Nagyon is, ha még szükséged van megerősítésre 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
P00By
(PH! nagyúr)

Bundás22
(őstag)
hol ennyire olcsó?
ennyiért megéri 
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

P00By
(PH! nagyúr)
Neked többe kerül! 
Ramiris, Juventus Team nagykerekben pl 
35-36k plusz áfa/féláfa. Aki vissza tudja igényelni annak olcsóbb, nekem csak féláfával megy ismivel!
Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

Bundás22
(őstag)
kösz, jó tudni
te is "egyenlőbb" vagy nálam ![;]](/dl/s/v1.gif)

P00By
(PH! nagyúr)
Ja, de én megtudnám venni ennyiért 
"Idáig 3 féle Galaxy karit láttam a neten.(van heatpipe-os is)Most találtam meg az igazit,a 8600GE utódát.Galaxy 9600GTE.Szerintem jó kis kari lessz."
Szerintem is... 
Gainward 9600GT-ket már lehet is kapni itthon, Alienben a sima 44k, a Heatpipe-os hűtésű GS 50k..
A Display Port a HDMI csatit fogja majd idővel leváltani ugye?! A Golden Sample kártyán mondjuk van mindkettő..
Lehet ilyen lesz a köv karim...
ramirisben van ismerős és el tudja hozni ocsón. 
Új hardverek, kellemes árakon - EVGA MSI POV GTX 670 elérhető - MSI R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC PCI-E 69 500

Boci_83
(őstag)
Felteszem a kérdést. Szerintetek eVga 96gt v Galaxy 88Gt? 6K az ár különbség.
Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((
A Galaxy cooler master heatpipe hűtős, ugye? Jelenleg azt venném, 6k-nál sokkal nagyobb árkülönbség kéne h a 9600GT megérje.. Szerintem.

rollins
(őstag)
Az már szinte végső állomás, innen kerül gyak.lag a memóriába a feldolgozott "kép" részletei. Gondolom transzformációk, szűrések végeredeménye, innen lesz összehegesztve.
De ha mégsem, majd jól megmondják.
[ Szerkesztve ]

Bundás22
(őstag)
sztem 88gt, a galaxy-n ráadásul van vmod jumper tehát baromira tunningos
talán pont akkora az árkülönbség mint a teljesítménykülönbség köztük, bár inkább a 88gt jobb ár/teljesítményű
viszont a 96gt valszeg halkabb, és kevesebb áramot eszik
neked kell döntened
crysis-on kívül úgyis mindent faxán visz, ha crysisra kell akkor 88gt
viszont később lecserélheted 88gt-re kievés pénzből, bár igaz h a 96gt-nek sztem esni fog az ára gyorsan, a 88gt nembiztos
én a 88gt-re szavazok, az mégis csak felsőkategória, bár a 96gt-re jobb driverek lesznek(hisz elterjedtebb lesz) tehát gyorsulni fog még
radeon 3850-es van 34K-ért az is jó ár/értékű sztem a legjobb és faxa a hűtője és crysison kívűl mindent visz és szebb a képe, vagy 96gt-hez hasonló teljesítményű 3870 45-ért kábé
[ Szerkesztve ]
"én a 88gt-re szavazok, az mégis csak felsőkategória, bár a 96gt-re jobb driverek lesznek(hisz elterjedtebb lesz) tehát gyorsulni fog még"
lécci indokot.
"és szebb a képe"
erre is.

s@nyiii
(kvázi-tag)
Üdv!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy a 9600GT referenciahűtése ugyanolyan hangos, mint a 8800GT-n?
Thx all
Eleve a 8800 GT hűtése is hangtalan.

sid.:Rc211v
(senior tag)
viszont később lecserélheted 88gt-re kievés pénzből, bár igaz h a 96gt-nek sztem esni fog az ára gyorsan, a 88gt nembiztos
Hat ez lol..Na ennek a cseréne se lenne sok értelme... Minek cserélné a 9600GT-t 8800GT-re
kb 10% van a 88GT javára..pénzbe meg k*rvára nem érné meg 
[ Szerkesztve ]
-XFX-

Bundás22
(őstag)
én a 88gt-re szavazok, az mégis csak felsőkategória, bár a 96gt-re jobb driverek lesznek(hisz elterjedtebb lesz) tehát gyorsulni fog még"
lécci indokot. arra gondoltam h a 86GT is milyen gyengén indult, később azonban elterjedt és jó drivereket hoztak ki rá és befogta a 1950pro-t ha nem is előzte meg, lehet most is lesz ilyesmi, azonkívül a játékfejlesztők is erre optimalizálnak majd, főleg ha sok fogy
és szebb a képe" ez saját tapasztalat, az nvidiáé leheletnyivel fakóbb 
#965: hát nem ezt hallani, sipít, de mindegy a 88gt tulajok mondják nem én
#966: miért? rádobsz pár ezrest és van egy pict gyorsabb karid? miért ne? lehet jól/ügyesen boltolni, ne magadból indulj ki, sőt!
[ Szerkesztve ]

ez_meg_emaz
(őstag)
Hát ezt cáfolnám tapasztalatbol. Alapon számomra! hangtalan. De még alapon is sok embernek hangos.
Szabályoztam riva-val a ventit. Anélkül kinoznám a karit rendesen refhütéssel 30%-on. 
Amugy tényleg nincs sok értelme 88gt-röl pl 96gt-re váltani(az én fejembe megfordult
- persze ha lenne vmi bevételem belöle) vagy 96gt-röl 88gt-re. Max annak akinek fontos az a kb(+-)10%. Nekem minden huzva 127xx ami persze nem a legjobb eredmény. Más biztos tud jobbat. Szal ez sokmidentöl függ mennyire huzhato. Meg 88gt-re nem ajánlott a ref hütés. De nekem pl azzal megy.
9600gt refhütés minöségére lennék kiv. Nekem 70 fok huzva game közbe de több orás játék után van 76-78 is. Amit én sokallok bár gondolom annyira nem vészes.
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

rollins
(őstag)
Ha már itt vagy megkérdezném: Mi ez a találgatás hogy a 9600GT a 64 sp és 32 tmu -val hamar el fog fogyni a 8800Gt -vel szemben, ez igaz? Ezt nem is értem, hogy miben, mikor fog ez kiütközni. Végül is majdnem hozza a 8800GT -t vagy nem?
Én MSI-t, Asus-t és a Zotacot hallottam már, és mind3 kussban van.
Az más dolog, hogy terhelve emiatt bemelegszik mint a disznó, de ezt lehet a Rivatunerrel szabályozni, terhelve úgysem olyan lényeges a hangja.
Nem vagyok jövőbelátó.
De sztem amíg ezek a VGA-k piacon lesznek, addig nem lesz semmilyen leszakadás.

Bundás22
(őstag)
a kjépminőségről összehasonlítás[link]
találjátok ki milyen gpu van az xboxban
számítógépben talán nem ilyen jelentős, de sztem az ati képe a szebb, tapasztalat nem más, de ezt mások is mondták
szal egy 3870-es jobban megéri sztem ennek alapján hasonló ár és teljesítményű, kevesebbet fogyaszt(pláne 2D-ben) és halkabb
Rengeteg köze van a Xenos vs RSX-nek a G94 vs RV670 pároshoz. 
2D-ben kb. ugyanannyit fogyasztanak, 3D-ben a 3870 fogyaszt többet, és halkabbnak sem nevezném, miután a 9600 GT hűtője állandó alacsony fordulatszámon jár, a 3870-é pedig 3D-ben ritmikusan gyorsul be és lassul le, ez még idegesítőbb, mintha folyamatosan magas fordulatszámon pörögne.
Képminőségben sztem tök egál, de úgyis mindenki azt látja szebbnek, amit szebbnek akar látni. 
Esetleg megpróbálhatod elmagyarázni, hogy az NV miért fakóbb, talán 32 helyett 24 biten számol vagy mire gondolsz? 
[ Szerkesztve ]

ez_meg_emaz
(őstag)
Erröl beszéltem. Most vagy csendes és melegszik, rosszabb esetben elbaszodik (igen volt már rá példa) Vagy szabályozza a user riva-val és terhelve baszott hangos. Az én fülem egyáltalán nem érzékeny és nem foglalkoztatott soha hogy hangos e a gép. Környezetem tudja hogy iszonyat hangja a gépnek igy is (8 venti össz) de a 88gt-t igy is simán kihallom a gépböl, néha még fülessel is. Teljesitményére annyira nincs panaszom. Ien tekintetben megérte. De a hang
Pedig mondom, engem az érdekel a legkevésbé.
Bundás22:
Nekem volt 2900xt-m és eddig annak volt szerintem a legszebb képe. Csak atim volt eddig. Ez az elsö nv-s karim. Többen mondták már hogy atinak szebb a képe ismeröseim közül is (tapasztalatbol). De én váltáskor nem vettem észre jelentös különbséget(a korábbi ati karikhoz képest amik nekem voltak). Az viszont tuti hogy 2900xt-nek szebb volt a képe. Az elsöre látszott.
De a kicsit szebb képért nem veszek egy gyengébb karit. Szerintem az ár/érték aránya se jo a 3870-nek, de kinek mi.
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

Bundás22
(őstag)
Esetleg megpróbálhatod elmagyarázni, hogy az NV miért fakóbb, talán 32 helyett 24 biten számol vagy mire gondolsz? gyárilag másképp állítják be a színeket talán, de mindegy saját szememnek hiszek, ezen kár vitatkozni, sztem szebb és kész, sok más ember is osztja ezt a véleményt
Rengeteg köze van a Xenos vs RSX-nek a G94 vs RV670 pároshoz. az egyik ati a másik nvidia fejlesztés és te is láthattad h nem ugyanolyan képet produkálnak
2D-ben kb. ugyanannyit fogyasztanak a powerplay-jel?[link] jó kábé, de kevesebbet, de ez a teljes gépre vonatkozik, csak a karikra nagyobb a difi
De a kicsit szebb képért nem veszek egy gyengébb karit. Szerintem az ár/érték aránya se jo a 3870-nek, de kinek mi.ezért kell 3850est venni, az is visz mindent és tunningos
[ Szerkesztve ]
Hallgasd meg az inno-t.
Bár az nem refhűtés, ellenben fix fordulaton pörög, s marha hangos. Bár ez is relatív, a 9800Pro-hoz képest mondjuk megnyugtató csend a hangja. 
[ Szerkesztve ]

athomi
(PH! kedvence)
Semmi baja nem lesz 75-80°C-on a kártyának, nem tudom honnan veszik ezeket a ph!-s user-ek.
Én nem hiszem el, hogy kártyacsere után te emlékszel melyik kártyagyártónak volt szebb vagy rondább a képminősége. Legalább is azt írod nagyon kicsit különbség van, de ati-é szebb. Ha tényleg olyan kicsi mint ahogy állítod, akkor nem is tudnál különbséget tenni kártycsere után a képminőségek közt, max ha egymás mellé tennéd a két képet és úgy hasonlítgatnád.
Én nem vettem észre különbséget, ha van is olyan kicsi lehet, hogy említeni sem érdemes pozitívum vagy negatívumként.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!
"gyárilag másképp állítják be a színeket talán, de mindegy saját szememnek hiszek, ezen kár vitatkozni, sztem szebb és kész, sok más ember is osztja ezt a véleményt"
piros köpeny lebeg a szemetek előtt...
a VGA-nak egy adott színtartományt kell megjelenítenie, innentől kezdve ha a két VGA azonos színtartományt képes megjeleníteni, akkor nem lehet eltérés közöttük.
"az egyik ati a másik nvidia fejlesztés"
igen, kb. ennyi közük van hozzá. ki tudja, hogy a PS3-at és az Xbox360-at hogyan és mihez kalibrálja a Sony és az MS?
"jó kábé, de kevesebbet, de ez a teljes gépre vonatkozik, csak a karikra nagyobb a difi"
mi az hogy a karikra nagyobb a difi? ha a gépben csak a VGA lett kicserélve, akkor hogyan lehet karikra nagyobb a difi?
[ Szerkesztve ]
Én pl visszatettem egy integrált ati x1250 után, egy 6600gt-t és nem vettem észre semmi különbséget, annyi volt, hogy a driver feltelepítése után a betük simítását vissza kellett kapcsolni lcd miatt mert az kikapcsolt.
Ennyi, legalábbis nálam. Tv képet nem tudtam nézni mert a gigabyt lap mellé tv kimenetet nem igazán adtak, szóval erre nem tudok véleményt mondani.
Most rendeltem be a gigabyte 9600gt-met remélem holnap vagy holnapután megjön. Utána tudok hangról, képről, teljesítményről beszámolni!
Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv
"az egyik ati a másik nvidia fejlesztés és te is láthattad h nem ugyanolyan képet produkálnak" Teljesen más alaphardver(nem csak vidkari), máshogy megírt hasonló szoftverek, más beállítások, pl.: egyiken van AF bekapcsolva alapból, másikon nincs, stb... Ez a példa nagyon rossz volt. Ezek alapján a PC-re vonatkoztatni nem lehet semmit.

Bundás22
(őstag)
mi az hogy a karikra nagyobb a difi? ha a gépben csak a VGA lett kicserélve, akkor hogyan lehet karikra nagyobb a difi?ezt úgy értem h ha csak a karik fogyasztását nézzük akkor százalékosan nagyobb eltérés van de mindegy
ez a képminőség meg olyan h valakinek feltűnik valakinek nem, lehet az atinál nyomnak rá egy kis plusz színt, mindenesetre kontrasztosabbnak érzem, ha valakinek jó a szeme érzékeli, ha valaki színvak az meg vehet nvidiát

Eagle16
(PH! addikt)
Digital Vibrance és az nVidiak-nak is szép élénk színe lesz 
---
készen áll a színpad ahhoz, hogy az FX5000-es szériához hasonló lebőgés jöjjön. az más kérdés, hogy most lehet, hogy az nVidia elég ügyes lesz, és visszatartja a szereplőket...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Bundás22
(őstag)
igen sztem gyárilag ez eltér vagy az ati driver nyom rá egy picit
jó és mennyit kell rányomni hogy ati képe legyen? mert azt nehéz belőni

Eagle16
(PH! addikt)
Hogy Ati képe legyen? Franc se tudja, nem volt még Ati kártyám...
Én mindig 33%-ot állítok be driverben a Vibrance-ból, nekem annyi tökéletes.
---
Nem lesz lebőgés, mert a G200 is G80 alapú lesz.
Az "érvelésed" ennyiben ki is merült? A színvakok vegyenek NV-t? 
[ Szerkesztve ]

Bundás22
(őstag)
nézd, ha lenne itt valami profi színmérő készülékem(amit a fotósok használnak és a monitorral kell tapasztani), 1 nvidia+1 ati kártyám, sztem kimutatna különbséget szvsz
saját szememmel látom, ezt nehéz bebizonyítani a görög narancs sem olyan mint a spanyol narancs most hova érveljek ha nem hiszed el
az az érvem h sokan egyetértenek velem aki váltott, ennyi
és a különbség kicsi de létezik 
[ Szerkesztve ]

Tuco Ramirez
(őstag)
Aha, tehát aki nem lát a képminőségben jól látható különbséget az ATI javára, az mind színvak... nocomment. Mindenesetre jó lenne, ha abbahagynád a flamelést. 
SC2 ID: Peter 1714

Bundás22
(őstag)
[link]csak viccből írtam
ha végigolvasod a cikkíró is így látja 
#991: azért meddő vita mert valaki ezt tényleg nem veszi észre mert nem érdekli, vagy mert a színérzékenysége nem olyan érzékeny, aki viszont figyel erre és jó a szeme az meglátja bizony, tényleg van ilyesmi, olvasd el a cikket(most ezzel nem azt mondom h neked vagy bárkinek rossz a szeme csak figyelmetlenek vagy mittomén a cikkben az igazság)
[ Szerkesztve ]

Alpachino
(PH! addikt)
Érdekes, amiket írsz.
Én 3850-ről váltottam, 8800GT-re, de az égatta világon semmi különbséget nem tapasztaltam a két kari LCD-re kivetített képminősége között. 
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD
úgy érted, nem lesz lebőgés, mert az nVidia túl sok játék fejlesztésén rajta tartja a szemét / kezét? 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
A diszkrét VGA-piacon az NV az úr. Bárki bármit mondhat. Ennyi a lényeg.
Az MS és az ATI csak másodhegedűsek. Ebből ki lehet logikázni.
[ Szerkesztve ]

Alpachino
(PH! addikt)
A cikkben is csak egy véleményt olvashatunk, vagyis egy a sok közül, ami nem mérvadó. 
A 8600GE óta figyelem ez a "képminőség jelenséget"
majd 3850/70, majd vissza NV-ra, de semmi különbség,
legalább is, amit szabadszemmel lehet látni. 
Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

Bundás22
(őstag)
jó ez a Te véleményed tiszteletben tartom, az enyém a cikkíróé és még sok más emberé más
Riszpekt!
amikor valtottam nvidiarol atira en is eszrevettem a kulombseget, valoban kontrasztosabb mondhatni elenkebb volt az ati kari kepe, bar az meg 66gt vs. x800 idoszakban volt, akkor tenyleg volt kulombseg, h ez megvan e a mai napig azt nem tudom....lehet mar nincs, remelem elarasztja a piacot az ocso 96gt es akkor veszek egy 88-at 
utobbi idoben nalam ar/ertek aranyban az ati volt a nyero....foleg a szennehuzhato 2900pro-val, a fogyasztasa meg nem erdekel 
I see dead people!

DeepDish
(őstag)
G92-es 512 ddr3-as GTS-ektol mennyire van lemaradva 9600gt?

Alpachino
(PH! addikt)
G92 GT, 10-15% G92 GTS, 20-25% 
nem ezt tettem a #992-ben? 

Ribi
(PH! kedvence)
Az hogy elenkebb a szine az csak beallitas kerdese. Ez kb annyi hogy Atiek kicsit felntebb huztak a szineket driverbol. Akinek meg jobban tetszik az hogy virit minden mint a bolondora akkor huzza a kontrasztot es oruljon. Ettol egyik vga sem lesz tobb vagy kevesebb. Aki ezt hiszi, hat annak koze sincs a szinekhez. Kellene vadaszni egy kalibralo kütyüt, ez akár PH-s tesztnek is jo lenne es azzal beallitani mind2 vga-t, aztan nezegetni. Ezutan mar semmi kulonbseg nem lehet szinekben.