Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) dadito

dadito
(újonc)

Üdv! Tegnap meghozta a futár az új hf 5.1 5100 -t.Annyi apró problémám van vele,h.bekapcsolt állapotban nem hangosan,de annál idegesítőbben sípol az egész,úgy is ha nincs rákötve semmi.Ez garis probléma,találkoztatok e már ilyennel?

[ Szerkesztve ]

"Privát üzenetre illik válaszolni!"

(#452) GeniusHU válasza Gigi01 (#450) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Sajnos nincs javasolt beállítás, neked kell kitapasztalnod.

www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

(#453) GeniusHU válasza dadito (#451) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

a privátodra reagáltam

www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

(#454) finest

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!

Meg tudod mondani, h VideoCAM Trek webkamerához a Genius honlapjáról a v1, vagy a v2-höz tartozó driverre van-e szükségem? YB504T118409 van a kamera alján, a verziójára a kamerán semmi nem utal.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#455) GeniusHU válasza finest (#454) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

A tiéd valószínűleg V1 lehet, mert emlékezetm szerint a V2-n rajta volt ez a jelölés.

(#456) finest válasza GeniusHU (#455) üzenetére

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi! :R

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#457) disy

disy
(újonc)

Üdv én vettem egy Genius TwinTouch 600 nevű bill-egér kombót, de a gépem sehogy nem akarja befogadni..

Próbáltam több oprendszer alatt is de semmi xp alatt úgy tűnt mintha jó lenne de ez csak alkalmi fellángolás volt (szépen jól működött, majd mintha zavarná valami, csak néha fogott jelet, majd teljes halál).

Driver nincs hozzá kerestem..

Valami ötlet hozzá vagy vigyem vissza?

(#458) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Sziasztok!

Van itthon egy SP-E350 típusú hangszóró, ami búg, ha áram alatt van, függetlenül attól, h be van-e kapcsolva vagy sem. Lehet ezzel vmit házilagosan kezdeni? Gari szerintem már nincs, elég rég vettük.

Let's begin, de gozaimasu!

(#459) dugyuri válasza GeniusHU (#449) üzenetére

dugyuri
(újonc)

A következő címen lévő drivert használtam:
http://geniusnet.com/geniusOnline/portlets/supportArea/drivers/showItem.do?productId=618579&os=Windows%20XP

Van ennél frissebb is valahol.

(#460) GeniusHU válasza disy (#457) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Elemet be kellene mérned, hogy benne van-e a delej.
Aztán összehangolás, azt hogy csináltad? Abban van hozzá poszter is úgy rémlik erről.

(#461) GeniusHU válasza _ak_ (#458) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Ha szétkapod és megcsinálod, akkor az éri meg, ha mi akkor abból már újat kapsz.

Fogod a trafót, leszeded a fémburkolatot és a trafót melegragasztóval odatapasztod a dobozhoz. Jelentősen halkabb lesz tőle.

(#462) GeniusHU válasza dugyuri (#459) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

a geniusnet com-on lévő drivernél nincs frissebb.

ha a driverben kapcsolgatod, akkor úgy jó? Macerás, de lehet csak ez lesz a megoldás.

(#463) _ak_ válasza GeniusHU (#461) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Köszi, meglátom, h mit sikerül kihozni belőle.

Let's begin, de gozaimasu!

(#464) disy válasza GeniusHU (#460) üzenetére

disy
(újonc)

Ha az elem a az egér billentyűben jó-e az jó amikor működött akkor össze is tudtam hangolni, de egy kis idejű használat után nem reagál, kihúz/bedug és azt üzeni hogy "usb eszközt nem lehet felismerni".

[ Szerkesztve ]

(#465) Peregrinator

Peregrinator
(tag)

Sziasztok! Vettem egy Genius Speed Wheel RV FF kormányt, az irányítási funkciók rendben vannak, de a force feedback nem jól működik. A játékvezérlő beállításoknál ahol a force feedback efekteket lehet tesztelni például "pull to the left" stb. nem behúz a kormány hanem rendszertelenül össze vissza ugrál és rázkódik és sajnos mindegyik efektnél ezt csinálja. Legújabb driverrel próbáltam, még az XP is újra lett telepítve de hiába. Szerintetek mi a gond?

(#466) _-Pitya-_

_-Pitya-_
(újonc)

Kis segítséget szeretnék kérni. Akarok venni egy Genius SW-HF5.1 6000-es rendszert, de nem értek hozzá hogy mit mivel lehet használni. Egy Fujitsu Siemens Esprimo Mobile 5505 laptoppal szeretném használni. A hangkártyájának ezeket a paramétereket találtam:
Conexant CX20549 chip
sztereo hangszórók, beépített mikrofon
Audio-in (line-in / microphone)
Audio-out (line-out / headphone)

Fog működni az 5.1es hangzás? Ha nem akkor hogy fog szólni. És mi kellene ahhoz hogy működjön?
És még egy buta kérdés: Mit jelent az AUX bemenet, és mire jó?

(#467) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Segítséget szeretnék kérni!

Vettem egy GENIUS SW-HF 5.1 5100 terméket.

Szeretnél úgy használni, hogy a stereo hangokat kikeverje mind a 6 db hangszóróra!

Ha auxra kötöm a stereo jelet akkor megy a sub + rl + rr

Ha 5.1re bekötök mindent normálisan a hangkártya (gigabyte ma770-ud3 integrált) driverében tök jól szól külön külön a teszt résznél de "meglepő" mód ott meg csak a rl + rr szól csak.

Hogyan kellene működjön?! Mit kellene másképp csinálnom?!

Előre is köszönöm a választ:)!

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#468) csontii

csontii
(újonc)

Hello! Egy 5000-es boldog(most kevésbé) tulajdonosa vagyok! Eddig semmi baja nemvolt a rendszernek azon kivűl hogy a potméter kis hangerőnél recsegett ,de ezt többen is jelezték így gyári hibának tudtam be! Ma viszont megadta magát mintha érintkezési hibája lenne, mert nem egyenletesen hangosít és ha tekerem kb 60 % ig akkor nem hangosodik semmit,
majd egyszer csak a valós hangerőre ugrik fel! Kérdésem az lenne h ezzel mit lehet csinálni, illetve ezt házilag meglehet-e oldani, vagy a szervíz költség mennyi lehet kb? :F :F
Köszi a segítséget előre is!

(#469) GeniusHU válasza disy (#464) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Akkor vidd be a garanciális szervizbe, úgy néz ki hogy tényleg meghalt.
De csak a vevő rész mehetett tönkre.

(#470) GeniusHU válasza Peregrinator (#465) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Sajnos nem minden játék tudja lekezelni a kormányt szerintem.
Másik autós játékkal próbáltad már?

(#471) GeniusHU válasza _-Pitya-_ (#466) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Neked a laptopon csak sztereó kimeneted van.
Azzal is össze lehet kötni, csak a három sztereó bemenet valamelyikére kell kötnöd.
Ilyenkor csak ál-5.1 hangzásod lesz.

Ha dvd-t vagy játékot szeretnél 5.1ben hallani, akkor egy külső usb hangkártyát is be kell szerezned. Ha inkább zene és divx filmekre használnád, akkor elég a sztereó hangkártyád.

(#472) Peregrinator válasza GeniusHU (#470) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Nemcsak játékokkal próbáltam, a legnagyobb baj az, hogy a vezérlőpultban a játékezközök beállításánál ahol a force feedback efektusokat lehet(ne) tesztelni ahelyett, hogy jobbra húzna, balrahúzna stb. minden efektnél összevissza rázkódik és ugrál. Ez pedig nem játékfüggő ugyebár. XP és VISTA alatt is ugyanez a helyzet, pedig más OS más driver...

(#473) _-Pitya-_ válasza GeniusHU (#471) üzenetére

_-Pitya-_
(újonc)

És milyen az a minimálisan jó külső usb hangkártya amit érdemes nézegetni? Mert gondolom van olyan ami többet ront mint amennyit javít.
Pár percem volt szétnézni és vannak ezek a "jó-nevű" ~USB hangkártya 3D Virtual 5.1~ es dolgok, ezek nekem jók, vagy valami komolyabb kell mint pl a~
Creative Sound Blaster Surround 5.1~. Hirtelen ilyeneket találtam. De ha van valakinek tapasztalata hogy mi az ami megfelel a célnak, az kérem hogy egy néhány típust mondjon. Köszi

(#474) GeniusHU válasza _-Pitya-_ (#473) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

USB hangkártyára szerintem keress rá egy valamilyen spec topicra a fórumokban.
Ott akiknek van, azok sokkal okosabbak a témában.

(#475) GeniusHU válasza Peregrinator (#472) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Hol vásároltad? Lehet gariztatnod kell.

Másik gépen nem próbáltad, hogy mit csinál?

(#476) Peregrinator válasza GeniusHU (#475) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Természetesen kipróbáltam másik számítógépen is sajnos ugyanezzel az eredménnyel. Azóta már visszavittem a boltba is, ahol szintén megnézték és megállapították, hogy tényleg hibás a kormány. A garanciális csere folyamatban van.

(#477) GeniusHU válasza Peregrinator (#476) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Remek, akkor megvan a megoldás.

(#478) kleinguru válasza GeniusHU (#477) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Nem akarok türelmetlennek tűnni, de én nem kapok választ?!

(#479) GeniusHU válasza kleinguru (#467) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Elnézést, átugrottalak.

Tehát ha bármelyik sztereóra kötöd, akkor szól ál-5.1-ben a hangfal.
Ami alatt azt értem hogy mindegyik szól, és a subon tudod állítani hogy erőben hogy a jó (pl hátsók halkabb, stb)

Nekem úgy tünik, mintha a frontot és a rear-t felcserélted volna bekötésnél.
De attól még szólnia kéne.

Nem minden lejátszó program küldi ki a jelet minden kimenetre.
Pl a winamp sztereóban szól, tehát ha 5.1-re van kötve akkor csak a két elsőnek kéne szólnia. Milyen programot használsz?
A hangkártya teszt meg jól szólaltatja meg a hangszórókat?
Milyen hangkártyád van?
Másik gépen nem tudod kipróbálni esetleg?

(#480) csontii

csontii
(újonc)

Én sem kaptam még választ! De nagyon jól jönne! köszi

(#481) kleinguru válasza GeniusHU (#479) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Semmi baj, köszönöm a választ:)!

Mit jelent "bármelyik stereóra" kötni?!
1. aux bemenet van a mélyládán, ha oda kötöm, akkor szól a mélynyomó (center nem), és az első 2 hangszóró.

Nem cseréltem össze őket szerintem, de ahogy mondod az mind1 is, pláne hogy a hangkari jól szólaltatja meg őket az 5.1 tesztben ha 5.1re kötöttem be.

Ajándék volt, nekem van másfajta (nem Genius), azon úgy szól, ha auxra kötöm, akkor szól az összes (surround gombal állíthatom).

A hangkártya egy integrált RTL8111C.

Ha jól értelmezem, akkor auxon kellene szólni az összes hangszórónak igaz?!
Mert nekem fura, hogy a mély szól csak a magas nem (a két első mellett).

Arról nem beszélve, hogy futár hozta, és mikor megláttam nem szántam volna visszaküldeni, mert olyan gány csomagban érkezett, amit 10x kibontottak, 10x visszacsomagoltak (doboz egyik tartó füle eltörve), fel is hívtam a boltot, hogy mit gondolnak, ők azt mondták így kapták a nagykertől.

Mit csináljak?! :W :R

(#482) GeniusHU válasza csontii (#480) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Pontos árajánlatot kapsz, ha ezt megírod a szerviz@genius.hu címre.
De biztos hogy poti csere lesz. Próbáld meg elöbb kontakt spray-vel befújni a hangerő poti belsejét.
Nem nevezném típushibának, nekem is 5000em van és semmi baja.

[ Szerkesztve ]

(#483) GeniusHU válasza kleinguru (#481) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Hát ez így necces, de nem hiszem hogy a nagykerből így kapták volna.
Ezen nincs surround gomb, így ennél a sztereó bemenet alatt a tv-mp3-game bemeneteket értem. Ha ezek bármelyikére kötöd a hangkártya zöld kimenetét (egy rca-jack kábellel), akkor minden hangszóró szól.
Egy dvd lejátszó olyan 5.1 filmmel, amiről tudod hogy van hang hátul és teszt a megoldás.
Ha úgy se szól, akkor a sub-ban van a baj.
Több irányból teszteld és kérek újra részletes beszámolót.

(#484) DJBubu

DJBubu
(újonc)

Sziasztok ! Szeretnék Érdeklődni Hogy Valaki Tudna E Nekem Abban Segíteni Hogy ALPS Nevű Motoros Potmétert Honnan Tudnék Beszerezni ? 10 Kohm-os kellene !

(#485) kleinguru válasza GeniusHU (#483) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

tv-mp3-game ez a marketing.
1 db stereo bemenet van rajta.
Ha oda bekötöm a zöld kivezetést a hangkártyából (ezt tettem), akkor mint már kétszer írtam a 2db első és a mélynyomó szól csak.

Ha nem a nagykerből kapták úgy, akkor ők nem mondtak nekem igazat, én azt írtam le önnek, amit nekem a telefonba mondtak.

Ergo - mondjuk ki - akkor rossz, és gariztatnom kell?!

(#486) D_Viktor

D_Viktor
(újonc)

Üdv! Nekem szinte szóról szóra ugyanez a problémám, mint az előttem szólónak, de azért leírom én is. Most vettem egy 5100-ast, összeraktam, bekötöttem mindent ahogy kell (biztosan minden a helyén van), rákötöttem a zöld jack-es végű rca kábellel a tévére, de csak 2.1-ben szól, a két első és a mély. Ugyanígy a laptopon is, a hangkártyánál beállítottam, hogy 6 csatorna legyen. DVD lejátszóval is kipróbáltam, ott is 2.1 volt csak.
Köszönöm előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#487) D_Viktor

D_Viktor
(újonc)

Ja és azt elfelejtettem, hogy a teszt sem szólaltatta meg a többi hangszórót. :F

(#488) dugyuri válasza GeniusHU (#462) üzenetére

dugyuri
(újonc)

Köszönöm a fáradozásaidat. Úgy tűnik, akkor egyelőre nincs megoldás a problémára. Majd figyelem a genius honlapot, hátha kijön egy újabb driver.

(#489) GeniusHU válasza DJBubu (#484) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Melyik típusba kell ez a poti?

(#490) GeniusHU válasza D_Viktor (#486) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Ez most megfogott. Jelenleg nincs készlenen ilyen hangfal, ha jön újra kipróbálom.
Addig mindenkinek marad sajnos a 2.1 :(

(#491) GeniusHU válasza kleinguru (#485) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Nem kérdőjelezem meg amit mondtak, de ilyen állapotút nem küld a gyár. Tehát valószínűleg valahol ez ki lett bontva. Hamarosan letesztelek egyet, kérek hozzá egy kis türelmet.

(#492) kleinguru válasza GeniusHU (#491) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Köszönöm szépen a segítséget :R !

(#493) csontii

csontii
(újonc)

Sziasztok! A potméterrel kapcsolatos problémám megoldódott! Szétszedtem és rájöttem hogy egy vezetéket irányítok a potival és az volt beszorulva , most tökéletes :DD :DD

(#494) abcess

abcess
(újonc)

Hello!
Nemreg jart nalatok a garis 5.1 erositom, mert nem mukodott a hangeroszabalyozasa taviranyitoval. Elkovettem a hibat, hogy nem kuldtem el a taviranyitojat is... :((
Mivel jart nalatok, es most sem mukodik, ezert gyanitom, hogy a taviranyito a ludas...
Azt szeretnem kerdezni, hogy az SW-HF 5000-es taviranyitojat milyen tipusuval tudom helyettesiteni? Van olyan univ. taviranyito, ami kompatibilis ezzel a geniussal? koszi

(#495) kleinguru válasza GeniusHU (#491) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Sikerült letesztelni egyet?! :R

(#496) GeniusHU válasza abcess (#494) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Tanítható távirányítókkal lehet kiváltani, de ahhoz szükség van egy működő távirányítóra.
Sajnos nincs tudomásunk olyan típusról, ami eleve tudná alapból ezt a hangfalat kezelni.

(#497) GeniusHU válasza kleinguru (#495) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Sajnos még nem, de a héten remélem összejön.
Nekünk bent továbbra sincs, várom az utolsó vásárló visszajelzését.
Csak barátomnak egy most készülő lakásában lesz és az ő beköltözését nem tudom befolyásolni.

(#498) malisonX

malisonX
(tag)

Sziasztok!
Vettem egy 5100-as hangfalszettet. Az vele a problémám hogy az összes hangszóró halkan, de idegesítően sípol. Ez lenne a bizonyos trafó hang? Mellékelek egy [mintát] is.

(#499) Sickboy25

Sickboy25
(PH! addikt)

sziasztok

Most vettem egy Genius Luxemate 600 laser típusú csomagot , ami ugye egér és billentyűzet!

Problémám az lenne, hogy míg a billentyűzet hatótávolsága 3m felett van amire pont nekem szükségem is van, tehát tökéletesen és hibátlanul működik addig az egéré még talán az 1 métert sem éri el! Próbáltam az elem cserét is azzal is ez a helyzet! Ez így nekem nagyon bosszantó, mert kb 3 méter lenne jó úgy, mint a billentyűzetnél! Mi lehet a hibája? Mert gondolom nem ekkora a hatótávolsága!

Várom a mielőbbi válaszokat

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#500) KisCobiii

KisCobiii
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv.

2 kérdésem lenne, és mind a 2-ő a híres SW-HF 5.1-ről/től....

Az első az lenne, hogy nekem is mind már olvastam sok embernek, a hangerősség állító podméter kicsit vacakol és néha már már a hang is olyan izgalmas amikor tekergetem. A kérdésem erre a témára az lenne, hogy erről is olvastam már ,hogy nem nagyon lehet venni hozzá, de próba cseresznye, hogy hol lehetne venni és milyen podmétert kéne venni hozzá? A kicserélését megoldom. Előre is THX!

A második kérdés pedig szint egy ilyen csodahangfalról szól, barátomnak van egy ugyan ilyen csodája. Használta a célnak megfelelően és egyszer csak no basszus no hátsó 2 hangszoró. No akkor belekukkantottunk, a természetesen tiszta gány ragasztások és logó kábelek / lifegő ragasztóról már ne is beszéljük, beleültünk 1-2 órát szép igényesen szikszalag/ragasztópisztolyal megcsináltuk és a kicsúszott kábeleket is visszatettük, ekkor már volt 5 hangszórónk, de mély az nem akart kommunikálni velünk. Na ismét kukucs, csak már mélyebben, és ekkor jött a kés, ugyan is a mélysugárzót hajtó erősítő panelon léve IC erős kormosság közepette megadta magát (másszóval elfüstőlt). Na elkezdtünk keresni is ilyen IC-t, hátha ugye mivel nem egy komplikált mikroáramkörröl, hanem egy normálról lévén szó javítható. Na kb 15 bolt utána Bp-en már kezdtük feladni, így szeretném megkérdezni, hogy hol lehet kapni hozzá IC-t? ha kell adok pontos típust PM-ben, csak nem hiszem el hogy kuka lenne az egész -e miatt. Ide is THX elrőre!

Üdv.

"Most akkor dobjak hatost golyóval vazzeg?"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.