszernek. Kiv. leszek mit tud a 6000.-hez képest. Reméljük nem lesz radikálisan rosszabb 

Stelian
(újonc)
Sziasztok!
Van egy SM live 5.1-em, de nem tudom hova kell dugni rá a front panel audio-ját. Egy kapcsolási rajz segítene, vagy valaki aki nálam tájékozottabb a témában.
üdv
Mimetikus polialoid testemen csillog a napsugár.

GeniusHU
(senior tag)
Hát wattban csak a fele, de szerintem 20-25m2-en jól elboldogul.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Ugyan ez a Value 5.1 leírása, de remélem beválik.

GeniusHU
(senior tag)
Én sem értem miért nem lehet a frontra tenni a fő áramtalanító kapcsolót. 

Stelian
(újonc)
Sajnos nem vált be.Az enyém az ilyen:

Ha ehhez tudnátok valamit, akkor azt megköszönném.
üdv 

aTi.88
(újonc)
Üdv!
2 napja vettem egy Genius SW-HF5.1 4000 hangfal rendszert de nem sikerül rábírnom, hogy egyszerre szóljon mind a 6 hangszóró. Külön-külön megtudom mindet szólaltatni. (Win7 - Vezérlőpult - Hang - ....) Próbáltam már olyan video-val is ami biztosan 5.1-es, de egyszerre nem képes szólni mind a 6 hangfal. Mp3 zene esetén is 5 hangfal szól.
Egész pontosan a mélynyomó nem szól. DE! Igazából cserélgettem a kábeleket, és rájöttem, hogy az Audio Inputoknál ha az SW inputba dugom bármelyiket az nem fog szólni. (Máshol viszont igen, illetve ha külön-külön szólaltatom meg őket akkor is - még az SW-re kötött is)
Tehát a hangszórók szólnak, csupán együtt nem szól mind a 6, csak 5. Illetve mindig az nem szól amelyiket az SW-be dugom.
Mi lehet a gond, megoldás? (Creative X-Fi 5.1 USB hangkártya van hozzá)
Esetleg hibás? 

GeniusHU
(senior tag)
Ha csak a sub nem szól, akkor próbáld ki a hangkártya hangoló programjával.
Ha a sub helyett a közép szólal meg a varázslóban, ahol egyenként egymás után szólaltatja meg a hangszórókat, akkor egy fordító kábelre van szükséged. Ez azért van, mert a hangkártyádban a sub-center részt felcserélték (ez nem szabvány sajnos) és szükség van egy olyan kábelre, ami kisjack apa-anya végű és kb 10cm-es. Ha ezt bekötöd a hangfal kábele 8 (sub-center vezeték) és a hangkártya közé, akkor szólni fog jól. Ha nem lenne a csomagban, akkor gyere be hozzánk és adunk egyet.

GeniusHU
(senior tag)
Szervizes kollégám gépében ilyen van, megnéztük.
Sajnos ezen csak bemenet van még, kimenet nincsen rajta.
Erre nem fogod tudni rákötni az előlapi csatlakozót.

aTi.88
(újonc)
GeniusHU írtam privátot, de nem szükséges válaszolnod már, azt hiszem megoldódott a problémám. Ide is leírom, hogy ha esetleg később hasonló gondba ütközne valaki.
A hangkártyán beállítottam a Bass Redirection-t, és így már szól az összes hangszóró együtt.
( Remélem ennek nincs semmi hátránya a hangszórókra nézve
)

aTi.88
(újonc)
Elszóltam magam 
Szól mind a 6, de a mélynyomó nem igazi. Csak dörmög :S

Stelian
(újonc)
Köszi szépen, hogy utánajártál!
üdv
Stelian

A_ScHuLcZ
(őstag)
Találkozott-e már valaki olyan hibával, hogy egyszerűen elnémult a cucc? (HT-3600 5.1 hangrendszer)
Több bemenetet is próbáltam, be van kötve ugyanis mind a 4, egyiken sincs semmi. Illetve ha csumára maxra tekerem, akkor valami kis nyöszörgést lehet csak hallani...
Tipp, hogy ez mi lehet? Tegnap este használtam utoljára, akkor még nem volt semmi baja. Olyan, mintha le lenne némítva, de nem lehetne feloldani.. Távirányítóval már próbáltam, kikapcs-bekapcs is volt, főkapcsolóval is hosszabb időre, de semmi...
Ötlet? 
SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

A_ScHuLcZ
(őstag)
Megoldódott, nem a hangrendszer volt a ludas! Srry 
SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."
Üdv! Infora lenne szükségem! HF-5000-es master hangerőszab árra. Tegyük fel h én beszerelem csak a cucc kell. Ma mennyibe van? Köszönöm!
Helló,
Van egy 5005 ös szettem, és pár napja (vagy 1-2 hete) az erősítő standby állapotban zúg, mint egy transzformátor, és csak akkor marad csendben, ha hátul a billenőkapcsolóval kapcsolom ki.
Ez lehet valami betegségnek az előjele?
Esetleg lehet ellene tenni valamit, mert elég zavaró éjjel 
Köszi
Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!
Nekem is zúgni kezdett idővel, megszoktam, ma már nem hallom. Ha minden igaz az 50Hz-t hallod.
éjszaka zavar csak, mert nappal megy a gép, van háttérzaj, stb. Most kikapcsolom éjszakára, de kényelmetlen minden reggel-este bemászni asztal alá. 
Majd próbálom szoktatni magam.
Miért? Pl az új szériás HF-6000-esen csak hátul van kapcsoló, eltűnt a stand by gomb.

speedernet
(kvázi-tag)
Üdv. Igazábol leht rossz topicba irok, de nem tom hova lenne érdemes. Az lenne a kérdésem hogy minöségibb e Genius 5050 es hangzása a Logitech x540 hez képest?? 
GIGABYTE GA-MA790X-UD3P, Phenom II X3 720 (CPUs 4), ~ 3.4GHz, KINGMAX 3GB/800,SAPPHIRE HD 5770 Vapor-X, SAMSUNG HD103SJ (1 TB), Chiftec 450W, GENIUS SW-HF5.1 5050 Home Theater
.
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!
Igen, éppen ezért nem fogok venni olyat.
Az a gondom, hogy zavar, hogy éjjel zúg, viszont be van építve az asztal alá. Kényelmetlen és idegesítő. A 6000nél a vásárló figyelembe tudja venni, hogy ez a tulajdonsága.

popp
(fanatikus tag)
Kösd olyan hosszabbítóra, amin van kapcsoló.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."