Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) gbors válasza fLeSs (#449) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kíváncsi leszek a tesztre nagyon! én még mindig arra hajlok, hogy a G92-k teljesítménye elsősorban a memória-sávszélen és a core clockon áll vagy bukik (persze nyilván van egy határ, ahol a TPU / SP szám már bejön a képbe), és a 9600GT mindkettőben igen jó.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#452) Keldor papa válasza mazda626 (#450) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nvidia GT200 és ATi R(V)7xx-ek 2008 H2-re vannak írva. (rá is érnek sztem)
Szóval nagyon semmi.
Jah és 9500GT is jön.

[ Szerkesztve ]

(#453) VR6-Fan válasza Keldor papa (#452) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

G100 vagy mi az isten akkor nem is lesz?

ill GT200-ban marad a mostani felépítés?(nem ez lesz az-az 1,8 milliárd tranyos szörny?)

"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23

(#454) Keldor papa válasza VR6-Fan (#453) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

G100=GT200 csak azóta változott a neve. Azt mondják teljesen új architektúra lesz és 1M tranyó@65nm és 250W TDP. :DDD Nekem speciel sokkal szimpibb eddig az R700 és az RV770.

(#455) fLeSs válasza gbors (#451) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mi az a tpu? textúrázókra gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#456) VR6-Fan válasza Keldor papa (#454) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1magos VGA-nak 250W TDP ez most komoly? meg nem bizzok én abban az új felépítésben, eddig Ati szimpib(ős nv fan :D ) legalább is fogyasztás és a jelenlegi NV kártyák időt állosága alapján.

(#457) gbors válasza fLeSs (#455) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, rájuk.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#458) Keldor papa válasza VR6-Fan (#456) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1 milliárd tranzisztor 65nm-en sztem simán kajálhat ennyit...

(#459) gV válasza fLeSs (#449) üzenetére

gV
(őstag)

akkor már csak az (lehet) a sz*pás h a GX2-ön a "régi" G92-ből lesz 2 és nem a 9600GT gpu 128sp-és "változata"

(#460) VR6-Fan válasza Keldor papa (#458) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt nem kérdőjelezem meg, de látva a 3870 X2 hogy milyen vasak vannak a gyári hütőben és az még 200 alatt van... egyből adják hozzá paksot és tényleg vízhütés lesz a ref hőtű...vagy egy pórszívó :)

(#461) Keldor papa válasza gV (#459) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

G92-450-A2 lesz a GX2-n, ami más, mint ami a 8800GTS-en van. (azokon G92-400-A2 van)
Még nem tudni, hogy milyenek lesznek azok, de biztos, hogy marad a 128SP. (tehát nem két GT lesz rajta)

(#462) 7600GT válasza fLeSs (#449) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Húú nah most nagyon kiváncsi lettem, hogy mi a fenét tudtak ennyi idő alatt átdolgozni, amitől ilyen sebesség növekedés történt. A GS és VS kódok alatti gyengélkedést is rendbe rakták?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#463) gV válasza 7600GT (#462) üzenetére

gV
(őstag)

2006 novembere óta azért elég sok idő eltelt :U

(#464) Abu85 válasza fLeSs (#449) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 8800GT verés azért van, mert a Rightmark Geometry Shader tesztje rohadtúl érzékeny a Triangle Setup-ra. A szokásos Data path optimalizációkon kívül, nem javítottak semmit az GS és VS kezelésen.
A Emil Persson Global Illumination-ja ugyan úgy kiüti, mint a régi GF-okat. Ráadásul a Shader power is hiányzik belőle. Olyan kártya lesz ez, mint a régi 320/640-es 8800GTS-ek, elején ütnek aztán eltünnek a süllyesztőben. Mondjuk az kétségtelen, hogy az nV-nek most ilyen karira van szüksége. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#465) Abu85 válasza VR6-Fan (#453) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért ne maradna a jelenlegi felépítés, a DX10.1 támogatás szinte biztos, hogy kimarad, így lényegében sok mindent nem változtathattak rajta. Ha helyrehozzák a Stream output kezelést akkor onnantól kezdve, már csak egy hajszál a DX10.1 támogatása. A Gather4 támogatás kijátszható, mert elég ha a TCP blokk-on belül csak az egyik TMU Gather4 ready. Legalábbis a DX10.1, a doksik alapján nem követeli, hogy minden TMU tartalmazzon 4 mintavételezőt. A kiskapu nyitott, szóval lehet használni. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#466) VR6-Fan válasza Abu85 (#465) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

két kérdés van bennem már egy idelye megfogalmazodva (na jó 3, mert annyi a magyar igasság)
mikor lesznek élesben tesztelve a kártyák(mikor lesz, ha gyengélkedik vagy nem is müködöik rajtuk az, megoldva a DX10 használata ill a teljesítmény feljavítása)?
hogy is müzsikálnak a kártyák élesben?
melyiket vegyem :D ?

(#467) Abu85 válasza VR6-Fan (#466) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem vagyok meggyőződve, hogy az nV-nek érdeke ezentúl a DX szabvány komoly mértékű támogatása. A DX11-ben is csak egy komoly nV eljárás kap helyett (A-buffer), a többi nagy újítás AMD-MS találmány (ezek közül pár eljárás valamilyen formában már az R600-ban is megtalálhatók, TCM-mel el is érhető).
A jövőben a programok többsége olyan eljárásokat fog keresni, amik mindkét gyártó GPU-in jól futnak majd. Persze lesznek majd nV "exkluzívak" a la Crysis, és az AMD is bedarál magának pár címet majd, valszeg az alapból DX10-re fejlesztett programok kényszerűen náluk kötnek majd ki.
Vegyél konzolt, az a biztos. De ha mindenképp PC-t akarsz akkor annyit mondok, hogy én a HD Radeon mellett döntöttem.

(#468) gbors válasza Abu85 (#464) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van még egy tippem itt: valószínűleg az összes G9x-es GPU ugyanazt a batch méretet használja, tehát ugyanannyi SP dolgozik mindegyikben ilyenkor. és mivel a 9600GT-nek magasabbak az órajele...

(#469) gV válasza Abu85 (#467) üzenetére

gV
(őstag)

A DX11-ben is csak egy komoly nV eljárás kap helyett (A-buffer), a többi nagy újítás AMD-MS találmány [...]

utobbin nem csodálkozom, nem véletlenül csöcsül az xboxban ati vga

csak azt nem tom h az elösször xbox-os lost planet h megy pc már nV-n gyorsabban

[ Szerkesztve ]

(#470) fLeSs válasza Abu85 (#464) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

még annyit eltok árulni, hogy fillrate szinte hajszálra annyit megy, mint a 8800 GT.
DX9-es rightmarkban mindenhol lemarad, a DX10-est meg már írtam.
4 ROP van benne és 64 SP.

(#471) Abu85 válasza gV (#469) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A PC-s Lost Planet-et az AMD szúrta el, többet nem mondhatok. :)

(#472) Abu85 válasza gbors (#468) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ok, hogy ugyanaz a batch méret, de a G92-nek van még három extra TCP-je. Csak a Triangle setup korlátozhatja a rendszert.

(#473) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem az az érzésem hogy az ati nyers erő már nem az igazi...Jött a 2900xt 320 steam procival 512 bites ring-bus memovezérlővel, és hol van most ez a kártya???? Mindig várom hogy akövetkező driverrel/későbbi játékkal begyorsuljon a radeon,de ez valahogy nem történik meg (kiv. hd 3850,70) , miközben a geforce a 9600 as kártyával megint egy olyat fog alkotni amely a következő modellciklusban verni fogja a radeont,és mikorra a radeon olyan kártyát tud csinálni ami elkapja a gefoce-t addigra már meglesz az uj geforce sorozat.Egy lépés hátrány sajos jelen van.Tehát a radeonnak szüsége lesz egy olyan architektúrára, ami télleg nyers erővel veri meg a geforce-t.A 3870 x2-t sem tartom nagy cuccnak,hisz pár% al veri a 8800 ultrát,ami valljuk be nem mai gyerek már.Ha a geforce egy jó árat szab a vga-nak akkor azt hiszem a 3850 visszaáll a reménykedjünk hogy majd az újjabb játékokban gyorsabb lesz kategóriába.Csak sajna a geforceok is gyorsulnak pl.8600 gt mely az első tesztekben iszonyatosan leszerepelt,aztán szépen beérett,és egy jo kis kártya lett a 3850 megérkezéséig. Na de majd döntsenek a tesztek,és az árak. :)

[ Szerkesztve ]

i'm out

(#474) Abu85 válasza fLeSs (#470) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát a 4 ROP blokk megvan a G92-höz képpest, így nem meglepő, hogy a Fill-Rate egyezik.
Én inkább a 3DMark-os Texel Fill-rate-re lennék kíváncsi, meg a DX9-es Rightmark VS eredményekre. Ha a Texel Fill-rate kb. kétharmada a 8800GT-nek, és a Rightmark VS eredmény kb. azonos, akkor nem sok minden változott kialakításban.

(#475) Bundás22 válasza WesTM (#473) üzenetére

Bundás22
(őstag)

pl.8600 gt mely az első tesztekben iszonyatosan leszerepelt,aztán szépen beérett, zene füleimnek

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#476) Abu85 válasza WesTM (#473) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát az nV egy esetleges árversenyt durván elbukna. Ők biztos nem fogják az árakat lefelé erőltetni, mert az AMD még a HD3870-et is olcsóbban gyártja, mint az nV a mostani 9600GT-t.
A 8600GT-t elég szépen kibelezi a HD2600XT, de a mostani HD3650 is elég ellene. Kicsit túlzás, hogy jó kártya lett. :DD

(#477) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna az a világ elmúlt mint anno. a radeon 9600xt-vel hogy ha vett az ember egy középkategóriás karit,az kiszolgálta évekig...Jó lenne már egy olyan szintű TÉLLEG KÖZÉPKATEGÓRIÁS kártyát is piacra dobni,csak hát az nem érné meg a gyártóknak....Addig marad a fél éves periódus... :))

i'm out

(#478) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Én elhiszem hogy ebbe a tesztben "kibelezte" a 8600at,csak éppen ott a probléma,hogy a radeonba 0 tuningpotenciál van, míg a 8600 gt ben akár 20-25% is.És ÍGY már durván a visszájára fordul a dolog.Hiba a 86 gt- nem túlhajtani:D

i'm out

(#479) Bundás22 válasza Abu85 (#476) üzenetére

Bundás22
(őstag)

8600GT-t elég szépen kibelezi a HD2600XT, érdekes az első teszt amiben a 26XT a jobb, amit látok, biztos a mezei 540mhz-es 86gt-vel tesztelék, sztem simán a 86gt a jobb, pláne hosszú hónapokig amikor még rendes drivert se voltak készíteni a vörösök, november óta zárkózott csak fel
ha nem próbáltad miért itéled el :(( máshol meg csupa jót hallani róla pl a ph-s tesztekben, és sokáig ár/érték bajnok is volt

(#480) Abu85 válasza WesTM (#478) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tuningot nem szoktam beszámítani, mert mi van ha mégsem megy annyit? Mindenki a gyári órajeleket garantálja, ha szerencséd van akkor működik nagyobb órajelen, ha nincs akkor beszoptad. Ez ilyen egyszerű.

(#481) fLeSs válasza Abu85 (#474) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

DX9-es RM VS-ben a 9600 kb. 60-70%-kal gyorsabb a 8800 GT-nél.
PS-ben viszont lassabb.
3DMarkkal nem szoktunk tesztelni.

[ Szerkesztve ]

(#482) Abu85 válasza Bundás22 (#479) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A PH!-s minősítésekbe nem szólok bele, így nem tudok garanciát vállalni értük.
Én sohasem mondta, hogy a 8600GT best buy kari, sőt a maga kategóriájában kiegyensúlyozatlannak tartottam. A HD2600XT jobb karinak ítéltem már az elején is, és mit ad isten tényleg jobb lett. :U

(#483) Abu85 válasza fLeSs (#481) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nah a RM alapján akkor tényleg "susmusoltak" valamit a batchmérettel. :DD
Lehet, hogy tényleg 32-es batch-el dolgozik már a Vertex ütemező. Istenem ennyi év után megtették az első lépést egy szebb jövő felé. :DD

(#484) 7600GT válasza Abu85 (#483) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Engem leginkább a GS teljesítmény érdekelne. Ha azon javítottak, akkor még azt is eltom képzelni, hogy egész használható kis kari lenne tényleges dx10-es játékoknál.

"Én inkább a 3DMark-os Texel Fill-rate-re lennék kíváncsi"

Ez miért fontos? Miért érdekel?

[ Szerkesztve ]

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#485) VR6-Fan válasza Abu85 (#467) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

konzolt semmi kép sem veszek, nálam egy fajta luxus az erős gép, hisz a WoW-hoz pl a mostani is elég(na jó a 8X élsimitás néha megfeketeti 1680-ba...), puszta kiváncisság illet majd age of conan maffia2 miatt...
ATi-tól azért ockodok mert még nem volt :DDD
és mert közel 100% oc-ról még nem hallotam felölük...

de jelenleg minden melettük sól, no azért még a 9600-oasra kiváncis vagoyk így egész jól hangzik de egy kérdés még mindig fent áll, még pedig a dx10 kezelése...

(#486) mazda626 válasza VR6-Fan (#485) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Nem értem a DX10-es kérdésed. Természetesen kezeli. DX10.1 jó kérdés, de szerintem ebbe na szegmensben annak tudása is felesleges, meg nem gondolom, hogy számottevő különbség lesz DX10 és DX10.1 között. Ráadásul amíg XP-n él az ember, addig nem is lényeges. :DDD Valódi DX10-es játék nincs is még, 1 év mire tényleg lesz olyan moci, amit alapjaitól kezdve DX10-ben írtak.

Mennyi lesz a 9600-osok TDP-je?

(#487) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

A 9600 ,és ezzel a 9***es sorozat lesz szerintem az első tényleg dx10 alá fejlesztett vga sorozat,tehát szerintem a dx10 es sebességgel nem lesz baj,és van egy olyan érzésem hogyha télnyleg olyan jó oc-s kari lesz mint a 8600gt,akkor a 8800 is megcsiphető lesz vele.Az viszont maga lenne a menyország:D Szerintm ha 40e forintért tudják majd adni akkor márciusban már itt csücsül a gépemben. ;]

i'm out

(#488) Abu85 válasza 7600GT (#484) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát a GS kezelése kondolom hasonló a régebbi GF-ekhez. Túl sok cache kellene ahhoz TCP blokk-onként, hogy mindegyik Stream proci dolgozhasson. A G80 alapjaival soha nem lesz alkalmas nagyobb Stream output adat kezelésére ez a technika.

A Texel Fill-rate értékből lehet következtetni, hogy mennyi TMU-ja van, egyelőre 32-re tippelek.

(#489) Abu85 válasza VR6-Fan (#485) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DX10 sok új eljárásból épül fel, a legnagyobb újítása kétségtelenül a Stream output, de leírtam, hogy ezt soha sem fogja jól kezelni a jelenlegi GF architektúra.

[ Szerkesztve ]

(#490) sasa134

sasa134
(fanatikus tag)

hmmm.. eddig arra gondoltam hogy megvárom a 8800GS árcsökkenését, és az jön majd a 7900GT helyébe. nem játszok sokat, de nem árt egy normális VGA , meg úgyis fejleszteni kell. de most hogy látom - olvasom a 9600GT-t, lehet inkább az lesz belőle. 43k-ért elő lehetne rendelni Gainwardot, megfontolandó....

The way of life: Vespa & snowboard

(#491) fLeSs válasza Abu85 (#488) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Single/dual/triple/quad textureben uolyan gyors, mint a 8800 GT.

szerk: talán egy minimálisan gyorsabb. szal 56/56, az órajele eleve magasabb.

[ Szerkesztve ]

(#492) Drizzt válasza fLeSs (#470) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem egyetlen kérdésem van: ugye azért kb. azonos áron/minimális árkülönbséggel azért egyértelműen inkább 8800GT még mindig, igaz?

(#493) sasa134

sasa134
(fanatikus tag)

hűtése korrekt?

(#494) fLeSs válasza Drizzt (#492) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Biztos, hogy nem azonos áron lesznek, mert ezt a 3850 ellen pozícionálja az NV.

(#495) VR6-Fan válasza Abu85 (#489) üzenetére

VR6-Fan
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom(tudomásul is vettem) ,de a szemét márka hüség, no meg a pénztárca(kisebbik gond, no inkább kocsira költöm :) ..) elég nagy úr.

(#496) gbors válasza Abu85 (#472) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

... amik az alacsony batchméret miatt olyankor békésen lógatják a lábukat, nem?
viszont a 88GT-vel megegyező texturing teljesítmény elég meglepő...

WesTM: "hogy a radeonba 0 tuningpotenciál van" - ezt meg miből gondolod? 20-25% konkrétan a 2600XT-ben is van, sőt, a memóriában még több is.

(#497) sasa134 válasza Drizzt (#492) üzenetére

sasa134
(fanatikus tag)

itthon előrendelésre a sima 512-es verzió 43k, az OC 48k. ebayen található 100 font körül (~36k) + shipping...

(#498) Drizzt válasza Abu85 (#476) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az árverseny kijelentésedben nem vagyok biztos. Van már 512-es GT 47-ért kisker bruttóban is(igaz fapados inno), habár mindig elkapkodják, de ki lehet fogni, illetve most a forintgyengülés miatt minimálisan drágább lesz valószínűleg. Hd3870-et sem nagyon láttam ennél olcsóbban, s a két kártya közül szerintem absz. egyértelmű, hogy azonos áron melyik éri meg, a GT. A global illuminatipn meg szép és jó, csak éppenséggel egy játék komplexitású dolognál a Radeonok se hoznának az AMD demo alapján játszható sebességet, úgyhogy egyelőre nem sok értelmét látom a fejlesztők részéről ennek az irányvonalnak.

(#499) Drizzt válasza fLeSs (#494) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szóval akkor azért a GT-t csak nagyon ritka esetben nyomja le?

(#500) Bundás22 válasza Abu85 (#482) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nézd nem egetverő a különbség ebben egyetérthetünk, de az előny a 86gt-é(még tunning nélkül is), tunninggal meg aztán pláne, 600mhz-es OC változat is van az kibelezte volna a 2600ost
mit ad isten tényleg jobb lett. hát igen mire mindkettő elavul lassan fölzárkózik a radeon
egyébként mennyi ideig tartott találni ezt a nyilván hamis tesztet? Az összes többiben a 86GT nyer szal nincs igazad, és ez a teszt fake, akkor a többiben miért a 86gt nyer? na?!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.