Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Abu85 válasza Keldor papa (#197) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az FP32-es textúraformátum nagyon kis része a DX10.1-nek. Jóval komolyabb változások vannak benne. Az egész DX10.1 szerintem alibi, mert az nV DX10 karija valójában nem igazán DX10 rendszer (úgy mondanám, hogy elméletben az, gyakorlatban megkérdőjelezhető). A DX10.1 olyan mértékben terjeszti ki a fícsőröket, hogy az nV-nek kötelező legyen átgondolni az elképzeléseit. Nyilván azért nem támogatják, mert át kellene tervezni szinte az egész G80 architektúrát.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#202) gV válasza Abu85 (#190) üzenetére

gV
(őstag)

elsem indul :U
ha ez csak ATin megy, jó h egy GeForceos topikban teszed közzé

(#203) Csiborbogár válasza Keldor papa (#200) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy 8900 esetleg. ;)

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#204) Bundás22 válasza dokar (#189) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ebből nem lesz semmi a gyakorlatban és nem is volt, de ha te erre izgulsz

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#205) Abu85 válasza gV (#202) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Régebben futtattam nV-n. Ezek szerint az új driverek nem futtatják a progit.
Érdekes hozzáállás ... mit tesznek, majd ha egy játékba raknak hasonló eljárást? :F

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#206) dokar válasza Bundás22 (#204) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#190-ben linkeltek neked vmit, ott erősíts :D

extra

(#207) gV válasza Abu85 (#205) üzenetére

gV
(őstag)

ird már melyik volt az (ha emlékszel, nekem 168.25 van most), felteszem azt megnézem azzal
egyébként a right mark dx10es verziója nem jó? (abba vannak a Gs tesztek a másikat nem tom) mert az fut

hány hónapja volt? abbol már kisakkozom h melyik driver lehetett

[ Szerkesztve ]

(#208) Bundás22 válasza dokar (#206) üzenetére

Bundás22
(őstag)

persze ati bácsi írt egy jó progit :DDD
az összes többiben érdekes módon az nvidia feszít :P

(#209) Abu85 válasza gV (#207) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Annál biztos régebbi volt, valamikor 2007 június végén futtattam le, pontos napot nem tudok már.. :(
A Rightmark DX10-es Heavy GS terhelése semmi ehhez képpest. Itt 80%-ban GS a számítás alapja, nagyon magas Stream output terheléssel.

(#210) Abu85 válasza Bundás22 (#208) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Úgytudom a Microsoft kérésére írta, hogy bemutassa a DX10 GS-ben rejlő dolgokat.

(#211) Bundás22 válasza Abu85 (#210) üzenetére

Bundás22
(őstag)

hehe érdekes ott virít az amd-ati logó a pdf fájlon
ezen nem átlátni :(
lehet h süti vagyok de mi ez? Hol lehet elindítani?

[ Szerkesztve ]

(#212) Drizzt válasza leviske (#198) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Legújabb infok szerint a gf10(valójában inkább GT200 már a neve) is sima dx10 kompi lesz, leghamarabbi lépésük dx11 lesz, de majd jóval odébb van az még.

(#213) gV válasza Abu85 (#209) üzenetére

gV
(őstag)

na akkor az a 158.22es lehetett mindjárt meglesem akkor h azon müxik

akkor ezt jó lenne a PH!-s VGA tesztekbe is bekerülne

(#214) Abu85 válasza Bundás22 (#211) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gondolom azért AMD logos, mert Emil Persson az AMD-nek is dolgozott abban az időszakban. Jól ismeri a DX10-es rendszereket, ahogy elnéztem az írásait.

(#215) Abu85 válasza gV (#213) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Inkább a Call Of Juarez-t kellene betenni, ami ugye ha nem is teljesen, de azért komolyabban DX10-es cucc. :))

(#216) Bundás22 válasza Abu85 (#214) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jól van úgy beszélsz mint egy magyar politikus a végén még néhányan beveszik :W

és hol van az indítófájl ez valami benchmark?

(#217) gV válasza Abu85 (#215) üzenetére

gV
(őstag)

az uj drivereket mindig azon tesztelem :K (már mint ezzel: Call of Juarez DX10 Benchmark)de mindig az jön ki h az alap nv-s uj driverel kb 17fps, mig a xg-s változatával 20-21fps
sajna a 158 csak mostanra jött le majd holnap lesz feltéve

amugy a CoJ 289mb lát a 320-ból, ez vajh mér van :F

[ Szerkesztve ]

(#218) gV válasza Bundás22 (#216) üzenetére

gV
(őstag)

Samples\D3D10\Global Illumination\Global Illumination.exe

(#219) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne tréfáljatok már ezzel a Call of Juarez-zel, az utóbbi időszak bughalmazai között is előkelő helyen áll...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#220) leviske válasza CséZé (#199) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát kérlek...mi értelme volt a DX10-nek? Eddig semmi különbség, megsem értem, hogy az nV miért nem maradt DX9 kompatibilis...Vistán a DX9es játékok is futnak.
A DX10.1-től szerintem azért fél a GeForce, mert (mint már előttem írták) átkéne terveznie az egész architekturáját. Még a DX10-hez sem elég fejlett a nVIDIA, méghogy a 10.1-hez...teljesen más tészta, hogy a játékipar szíve a zöldek fele húz...hisz ő pénzeli őket, még szép, hogy inkább maradnak a "szépítgessük inkább a DX9-et" hozzáállásnál. Bár azt is bekell látni, hogy AMD-nek sem kéne agyondolgoznia magát, ha nevesebb játékok elején vörös logo jelenne meg és nem zöld. Valószínűleg itt már csak az intel vga részlege fog dönteni, hogy mifelé indulnak el és remélem, hogy inkább választja az ATi féle megoldást...akkor legalább elkezdenénk fejlődni. :(

(#212) Drizzt : hát ez szomoró...de várható volt. (ződfíling)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#221) Dare2Live válasza Bundás22 (#216) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"jól van úgy beszélsz mint egy magyar politikus a végén még néhányan beveszik"

Ha nem értesz avval egyet amit Abu85 mond akkor indokolj és ne személyeskedj.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#222) Abu85 válasza gbors (#219) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De mellette szól, hogy a jelenleg ez a gama használja legjobban a DX10-et. Csöppet sem elhanyagolható tény. A legújabb patch-el pedig egy csomó hibát javítottak és kiszűrték az nV Extra quality-t tiltó Forceware kényszerítését is.

(#223) Keldor papa válasza leviske (#220) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát igen, aki még nagy gondot okozhat az NV-nek majd azaz Intel lesz.
X38 SLi vita óta nincs is túl jóban a két cég...

(#224) Bundás22 válasza Dare2Live (#221) üzenetére

Bundás22
(őstag)

[link]
[link]
tessék annyira atis ez a program h nvidia kártyával el sem indul :P
már alapból gyanús h az ikonja is ati logós :(
tényleg azt hiszitek h nvidián jobban fut? szvsz nem kell nagy ész úgy megcsinálni, h az r600 alázza a G80-at :(

(#225) Abu85 válasza Bundás22 (#224) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért ez elég elszomorító. Ez volt ez első DX10-es program. Vajon a többi program futását is gátolják majd? :(

(#226) Bundás22 válasza Abu85 (#225) üzenetére

Bundás22
(őstag)

miért neked elindul? atid van v nvidiád?
igazából lehet hogy az én windows-om szar, vagy vmit rosszul állítottam be...
másnál elindul? :R

(#227) dokar válasza Abu85 (#225) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Inkább majd próbálják hátráltatni a normális DX10 elterjedését. Szeretnék kihúzni addig, ameddig normális karit össze nem hoznak. Így az ATi-nak tulajdonképpen csak az erkölcsi győzelem maradhat, miközben a lét az nV zsebeli be.

extra

(#228) Bundás22 válasza dokar (#227) üzenetére

Bundás22
(őstag)

hehe akkor neked se indul :P
tök gagyi

(#229) Drizzt válasza Abu85 (#225) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Korábban se ment semmilyen ati techdemo hivatalosan semmelyik nv kártyán, s nem amiatt, hogy nv kari. Nem mellesleg a teszt alapján attól függetlenül, hogy Atin vélhetően tényleg jobban fut, az is látszik, hogy egyelőre az it használt GI eljárással normális sebességű játékot nem lehetne még csinálni az r670/600-zal sem, elnézve, hogy csak zárt terű kevés objektumos demo, s nem is marha gyors.
futás közben. Bár mondjuk az a földgolyóbis lehet elég sok polyból áll. :D

(#230) Bundás22 válasza Drizzt (#229) üzenetére

Bundás22
(őstag)

rohanok a boltba ati karit venni lenyűgöző ;] :W
sztem a progi egyből megnézi milyen karid van és nem indítja el magát :U sznob :(((

(#231) Abu85 válasza Bundás22 (#226) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én még megjelenéskor futtatam le GF8-on. Akkor még futott.

(#232) Abu85 válasza Drizzt (#229) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem hivatalos Ati tech demó, hanem MS prezentáció. Azért használ szabvány eljárásokat, mert az MS így kérte.

(#233) dokar válasza Bundás22 (#228) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hehe akkor neked se indul :P

S3-on nem is csoda :DDD
de a kedvedért ma reggel megrendeltem egy HD3850-et. ;]

#230: látod-látod :D

[ Szerkesztve ]

extra

(#234) Bundás22 válasza dokar (#233) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ezt az embert :C

(#235) gbors válasza Abu85 (#222) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyszer rápislantok akkor :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#236) Abu85 válasza Bundás22 (#234) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy olvasgatom a hsz-eket te sem vagy egyzserű eset. :R :DD

(#237) dokar válasza Abu85 (#236) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nemrég olvastam egy ilyet:

Sok Bundás22 disznót győz!
aztán aláírásban is megtaláltam: aláírás

:)

megj: nem én találtam ki ezeket, én csak megtaláltam.

extra

(#238) gV válasza gV (#217) üzenetére

gV
(őstag)

na lement evvel a régi driverel, 1 fpsel

(#239) Abu85 válasza gV (#238) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam anno megvolt a 2 is. :DD

(#240) 7600GT válasza Abu85 (#183) üzenetére

7600GT
(senior tag)

A Crysis hatalmas területet jelenít meg, ezért nem is csodálkozom a gépigényén.
Ezt a hatalmas tájat nem lehett volna shaderekkel megcsinálni?

"A Crysist elnézve gyászosan kevés a teljesítmény, ha a GF8 elveket követjük."
Mármint az rv670-nek gyászosan kevés a teljesítménye?
Bocsi, ha nagyon hülyeségeket kérdeztem. :B

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#241) gV

gV
(őstag)

azon gondolkoztam h a dx10-el elvileg az MS azt akarta elérni h csak az lehet vmi dx10es kari ami megtud felelni MINDEN kitételel, valah ugytünik ez nem igazán sikerült.

Szal az MS nem tartotta magát a kitüzött célokhoz

[ Szerkesztve ]

(#242) Drizzt válasza gV (#241) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért, melyik dx10-es kari nem tud valamilyen dx10-es funkciót? Szerintem mindegyik tud mindent.

(#243) gV válasza Drizzt (#242) üzenetére

gV
(őstag)

az újabb driverel nem megy egy dx10es bemutató a gf8on :U
az a Global Illumination

[ Szerkesztve ]

(#244) VaniliásRönk válasza gV (#243) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az nVidia tiltotta le, mégpedig azért, mert blama hogy ennyire gyenge a GF GS kód futtatásában, nem véletlen hogy a drivereik bizonyos dolgokat is kikapcsolnak egyes játékokban.
Valamelyik cég előbb-utóbb nagyot fog szívni.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#245) gbors válasza Drizzt (#242) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak menet közben kipottyant 1-2 dolog a DX10-ből. pl. DX10.1 4xAA-ra vonatkozó követelménye eredetileg a 10-ben is benne volt, viszont az nVidia képtelen volt megcsinálni (gyanítom, hogy most is emiatt szabotálják a 10.1-et).

VaniliásRönk: tippeld meg, ki fog szívni :( egyfelől sajnálom őket, másrészt az utóbbi időben olyan makacsul ragaszkodtak 1-2 elb***ott döntésükhöz (kiemelve az ALU:TEX arányt - miből állt volna az RV670-ben megduplázni a textúraszűrőket?), hogy néha már nem is tudok együttérző lenni.

(#246) Abu85 válasza gbors (#245) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pöpet azé az AA-nál több akadály van. Például kell egy teljesen új TMU aminél egy szűrő elé négy mintavételező kell, meg kell azt is oldani, hogy indexelt cube map tömb adatait ne a memóriába mentse, a TCP-n belüli helyhiány miatt.

(#247) Abu85 válasza 7600GT (#240) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nagy terület megjelenítéséhez inteligens LOD rendszer szükséges. A Cryengine eme területe páratlan a jelenlegi motorok közt (lényegében ez az egyetlen előnye a motornak, de nem akarom rontani az üzletüket :D ).
A Shaderek nem igazán erre szolgálnak, azonban a DX10.1 lehetőséget ad a LOD szintek egyéni definiálásának, így némi szabadságot adva a programozó kezébe.

A GF8-ra fejlesztették az egész rendszert, azért gyászos a GF8 alatti teljesítmény. Ahogy elnézem a legjobban a textúraszűrés sebessége a gyenge pont minden karinál. Az RV670 ilyen szempontból helytáll, mivel közel negyed akkora elméleti szűrési teljesítmény mellett alig marad le. A minimum FPS mérések pedig egyenesen a Radeonnak kedveznek.

(#248) Abu85 válasza VaniliásRönk (#244) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GS kódnál érdemes egy részletet figyelembe venni. Két féle típus létezik a Practicle és a Pipe alapú. A Practicle tipikusan kis Stream output terhelést eredményez ami belefér a GF8 tűrőképességébe, így a sebesség ezek mellett elfogadható. A Pipe típusnak lehet nagy (pl.: Rightmark DX10 Heavy GS) illetve nagyon nagy (fenti demó :)) ) a Stream output terhelése. Minél nagyobb ez a terhelés annál kevesebb Stream proci dolgozik egy TCP blokk-on belül. Ezért esik főleg vissza a teljesítmény.

[ Szerkesztve ]

(#249) gbors válasza Abu85 (#246) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, csak ezeknek a dolgoknak a feleslegességéről nem hirdeti tele a világot az nV, míg a SBAA-ra folyamatosan kiabálnak kígyót & békát.

Crysis téma: miből gondolod, hogy bármelyik nVidia kártya TEX limitbe ütközik? A teszteredmények alapján külső viszonyítási pont nélkül nem igazán lehet megkülönböztetni a TEX és az ALU limitet azon az architektúrán. AA-val már 12x10-ben is legerősebben a memória-sávszél limit érződik, AA nélkül meg egy nagy káosz az egész, minden elméletre fél perc alatt lehet cáfolatot találni :O

(#250) Drizzt válasza Abu85 (#248) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A practicle az particle, mint részecske-alapú, nem? Mostmár unom a vitáitokat, felvettem egy d3d-s játékfejlesztői tárgyat, hátha azután hozzá tudok szólni. :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.