Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) gtamate2

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyanmár miért kell DX 10.1 tudom csak találgatás "De még a DirectX 9 adta lehetőségeket se használjuk ki" és miért vagy kinek van szügsége DX 10.1-re alig fél éve jött ki az első DX 10-es kártya és hány DirectX 10-es játék van?(UT3,Crysis és kb 2-3 még ami nagyobb név)
Állítólag a DirectX 10-es alaplapba bele se megy a DirectX 10.1-es kártya (legalábbis úgy halottam).

Amúgy ha télleg kihozzák azt a +90%-ot akkor is eléggé sietős ez a geforce 9 az nvidia-tól,
át kelett volna sztem gondolni még1X ezt a döntést.

Viszont ha megjelenik lehet lejebb esnek a Gef 8800GT-k ára :)

Live with Xperia ;)

(#252) Aggregátor válasza gtamate2 (#251) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Állítólag a DirectX 10-es alaplapba bele se megy a DirectX 10.1-es kártya (legalábbis úgy halottam).
Mi köze a DX10 vga-nak ahhoz, hogy milyen alaplapba rakod? Ha a PCI-E 2.0-ra gondolsz, az visszafele kompatibilis...

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#253) leviske válasza gtamate2 (#251) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Állítólag a DirectX 10-es alaplapba bele se megy a DirectX 10.1-es kártya (legalábbis úgy halottam)."

Ezt nem tudom hol hallottad, de tudtommal ilyen nincs... :)

Amugy a DX10.1= azzal, hogy az MS ugymond jó útra akarja téríteni az nV-át. A DX10.1 "újításai"-nak a nagyrésze már benne volt a DX10-ben is, csak most szorosabbra húzzák a határokat és így nem térhet el ennyire technologiailag a két cég.

Azt pedig ne is várd, hogy ezek hatással lesznek a 88GT árára. A 9-es család nagy része a 88GT fölé érkezik meg árban és teljesítményben egyaránt. (olyan 110k< várhatók valószínűleg, de ezt a kellégák jobban tudják) A 9600, ami a 88GT alá érkezik...az meg olcsóbb és gyengébb lesz. Talán a 96GTS lesz egy szinten a 88GT-vel, de akkor meg már inkább azt lesz érdemes venni. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#254) gbors válasza leviske (#253) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 8800GT ára folyamatosan csökken, ahogy ez megszokott, de drámai esésre valóban nem lehet számítani, már csak azért sem, mert az nVidia erősen alulárazta a kártyát, hogy alátegyen a konkurenciának.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#255) Bundás22 válasza gbors (#254) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ha alulárazza több fogy szal nekik nem lesz profitcsökkenés sztem
ezért kell a konkurrencia :R

sztem úgy csinálják mint a 86GT-nél h viszonylag kisteljesítményűa 96gt(a 9800-hoz képest), olcsó de nagyon tunningos lesz, reméljük kiküszöbölik az olcsó hűtőt, lehet a 88GT ennek a karinak a főpróbája volt(65nm, ill a hűtés)

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#256) 7600GT válasza Abu85 (#247) üzenetére

7600GT
(senior tag)

"A nagy terület megjelenítéséhez inteligens LOD rendszer szükséges. A Cryengine eme területe páratlan a jelenlegi motorok közt"

Akkor miben rejlik a Cyrsis brutál gépigénye?

Egyébként nem lehet, hogy az is közrejátszik az nv-re optimalizálásban, hogy az 5way mimd-es felépítésre rohadt nehéz programozni?

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#257) gV válasza 7600GT (#256) üzenetére

gV
(őstag)

Akkor miben rejlik a Cyrsis brutál gépigénye?

abban h nincs optimalizálva csak a Tri SLi-re :)) :(((

(#258) Abu85 válasza gbors (#249) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tipp...
Abból indultam ki, hogy relatíve jól teljesít a G84 chip. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#259) Abu85 válasza 7600GT (#256) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát sok olyan dolog van benne ami rendkívül VGA zabáló. Vegyük alapnak a Very High grafikát. A felületek többségén ott a Parallax Occlusion Mapping (normal map + high map + számítás - kártya legyen a talpán ami elvégzi), minden növény éldetektálással szűrve van, így nem lesznek recések (gyakorlatilag ez egy kis élsímítés a programba építve, csak jobb eredményt ad - MSAA ezzel nem kompatibilis, így néha rondább a képminőség MSAA használatával), a teljes árnyékolási rendszer real-time, és azok az átkozott felhők is komplex 3D-s objektumok, az összes árnyék soft az összes képernyőn megjelenő objektumon Percentage Closer Filterrel szűrve, post process effektek is sokat esznek (motion-blur, napsugarak).

Ezek 5 utas szuperskalár egységek, annyira nem nehéz rájuk programozni. Amúgy ez a rendszerprogramozók feladata, hogy megtalálja a Shader kódban a Co-issue alá vonható utasításokat.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#260) Abu85 válasza Drizzt (#250) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen particle akart lenni, csak tudod az a hülye billentyűzet... :DD

(#261) 7600GT válasza Abu85 (#259) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Tehát akkor, nem az optimalizásálással van a gond?

(#262) Abu85 válasza 7600GT (#261) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az optimalizálás ha nem is példás, de a mai világban bőven elfogadható mértékű lett. A motor felépítésének elveivel van probléma, egy-egy eljárásra már a DX10 kínál jelentősen gyorsabb megoldást is (csak a GF8 azzal nem látszana ásznak).
Az is látszik, hogy mindenhol megpróbálták a legszebb eljárást használni, gyakorlatilag trükkök és komolyabb kompromisszumok nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#263) 7600GT válasza Abu85 (#262) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Mik ezek az eljárások?

(#264) Abu85 válasza 7600GT (#263) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát például a Parallax Occlusion Mapping helyett már jöhetne a Displacement mapping. Ezt valamivel gyorsabban le lehet képezni Geometry Shader alapú eljárásokkal.

(#265) SystemRoot

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Atya, Úr, Isten... Ilyet hogy lehet írni???

"igazából csak kevesünknek van fogalma itt a PH-n a microarchitektúráról"
"a Gf9600 talán úgy a 88GTX-el is versenyre kel(het) tuningolva"
... Taps!:C , meghajlás!:R

Bundás22, te a Hardver világ Istene vagy! ;]

[ Szerkesztve ]

(#266) leviske válasza SystemRoot (#265) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a Gf9600 talán úgy a 88GTX-el is versenyre kel(het) tuningolva"

Elvileg nem fele annyi sp lesz a 96GT-ben, mint a 88GTX-ben? :F

MOD: Kimaradt a 88 :))

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#267) gbors válasza Abu85 (#258) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól? hol? amit én láttam, ott a 8600GTS szépen becsülettel a 8800GTX 1/3-a körül teljesített - ennyit is várnék tőle.
viszont feltűnt egy érdekes dolog (ezen a teszten látszik legjobban, de máshol is belefutottam). mind a Crysis-ben, mind a többi frissebb játékban a 4 "erős" 8800-as kártya (Ultra, GTX, GTS-512, GT) szinte egyformán teljesít, amíg a nagyobb felbontások + AA szét nem rázzák őket - itt dominál a GTX és az Ultra nagyobb sávszélessége. viszont a többi esetben mi lehet a fő bottleneck? miután a GT és a GTS-512 általában a core clock arányában térnek el egymástól, és AA nélkül a ROP-okra nem gyanakodnék, marad a setup / dispatch részleg.
viszont ha jó a következtetés, akkor a 9600GT eddigi meglepő számai lehetnek reálisak is - nem fogja a GT-t utolérni, mert előbb kifogy alóla a shader-erő, de valahol alatta 15-20%-kal megállhat. hmmmm. érdekes lenne.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#268) leviske válasza gbors (#267) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"de valahol alatta 15-20%-kal megállhat."

ÉJJEN!!! ÉJJEN!! Végre lesz a 70-esnek játszópajti!!!! :C

(#269) 7600GT válasza gbors (#267) üzenetére

7600GT
(senior tag)

A 9600GT nem csak egy csonkított G92 lesz? Ha jól tudom nem lesz benne architektúrális változás. Azt hiszem még a nyák is ugyanakkora.

(#270) gbors válasza 7600GT (#269) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4 TP/SP cluster ki lesz belőle vágva, de tudtommal nincs más csonkítás benne. azaz ugyanannyi ROP és ugyanaz a setup / dispatch.

(#271) rumkola válasza Abu85 (#259) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Kérdeznék valamit, mert látom vágod a témát:

Miért van az a Crysis-nál, hogy valami undorítóan gagyisztikus módon pakolja ki az obejktumokat? Így hipp-hopp megjelennek a semmiből? Ilyenért már 1998-ban is megszólták a játékokat és azóta nem is láttam még ennyire szembeötlően rusnya megoldást mint itt?
:F

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#272) Bundás22 válasza 7600GT (#269) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nem hinném, a G84 sem egy csonkított G80, tovább lett fejlesztve
265: erre mit mondjak mester! :R :DDD

(#273) Bundás22 válasza Bundás22 (#272) üzenetére

Bundás22
(őstag)

[link]
hogy a G84 illetve G86 egy teljesen új fejlesztésnek tekinthető, hiszen nem egyszerűen megcsonkított G80-as magokról van szó. Az NVIDIA kicsit fejlesztett a shader-teljesítményen, ugyanis a 8600-as GPU-jában található textúrázók a G80-hoz képest órajelenként kétszer annyi textúracímzési műveletre képesek (G84:8, míg a G80:4).

1127 vs 2281 [link]
ezt a gyakorlat is bizonyítja, teljesítménye fele nem negyede

szal a G92 a G80-as 65nm-es változata, ezért hasonló teljesítményű
a G94 valószínűleg a G84 duplázott változata, tehát 1127*2=2254 ott tanyázik(hat) a 88GTX környékén a gyakorlatban, így okoskodom, tehát ha +90%-ot mondanak a fejlesztők akkor kicsit gyengébb lesz a 88gtx-nél kicsit erősebb a 88gts-nél, viszont ha sokan veszik, akkor nagyon jó drivertámogatottsága miatt néhol elhagyhatja a 88gtx-et, mint ahogy a kezdetben gyenge 86gt is elhagyta a 79GT-t és társait :R

[ Szerkesztve ]

(#274) Bundás22

Bundás22
(őstag)

ebből az következik h akinek még X2-es gépe van, az nyugodtan vehet egy ilyen kareszt
[link]
jó talán egy picit visszafogja de manapság már nem 1X2,6ghz-et látnak a játékok hanem 2X2,6ghz-et például crysis alatt a kétmagos AMD cpu 50-60%-át használja, a teszt idején még csak az egyik magját szvsz, tehát pl crysisnak gyenge gép erős videokaresz kell, kevés játéknak kell az erős cpu gyenge karesz
ha olyan 88gts szintű lesz

(#275) rumkola válasza Bundás22 (#274) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Nyiss egy logout blogot, és ezeket oda írd le légyszi...
Uncsi a szakértés.

(#276) gbors válasza Bundás22 (#273) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

(sóhaj) még egyszer leírom, a Tom's Hardware kumulált táblában rengeteg CPU-limites eset van, nem reális a két kártya összehasonlításához. nézd meg a #267-ben linkelt tesztet, ott egy 3.6-ra húzott X6800 a CPU, az jobban mutatja a 8600GTS és a 8800GTX viszonyát.

(#277) Bundás22 válasza gbors (#276) üzenetére

Bundás22
(őstag)

(sóhaj) ilyen felbontásnál a vram illetve 128bit a szűkös nem a gpu (nagyfelbontáson)
[link] kisfelbontáson nincsenek lemaradva ilyen drasztikusan, amire ezek lettek tervezve
a 96gt-nek egyébként 256 bitje és 512 ramja lesz
látható h 1024ben 1280ban nincs akkora eltérés viszont 1600ban nagyon lemarad
amit te linkeltél mind nagyfelbontású

sóhaj sóhaj sóhaj

[ Szerkesztve ]

(#278) gbors válasza Bundás22 (#277) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szörnyű gyanúm támadt... tudod egyáltalán, mi az a CPU limit? :D ennyivel belinkelhetnél 640x480-as teszteket, ott valószínűleg utoléri a 86GTS a 88GTX-et...

amúgy terhelésben 1440x900 = 1280x1024 (számolj utána). ez pont azért jó összehasonlítási alap, mert ezen a felbontáson a pH!-s tesztek többsége CPU limitált 2.66GHz-en, míg a 3.6-os processzor már nem fogja vissza a VGA-t.

na részemről ennyi, ha ez sem megy át, akkor feladom...

(#279) Aggregátor válasza Abu85 (#264) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem gondoltál még rá, hogy Logout-ra írj ilyen elemzéseket?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#280) Abu85 válasza rumkola (#271) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez szándékos, így lett megírva a motor. A LOD is csak egy bizonyos szintig van használva, ha az objektum távolabb van ennél a szintnél nem jelenik meg. Ahogy növeled a grafikai részletességet úgy csökken ennek a jelenségnek a zavaró hatása.

Aggregátor: Kevés az időm erre, de az IDC-n az érdkességek menüpontban van pár irományom.

Gbors: Hát ez a legionos teszt engem is elgondolkodtatott. Tipikusan problémás a helyzet, hiszen ahány teszt annyi eredmény, így a lehetséges spekulációk is megsokszorozódnak. :DD

[ Szerkesztve ]

(#281) rumkola válasza Abu85 (#280) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Fura egy motorka ez, mert 3Ghz C2D+3850/HIGH beállításon is nagon zavaró.
:)

(#282) gbors válasza Abu85 (#280) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megnéztem pár egyéb tesztet (pH!, firingsquad, computerbase.de), többé-kevésbé mind ezt mutatja. ennek két fontos következménye lehet:
- a 3870X2 és a 9800GX2 igazából jó irány, ha csak taktikailag is - ha megfelelően felturbózzák az AFR-t a driverekben, akkor jól fognak skálázódni, és pont ezt a problémát oldják meg
- nem veszek 8800GT-t :)

(#283) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nah találtam G94 infót. 230mm^2 a die méret. Ez még mindig magasabb az RV670 192mm^2-es nagyságánál. Ennél komolyabb probléma, hogy maga a chip sem túl erős.
Kínos, hogy még mindig az AMD nyerné az esetleges árversenyt.

(#284) gV válasza Abu85 (#283) üzenetére

gV
(őstag)

Kínos, hogy még mindig az AMD nyerné az esetleges árversenyt.

Átkell(ene) állnia az nVIDIA-nak is 55nm-re h ez megoldodjon.

De ez már csak a GF10-nél lehet leghamarabb

[ Szerkesztve ]

(#285) Keldor papa válasza gV (#284) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem mire NV átáll, addigra AMD GPU téren 45nm-nél tart majd.

(#286) gV válasza Keldor papa (#285) üzenetére

gV
(őstag)

valoszinü
az nV-nek az Intelnél kellene kopogtatni a 32nm-ért h 2009-ben már ők legyenek elönyben :D

[ Szerkesztve ]

(#287) Abu85 válasza gV (#286) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gyártástechnológiák cserélgetése nem érne semmit, mert a chipek általában egyéni technológiát igényelnek. Az nV-nek egyedül kell behoznia az AMD-t, itt magára van utalva.

(#288) Szkeptik

Szkeptik
(kvázi-tag)

Valaki tud mondani egy valószínű árat a 9600-ra? Van valami info erről? (ha nincs akkor is lehet tippelni, ha valaki ért hozzá! :) )

Azon kívül tudni valamit arról, hogy az AMD új kártyája mikor érkezik? Vagy a HD38xx az új karijuk?

[ Szerkesztve ]

AsRock N68C-GS UCC; AMD Athlon II X4 645 @ 3,0GHz; Gigabyte HD4670 512MB DDR3; 4GB Kingmax DDR3-1333

(#289) gV válasza Szkeptik (#288) üzenetére

gV
(őstag)

a 9600 árát 30e Ft-ra saccolom

az amd-nek jön a 34xx az alsó 36xx a közép és a 3870x2 a felsőkat-ba

(#290) leviske válasza Szkeptik (#288) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem a 9600-ra nincs tippem, de amik az ellenfelei lehetnek (mivel a konkrét erejét nem ismerem) azok valószínűleg ezek lehetnek: HD3690 115$, HD3850 150-200$, HD3870 200$< :)

(#291) rumkola válasza gV (#289) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

én meg minimum 40-re

[ Szerkesztve ]

(#292) Bundás22 válasza gV (#289) üzenetére

Bundás22
(őstag)

a 9600 árát 30e Ft-ra saccolomszép lenne, sztem azért kicsit több

(#293) leviske válasza Bundás22 (#292) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát már elnézést kérek, de nehogymár egy középkategóriás kártya 30/40k-nál több legyen!!!! Ez azért már picit abszurd lenne...illő lenne a 8600-as árára megérkeznie. :((

MOD: max a 96GTS-nek lehet létjogosultsága 35k fölött. (szvsz)

[ Szerkesztve ]

(#294) rumkola válasza leviske (#293) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

7600GT és a 8600GT is 50K felett kezdett. Más kérdés, hogy rohamosan estek az áraik.

(#295) Bundás22 válasza leviske (#293) üzenetére

Bundás22
(őstag)

...illő lenne a 8600-as árára megérkeznie miért is? ha közel 2X akkora teljesítményű? LoL

#294: tévedsz, banditnál már 2007 tavaszán vagyis megjelenéskor volt 29K a leadtek 86GT, a 76gt 50K volt a 66GT állítólag 80K volt megjelenéskor, hiába egyre olcsóbbak

(#296) leviske válasza Bundás22 (#295) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Innentől akkor az is LOL, hogy a 88GT fele annyiba kerül, mint a GTX és elég közel jár hozzá, vagy a g92-es GTS 70/80k és lenyomja...vagy az is LOL, hogy a HD3870 egy szinten van a nálánál ~kétszer drágább HD2900XT-nél.

És a legnagyobb LOL, hogy elkezdek veled vitázni, mikor ismerem a következményeit... :o :DDD

(#297) rumkola válasza Bundás22 (#295) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

8600GTS valahogy 55K volt megjelenéskor, úgyemlékszem.

(#298) Bundás22 válasza leviske (#296) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jó fene se tudhja mennyi lesz Magyarországon
lehet neked lehet nekem lesz igazam, ezt nem tudhatjuk, én 30 és 40K közé teszem, bár a valós teljesítményét/tunningolhatóságát sem ismerjük, lehet több is itthon sok tényező befolyásolja

hogy a HD3870 egy szinten van a nálánál ~kétszer drágább HD2900XT-nél.azért ez túlzás :U

#297: a 86GT viszont banditnál 29K volt még mielőtt kapható volt(az alap nem OC-s), már föltűnt az árlistában. GTS-re nem emléxem

[ Szerkesztve ]

(#299) Drizzt válasza leviske (#293) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem értek egyet, ha igazak a korábbi eredmények, meg adatok, akkor bizony tuti nem lesz 40 alatt legelején.

(#300) leviske válasza Drizzt (#299) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a 96GT 40k+ lesz akkor a 96GTS mennyi lesz? :F
Az viszont érdekes lesz, hogy ha a 600-as család most könnyedén belibben a jelenlegi 800-as család teljesítményére (gondolok itt a GTS320/GTS640/GS/GT-re), akkor hogy tud majd az új 800-as család akkora teljesítménybeli eltérést mutatni, mint amekkora árrés lesz köztük. :F

(#298) Bundás22: "hogy a HD3870 egy szinten van a nálánál ~kétszer drágább HD2900XT-nél.azért ez túlzás " <<< nem hiszem, hogy tulzás, bár ha hozol fel érveket akkor elfogadom. Az én érveim azok, hogy a 70-es már a tesztek többségében XT fölött teljesít. Árban viszont megközelítőleg a fele, mert a XT ahol még lehet kapni, ott 80/100k között van, a 70-es ára pedig mostanra kezd 50/55k környékére csillapodni. :R :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.