Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) Abu85 válasza gbors (#350) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dynamic Branching? :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#352) gbors válasza Abu85 (#351) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bővebben? :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#353) rocket válasza Abu85 (#338) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Mindegy mennyit tudnak rola ha az 5x annyit tud roluk ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#354) Csiborbogár válasza Bundás22 (#349) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos hogy nem lesz 8700!
Illetve asszem laptopokban van ilyen nevű GPU, ami egyébként 8600-as.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#355) Abu85 válasza gbors (#352) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Dynamic Branching esetén a karik batch mérete ugyan marad ugyan az, de kisebb pixelek mellett, előfordulhat, hogy kevesebb területre kell futtatni a kódot. Ez ugye kétségtelenül előny.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#356) Abu85 válasza rocket (#353) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát az ipari kémkedés az már csak ilyen meló. Oda vissza megy. :DD

(#357) gbors válasza Abu85 (#355) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

come on! persze hogy előny, de ekkora? no way :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#358) sutyi^ válasza Bundás22 (#349) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Volt.

A debüt csúszik Febr. 21-re.

fubar...

(#359) sutyi^

sutyi^
(fanatikus tag)

Na mivan, azért ennyire nem gyászos a helyzet. :DD

fubar...

(#360) gbors válasza sutyi^ (#359) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy mégis? :DDD

(#361) ingyom007

ingyom007
(lelkes újonc)

Sajnos így még többet kell várni a hivatalos tesztekre!

(#362) sutyi^ válasza gbors (#360) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Jaj már, csak 1 hét emberek. :)

fubar...

(#363) gbors válasza sutyi^ (#362) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már mi 1 hét?

(#364) sutyi^ válasza gbors (#363) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

A csúszás- ;)

fubar...

(#365) ingyom007 válasza sutyi^ (#364) üzenetére

ingyom007
(lelkes újonc)

Az is pont elég :D

(#366) gbors válasza sutyi^ (#364) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja értem. a kártya még 1 hónap, nekem az ugrott be...

(#367) Armando_19 válasza sutyi^ (#358) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

R600 fleshem támadt!:D
Kíáncsi leszek nagyon!:D

(#368) Szkeptik

Szkeptik
(kvázi-tag)

Azt olvastam, hogy a 9600GT a 8800GT teljesítményének a 60-80%-ára lesz képes. Meg tuja valaki mondani, hogy ez alapján mennyivel lesz jobb a 8600GT-nél?

AsRock N68C-GS UCC; AMD Athlon II X4 645 @ 3,0GHz; Gigabyte HD4670 512MB DDR3; 4GB Kingmax DDR3-1333

(#369) sutyi^ válasza Szkeptik (#368) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

3-4x-szer. kb.

Felhasználási terület függvényében ofkósz egy változhat.

fubar...

(#370) Csiborbogár válasza Szkeptik (#368) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy elérné a 80%-t, inkább 60-65% lesz. És most itt nem a Markokról beszélek...
kb2-2,5-szer lesz jobb a 8600GT-nél.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#371) gbors válasza Csiborbogár (#370) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lesz az 80%, csak figyelj :) valamivel a 640-es GTS felett fog teljesíteni.

(#372) C@rbon

C@rbon
(senior tag)

Nem tudom volt-e már.
[link]
Hááát nem tudom mit szólna egy 512-es 3850hez :F

Az árára leszek nagyon kiváncsi :K

[ Szerkesztve ]

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#373) Bundás22 válasza C@rbon (#372) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nem olyan rossz, az ára kábé 35 körül reális(legalábbis februárban), annyi mint most a 3850(ami persze majd lejjebb megy), jó max 40K
végülis a 8800GT-t már megkapod 55K-ért is ha ügyes vagy(inno)
én ha veszek akkor már radeon-t veszek egyébként, ha ugyanaz, mert AMD párti vagyok, és szebb a képe(legalábbis megnézném)

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#374) Abu85 válasza C@rbon (#372) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem mintha olyan sok különbség lenne a 256MB-os és az 512MB-os Radeon között... Sőt az 512MB-os általában lassabb is, mert néha kisebb a memóriaórajele. :DD

(#375) Abu85 válasza Bundás22 (#373) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Maximum azokban a programokban szebb a Radeon képe amelyiket a Forceware meghackol. :))

(#376) C@rbon

C@rbon
(senior tag)

Csak jönne már ki.
Akkor megtudnánk hogy ez vagy a HD3850-e a jobb vétel.
Teljesítményen kívül kiváncsi leszek még a hűtésre és a driverre mert azokban most az ati gyengélkedik a HD3850-eknél.

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#377) krómX válasza Szkeptik (#368) üzenetére

krómX
(őstag)
LOGOUT blog

hát ahogy a tesztből kiolvastam többnyire veri a karimat, az árára nagyon kiváncsi leszek

"Dehát én a nyomkereső vagyok nem a batman"

(#378) Szkeptik

Szkeptik
(kvázi-tag)

Lehet, hogy régi hír, de erről a kariról szól és asszem én még nem láttam, úgyhogy tessék:

Quite some NVIDIA news today. The latest preview test from Chiphell sees two regular G94-powered GeForce 9600 GTs (64 Stream Processors, 512MB GDDR3, 650 MHz core, 1650 MHz shaders, 1800 MHz memory) being coupled with a system consisting of a E6850 at 3.0 GHz, a nForce 680i SLI board, 2GB of DDR2-800 memory plus Windows Vista and the infamous Forceware 171.16 beta driver; benchmarked with Futuremarks 3DMark03, 05 and 06.

A single 9600 GT scored 10036 points in 3DMark06 (default benchmark) while the SLI setup topped 13080, over 900 points over the results of an 8800 Ultra - 12142. In 3DMark05 at 1280x1024 the 9600 GT SLI setup reached 18427 (16141 for the single card) while in 3DMark03 the pair scored just short of 45000.

It seems that it's impossible for NVIDIA to keep information under control these days as with each and any release some dodgy website will end up with a card one way or the other. Earlier this week the first preliminary results on GeForce 9600 GT leaked onto the web by way of an online review. Chinese review site PC Online was able to put the new reference card to the test to see if it can keep up with the competition from ATI.

Apparently to PC Online the 9600GT will come factory configured with a core clock speed of 650 MHz, a unified shader clock speed of 1625 MHz, and an 1800 MHz memory clock. From the photographs it looks like 512MB of GDDR3 1000 MHz memory is connected to the GPU by way of a 256-bit bus with a memory bandwidth of 57.6 GB/s. The G94 chip will also offer 64 unified stream processors; double the number on the 8600GT and half the number on the 8800 series.

The photographs show a smaller GPU die size than the G92 chips but slightly larger than the G84 die. PC Online was able to measure the performance of the 9600GT and the results confirmed NVIDIA's claims of a 100% performance increase over the 8600 series for the most part. The 9600 GT reached an overall score of 10813 while the 8600GTS and 8800GS had scores of 6251 and 10391, respectively.

AsRock N68C-GS UCC; AMD Athlon II X4 645 @ 3,0GHz; Gigabyte HD4670 512MB DDR3; 4GB Kingmax DDR3-1333

(#379) littlelion21 válasza Szkeptik (#378) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Áruljátok már el mi ez a 8800GS, mert mindenhol ahhoz hasonlítják, úgy hogy meg sem jelent? :F
Vagy ennyire lemaradtam volna?

(#380) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv. az igaz, hogy a 9600osokkal egy időben megjelenő 9800asok majd a jelenlegi 8800asokat fogják leváltani, (ennek megin' sok értelme lesz....ha igaz..)

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#381) Drizzt válasza littlelion21 (#379) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A gs a GT 96 sp-s, s 192 bites memóriaintrfészű változata.

(#382) Drizzt válasza Bundás22 (#373) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem kell olyan ügyesnek lenni, ipon.hu-nál pl.: 51,5, de a gts is 66,6.

(#383) Szkeptik válasza suti_88 (#380) üzenetére

Szkeptik
(kvázi-tag)

Az azért nem rossz, hogy SLI ben a 8800 Ultra fölött teljesít. Ha tényleg 40k körül lesz az ára akkor egy emberes SLI-s alaplap mellett is kijöhet vele az ember az ultra ára alatt.

(#384) rocket válasza Szkeptik (#383) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

3dmarkban 1280x1024 felbontasban.
Ultra CPU limitbe utkozik, nem veletlen direkt ilyen gyenge procit hasznaltak, hogy jobbnak tunjon az osszhatas, mindig ez van amikor jobbnak kell feltuntetni egy termeket a regebbinel, ilyenkor persze nincsenek sehol a tesztben 4ghz-en futo quad procik :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#385) gbors válasza rocket (#384) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szertintem kényelmesen fogja SLI-ben verni az Ultrát - már ahol az SLI jól skálázódik.

(#386) Bundás22

Bundás22
(őstag)

sztem olyan 3870-es teljesítménye lesz szvsz
azzal meg tudja ati tartani a lépést árban...
a 8800GS=3870 kábé=9600GT
hangsúlyozom kábé szerintem

(#387) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy nézem ez a 9600-as széria egy nem létező lyukat fog betömni a teljesítmény skálán. Szerintem max abban lesz érdekes, hogy mennyit fogyaszt a 6-as szériához képest.

Mindent egybevéve szerintem az nvidia leporolta az ősöreg termékstratégiát, mikoron a Geforce 2 GTS (vagy ilyesmi) kártyákat kicsit feljebb tuningolták, majd kiadták Geforce4 mx440 néven.

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#388) C@rbon válasza Bundás22 (#386) üzenetére

C@rbon
(senior tag)

Nem hinném. Szerintem majd a 3850-nel öldöklik egymást :)

(#389) Bundás22 válasza C@rbon (#388) üzenetére

Bundás22
(őstag)

lehet :U majd kiderül

(#390) Abu85 válasza Bundás22 (#386) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

NV-s játékokban, hozhatja a 9600GT a HD3870 szintjét. Átlagosan majd a H3850-nal lesz versenyben. Erős Shader terhelést adó játékokban (Call Of Juarez, Bioshock) pedig kevés lesz a HD3850 ellen is. Talán a HD3690-et megfoghatja.

(#391) rocket válasza Abu85 (#390) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szurokkel siman ketvalra fogja fektetni a 3870-et, remegenek mar az ATi-nal, 3 jo honap utan (lagalabbis ami a 3850-et illeti) ismet jonnek a szurke hetkoznapok.
Raadasul lesz a kartyaban minimum 20% tuning potencial core/shader oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#392) gbors válasza rocket (#391) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem is az a gyanúm, hogy szűrőkkel fel fogja mosni a padlót a Radeonokkal. az MSAA teljesítménye megfelel a 8800GT-nek!

Abu85: a Bioshock azért szerencsétlen példa, mert DX9-ben Radeon rulez, viszont szinte minden site DX10-ben teszteli...

(#393) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Előbb utóbb eljön az idő amikor csak az NVIDIA kártyák fognak igazán számítani, nekem mondjuk Ati van igaz, de le akarom cserélni egy NV ra mert nagyobb jövőt látok benne mint az atiban. Max ha az ati nem csinál egy nagyon ütős kártyát ami az összes NV kártyát veri, akkor még elgondolkoznék egy utcsó atira, de az NV mindig gyorsabb és jobb karikat csinált meg csinál is a mai napig. Érdekes lesz ez a 9 es széria, biztos fog tartogatni majd megleptéseket.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#394) Bundás22 válasza Mr.Grincs (#393) üzenetére

Bundás22
(őstag)

Max ha az ati nem csinál egy nagyon ütős kártyát ami az összes NV kártyát veri
3870 X2 a neve :K

(#395) Mr.Grincs válasza Bundás22 (#394) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Azt láttam és nagyon szupibubi, de az ára sem rosz. De félő jön az NV és kitalál egy jobbat. :(:(

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#396) Bundás22 válasza Mr.Grincs (#395) üzenetére

Bundás22
(őstag)

egy darabig azért marad az ati a trónon

azért ide is belinkelem ;)

[ Szerkesztve ]

(#397) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Ilyen 3870 X2 karit lehet nállunk kapni?

(#398) Bundás22 válasza Mr.Grincs (#397) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nézd meg az apróhiredésekben a bazárosoknál, sztem lehet kapni

(#399) Zin válasza Mr.Grincs (#397) üzenetére

Zin
(senior tag)

Lehet.Alien-nel :R