Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

job ha felköti a gatyót az nVidia :DDD tri GPU

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#3002) emre33 válasza beteg (#2998) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Hálás köszönetem előre is

(#3003) donsergiooo válasza beteg (#2997) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát ez szép nagy! Én egyenlőre nem veszek! ..amúgy minek kell ekkora vas?
Nekem az aláírásban szereplő gépemen sem szaggat a Crysis! Nah jó VeryHigh, de pl kódolgatok, tervezgetek, renderelek ..stb. ...és .. :DDD minden nagyon frankó!

Te mire használod a géped? :B

ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

(#3004) beteg válasza donsergiooo (#3003) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

:)
a crysis mondjuk nálam sem szaggatott eddig sem, de most fut úgy, hogy már azt mondom...
mire használom? hát semmire, csak beteg vagyok :DDD
azon kivűl hálózatokat szimulálok. most pl. tök jó, van 4 Windows 2008-as szerverem, 120 userrel, akik folyamatosan bombázzák kereskedelmi adatokkal az SQL-t, BizTalk Server..
de kinyirnak, nem illik ide...
szal kell a kakajó, most gondolkozom, hogy kéne valami iscsi
najó, tényleg...

(#3005) P00By válasza beteg (#3004) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Ja, hálózat szimulálás, az klassz. Szeretem :DD
Azért kell izmos vga :U :)

(#3006) beteg válasza P00By (#3005) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

meg fórumozok is!!! :DDD

(#3007) deicide válasza Kleroo (#2978) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az 1080p-t a dual link dvi csatlakozó is "ki tudja tolni", én is egy dvi-hdmi adapterrel hazsnálom a fullhd tv-t, azonban a hdmi csatolón a optimális esetben a hang is átmegy...a videojel ugyanúgy digitális, mint a "sima" DVI-on keresztül.

When one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion.

(#3008) pucavirag

pucavirag
(újonc)

Sziasztok!
Lécci segítsetek!Nagy dilemmában vagyok,hetek óta nem tudok aludni :)!Szóval eléggé elcsépelt már ez a téma,de hol kérnék segítséget,ha nem itt?Tehát meghívtak egy Crysis klánba,de jelenleg nem rendelkezem megfelelő vassal,hogy beszállhassak,ezért elhatároztam magam,hogy beújítok 1-2 új cuccot:egy C2D E8400-as procira gondoltam,4Gb Geil ddr2-800-as Ram-mal,valami pipec hűtővel,ASUS Maximus Formula alaplappal.A problémám az,hogy nem tudok választani az alábbiak közül:ASUS 8800GTS 512 Mb vagy
ASUS 8800GTX 768 Mb vagy
EVGA 9800GTX 512 Mb.
Sajnos erősebb karikra(9800GX2,8800ULTRA) nincs keret,szóval ezek közül kellene választanom.Lécci segítsetek,hogy a legjobban passzoljanak össze az alkatrészek!Nem szeretnék cserélgetni!Köszi!

NYMJMNYDBFSZMT

(#3009) emre33 válasza pucavirag (#3008) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

EVGA 9800GTX 512 Mb. :R

Bár ilyet még nem tudsz beszerezni, majd 1-2 hét mulva kb...

(#3010) beteg válasza emre33 (#3009) üzenetére

beteg
(őstag)
LOGOUT blog

ami miatt még nem is biztos, hogy jó választás lesz!?
tuti, hogy gyorsabb lesz, mint a 8800GTX? főleg annyival, hogy még 65-ért sem viszik el a fél éves gtx-em? én nem!

(#3011) DemonDani válasza dokar (#2961) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem gondolod hogy kicsit nagy hülyeség belinkelni hogy, 1 game itt van hú milyen jó?!

Abban a tesztben (ha már linkelted akkor ott nézem...) van:

HL2 1920 4/16 3,5%al jobb az X2
HL2 2560 4/16 21%al jobb a GX2
Elég egyértelműen kiderül hogy kapott egy kis terhelést (nagyot) és az nv kilépett a látómezejéből. Amugy talán kicsit nV pártibb már az új HL

UT3 1920 el sem indult a CFX2vel...
UT3 2560 16%al jobb az X2
A játék maga ATi párti. De jobban is ment atin. Mikor elindult...

Quake Wars 1920 4/16 72%al jobb a GX2
Quake Wars 2560 4/16 138%al jobb a GX2
A játék alapból nV párti ugyan, de az ATiknak nincs drivere így lassabb a CF X2 mint 1 X2 :)

Crysis 1920 31%al jobb a GX2
nV párti a gamma, de egyik driver sem volt túl fényes sem nv sem ati... (van egy erős cpu limit gyanum de fogjuk a driverre)

Mivel az egész teszt értékelhetetlen amugy a hatalmas CPU limit miatt... Így nem is hiszem hogy bármely eredménynek nagy jelentőséget kéne tuljadonítani! Talan a QW alatt jó lenne ha menne a CF...(amit én linkeltem ott volt gép is...)

Összegzés:
CF X2 jobb 2szer, 3,5%al és 16%al.
SLI GX2 jobb 5ször, 21%al 72%al 138%al és 31%al! Az ötödik alkalommal az ATi nem volt képes eredményt nyújtani...

Sztem döntse el mindenki maga hogy melyik a hatékonyabb! (meg azt se felejtsük el, hogy az ati már 2hnapja kintvan mig az nv most jött ki... de a driver sztem jobb az nvnek.)

asd fgh jkl éáű

(#3012) syn7h37ic válasza beteg (#3010) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tuti, hogy gyorsabb lesz. A 8800GTS-512 is gyorsabb a 8800GTX-nél, a 9800GTX pedig egy optimalizált, és felturbózott 8800GTS-512.
A használt VGA sajnos már csak ilyen nyomott áron megy. A fejődéssel azonos ütemben zuhan az ára.

(#3013) Arbiter válasza pucavirag (#3008) üzenetére

Arbiter
(tag)

én biztos megvárnám még megjelenik a 9800gtx és aztán döntenék.

(#3014) DemonDani válasza syn7h37ic (#3012) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak alacsony felbontasban gyorsabb a GTS 512 a GTXnél! 1600felett már egyértelműen jobb a GTX a 384bit miatt! Jobban bírja a terhelést. ennyi. :K

asd fgh jkl éáű

(#3015) gbors válasza DemonDani (#3011) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

UT3 1920 el sem indult a CFX2vel...
UT3 2560 16%al jobb az X2
A játék maga ATi párti. De jobban is ment atin. Mikor elindult...

"Epic designed this game with Nvidia hardware in mind." - ez mennyiben ATI párti? :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#3016) gduck

gduck
(tag)

8800GTS SLI vs 9800GX2 tesztet láttatok valahol ? :DDD

Komolyra fordítva a szót: CPU teszt van már valahol (a 9xxx kártyákkal) ?

[ Szerkesztve ]

(#3017) DemonDani válasza gbors (#3015) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen. az nV az mindenhol ott van a logojával! Nyugi ennek korán sem kell bedőlni!

ATi Radeon HD 3870
174,8 FPS
Nvidia GeForce 8800 GT
166,0 FPS

Pedig nem sok game van ami jobban megy a 70el mint a GTvel!
Hidd el hogy jobban huz az ati felé. nem ugy mint a COJ az atihoz vagy mint a Planet vagy a Crysis az nvhez, de azert erezhető hogy jobban megy az ati kártyáin! :(((

asd fgh jkl éáű

(#3018) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Palit/XpertVision 9800GTX €254-ért :C
Elég gyorsan nyomják lefele az árakat pedig még kint sincs :DDD
Nallunk is megkockáztatom hogy 70k alá megy májusig! Tényleg elég jól alakul...

asd fgh jkl éáű

(#3019) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:C Quad SLI teszt csomag: :C

Remélem örömöt okozok vele :DDD

X-bitlabs
FiringSquad
PCPerspective
TweakTown
Anandtech
ComputerBase
Guru3D
DriverHeaven
HOTHardware
T-Break
Legit
Enthusiast

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#3020) Dare2Live válasza DemonDani (#3018) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és mennyivel gyorsabb mint egy pöppet megrántott 8800GTS?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#3021) raskolnikoff válasza DemonDani (#3019) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Ezer hála. Párat már láttam de hogy teljes legyen a kép ez most jó gyütt. Legalább megismerek még 1-2 ismeretlenül hangzó nevű oldalt.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#3022) Kleroo válasza deicide (#3007) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

:R :)

Focus Ghia 1.8 <3

(#3023) dokar válasza DemonDani (#3011) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy lenne már jobb a GX2SLI, ha ezek mind nvidia seggnyalós játékok és még így is sok helyen az X2CF eltángálja? Láthatóan COJ teszt is "véletlenül" hiányzik. Aki az nvidia mű DX10-es erőlködéseire élvez annak egészségére. Majd talán az új 3dmark igazságot fog osztani és hitelesebb eredményt fog mutatni, mint ezekben a gagyi játékokban dedósok számára.

Bocs ha kicsit nyers voltam, de az itten felsorolt játékok nagy kakik. Alig hiszem el, hogy ilyen szemétre van szüksége a népnek. Inkább StarCraft 2-re gyúrnának.

[ Szerkesztve ]

extra

(#3024) Keldor papa válasza DemonDani (#3019) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Guru3D: Röhejes... mármint a Quad-SLi... CoD4-ben és F.E.A.R-ben egész szép, de a legtöbb helyen nagyon érdekesen viselkedik.

[ Szerkesztve ]

(#3025) dokar válasza Keldor papa (#3024) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A többkártyás, több GPU-os rendszerektől azért ne várjunk csodát. Igazán hatékonyan csak a speciálisan arra írt 3D alkalmazásban fog tudni működni; de így már nv és az ati nem összehasonlítható.

extra

(#3026) syn7h37ic válasza dokar (#3025) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát igen. Hosszú időnek kell eltelnie, amíg lesz olyan játék, amelyik maradéktalanul kihasználja a multi GPU-t. És persze a drivert is vegyük ide. A CF megint bizonyított, hogy hatásosabb, mint az SLI. De érdekes, pl. az xbitlabs tesztek jó részen, a három kártyás CFX ugyanolyan gyors, vagy gyorsabb, mint a 4 kártyás...

(#3027) DemonDani válasza dokar (#3023) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alapban azt nem értem hogy hogy gondolod azt hogy két GTS mag a GT mhzein gyengébb lenne mint, két 70mag egy kicsit meghuzva gpuban de szarabb ramokkal! Eleve lehetetlen hogy ahol mindkettö rendszer müködik, ami persze csak a mesékben és a szép új világban fordulhatna elö, azaz kigyorsul 90%ot legalább, ott az ati megelözze az nv-t. egyszerűen 1 cucc erősebb akkor 2 is erősebb lesz!

Hát tessék COJ!
Lehet hogy ott annyi történt hogy a bencsmark atira lett optimalizálva! :) (ugy mint a crysisos nvre) :K
Ez egy game teszt és nem bencsmárkos: :Y
COJ

asd fgh jkl éáű

(#3028) DemonDani válasza syn7h37ic (#3026) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Melyik tesztben bizonyítja? Pls linkeld már mert még nem találtam olyat ahol az ati többször állt volna az élre mint az nV! :U

asd fgh jkl éáű

(#3029) dokar válasza syn7h37ic (#3026) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tökéletességhez 3 dolognak kell együtt állnia: kártya-driver-program.
nem lehet minden egyek játékhoz külön drivert és karit használni, ergo kemény kompromisszumok kellenek. ha minden játék egy ugyanazon grafikus motort használna, akkor a GPU gyártók között nagyobb értelme lenne az összecsapásnak. az nv az általa preferelt mű DX10-et erőlteti, míg a az ati az MS DX10 szabványhoz készítette a GPU-it. kíváncsi vagyok mi lesz ennek a végkimenetele. vagy széthúz a piac teljesen, vagy pedig leszakad a mű DX10 féle part a fejlődéssel, vagy egyszerűen DX11-től egységes lesz minden. :F

extra

(#3030) dokar válasza DemonDani (#3027) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a COJ 1280x1024 4xAA/16xAF tesztet még ha a tengerimalacaimnak is mutatom meg, még azok sem fogják elhinni. :D

extra

(#3031) DemonDani válasza dokar (#3029) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen ez a nagy kérdés... Ha nem lesz az nvben dx10.1 akkor elég nagy esélyel nem fog elterjedni a dolog túlságosan, ha lesz akkor meg egyértelmű a dolog

asd fgh jkl éáű

(#3032) gduck válasza dokar (#3029) üzenetére

gduck
(tag)

Ez az amit nem bírok felfogni!

Van egy hardver és annak van egy drivere! Az rendben van hogy a driverben lehetnek bugok, de azt végképp nem értem hogy egy új játék megjelenésekor miért jön ki egy új "optimalizált" NVIDIA driver (még a leírásában is írják, hogy a játékhoz ajánlott) ?

EZ MOST OPTIMALIZÁLÁS VAGY CSALÁS??????

:DDD

(#3033) DemonDani válasza dokar (#3030) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kb en is igy vok ezzel de ott van! ;] rendes érv, bizonyítékkal :DDD

asd fgh jkl éáű

(#3034) DemonDani válasza gduck (#3032) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez atiknál is igy van... nem csak nvnel!

egyszerűen kell és kész :K jobb ha nem tudjuk h miért :DDD

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#3035) Szatesz válasza DemonDani (#3019) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Néztem ezeket a teszteket és majdnem mindenhol a 8800GTS SLI ben jobban megy mint a GX2 magában .....akkor mi értelme a gx2 nek?

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#3036) DemonDani válasza Szatesz (#3035) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak 1 slot. Több nem! De ez minden Dualmagos vgara igaz! :((( Minden ugyan olyan csak kisebb helyen.

asd fgh jkl éáű

(#3037) dokar válasza Szatesz (#3035) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem kell hozzá nv chipsetes deszka

extra

(#3038) Silenzio válasza beteg (#2948) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lófa. A Crysis nem használja ki a 4 magot. Nagyon nem.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#3039) DemonDani válasza Silenzio (#3038) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amit én eddig láttam azok alapján csak a proci a bűnős! A driver vinné mert ilyen 40-50%ot gyorsul az SLIben! De lehet hogy nem tökéletes a driver, ott sem... :(

asd fgh jkl éáű

(#3040) Silenzio válasza gbors (#3015) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"nVidia hardware in mind" = "arra gondoltunk, melyik cég az, amit rühellünk, na, nekik nem optimalizáltunk." :))

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#3041) Zin

Zin
(senior tag)

mar kaphato a 9800GTX.80.500FT