Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) Keldor papa válasza leviske (#300) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy jön 9600 GTS. A 9600GT a 3850 ellenfele lesz, egy erősebb kártyára már nincs szükség, hiszen ott a 8800GT.

Egyébként szerintem a 8800GS/GT/GTS (G92) = a 9800GT/GTX-el, csak az Nvidia késön "váltott" generációt... gondolom nem számítottak arra, hogy Ati máris elkezdi a 3x00 nevet használni. Szerintem a 9800GX2-n nem lesz másik 9800, túl nagy a csend, nincs semmi sehol, csak üres pletykák a nem létező G100-ról.

[ Szerkesztve ]

(#302) Abu85 válasza Keldor papa (#301) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 8800GT-t kivonják heteken belül. Egyszerűen túl drága a partnereknek a gyártása, így félő, hogy páran az AMD-nél is kopogtatnak majd. Ha okos az nV akkor a G94 lábkiosztása megeggyezik a G92-vel, és akkor van gyári 6 rétegű nyák a 8800GT utódjának is. Ezután már csak az alkatrészek minőségét kell pöpet megbutítani, és boldogok lesznek a partnerek is, mert több nyereséget zsebelnek be, és az nV is változatlan áron adhatja a G92-őt. Egy AMD árcsökkentés után persze újra szopás lesz, de mindent a maga idejében.
Az nV-nek gyorsan kell az 55nm, mert nem állapot, hogy az RV670 előállítás közel 20%-al olcsóbb a gyengébb G94 chipnél is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#303) Bundás22 válasza Abu85 (#302) üzenetére

Bundás22
(őstag)

furcsa h az nvidia van hátrányban(kicsit) rég volt ilyen
#300: nincs igazad: [link]
Sapphire HD3870 512MB GDDR4 PCI-e 61788 Ft 2 év (1db)Banditnál
tessék 2900XT újat már nem kapni ott van viszont 34K-ért a 2900pro ami 100% h viszi az XT órajeleit(gyak. ugyanaz), szvsz a valóság pont az ellenkezője amit te állítottál :P

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#304) sutyi^ válasza Bundás22 (#303) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

3870-et már kaphatsz bruttó 46e-ért.

A 34e-s 2900Pro pedig nem a kezdeti 512bit-es, ami 1-1-ben 2900XT alacsonyabb órajeleken, hanem 256bit-es jó féle Sapphire találmány, mint anno a 128bit-es 9800Pro...

fubar...

(#305) CsSanzi válasza Bundás22 (#303) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

Egyáltalán nem az alapfeltevésre reagáltál.

Ideje lenne nem a tavalyi 3870-es árakkal jönni: raktárról 49k-ért zalman hűtővel :) [link]
De pl.: al**ncomputers -nél is 55k.

Az új 2900pro-k amik 33k (itt érdekes módon megtaláltad a friss árakat :DDD ) környékén jönnek, azoknak abszolúte semmi közük azokhoz a 2900pro-khoz, amikről te beszélsz (kezdve például a butított 256bites memóriával ).

Az alapkoncepció pedig a 2900xt volt, hiába vitték a régi 2900pro-k húzva az xt órajelet azok akkor is csak pro-k maradtak, és igen a 2900xt tényleg marha drága volt ebből a szemszögből nézve. Lásd 8800gtx és ultra esete és a 40k-ás árkülönbség.

Mod: Időközben sutyi^ megelőzött, de a hsz tartalma továbbra is áll.

[ Szerkesztve ]

Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

(#306) Bundás22 válasza CsSanzi (#305) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jó de a 256 bites 2900pro is hozza a 512bites 2900XT teljesítményét, sőt jobban húzható, lesd csak meg a topicjukat, és van 512bites 29pro is ;)
de ha szigorúan nézzük akkor is 2900XT 55K
3870 49K hol van it t a kétszeres árkülönbség???? csak azt mondtam h ez túlzás, és ez így is van :W

[ Szerkesztve ]

(#307) CsSanzi válasza Bundás22 (#306) üzenetére

CsSanzi
(újonc)

Igen létezik 512bites 2900pro, de ritka mint a fehér holló az mai napig 40k körül mozog.

Látod látod, csak megmondod te is, hogy a 303-as hsz-ed valóságtartalma igen csekély :). Ott ugye még a 3870 volt a szörnyen drága. És ha jól látom a 305-ös hszem egyetlen szavának sem mondasz ellent.

Konfig: Gigabyte P35-DS3 / 4Gb DDR2 1066MHz Geil Ultra Plus / Intel Core2 Q9400 / Scythe Infinity / Galaxy 8800GT 512Mb / Fractal Design Define XL / FSP Bluestorm 500W / 640Gb + 250Gb

(#308) Bundás22 válasza CsSanzi (#307) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jól van akkor nem 61K hanem 49K a 3870, csak ezt találtam így hirtelenjében
én csak a #300-as hsz-t próbáltam helyrerakni, tehát akkor sincs 2X akkora árkülönbség

[ Szerkesztve ]

(#309) gbors válasza Abu85 (#302) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hamarosan lesz GX2, és ha sikerül megoldani a driveres dolgokat, akkor jó lesz csúcskártyának. a 8800GT meg maradhat alacsonypéldányszámú felső-közép kártyának.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#310) leviske válasza Bundás22 (#308) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a 29XT újonnani áráról beszéltem, mikor még lehetett kapni, meg ha manapság feltűnik itt-ott újonnan. (ha boltból veszed) A HD3870 árát meg leginkább a magyar morál tartotta az elején 60k környékén.

Tehát ha a külföldi árakat nézzük, akkor akkor a HD2900XT megközelítőleg 430$ volt, a HD3870 pedig már induláskor 200-230$. :R

De ha neked jobb, akkor legyen igazad. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#311) Abu85 válasza gbors (#309) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem érdemes megtartani a 8800GT-t. Kevés a nyereség rajta. Inkább érdemes helyette kiadni egy 9800(valamit). A G92 maradhat chipnek, de olcsóbb nyák kell mindenképp. Az órajelet is növelni kellene, mert drágábban lehetne adni. Az egyetlen probléma, hogy nincs nyereségben is megfelelő válasz a HD3850-re és a HD3870-re.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#312) Sgt.Dexter

Sgt.Dexter
(újonc)

Nemtom, minek veszekszik a sok OFF-os skac' , sztem várjatok még egy hónapot.
Aztán a végén kiderül, hogy egyikőtöknek sem lesz igaza, tudjátok mint mindent , a megjelenés előtt fel kell futtatni. :K
De azért remélem, hogy végre lesz igazi "középkategória' NV-nél :U

Dying in your arms!

(#313) 7600GT válasza Abu85 (#311) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Ez a 9xxx-as sorozat nem a G92-nek egy ráncfelvarrott változata lesz? Ha jól tudom, még csíkszélességet sem váltanak. Nah jó az azért nem olyan egyszerű... :) Ezekben nem lesz dx10.1... Szal nagyon úgy néz ki, hogy a HD sorozat ereje majd csak akkor tudna megmutatkozni amikor már rég lesz R770 is. Állítólag 08 Q2-re érkeznek az első példányok (ez csak pletyka).

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#314) leviske válasza 7600GT (#313) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is hallottam a RV770-ről, de szerintem az inkább szeptember környékén érkezik és így fog majd megérkezni a R700 09-ben.

Bár, ha Q2-ben érkezne, akkor érthetővé válna a HD3890 és HD3900-asok hiánya. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#315) Abu85 válasza 7600GT (#313) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A G92-őn nem tudnak mit ráncfelvarrni. A DX10.1 marad a GT100 kiváltsága majd.
Az első komoly DX10-es gama a Battlefield 3 lesz. Ha hihetünk a pletyiknek, már lepacsiztak az AMD-vel.

(#316) gbors válasza Abu85 (#311) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl. 9800GS? :D de amúgy a 8800GT nem olyan nagy költség, tekintve, hogy alig készül belőle - ebben a formában kiválóan fenntartható...
az órajelet (core+mem) meg veszélyes lenne növelni, mert el találna húzni az összes 8800-as kártya mellett, azt meg nem biztos, hogy a nV szeretné.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#317) gbors válasza Sgt.Dexter (#312) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem lenne topic, ha ez nem folyna :) amúgy nem haszontalan a dolog, ha a kártya paraméterei valósak (márpedig az utóbbi időben ennyi idővel a megjelenés előtt általában azok szoktak lenni), akkor már egész jól látható, hová fog érkezni teljesítményben. én pl. pont erre alapozva nem vettem most se 8800GT-t, se 3850-et - nem sürgős, és a 9600GT sokkal jobb vételnek ígérkezik.

(#318) Tuco Ramirez válasza gbors (#317) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Jobb ár/teljesítmény mutatót vársz a 9600GT-től mint a másik kettőnél? :F

SC2 ID: Peter 1714

(#319) Abu85 válasza gbors (#316) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig pont a sebesség lenne a fontos. Most túl jó a HD3850, Gyorsabb kártya kellene a 8800GT helyére, mert az olcsóbb nem hiszem, hogy megvalósítható.
Az első komolyabb DX10-es játék elvesztése is komoly probléma lehet. A Battlefield 3 fejlesztői sem véletlen nyalakodnak az AMD-vel, az nV símán tudna többet fizetni (sokkal többet), csak komolyabb DX10-es technikát nem tudna jelenleg biztosítani.
Lehet, hogy nem látszik, de a felszín alatt most tapossák az nV tökeit.

[ Szerkesztve ]

(#320) dokar válasza Abu85 (#319) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy nem látszik, de a felszín alatt most tapossák az nV tökeit.

Nagyon helyes. :K

extra

(#321) gbors válasza Tuco Ramirez (#318) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, a 8800GT alá 15-20%-kal várom, ill. AA-val akár még ennél is jobb lehet (kicsit feljebb leírtam, mire alapozom), és csodálkoznék, ha márciusban nem lehetne 40 alatt megkapni.

abu85: miért kellene gyorsabb? majdnem annyival kraftosabb a 8800GT, mint amennyivel drágább, szerintem teljesen OK.
a másikban igazad van - csak tapossák is, nagyon el vannak lustulva...

(#322) Tuco Ramirez válasza gbors (#321) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Márciusra már a 8800GT is jó eséllyel 50k alatt lesz sztem... :U

SC2 ID: Peter 1714

(#323) 7600GT válasza Abu85 (#319) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Ez a Battlefield 3 nevü dx10-es csoda mikor fog érkezni? Amugy honnan veszed, hogy tapossák az nV tökét? Ha ők fizetnek, akkor nekik nyalnak... Nem?

leviske: az R700, ha hihetünk a pletyiknek, akkor 2db RV770-es magból fog felépülni. Mondjuk eleinte 4 magot mondtak, nah de ez még elég távoli...

[ Szerkesztve ]

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#324) gbors válasza Tuco Ramirez (#322) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha igen, akkor az főleg a 9600GT jobb ár/teljesímény viszonyának lesz köszönhető, mert a 38x0 kártyákhoz képest pont jó ára van, és a 3870X2 meg a 9800GX2 azért sokkal fölé fognak jönni.

(#325) gV válasza Abu85 (#319) üzenetére

gV
(őstag)

Battlefield 3 dx10es lesz? Mert most néztem és OS X-en is menni fog, abba pedig biztos nincs dx10

az nV [...] komolyabb DX10-es technikát nem tudna jelenleg biztosítani.

és vajon mikorra? ősszel megjelenő GT100 (v GT200 :F) már illene jónak lenni hisz akkor már két évvel a GF8 megjelenése után leszünk, csak nem a * vakargatják :U

[ Szerkesztve ]

(#326) Csiborbogár válasza gV (#325) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos ez van. Hiába van kiváló technológia dx10-re, ha senki nem tud rá normális drivereket fejleszteni. Ebből adódóan nem fog az sem kiderülni, milyen kiváló is a dx10, mert nem fogjuk mostanában megtapasztalni...
Egyszerűen még mindig csak beszélnek róla, de érteni még nem értik. Ekkora gáz, még a dx9.b, és a dx9.c közötti váltásnál sem volt.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#327) Abu85 válasza gbors (#321) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De mit csinál majd az nV ha leviszi az áraka az AMD. Gyorsabb kártyával nem kellene követni őket.

(#328) Abu85 válasza 7600GT (#323) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Önmagában az, hogy az első komolyabb DX10 játék az AMD oldalára állt elég komoly veszteség. Így kezdődött az FX vesszőfutása a HL2-vel.

(#329) Abu85 válasza gV (#325) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Multiplatform fejlesztés, már mindenki ezt csinálja.

Szvsz már jó ideje készül a Battlefield 3, őszre megjelenő DX10 kari elég kevés lenne a fejlesztőknek, nekik most kell a technika.

(#330) c.zsolti válasza Abu85 (#328) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Reméljük, hogy ez nem ismétlődik meg. Egyébként nem csak a HL2-vel volt gond, már a Far Cry is eléggé belassult az FX 5900XT-vel, ugyanazon helyeken 6600GT-vel kb. 3x akkora FPS volt.

...

(#331) Abu85 válasza c.zsolti (#330) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha úgy tekintjük a Call Of Juarez, ha nem is komolyan, de DX10 terhelést ró a karikra. Na most ott már komolyan trükközött az nV a driverekkel. Az 1.3-as patch már helyreállította a Forceware-es tiltásokat. Persze ezzel a 8800Ultra becsusszant a HD3850 teljesítménye alá.
Sanszos, hogy FX2 lesz belőle, legalábbis az előjelek baljóssak. :DD

(#332) gV válasza Abu85 (#331) üzenetére

gV
(őstag)

GF FX2 nem lesz belöle, mert az alapból rosszul jelenitette meg a HL2-t dx9ben, a GF8-nál ilyen tudtomal nincs dx10-nél (legalábbis CoJ alatt)

(#333) Bundás22

Bundás22
(őstag)

nagyon örülök hogy a jól sikerült HD 3850/70-es sorozattal az ATI ismét nyeregben van, örülök hisz van konkurrencia :R hajrá ati-AMD! :R kár h CPU terén sokkal sz*rabbul állnak
, bár elmegy még jó néhány X2-es
ennek ellenére lehet ismét nvidiát veszek, bár fene se tudja meg kéne várni az első teszteket... a 64 sp pedig senkit se tévesszen meg, simán lehet egy továbbfejlesztett magról van szó, nem hinném a G92 felezett változata, szvsz akkor túl gyenge lenne(lásd #273, a G84 sem a G80 negyedelt váriánsa ;) )

mod: úgytűnik tényleg kezd föltámadni az ATI1 teraflops 3870X2 :Y :R baromi állat :C , a 9600GT lehet új fejlesztésű maggal még nagyot fog ütni hisz ezzel debütál a 9-es széria, nem biztos h sz*r lesz

[ Szerkesztve ]

(#334) Abu85 válasza Bundás22 (#333) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Semmit nem fejlesztenek, befelezik a G92 mag Stream procijait, de meghagyják a ROP és a memóriavezérlést teljes értékűnek. Shader igényes játékokban sehol sem lesz, de a jelen alkalmazásokban jól szerepelhet a magas Fill-Rate miatt.

(#335) gV

gV
(őstag)

Abu85 ezt a CoJ-os tesztet találtam, nekem nem tünik lassunak a 8800Ultra pedig 1.3as patchel nézték [link]

bár tény itt nincsenek 38xx-es atik

[ Szerkesztve ]

(#336) Bundás22 válasza Abu85 (#334) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ezt honnan veszed? :F vagy megálmodtad?
jó hogy még egy normális teszt sincs sehol de te már jobban vágod a dolgot mint az ATi ipari kémjei szvsz ;]

[ Szerkesztve ]

(#337) Abu85 válasza gV (#335) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AA nélkül veszélyes az Ultrára az összes HD3800. AA-val kevés a sávszél.
Itt vannak CF, SLI eredmények.

(#338) Abu85 válasza Bundás22 (#336) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Ati ipari kémjei már azt is szimatolgatják, hogy mi lesz a GT100. Egy egy hónap múlva megjelenő kártyáról már mindent tudnak. Ez nem nagy kunszt.
Amúgy szoktam beszélni AMD-s dolgozókkal, meglepődnél mennyit tudnak az ellenségükről. :DD

(#339) gV válasza Abu85 (#337) üzenetére

gV
(őstag)

szép eredmények
1. a 8800U majd 2x gyorsabb mint a 8800GT
2. a 3870meg veszit 12*10->16*12 kevesebb mint 1 fps-t, ringbus :F
3. az SLi elég otvar

#338 az Intelről is tudnak? ;] mert arrol érdekelne h mit :K

[ Szerkesztve ]

(#340) Abu85 válasza gV (#339) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szvsz ezen a szinten nem nehéz megtudni a konkurenciáról dolgokat. Biztos a Core 2-őt is agyon elemezték már.

(#341) Bundás22 válasza Abu85 (#334) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ha kijön a teszt és nem így lesz, többet egy szavadat se hiszem(ezt följegyeztem ;) )
sztem meg inkább a G84 továbbfejlesztése lesz, jó mindegy majd kiderül az is lehet h téves infót kaptál

(#342) Abu85 válasza Bundás22 (#341) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A G92 TCP-jei megfelelnek a G84 TCP-jeinek, szóval a G92 már G84 továbbfejlesztés. :)

(#343) gbors válasza gV (#339) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

találós kérdés: mi itt a szűk keresztmetszet? 12x10 és 25x16 között a 3870 20%-ot lassult, ennek szerintem minimális köze van a GPU-hoz...

(#344) dokar válasza gbors (#343) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sztem, nem a 3870 lassul 25x16-ról 12x10-nál, hanem az nv lassúl jobban be a magasabb felbontáson. hű de értelmetlen mondat lett. :B

extra

(#345) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Sorry, ha már ezren kérdezték, de pontos megjelenési dátumot lehet már tudni?

(#346) Abu85 válasza dokar (#344) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gondolom 8x AA-nál nagy a memóriafelhasználás, és a GF8/9-nek bugos a memória kezelése. Szvsz ez elfogadható magyarázat, lassulhat is tőle elég sokat.

(#347) Abu85 válasza littlelion21 (#345) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

When it's done. :DD

(#348) littlelion21 válasza Abu85 (#347) üzenetére

littlelion21
(VIP)

Nem tudtam, hogy az ID Games fejleszti... :)

(#349) Bundás22 válasza littlelion21 (#345) üzenetére

Bundás22
(őstag)

valentin nap, febr. 14.-e
a megjelenés dátuma

hát ha 88GTS(régi) szintű lesz, marketingszempontból rossz
amilyen sorozatok rosszul indulnak, rossz ómen(phenom, ati 2000-res széria)
ha jól indulnak bestsellerek lesznek(8-as geforce, ati 3000-res széria, core2duo...)
ezért is indítottak a felsőkategóriával mindíg új generáció esetén
pl. a 8800-as gef lenyomott mindenkit kompromisszumok nélkül, viszont a kispénztárcájúak is inkább 8600-ost vettek ;)
még mindíg hívhatják 8700GT(X)-nek, ez nem biztos h eldőlt vagy igen?

(#350) gbors válasza Abu85 (#346) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de nekem az a kérdésem, hogy hogy lehet a két fps között 20% különbség, amikor a nagyobbik felbontás kb. 3x akkora pixelszámot jelent? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.