Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) Roderic

Roderic
(fanatikus tag)

Nekem egy MSI 8600GTS O.C-van!!
És mondjuk enyhén ugy hogy van hangja!!
Sőt mitöbb egy 30perces Counter Strike után vagy egy NFS Pro street után 63 fok!!
Tudom h nme sok de legalább ne legyen hangos!!
Elősz őr nekem is 8600GT Innom volt és nem melegedett annyira sőt nem is vettem észre néha hogy bent van!!
Ugyhogy az Msi-ben csalódtam!!! :O :O :O

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#552) Bundás22

Bundás22
(őstag)

jó hogy végre 9600 series-ről megváltozot a topic címe
9500GT is lesz :D :R

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#553) Abu85 válasza fLeSs (#531) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szóval maradt minden ugyanaz. :O
A DX10 GS sajna tuti a Triangle Setup sebessége miatt gyorsult. :U

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#554) Abu85 válasza rocket (#532) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze az nV-nek ez megérte, de jelenleg a HD2600XT legyorsulta a 8600GT-t, ami ha minimálisan is, de presztizsveszteség.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#555) Bundás22 válasza Abu85 (#554) üzenetére

Bundás22
(őstag)

:W

[ Szerkesztve ]

(#556) Bundás22 válasza Abu85 (#554) üzenetére

Bundás22
(őstag)

szerintem nincs okuk a szégyenkezésre a 86gt lenyomta mind a 2600XT-t, mind a pro-t, mind a 3650-et, mind a 3670-et, szerintem ezek miatt nem aggódnak, több is fogy nekik :DDD
az hogy egy magyar ember egy magyar fórumon mit hablatyol abszolút hidegen hagyja őket ;)

(#557) Abu85 válasza Bundás22 (#556) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem ezt látom, de mindegy.
Svindler tesztje a legújabb driverekkel van, ahol teljesen más az eredmény.

[ Szerkesztve ]

(#558) Bundás22 válasza Abu85 (#557) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jó 2008 februárban
és addig ki nyomott le kit?
egyébként sztem ez a teszt svindli, nem kell minden szemétnek bedőlni amit a neten talász

eddig 1 évig megmagyarázhatatlan módon minden pont fordítva volt, és 3dmarkban is szarabb volt a radeon pedig ott kijött volna ha tényleg erősebb, ne hülyéskedj már ezzel :)

keldor: jól van na nem 20X csak 5X
csak nem bírom a hülyeséget :W

[ Szerkesztve ]

(#559) Keldor papa válasza Bundás22 (#556) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem akarod abbahagyni? Lehet saját véleményed, csak ne mond el egymás után 20x.

(#560) Abu85 válasza Bundás22 (#558) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Svindlert nem úgy ismerem, hogy szándékosan eltorzítja a valóságot, ennek amúgy sem lenne értelme.
Eddig nyilván a 8600GT volt a befutó, de az új driverekkel világossá vált, hogy azok jártak jól akik HD2600XT-t vettek.

Amúgy meg még az előző poszthoz hozzáfűzve, nehogy azt hidd, hogy az nV emberei nem figyelik a magyar topikokat. :DD

[ Szerkesztve ]

(#561) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

A lényeg a lényeg hogy a 8600os korszaknak vége,jön a 9600,ami ugynézki tiszán meg fogja verni a 3850et. ENNYI
Aki azt mondja hogy 2600xt az használja azt, mi meg használjuk a 8600at,és a többit. :DD
Mindenkinek van álláspontja,van aki elfogult,ez van.
Majd a 9600 tisztán győz és akkor nem lesz ienre ok:D

i'm out

(#562) Tuco Ramirez válasza Keldor papa (#538) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Valakinek esetleg más infoja a 9600GT várható áráról...? Mert ez a 273 dodó rohadt soknak hangzik. :(

SC2 ID: Peter 1714

(#563) Roderic válasza WesTM (#561) üzenetére

Roderic
(fanatikus tag)

Viszont állitolag a HD 3870X2 job lesz a 9800GX2-nél!!
Ez igaz?? mert én nem nagyon hiszem hogy ebben az évben az Atinak legyen jobb kártyája!!

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#564) Skizz válasza Bundás22 (#558) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért pont azt a tesztet tartod fake-nak, ahol az Általad használt VGA áll vesztésre...?

[ Szerkesztve ]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#565) Keldor papa válasza Roderic (#563) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak SLi és CF-ből lehet következtetni...
SLi nincs olyan hatékony, mint a CF... 2db 3870 elver 2db 8800GTS G92-t.

[ Szerkesztve ]

(#566) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

40000ftkörül lesz az első 2-3 héten,aztán majd jönnek a 37-38e ftos darabok várhatóan.

i'm out

(#567) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Teszt a tavolkeletrol.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#568) Abu85 válasza rocket (#567) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmm ... a Call Of Juarezt, miért Custom beállítással tesztelték? :DD
Tessék csak a grafot feltolni maxra ott is, egy ilyen karinak bírnai kell a DX10-et is, vagy rosszul gondolom? :F :))

[ Szerkesztve ]

(#569) fLeSs válasza Abu85 (#568) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem értem ezt a call of juarez rajongásodat, azzal a játékkal a kutya nem játszik már... :D

(#570) 7600GT válasza Abu85 (#568) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Enyhe cinizmust véltem felfedezni a mondandódban. :) Egyébként a Battlefield 3 kb. mikor érkezik? (Tom, ez nem éppen témába vágó)

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#571) Armando_19 válasza WesTM (#566) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

És ez biztos?:)
Én nem vagyok annyira meggyőzve róla...

(#572) Abu85 válasza fLeSs (#569) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem lenne az egyetlen komolyabban DX10-es játék akkor én sem rajonganék érte. De olyan szerepet tölt be jelenleg, mint anno a DX9-nél a Tomb Raider: The Angel Of Darkness, azzal sem játszott senki, de DX9 supportja megjósolta mit hoz a jövő. :)

[ Szerkesztve ]

(#573) Abu85 válasza 7600GT (#570) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt mondják, hogy ebben az évben megjelenik, de szerintem 2009 elején jön majd.

(#574) fLeSs válasza Abu85 (#572) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ez igaz.
a traodot én is teszteltem elég sokáig.

(#575) gV válasza fLeSs (#574) üzenetére

gV
(őstag)

szal vissza a CoJ-t a vga tesztekbe :K

(#576) Firestormhun válasza fLeSs (#569) üzenetére

Firestormhun
(fanatikus tag)

Tudod csak az az igazi DX10 cucc ami AMD szponzorált. :) Persze attól még kb. annyira DX10-es mint a többi, hiszen mindez kimerül a csodálatos GS particle vízesésben. Float4-es utasítások, sbaa, inkább nevezhetőek R6xx optimalizációknak mint dx10 stuffoknak. ;)

MT Framework engines Lost Planet is már sokkal jobban nevezhető DX10-nek 1.2 patch óta, mint Call of juarez. MB, OBMB, DoF, Fur shading mind-mind GS-en keresztül, aztán még ott van VSM is. Igaz sebességben ez sem sokkal jobb coj-nál, de legalább tárul hozzá valami látvány is. ;)

[ Szerkesztve ]

...

(#577) gV válasza Firestormhun (#576) üzenetére

gV
(őstag)

na erről nem hallottam, szal tegyem fel újra a lost planetet (és mellé a patcheket) mert már sokkal jobb?

(#578) Firestormhun válasza gV (#577) üzenetére

Firestormhun
(fanatikus tag)

Valamivel effekt gazdagabb lett a játék,de nagy különbségre ne számíts.

...

(#579) athomi válasza Firestormhun (#576) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

bazi nagy NV logóval indul

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#580) Firestormhun válasza athomi (#579) üzenetére

Firestormhun
(fanatikus tag)

Van ami nem? :)

...

(#581) jetimokus

jetimokus
(tag)

ns hol vannak a 9600gt-k?
különben mennyibe fognak kerülni nem tudja valaki kb-ra?

(#582) Bundás22 válasza Skizz (#564) üzenetére

Bundás22
(őstag)

azért mert az összes többiben a 86gt nyert
540/1400-as paraszt 86GT-vel úgy látszik valami csoda driver miatt picit beelőzte
de kiváncsi vagyok mit tudna egy 800/2000-re húzott 86GE-vel szemben tenni
a válasz: semmit :D
és honnan veszed az nvidia bosszúból nem javít a driverein akkor megint ugyanaz lesz a szitu
egyébként már eladtam a 86GT-met, driverrel 1X sem volt gondom(nem villódzot, nem volt fekete kocka a kép közepén... mittommén amilyen sz*rok az ati driverjei legalább stabil vga volt, tuti jobban jártam vele mint a 26XTvel)

(#583) Csigger válasza jetimokus (#581) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

kicsit visszaolvasol már írtak róla a kollegák! amúgy kb 40 ezertől fog indulni valszeg!

www.napiapp.com

(#584) SzMhun válasza Bundás22 (#582) üzenetére

SzMhun
(kvázi-tag)

(#585) dokar válasza fLeSs (#569) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én tegnap raktam fel a coj-hez a legújabb patcheket. ami a legérdekesebb, hogy már amd + ati logo köszönt indításkor. :D

extra

(#586) Abu85 válasza Firestormhun (#576) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GS több helyre is használják a vízesésen kívül, például ez szimulálja a szél erősségét és a falevelek hullását. Float3-as GS kódok vannak benne, a particle alapúakat általában ezekkel szokták megvalósítani. SBAA azért kell, mert edge detect van a faleveleken és a füvön, ha hagyományos MSAA lenne akkor rondább lenne a képminőség AA használatakor. A Crysis is ezzel közd, mert az MSAA nem kompatibilis az egyes eljárásokkal, így amint bekapcsol az AA, a shader quality visszakapcsol custom beállításra ami medium-high közti részletességet eredményez.
Általában az AA eljárást a fejlesztők döntik el, jelenleg három lehetőség van, az egyik, hogy írjunk SBAA-t a kompatibilítás megörzése végett (Call Of Juarez), a másik, hogy használjunk MSAA-t és a nem kompatibilis eljárásokat letiltjuk (Crysis), vagy a harmadik, hogy hivatalosan ne legyen AA resolve (Gears Of War).

A Lost Planettel nem is lenne semmi baj, ha a textúraformátum FP16-os lenne és nem Int16-os. A képminőség javulna, a GF-eknek nem jelentene problémát, míg a Radeon szárnyra kapna, mert a textúraszűrő képes lenne órajelenként is szűrni a mintákat. :) Amúgy a GS csak akkor problémás a GeForce-nak ha nem férnek el a stream output adatok a TCP regisztereiben és gyorstáraiban. Ellenkező esetben hasonlóan működik a rendszer, mint a PS.

Az összes valós DX10 stuff AMD szponzorált lesz, mert csak ők tudnak DX10-es technikát biztosítani a fejlesztéshez.

(#587) Tuco Ramirez válasza Abu85 (#586) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

A végletekig ki akarnak tartani nVidiáék a jelenlegi irányvonal mellett vagy azért fű alatt dolgoznak egy DX10-re kihegyezett új GPU architectúrán? Nincs erről valami infód? :F

SC2 ID: Peter 1714

(#588) Abu85 válasza Tuco Ramirez (#587) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem az APX 2500, lassan bizonyítja, hogy a IBM PC-s GPU piac számokra az idő előrehaladtával másodlagos célponttá válik.

(#589) decibel válasza Abu85 (#588) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

Hogyan bizonyítana ez bármit is? Eddig is készítettek mobil szegmensbe gpu-kat. Mondok egy nagyobb okosságat, hátha elkezdünk egymásra licitálni: a Larabee bizonyítja, hogy az Intelnek már nem elsődleges a cpu piac. :o

"you are a monkey poo-poo"

(#590) leviske válasza Abu85 (#588) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt nem hiszem, hogy egyelőre kiakarna szálni a videokártya piacból. Viszont azt jól teszi, ha megpróbál másfelé is kacsintgatni, mert míg az AMD és az Intel GPU és CPU piacon is jelen van, az nV csak GPU piacon van jelen, nem mellesleg pedig nincs is más jelentősebb cpu gyártó cég a piacon, mert a VIA....az egyelőre még VIA és nem hiszem, hogy most lesz az, mikor talpra áll. :)

Azt nem mondom, hogy a zöld szín elfog tűnni a vga piacról, amint megjelenik a Intel és AMD öszvér megoldása, de szerintem a VGA piac jelentősége akkor elfog kezdeni csökkenni. :)

De mind ez csak szerintem....nem tudok alapozni semmi biztos információra, egyszerűen a fantáziában gazdag elmém szüleménye. :R

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#591) Keldor papa válasza leviske (#590) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyetértek.:)

(#592) gV válasza decibel (#589) üzenetére

gV
(őstag)

Sztem igazad van épp most vették meg az ageia-t h majd azt a technikát kitudják használni a GF karikkal, az nem a 9 szériánál fog megtörténni.

[ Szerkesztve ]

(#593) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom,nekem egy kicsit olyan szaga van a beszélgetéseteknek,mintha az Nvidia bajokkal küzdene.Nem tudom.... Szerintem akinek félni valójuk van az az ati( én is atis vagyok),amíg az nvidia az "elmaradottabb" technikával veri az amd-t addig nincs miről beszélni szerintem. :) ;] De ne legyen igazam.

i'm out

(#594) Skizz válasza Bundás22 (#582) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a "szarok az ATi driverei" elég elhamarkodott kijelentés volt a részedről, nem gondolod? :U

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#595) leviske válasza WesTM (#593) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De az ATi(AMD) több lábon áll, mint az nVIDIA. :) Az AMD gyárt processzorokat, videokártyákat, alaplapokba chip-eket... az nV csak videokártyákat és alaplapi chip-eket gyárt. (tudtommal)

És akkor még nem beszéltünk a server oldalról, ahol talán még elhanyagolhatóbb a jelenléte és a mobile oldalról, aholy már az Intel is harcba száll vga fronton.

És természetesen azt sem lehet elfeledni, hogy az nV alól az AMD-is és az Intel is akár mikor kiránthatja a szőnyeget. (Pl: nem kapja meg a licenc-t a Nehalem-re és akkor nem lesz Nehalem-et támogató lapja.... ugyen ez fenn áll AMD oldalról. Onnantól, hogy az Intel és az AMD is független lett tőle ezen fronton...nem lehet biztosnak mondani a helyzetét és ha nem csak az ő lapjai támogatnák az SLI-t, akkor már most sem sokan vennék.) :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#596) Abu85 válasza decibel (#589) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Intel is az AMD Fusion-hoz hasonló dolgokon dolgozik. A Larrabee, csak egy próba, a piac felé. Két év és a GPU piac változás elé néz majd, mert ezentúl nem lesz külön CPU vagy GPU. Az nV gondolom tudja, hogy sosem fog szerezni x86 licenszet, így lassan kivonul majd, persze addig a maximális hasznot akarja leszakítani.

(#597) Abu85 válasza gV (#592) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Ageiat a licenszek miatt vették meg. A Cuda-ba beépítik a platform-ot és máris használható a GF8-as karikon is. Persze előnye nem lesz, mert egykártyás rendszernél jelentősen lasabb lesz majd a feldolgozás. Látható, hogy a Physx az extra effektjeivel, hogy lassította a rendszer összteljesítményét. Most ebből még vedd el azokat a TCP procikat még amiket a GF8/9 grafikai számításra nem használhat majd. Egyelőre hasznot csak az SLI rendszereknél fog hozni.

(#598) fLeSs válasza Abu85 (#596) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Hát ha nem is kivonul, de csökken a jelenléte. ;)

(#599) Bundás22 válasza Skizz (#594) üzenetére

Bundás22
(őstag)

hát sok a panasz
érdekes módon az nvidiánál minden faszán megy még a menü se szaggat és nincs kis fehér négyzet a monitoron, meg a kék az kék a piros az piros
de mindegy nemsokára 3850-em lesz és meglássuk
#584: jól van nem azt mondtam h a 26xt rossz csak azt hogy nem jobb, pláne a drivertámogatottságában van kivetnivaló(mint olvastam/hallottam), de hát manapság ez az összes radeonra jellemző

[ Szerkesztve ]

(#600) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Tegyük hozzá hogy ez a kivonulás még nagyon nem most lessz.Ez kicsit olyan mint ahogy az autók átállnak hidrogénhajtásra. Grafikus processzorok gyorsulnak, mint ahogy a cpu-k is,így egy jodarabig még szerintem nem kell ettől tartani. Szerintem a 9000es széria fog még meglepetéseket tartogatni. ;]

i'm out

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.