Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) Mr.Grincs válasza Bundás22 (#398) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Láttam itt a PH-n. 105K körül lesz azt írta a hirdető. Fain lenne egy darabig ez a kari a gépembe:) Az Aliennnél is meg fogom nézni ott mennyiért dobálják hozzám.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#402) Zin válasza Mr.Grincs (#401) üzenetére

Zin
(senior tag)

Aha ertem.Uzletek nyilvan fognak hirdetni itt is!De olyan nincs sztem aki megveszi,3 nap utan meg mar el akarja adni!Hat hozzam is dobalnanak,de en inkabb varom marciusig,vagy aprilisig.Akkor lesz nagy harc a 2 gyarto kozott.Akkor veszek egy kegyetlen karit majd :B :K :R

Powered by:S2

(#403) Tuco Ramirez válasza Bundás22 (#394) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ja, egy 100k-ba kerülő dupla GPU-s kártya, ami némileg jobban teljesít mint egy szóló GPU-s, 70k-nál is olcsóbb G92 GTS. Elég szomorú, hogy az ATI 1,5 év alatt ezt tudta kiizzadni magából az nV dominancia megtörésére. :(

[ Szerkesztve ]

SC2 ID: Peter 1714

(#404) Bundás22 válasza Tuco Ramirez (#403) üzenetére

Bundás22
(őstag)

lol és a 88GTX? 120 felettt van és az ultra? még több
ezekhez képest ász
a 88GTS-nél meg gyorsabb persze h drágább, sztem ez az X2 lesz még olcsóbb

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#405) Mr.Grincs válasza Zin (#402) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Én is akkorra tervezem kb az új kártya vételét. Addig meg egy kicsit olcsóbb is lesz várhatóan.

[ Szerkesztve ]

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#406) Tuco Ramirez válasza Bundás22 (#404) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

LOL ;] Igazán fair a részedről, hogy egy közel másfél éves, kifutóban lévő VGA-hoz méred egy vadiúj csúcs VGA árát. :R :DDD Szerinted ki vesz 120-ért boltban GTX-et, amikor már 70k-ért is kínálják a PH apróban (a bazárosoknál újan pedig 90k)?
A boltokban néha olyan elrugaszkodott árakat látni a beragadt VGA-készlettekkel kapcsolatban, hogy hihetetlen. Nemrég GF6800-at láttam 66k-ért... :D

(#407) gbors válasza Tuco Ramirez (#406) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ill. Radeon 1900XTX 150e-ért :-)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#408) rocket válasza gbors (#392) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Foleg ilyen orajelekkel es tuning potenciallal (ha csak nem valami cherry picked darab ez a kepen :) )

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#409) Abu85 válasza gbors (#392) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az új driverben találtak valamit, mert gyorsult a Bioshock DX10 mód.
[link]

Már alig van MSAA-t hibátlanul megjelenítő játék.
Az Unreal Engine-re is már jöhetne valami SBAA megoldás, mert éléggé kellemetlen, hogy a piac legjobb motorja MSAA inkompatibül. :DD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#410) rocket válasza Abu85 (#409) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem jon mostanaban ilyen patch Unreal3 engine ala, helyette jon az ATi-tol a MSAA hack, 8.3-as driverben mar benne lesz, jo fel evvel az NV utan raeberedtek a valosagra, csak gratulalni tudok nekik :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#411) Abu85 válasza rocket (#410) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AA probléma nem az AMD-nek ciki, hanem az Epic-nek.
Az AA hack pedig nem fog érni semmit, mert símán megteheti az AMD, hogy egyes felületeket nem szűr le (és ettől még megkapja a WHQL aláírást is). Egyszerűen nem lesz értelme face-to-face összehasonlításnak NV és AMD vonalon, mert a gyártók fognak dönteni a szűrt felületekről. Az AA-nak az lenne a lényege, hogy használjuk, attól nem lesz jó a képminőség, hogy behackoljuk, bár pár ember megnyugszik tőle, ha a pipa bent van. :D

A Crysis megvalósítása is félmegoldás, de ők megcsinálták az MSAA támogatást. Igaz, hogy az AA nélkül megjlenített Very High eljárások fele alapból kikapcsol, de ezt ők beválalták.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#412) rocket válasza Abu85 (#411) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Miert ne lenne ciki az AMD-nek? ott a hardvere hozza de nem tudnak profitalni belole.

Sok tesztelonek mar most se tunik fel, hogy az NV altal kenyszeritett MSAA Unreal3 engines jatekok alatt bizonyos helyeken nem mukodik, jo moka lesz az biztos majd mazsolazni melyik kartyan min nem mukodik az AA, de biztos lesznek tesztoldalak ahol majd osszehasonlitjak a teljesitmenyt mert fogalmuk nincs rola mirol is szol a tortenet :)
Felhigult nagyon hardver tesztekkel foglalkozo weboldalak mezonye, van jonehany oldal ahol annyit ert az illeto a dolgohoz, hogy 2x rakantitt a benchmark.exe-re aztan leirja a kiadott eredmenyt.

(#413) Abu85 válasza rocket (#412) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát a kérdés, hogy az SBAA megoldásokkal miért várnak a fejlesztők. Elvileg szabványos AA-t csak a DX10.1 nyújt, de nem igazán merem elképzelni, hogy az SBAA rutnokat DX10.1-ben írják meg, ezzel kizárva a GF-okat az AA használata alól.

(#414) gbors válasza rocket (#408) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem tartom kizártnak a 850MHz-et, bár az tuti, hogy nem a referenciahűtéssel csinálták :D

Abu85: jé, tényleg - on-the-fly konvertálja a textúrákat FP16-ra? :D amúgy holt ciki a 19x12-es teszt - a 256-os GT-re gondolok...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#415) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Sikerült találnom egy részletes tesztet a 9600gt-ről.Nagyon ígéretesnek tűnik,pláne ha egy jó árat találnak neki,bár nem hiszem hogy 40e nél drágább lenne. LEhet eddig tartott a 3850 uralom????

i'm out

(#416) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Látom pörög a fóum:D Senki nem szol hozzá a teszthez?????[OFF][/OFF]

i'm out

(#417) gbors válasza WesTM (#416) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

volt már, olvass vissza :)

(#418) Roderic

Roderic
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!!
Én is már nagyon várom a karit , és persze ilyet is fogok venni!!
ez a kari lesz 1GB változatban is??
WesTM : Jó a teszt én is már néztem és szerintem is nagyon jo a kari!!
Főleg hogy az árához képest a Teljesítményét meg lehet fizetni!
Itt egy kis csemege mindenkinek!!

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#419) Roderic

Roderic
(fanatikus tag)

képek[link]
http://www.techpowerup.com/img/08-01-10/platform.jpg
Ujabb tesztek!!

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire 5740G - Core I3 330M/Ati Mobility Radeon HD5470

(#420) Szkeptik

Szkeptik
(kvázi-tag)

Árral kapcsolatos hír: Link
Drágább, mint gondoltuk.. :O

AsRock N68C-GS UCC; AMD Athlon II X4 645 @ 3,0GHz; Gigabyte HD4670 512MB DDR3; 4GB Kingmax DDR3-1333

(#421) gbors válasza Szkeptik (#420) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miután várhatóan gyorsabb lesz a 3850-nél, az ára is biztosan több lesz, már csak azért is, mert drágább a gyártása.

viszont úgy tűnik, újabb 1 hetet csúszik, most már feb. 28-nál tartunk.

(#422) Abu85 válasza Szkeptik (#420) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Idióták :W
Ezzel az árral no csensz :DD

(#423) gbors válasza Abu85 (#422) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ebből tömeget kell eladniuk, nem csinálhatják azt vele, mint a 8800GT-vel...

(#424) rocket válasza gbors (#421) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Vegen meg februar 19 lesz belole ;)

(#425) rocket válasza Abu85 (#422) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

169-189$ ar (256-512mb verzio) egy arban van jeleneg a 3850 256/512mb verzioval, szoval nem ertem miert gondolod nincs eselye ;)
Valoszinu az elso 1-2 hetben MSRP folott fogjak arulni, aztan meg marad az AMD-nek jol bevalt strategiaja "adjuk olcsobban a lassabbat" :)
(persze ez nem von le abbol a tenylebol, hogy ezuttal az AMD 3 honapig egyedul volt ebben a szegmesnben a kartyaival, ez is mar elorelepes az elmult 2 es fel evben tortentekhez kepest).

[ Szerkesztve ]

(#426) Abu85 válasza rocket (#425) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 256MB-os verziót nyugodtan kihúzhatod, olyan gyenge lesz a teljesítménye, hogy a HD3690-nel lehet majd talán versenyeztetni, de még arra is kevés lesz. Az 612MB-os meg néha gyors néha lassú, sokkal ingadozóbb a teljesítmény, mint a HD3850 256MB-os karinál. Ezt még megspékeli az alacsony Shader power és a kártya már a megjelenés elött verve van sajna. Megjelenés után meg csak rosszabb lesz, mert az AMD becsökkenti az árakat és az nV kénytelen lesz utánuk menni, és ekkor jön a 8800GT effektus ... nincs kari a piacon, mert nagyobb mennyiséget már veszteséges legyártani. :W
Csak ennyi a probléma. :DD

(#427) rocket válasza Abu85 (#426) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Erre ne fogadjal azert :)

Hiaba olcsobb egy termek 10%-kal, ha 20%-kal lassabb akkor mar nem jo ar/ertek aranyu a masikhoz kepest, 3870 a legjobb pelda erre, egy vicc az a kartya :)

[ Szerkesztve ]

(#428) VaniliásRönk válasza rocket (#427) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Semmivel sem mókásabb, mint a 8800 Ultra. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#429) Abu85 válasza rocket (#427) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért ne? A 256Mb-os 8800GT katasztrófa, a 9600GT is az lesz ekkora memóriamennyiséggel.
Lehet, hogy vicc a kártya, de ha mindet megvették eddig az AMD-től és még van rá kereslet akkor miért csökkentenének árat. Nagyon jól tudják, hogy az nV nem tud annyi 8800GT-t gyártani mint szeretne, mert a partnereknek veszteséges lenne az eladásuk, a HD3870 ezt használja ki. :)
Árban akár a 9600GT alá is mehetnek a HD3870-nel, úgy, hogy még nagyobb haszon lesz rajta, mint a 9600GT eladásán. Az utolsó ciklusban az AMD minden pénzt a gyártástechnológia fejlesztésére fordított, ez nagyon megérte, mert majdnem minden RV670 chip hibátlan és emellett rohadt olcsó is. ;)

(#430) gbors válasza Abu85 (#429) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igazi kis időzített bombák ezek a 256M-os geforce-ok, most még sok látványos gond nincs velük, de innentől nagyjából minden megjelenő játékban lehet rá számítani (leszámítva az UE3 engine-eseket) - vagy a textúra-részletességből kell majd engedni, vagy az AA-ból.
amúgy engem az is aggasztana, ha ilyen kártyát akarnék venni, hogy azonos órajelek mellett miért lassabb még ott is 10-20%-kal az 512-esnél, ahol nem dől be - nagyon akadozásszaga van a dolognak...

(#431) Abu85 válasza gbors (#430) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja az Unreal Engine 3-nak faja a textúrakezelése, de az is képes lehet befektetni a GF8-at kevés memóriával, a jövőben persze.
A 256MB-os kari eredményeit gondolom a durva frame drop-ok rontják le, az átlaghoz képpest. Erről Fless-t kellene megkérdezni, mert ő használt 8800GT 256MB-ost, gondolom van frame drop tapasztalata. :)

(#432) rocket válasza Abu85 (#429) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

512mb-os a referencia model, arra fog az NV osszpontositani es azok lesznek a tesztekben.

(#433) Bundás22

Bundás22
(őstag)

én nem jósolok túl nagy jövőt ennek a karinak
a 3850/70 sztem túl jók és olcsók ebben a kategóriában és szépek és fejlettek és inteligensek
talán a crysis miatt sokan megveszik majd a 9600-ost abban jobb lesz :)

[ Szerkesztve ]

(#434) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mennyibe fog ez a kari kerülni? :F
Nemrossz kis kari, ahogyan elnézem vagy 12K 3dm06 pontot ki tudnék hozni belőle. :C
lehet hogy a következő kártyám. ;)

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#435) Csiborbogár válasza Bundás22 (#433) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos nem csak a crysis-ban lesz jobb. :(
Az NV-nak túl nagy a támogatottsága, néha irreálisan nagy különbségek jönnek ki lásd 3870X2 World in Conflict vs NV. És innentől hiába fejlettebbek az ATI kártyák, nem mennek vele semmire. :O

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#436) gbors válasza Csiborbogár (#435) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a pH!-s WiC tesztben nem működött valamiért a CrossFire, arra lesz megoldás driver fronton.

(#437) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Most egy 8600GT-m van! Már eladásra is felraktam egy másik oldalra, mert ezt a karit várom... Ha ez bejön, az én karim árának lőttek... De szintúgy a 320as GTS-eknek is, ha ez megveri!

(#438) WesTM

WesTM
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem értek egyet 1-2 előttem íróval.Szerintem a 9600 egy nagyon jó kis kártya lesz,ha a 3850árán tudják majd kínálni,akkor pedig nincs miről beszélni.Én világ életben amd/ati-s voltam,de ha józan ésszel gondolkozok,akkor az 512es 9600 egy nagyon jo kártya lesz,pláne ha tudják tartani a 8600gt-ben megismert kiválló tuningpotenciált. :) Persze elismerem a 3850 egy jo kis kártya lett,de szerintem a 9600 jócskán meg fogja verni.Tegyük hozzá hogy az a 10000 3dmark pont egy nagyon kezdetleges beta drievrrel jött össze,és olvastam is valahol hogy nagyon sz*r driver volt.Na de majd 21.én megtudjuk mi lesz belőle. :DD

[ Szerkesztve ]

i'm out

(#439) Tuco Ramirez válasza Bundás22 (#433) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Szépek... na ez egy baromira fontos szempont egy VGA-nál. :DDD

(#440) bteebi

bteebi
(senior tag)

Egész jó kis kártya lesz ez :), bár a 256 megás verziónak én se látom túl sok értelmét :F. Ár/teljesítmény-ben nagyon jó lehet majd, pláne, ha jól lehet majd tuningolni.Bár én valószínűleg inkább egy 8800 GT(S)-be fogok majd beruházni. Remélem egyelőre nem lesz túlságosan rossz hatással az árakra a gyengélkedő forint... :( :( :(

Te is fiam, Bluetooth?

(#441) Gaabboorr

Gaabboorr
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Szerintetek mikkora lehet majd Mo-n is kapni a 9600GT??
Előre is köszi!

(#442) Bundás22 válasza Tuco Ramirez (#439) üzenetére

Bundás22
(őstag)

hát azért számít sokaknak, többet mint hinnéd
nem véletlenül pazarolják a tűzpiros festéket az atisok lehetne sima műanyagszínű(mittommén miből csinálják valami műanyagből+vezeték)

(#443) Csiborbogár válasza Gaabboorr (#441) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem megjelenés után pár nappal már lesz néhány itthon is.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#444) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Leteszteltem a 9600 GT-t, teszt 21-én (NDA miatt).
Meg fogtok lepődni, én is meglepődtem, ha ezt a cuccot 3850 árban adja az NV, akkor best buy lesz.

(#445) Keldor papa válasza fLeSs (#444) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sejthető volt...

(#446) Tuco Ramirez válasza fLeSs (#444) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Hmm, csak eddig tartott volna a 3850 menetelése? :F Kiváncsian várom a tesztet (gondolom nem egyedül). :)

(#447) Keldor papa válasza Tuco Ramirez (#446) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy tűnik... meg szerintem a 8800GS-é is.
(nem vagy egyedűl:) )

[ Szerkesztve ]

(#448) mazda626 válasza fLeSs (#444) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia!
NDA? Valamilyen "tiltás idő előtti közlésre"? :F

(#449) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Elég erős a gyanúm, hogy komolyan áttervezték a G92-t.
Sztem a minimum, hogy nagyobbak lettek a gyorsítótárak.
Rightmark Geometry Shaderben elveri a 8800 GT-t is. A 8800 GS-t a sima számolós PS teszteken kívül mindenben veri.

[ Szerkesztve ]

(#450) mazda626 válasza fLeSs (#449) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Új karik mikor jönnek ez alapján megint? Kijön a GX2 és kész? Majd fél év múlva megint valamilyen kártya?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.