Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) PPSH válasza Tuco Ramirez (#549) üzenetére

PPSH
(őstag)

ja igaz :D de pl egy Crysis-nak low-on vagy medium-on semmi ertelme :(

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#552) Tuco Ramirez válasza PPSH (#551) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

A Crysis egyedi ebből a szempontból, de nagy átlagban nem ez a jellemző.
Egyébként annyira unalmas, hogy mindenki a Crysis-al dobálózik, mintha más igényes grafikájú játék nem is létezne... :(

SC2 ID: Peter 1714

(#553) gbors válasza Tuco Ramirez (#552) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor mondok pár "must have" gépzabáló settinget :)
- FEAR: soft shadows és volumetric lighting
- Bioshock: high quality post processing
- STALKER: dynamic lighting
- Bármilyen autós játék: motion blur (ez mondjuk annyira nem vészesen igényes)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#554) Tuco Ramirez válasza gbors (#553) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ezekkel a grafikai szakszavakkal bajban vagyok... :B Mi a különbség a volumetric és a dinamic lighting között, illetve mit takar a "post processing"? :F

[ Szerkesztve ]

(#555) gbors válasza Tuco Ramirez (#554) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ebből csak a volumetric lighting szakszó, legalábbis ami a konkrét látványt illeti. ez a "térfogattal" rendelkező fényt jelenti, arra gondolj pl., amikor egy kis ablakon besüt a nap, és látod a sugarakat.

a post processing a Bioshockban többek között a motion blur és a HDR.

a dynamic lighting azt jelenti, hogy frame-enként számolja a (mozgó) fényforrások hatását.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#556) Tuco Ramirez válasza gbors (#555) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Értem, így már világos! :) Köszi! :R

(#557) Bundás22 válasza PPSH (#550) üzenetére

Bundás22
(őstag)

lol 1024 már nem pixeles CRT-n miről beszélsz
illetve csak picit lol
19 colosra is rá lehet küldeni, de 17 re is

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#558) PPSH válasza Bundás22 (#557) üzenetére

PPSH
(őstag)

19"-esen gondolom hogy nezhet ki :U meg 17"-esen is eleg gaz nemhogy 19"-esen amin mar az alap 1280 is pixeles. :W

(#559) yoid

yoid
(tag)

Sztem valami nagy gáz lehet a proci gyártás körül , sorra késnek az új cpu-k kiadásával.A yorkfieldek már most kéne , hogy boltokban legyenek, és a crysis game miatt már illene kiadni a 9800gtx-et.Nehogy már 3 db vga sli-ben legyen, hogy menjen ez a baromság full maxon.A ddr3 nak pedig már az árai le kellene , hogy essenek , mert még mindig túl magasak.Szóval új gépet szeretnék összerakni , de nem tudok , mert nincs meg hozzá a megfelelő hardver a boltokban. :Y :F

(#560) Zé_Mester

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

érdekes dolgot találtam. új radiátor vn kilátásban :DDD
WARNING !!! - DO NOT TOUCH

vicces lesz, mondjuk SLI-be, mediterrán országgá válunk :DDD

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#561) keszegduda válasza Zé_Mester (#560) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Én is olvastam, nem semmi... :DDD
Elég szomorú hogy a kor előre haladtával egyre melegebb VGA-kat kapunk, nem így kellene elviekben lennie... :(

(#562) PPSH válasza keszegduda (#561) üzenetére

PPSH
(őstag)

olyan hutessel mint ami rajta van nem is csoda :( x@r szendvics dizajn :W ket farkasszemet nezo GPU kozte a hutessel. :U ez van ezt kell szeretni.en biztos ilyet nem fogok venni. :(

(#563) Bundás22 válasza PPSH (#562) üzenetére

Bundás22
(őstag)

miért és ha 50 ezer 3dmarkot dob és crysis-t ultaán 1600-ba nyomhatod?
és képes lennék a kompromisszumra :))
mondjuk ez senkinek sem szimpatikus az ilyen kazán
talán a finneknél vagy svédeknél sikere lesz, kinyújtod a lábad és melegíti, de braziliában elfognak ezek olvadni :DDD

(#564) PPSH válasza Bundás22 (#563) üzenetére

PPSH
(őstag)

hat max a mostani uj GTS duplajat dobhatja 06-ban(ez kizart dolog)es a mostani villanyaram arai melett egyaltalan nem lesz jo vetel :( az egy dolog hogy kinnt sokat keresnek es tudjak fizetni de itt magyarorszagon x@r a helyzet :W

(#565) gbors válasza PPSH (#564) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ill. én megvárnám, hogy milyen órajelei lesznek - egyáltalán nem biztos, hogy 650/1625/950-en fog menni...

(#566) Zé_Mester válasza Bundás22 (#563) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát felőlem kidobhat 100e pontot is 3DMark-ba, de ha az ÉMÁSZ nem irat a nevére, akkor még ajándékba se kell :DDD
am meg nem értem hogy lehet ilyen idétlen módon kialakítani egy karit, miért nem csinálták úgy mint a 3870 X2-t ???? mert akkor lenne rá esély hogy nomrális hőfokon menjen :U

...................\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///................... ....................\\\--->>> Gigabyte Hungary Product Tester® <<<---///.................... .....................\\\--->>> http://hardverker.hu/cikklista.php <<<---///.....................

(#567) PPSH válasza gbors (#565) üzenetére

PPSH
(őstag)

sztem tobb mint valoszinu hogy a GT orajelein fog menni :K :R

(#568) gbors válasza PPSH (#567) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én kicsit sem lennék meglepve egy 500-as vagy 550-es core clockon...

(#569) PPSH válasza gbors (#568) üzenetére

PPSH
(őstag)

most lattam a HD 3870 X2 alapon 34 fok :Y lehet az nv most ezt jol elbax@? :R

(#570) ktg3 válasza PPSH (#569) üzenetére

ktg3
(őstag)
LOGOUT blog

miért is lenne több??55nm ;)
nomeg amekkora hűtés van rajta..

Még szerencse, hogy nagyon utálom a paradicsomot, mert ha szeretném, akkor jó sokat ennék belőle, pedig nagyon utálom!

(#571) gbors válasza ktg3 (#570) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gondolom, a 34 fok alapjáraton megpörgetett ventivel igaz. terhelve és a venti szabályozásába nem belenyúlva 80 fok körül van. Ill. vannak :D

(#572) Tuco Ramirez válasza Zé_Mester (#566) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Az x2-féle elrendezéssel túl hosszú lett volna a GX2 nyákja szvsz... gondolom cél volt az is, hogy átlagos méretű házakba is beférjen. :U

(#573) Tuco Ramirez válasza gbors (#568) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Én sem. Valahogy kordában kell tartaniuk a hőtermelést...

(#574) Zé_Mester válasza Tuco Ramirez (#572) üzenetére

Zé_Mester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez most nagyon vicces dolog, mert akkor mi volt annó az 8800GTX-el ???
az se épp arról volt híres hogy kicsi.
és ha az 3870 X2-t meg lehetett oldani akkora hosszúra amekkora, akkor nehogy már aGX2-t ne lehessen :F

itt most nv szépen megnézheti magát, mert az GX2 csodája, most nagyot fog koppanni :U

hogy átlagos méretű házakba is beférjen.
aki ilyen karit akar venni, annak sztem lesz pénze normális házra is ;) ;)
minimum lesz egy Stacker méretű háza :U

[ Szerkesztve ]

(#575) AdamNorthWes válasza PPSH (#569) üzenetére

AdamNorthWes
(tag)

A tesztekben a HD 3870 X2 hőmérséklete idle: 53°C, load: 80°C.

'Use your brain and you have a good day.' :)

(#576) Tuco Ramirez válasza Zé_Mester (#574) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Szerintem az nV mérnökei sem teljesen hülyék, biztosan jó okuk volt rá, hogy emellett a "szendvics" megoldás mellett döntöttek. Az, hogy a X2-t meg tudták csinálni úgy, hogy egymás melletti elrendezéssel sem lett hosszabb a nyák mint a GTX-é, az még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a GX2-t is meg lehet. :U

Az, hogy a GX2 hogyan fog teljesíteni az X2 ellenében, majd kiderül a tesztekből. Szerintem nem a teljesítményével lesz egyébként probléma, hanem az árával... de majd meglátjuk.

"aki ilyen karit akar venni, annak sztem lesz pénze normális házra is... minimum lesz egy Stacker méretű háza"

Nem először hallok ilyen véleményt, hogy akinek telik felsőkategóriás VGA-ra, annak egyúttal tutira telik high-end procira, méregdrága alaplapra/tuningRAM-ra, óriási TFT monitorra, 30-50k-s csillivilli házra, 15k-s procihűtőre, 15-20k-s egérre stb. Biztosan vannak ilyenek is, de szerintem az esetek többségében még azok sem szórják ész nélkül a pénzüket hardverre, akik megtehetik, hogy erősebb konfigot építsenek.

[ Szerkesztve ]

(#577) gbors válasza Tuco Ramirez (#576) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

itt csak az a kérdés, mire kell az erős VGA. ha játszani, akkor Neked van igazad, ha vitrinbe (ld. Skulltrail), akkor Zé_Mesternek :)

(#578) gergo19 válasza Tuco Ramirez (#576) üzenetére

gergo19
(fanatikus tag)

Igazad van nekem CM elite 331-es házam van kb 9K nem veszek nagyobbat mert lemértem 30Cm-es VGA még belemegy jó lesz ez nekem bőven.

(#579) Invisibility

Invisibility
(újonc)

A januárban megjelent GameStar újságot olvasgatva az állam ismét a földet túrja. Ugyanis a 9600GT teljesítménye alacsonyabb lessz a 8800GS MONDOM GS!!! alatt. Hát az nvidia elmehet a sunyiba. itt a cikk részlete:
...Emelett napvilágot látottak a középkategóriás, D9M avagy várható bolti nevén 9600GT specifikációi. 650 MHz-es a G92 mag, amihez 256 bites buszon csatlakozik majd az 1800 MHz-en járó, fél GB mennyiségű memória. 64 darab streamprocesszorával valamivel a 8800GS alatt teljesít, működéséhez pedig 6 tűs tápcsatlakozóra lessz szükség, a csatlakozó másik végén, egy 12V-os ágon legalább 26A leadására képes tápegységgel.
MÁR MEGINT NEM LESSZ EGY NORMÁLIS KÖZÉPKATEGÓRIÁS KÁRTYA A 9-ES SZÉRIÁBAN!!!!

Szasztok

(#580) gbors válasza Invisibility (#579) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem nem érdemes előítéletekkel élni a nevek miatt - a 8800GS a 8800GT alatt van kb. 20-25%-kal, és a 9600GT is kb. ennyire lesz gyors (helyenként jobb, helyenként rosszabb). ez azért annyira nem tűnik rossznak.
mellesleg a 9600GT az D9P :D

(#581) Def26 válasza Invisibility (#579) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

Azért a GameStar sem egy hardver szaklap, sokszor elég nagy f@szságot írnak...

Origin:attila4go

(#582) Keldor papa válasza Invisibility (#579) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

GameStar és a hardverek? Ugyanmár... annyira értenek ők a hardverekhez, mint én a 30. századi robotokhoz...

(#583) P00By válasza Keldor papa (#582) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

És sajnos nem is leszel :( :DDD

(#584) Bundás22

Bundás22
(őstag)

ez a GX2 milyen magokkal lesz G92*2?
vagy újfajta gpu-k?

(#585) gbors válasza Bundás22 (#584) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

G92-450-es magokkal. miután a GTS-512 a G92-400-as, kíváncsi vagyok, mi lesz más...

(#586) Csiborbogár válasza gbors (#585) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Sejtésem szerint válogatott GPU-król van szó, azért a 450 utótag.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#587) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor most elvileg a GX2 55nm-es gpu-kal készül, vagy 65??? :F

MOD: ha végül 65nm-en készülnek majd, akkor nem lesz nagy árverseny...ha már GT-vel nem tud lefele lépkedni (nem mintha jelenleg kéne) , akkor a GX2 ára sem fog túlnyomóan csökkenni.

Remélem nem lesz igazam és lesz egy izgalmas kis árverseny az AMD és a nVIDIA közt. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#588) Tuco Ramirez válasza leviske (#587) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

65...
55nm-es nV GPU-k szerintem még csak a tervezőasztalon léteznek. :U

(#589) leviske válasza Tuco Ramirez (#588) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor ugyan mitől lesz a 9xxx széria 9xxx???Eddig semmi újításról nem tudok, némi teljesítménynövekedéstől eltekintve. :F Esetleg lemaradtam valamiről? :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#590) Tuco Ramirez válasza leviske (#589) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Jó kérdés... talán kérdezd meg az nVidiát. ;) Elég furán számozzák a karijaikat mostanában. A GT is elég logikátlan számozást kapott, arról nem is szólva, hogy per pillanat 8800GTS-ből két különböző típus létezik. :(
Viszont az tuti, hogy a GX2-n két G92-es GPU lesz, ami 65nm-es csíkszélességgel készül. :K

(#591) gbors válasza leviske (#589) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 8800GT nyugodtan lehetett volna 9800GT is, csak mindenféle marketing mágia miatt (a 8800-as név ereje, ill. az ATI átb***ása) 8800 lett belőle.

(#592) Keldor papa válasza leviske (#589) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az ATi miatt lettek 9xxx-ek.
A 8800GT és 8800GTS G92 = a 9800GT-vel és 9800GTS-el, csak az nVidia későn jött rá, hogy az ATi-nak nagyobbak a számai...
Ez is csak marketing... aki nem ért hozzá azt hiszi, hogy az ATi jobb, mert ő váltott 2900-ről 3800-ra, de az Nvidia meg még mindig 8800 néven van.

(#593) leviske válasza gbors (#591) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ill. az ATI átb***ása"

Az ATi csak számozást váltott... :U :P Mondjuk én marketingre nem fognám (de ez nézőpont kérdése) , a 8800 név miatt lett volna kezdettől nagy ereje a 9800-asoknak. (szvsz)
Bár valószínű, ha az AMD időben bejelenti a számozás váltást, akkor már valószínűleg rég a 9800GS/GT/GTS/GX2 topik gazdagítaná a videokártya topikok családját. :)

(#592) Keldor papa : azért mondjuk az ATi-t sem lehet annyira okolni... az nV-t senki nem kénszerítette, hogy a kártyáit ne 8850, vagy 8900...esetleg 9800 néven adja ki... nem lehetlen szerintem az sem, hogy némi marketing (ahogy azt gbors is említette) szerepet játszott az elnevezésekben, de én inkább max arra tudnék gondolni, hogy irtózatosan sokat beszéltek a 8800GT-ről, mint jó árú, jó teljesítményű vga... amivel semmi baj nincs, de nem szólt volna akkorát, ha nem a 88GT veri meg a 88GTS-t és teszi feleslegesen drágává a 88GTX-et. Ezekkel mind hírnevet szerzett magának, amit 98GT néven...esetleg 89GT, vagy 8850GT néven nem tudott volna elérni, mert majdhogynem alap elvárás lett volna. :)

Sőt, az sem lehetetlen, hogy ha 88GT név helyett mondjuk 98GT nevet kapja, akkor inkább a hosszú várakozás és a rossz hűtő lesz a hírnevének az alapja. :)

[ Szerkesztve ]

(#594) gbors válasza leviske (#593) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Az ATi csak számozást váltott..."

nem erre az átb. irányra gondoltam :) a 8800GT név arra (is) szolgált, hogy a konkurencia elképzeljen egy, a 8800GTS-nél mondjuk 20%-kal lassabb kártyát.

(#595) Tuco Ramirez válasza gbors (#594) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Nehéz elhinni, hogy ilyen olcsó trükkel félre lehessen vezetni a konkurrenciát... :(

(#596) gbors válasza Tuco Ramirez (#595) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy nagyon rövid időszakot kellett áthidalniuk - a 8800GT bejelentésétől / kiszivárgásától addig, amíg az ATI-nak már nem volt lehetősége a 3800-as kártyák paramétereivel variálni. Ez a része szerintem be is jött a dolognak, csak a negatív hatások végül nagyobbak lettek, mint amit ezen nyertek...

(#597) leviske válasza Tuco Ramirez (#595) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Attól függetlenül az ATi roadmap-jén a 8800GT ellen a HD3850 szerepel, a HD3870 a GTS ellen, a HD2900XT a GTX ellen a x2 pedig az Ultra ellen. :)

(#598) leviske válasza leviske (#597) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amugy jól látom, hogy a GX2 csak egy egyszerű 2kártya sli-ben megoldás? :F Vagy az lőző GX2 után nem is kéne csodálkozni? :F

(#599) AdamNorthWes válasza leviske (#598) üzenetére

AdamNorthWes
(tag)

Hát persze! Ezért GX2 és ezért lehet quad sli :)
Ha nem két nyák volna összekapcsolva akkor nem is GX2 lenne.

'Use your brain and you have a good day.' :)

(#600) leviske válasza AdamNorthWes (#599) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor mostmár értem, kösz! :) :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.