Láttál már élőben HD Radeont, vagy letesztelted a széria bármely tagját saját kezűleg?
"Minek otthon, ha van székletzsákod?"
Láttál már élőben HD Radeont, vagy letesztelted a széria bármely tagját saját kezűleg?

[link] na hol melyik a jobb nagyokos

#501: most tervezek egy 3850/256-ot ami megéri az árát ezt elismerem
de a 8600GT lemosta és lemossa azt a vacak 2600XT-t az hülyeség hogy az a jobb
hogy lehet ilyet mondani h kibelezi 
[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
"viszont a 88GT-vel megegyező texturing teljesítmény elég meglepő..."
Tényleg rohadt meglepő, miután a doksik szerint 32/32 szűrő/címző van benne.
(ellenben a 8800 GT-vel, amiben 56/56). Ez egy érdekes jelenség.
[ Szerkesztve ]
Hogy lehet ilyet mondani? Egyszerűen. Kinyitod kicsi szád és kinyögöd.
Egyébként meg miért ne hinnénk Svindler tesztjének? Miért lenne fake? Erre kérnék szépen egy értelmes magyarázatot.

Svindler tesztjének ez valami vicc?!
svindler? tudsz te németül?!!
svindli-ről hallottál! innentől kezdve megnyugodtam, hagyjál már a svindlerrel

Akkor elvileg a 9600GT-n nem a G92 van? Akkor ez az a G94, amiről régebben olvastam, vagy teljesen más neve van? 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Kikerülted a kérdést. 

van itt már minden, pl D9P is 
A DX9 VS alatti teljesítmény még nem tuti, hogy annyi amennyi, mármint a 9600 GT-é annyi, de a 8800 GT-nek lehet, hogy rossz exceltáblát néztem, holnap újramérem (kétfajta eredményem van, és a rosszabbikat néztem, de a jobbik szerint is éppen olyan gyors, mint a 9600 GT).
leviske: G94 van rajta.
[ Szerkesztve ]

Vigyázz, mert apránként az egész teszteredményt kiügyeskedik belőled...! 
SC2 ID: Peter 1714

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
ha pont annyi, akkor valószínűleg azért pont annyi, amiért a DX10-es GS teljesítmény is egyforma.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
DX10-es GS-ben gyorsabb a 9600 GT.
aha, értem. és mennyivel gyorsabb? arányos a core órajellel?
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
nincs lemosás és nincs kibelezés. az OC 8600GT-k valóban gyorsabbak átlagosan, mint a 2600XT-k, de kb. annyival, amennyivel drágábbak. mellesleg az idézett tesztben pont nincsenek a 2600XT-nek igazán fekvő játékok (pl. R6 Vegas, Oblivion, Bioshock DX9-ben), ahol a 8600GTS környékén vagy előtt jár.
OFF off.

de talán az is az ellenfele (mármint az xt-nek a gts) a gt-nek inkább a pro, nem?
Nah mostmár elég legyen ebből a 2600XT vs. 8600GT vitából!
Nekem tönkre ment egy Inno3D 8600GT-m amiben asszem kemény 20Mhz tuningpotenciál volt, de még azzal is maxon ment az Airborne... Vettem helyette egy 2600XT-t, amit beraktam és laggolt a game mint a pokol!!! Mikor felraktam a legújabb drivert, még akkor is csak kb ugyan olyan sebességen ment mint a 8600GT régi drvierrel... Visszavittem, és követeltem egy Asus 8600GT-t... 100Mhz tuningpotenciál, széthúzásnál 60fok, mi kell még???
Szal az ASUS 2600XT vs. ASUS 8600GT tesztelésemnél, csúnyán jobb volt a 8600GT! Téma lezárva... Sehol sem volt a 2600XT!
Órajelben 8% a különbség, de GS-ben 10-15%.
Egzee: én is azt szerettem volna, ha vége lett volna - de úgy nem lehet lezárni egy vitát, hogy "nekem van igazam és kész"
már csak azért sem, mert a sztoridat egy az egyben fordítva el lehetne mondani a Bioshockkal.
gV: "számozás" szerint a gts az ellenfele, árazás szerint a gt. egy darabig nekem is elvi problémát jelentett a dolog, de 2007. novemberéről kezdve akkor a kavarc számozás terén, hogy inkább nem is érdekel, mit hogy hívnak, hanem csak az árát nézem
Fless: p***ába... nehogy már valami egyszerű legyen
egyre kíváncsibb vagyok, mit mutat a játéktesztekben...
[ Szerkesztve ]
1ébként arra gondoltál, hogy az összes G80/G92-ben adott számú SP végezhet geometraia számolást? ez tuti?
valahol azt olvastam, hogy a G80 16-os vertex batch mérettel dolgozik, ami a gyakorlatban maximum 64 SP-t dolgoztat meg. az csak feltételezés, hogy ezen nem változtattak egyik variánsban sem, de asszem ezzel nem rugaszkodtam el nagyon a földtől.
Hát ... igen, ha nem kapnak feladatot akkor pihiznek.
Ugyanannyi ROP egységgel nem olyan meglepő. A Pure Texel Fill-rate-et a 3D makival lehet mérni, ha az az érték a 8800GT kétharmada akkor semmi különleges nincs itt.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
A G80-ban és a G92-ben Pixel Engine ütemezője 32 batch-re van beállítva, a Vertex Engine viszont 16-ra. Ezzel Pure VS kódnál gyakorlatilag a rendelkezésre álló erőforrás fele dolgozik csak. A Geometry Shader a bonyolultabb. Még a számítás előtt felméri az ütemező, hogy mekkora lesz a Stream output, és a szerint osztja ki a munkát. Ha kicsi lesz az ideiglenes adat akkor minden Stream proci dolgozhat. Ha viszont nagyobb a Stream output használat akkor egyfajta köztes megoldást keres az ütemező, és a fontos adatoknak a helyét az éppen nem működő Stream procik regisztereiben fogja elmeneten. Minél nagyobb a Stream output mérete annál kevesebb Stream proci fog működni egy TCP-n belül. Egy ponton viszont az ütemező újra befogja az összes feldolgozót. Ez olyankor van amikor már hatalmas a Stream output mérete (pl.: Emil Persson Global Illumination), ezesetben szintén működik az összes Stream processzor, viszont az adatok a lassú memóriába lesznek közvetlen mentve és onnan lesznek folyamatosan betöltve. A késleltetés miatt nyilván ez a leglassabb megoldás.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

nah ez egy korrekt vélemény
nem úgy mint abu85-é
az hülyeség
hmmmm, szinte látom magam előtt, mekkora kristálygömbnézés lehetett az nVidiánál a G80 tervezése során - sok munka mehetett abba, hogy felmérjék, hogyan fog felfutni a DX10 használata, aztán meg még több abba, hogy ezt hogyan tudják befolyásolni ![;]](/dl/s/v1.gif)
Budás22: sejtem én, hogy Abu véleménye honnan jön. ha megnézed a Bioshockot (nem a DX10-es verziót, mert abban van némi disznóság), az a felépítés nagyjából logikus előrelépés a 2006-os játékokhoz képest.

"kibelezi" pont a fordíottja az igaz
86gt belezi ki a 26xt-t
na mindegy hagyjuk
ez nem a 86gt/gts topic
üdv. az uj seria ma jelenik meg magyarországon, vagy nemzetközüleg? hozzánk mikor jutnak el?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
jut eszembe, ehhez a teszthez is az X2-es tesztnél megkedvelt CPU-t használod? csak azért kérdem, mert kezd az a gyanúm támadni, hogy erősebb CPU mellett jobban muzsikálnak a Radeonok...
Q9450-et használok. Később valszeg ez lesz eléggé elterjedt.
igen, vszleg. viszont ha jól sejtem, a jelenlegi játékgarnitúrával ez kb. 10-20%-kal lesz gyorsabb, mint az E6700. hmmmm. esetleg valamelyik kifejezetten nemradeonbarát tesztszettben egy 3-3,2GHz-es OC? 
Az állandó vga-s tesztrendszer alapjait egyszer vitatjuk meg (a ph-n belül), és onnantól azt használom minden tesztben.
Nem szoktam változtatni benne.
Majd lesz cpu-vga párosító cikkünk, abban kiderül ha a radeonok jobban szeretik a gyorsabb procikat.
Egyébként újramértem a 8800GT-t RM DX9-ben, és a VS most az elvárható szintet hozta, szal tegnap rossz eredményeket közöltem. 
Viszont DX 10 GS-ben a 9600 GT picit gyorsabb, mint a 8800 GT, szal ott vmi változtatás történt.
szerk: textúrázásban továbbra is uolyan gyors, mint a 8800 GT annak ellenére, hogy 32/32 vs 56/56 szűrő/címző van benne. Itt valszeg a 4 ROP a szűk keresztmetszet. Elképzelhető, hogy a megtakarított textúrázók diespace helyére tettek vmit, amitől a GS gyorsult.
[ Szerkesztve ]

Elejen kell utni aztan eltunni a sullyesztoben, igy lehet eladni az uj kartyakat.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

NDA alatt lehet ilyenekrol beszelni? vagy hypegeneralas miatt megengedett ?
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Majd lesz cpu-vga párosító cikkünk
ha jól emlékszem a múltkori is nagy port kavart, csak óvatosan 
kiderül ha a radeonok jobban szeretik a gyorsabb procikat
pár külföldi oldalon nagyon ezt hangoztatják. sőt a különböző tesztkonfigos review-okból is erősen erre lehet következtetni.
extra

fLeSs Q9450-et használsz? Pár tuning eredményt, vagy pár apró morzsát elejthetnél az illetékes topikba
Köszi
[ Szerkesztve ]
a szintetikus teszteredményeken és a találgatáson kívül nem beszélek semmiről.
Nemtom de én még ennyire sosem vártam vga-t mint ezt...
Már nagyon szeretném kiprobálni,sok tényező érdekel.
Remélem jó driverke lesznek,nem lesz az a kínlódás mint ami régebben jellemezte az nvidiát,jelenleg pedig az ati-t. ![;]](/dl/s/v1.gif)
i'm out
Néhány 9600GT:
MSI
infók
Chaintech
doboz
Tetszik az MSI vörösskéje!
Szerintem a ref. hűtőugyanolyan szar lesz, mint a 8800GT-nél... tetszik, hogy már most jön egy jobb hűtéses változat!
Core Clock (MHz): 650
Shader Clock (MHz): 1800
Memory Clock (MHz): 900
Memory Amount: 512MB DDR3
Memory Interface: 256-bit
Memory Bandwidth (GB/sec): 57.6
Texture Fill Rate (billion/sec): 20.8
nVidia Purevideo HD
nVidia SLI Ready
HDCP Compliant
nVidia Essential Vista
Price: R 2,107 = US$273
- picit drágának találom...
"...jelenleg pedig az ati-t.
"
Hát igen... legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne semmi irígység. 
Amugy én is kíváncsi vagyok már erre a karira... bár nem áll szándékomban nV-t venni, de szurkolok nekik. Talán picit mozgásba hozza a középkategória a vga piacot és a TG200(?) és a R7x0 család sem várat magára annyira sokáig.
Bár tudom, hogy ez nem ugy megy, hogy csak ugy fogom és akkor kiadom, mikor gondolom. 
(#538) Keldor papa: ezen véletlenül nem a 8800GT rev1.0 hűtése van????
Még azok után sem fogyott el, hogy a 88GS is azzal a hűtővel került ki???

US$273 <<véletlen nem ennyibe kerül a 8800GT is kb?? 
[ Szerkesztve ]
No akkor várom szeretettel a párosító cikket - legalább kiderül, kell-e feszegetnem az E2180-asom határait 
GS téma: igen, lehet, hogy az van amit korábban írtál, kicsit megnövelték a L2 cache-t. vagy finomhangoltak egy kicsit az Abu által leírt algoritmuson - pl. olyan irányba, hogy hatékonyabban futtassa a Rightmark tesztet ![;]](/dl/s/v1.gif)
textúrázók: nézem a pH!-s 88GTS tesztet, ott is a ROP gyanús, mint szűk keresztmetszet.

nekem is tetszikm az MSI, csak biztos a drágábbik fajta, jó hűtőért felárát kérnek
ez van
273 dolcsi picit soknak tűnik, dehát lehet nagyon fasza lesz és akkor megéri, ha más nem a 9500-ös(32 sp, 256bit, ..a 86gts-től talán jobb lesz 
meggondoltam magam... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
9500GT-re is kiváncsi leszek. G96-ot kap, szóval jah... jobb lesz szvsz a 8600GTS-nél is.

86gts-től bizonyára, de 3850-estől nem biztos, hacsak nem fillérekért adják

ezen véletlenül nem a 8800GT rev1.0 hűtése van????
nem azon kissebb a venti
fLeSs: tuningot néztél?

Szerintem inkább a 88GT rev2.0 hűtője az. Nem mintha az sokkal jobb lenne az 1.0-nál...
SC2 ID: Peter 1714
nV és a fillérek.... 
(#545) gV : akkor elnézést kérek! 
(#546) Tuco Ramirez : jobban megnézve már én is látom. 
[ Szerkesztve ]
Hehe, pedig láttam mi volt odaírva...
Ha NDA az oka a "meggondolásodnak", akkor tőlem nem tudja meg senki, hogy mi volt odaírva...
mod: Gigabyte kártyája...
[ Szerkesztve ]

Piros nyak, piros huto, ranezesre inkabb egy ATi kartyanak tunne, MSI megszegyeniti itt oket