A TDA7294-ről, vagy a TDA7296-ról beszélsz ami minden boltban kapható?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
VIPowER
(fanatikus tag)
Szia GeniusHU!
Van egy Genius 5000 5.1-em.
Ma észre vettem, mikor bekapcsoltam filmnézéshez, hogy búg. Nem hangosan, de érezhetően. Ha felveszem a hangerőt nem erősödik.
Eddig ezt nem tapasztaltam, nagyon ritkán van használva, van mikor havi szinten 2-3alkalmat, akkor is egy két film erejéig. 2007. decemberében vásárolta, majd 2008. júliusában gariztatnom kellett, mert a elromlott a bemeneti oldala és cserélve lett (vagy 2hónapot vártam rá).
A kérdésem az lenne, hogy szerinted mi a probléma és hogyan lehet orvosolni?
Debrecenben lakom, és a kisker ahol vettem megszűnt, most teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv.
Dell U2311H :)

szata.68
(tag)
Helló
Nekem egy kissé amatőr kérdésem lenne.
Szeretnék venni egy SW HF 5100-ast. Rá tudom kötni a Playstation 3-ra,és a TV-re egyidejűleg? Ha igen,akkor szólni fog az összes hangszóró?
Vagy ha csak a TV-re kötöm,akkor szólni fog a játszás alatt is,ugye?
Előre is köszönöm,és várom a válaszod!
Üdv.
Szata

L4D1K
(senior tag)
Sziasztok. Boldog tulaja vagyok immár 6éve egy Genius KB-21e (KL-0210) PS/2 billentyűzetnek. Nagyon meg vagyok vele elégedve, ha ez tönkre menne, valószínűleg ugyanilyet vennék. Amit viszont szeretnék megtudni. Szeretem a billentyűzetről vezérelni a számítógépemen installált JetAudio és Power DVD programokat, mivel a léptetést / hangerőt onnan megoldhatom, de hogyan tudom beállítani hogy a "Media" funkció billentyűre alapértelmezetten ne a Windows Media player, hanem vagy a JetAudio ill. a DVD lejátszó program ugorjon fel. Windows 7 beta fut a gépen, ehhez való drivert nem találtam, talán már nincs is.
Válaszokat előre is köszönöm.
# ANTAL Tuning #

dangerzone
(PH! addikt)
Sziasztok!
Slimstar 250-es billentyűzetem van.
windows 7-re már létezik rá driver, mert a hozzá kapott cd-ről nem akar telepíteni, mert az wistához meg xp-hez volt. 

sgteam
(fanatikus tag)
Hali!!
srácok kéne egy kis help!! vettem kb 4-5 éve egy genius sw 5.1 hangfal szettet de nem a pc-hez vettem hanem a házimozihoz de most rá szeretném kötni a pc-re és nincs megfelelő kábelem hozzá valaki betudná nekem linkelni, hogy milyen kábelre volna szükségem. előre is köszönöm
ui: a hangfalol egy 9csatis din csati van az 5.1 eléréséhez de az alaplapomon csak egy rca dugó van az 5.1 eléréshez.
alaplapom
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

VIPowER
(fanatikus tag)

sgteam
(fanatikus tag)
na igen de a többi csati az foglalt
tv, dvd, házimozi,) de ahoz is átalkító kell amit te mondasz mert az alapi jack dugó az csak a feel vastagságú mint ami a hangfalhoz járt gyárilag. (azért köszönöm a segitséget)
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D

KGeri
(újonc)
Sziasztok!
Pár Genius 5005-tel kapcsolatos jelenséget szeretnék megosztani veletek.
Vásároltam nagy reményekkel kb. egy hónapja egy példányt, amivel 2 komoly problémám akadt:
- a hangerőszabályzó geiger-müller számláló módjára kattogott, ha tekerődött (de frankón).
- a hangerőszabályzó kb. a hangerő 1/5-éig (nagyjából a vízszintes állás) hiába tekerődött, semmi hang nem jött ki belőle, majd egyszercsak megjelent a hang, de érezhetően nem a legkisebb hangerővel. Bemenettől független a jelenség, több eszközzel is teszteltem. Ugyanez volt igaz a sub-ra, centerre, surround-ra is, a sub esetében ez különösen zavaró volt, hisz lágy mélyet nem lehetett előcsalni belőle.
Vissza is vittem a vásárlás helyére, sajnos pont a 3 munkanapos cserekötelezettség utáni 4. napon, ahonnan így továbbküldték szakszervízbe (hogy a genius hivatalos szakszervízébe, afelől vannak kétségeim), de 3 hét alatt sem került vissza hozzájuk javítva, így felajánlották, hogy elhozhatok helyette egy vadiújat. Ez tegnap meg is történt, és az új hangrendszernél is ugyanúgy fennáll a hangerőszabályzóval a 2. probléma (kb. 1/5 hangerő alatt egyáltalán nincs hang, aztán egyszercsak megjelenik, de nem igazán halkan), illetve ennél azt is észrevettem (az előzőnél erre nem figyeltem fel, de lehet az is így működött), hogy akármilyen hangerőn is kapcsolom ki, a következő bekapcsoláskor a teljes hangerő kb. 1/3-ára állítja be magát.
Ezenkívül mindkét esetben elég csekélynek érzem a teljesítményét, volt nekem a jó öreg legelső szériás fadobozos Genius SW-HF 5.1-ből, és sajnos a nyomába se ér sem hangminőségben, sem teljesítményben. Kezdem nagyon bánni, hogy túladtam rajta...
Szóval a kérdéseim röviden összefoglalva:
- Normális, hogy a hangerő 1/5-éig semmi sem hagyja el a hangfalakat?
- Bekapcsoláskor fix hangerőre kell visszaállnia, vagy oda kellene neki, ahol kikapcsoltam?
Köszönöm a segítségeteket,
KGeri
[ Szerkesztve ]
"What is snowboarding to me? It's my life." - Travis Rice, professional snowboarder

vv5204
(senior tag)
Sziasztok!
Egy Logitech Z-5500-am van, de elgondolkodtam, hogy lecserélném egy Genius SW-HF 5.1 6000-re, mert ugyan a Logi szép nagy mélyet ad, de a műanyag szatelitei csapnivalóan zörögnek nagyobb hangerőn.
Kérdéseim:
Hány féle módon tudnám összekötni a laptommal, ami 3 jack-es S/PDIF-el, Realtek HD Audio hangkártyával?
Direct-be, tehát 3-3-as végződésű jack-el lehetséges? Esetleg Optikai kábellel? (ilyenem van egyik vége jack a másik a szögeletes optikai)
Dolby Prologic II-őt, tehát plö MP3-at 5.1-re lebontani tud a Genius?
Az előre beprogramozott hangszíneket (Pop/Classic, stb) ki lehet váltani manuális beállítással?
[ Szerkesztve ]
VIPASSZANA! ZAZEN!

pumukli23
(senior tag)
Szia!
Sokaáig gondolkoztam, hogy én is ilyen hangfalat vegyek, többet is kipróbáltam.
Az biztos, h minden ilyennél a hangerő egy fix értékre áll bekapcsoláskor, és nem jegyzi meg az előzöt.
Amiket én meghallgattam, ott általában halk hangerőn csak a frontok (talán még a center+sub) szóltak.
üdv

Bela_88
(újonc)
Sziasztok!Nekem az lenne a problémám hogy vásároltam 1 Genius SW-HF5.1 5100 hangfal rendszert(hozzá teszem nagyon király cucc ajánlani tudom mindenkinek) Na és az lenne vele a bajom hogy nem igazán tudom megszólaltatni 5.1 be számítógépen...
Olyan kábelt kaptam hozzá hogx 2 dugó megy a mélynyomoba és 1 a számítógépbe?'?'kérdezem én ezzel az 1 dugóval hogy lesz 5.1??Vagy ha nem ez a baj valaki irja meg mit csináljak hogy szoljon minden hangszóró
Előreis köszi csumicsá! 

pumukli23
(senior tag)
Szia!
Ahogy leírtad, úgy csak stereo fog szólni.
Neked a mélynyomó hátulján a másik 6 lyukat kell használnod (egybe is vannak karikázva)
A csatlakozók:
Első bal Első jobb
Hátsó bal Hátsó jobb
Center Mélynyomó
Olyan kábelek kellenek Neked, aminek az egyik vége (2) RCA (ez megy a mélynyomóba), a másik vége 3,5 Jack (számítógép 5.1es hangkártyája).
Ennek a kép baloldalán lévő színes kábelek kellenek:
[link]
(itt egy csatlakozó 2 csatornára van, ezért elég 3, míg a másik végén két RCA van)
Ha nem találsz ilyen szines kábeleket, akkor persze vehetsz sima feketét, vagy bármilyet, a lényeg, hogy RCA - Jack legyen, csak ekkor tudd, hogy melyik hova való.. pl címkézd fel.. ezért jobb a színes 
Alapjaiban véve ilyen kell neked: [link]
üdv 

vv5204
(senior tag)
Így részben én is választ kaptam a kérdésemre, bár még nem teljesen világos.
Ami kell, akkor egy olyan kis átalakító dobozka, illetve 4 darab olyan kábel aminek egyik vége Jack a másik fele 2 darab RCA.
Ezek szerint fogod az egyik kábelt, azt bedugod a számitógép S/PDIF-jébe
(Jack vég), majd a másik felét (RCA-k) a kis dobozba.
A 3 másik kábel RCA végződéseit a Genius-ba (Front, Rear, Sub/Cent), a Jack végüket megint a dobozkába.
Ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
VIPASSZANA! ZAZEN!

vv5204
(senior tag)
Időközbe tovább gondoltam...
Vagy esetleg arra gondoltál, hogy a 3 kábel Jack részei a számítógép három csatijába, az RCA-k felük meg a Geniusba?
Csak azt kéne tudni a számítógép oldalon melyik hova megy.
VIPASSZANA! ZAZEN!

pumukli23
(senior tag)
Erre gondoltam (utóbbi)
A genius nem tud mit csinálni az spdif kimenettel, mert az (asszem) digitális jelet küld ki, és ezt a hangcuccnak kellene feldolgoznia.
Közben találtam leírást, hogy melyik szín, melyik csatornát jelenti:
[link]
Sok sikert! üdv
Hoppá.. közben vettem észre, hogy miről van szó.
Ha sima 3 likas hangkártyád van (pl fülhallgató, mic, spdif) akkor 5.1-be nem tudod rákötni.
Szóval valszeg csak stereoban fog szólni laptopról.
[ Szerkesztve ]

vv5204
(senior tag)
Nem biztos. Sztem hangkártya függő lehet a dolog. Míg a Logi Z-5500-am 3
Jack-el direktbe volt kötve, ha jól emlékszem DVD filmeknél 5.1-be nyomta.
Akkor nem lenne értelme a 3 liknak a számítógépen, hanem egyszerűen, mint egy
MP3 lejátszó 1 darab Jack-RCA kábel a Genius legalsó csatijába (L, R).
[ Szerkesztve ]
VIPASSZANA! ZAZEN!

Bela_88
(újonc)
Pumukli
Asszem tudom mire gondoltál
ha nemsikerül majd írok
KÖSZI

pumukli23
(senior tag)
Én a sima három lyukas mic - line in - line out trióra gondoltam.
De asszem vannak olyan karik, ahol szoftveresen meg lehet okosítani, hogy melyik csati mit csináljon, így akár 5.1re is rá lehet bírni.

Bela_88
(újonc)
http://www.betacomszerviz.hu/eshop/images/2038.jpg
Pumukli vagyis ilyen kell nekem 3db igaz? 

pumukli23
(senior tag)
Igen, ilyenek kellenek
Jó tanács, hogy címkézd fel a jack csatis végét, és akkor nem kell tippelgetni, hogy melyik kábel hova tartozik. Így egyből fogod tudni, hogy az 5.1es hangkártya melyik likába dugd
üdv

malisonX
(tag)
Genius support szerint ha AUX-ra csatlakoztatsz egy eszközt, akkor ál 5.1-ben kéne szólnia. Úgy tudom hogy még 5000-nél, 5005-nél is így működik a dolog. Ezenkívül az 5100-on lehet állítani surroundot is -7-től +7-es skálán, ami az égadta világon nem csinál semmi változást
Jól beszívtam ezzel, mert eredetileg az LCD TV gagyi hangszóróit akartam vele kiváltani, TV-nek meg ugye sztereó kimenete van... Plusz itt van még a sípolós problémám amit pár hozzászólással ezelőtt írtam.
Holnap visszaviszem, és megpróbálom visszakérni a pénzemet...

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Ha mindent kihúzol belőle, akkor is van alapzaj?
Mert ha kihúzod és akkor megszűnik, akkor egy alaplapi hangkártya hangja van.
Ha kihúzott állapotban is csinálja, akkor a hangfal hibája, ebben az esetben garanciális javításra vissza kell vinni.
A kábelek dugdosása csak a tápkapcsoló lekapcsolása után javasolt, menetközben pedig egyszerűen tilos. 
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Sima pc vagy notebook?
Ha sima pc (gondolom az), akkor a front usb-be dugva meg fog nőni a hatótávolság, mert most a gép is árnyékolja. Ha nincs front usb, akkor egy hosszabbító kábellel érdemes előre kihozni a vevőrészt, hogy ne legyen köztök semmi akadály.
www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

GeniusHU
(senior tag)
Üdv!
Az első kérdésre a válasz, hogy már nem kapható a potméter.
Nem gyártják fél éve és nálunk most fogyott el a készlet.
Kontakt spray-vel ajánlott kezelgetni, az ideiglenes megoldást okoz.
A másodikról pontos infós emailt írj a szerviz@genius.hu címre, vagy telefon és kérd a szervizt.

GeniusHU
(senior tag)
ment PÜ

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Az 5100.on egy 5.1 és egy aux bemenet van.
Az 5.1 analóg, azon nem tudod a gépet rákötni.
A sztereón rákötöd a tv-t és abból átjön a jel a ps3-ból is.
De ebben az esetben nem fog az összes hangszóró szólni, csak a mély, front és talán a hátsók. Ennek a pontos infója kiderítés alatt.
Egy 5000- vagy 5005 viszont a sztereó bemeneten keresztül az összes hangszóróra kinyomja a jelet.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Driver a www.geniusnet.com oldalon (gyár oldala) lehet elérni.
Szerintem ehhez a típushoz már nem fognak drivert fejleszteni, mert már rég nincs forgalomban. Így ha ez tönkremegy, sajnos másikat kell majd vegyél.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
drivert a www.geniusnet.com oldalról lehet letölteni.
ez a gyár oldala és így a driverek csak onnan elérhetők.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Nálunk a genius.hu-n megvehető a kábel.
Telefonon adunk infót róla.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Az első jelenség garanciális hiba, de már megoldottad.
A hangerő poti az gyárilag ilyen, nem lehet mit kezdeni vele.
1/5 feletti állásnál a pc hangerejével lehet halkabbat kicsalni belőle.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
A 3 jack - 6rca kábellel össze tudod kötni a laptoppal.
Ez analóg bemenetű, így optikai kábelt erre nem tudsz kötni.
Az hangszínek elírások voltak, már orvosoltam.

GeniusHU
(senior tag)
Az 5.1 kábel ezek szerint hiányzott a gyári csomagból.

GeniusHU
(senior tag)
Erre van a hangkártya varázsló, ami animálva jelzi hogy minek kéne szólnia.
És addig cserélgeted, amíg jó nem lesz.

KGeri
(újonc)
Köszi. És az, hogy nem jegyzi meg, mekkora hangerőnél lett kikapcsolva, az normális?
(gondolom az "elsőt" a hangerőszabályzó kattogására értetted, hogy már meg is oldottam a garanciális cserével)
[ Szerkesztve ]
"What is snowboarding to me? It's my life." - Travis Rice, professional snowboarder

malisonX
(tag)
Hello!
Köszi a választ! Ma visszavittem oda, ahol vásároltam. Bevették garanciális javításra. Remélem ráfizetéssel vihetek helyette 6000-rest. Elég gáz, hogy AUX-ra kötve csak a két front szól, meg a mély. A surround gomb amúgy mire való a távirányítón?
[ Szerkesztve ]

Sickboy25
(PH! addikt)
szia
kihoztam hosszabbítóval, de úgy is kb 80 cm, de a billentyűzet meg 3m is van!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

pumukli23
(senior tag)
Sziasztok!
Nekem egy genius 2000x-em van, és halkan zúg. Teljes csöndben lehet hallani, vagy ha közelebb hajolok hozzá. Ha minden kábelt kihúzok, akkor is csinálja.
Mindegyik ilyen, vagy így jártam?
Köszi! üdv 

GeniusHU
(senior tag)
Mindegyik automatikusan egy alap hangerőre áll be bekapcsoláskor.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Sajnos jelenleg nincs egy sem bent, így ezt nem tudom most megválaszolni.

GeniusHU
(senior tag)
Az a baj, hogy a sima wireless szettek kb ennyit tudnak.
A 2.4Ghz-esek 10m-t is tudnak.

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
Ha garis, akkor küld vissza, valószínüleg a trafó rögzítése lazult meg.
Ha az aktív alján lévő pár csavart meghúzod kicsit, akkor lehet halkulni fog.

kleinguru
(senior tag)
Sikerült valamit újítani?! 
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

Sickboy25
(PH! addikt)
szia
köszi a választ! Lenne még egy kérdésem esetleg valahogy nem lehet "feltuningolni"? Valami más jeladós usb stick-kel?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

pumukli23
(senior tag)
Meghúztam őket, most talán picit halkabb, de még zúg.
Annyira nem zavaró szerintem, hogy visszavigyem, max majd akkor, ha erősödik.
Belül nem lehet még valamit mókolni? Gumilap a trafó alá nem oldja meg a gondot?
Köszi! Üdv

GeniusHU
(senior tag)
Szia!
A srác a héten költözik be, kb szombaton tudom megnézni.
Azóta több visszajelzés érkezett, úgy néz ki hogy tényleg 2.1-ként működik az aux bemenet.

GeniusHU
(senior tag)
Sajnos csak az a vevő jó hozzá.

GeniusHU
(senior tag)
Akár gumilap, de bármi megoldást hoz.
Kiszedve a fém rögzítő keretből Pattex pisztollyal az aljához is lehet ragasztani, akkor biztos halkabb lesz.

hellboy20ger
(újonc)
Hali!!
Nekem van egy Genius HF-5000 5.1 házimozim és ha a DVD csatornán használom akkor a jobb és a bal hátsó hangszoró nem szól, a jobb hátsó pedig recseg (én kimértem,nincs benn elég áram) de ha átkapcsolom Tv-re vagy Game csatornára ott szól mind és nem recseg egy sem. Már vettem egy 5.1-es hangkártyát mert azt hittem azzal jó lesz de sajna ne
. Szerinted mi lehet a bibi??? Ja és még a távirányítóm is elromlott az meg az egyik napról a másikra beadta a kulcsot. Lehet e venni hozzá távirányítót?? A házimozimról annyit hogy nemsokára 3 éves lesz és tettem bele akusztikaszivacsott.
[ Szerkesztve ]

0805
(tag)
Sziasztok!
Van 2db Genius SP-HF-1250X -em és arra gondoltam h összehoznám egy Logitech Z-4e mélynyomójával.Ezt ugy csinálnám h fognám a Geniusoknak a sima hangszóróit(amin nincsen ki-be kapcsolók stb) és összekötném a z-4e mélnyomójával.A Z-4e -et pedig a géppel.
Szerintetek jó ötletnek tünik?Gondolom a geniusnak megmaradna a szép hangzása és a logi meg még ráadna több mélyet...igaz?
Vki adna tanácsot?
Vagy h jó ötlet-e.