Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) Nunder

Nunder
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Ismerősömtől hozzájutottam egy régebbi fajta Genius kormányhoz. Egészen pontosan egy Genius Speed Wheel Formula-hoz. Mivel ez még az asztali gépekhez lett tervezve, csak a régi 15 tűs joystick csatoló van hozzá és a pedálokhoz is. A kérdésem roppant egyszerű: Hogyan tudnám működésre bírni a rendszert Vista alatt egy notebook-on? Gondolom lehet kapni valamilyen átalakítót, amivel be lehetne kötni, és drivert is lehetne még találni hozzá. Segítséget előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

"Balzsam?! Megharaphatja! Dobjátok a vájúba!" /Monty Python/ || Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni. || Power Metal Blog: http://href.hu/x/ce8g

(#352) GeniusHU válasza Nunder (#351) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

A Gameport az asztali gépeknél is a hangkártyák részét képezte.
Hívták MIDI port-nak is asszem.
Ha egy us-gameport átalakítót szerzel, az jelent megoldást.
Mi sajnos nem tartunk ilyet.

itt van egy, a legalsó termék...

www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

(#353) Nunder válasza GeniusHU (#352) üzenetére

Nunder
(őstag)
LOGOUT blog

Nézegetem és, csak azt tapasztalom, hogy az átalakító többe kerülne, mint a kormány jelenlegi értéke. Szóval nem tudom. Driver lenne hozzá esetleg?

"Balzsam?! Megharaphatja! Dobjátok a vájúba!" /Monty Python/ || Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni. || Power Metal Blog: http://href.hu/x/ce8g

(#354) Degeczi válasza Nunder (#353) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ebayről 2.5e Ft-ért itt van egy ilyen átalakító...

(#355) Nunder válasza Degeczi (#354) üzenetére

Nunder
(őstag)
LOGOUT blog

Keresgélek, nem szívesen hozatok külföldről, csak ha tényleg nagyon megéri.

(#356) cateye

cateye
(újonc)

Hello,

A minap vasaroltam egy SW-HF 5.1 5100 tip. hangfal szettet. Ugy gondoltam ez lessz az arany kozeput az 5005 os es a 6000 kozott :)

A gond az, hogy búg de nem ugy mint sok mas forumtarsnak, tehat

fokapcsolo on, standby uzemmod - semmi hangja nincs

ha bekapcsolom, a subladat kiveve mindegyik hangszorobol halk de annal idegesitobb sisterges hallatszik, fuggetlenul attol, hogy melyik bemenetet valasztom ki, vagy hogy hany hangfal van rakotve, vagy egyaltalan van-e a bemenetekre barmi is kotve,

a sisterges a hangerotol fuggetlenul jelen van, illetve ha lenemitom (mute a tavkapcson :) akkor (ilyenkor villog az lcd kijelzo jelezven hogy le van nemitva) tehat ahogy villog a kijelzo ugy tunik el es jon vissza ez a sisterges is. (ha vilagit a kijelzo a sisterges hallatszik, ha nem akkor nem hallatszik)

csinaltam egy felvetelt hogy hallhato is legyen a problema :) [link]
a felvetelen 00:16-00:27 kozott lenemitottam az eszkozt igy a kulso zajokat meglehet kulonboztetni a hangszoro sistergesetol.

a keszulek termeszetesen garis
kerdes, hogy ez garis problemanak szamit-e vagy ezzel egyutt kell elni.

thx

[ Szerkesztve ]

My NaMe Is LaMe

(#357) VIPowER válasza cateye (#356) üzenetére

VIPowER
(fanatikus tag)

Ezen nem kell sokat gondolkodnod. Ha zavar visszaviszed, és kérsz másik típust.
Valószínűleg tervezési hiba, mint valamelyik Ozaki-nál is.
Én biztos nem tudnám elviselni az ilyen "szélzajt".

(#358) cateye válasza VIPowER (#357) üzenetére

cateye
(újonc)

inkabb szervizeltetnem, ha javíthato a hiba, mert amugy nagyon szep hangja van, persze ha tipus hiba akkor kicsereltetem inkabb egy 6ezresre csak azmeg nem tetszik :)

My NaMe Is LaMe

(#359) GeniusHU válasza cateye (#358) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Biztos hogy nem ilyenre tervezték, szerintem biztos javítható.
Jó hír hogy hozzánk ilyen hibával még nem jött vissza 5100as, jobban mondva még semmilyennel nem jött vissza :N

www.genius.hu - hivatalos tech support (Szerviz cím és nyitvatartás a genius.hu-n a kapcsolat résznél) Válaszok is csak munkaidőben...

(#360) gaspi

gaspi
(újonc)

Hali!
Talán itt tud valaki segíteni.
Van egy Genius Sound Maker LIVE 5.1 hangkártyám és Win7 alatt szeretném használni. Kéne egy működő driver mert ami a Genius oldalon van az csak xp-s és kompatibilitási módban sem működik Win7 alatt. :)

(#361) mastag

mastag
(újonc)

Üdv!
Most készülök vásárolni egy Genius 5.1 -es rendszert.Két modelt szemeltem ki: SW-HF5.1 5005 és SW-HF5.1 5100.A kérdésem az lenne,hogy befolyásolja-e a hangzást az,hogy az 5100 as reflex csove nem elöl van és mennyiben szól másképp a subwoofer, az oldalra helyezett hangszóró miatt?A másik kérdésem az lenne,hogy az 5100-as valóban több basszust ad e le,merthogy a frekvencia tartományát elnézve elméletileg több mélyhangot tud leadni,mint az 5005-ös,vagy emiatt nem érdemes az 5100 ast választani?Mivel nem csak mozizásra szeretném használni,hanem időnként zenét is állítgatnék rajta,ezért elég fontos lenne, a mély tartomány,de csak szigoruan tiszta,kivehető mély.Az semmi esetre sem lenne jó,ha a basszus több lenne,de csak egy nagy búgó kavalkád lenne az egész.Ebben szeretnék tanácsot kérni,vagyis,hogy melyik legyen a két model közül.Köszi.

(#362) D®. GeNy@

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nekem otthon a régi 3600-as típus van és még mindig meg vagyok elégedve vele. Az albiba vettem egy éve a 6000-s nagytesót, de szerencsére sikerült túladnom rajta 2 hónap után. A reflexnyílása elől van ugye, de meg is van hajlítva, így mély hang esetén berezonált, ami szörnyen idegesített. A kinézete is elég szörnyű volt, de megvettem a hangminőség javára. Tévedtem! A középtartomány úgy eltűnt, mint szürke szamár a ködben. A magas se tetszett annyira, pedig audigy4-el és X-Fi Xtremegamer-el is volt hajtva.
A fő kérdésem nekem is az lenne, h. az új szerzemény az 5100 mennyire jó? (azok véleménye érdekelne, akik rendelkeztek esetleg a régebbi 3600-as és/vagy esetleg az újabb 5000-5005-6000-rel, de vmi úton módon az 5100-at is hallották...:DD ) Van e ilyen személy? :))

A mély hang erőssége, dinamikája érdekelne, vmint a hátul elhelyezkedő reflexnyílás hogyan dolgozik? -Középtartomány esetleg visszaköszön-e vagy szintén élettelen?

Nagyon tetszik az új 5100 dizájn, csak 2x nem szeretnék ugyanabba a hibába esni, viszont más gyártónál ebben az árkategóriában nem nagyon találok vetélytársat... :F

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#363) GeniusHU válasza gaspi (#360) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Drivert csak a geniusnet.com oldalról lehet letölteni, azt kell figyelned hogy legyen.

(#364) GeniusHU válasza mastag (#361) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

A reflex csőnek igazából nincs nagy jelentősége, hogy hol jön ki.
Jelenleg az 5100 mellett a helység mérete dönthet helyetted, mert 20m2 alatt biztos nem ajánlom ezt. Bár nekem az 5000es kb 50m2-en szól és ott is jól teljesít, de az 5100 igazából 35-40m2 felett tud igazából jobban teljesíteni. Azalatt szerintem nincs nagy külömbség mélyben. Nekem az 50m2-en alapon van a mély-poti és csak nagyon ritkán tekerek rá max 15%-ot.

Az 5100 igazából a két hátsó hangszóró megnövésével tud többet a közép-magas tartományba.

(#365) GeniusHU válasza D®. GeNy@ (#362) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Még nem sikerült az 5100ast normális közegben tesztelnünk sajnos.

(#366) gaspi válasza GeniusHU (#363) üzenetére

gaspi
(újonc)

Köszi a választ!
A gond csak annyi, hogy ehhez a kártyához 2001-ben adott ki utoljára drivert a Genius. Már a Vistához sem adtak ki csak ott még elindult Xp kompatibilis módban bár a gameportot már nem kezelte. Driver fejlesztés csak a Sound Maker Value kártyákhoz történt azt meg egyik Windows se fogadja el ehhez a kártyához. Ezek szerint valószínű hogy egy JÓ hangkarit dobhatok ki nagyívbe mert a gyártó nem foglalkozik már vele??? :O

(#367) D®. GeNy@ válasza GeniusHU (#365) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És esetleg a közeljövőben megtörténhet egy pici teszt az 5100-ról? :U :U :)

(#368) GeniusHU válasza gaspi (#366) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Vagy itt az apróban kell értékesíteni sajnos.

(#369) GeniusHU válasza D®. GeNy@ (#367) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Még nem tudom, jelenleg rengeteg melónk van és ez nem fér bele egy darabig.

A HomeTheater fórumban kérdezted már hogy van-e 5100 tulaj?

[ Szerkesztve ]

(#370) FuckeR19

FuckeR19
(senior tag)

Üdv.

Egy 5000 szériás hangcuccnak szeretném kivenni a szabályzó paneljét. Hogy tudom ezt megoldani? A 4 imbusz csavart kivettem de nem akar kijönni. :F

(#371) D®. GeNy@ válasza GeniusHU (#369) üzenetére

D®. GeNy@
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megkérdezem... :)

(#372) Mazka05

Mazka05
(őstag)

Sziasztok lenne egy ilyen rendszerem, már jópár éve... De tegnap éjjel egyszer csak nem kapott áramot és bemondta az unalmast... Biztosíték jó... Valszeg a trafo szált el! Lehet valahol javítatni, vagy venni egy ujat?! köszönöm előre is!

Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

(#373) Stirbi

Stirbi
(PH! addikt)

sziasztok
A genius 5005 ösnél milyen gyakori aza trafo probléma?vagy milyen problémák szoktak vele lenni? mert ilyenre fáj a fogam ,de félek megvenni

(#374) Sylent19

Sylent19
(újonc)

Hello
Végső elkeseredésemben gondoltam benézek ide hátha kapok segítséget.
Van nekem egy genius ilook317-es webkamom. Eddig ment xp-n tökéletesen.
Viszont feltettem most nemrég a Win7-et és sajna már minden driver végigpróbáltam hozzá mert ugye elméletben vista driverrel futtatható minden de sajna semmi
Hardver hozzáadásánál hiába jelölöm ki a mappáját nem talál hozzá telepítés nem ér semmit ha átdugom másik usb-be akkor állítólag látja meg használatban is van de továbbra sincs semmi.
Tudnátok erre valami megoldást mondani?

(#375) omegamv6

omegamv6
(újonc)

hellló

vettem sw-hf 5005 öt ,de csak a 2 első hangszóró szól,jól van csatlakoztatva
VIA HD AUDIO van az asus p5kpl-am alaplapon
át van állítva 5.1 re,de valahol még biztos át kell állítani

várom a tanácsokat mindenkitől

köszi

(#376) omegamv6

omegamv6
(újonc)

megoldódott
fordítva kellett bedugni 2 kábelt (front-bemenet),mint ahogy az alaplap írta
pedig előtte a teszkor jó volt,úgylátszik máshogy jobb
nagyon durván szól

már csak az a kérdésen,hogy ha nincs bekapcsolva akkor hallatszani kell a trafónak (vagy valaminek) hogy zúg?

(#377) tibu201

tibu201
(újonc)

Hali! Milyen hangkártyát vegyek amivel jól fog szólni az Genius 5005-s? van két verzióm :

Creative SB Audigy 7+1 SE PCI
Creative SB X-FI Xtreme Audio

mert ami most van azzal a woofer csak dübörög és nem adja ki a basszust :(.... aztán nem tudom 5.1-re kötni mert úgy egyszerűen nem akar jól szólni...Cmedia hangkártyám van 5.1-es az elég gagyi kártya az lehet a baj....
A választ előre is köszi :) :)

(#378) eladohardver válasza GeniusHU (#364) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Hali! SW-HF 5.1 5100 Nél esetleg javították már azt búgós hibát vagy sem? Még mindíg nem érdemes ilyen hangfalszettet venni, mert úgyis elkezd búgni és küldheti az user garira 3 havonta?

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#379) omegamv6

omegamv6
(újonc)

ma úgy döntött az SW-HF 5005 hogy megadja magát 3 nap után,nem lehet bekapcsolni,nem is búg a trafó ha áram alatt van
érdekes

(#380) Adonimus

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdw! Vásároltam egy Genius SW-HF 5.1 5005 Silver-t és gondjaim vannak vele! A hangerőt nem lehet feljebb venni 2/3-adnál ott megáll és nem veszi továb.. ez normális?

(#381) Adonimus válasza omegamv6 (#379) üzenetére

Adonimus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az enyémnek is ugyanez lett a baj... egyszerűen megadta magát egy pillanat alatt.. most gariba van!

(#382) MaTTeS

MaTTeS
(senior tag)

Üdv, érdekelne, hogy valamelyik GENIUS SW-HF 5.1 hangszóró tudja-e natívan kezelni a DTS hangot, szóval úgy, hogy nem alakítja át (mint pl a Pro Logic a a stereot és az 5.1DD-t) Leginkább GENIUS SW-HF 5.1 6000 és 5100 érdeklene

Konkrét adatokat luxus a hivatalos weboldalra kiírni -_-

[ Szerkesztve ]

(#383) GeniusHU válasza FuckeR19 (#370) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

A kábel is fogja hátulról, le kell venni a hátlapot és adagolni a kábelből.

(#384) GeniusHU válasza Mazka05 (#372) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Nálunk javítjuk a hibát, info a genius.hu-n a kapcsolat fül alatt.

(#385) GeniusHU válasza Sylent19 (#374) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Sajnos még a Win7-el nincsenek tapasztalataink.

Geniusnet.COM a gyár oldala, itt kell nézni a frissebb drivereket.

(#386) GeniusHU válasza omegamv6 (#376) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Pici trafó zúgás mindegyiknél van, az ereje változó.
A mély alján 4-6 csavar fogja, azokat húzd meg jobban, szerintem attól jobb lesz.
Az 5000 tuning fórumba is olvass bele, jó ötletek vannak a halkításra.

(#387) GeniusHU válasza tibu201 (#377) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Szerintem mindkét kártya tökéletes és sokkal jobb a jelenleginél.

(#388) GeniusHU válasza eladohardver (#378) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Hozzánk még nem jött vissza 5100 ezzel a hibával.

(#389) GeniusHU válasza omegamv6 (#379) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Csak a subbal menj vissza a garanciális ügyintézés helyére.

(#390) GeniusHU válasza Adonimus (#381) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

amikor leadtad, akkor ezt a hangerő hibát is mondtad? ha már ott van, akkor nézzék meg azt is...

(#391) GeniusHU válasza MaTTeS (#382) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Minden fadobozos 5.1 csak analóg hangot kezel, tehát csak RCA-ban tudsz gondolkodni.
5.1 esetében 3 párban. :(

(#392) omegamv6 válasza GeniusHU (#389) üzenetére

omegamv6
(újonc)

visszavittem hétfőn mindent mert azt mondták,a zúgás csak csendben hallatszott,de utánna megadta magát,nem hallatszott semmi,be se kapcsolt.
cserélnetek kell mert 3 munkanapon belül vittem vissza
sokat vittek vissza ilyen hibával,mi halt meg benne?

(#393) Tsaby77

Tsaby77
(újonc)

Szia!

Örömmel látom, hogy indítottatok itt fórumot, és nem igazán örülök, hogy rá "kellett" keresnem. :D
A gondom a következő. Már több mint 7 éve gond nélkül használtam az SW-3600 5.1-es hangfalszettem. A hétvégén festettem a szobám, és szétszedtem a hangfal csatlakozást a hátsó kicsi szateliteknél. A gond az volt, hogy az egyikbe elfelejtettem visszadugni a kábelt, és így "fél" hátsórésszel "4.1"-ben ment egy egész napot (másik helységben festettem, így nem vettem észre a különbséget.... :(
Na hosszú felvezetés után a lényeg, hogy azóta a kicsi szatelit nem szól (amelyik nem volt rádugva), csak csendesen, és folyamatosan búg. A másik négy, és a mély szépen üzemel, de az nem... :O A hangfal jó, mert bedugtam másik helyre, és ott működött szépen.
Gondolom az egyenetlen terhelés miatt szépen hazavághattam egy IC-t..
Érdekelne a kb javítási költség. Ha kell szétkapom, és csinálok képet (ha látható az eredmény.... :B .

AMD A64 3000+, Asus GF7600 GT, Abit KN9 Ultra, Kingmax Mars 2GB DDR2 800MHz

(#394) Tsaby77

Tsaby77
(újonc)

Szia!

Na csak nem tudtam megállni, és szétkaptam. :))
Nem találtam púpos kondit, vagy eldurrant ellenállást (bár csak az egyik panelt szedtem ki, azt amelyik a tápcsatlakozótól "messzebb" van), és kicsit nehézkes volt a szemrevételezés. :N .
Egyetlen gyanús dolog volt, valami fehér krémszerű (hasonló mint a szilikonzsír) anyag, de nem tudom honnan jöhetett. Csináltam képeket, belinkelem, esetleg segít... :U

Ez a tápcsatlakozó "fölött" levő nyák alsó részéről készült
Még egy kérdésem lenne. Az ugye egyértelmű, hogy a két kicsi szatelitet lekötöm, és nem használom csak "3.1"-es hangfalként. Gondolom legalábbis nem kéne erőltetnem egy szatelittel (a másik búgása eléggé kellemetlen :F . Vagy állítsam be a javításig sztereó szettnek, és ne erőltessem sem a centert, sem a subot (bár ez szerintem nem jelenthet gondot, talán ennyire nincsen összehozva/kötve a rendszer..... :(( Elszoktam az évek alatt a sztereótól.... :DD

[ Szerkesztve ]

AMD A64 3000+, Asus GF7600 GT, Abit KN9 Ultra, Kingmax Mars 2GB DDR2 800MHz

(#395) GeniusHU válasza Tsaby77 (#393) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Kérlek küldj levelet a szerviz@genius.hu címre, mert kollégám szabin van és válaszol ha visszajött. Képet oda is csatolj majd.

Csaba

(#396) Konen

Konen
(újonc)

Hali!

Én márciusba vettem egy Genius Sw-hf 5.1 5005-t, és 4 hónap után, egyik este hazaérve a munkából nem kapcsolt be. Visszavittem a boltba ahol vettem, azt mondták 2 hét múlva meglesz, nos ennek már 4 hete, és még most sincs eredmény. Azt szeretném megkérdezni, hogy általában meddig tart a szervízelése egy ilyennek? Előre is köszi a választ.

(#397) GeniusHU válasza Konen (#396) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

Szerintem te anno a legolcsóbb helyen vehetted és azok nem mindig hivatalos úton jönnek be az országba. Szerintem a tiéd szervizelését külföldön végzik, sajnos az ár ilyenkor visszaüt.

Ha mégse lenne igazam, akkor meg a bolt nem ment még el a szervizbe érte...

[ Szerkesztve ]

(#398) Konen

Konen
(újonc)

Hali!

Debrecenben vettem a CTS Informatika kft- től 32.500 forintért, és oda is vittem vissza. Azt mondták nekem, hogy viszik fel Budapestre a nagykerbe, és onnan viszik a szervizbe, de azt nem közölték, hogy melyik szervizbe viszik. Csak feltételezni mertem a korábbi hozzászólásokból, hogy hozzátok került. Ez lesz az 5. hét, hogy oda van, és nem hajlandók megmondani, hogy hova vitték, azt mondták nem tudnak róla semmit. Esetleg nem lehet utána nézni, hogy nálatok van e?, mert jövő hét pénteken elhagyom az országot 1 hónapra és félek addig nem lesz meg :(

(#399) GeniusHU válasza Konen (#398) üzenetére

GeniusHU
(senior tag)

Szia!

megnéztem és a CTS nem hozott be hozzánk ilyen hangfalat.

(#400) Kis zöld izé válasza gaspi (#366) üzenetére

Kis zöld izé
(senior tag)

Jó hangkártya? Hmm... a legalja ami csak létezik a piacon. Még Win98 alatt sem használnám. :DDD Gagyi... Én a helyedben nagy ívben elkerülném.
Botrányos amit a Genius művel. A legutolsó telitalálata a Geniusnak az SW HT 3600-as típusa volt, azóta meg... no de mindegy hagyjuk is. :( Még a 6000-es típushoz fűzök némi reményt, de amúgy nevetséges.

Kéretik nem megkövezni. Ez egyéni vélemény!
Peace! :R

Bye!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.