Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) Yocee

Yocee
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Szeretnék egy témát nyitni külön ennek az Androidos tv box-nak, mert már több helyen is hozzá lehet jutni, és sok téves adat van körülötte. Ez a legelterjettebb modell, késöbbiekben összeszedem a többit is:
ATV1000

http://www.youtube.com/watch?v=yj8bLGE20QA&feature=related

Tulajdonságok:

•ARM Cortex A9 800MHz processzor, Mali300 3D támogatással
•256MB RAM, 2GB ROM
•Android OS 2.2, 2.3-ra frissíthető
•RJ45 10/100M ethernet csatlakozó
•Wi-Fi 802.11b/g/n
•2 külső USB 2.0 csatlakozó (alkalmazások is telepíthetők USB porton keresztül)
•HDMI 1.3 kimenet
•SPDIF
•Komponens HD kimenet
•Flash Player 10.3
•SD kártya olvasó
•USB egér és USB billentyűzet támogatás

Mindenképpen csak haladó felhasználóknak ajánlom a készüléket, ha nem csak filmezni szeretnél vele, a gyári szoftvere kicsit lassúcska, az eddig megjelent frissítések meg valahol véreznek (vagy a flash nem megy, vagy a youtube, vagy a market).

Viszont filmnézéshez kiváló, az összes eddig próbált fájllal elboldogul, azonnal teker az MKV-k ba is.

Legfrissebb firmware verzió:
http://www.geniatech.com/down-eng/Androidtvbox/update20111117.zip

Támogatva a webkamera a skype hoz.

Kezdésnek ennyit, ha kérdés van, megpróbálok válaszolni!

(#2) mumk1 válasza Yocee (#1) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Üdv!
Tegnap én is beruháztam egybe. :)
Esetleg még annyi, hogy a "z4root " appal rootolható a szerkezet. :)
Szeretném én is frissíteni 2.3-ra. Abban segíthetnél hogy melyik firmware a leghasználhatóbb hozzá, illetve hogy tudom lecserélni. Ha jól értelmeztem, akkor SD-ről "update.zip" névvel tudom recoveryből flashelni. Egyébként tetszik a cucc, van benne fantázia. :)

HTC ONE X - UNLOCKED - Android Revolution HD 6.0.0 - Bricked Kernel - TeamWin Recovery

(#3) Yocee válasza mumk1 (#2) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Szia!

Gratulálok hozzá! Én még nem biztos, hogy frissíteném 2.3 ra, de nézdd meg a software update menüt, hogy mit hoz fel.

Hát fantázia van benne elég. Nem tudom, hogy mit szeretnél vele tenni, de a burkolat alatt van még 2 usb port, az egyikbe mehet Bluetooth akár, a másikba meg egy jó nagy pedrive, vagy usb olvasós memóriakártya.

(#4) mumk1 válasza Yocee (#3) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Köszi, ez jó hír, bár eddig elég a 2 külső + SD olvasó, de még biztos jól fog jönni. Sajna csak hétvégén lesz időm vele rendesen foglalkozni. Néztem én is, multimédiás tartalmakkal egész jól elboldogul, van egy 1TB-s külső vinyóm, azt szeretném hozzácsapni, ha kezeli. A távvezérlőjétől fáztam csak egy kicsit, de kellemesen csalódtam, nagyon jól használható. A böngésző is elég jó, egyedül a flash fekteti meg kicsit. Igazából a youtube és a market hiányzik, csak ezek miatt mókolnám meg, de 2év Android használat után szerintem nem fog ki rajtam. :)

HTC ONE X - UNLOCKED - Android Revolution HD 6.0.0 - Bricked Kernel - TeamWin Recovery

(#5) Yocee válasza mumk1 (#4) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Szia!

Az újabb szoftverek is e 3 dolog körül forognak, Flash, Market, Youtube. a 3 ból egy nem megy jól, vagy ha megy, akkor semmi más nem :).
Nekem ez az első Androidos szerkezetem, de ismerkedni kiválló!
A távvezérlő szerintem nagyon hamar megszokható, duplaklikk a középső "flymouse" gombra, és akkor folyamatosan lehet haladni a mutatóval.
Még egy kis extra, Szerintem ugyan az az alaplap ebben, mint a nagyobb testvéréven az ATV 2000-ben, ebben is van sata port hely (a szoftver is keresni akarja a satát mindíg), csak be kell forrasztani a csatlakozót.

Itt a panelja ha érdekel:

(#6) mumk1 válasza Yocee (#5) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Na, csak megnéztem. Innen feltettem a 1102 változatot és megy minden. Jó a Youtube, Market, Flash és szerintem sokkal gyorsabb is. Rootoltam, úgy hogy most már tökéletes. :)
Távvezérlőt én is így használom, még gépelni is gyorsabb a képernyőn és nincs mellé ütés mint telefonon. :)
Sajna az 1TB-s vinyóval nem boldogul, de egyenlőre megteszi egy 32GB pendrive is.

[ Szerkesztve ]

(#7) Zoly75

Zoly75
(fanatikus tag)

Vajon az a kütyü, amiről a topik szól, meg a
LifeView Not Only TV Android TV LV2GBOX TV mennyire hasonlóak?

(#8) mumk1 válasza Zoly75 (#7) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Ugyanaz, csak más néven. Mivel kínai cuccról van szó, biztos felbukkan néhány elnevezéssel. Nem meglepetés náluk, x darabszámú megrendelés esetén már bármilyen nevet kaphat keresztségbe. :DDD

(#9) Zoly75 válasza mumk1 (#8) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

Viszont a LifeView 36800 körül már lehet kapni.
Amúgy a LifeView support azt mondta, hogy nem ugyanaz a kettő...

(#10) mumk1 válasza Zoly75 (#9) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Háát, nem tudom miben térhet el, minden megegyezik rajta. Maximum felszereltségben van eltérés, hogy 256MB vagy 512MB RAM, illetve a nand mérete 2GB vagy 4GB

(#11) Zoly75 válasza mumk1 (#10) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

Arra se vegyél mérget mert a topikban szereplő kütyü gyártója is 512-t ad meg a honlapjukon, sőt több helyen Magyarországon is 512-vel láttam.

(#12) mumk1 válasza Zoly75 (#11) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Lehet igazad van és nem pont ugyanaz, mert ezen nem látok HDMI-t sem és 1080p-ről sem ír sehol. :U

(#13) Zoly75 válasza mumk1 (#12) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

A doboz és a csatlakozók ugyanazok mindkettőnél...
szerintem a belseje is, csak a gyártók ködösítenek...

(#14) mumk1 válasza Zoly75 (#13) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Találtál fotót a hátlapjáról?

(#15) Zoly75 válasza mumk1 (#14) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

(#16) Zoly75

Zoly75
(fanatikus tag)

Hogy ismeri fel a market ezt a kütyüt?

(#17) Yocee válasza Zoly75 (#15) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

A két termék teljesen ugyan az!
A fent láthetó fotót én csináltam a sajátomról, és nekem a Lifeview Not Only TV van. Ebben is 512 mb ram van. A merketet megnézem este, hogy minek látja.

(#18) mumk1 válasza Zoly75 (#16) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Ugyanaz, csak a wifi nincs benne.
A 2.2-s romnál nincs Google Market, csak valami egyszerű alkalmazás boltocska, sőt, semmilyen Google app nincs benne.
Amit lentebb linkeltem 2.3-s romban viszont van market, youtube, gmail.

Ja, most nézem, hogy az érdekel minek látja a Market. Passz, este tudom én is megnézni.

[ Szerkesztve ]

(#19) Zoly75 válasza mumk1 (#18) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

MKV-t hogy játsza le? szépen? akadásmentesen? nagyokat is?

DTS hangot lekeveri sztereo kimenetre?

(#20) Yocee válasza mumk1 (#18) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

mindegyikben van wifi. Az enyémben is, ott a modul, és az antenna a fenti képen.

(#21) Yocee válasza Zoly75 (#19) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Na, azokkal szó sem érheti a ház elejét! azonnal teker, akadásmentes, de a sztereó lekeverést még nem próbáltam.

(#22) Zoly75 válasza Yocee (#21) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

És vajon a 1080-ast teljes felbontásban megjeleníti? Nincs valami trükk benne, hogy olvasni olvassa, de képernyőre már nem olyan minőségben rakja?
Egy kínai csodát (az is Androidos) teszteltek, és eléggé lehúzták, hogy na aztán az nem full HD.

(#23) mumk1 válasza Yocee (#20) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Nincs mindben alapból Wifi és innen vannak az árkülönbözetek.

(#24) Zoly75 válasza mumk1 (#23) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

ha ez a LifeView, akkor abban van, a gyártó írta meg nekem.

(#25) mumk1 válasza Zoly75 (#24) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Minden esetre a képen csak a helye van...
Meg tudtam nézni a Marketet, ezt írja róla: "Geniatech M3 media box board"

(#26) Zoly75 válasza mumk1 (#25) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

és sok alkalmazást lát a marketen? nincs nagyon lekorlátozva?

(#27) mumk1 válasza Zoly75 (#26) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Amit eddig próbáltam azt telepített mindent. Annyi csak, hogy még a régi Market alkalmazás van rajta, de nem is akarom lecserélni, mert az új a HTC Sensation-omon is botrányosan lassú, a régi sokkal gyorsabb.

(#28) Yocee válasza mumk1 (#25) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

De a valóságban is benne van.
A nagy árkülönbözetet adhatja még, hogy többféle távirányító van hozzá.

(#29) mumk1 válasza Yocee (#28) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Tudom, enyémben is benne van. :) De a fentebb linkelt kép szerint nincs mindben, látszik az antenna helyén a vakdugó. Gondolom ott is megoldható usb wifi dongle-val, mint ahogy a DVB tunert is lehet utólag usb-n keresztül pótolni. Erre lesz jó a sok usb aljzat. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30) Yocee válasza mumk1 (#29) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Nem vagyok benne biztos, de szerintem ez: http://jtc.hu/termekek/58744822/LifeView_Not_Only_TV_Hybrid_DVB_T_es_analog_TV_tuner_USB_LV5HD_.html
a tuner jó bele. ha lesz egy kis pénzem, meglesem.

(#31) mumk1 válasza Yocee (#30) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Szerintem tuti jó hozzá, lehet majd én is kiegészítem vele.
Hétvégén kicsit megizzasztom, kíváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle.
Megnézem a kernelje milyen órajelet támogat, szerintem 1GHz-t vinnie kell simán. Szóljál ha mégis szeretnéd frissíteni 2.3-re, tegnap egész este használtam az új rommal és stabil volt, nem fagyott le, nem indult újra és minden működött rendesen a fentebb linkelt rommal.

(#32) Yocee válasza mumk1 (#31) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Szia!

Nekem még a tiedénél is újabb kiadású rom van rajta, de nagyon félresikerült darab, ezért nem ajánlottam. Nekem nagyon kellene a GPS. Ha esetleg usb-s, vagy BT gpssel ki tudnád próbálni, az jó lenne, nekem sajnos nem megy.

(#33) mumk1 válasza Yocee (#32) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Sajna nincs külső GPS-em, úgy hogy ezt nem tudom megnézni. Viszont az komolyan érdekelne, hogy mihez szeretnél hozzá GPS-t. :)

(#34) Zoly75 válasza Yocee (#32) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

Autóba építed?

(#35) Yocee válasza Zoly75 (#34) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

Igen, a végleges helye a kocsiban lenne.

(#36) Zoly75 válasza mumk1 (#31) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

Sikerült megizzasztani?

(#37) mumk1 válasza Zoly75 (#36) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Igen, használatban volt. :) Néztem néhány filmet, netrádiók, játék, youtube, böngésző, ezek voltak nagy vonalakban. Érdekes, mert a marketről letölthető system inf appok 1596MHz-nek látták a processzort, pedig néztem vagy 3-4 különböző darabbal. Valamint se a setCPU, se a CPU master nem látja az órajelet.

(#38) Zoly75 válasza mumk1 (#37) üzenetére

Zoly75
(fanatikus tag)

És milyenek voltak a filmek minőségre? Milyeneket néztél rajta?

(#39) mumk1 válasza Zoly75 (#38) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Néztem több félét. Sima XviD DVDRip és 720p BDRip.x264 volt, ezeket vitte gond nélkül. Van egy 1080p-s Canon kamerám, még arról akarok valami anyagot kipróbálni, hogy mit szól hozzá.

(#40) vicopapa

vicopapa
(újonc)

Megvettem hazahoztam, holnap visszaviszem!
Nem értem mit lehet ezen dicsérni!
1. Lassú mint a tetü
2. Telefonos softver GoSMSproval:)
3. Video képességei enyhén szólva egy rakás fos! A nyelvek közt nem hogy váltani nem lehet hanem nem is látja őket, Dolby és DTS nem jön ki belőle!
Játéknak jó csak picit drága!
Félre értés ne essék nem az androiddal van a gond hanem ahogy tálalták:) Szerintem várni kell még kb fél évet és jönnek a nagyok is droidra:)
Ennyi pénzt biztosan nem ér meg.

(#41) mumk1 válasza vicopapa (#40) üzenetére

mumk1
(senior tag)

Valamelyik 2.3-as frissítést feltetted? Nekem az rengeteget dobott a sebességen. :U

(#42) kiakadok

kiakadok
(újonc)

nálam is katasztrófa. csak a 20110909 megy fel a többinél failed félúton. lehet hogy odaadom a kölöknek játszani. honnan lehet rendes firmwaret leszedni és melyik múkod rendesen? kösz

(#43) vicopapa válasza mumk1 (#41) üzenetére

vicopapa
(újonc)

speedshopos 2.3 volt a tegnapin, ma cseréltem ezen 2.2 de ez is csak STEREO-t küld az erősitőnek! Amiről nem beszélnek!!!

(#44) Yocee válasza vicopapa (#43) üzenetére

Yocee
(kvázi-tag)

a 6. hozzászólásban lévő fw egész jó.

(#45) JohnnyHero

JohnnyHero
(újonc)

én most készülök a speedshoptól rendelni egy ilyen szerkezetet és érdekelne hogy a 1,5 terrás külső vinyót fogja-e látni vagy csak 32gb-ig van neki támogatása és hogy lejátsza-e a nagyobb 10-20 gigás mkv fáljokat is? ha vannak hozáá jó kis törtromok akkor azok is jöhetnek már 2éve android user vagyok ;) és egy általános kérdés a végére olyanhoz aki használta: filmnézni jó? youtube jó? 720p-1080p

AMD-Android-Xbox

(#46) vicopapa válasza JohnnyHero (#45) üzenetére

vicopapa
(újonc)

én már túl vagyok rajta!:) vissza adták a lóvét...
Mkv-t játsza, de mégsem venném meg...
DTS és DOLBY sztem alap egy média lejátszónál...
Várj még a rendeléssel, sztem fél év és jönnek a komolyabb gyártók!!!

(#47) kelzsoca válasza vicopapa (#46) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Várj még a rendeléssel, sztem fél év és jönnek a komolyabb gyártók!!!

Már most is van komolyabb hardverrel szerelt változat: link

Fekete színben, 512MB RAM-mal, és MALI-400-as GPU-val (ez van a Samsung Galaxy S2-ben is)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#48) kiakadok válasza vicopapa (#46) üzenetére

kiakadok
(újonc)

igazad van. ez egy darab sz*r. viszem vissza holnap.

(#49) vicopapa válasza kiakadok (#48) üzenetére

vicopapa
(újonc)

hivatkozz arra hogy nem 5.1es mert különben nem adnak vissza pénzt!
az a komolyabb ugyanez... majd ha a wd vagy az asus lesz a tetejére irva

(#50) kelzsoca válasza vicopapa (#49) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az a komolyabb ugyanez...

Nem hinném :)

majd ha a wd vagy az asus lesz a tetejére irva

Azok is szitázott termékek :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.