Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) rocket válasza RECSKA (#47) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Hát, a 8600GTS 32 shaderrel, meg 128bittel szénné húzva szűrők nélkül megfogja a 3850-et..."
Meseorszagban ;)

3850 atlagban ~2x gyorsabb jatekok alatt mint a 8600gts szurok nelkul, azt aztan huzhatod barhova, szurokkel kisebb a kulonbseg.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#52) gbors válasza korcsi (#46) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

persze hogy 32, csak újabban rosszul megy a fejben számolás :B szembe kell nézzek vele, hogy egy vén f*** vagyok, holnap megyek veszek egy járókeretet :DDD

RECSKA max. egy LN2-es hűtéssel tudod addig húzni a 8600GTS-t (és a memória miatt még akkor sem biztos), hogy valamennyire megközelítse a 3850-et, de az itt most hadd ne játsszon. a duplaannyi SP meg távolról sem jelent duplaannyi FPS-t, még akkor sem, ha kb. egyformák lesznek az órajelek (két verzió van, 650 VS 500 core, én az utóbbit tartom valószínűbbnek).

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#53) RECSKA válasza athomi (#50) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van! Javítom!

Szűrők nélkül, 1280x1024-ben " majdnem " megfogja... ( max 40% )

Azért kétszer nem gyorsabb! A legnagyobb különbség HL2 alatt van, ott olyan 60% körüli, ami még mindig csak 1.5X... 1280x1024...

Mi játékok alatt szembetűnő különbséget nem tapasztaltunk (1024x768,1280x1024), annyit, hogy a Crysis alatt elfekszik a 8600GTS, de a 3850-n sem éppen száguldás, amit művel...

Egy szó mint száz... Szerintem a 9600GT-nek lesz esélye, 1280x1024-es felbontás mellett a HD3850 ellen! Ott a SZERINTEM!!! :R

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#54) Kroni1 válasza rocket (#51) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Hát mondjuk elég erős a 8600GTS-t a 3850-hez hasonlítani.. Ha viszont mondjuk a 64 helyett esetleg 96 SP lesz a 9600-ban ráadásul 65nm akkor ez a kari akár elég komoly alternativa is lehet.. :))

(#55) Kroni1 válasza RECSKA (#53) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

A 40% különbség mondjuk nem a "majdnem megfogja" kategória, abban viszont igazad lehet h a 9600 elég jó lesz a 3850 ellen, sőt az nV üzletpolitikáját ismerve pont olyan lesz hogy ha kicsivel is, de mindenhol verje a 3850-et..

(#56) RECSKA válasza gbors (#52) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel teljesen tisztában is vok, de jó kis karesz lesz ez a 9600GT...

Márcsak azért is, mert a 2x annyi SP és 2x akkora ramsávszél miatt nem hinném, hogy csak 20-30%-ot gyorsulna...

A 8800GT-m is memsávszél limites, ahogy húzom a ramot, úgy gyorsul a kártya...

(#57) RECSKA válasza Kroni1 (#54) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Játékok alatt úgy lehetne ezt a legjobban kifejezni, hogy a 8600GTS szűrők nélkül megy annyit, mint egy 3850 2xAA/8xAF-el...

A 9600GT-knek pusztán matematikai úton is kb egyenlőnek kell majd lennie a 3850-el. Hát, egynelőre tény, hogy a HD3850-nél jobb középkatos kártya nincs...

Mondjuk matekot nézve a HD3870-nek kellett volna nyernie a G92 GTS ellen, dehát kib@szott drivert nem tudnak hozzá írni! Én ezért vettem 8800GT-t, mert itt nincsenek drivergondok, nem azért, mert gyorsabb...

(#58) korcsi

korcsi
(őstag)

Azért érdekesek ezek az online újságírók, vki feldobta, hallotta, olvasta, kitalálta, hogy 12V-on 26A (312W!!!) kell neki (szvsz. ez a GX2-re vonatkozó pletykának tűnik) és mindenki szépen átveszi, ez egy középkategóriás kártya, egyszerűen a paraméterek (SP, memvezérló, órajel, stb.) után, nem írnék oda ekkora blődséget, mert nem passzolnak össze.
Bocsi, csak kidühöngtem magam mert nx10-ik oldalon megtalálom ezt az infót és kiakaszt.

Recska: per pill. nvidiának itthon 35e-60eFt között (új, bolti kisker ár) nincs terméke, az lehet hogy övék a csúcskártya, de azért a piac egy ekkora szegmenséről megfeledkezni az az ATInak hatalmas ziccer, amit ki is használnak.

[ Szerkesztve ]

42

(#59) gbors válasza korcsi (#58) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem a kártyának kell 26A, hanem az egész gépre min. ilyen tápot javasolnak. amúgy ez az nVidia ajánlása.

RECSKA: jó középkategóriás kártya lesz, mint pl. a 7600GT, viszont a 3850 felső-középkategóriás (ld. 1950Pro). ettől még lehetne közel a teljesítményük, de sztem a 9600GT-vel az nVidia árban az ATI alá akar menni, és akkor tudják a 3800-as családot két irányból darálni.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#60) rocket válasza Kroni1 (#55) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem hiszem ez csak az NV uzletpolitija lenne, ATi-nak is volt, hogy sikerult ez, de naluk tobbszor kesobbi megjelenessel se jott ossze.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#61) RECSKA válasza gbors (#59) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, mostmár szerintem csak középkategória, mert nem 3, hanem 4 kategória van már...

Szerintem a felső közép most a 8800GT és 3870...

(#62) korcsi válasza gbors (#59) üzenetére

korcsi
(őstag)

Tudom, csak bosszantó, mikor az ember túrja a webet, és mindig ilyen nulla információ tartalmú hírekbe botlik, közben éhezik a friss infóra, de még inkább egy kártyára, amivel már játszani is lehet.

42

(#63) lamavok

lamavok
(újonc)

Hello!
Azt letudna irni vki h mert fontos a dx10.1 shader model 4.1 az a kesobbi driverekkle frissul nem?Lehet h eleg hulye kerdes de valaszoljatok ra pls.
Elore is kossz

(#64) gbors válasza korcsi (#62) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dupla lett a piszok...

[ Szerkesztve ]

(#65) gbors válasza korcsi (#62) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

korcsi: értelek... ezzel a kártyával az a legidegesítőbb, hogy öt helyen találkoztam az 500MHz-es core clockkal és kb. ugyanannyin a 650-nel, pedig az marhára nem lesz mindegy...

RECSKA: kicsit mosva vannak a kategóriák, nem mindegyiket egyszerű beazonosíani, de a 3850 az semmiképpen nem midrange kártya. esetleg lehet felül 3 kategória (felső közép, high end, ultra high end).

lamavok: DX10.1-hez kell HW tudás is, nem is elhanyagolható (nem véletlen nincs a G9x-es kártyákban).

(#66) Abu85 válasza lamavok (#63) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DX10.1 nem lesz támogatva az nV oldalról. Az lenne az új API lényege, hogy rákényszerítse az nV-t olyan architektúra építésére ami normális sebeséggel tudja majd futtatni a DX10 főbb újításait.
Mivel az nV nem támogatja, jelenleg túl sok vizet nem fog kavarni.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#67) And01 válasza Abu85 (#66) üzenetére

And01
(tag)

Ha év végére az Intel valóban kiad egy középkategóriás
videókareszt dx10.1-el, akkor a Nvidiának iszonyú szoros verseny elé
kell néznie, tehát szerintem év végéig ki kell hozniuk új dx10.1-es gpu-kat
különben úgy járnak mind Amd a k8-al

(#68) Abu85 válasza And01 (#67) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem vagyok meggyőződve, hogy az Intel a Larrabee-vel túl sok vizet zavarna majd a játékosok piacán.
Az nV-nek pedig pont ez az állapot jó, az ő karijait veszik az emberek, fél év múlva pedig majd veszik a másikat mellé SLI-be, persze csak ha játszani akarnak. :D

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#69) emre33

emre33
(PH! addikt)

G92 gpu nem véletlenül nevezték el 8800 XX -nek.

Ugyan ezt a GPU miért adnék ki 9**** néven? Mert ha nincs benne ujdonság, akkor a széria nem ugrik ezret!!
Valami jelentős újjítás lesz benne, mi más ha nem a 10.1?
Épp ezért jelenik meg ilyen későn

G92 csak arra volt jó az NV-nek, hogy "gyakorolja+ optimalizálja a 65nm technikát.

(#71) Abu85 válasza emre33 (#69) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha támogatják a DX10.1-et akkor ott szopja meg az nV, hogy a 8xxx széria azonnal mehet falidísznek. Ez nem ilyen egyszerű, főleg úgy, hogy a G92-re még épülni fognak VGA-k..

(#72) korcsi

korcsi
(őstag)

Geforce 9600 is G92 cut down Vigyázat, Fudzilla!!
Szvsz nem így van, de majd kiderül.

[ Szerkesztve ]

42

(#73) gbors válasza korcsi (#72) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ó, a jó öreg fuad... már megint olyasmit ír, amiben van valami részigazság, de azért egészében mégiscsak BS... annyiban valóban cut down G92 a 9600GT, hogy a G94-re épül, ami ugyanaz az architektúra, csak feleannyi TP/SP clusterrel :D
az expreview-s teszt viszont, bevallom, kicsit meglepett. a nagy meglepődéssel még megvárok tényleges játékteszteket :)

emre33: a G92-t valóban nem véletlenül nevezték el 8800-nak - konkrétan azért, mert a 8800GTX / Ultra 1 éve tartó dominanciájának köszönhetően a névnek iszonyú piaci ereje van. ezt még az nVidia meg fogja azzal fejelni, hogy a két G92-ből összerakott SLI-in-1 kártyáját 9800GX2-nek nevezi el (a G94-et, meg 9600GT-nek), és teljes is lesz a káosz.

dx10.1: pletykák szerint G100-ban lesz. de amúgy Ti hallottatok már olyan játékról, aminél várható 10.1-es path?

(#74) rolko válasza korcsi (#70) üzenetére

rolko
(őstag)

Hmmm, elég jónak tűnik....

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

(#75) Abu85 válasza gbors (#73) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A G84 is jó 3Dmakiban és valójában eléggé nudli az egész. Shader power a béka segge alatt, a G94 is csak a Fill-Rate-el virgonckodik.

(#76) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

úgy tűnik a 9600GT über gyenge lesz ezzel a 64SP-vel :DDD

[ Szerkesztve ]

extra

(#77) RECSKA válasza dokar (#76) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

azé attól messze lesz. :D

(#78) donpel0 válasza RECSKA (#61) üzenetére

donpel0
(fanatikus tag)

így van, a 3870 és 88gt performance kategória (3/4)

"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface

(#79) gbors válasza Abu85 (#75) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eeegen, ezért várok még egy kicsit a nagy meglepődéssel. mondjuk azért az hozzátartozik a dologhoz, hogy a fillrate-tel ugyan semmire sem megy, viszont a 16 ROP + 256bites busz kombinációval MSAA-ban elég jó lehet. Az viszont a valós teljesítményén is látszani fog.

(#80) Bundás22 válasza dokar (#76) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nem biztos, majdnem 2X olyan erős lesz mint a 86gt amin a legtöbb játék elfut tiszteségesen(kivéve krászisz de azt is leht tolni 1024ben)
majdnem ott van a 8800-asoknál a 8800as GTS-sel lesz pariban vagy egy picit jobb, ha az neked übergyenge akkó nem szóltam, a 3850-est tuti le fogja nyomni szerintem

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#81) korcsi

korcsi
(őstag)

A 8800GT GTS teljesítmény viszonyából is látszik, hogy a memória visszafogja őket, ALU-ba 24%-al erősebb a GTS, membe 7,7%-al és eredőbe kb 8%-al gyorsabb a GT-nél, lásd PH-s teszt, ellenben az shaderben gyengébb GTX megveri csak mert azok ki vannak hajtva a memória által, persze sok függ a beállításoktól (felbontás, szűrők), de általánosságban ilyen észrevételeket lehet tenni.
Szvsz a 9600GT 64 shadere nagyon pöröghet, a memória nem fogja vissza őket (1800MHz, 57,6GB/s), az biztos.
Megen beszéltem kicsit :)

42

(#82) Csiborbogár válasza dokar (#76) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Azért űbergyenge nem lesz.
10k 06-ban, az azért nem semmi... :R :Y

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#83) dokar válasza Csiborbogár (#82) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézd meg milyen cpu score van mellette :U

extra

(#84) gbors válasza korcsi (#81) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem a 8800GT-nél majdnem pont el van találva a memóriasávszél, általában csak 16x12 + AA-tól kezd leszakadni a GTX-től, és többnyire ott sem jelentős (ill. van, ahol a memória mennyisége a kevés).
ezzel szemben a 9600GT messze nem fogja tudni kihasználni a 256-bitet, rég be fog halni shader fronton, mire a memória lenne a szűk keresztmetszet.

btw. 8800GS-ről van valami újabb info? kezd olyan szellem-feelingje lenni a dolognak :)

(#85) Bundás22 válasza dokar (#83) üzenetére

Bundás22
(őstag)

a 8800asok mellett éppakkora a CPU score, tehát nem igazságtalan

(#86) Kroni1 válasza gbors (#84) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Ez vsz egy közepes felbontáson szűrők nélkül jól használható kari lesz, ha a 10k pöttyöt nézzük akkor itt kb. 8800GTS 320 környékén van, de nyilvánvaló hogy a magasabb beállításoknál marad lefelé szépen... Ha fogyasztásban jó lesz, lehet h nekem elég is lenne mert 1680x1050-en játszom szűrők nélkül.. Azért várok egy két játéktesztet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#87) dokar válasza Bundás22 (#85) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rover623 oldalán van alapórajeles (nem húzott) HD3850 3dmark06 eredmény: 8750 (ebből csak 2074 a cpu score). A proci 2 magos és 2 ghz-en járt. Ha ide beszámítanánk azt a 4523 cpu pontot (amivel a 9600GT-t hajtották), továbbá azt, hogy a jobb proci által az SM2,HDR/SM3 pontok is tovább nőnének, kijönne, hogy a 9600GT a HD3850 alatt van.

extra

(#88) RECSKA válasza dokar (#87) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Én 3200-on járó Core2-m 2900-as CPU score-al, meg Vistával kapott 11k-t. Akkor mondhatjuk, hogy a 3850-el kapnék 10k alatt egy picivel. Ők 12500-at kaptak, ami tőlem 1.5k-val több, holott a procijuk 60%-al gyorsabb... Mikor alapon ment a procim, 9k körül kaptam ( 9400 ) úgy, hogy igencsak 2 ropi körül pont a CPU pontom... Hát nem tudom... Ati-k mindig jók voltak 3dmark-ban... :B

[ Szerkesztve ]

(#89) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Én úgy látom, hogy bizony nem olyan rossz kari ez, és mintha ott lihegne a 8800gt nyakában. Ha szerencsénk lesz, örülhetünk végre egy jó középkategóriás vga-nak. Ezt a 64sp-t rég megléphette volna az nv a 8600gt-gts helyett.

(#90) gbors válasza Kroni1 (#86) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha a jelenleg ismert paraméterek maradnak, akkor az a furcsaság lesz vele, hogy szűrőkkel relatíve sokkal gyorsabb lesz, mint szűrők nélkül. a 16xAF eleve meg sem kottyan a G8x/G92 kártyáknak, és a 16 ROP miatt 4xMSAA-ban is várhatóan erős lesz. viszont a shader teljesítménye az újabb játékokhoz némileg kevés lesz.

(#91) Bundás22

Bundás22
(őstag)

jó lesz ez ... a 3870-est sztem verni fogja
ha jó áron adják és elterjed akkor rendes drivert írnak hozzá, mint a 86Gt-hez, akinek ilyene volt/van az tudja h nagyon begyorsult pár hónap alatt és hozta az 1950pro szintjét(sőt nemegyszer meg is haladta), úgy h kezdőára 29K volt :R
reméljük 30-35 ezer forint lesz az alapváltozat akinek meg 88ultrája van az fintoroghat, már nem ég és föld lesz a kettő között
dokar: ha meg gyengébb lesz(ami kizárt), akkor meg olcsóbb lesz :P szvsz egyébként nem értem miért fikázod ilyen hevesen még meg sem jelent, a 3dmark pontokból leszűrve
88gt: 12K
96gt: 10K
20%-kal lesz gyengébb a 88gtnél tehát 3870/88GTS szintű lesz, profi driverrel, jó tunninggal megközelítheti a 88gt-t is(persze amaz alapon)

[ Szerkesztve ]

(#92) dokar válasza Bundás22 (#91) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó lesz ez ... a 3870-est sztem verni fogja

álmodozzál csak :DDD

extra

(#93) athomi válasza Bundás22 (#91) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Régebben azt írtad, hogy közel lesz a HD3850-hez, aztán hogy jobb is lessz, most meg már a HD3870-nél is jobb lesz. :DDD

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#94) Bundás22 válasza athomi (#93) üzenetére

Bundás22
(őstag)

vhol ott lesz a kettő környékén erre mérget is vennék
ha gyengébb lesz olcsóbb lesz, ha erősebb lehet egyárban h szivassák az atit

(#96) Bundás22

Bundás22
(őstag)

[link]
ha ez így van tehát negyedelték a teljesítmény-t(no meg az árat) akkor mégis mivel magyarázod h a valódi teljesítmény csupán a fele ;) szvsz a gyakorlat és az elmélet eltér, a valóság és a számítgatás

(#97) dokar válasza Bundás22 (#96) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tehát negyedelték a teljesítmény-t

ilyet ki írt? :F

mivel magyarázod h a valódi teljesítmény csupán a fele

már megírták mások is, hogy dupla akkora FPS-hez, nem elég dupla akkora teljesítmény

gondolj csak bele. az autókhoz biztos értesz. ha van egy autó melynek 300 lóerő kell a 300 km/h sebesség tartásához, akkor 200km/h sebességhez mennyi lóerő kell? ;)

extra

(#98) Bundás22 válasza dokar (#97) üzenetére

Bundás22
(őstag)

gondolj csak bele. az autókhoz biztos értesz. ha van egy autó melynek 300 lóerő kell a 300 km/h sebesség tartásához, akkor 200km/h sebességhez mennyi lóerő kell
hihi
nem is tudtam h vga-kártyáknál is exponenciálisan nő a légellenállás :DDD LoL
egyébként lehet igazad van.., csak a hasonlat :))
egyébként akkor az elméleti és a gyakorlati teljesítmény eltér nagyon mert szintetikus tesztekben is értek el 86Ge-vel 8K-t, ill 88gtx-szel max 15K*-t ;)

[ Szerkesztve ]

(#99) gbors válasza Bundás22 (#96) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl. azzal magyarázom, hogy ebben a szummázott fps-ben az összes CPU limites eset is benne van :U

amúgy gyakorlatban a két kártya között átlagosan egy 3x különbség van, elég konzekvensen ezt hozzák a játéktesztek.

(#100) korcsi válasza dokar (#76) üzenetére

korcsi
(őstag)

Mihez képest? :D

42

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.