Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Tuco Ramirez válasza leviske (#450) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

:)

SC2 ID: Peter 1714

(#452) syn7h37ic válasza leviske (#450) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az azért elgondolkodtató, hogy több mint egy év után tudott erre a teljesítményre jutni az Ati. Ehhez is duál GPU kellett. És szomorú, hogy nem megy jobban, mert lehet, hogy miattuk csúszik a GX2, mert nem látja értelmét a zűd cég, hogy siettesse a kiadását. De lehet, hogy tényleg van vele valami gáz, és azért csúszik.
Viszont az X2 eléggé jó áron van.
Jó lenne végre egy igazi kiélezett csúcskategória. A középkategóriát viszi az Ati, legalább is az árai ott jobbak.

(#453) bbchris

bbchris
(senior tag)

3DMARK06 eredmény : Biztos hogy be volt kapcsolva rajta mindkét chip :D Ez iszonyat pocsék pontszám egy 2 magos cucctól . Itt most vagy tényleg ennyire sz*r a kari vagy nem volt hozzá normális driver vagy valamit elbaltázott aki tesztelte . 14100 pötty ezt egy 8800 GTS is eléri ha kellőképpen fel van húzva .

(#454) leviske válasza syn7h37ic (#452) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt bevallom, hogy nehezen jutott el erre a szintre. De azt viszont meg kell hagyni, hogy mind a két cég más technologia felé indult el. Az ATi egy gyökeresen más architekturára fektette a hangsúlyt...egy olyanra, amit a MS várt. Ezért is jött ki a DX10.1... hogy az nVIDIA-t is rákénszerítse a R600 féle architekturára és ezért is döntött ugy a nVIDIA, hogy a DX10.1 várhat (és ezért is várja a két cég a DX11 megváltóként).

A csúcskategóriát pedig szerintem már valószínűleg a többmagos karik fogják uralni (szvsz) ... sokkal olcsóbb kihozni egy felső-közép/középkategóriás chipet és annak megkkettőzésével egy felsőkategóriást, mint külön fejlesztgetni és akkor még a hibásakkal nem is tudnak különös képpen mit csinálni, max olyan megoldásokat kitalálni, mint amilyen a 29PRO/GT illetve ami a GS lesz (valószínűleg) ....

(#453) bbchris: nem hinném, hogy jelenleg lenne megfelelő driver a GX2-höz...még a X2-höz sincs. :) És azt se feledd, hogy elvileg (nem tudom biztosan) a 9600GT-n használt chip-ből lesz rajta kettő. A 9600GT pedig elvileg a 88GT alá érkezik, tehát a 88GT SLI alá kell valahova tájolni. :F

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#455) Stalker-2572 válasza Neoteric (#448) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Tudom miről beszélek ;] Nálam nem működik a több fps, jobban találok bemagyarázás :(

All Black...

(#456) decibel válasza leviske (#454) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

A gx2-n g92-k lesznek.

"you are a monkey poo-poo"

(#457) Invisibility

Invisibility
(újonc)

FPS ide, FPS oda. Én már toltam végig 15-20 FPS-el gamet. Pl. MoH Airbone ahol a readme.txt file-t olvasgatva látam hogy bla-bla-bal 7300GT bla bla bla NOT SUPPORTED. Gondolom ez nem jelent jót. De kiaggattam. Pl a STALKER nállam egy VGA-val medium beállításokkal 25-30 FPS-t produkál. Mondjuk úgy hogy élvezhető is. De ha berakom a másik VGA-t akkor érdekes mód 7-11 FPS. Ami eléggé sz@r. Vagy a CoD 4. Egy VGA-val ugyanakkora FPS számot produkál mint 2 VGA-val. Pedig az SLI -yes-re van kapcsolva. Érdekes mi? És nem tudom miért van ez. Van egy LG L1718S nevű monitorom. Egyik helyen TFT a másik helyen LCD-t írnak rá. Most melyiknek higyek? Sok itt az átb@szás...Túl sok. Néha jó az SLI, néha nem. Néha csak az ATITOOL segít (moha). És kérdem én hogy igaz az hogy az SLI csak akkor működik ha a játék is támogatja? Vagy hogy működik ez? Mert szerintem itt sem stimmel valami. Hogy SLI-s configot mégegyszer nem veszek az is biztos!

Szasztok

(#458) Dare2Live válasza bbchris (#453) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3dm06ot én nem nézek ellenben majd akarok játszani. És FPSben egy $600os 8800ultrat csúnyán elveri ez a $450os Ati még az első "nem tökéletes" driveréval is.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#459) rocket válasza KillHates (#439) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Meg ebben az orszagban se lesz 120k+afa az X2, megjelenes napjan mar lehetett kapni kiskerben nemeteknel 380euroert, legtobb marka 390-400 euro korul van ahol kaphato, megha ehez hozza adod a Magyarorszagi valosagot akkor is max 110k korul lesz bruttoban kiskerben.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#460) kutyatm válasza rocket (#459) üzenetére

kutyatm
(tag)

én meg hiszem ha látom....

http://hardverapro.hu/apro/minosegi_vizhutes_cuccok/hsz_1-200.html

(#461) Drizzt válasza rocket (#459) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Msi oc 113, de ez az egyik legdrágább, rendelni bazárban Sapphire-t 95-ért lehet. Term. bruttó mindkettő.

(#462) kutyatm válasza kutyatm (#460) üzenetére

kutyatm
(tag)

bocsi egy kicsit utánna jártam es tényleg:
HD 3870x2 1GB 2 év garis és 103.000HUF
MSI 3870x2 1GB OC 3 év garis és 105.000HUF
de még ide is kell hogy érjen...

(#463) gergo19 válasza kutyatm (#462) üzenetére

gergo19
(fanatikus tag)

A ramiban 95K a sapphire a hétre ígérték, jól lesznek az árak. Február végén már 80-90K körül lesz.

(#464) debut12 válasza Bundás22 (#427) üzenetére

debut12
(fanatikus tag)

és kinek megy 85Hz-en? :F
én a sajátomról beszéltem.

A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....

(#465) Drizzt válasza Bundás22 (#427) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt nem arról van szó, hogy látod-e, hanem pl.: Quake 3 esetén voltak olyan mozdulatok, amiket csak akkor lehetett előhozni a játékból, ha 100-nál bőven több fps-ed volt végig. Pont emiatt raktak be id-nél újabb játékaikban fps limitert, hogy minden gépen ugyanúgy viselkedjen az engine, ne legyen előnye annak, akinek sokkal gyorsabb a gépe.

(#466) Dare2Live válasza kutyatm (#462) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha körbetelefonálsz holnap kapsz ennyiért.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#467) Drizzt válasza gergo19 (#463) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyelőre ha nem legalább 24"-os monitorja van az embernek, akkor viszont nem éri így meg, a GTS 66-ért jobb vétel, mert kisebb felbontásokban 20%-nál nagyobb előnyt átlagban nem tud felmutatni.

(#468) gergo19 válasza Drizzt (#467) üzenetére

gergo19
(fanatikus tag)

Hát igen kb 30% az előnye a GTS-hez képest de ne feledjük a GTS-ben 15%-os tuningpotenciál van min. Mondjuk a X2-is gyorsulni fog az biztos és még nem tudjuk mi a vége. De lassan jön az RV700-és az biztos sokkal jobb lesz mondjuk az még odébb van. Szerintem 80K körül majd veszek egy X2-est valamikor és így kb20K kell majd rádobnom a GTS-re. Ez a csere kb megéri.

(#469) Dj Dekko!

Dj Dekko!
(őstag)

Szerintetek az új GTX mennyivel lesz jobb a mostani karimnál? :S 8800 GTX OC :S
mert akkor már most elkezdek sporolni :D nyításnál azt is megveszem ahogy ezt ;)

(#470) Stalker-2572 válasza Dj Dekko! (#469) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

+80%

All Black...

(#471) Bundás22 válasza debut12 (#464) üzenetére

Bundás22
(őstag)

[I]lol neked megy 120 hertzen akkor maximálisan 120 fps-t tol a képedbe a monitor
egyébként egy nagy átlagot mondtam, ez a tipikus nem tudtam h neked über crt-d van lol
és nem mindenkinek van 2ns-os LCD je se inkább 4-6ms a tipikus átlag ;)
[/I]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#472) kutyatm válasza Dare2Live (#466) üzenetére

kutyatm
(tag)

THX! :R
de azért egy kis nV kártyára gyurok....

(#473) Csiborbogár válasza Bundás22 (#471) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

2ns-os LCD????? :Y
Hol? :DDD
Ja, és látod így kell offolni, nem úgy, ahogy te csinálod... :(

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#474) Bundás22 válasza Csiborbogár (#473) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ja ezt benéztem, annyira nem vágom az LCD-ket nekem CRT van
jó ms örülj a búrádnak

(#475) Csiborbogár válasza Bundás22 (#474) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

És az offal mi lesz?
Azt nem olvastad el?
Megtanulhatnád már ezt is elvégre senior vagy mégiscsak, és égő, ha nem tudsz rendesen offolni... :K

Így sem jó még. :(
Csak szertnélek megóvni attól a vádtól, hogy hsz vadász vagy.

[ Szerkesztve ]

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#476) Bundás22 válasza Csiborbogár (#475) üzenetére

Bundás22
(őstag)

mi van? szürke nem?! félrenyomtam vazz :W
az őstagig úgyse viszem ;)
így jó az offellina? :)) mit piszkálsz aprónövésű vagy vagy mi? gonosz törpe :P

(#477) debut12 válasza Bundás22 (#471) üzenetére

debut12
(fanatikus tag)

most mit vered itt magad? nincs über crt-m, ha vennéd a fáradságot, akkor megnézhetnéd a konfigomnál. Amúgy meg legközelebb megtennéd a szívességet, hogy megnézed mire írom azt amibe utána beleokoskodsz? Mert akkor lehet, hogy leesne, hogy vágom ezeket a dolgokat!

A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....

(#478) Bundás22 válasza debut12 (#477) üzenetére

Bundás22
(őstag)

85hz az egy átlag szvsz, elhiszem hogy egyeseknek 120hz-es is van na

(#479) debut12 válasza Bundás22 (#478) üzenetére

debut12
(fanatikus tag)

Szerintem eléggé általános eset, hogy egy 21"CRT tud jóval 120Hz felett is, és a monitort 1 éve vettem 12.000Ftért.
TFTből csak PVA paneles kellene, de nem adok ki érte közel 200.000Ft-ot.

(#480) Bundás22 válasza debut12 (#479) üzenetére

Bundás22
(őstag)

jó nem erről szólt a vita csak véletlenül a te nevedre válaszoltam nem kell magadra venni :R

(#481) Dare2Live válasza debut12 (#477) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ő Bundás és mindig mindent jobban tud.

(#482) Drizzt válasza Stalker-2572 (#470) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez egy több, mint merész becslés.

(#483) Tuco Ramirez válasza Drizzt (#482) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Leginkább találgatásnak nevezném... :D

SC2 ID: Peter 1714

(#484) bbchris válasza Dare2Live (#458) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Ettől tartok én is . NVidia fan voltam sokáig , de most ahogy látom ha az NVidia nem talál ki valamit de sűrgősen akkor max "ajtó kitámasztó éknek" lesz jó a GX2 vidkari és valószínű én így átlépek az ATI világába mert olcsóbb és jobb lesz ahogy látom , és nekem csak az számít most már hogy jó legyen ha már pénzt ad érte az ember . Pedig reménykedtem az Nvidia tudásában de aztán csalódtam egy óriásit mikor f*szkópé módra GTX szintű karikat adott ki szinte féláron , de valamennyire röhögök is rajta mert így a nyakukon marad egy csomó G80-as GTX amit max "daráléknak" jó lesz . :D

(#485) krómX válasza bbchris (#484) üzenetére

krómX
(őstag)
LOGOUT blog

nálunk van néhány ajtó, küldj nekem olyan kitámasztókat :DDD

"Dehát én a nyomkereső vagyok nem a batman"

(#486) yoid

yoid
(tag)

corsair 520w elég lesz e 9800gtx-nek?Hány ampert igényel a vga?

(#487) Dj Dekko! válasza yoid (#486) üzenetére

Dj Dekko!
(őstag)

:) Majd kiderül, nem hiszem hogy még ilyen pontos adatok lennének rolla!
De mivel hogy 55Nanos szerintem többet TUTI nem fog enni a GTX nél. (én 550W azért beraknák ... 3 tápomat vágta haza a buzi GTX :( ) :F

(#488) gergo19 válasza yoid (#486) üzenetére

gergo19
(fanatikus tag)

A HX520-as Corsair elbír még két régi GTX-el is SLI-ben. Nézd meg a tesztet a Ph-n. :C

(#489) waassy

waassy
(kvázi-tag)

Úgy néz ki a 9800GX2 általában verni fogja a 8800 Ultrát.
Akit érdekel egy kis előzetes, kínai oldalakról összeszedve:

[9800GX2]

Szerintem erősebb a HD3870 X2-nél is.

[www.mygpu.info]

http://www.lolbase.net/eu/2unlimited

(#490) gbors válasza waassy (#489) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha a tesztek hitelesek, akkor nagyon közel lesznek egymáshoz - Bioshockban pl. az X2 jól skálázódik.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#491) Superman válasza gergo19 (#488) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Aham és berakok mellé 2db 500 gigás vinyót, meg egy 1terabájtos külső vinyót, a szokásos házventik tömegét, 2DVD írót, meg amim még van és el sem fog indulni. Tudom itt a PH-n állandóan azt mondogatják, hogy egy 350Wattos táp elég mindenre, de én eleve szkeptikus vagyok ebben. Nézz meg más hardveroldalakat is, ott sem véletlenül tesztelik kissé izmosabb tápokkal.

--R.I.P JuanG--

(#492) PPSH válasza waassy (#489) üzenetére

PPSH
(őstag)

a G92 GTS SLI otthagyja :)) azert nagyon nem valoszinu hogy erosebb lenne az ATI fele megoldasnal :( ezekbol a tesztekbol az jott le.az ATI mar most 100 rugo az nv ha kijon lesz 130 is ha nem tobb :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#493) syn7h37ic válasza PPSH (#492) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Viszont az X2-t is helybenhagyja az CF 3870. Nehéz így jósolni, bár borítékolható, hogy az SLI gyorsabb lesz, anno a 7950GX2 is lassabb volt egy 7900GT SLI-hez képest.

(#494) manutdzoli

manutdzoli
(senior tag)

Mikor jönnek ki ezek a karik?9800gtx,gx2

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#495) syn7h37ic válasza Superman (#491) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

350-es és 350-es márkás tápok között is van jó sok különbség. A lényeg, hogy a 12 voltos ág legyen megfelelően erős, mert attól függ a legjobban a rendszer. Azért érdemes 500W körüli táppal gépet építeni, mert azoknál, főleg az új modern tápoknál a 12voltra gyúrnak elsősorban.
A túl magas teljesítményű táp sem jó, mert ha nincs meg a minimális terhelés amit megkíván, rossz hatásfokkal dolgozik, ami felesleges melegedéssel jár. Paradox módon, de így van. ezért is baromság az ezervattos szörnyszülött táp. Egy jó ötszázas mindenre elég, még a sokterás vinyók, és venti tömegek meghajtásához is. ( de egy venti fogyasztás olyan elenyésző, hogy ha komolyan számolni kellene a ventik teljesítményfelvételével, akkor legalább harminc ventinek kellene dolgozni a gépben átlag venti áramfelvétel 0.05-0.1A wattosítva 0.06-0.12W ) De sosem értettem, hogy mi a bánatnak 2 terabájt HDD egy gépben, ami alapvetően otthoni játékgép.

[ Szerkesztve ]

(#496) PPSH válasza manutdzoli (#494) üzenetére

PPSH
(őstag)

a GX2 most febr-marc a GTX meg ev vege. :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#497) AMATŐR válasza PPSH (#496) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ezek szerint 2008 végéig a GX2 ill. 3870 X2 lesz a leggyorsabb kari a piacon?

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#498) manutdzoli válasza PPSH (#496) üzenetére

manutdzoli
(senior tag)

GTX év vége?De jó :(((

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#499) bbchris válasza waassy (#489) üzenetére

bbchris
(senior tag)

"Szerintem erősebb a HD3870 X2-nél is." - sztem meg pontosan hogy nem fogja . Mind a 3DMArk mind a játékok tesztjei azt mutatják hogy az X2 erősebb lesz na meg ugye olcsóbb . Mert ugye olvastuk hogy 14100 pötty az NV GX2-é igen ám de az 9850 -es procival volt és az ATI topicban most tesztelték és 13100 pötty egy Q6600-ossal az X2 és felhúzott Q6600-al pedig 19000 pötty körül volt tehát elég jól reagál a procituningra és ugye az X2 még nem is volt húzva mivel nincs rá még progi .

(#500) gbors válasza AMATŐR (#497) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, és a 9600GT után túl sok izgalmasra nem lehet számítani őszig...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.