hoppi bocsi nem ide.
#12994-re
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
copass
(senior tag)

NFree
(őstag)
fsb1000
Működik az sli a gta4-el?
(#12998) Lord Vader
sajnos ez csak abban az estben igaz a game-nak van 64bit-es exe-je mert ha nincs akkor ugyan úgy 32biten megy hiába 64 bit-es az oprendszer
[ Szerkesztve ]

fsb1000
(PH! kedvence)
Igen.
Proci teljesitménytől függöen 20-40% fps növekmény SLI-ben.
I7-860 + 2db GTS250 -> 65 fps benchmark szerint, az valós 50-55fps
(1920*1200 és minden full amennyire az 1GB memo engedi)
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!
Én nem így értettem. Manapság jó ha van 4 giga ram legalább a gépben, ehhez viszont 64bites op kell, mert a 32-es max 3.25 gigát tud használni. A játékok azért gyorsulhatnak, nem azért mert 64-es exe-vel vannak indítva.
Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH2 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

charlie1986
(újonc)
Sziasztok !
Olyan kérdésem van,hogy okozhat -e valami problémát az ha a Gigabyte Geforce 9800 GT 512 GDDR3-as videokártyán lévő ventillátornak eltörött az egyik lapátja, azon kívül,hogy mikor belövöm a gépet valami borzasztó hangot ad ?
(#13006) Lord Vader válasza charlie1986 (#13005) üzenetére
A kártya hőmérsékletét figyelemmel tudod követni, több programmal is. A gond abból adódhat, hogy a hiányzó lapát miatt remegni fog a venti és hamar tönkre fog menni teljesen.
Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH2 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W
(#13007) charlie1986 válasza Lord Vader (#13006) üzenetére

charlie1986
(újonc)
Köszönöm a gyors választ.
Mit tudok vele kezdeni ,hogy ezt megelőzzem ?
Van gyakran olyan Windows 7 alatt,hogy totál színváltós lesz a kép és kifagy valamint újraindul , ezt is ennek a számlájára lehet írni ?
(#13008) Lord Vader válasza charlie1986 (#13007) üzenetére
Nem nincs ilyen, a kártyád hibázik minden bizonnyal. A hűtőt le kell cserélni rajta, addig amíg komolyabb sérülése nem lesz a GPU-nak vagy a ramoknak.

NFree
(őstag)
Nos akkor elmondom , hogy hiaba a 64bite rendzser ha a játék épp nem támogatja s nincs 64bit es exe-e vagyis nem 64-re kodolták akkor hiába a 64-bites oprendszer mert ugyan úgy csak 3.25 gigából fog gazdálkodni a rendszer, ilyen esetbe adunk egy pofont a szarnak 
(#13003) fsb1000
Ezt az enbseries grafikai bigyót próbáltad? mert én felraktam csak kellett hozzá az 1.4patch hogy rendesen müködjön.
Igaz az én 512-es karimmal nem nagyon lehet feltolni a graffot , de sokat javított a látványon így is. 
[ Szerkesztve ]

Biga123
(senior tag)
De ha onnan nézzük hogy ha 32biten csak 1GBt lefog az opredszer.. akkor már csak 2.25 marad a gémnek.. hameg 64bit akkor 3GB a négyből.. 
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
Igen, pont erre céloztam én is.

NFree
(őstag)
Pont ebben a hitben voltam én is s , szépen elmagyarázták a dolgot de már nem tudom hol belinkeltem volna, na megtaláltam [link]
[ Szerkesztve ]
OK, köszönjük 

fsb1000
(PH! kedvence)
Nem, még nem próbáltam az enb modot, de a 2db GTS250 is kevés lesz neki.

fsb1000
(PH! kedvence)
hát..... biztos igaza van a véleményírónak, de vannak olyan tesztek, amik ellentmondanak a leírtaknak:
[link - GTA4 6GB vs 12GB rendszermemúria]
A 6 meg a 12 is meghaladja a véleményíó által említett 2GB (4GB címzési) limitet, és mégis van jelentős különbség a 6 vs 12Gb memória között a 32 bites alkalmazás sebességében. (azonos időzítéssel is!)
A GTA4 bizonyosan nem 64bites alkalmazás.

fsb1000
(PH! kedvence)
hopsz... itt az eredeti cikk: [link]
A legfelső adat hibás a GTA4 táblában!!! A másik memó tesztból látszik, hogy nem 1066 hanem 1600-nak kéne ott lennie.
De még igy is kiolvasható 5-10% a 12GB javára alacsonyabb RAM frekiken.

NFree
(őstag)
Probáld ki csak nem kell mindent maxolni s szépen megy

Egyébként a memós dolgokkal legyen igazadtok engem annyira nem izgat 
Sziasztok!
Adott egy Gainward 9800GT GDDR3 512-es VGA és egy alaplap ami csak PCIEx 1.1-es szabványú csati van.Az hogy 1.1-es az mennyire fogja vissza a telejesítményét? Játékokban nagyon érezhetö?
Elmélet és gyakorlat közt nincs külömbség elméletben

szasanyi
(PH! nagyúr)
Semennyire, azaz a különbséget nem lehet észrevenni.
Ez biztos? Összeraktam egy HTPC-t az alaplapnál az volt a lényeg hogy kicsi legyen és legyen rajta PCIEx x16-os. Végül is egy Intel G41-es lap lett Celeron 3300-val meg egy 9800GT VGA-val.Nem igazán játékra csináltam a gépet,de ha már ilyen kártya van benne akkor mondom kiprobálom hogy hogyan fut rajta egy játék.Crisys Warhead-et tettem fel és borzasztó! 1024x768ban átlag minöséggl is darabos a mozgás.Azt hittem emiatt PCIEX 1.1-es szabványú csati miatt ilyen,de akkor más lesz a baj?

Blade_W
(tag)
Helló!
A héten vettem egy 1 gigás Gigabyte GTS250-et, és néhány játéknál hibákat tapasztaltam a megjelenítéssel. Nekem úgy tűnik, hogy shaderes dolog lehet, furán villognak néhol a fények, vagy ott is világit valami ahol nem kéne...
Legújabb (196.21) driver van fent, és az előző kártyámmal (8600GTS) ugyanezzel a driverrel semmi gond nem volt.
Tudnátok ajánlani valami jo kis tesztelő progit amivel meg lehet állapítani, hogy a kártya hibás-e, vagy csak nem szereti ezt a driver verziót? Esetleg más tapasztalt hasonlót?
A Crysis egy 9800GT-n 4 giga rendszer rammal és egy értelmesebb C2D-vel teljesen jól fut.
Nem tudom egy celeron 3300 milyen procinak számit.Memóm ami épp volt itthon azt raktam bele.2x512MB 667-es Kingstone volt,elméletileg a jövöhéten jön meg Ősembertöl 4GB 1066-os G.Skill.A RAM fogná most vissza ennyire?
Kevés a ram nagyon. Milyen op-ot raktál rá?
Most XP Prof 32bites van fent a gépen,de ha megérkezik a 4Giga ram akkor már be kell majd ruháznom valamelyik W7 64bitesre.Csak a pénztárcám.....na mindegy

Hanok
(senior tag)
A 2,5Ghz nem hajtja ki redesen a kártyát meg ugye celeron is, tehát nem a leg alkalmasabb társ egy ilyen kártya mellé. Kb 3ghz körüli C2D kellene hogy ne legyen CPU limited..
Van itthon komplett vizhütésem fölösben,rárakhatom és kiprobálhatom tuningolva,igaz nem nagyon akartram.Ez azért furcsa nekem mert a régi gépemen( AMD 939 x2 4200+2GB DDR1+8600GTS)sokkal jobban futott ez a játék,jobb minöségi beállitáésok melett.
Mondom RAM-on csúszik, 2 gigával se megy rendesen, lassulgat szép nagyokat. 3-al már egész jó.
Hát remélem igazad van.Akkor majd ha megjön a RAM akkor rögtön kiprobálom 
Igaz 4Gigához 32bites XP....wazz most vehetek egy W7-is.

Biga123
(senior tag)
Próbáld meg régebbi driverrel ezzel az újjal csak a gond van 195.62...
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

artiny
(senior tag)
Meik driver a legjobb asus gts 250 hez?
..ha a kérdéshez kell az info,akkor a cuccosok az adatlapomban megtalalni...

Viper26
(őstag)
A hűtésem még mindig nem jött meg, talán holnap.... 
Optimus 2X | Owain's CM9 | Harsh OC 3.0.32

Viper26
(őstag)
195.62 szerintem jó lesz hozzá.

Biga123
(senior tag)
Nem péntekre mondták..

Viper26
(őstag)
Dehogynem... 
Megjött a 4Giga G.Skill ram! Betettem,és azóta már jobb 
Nem teljesen az amit vártam,de már sokkal jobb.Majd még kellene állitgatni a BIOSban dolgokat hogy jobb legyenm de ahoz meg kicsit hülye vagyok 

Viper26
(őstag)
Csütörtök....

Biga123
(senior tag)
Akkor ezek szerint csütörtököt mondott a postaszolgálat... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem meglepő... 
Hmm furcsa dolog ez a Nvidia csereszavatosság.Már régota van egy vízhűtőblokkom,mindig csak x600 kártyákon volt.Elöször 6600 majd 7600 és 8600.Amikor el akartam adni akkor mindenki azt mondta hogy ez sajna nem jó pl 7800 meg 8800-ra sem,volt aki elvitte volna 9800-ára de rögtön rászoltak a szakik hogy arra nem jó! Mivel nekem csak itt állt ráprobáltam erre a 9800GT-re és a GPUnál lévö csavarok stimmelnek! Jó itt a memóriák máshogyan vannak,azokat nem mindegyiket éri el,de a felét igen,a többire meg rakok ragaszthatós memóbordát. Végre le tudom dobni róla ezt a böszme nagy hangos ventis hütést.
Mostmár csak a hátsó FETekre vagy WRM-re(hogy is hivják)kellene egy vizblokk.Valaki nem tud ilyet külön?

Viper26
(őstag)
Holnap meglesz a szerelés majd lesznek képek is remélhetőleg. 

Biga123
(senior tag)
Tűkön ülve várom..
![;]](/dl/s/v1.gif)

Genius007
(őstag)
A napokban hozzájutottam egy GigaByte 9800GTX karihoz.
Nagyon jó halk "kis" kártya, viszont túlságosan is halk, ami gyanus lett nekem.
3D alatt is ugyan annyin pörög a venti, mint win alatt. 
Megnéztem RivaTunerrel, és fixálva van 37%-ra a fan, auto-ra nem is lehet rakni.
Gyárilag ilyen bios lenne rajta, hogy belevan írva hogy fix 37%-on pörögjön a venti?
BIOS verzió: 62.92.3B.00.05
Ha esetleg van valami javított Bios, vagy megoldás a problémámra, akkor ne tartsátok magatokban. 
(ha van uj bios, akkor pár lépésben írjátok le pls, mire kell figyelni, stb ... vga biossal még sosem szórakoztam.
)
Ha esetleg a hozzászólásokat között volt már válasz a problémámra akkor sorry, nem olvastam vissza az összeset. 
===> Komplett számítógép sürgősen, és olcsón eladó mindennel együtt!!! <===

Biga123
(senior tag)
Te vagy az első ember aki azért panaszkodik hogy túl halk a karija.. 
Szerintem ha a hőfokok rendben vannak akkor ne piszkáld... minek?
Amúgy elképzelhető nem is lehet szabályozni a ventit.. 

copass
(senior tag)
adok én helyette olyat ami 100% pörög és jó hangos! 
ha nem akarod húzni és nem melegszik akkor hagyd szerintem így.

Biga123
(senior tag)
tényleg Viper kollegának mostanába szabadul fel egy süvítő zalma hűtője .. sztem kérd el tőlle.. 

Genius007
(őstag)
Nem azért panaszkodom mert halk. 
Nekem tökéletes ígyis, csak gondoltam megnézem mit megy, ha meghúzom picit.
De így hogy fix 37%-on megy a ventije mindig, így nem akarom húzni.
Az eddigi kariknál mindig úgy csináltam, hogy ha játszottam, akkor auto-ra raktam a venti szabályzást, ha pedig neteztem - filmeztem, etc ... akkor pedig 25%-ra, és akkor jó halk volt a gép mindig. De ez hogy 37%-van mindig ez kicsit idegesít, bios frissítés segítene szerintetek? Ha igen, akkor valaki leírná a menetét, hogy hogyan is megy? 

Biga123
(senior tag)
szem nézd meg előbb a hőfokokat.. terheld meg a karit pl gpu caps viewer nyiss meg egy gpuzt és figyeld a hőfokot lehet ha kellően megfűti elindul a venti is...
ha nem esetleg próbálj meg másik drivert mert az is lehet a gond..

Viper26
(őstag)
Pár perc és felszabadul... 
Van ehhez minden, csoda ha rá tudom tenni.

Genius007
(őstag)
Guru3D-ről szedtem a legujabb drivert szokás szerint.
Nekem csak az volt fura, hogy GTA 4, CS Source, stb alatt felsem pörög a venti. O__o