Most néztem van az ntune-ban rendszerhangolás!Vki használta már?????
Zte blade és Skate tokok olcsón!

Most néztem van az ntune-ban rendszerhangolás!Vki használta már?????
A rendszerhangolás csak Nforce lapkakészlettel működik.
A Windowsból "húzás" nekem sose jött be,próbáld BIOS-ból ha van benne ilyen lehetőség,persze ilyenkor lehet hogy pár CMOS resetre szükség lesz.
off

Ahogy már írtam xar nem lehet tuningolni....
Csak azt a 30mhz-et....
Csak gondoltam az ntune beállítja nekem,h szerinte mi a stabil....
Ha sima AM2es a lapod akkor lehet hogy a HT busz nem bírja a strapát vedd vissza 4xes szorzóra vagy 800MHZra,de lehet hogy a RAM-mal van baj akkor növeld a késleltetést,vagy állítsd vissza 667re.
Nem hiszem hogy a proci csak 30MHzet bírna.
De egyébként ez konkrétan milyen WIndsor vagy Brisbane?
Ha brisbane és BH-G2-es steppingű akkor mennie kell 3GHz fölött is.
off

A 3DMark06 futtatása alatt mértem a feszültséget a 12V-os ágon a rivatunerrel. Terhelés nélkül 11.78V-ot mutat, a 3dmark alatt pedig 11.78V és 11.65V között ingadozik eléggé sűrűn, amíg szét nem esik a kép meg a színek...
Szerintetek ez mennyire normális illetve elfogadható?

Az normális hogy ingadozik a feszültség mert elvileg terhelés alatt többet ad le mintha nincs terhelve a 12voltos ág, de nem hinném hogy ez miatt esik szét a kép, lehet hogy a kártyával van a baj, milyen kártyád van?
XFX Play Hard!!!
Az még belül marad a 10%-os tűrésen,
Szóval minden kártyád olyan hogy egy darabig működik,és utána szétesik a kép?
kb mennyi ideig megy rendesen?
Amikor visszavitted a kártyákat ott egy teljesen más gépben tesztelték?
off

Valamennyi ingadozás biztos belefér.
Minél jobb a tápod elvileg annál kisebb lesz az ingadozás.
De az hogy a kép és a szín szétesik az viszont szerintem nagyon nem normális.
----Nem érzed a lábaidat? Akkor szagold az enyémet!!!:)-----

Szerintem lehet,hogy vga driver a gond.Nem volt előtte ATI videókártyád? 2D-be minden OK,csak 3D-be jön elő a hiba? Talán még arra gondolok,hogy a Chieftec tápod 6-pines csatiján nem ad le megfelelően.Ott mérted ki? Ritka,hogy mind a 3 videó kártyán ugyanaz a hiba jöjjön elő.Szerintem ott más a bibi...
[ Szerkesztve ]

Igen csak 3D-s progiknál jön elő a probléma. 3dmark, fallout 3. Az első két kártya Galaxy 9800gt volt a harmadik egy Gigabyte 9800gt N98TOC. Az elsőt amit visszavittem, a boltban egy másik gépen tesztelték és hibásnak találták. A másodikat tegnapig még nem próbálták ki majd ma még érdeklődöm és beviszem a a gigabyte-ot is. Nekem is gyanús, hogy nem a kártyával van a probléma (3-ból semmi...), de a driver problémát kizárnám. Már volt rendszerújrarakás és a probléma utána is fenn áll.

pedig ez nagyon táp gyanús így, ha már a 3. vga van kipróbálva
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

nem ;)
több óra furmark és folyamatos játék már talán, de 3dm semmiképp
A proci stabilitásáról volt szó,és nekem arra bevált a 3DMark.
Pl A Super PI végig ment,meg az everest tesztje is,de a 3DMark Vantage az első tesztnél megakadt.
off

jaaa, hogy proci
arra nekem az intel burn teszt ami bejön
minden megy hetekig gond nélkül, de az mégis kiakad pár másodperc alatt, ha valami gáz van

Kérdezném,hogy a Galaxy 9800 gt Extreme Tuner kártyád,amit visszavittél,dupla SLI csati volt rajta,mert a régebbieken még csak egy volt, és volt rajta V.mod jumper.Az újabb dupla SLI-s csatlakozójú típusoknál már nincs rajta a jumper.Lehet,hogy ezek már 55 nm csíkszélességű 9800gt-k....
, a nyák változott meg,de a hűtés megmaradt a jól bevált régi. Azért kérdem,mert én is egy ilyen újabb fajtával szemezek.Nagyon jó árban vannak mostanában.
[ Szerkesztve ]

Sajnos ezeknél nincs jól bevált hűtés. Az egyik legrosszabb - ha nem A - a Galxay 9800 hűtése...

Nem értem az utolsó 2 sort....
Nem vagyok annyira kocka
,vagy mégis csak "errefelé nem"
Mit jelent:
De egyébként ez konkrétan milyen WIndsor vagy Brisbane?
Ha brisbane és BH-G2-es steppingű akkor mennie kell 3GHz fölött is.????????????

Nem tudom neked pontosan megmondani. A második kártyán a 6 pines csatlakozó más helyen volt mint az elsőn az lehet, hogy az a kiadás volt amiről te beszéltél. Az sli-t nem néztem. A hűtéséről annyit, hogy alapjáraton olyan 55 -60˚C körül volt, terhelésnél (már ameddig nálam bírta...) 65 - 70˚C-ig ment fel.

Nekem nem volt gondom a Galaxy hűtéssel,pedig az egyik gépembe ma is egy 9600gt duruzsol. Arra kell vigyázni,hogy a háznál vga alatti pci takarót ki kell venni,hogy hátul kimenjen a meleg levegő.Ezt van aki elfelejti,mert a vga-n nincsen rács,és csodálkozik,hogy milyen forró.Amúgy a sima egy-slotos/ Pl: Zotak 9800 gt AMP./ megoldásnál szerintem mindenképp jobb.
[ Szerkesztve ]
Ennek már nem sok köze van a témához.
Az everestben a cpunál keresgélj.
off

Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy szerintetek az asus 9800gtx+ dark knight hűtése megfelelő erre a kártyára, mi a véleményetek erről a hűtőről+magáról a kártyáról, e között a kártya között valamint egy 4850 toxic között próbálok dönteni fontos hogy ne legyenek állandó driver problémák,fagyások,hibaüzenetek, egyszóval játékok alatt 1440x900 as felbontás alatt egy megbízható kártyát akarok ti melyiket ajánlanátok?Köszi mindenkinek 
Ez GTX topic itt mindeni a GTX-et ajánlja
Egyébként nekem XFX-em van nem Asus,de csak jókat tudok mondani róla,1440*900as felbontásban szerintem minden játékot elvisz maximális vagy elég magas grafikai részletesség mellett(GTA IV a kivétel).Fagyás driver probléma hibaüzenet meg még nem volt eddig.
A dark knight hűtéssről és a 4850 toxicról nem tudok nyilatkozni.
off

Driverben és tuningban jobb az NV az biztos. Én pont az állandó hotfixezés miatt váltottam vissza 4850-ről 9800-ra. GTX+ meg még jobb. Viszont 1440-hez elég a sima GT vagy a 4830 is, ne költs feleslegesen.
Igen pont emiatt váltanak egyre többen vissza az nV-re mert elegük van az ati körüli hotfix és driver problémákból.
Egy 9800 GT egy kis tuningal 1440x900-on könnyedén hozza a GTX sebességét.
Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH2 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

Én a 9800 gtx+-ot ajánlom nekem is ilyen van XFX márkába és nagyon jó kártya én 1680*1050-es felbontásban játszok vele és nagyon jól megy, meg hát nincs vele driver probléma mint az Ati-val! 
XFX Play Hard!!!

Nekem lenne egy kérdésem. 9800GTX-em van már elég rég óta, eddig tökéletesen meg voltam vele elégedve, de most több játékban is észleltem ugyanazt a problémát. (Far Cry 2, Crysis) Játsszok a játékkal , és egyszercsak, váratlan időpontban, tehát nem mindig ugyakkor, de kilép a játék. Ehhez lehet köze a vga-nak, vagy csak vegyem vissza a grafikot (bár Far Cry2-be max minden, de csak 1280x1024 mellett van 2xAA tehát mennie kéne, mégha csak max. 35FPS is van...) ?

Hello
Hibaüzenet is kapsz vagy csak egyszerűen kilép? Mert nálam ugyanezt csinálja a far cry 2 egy bizonyos idő után kilép minden hibaüzenet nélkül, de nálam más játékkal még nem csinálta, aztán újraraktam az op-ot is de akkor is előjön, nekem is egy 9800 gtx+-om van!
XFX Play Hard!!!

Slim_Van valami új fejlemény a kártyákról,megnézték a boltba?Elég X aktás eset,remélem sikerül rájönni a hiba okára.Konfigodat feltehetnéd.Azt nem is kérdeztem,hogy teljesen új volt a gép,vagy csak a VGA-t cserélted?

egyszerű kérdés: 9800gt vagy 4850? 
hunpad.com

egyszerű válasz: 4850
Ez a kettő közül én a 4850-et választanám jó kis kártya és hát fejlettebb is mind a 9800 gt, ami mondjuk egy "8800 gt" esetleg egy 9800 gtx/+-os nem jöhet szóba nálad? Nem rossz kártya a 9800 gt de azért a 4850 elveri ez kb a 9800 gtx-ekkel mozog egy szinten! 
XFX Play Hard!!!

Milyen gyártó, és melyik típus? A teljesítmény szempontjából nem mind1... a 9800GT játékra némileg jobb a jelentős NV optimalizáció miatt, és jó a teljesítménye is. ATI 4850 esetén szebb a kép, de egyes esetekben rosszabb lehet a teljesítmény ua. game alatt az említett optimalizáció miatt. Nekem mind2 van így ha veszel ezek jók lesznek:
Gainward 9800GT Golden Sample és Gainward HD4850 Golden Sample - nekem az utóbbiból is az 1024MB-os van, azért ezt linkeltem. Itt tapasztalatom szerint - egyes esetekben - némi előnye van a dupla mennyiségű memóriának.
Az első csak 1024MB VRAMmal létezik (ezzel semmit sem nyersz) míg a másik mind2 változatban van.

ASUS ATI EAH4850 HTDI 512MB
vagy
ASUS GF EN9800GT ULTIMATE 512MB
ha jól tudom, a 9800gt hosszabb. a mostani asus 9600gt-m után is csak 3 centi helyem maradt. (mondjuk fűrészelés lesz így is úgy is ( nem a kártyából
)
edit: mégsem. most nézem, hogy a 9600gt és a 4850 mm-erre ugyan akkora 
[ Szerkesztve ]
hunpad.com

Akkor inkább a 9800GT Ultimate.

és az Ultimate az ugyebár annyival jobb mint az alap 9800gt (amit amúgy vehetnék, olcsóbban), hogy fel van kicsit húzva? Mert felhúzni én is feltudom az órajeleket, azért nem fizetnék ki felárat. vagy ennek az órajeleit annyival feljebb is tudom tornászni?
hunpad.com

Egyelőre várom, hogy hívjanak. A konfigom nem mai. Fokozatos cserét terveztem amit a vga-val gondoltam kezdeni, mert így nagyobb a teljesítménynövekedés játékoknál mintha lap, proc mem-mel kezdeném, mégha nem is tudom rendesen meghajtani a kártyát. Íme:
Alaplap: Asus A8N-E
Proc.: Athlon 64 3000+ (S939)
Mem : 2G DDR400
PSU: 450W Chieftec
Az előzőző vga: GeForce 6600LE
A boltban azt mondták annak ellenére, hogy régi a konfig, ezt a káryát vinnie kellene.

Elvileg a hűtés is jobb mint az alapórajeles VGA-ok, és még ezt is lehet emelni, ha nagyon akarod.
Én mondjuk nem vagyok híve a szoftveres tuningnak, a BIOS piszkálást meg hanyagolom a garancia miatt, így nálam ezek az emelt órajelű kártyák a nyerőbbek. Hozzáteszem: ésszerű, azaz nem túl magas plusz költség árán! Ráadásul a Gainward hűtése nagyon jó. és halk is. Az ASUS megoldását nem ismerem, de ránézésre az sem lehet rossz.
Igazából azt a HD4850-et ajánlanám amit én is használok, de ez nem került szóba nálad. És nem azért mert az enyém, hanem mert ezt tudja alapórajelen. A 8.12 driver sokkal jobb mint az előzőek (nem csak a sebesség miatt) így a Crysis 1440x900 felbontásban magas grafikai részletességgel kifogástalanul fut. Oda kimondottan jól jön az 1024MB VRAM.

És ezt az everestél,hol találom alaplap vagy CPU!?(WIndsor vagy Brisbane)

Hello
Egyszerűen megnyitod az everested és bal oldalon lévő menük között tudsz választani pl: alaplap aztán cpu,cpuid! 
XFX Play Hard!!!

Nekem is ilyen lapom volt,mielőtt visszatértem Intelre. Procim is ugyanez volt.Hát én nem bántam eddig a váltást.Ennek a lapnak nagyon sok nyűgje volt./pl.:déli híd ventilátorom ki is nyiffant rajta.Sorozatos megmagyarázhatatlan kék halálok. Utólag kiderült,hogy a procim sem volt tökéletes.Az Nforce 4 driverek sem voltak a helyzet magaslatán.Lehet,hogy csak én fogtam ki,de ezek voltak a tapasztalataim.Szóval én ott bármilyen kompatibilitási problémát eltudok képzelni.Nekem megváltás volt áttérni újra Intelre.A hibák sorozata azóta már csak a múlt.....
Egyébként, a 3000+ Athlon 64 procid nagyon gyönge a 9800Gt-hez,így tényleg komplett csere a legjobb megoldás.Még 4800+ x2 -procit,ha kapnál is hozzá, ami a legerősebb proci volt 939--hez,még az is határeset a kihajtásnál,de ritka,hogy ilyet még ki lehetne fogni ezzel a foglalattal.
[ Szerkesztve ]

Tudom hogy nagyon gyenge a proci ehhez a vga-hoz de sajnos most egyszerre nem tudok mindent lecserélni de addig is gondoltam azért a 6600-hoz képest így is szignifikáns különbséget mutat majd. Az alaplappal egy problémám volt összesen, mégpedig az a bizonyos nvidia tűzfal amit most hadd ne mínősítsek... gyakori kék halálok forrása. Kiiktatása után rendben működött.

Azt is megpróbálhatod, mennyi a ramok mhz alapon?
XFX Play Hard!!!
Vedd vissza a Ramot, a HT-t,adj egy kis plussz feszt a procinak,és próbáld meg úgy.
off

800

Akkor a ramokat hagyd 800-on ha emeled az fsb akkor a ramok állítsd vissza!
XFX Play Hard!!!

Sziasztok jó vétel ez szerintetek?
[link]
Asrock P67 Pro, I5 2500k , HD6870 , 8Gb DDR3 1600.

Nem ír ki semmit, csak szimőlán kilép.

Ha van még kb.5000ft-od akkor xfx-et vegyél!
Xerintem az erőssebb!Habár azt mondom,h ez se rox kari.....

Ez érdekes nálam is ugyan ez van de csak a far cry 2-nél akkor én is kívnácsi vagyok hogy mitől van ez!!! 
Gomez1984: Hát én inkább az XFX márkát ajálanám neked én a gainwardal nem vagyok kibékülve! 
XFX Play Hard!!!