9800gt mikor jelenik meg várhatóan?
Alapfesz alatt a maximumon túl!

9800gt mikor jelenik meg várhatóan?

Nem jobb láható a tesztekből! kb 20%al lassabb!Mondjuk OC-ben megközelítheti!

Ettől a hozzászólástól most nem picit röhögök. 

köszi mindenkinek!!!!!+
http://kismalac.net/malacka/mic/e7 ->>> katt! elég sanyarú velem mostanába a sors de.. .. :D
Az eddigi pletykák szerint ugyanaz lesz mint a 8800GT csak 2 SLi csatival...
Ha tényleg ilyen lesz nem tudom mire áll fel nektek azon a kártyán... vagy 3-Way SLi-t akartok építeni? 
(#857) csakegyreg válasza Keldor papa (#856) üzenetére

kössz puca akkor megnyugodtunk
http://kismalac.net/malacka/mic/e7 ->>> katt! elég sanyarú velem mostanába a sors de.. .. :D

pff............
Hát akkor sokáig megmarad a jó kis GT a gépemben!
MOD: szerintem még egy különbség lesz aszem 512bites lesz a memvezérlő nem 256!
[ Szerkesztve ]

le van ejtve max 10-15% gyorsabb mer szerintem lessz hozáá + steam proci
egyébként , hogy is van ez, hogy csak dx10 es???????????
Crossbar-al 512bit? Lehetetlen!
Nagyobb az esélye annak, hogy GDDR97-et tesznek rá...
Ha lesz is 9800GT csak a 3-way-sli lesz rajta más nem...
Egyébként én az egész 9800GTX és GT-ben nem hiszek. Eddig semmi kézzel fogható nincs. Egyébként se értem minek havonta kidobálni VGA-kat... 3-4 hónapos kártyákat leváltani már elég gáz...
[ Szerkesztve ]
Röhögni lehet, de jobban örülnének a fórumtársak is, ha leírnád, hogy Deferred Shading esetén hogyan képzeled el a Pre-defined mintavételt az MSAA-val? 
Ha megvan a megoldás küld el Sweeney-nek is, hogy beépítse a motorba, és a jövőben legyen végre AA Unreal Engine 3 alatt is. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

mer 8800gt eddig mennyin volt? vagy 7900??? lol
itt a teszt a PH főoldalán te!
Mindenki úgy várta itt már mint a messiást... 
9800 meg 2db GPU-t fog tartalmazni, szal nemcsak a 8800GT-nél, de vsz gyorsabb lesz a 3870 X2-nél is, de ezek a 2GPU-s energiavámpírok sokakat eleve elriasztanak, és elég drágák szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
Na ez a fullos panel azért elég komoly...

Hát én nem tudom de valahogy nem érdemes sok pénz fektetni ezekbe a karikba
én évente cserélem a karikat eddig a legdrágább a 1950PRO volt ami 50k papir volt
és már elis adtam és jön a következő amit még nem tom melyik lesz de nem is ez a lényeg
hanem az hogy annó vagyis pont egy éve 1950XT szeretem volna csak nem volt raktáron
ez helyet lett a X1950PRO most vissza gondolni hogy menyire jól jártam.

Most lehet gondolkozni
Lesz-e olyan játék melyiken a 9600 GT szakadt míg a 8800 GT nem ?
Van egy tippem NEM LESZ ILYEN !!!!!
[ Szerkesztve ]
van ilyen..

Van benne dx10 alatt.
"you are a monkey poo-poo"
valóban shader-intenzív játékoknál nagy lehet a különbség, pl. a R6 Vegasban 30% körüli.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Meglátjuk !!!!

van ilyen..
Egyáltalán nem érdekel, hogy miért nincsen aa benne, nyilván a csodás sbaa is azért hiányzik, mert nem lenne egyszerű. Amin röhögök folyton, hogy neked egyfolytában mániákusan az Atit kell dicsérned. Most komolyan, egy ilyen hsz-szel érvelni valamai mellett, hogy nincsen ugyan, de ilyen lene, ha lenne, elég vicces. Erre szokás mondani: "Ha nagyanyámnak kereke lett volna, és sárga lett volna, ő lett volna a villamos".
Attól függetlneül sokszor örülök annak amit írsz, mert vannak benne érdekes dolgok, de néha csak megmosolyogni tudom. 
Az ég világon semmi különbség nincs a DX9 és DX10 között, még akkor sem ha rákapcsolod az AA-t. UT3 és a GOW teljesen Deferred Rendering alapon képezi le a frame-ket, az a baj az MSAA-val itt, hogy amikor kiveszi a mintát a képből az nem a véglegessen leképzet kép. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Jelen pillanatban dícséretes ha az egyik gyártó kiáll a szabvány mellett. Ez viszi előre a fejlődést, ez biztosítja, hogy ne legyen olyan játék többet, mint a Crysis, gépigény szempontjából persze. Ha a szabványt nem követik akkor tönkreteszik a piacot, ez valamilyen szinten érdeke az nV-nek, mert pár éven belül más piac lesz az elsőszámú bevételi forrása, de a felhasználók szerintem bíznak a PC-ben, mint játékplatform.
Az SBAA-ra szabványos megoldást a DX10.1 vezetett be. Gondolom az SP1 megjelenése után lesz, majd AA patch az UT3-hoz. Persze ezzel nem leszünk annyira kisegítve, mert DX10.1-es hardver kell majd hozzá.

szupi neki is ugrok elolvasni bár mondjuk a 9800gt vagy gx2 jobban fog érdekelni 

Már megláttuk.
ComputerBase-n ott pislog RSV eredmény. (1280x1024)
8800GT - 51,2fps
9600GT - 40,5fps
fubar...

[link]
ezt még tartod? vajon kinek lesz igaza? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

Attól még hogy G8x-G9x architektúrának vannak gyengeségei stream output terén, még nem jelenti azt hogy nem támogatja DX10 szabványt... DX10 nem csak ebből áll... Minden más területen ugyanolyan jók ha nem jobbak a radeonoknál melyet szintetikus benchmarkok valamint a játékok is igazolják.
Crysis megjelenése előtt még nem győzted ajnározni a játékot, hogy igen, ez lesz majd az a game amely kihozza a radeonokból az erőt és porba taszítja a geforceokat. Nem az lett amire számítottál és most orrba-szájba pocskondiázod amikor csak tudod és "elrettentő" példaként emlegeted gépigény terén. Helyette pedálozol AMD féle Call of Juarez "igazi" DX10 játékkal amely sebességben semmivel sem különb Crysisnal, de legalább harmad olyanul sem néz ki. Nem tudom, picit ellentmondásosnak tűnik nekem.
Drizztnek igaza van, legtöbb írásodban igencsak mellőzöd objektivitást.
...

ahogy elnézem a G80 GTS-el van kb egyszinten 30 oldalas teszt
Nagyon zsír ez az sli. Van valami jó SLI-s lap ami legalább 1333-as Intel buszt támogat(pl.: az e8x00-sokat)?
hidd el nekem, hogy nagyon nem zsír az az SLI...Egy rakás játékban nem működik, van, ahol még teljesítménycsökkenéssel is járt (Lost Planet).

Nem kell azt tonkre tenni, mar magatol is hanyatlik, jo ideje mar a letoltogetok tartjak el a hardver gyartokat, ezert is penzelik a jatekfejlesztoket a hardver gyartok, nekik nem gond a warez es igy a jatekfejlesztok se sirankoznak ha nevetseges eladasokat produkal a jatekuk, errol szol a PC ipar mar jo ideje.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Nv-nek leginkább érdeke, a pc-s játékpiac fenntartása, szerintem Amd szabotálja a fejlesztést, nem küldd embereket a cégekhez, ezzel is csökkentve a pc-s bázist. Mindezt m$-al karöltve, akinek elsődleges célja az x szekerének a tolás, ebben tökéletes partner az Amd. Vaszínűleg azért teszi, mert pár éven belül kiszáll a vga piacból, az egykártyás high-end-et már fel is adta. Idővel a laptop piac felé fordul.
Szerk.: ezt szépen elmentem, aztán majd copy-pastelem.
Bár lehet majd variálok pár elemet, elég nagy a fantáziám. 
[ Szerkesztve ]
Ha nem a Stream output a DX10 legnagyobb újítása akkor mi? Légyszives olvasd már el a Microsoft prezentációs anyagokat.
Azért lett a Stream output megtervezve, hogy ne kelljen számolni állandóan a geometriát, hanem egyszerűen vissza lesz töltve és kész, innen jöhetnek a gyorsabb eljárások. Érdeked a Streat output használat, mert gyorsabban fognak futni a programok DX10-es hardveren.
A COJ amúgy nem egészen AMD-s játék. A Techland az nV-vel volt szerződésben (a COJ eredetileg erősen TWIMTBP cím volt), de a zöldeknek nem tetszet, hogy Particle GS-t akarnak a motorba írni, hogy így használják a DX10 legnagyobb újítását. Egyszerűen összeveszet a két fél, mert nem egyezett az álláspont, nyilván az nV kerüli a valós DX10-es eljárásokat, mert arra nem túl jó az Architektúrája. Mivel a COJ csapata támogató nélkül maradt, így kénytelen volt az AMD-hez fordulni, mivel nehéz hardver nélkül fejleszteni, és a szegényebb fejlesztők többsége rá van kényszerülve, hogy a gyártók ellássák őket a top hardverekkel. Az nV-t természetesen nem zárták ki a fejlesztésből, de erősen becsapva érezték magukat. Miután megjelent a DX10 patch az nV folyamatosan lejárató kampányt szervezett, a játék hitelességének megkérdőjelezése érdekében, ezt persze a Techland folyamatosan cáfolta. Jelenleg béke van mindkét félnél, a Techland mostanra elérte, hogy az 1.3-as patchel az nV nem bírálja felül a meghajtóban a COJ beállításait, az nV pedig szintén elégedet, mert elérte, hogy egy valóban DX10-es játék eredménye ne számítson, mivel sok volt a a felek közötti ellentét, így a legtöbb tesztlap kivette a COJ-t a tesztekből.
A Crysis-sal az a baj, hogy temérdek gyorsabb eljárás létezik a használt effektekre DX10 alatt, ergó sokkal nagyobb lehetne a sebessége.
Hát a hanyatlás az rendben van (ezzel a warez dologgal úgy ahogy egyet is értek) de, hogy szándékosan szabvány ellen fejleszt valaki az már eléggé problémás.

"A Crysis-sal az a baj, hogy temérdek gyorsabb eljárás létezik a használt effektekre DX10 alatt, ergó sokkal nagyobb lehetne a sebessége."
Na ezt hiszem ha látom. Ahhoz, hogy 3870-en játszható legyen 100%-os gyorsulás kéne, ennyivel nem gyorsabb a dx10-es kód. A maximum amit el tudok képzelni, hogy felcserélődjenek az arányok gef és amd között.
A Microsoft tett a legtöbbet a szabvány megtartásáért, még a DX10.1-be is felesleges újításokat tett, hogy rákényszeritse az nV-t az architektúra leváltására.
Úgytudom az AMD támogatott projectekből nincs kizárva az nVidia. Fordítva viszont az nV olykor kizárja az AMD-t. Bár a Hellgate London az kényszerű dolog volt, mert látva, hogy mennyire jól fut jelenleg az AMD karikon mindenféle optimalizálás nélkül bele sem merek gondolni, mennyire lehagyta volna az nV rendszereket.
A Lapton piac fő szempont lesz a közeljövőben ott mutatkozik majd be a Fusion.
Bőven lehet rajta gyorsítani. Nem kellene például textúrázni mindent, az egyszerű geometriát egy az egyben lehetne menteni a stream outputba, parallax occlusion mapping helyett mehetne rögtön a displacement mapping valami gyors Geometry shader alapú megvalósítással. A megvilágításra nem biztos, hogy az ambient lightning a legalkalmasabb jelenleg, bár az tény, hogy szép az eljárással leképezett kép, így ezt nem vetem fel hibának.

hali! a 9600gt milyen szinten van egy 8800gts 640mb-ossal? magasabba teljesítménye v nem? kössz a választ!
sztem a mostani játékokban kb. egál lehet.
a "shaderesebb"
játékokban valszeg a 8800 GTS a jobb.
[ Szerkesztve ]

"Úgytudom az AMD támogatott projectekből nincs kizárva az nVidia. Fordítva viszont az nV olykor kizárja az AMD-t."
Én meg fordítva tudom. Amd-nek nem szabványokat kéne hajkurásznia és újabb bővítéseken törnie a fejét a pacsipajtással, hanem jobb fejlesztői kapcsolatot kiépíteni. Lehet ám bármilyen kurta jó egy szabvány ha senki nem fejleszt rá.
Az GOW-ban (és főleg az Unreal Engine3-as játékokban) deferred Shadinggal az árnyékok vannak leképezve, ott bizza nem műkszik az AA. 
Azért van a szabvány, hogy ne kelljen komoly fejlesztői kapcsolat. Mögírom a kódot DX10-re oszt mögy... Ez ilyen egyszerű, ehhez nem kell komoly kapcsolat.
Egyébként az nV kb. 5-ször annyi lóvéval dolgozik, így az AMD-nek a jövőben sem lesz komolyabb esélye, de ezt már leírtam, a DX10-es címek kényszerből náluk kopogtatnak a többi cím pedig kérdéses, vagy megy az nV-hez, vagy megpróbál arany középutat választani.

Kit érdekelnek az árnyékok aliasingja most úgy őszintén? A kép 99%-án, és ami fontosabb a tényleg zavaró részeken működik.
elvileg igen: a 88GTS 230GFlops, a 96GT 208. gyakorlatban a "legshaderesebb" játék, amit ismerek, a Rainbow Six: Vegas, ott is a 96GT van előrébb, egy hangyányival.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Nem a szabvány miatt van fejlesztői kapcsolat, hanem cost saving miatt. A moszkvai tesztcentrum hatalmas segítség a fejlesztőknek, a kiküldött emberekről már nem is beszélve. Az állítólagos pénzmagok nélkül egynéhány játék meg eleve meg sem jelenne pc-re.
Ati-nak is volt getinthegame programja, csak tized annyit nem öltek bele, ennek most jött el a böjtje. Tudtommal azóta ki is lőtték.
És ettől ez teljes képernyős élsímítás lesz?
Ez inkább Edge detect fillterként működik szerintem, de biztos jobban tudod. 
És a cost saving illetve a fejlesztői kapcsolat abból áll, hogy keressünk olyan eljárásokat ami nem fekszik a Radeonnak? Mond meg nekem miért használ a Lost Planet többcsatornás Int16 textúraformátumot, amikor az FP16 szebb képminőség mellett mindkét gyártó kártyáján gyorsabb (a GF8-on 5-10%-al, míg a Radeonokon 90-100%-al)? Biztos a fejlesztők döntöttek így. 
[ Szerkesztve ]
A Call Of Juarez shaderintenzívebb, bár ott a képszámítás részeit arányosan teszik ki a GS/VS/PS kódok. A RS: Vegas, főleg PS-re gyúr.

Ez a hozzáállás azért problémás, mert egyelőre csak az AMD-t szivatják, de ha sikerülne jelentéktelenné csökkenteni a részesedésüket, akkor ugyanezt alkalmaznák a saját vevőikre is.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
ja, csak a CoJ-t nem ismerem (csak hallomásból)
azt tudom, hogy a Vegas PS-t használ agyba-főbe - ezért megy már az x1900-as kártyákon is, mint az állat.
most nézem, hogy jön a 2. része? hmmmm 
VaniliásRönk: ezzel sajnos egyetértek...
[ Szerkesztve ]