csak az felfoghatatlan a szamomra hogy mire fel ez az elnevezes?es hogy 12 ROP-al es 64SP-vel hogy kepes olyan teljesitmenyre? 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

csak az felfoghatatlan a szamomra hogy mire fel ez az elnevezes?es hogy 12 ROP-al es 64SP-vel hogy kepes olyan teljesitmenyre? 
Szerintem az elnevezés abból fakad, hogy biztos az nV is számozást vált.
Amugy meg a 8800GTS vs GT-ből pedig szerintem kiderült, hogy annyira végzetesen nem számít nV oldalon az sp...ha a játékokban számítana, akkor az ATi magasan verné az GeForce-okat... (HD2600-120sp/HD2900 és HD3800-320sp/HD3800X2-640sp) 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

hat ja de az ATI-val az a gond hogy 320-bol 64 a komplex a tobbi 256 az egyszeru
ami sztem NV-nel ugye 128 az mind komplex
Akkor meg azt nem értem, hogy hogyan tudta megverni a HD2900XT a GTS640-et annyi helyen, mikor a GTS-nek (ha jól tudom) 96sp-ja van és jóval magasabb órajelen ketyegnek. 
(#505) PPSH : valami oka biztos van annak, hogy az ATi nem fektetett túl nagy hangsúlyt a komplex sp-kra.
Bár nem vagyok szakértő..bár az lennék.... 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

ha mind a 320 komplex lenne
akkor lenne bajban az NV
Az Nvidia nyakán nem marad egy darab G80-as sem valószínűleg, max. a kevésbé előrelátó kereskedőkén. Az Nvidia már valószínűleg kisöpörte a G80-as raktárat, volt ilyesmiről szó hírekben.
Nem tudom, a gtx dátum honnan jött, én még nem láttam rá, de R700-at Q3 elejére ígérnek.
Illetve akkor, ha ATI programozói tudnák mit kezdjenek ezzek az elosztással... 
Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
16 ROP van benne (a 8800GS-ben van 12), így az AA teljesítménye még a 8800GT-t is megelőzi. másrészt a 8800-as kártyákat előbb fogja meg valamilyen más limit, mint hogy kifulladnának shader kapacitásból, ezért nem lesz messze tőlük a 9600GT sem.
amúgy az ATI kártyákban valóban 256 "egyszerű" és 64 "komplex" SP van, viszont az nVidia kártyák SP-i mind "egyszerűek".
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Nem kevered a RV770-el? 

Csak képletesen értettem a dolgot
. CSak felettív bosszantó volt dolog hogy szinte ugyanazt kiadja féláron . Persze ez így működik a számtech-ben csak éppen nem ilyen kevés időn belül .
Attól még a GTX nem vesztett a tudásából, hogy kijöttek olcsóbb alternatívák.
Egyszerűen a kereskedőknek bekéne látnia, hogy olcsóbban kéne kiárusítani...egy szem sem maradna a nyakukon.
Valószínűleg még a veszteség is kissebb volna, mint, hogy a nyakukon maradjon az összes. 
Azért 1 év az nem olyan kevés idő.
2006. novemberi a GTX, a GT 2007. októberi.
Attól függ, hogy nézzük, mert R700 egyszerűen 2 db rv770 egy nyákon, mint az R680 a két rv670-nel.

Van valahol forrás arra, hogy a GTX év végén jön?
"...I'll never stop looking..."
Nem hinném, akkor már majd rég a gt200-nak kell jönnie...

Én sem hiszem, hogy év végéig kéne várni. Eredetileg 2008 február volt a dátum, aztán bejelentették, hogy csúszik márciusra.

"másrészt a 8800-as kártyákat előbb fogja meg valamilyen más limit,"
Milyen más limitre gondolsz? A HD-k messze lehagyják shader teljesítményben a 8800asokat. Szerintem pont a shader kapacitás a limit.
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

PS-ben (egyszerü és komplex) és egyszerü GS-ben is jobb a GF.
[ Szerkesztve ]
A 4 "nagy" 8800-as kártya (GTX, Ultra, GT, GTS-512) az újabb játékokban majdnem egyformán teljesít, pár % van csak közöttük, holott a GTS-512 magasan erősebb shaderben a többinél. A GT-t és a GTS-512-t visszafogja a memóriasávszél is, de a GTX meg az Ultra abban sokkal jobbak, mégsem bírnak "elszakadni". Szerintem a triangle setup és a feladatütemezés környékén van a probléma forrása (magyarul: a scene-ek komplexitása túl sok a kártyáknak). Ezért fog egyébként a 9600GT nem olyan sokkal a 8800GT alá érkezni.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

A 8800GTS hány gflop/s-t produkál MADD-al? (áhhh ez elég pongyola fogalmazás, léci javítsatok ki) Legjobb tudomásom szerint 350-400 gigaflop/s környékén. Az nem sokkal több mint amennyi a GTX-nek van.
GTS: 416
GTX: 345
Ehhez képest a tesztek nagy részében a GTX van elöl...

Hát igen mert a gtx-nek nagyobb a memsávszéle. Egy c2d proci is lassabb lenne ha edoramokat pakolnánk mellé.
'Use your brain and you have a good day.' :)

Hőőőőő ez nekem eddig, hogy a fenébe nem tűnt fel?
Nah mindegy... De valahogy nem hiszem, hogy az a +128bit lenne a fő előny a GTX-nek.

Akkor mi más? Talán lehet h az alacsonyabb órajel? 
Más pedig nincsen, ami a javára előny... Leszámítva a 768 mega ramot, de valószínűleg egyelőre a több ram a gts-en nem sokat gyorsítana.

Sőt ugye a g92 magban már egyforma mennyiségben vannak a textúracímezők és a textúraszűrők. Szal a
GTX:
32 textúracímező,
64 textúraszűrő
GTS(g92):
64 textúracímező,
64 textúraszűrő
És erre például azt mondták hogy néhol komoly előnyt jelenthet.
[ Szerkesztve ]

Nah jó, azt hiszem meggyőztetek.
Mindenesetre nekem továbbra is furi a dolog... De ez csak az én egyéni szociális problémám. 
sokat nem ér a G92 ezekkel a plusz címzőkkel, a 32 is bőven elég.
igen, a GTX-nek sokkal nagyobb a sávszélje, attól van elöl. olyannyira, hogy:
GTX: 86.4 GB/sec
GTS-512: 60.8 GB/sec
ez meg egy 40%-os különbség, ehelyett a játékokban van mondjuk 3%...

Hát nem tom itt PH-s tesztben azt írták hogy van előnye.

Mikor jön ki a 9800 gtx ? Olvastam , hogy márciusban jön.akkor most nem akkor jön ki?

Utánanéztem, legelőször 2007 novemberre ígérték a GTX-et, utána idén februárra és most állítólag márciusban jön. De ez nem biztos.

Igen én is márciusról olvastam aztán majd kiderül. 
Sztem amikor kijön a 9600gt meg a 9800gx2 február 14-én akkor biztos fog valamit mondani az nvidia a gtx-ről.

a gx2 (is
) márciusban jön

az ATI kártyákban valóban 256 "egyszerű" és 64 "komplex" SP van, viszont az nVidia kártyák SP-i mind "egyszerűek"
Ha így van, akkor hogyan lehet a számolási teljesítményt tekintve nagyjából pariban 128 db SP 320-al? 
[ Szerkesztve ]
SC2 ID: Peter 1714
(#536) keszegduda válasza Tuco Ramirez (#535) üzenetére

Mert a shader órajel nem mindegy hogy hogyan alakul...NV esetében bőven 1GHz felett, ATI-nál pedig bőven 1GHz alatt...számold ki ha ATI VGA-ja menne NV órajelen 320stream procival hogyan repesztene elméletben. 

hulyeseg
most dobja majd ki a GX2-t az nv aztan ra egy honapra mar jonne is a GTX
az nv se bolondult meg teljesen.jopar darabot meg el fog adni a GX2-bol es amikor ugy erzi hogy elegge megszedte magat es mar megkopott a GX2 majd akkor dobja ki a GTX-et
vagyis kb ev vege 
(#538) Tuco Ramirez válasza keszegduda (#536) üzenetére

Valóban, erről teljesen megfeledkeztem.
Nálad a pont. 

A GTX legutóbbi infók alapján 2008 Q2 vége Q3 elején jön értelemszerűen az Ati RV700-assal eg időben. Nem fog most márciusban megjelenne az biztos 
(#540) keszegduda válasza Tuco Ramirez (#538) üzenetére

Néha én is tudok "nagyokat" mondani...
Annyi a baj hogy ATI-nál a GPU órajel megegyezik a stream procikéval és ha tuningolod, akkor lineárisan növekszik együtt a kettő, ellenkező esetben az NV-nél, ahol aztán vannak órajelek és azok nem arányosan változnak. Lényegében ennyi az NV ereje nem több... 

Az előző hozzászólásomat alátámasztva: [link] Elég érdekes irányban megy a Nvidia, inkább a több GPU-s megoldást kéne erőltetni.

250W
WTH
a villanyszamlat majd remelem ok fizetik 

fudzilla
nem venném készpénznek 

Nem lenne gond ha csökkentenék a csíkszélességet, csak lassan abba a problémába ütköznek majd idővel hogy olyannyira miniatürizálják a GPU-kat, hogy nem tudják elkerülni az áram szivárgásokat, de majd csak rájönnek vagy már rá is jöttek. Ezért toporognak egy helyben 55-65nm-en meg ugye a üzlet/marketing miatt.
250W az már elég sok...lassan egy kisebb villanymotor szintje és ez csak 1 VGA. 
MOD: Ja és nem kell venni csúcs VGA-t, elég egy 3850-8800GT szintű kari. 
[ Szerkesztve ]

ezt beszeld meg a jatekfejlesztokkel
ha le tudod zsirozni hogy eleg legyen egy 8800GT vagy HD38** legalabb 2 evig akkor hajra.
csak sajna ez nem igy mukodik.
ha el akarja valaki inditani pl:mondjuk majd a Far Cry 2-t(csak egy pelda)emberi folbontasban(min 1280x1024 sztem ez ala nem erdemes menni)akkor igenis meg kell vennie a nagyfogyasztasu monsztat hogy normalisan fusson a game
ez van ezt kell szeretni 

ha a második kép nem összevágva van, akkor megeszem a kalapom! 

De, az összevágott kép. Az Apache eredetileg háttérkép volt, nekem is megvan 
---

Szerintem egy évig elég lesz mindkét VGA. Egyébként nem muszáj feltétlenül minden játékot maxon tolni, főleg ha olyan effekteket/részletességet kapcsolsz be, amiket csak kigúvadt szemmel, nagyítóval, a monitort 5 cm-ről nézve tudsz megkülönbözetni. ![;]](/dl/s/v1.gif)

az 1024-el csak az a gond hogy pokolian kicsi
es mar nem is nagyon latok uj 15"-os monitorokat(javitsatok ki ha tevedek)es a mostani 17"-es moncsik arait elnezve nincs is sok ertelme
akinek mar legalabb 3 eve(pl nekem)van 17"-es monitora annak mar az 1280 is gagyi
a 21"-os arai meg mindig magasak,a 24"-esrol meg nem is beszelve
egy kis idevago tema.itt van magyarul is a fogyasztasa a GT200-nak