Alkalmas a film rá,mivel 8600GT-vel meg megy rajta a DXVA simán és 2-3%os prochaszáltsággal.Vagy még a két nagy gyártónál is eltér a gyorsítás?
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Alkalmas a film rá,mivel 8600GT-vel meg megy rajta a DXVA simán és 2-3%os prochaszáltsággal.Vagy még a két nagy gyártónál is eltér a gyorsítás?
[ Szerkesztve ]
Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Én már elég sok drivert feltettem,de nemjártam szerencsével.DVD lejátszásnál kifagy a gép,ha van hardveres gyorsítás betéve(aminek mennie kéne,mivel a régi 9550-em is csökkentette vagy 20% a prochasználtságot,igaz csak MPEG2-nél),H264 meg totálisan nem működik.

Eltérhet. De a fekete képernyő nem emiatt van. Ha nem támogatja, akkor is simán megy, csak nem lesz gyorsabb, mint egyébként. Ez codec vagy beállítás probléma. Nekem az MPC-HC-ben csak a sima EVR-rel megy jól, a custom-mal nem megy a film, csak ahova tekerek ott kirak egy állóképet.
''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

Kipróbáltam az összes renderer-t(mind2 EVR-t is),egyikkel se ment a gyorsítás.Próbáltam beépített DXVA H264 kodekkel,meg PowerDVD codecjével is ,de semmi.
Igazából ez legyen a legkisebb probléma,de azért az ,hogy az MPEG2 gyorsítás se megy(PowerDVD8-ba),azt nemértem...
[ Szerkesztve ]

Csak kíváncsiságból kipróbáltam, DVD lejátszásnál 10% körüli a prociterhelés, MP4-nél meg kevesebb. Lejátszó MPC-HC, semmilyen kodek nincs installálva, monitor 1024x768.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

Beállitottam a BIOSban hogy müködjön a USBs bill és egér, de semmi. Csak a régi PS2es billel hajlandó belépni. Végülis tök mindegy mert sürün ugysem fogok belépkedni. De azért érdekes hogy az Abitommal meg müködött simán.
Ezek a felbontásos dolgok engem nemzavarnak mert ha leis töltök egy filmet azt vagy divxbe vagy dvd formátumba töltöm. Tehát engem a HD hidegen hagy, meg a másik hogy az LCD tvm is messze van a géptől és a HDMI kábelem meg csak 1.5méter.
Ettől eltekintve nálam tök jól megy a lap. Remélem nemis lesz vele baj.
I Love Progressive....

Nekem is ilyen gondom volt, a BIOSban az USB Keyboard support bekapcsolása megoldotta.
[ Szerkesztve ]
no cross no crown

Üdv! Én Speedfannal nézem a hőmérsékleteket. Kijelzi mind a proci, mind az észeki híd hőmérsékletét. A déli hídban nincsen szenzor.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

Milyen drivert használsz? XP vagy Vista? Nekem 40-45% a prochasználtság egy kis ideig,aztán meg kifagy...
[ Szerkesztve ]

Úgy tudom MPC-HC-ba nincs MPEG2 gyorsítás csak H264-es,kitudod próbálni PowerDVD-vel,úgy ,hogy benyomod a beállításoknál a hardware acceleration(ati avivo)-t?
[ Szerkesztve ]

Közben megy a hardveres gyorsítás H264 filmnél.
MPC-HC-ba beraktam a PowerDVD H264 dekóderjét,és WMR9 rendererre váltottam.
Belső kodek is támogatja a DXVA-t nemértem ,hogy azzal miért nem ment.
MPEG2 gyorsításnál még mindig kifagy a gép...
[ Szerkesztve ]

Elindítottam másodjára,és már megint nem volt kép...

Első indítás volt, semmi húzás. Más rammal próbálva működik. A csx-el sincs semmi hiba, csak ezzel a lappal nem műxik 

XP-m van, amennyire tudom a legfrissebb drájverekkel.
Próbáld meg visszavenni eggyel a HW gyorsítást.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

Feltetted rá esetleg a legújabb biost? hátha...

sziasztok!
vettem GA-MA78G-DS3H deszkát 4850e procival, gyári cpu fannal, de elég hangos, ezért 5 k alatt szeretnék venni valami normálisabbat, de a cool 'n' quiethez is ragaszkodnék, mit ajánlanátok? eddig ezeket nézegettem:
- Arctic Cooling - Alpine 64 (http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=93)
- Arctic Cooling - Freezer 64 Pro PWM (http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80)
- Cooler Master - Hyper TX 2 (http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=2535)
persze létezi az Alpine 64-nek is pwm-es modellje, de nem árulják, a sima hyper tx-ben pedig lett volna pwm, de azt már nem igazán láttam sehol...
szia
tedd fel az f3 biost az már tudja szabályozni, ami most a lapodon van f2 az nem képes ventit szabályozni
azzal már a gyári is egész tűrhetőre halkítható, utánna gondold át kell-e halkabb hűtő

szia,
köszi, ezen már túl vagyok... de mégis le szeretném cserélni... de mindenképp olyat szeretnék, aminek fogom tudni szabályozni a sebességét, csak nem tudom, hogy mi történik, ha nem pwm-eset veszek.

Ha 3-tűset veszel, akkor is menni fog, csak nem "pwm mód"-ban, hanem a feszkót szabályozza. Baj lenne, ha csak a pwm-esekkel bírna...
Szerintem a hyper tx2 tökéletes lenne Neked.
Én is ezen gondolkoztam, de maradt a gyári.
[ Szerkesztve ]

köszi, ez megnyugtató, akkor már csak azt nem értem, hogy mivel tudna többet a PWM?

Ezt meghagyom a szakiknak. 
Asszem talán a 4. tű felelős a szabályozásért?
Egyébként van olyan deszka, ami csak a pwm-est tudja szabályozni.

[link] némi olvasnivaló a PWM-ről. 
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

köszi, ez egy pöppet magas volt, de amit kiszűrtem belőle:
"Itt érdemes megjegyezni, hogy vannak ugyanakkor olyan alaplapok is, ahol a PWM-es szabályzás megvalósítható PWM-es ventilátor nélkül is. Csodák persze nincsenek, maximum egy kis csalafintaság, ám ezt megbocsájthatjuk a gyártóknak. Ezekben az esetekben egyértelmű, hogy az alaplap gyártója a szabályzáshoz elengedhetetlen komponenseket az alaplapon helyezte el, a ventilátor pedig a már szabályozott feszültséget kapja meg."
"Persze mondhatjuk, hogy erre elegendő lenne a régi feszültség alapú szabályzás is, ám a PWM olyan többletet tud a vezérlés tekintetében felmutatni, amit a normál szabályzás nem."
- szóval ez a gigabyte deszka képes erre, de talán még jobb eredményt érnék el egy pwm-es ventivel?

Vagy veszel egy passzív bordát, megegy plusz házhűtőt. 
Nekem terheletlenül (c&q játszik) el sem indul a venti...

Üdv!
GIGABYTE MA78G-DS3H
CPU AMD 5000 ATHLON 64 X2 BLACK EDITION
VGA ATI RADEON HD3850/512MB/ZAL PCI-E GIGABYTE
HÁZ COOLER MASTER ELITE 331
CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
Cooler Master Hyper TX/TX2
Ebbe a konfigba ilyen ram jó lenne, stabilitás szempontjából meg húzni is szeretném! Főként 1080p-re kellene a gép! HDMI kimenetével kapcsolatban van valamilyen tapasztalatotok??
THX
Holnap jön egy S2H lap egy BE2350 és 4x1GB 1066Mhz Kingmax társaságában, alulfeszelve lesz használva ha engedi majd a lap 7/24-ben non-stop. Beszámolót írok majd rommá húzott procival is.
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

Sziasztok! nekem még mindig nem oldodott meg ez a problémám,hogy szaggat a hang! Nem lehet ez a processzor hütő miatt? Nem zavarhatja be vagy ilyesmi?
Segitsetek! Elég szar igy zenét hallgatni! 

Leírom, hátha még rajtam kívül valakit érdekel, hogyan lehet olyan felbontást beállítani külön progi nélkül, ami eredetileg nem szerepel a driverben. Esetemben ez a 1360x768 volt 60Hz frissítéssel.
Az alábbi modosításokat mindenki saját felelősségére végezze!!!
A mutatványt olyan monitoron kövesd el, ami elég sokféle felbontást támogat, különben úgy járhatsz, ahogy én, bámultam a tv képernyőjén megjelenő feliratott: "Nem támogatott üzemmód." A példában a 8.5 driver a főhős.
1. Indítsd el a driver telepítőjét, ha kibontotta a fájlokat a C:\ati könyvtárba, állítsd le!
2. A C:\ATI\SUPPORT\8-5_vista32_dd_63036\Packages\Drivers\Display\LH_INF könyvtárban szerkesztésre nyisd meg a CL_63036.inf fájlt! A könyvtár és a fájl neve a verziószámtól függően változhat (CL_szám.inf vagy CH_szám.inf).
Ha rákeresel a HD 3200 -re (ez a chip van az alaplapon) akkor látható, hogy a "ati2mtag_RS780M" és a "ati2mtag_RS780" beállításait kell buzerálnunk. (Fogalmam sincs, hogy igazából melyik az, csak gyanítom, hogy az "M" nélküli.)
3. Az [ati2mtag_RS780_SoftwareDeviceSettings] bekezdésnél keressük meg az alábbi sort:
HKR,, DALNonStandardModesBCD1, %REG_BINARY%,10,24,07,68,00,00,00,00,12,80,07,68,00,00,00,00,12,80,09,60,00,00,
00,00,16,00,12,00,00,00,00,70,17,92,13,44,00,00,00,00,18,00,14,40,00,00,00,00,18,56,
13,92,00,00,00,00
Az 10,24,07,68,00,00,00,00 bejegyzés az 1024x768 felbontás jelöli, az utolsó 00 pedig a frissítési frekvencia lenne. Az még nem tisztázott, hogy a 00 a 100Hz lenne. Ha az 1360x768 felbontást akarod 60 Hz-en, ami nincs a felsorolásban, akkor valamelyik nem használandót írd át: 13,60,07,68,00,00,00,60
Én átírtam a RS780 és az RS780M-nél is. Ezek után mentés.
4. Távolítsd el a vezérlőpultból az ati illesztőprogramot. És reboot.
5. Futtasd le a C:\ATI\SUPPORT\8-5_vista32_dd_63036\setup.exe -t Újraindítás.
6. A Képernyőbeállítok között megjelenik a kívánt felbontás, esetemben az 1360x768.
7. Örülünk.
A produkció nálam csak a D-sub csatlakozóval működött, a HDMI kimenten továbbra is csak 30 Hz volt a frissítési freki, de ez betudható annak, hogy korábban a powerstrippel és a rivatunerrel próbáltam ráerőszakolni a felbontást a windowsra.
Az számomra rejtély, hogy miért nem szerepel a driverben gyárilag ez a felbontás, mivel az alaplapot HTPC-hez is ajánlják, és elég sok LCD tv-nek ez a natív felbontása.
Amit még tapasztaltam, hogy a biosban 512 MB-ot kellett a VGA-hoz rendelni, hogy a 4850e procival az 1080p-s filmeket akadásmentesen le tudja játszani.
SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

Megtudtam, hogy a 00 érték azt jelenti, hogy valamennyi frissítési ráta támogatott, illetve az amennyiben a felbontáshoz specifikus frissítési frekvencia tartozik, úgy az.
SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)
Alpine 64-em sok volt, alapon sztem 800rpm körüli értékkel lazán elviszi a procid. Kb 2k az ára, GB lapoknál lehet sw-sen a prociventi sebességét szabályozni.
New world...old thinking...IBM T60;)
Az mitől van, hogy a P.S.I Love You 1080p felbontású HD videó nem gyengén aggat? 100% procihasználat, néha lemegy 60-80 környékére, de ha intenzívebb a jelenet, rögtön megáll az egész. Media Player Classicot használok. Mit is kéne bekapcsolnom? 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Nekm csak úgy megy a gyorsítás(ha megy),hogy Media Player Classic Home Cinema + PowerDVD8 H264/AVC kodek + WMR9 renderer.
Sima MPC-HC-val is mennie kéne amúgy.
[ Szerkesztve ]
K-lite kodek pakkot használok, az ott beépített media player classiccal. A MPC-HC csak olyan sima "elindítós" verzióban tölthető le? Tehát nincs telepíthető?
No meg az mennyire zavarna bele, ha most a meglévő kodek csomag mellé felraknám külön a power dvd8-at, meg a wmr9 renderert?

WMR9 renderer azt kitudod választani a MPC-HC-ban nem kell telepíteni.PowerDVD biztos nem zavar be,kodek pakk meg nem kell az MPC-HC-hoz ,mert kodek pakk nélkül is lejátszik mindent.Sima elindítós a progi ja...[link]
[ Szerkesztve ]
Na az a harci helyzet, hogy megnéztem egy promo 1080p videót amit xp-n is figyeltem anno ugyanezzel a konfiggal (kb 2 hete, amikor xp volt még fenn) és akkor 10% körül használta a procit. Na most ugyanez a video jelenleg 70%-ot eszik minimum.
Ergo az OS változás a gond. Hogy tudom ezt megoldani?

Nem is az orthos, hanem a coretemp kapcsolja le a gépet 20mp után. Ki érti ezt?

OS csere? 
Na akkor biztos letészem a lantot... de végleg 

Vistán EVR renderert kell használni + kell hozzá .NET Framework 3.5

Sziasztok!
Támad egy "apro" problémám, a tápom egy nagy csattanás és villanás kiséretével elhalálozott
, és szeretném minél hamarabb kideríteni, hogy a gépem túlélte-e a tűzijátékot. Van itthon egy régebbi gépem, de annak egy kicsit más a tápja. A halott tápon van egy 2*10-es és közvetlenül mellette egy 2*2-es csatlakozó, amit egy helyre kell bedugni, és van még egy 2*2-es. A régin csak 2*10-es és 2*2-es van, szóval működne-e az új alaplapom a régi táppal? Még egy kérdés, mi okozhatta a problémát? Lehetett a gond, mondjuk, hogy rosszul lett berakva az alaplap és összeért a házzal ezért lett zárlatos az egész vagy esetleg valamelyik fel nem használt tálkábel okozhat ilyet? Ja a gépet vagy 3 hónapja raktam össze eddig nem volt vele gond, ha elszállt pár alkatrész vagy az egész az garanciális? 
Bocs ha hülyeséget kérdeztem, és előre is köszönöm a válaszokat!

Az eltérő csatlakozóktól még megy, attól nem lesz baja.
Milyen "táp" volt, ami elszállt?
Si vis pacem, para bellum.
Megvettem a lapot egy X2 BE2350-es procival, ami jelenleg 0,95V-on megy 2,1Ghz-el. Sajnos felkellett raknom az F4-es biost, mert a 4x1Gb Kingmax csak így volt hajlandó értelmesen működni. Lekopogom nekem nem jelentkezett az LCD TV-kel írt felbontási probléma ( LG 82cm ) a driver a gyári lemezéről lett felrakva, jelenleg XP alatt hibátlan a gép. Kopp-kopp. 
Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

Codegen 
Megpróbáltam leszedni a proci hűtőt, de nem akar lejönni? Ez normális?

Gyári paszta volt rajta? Mert azokkal előfordul, hogy úgy rágyógyulnak a procira, hogy azt kitépik a coolerrel együtt a foglalatból. Általában sérülésmentesen megússza a proci.

nektek is melegszik a híd amelyiken a gigabyte felirat van
legalább 50 fokos ha nem több normális használat pl. internetezés mellett,

Az nem sok. nF4 némileg nagyobbb borda alatt 70-75°C-ra melegedett idle is.

lehet, hogy több is nem mértem de a ujjamat süti, akkor vagy ettől vagy az sp3-tól fagy a gép!
azért durva ez a hőmérséklet akkor miért nem tettek rá ventit, igaz akkor sokan nem vennék meg a lapot, de igy is sok embernél szerintem az lesz a sorsa, hogy venti kerül rá 
Meg kell próbálni lemóklászni róla, leginkább a régi műanyag gyurmakések jók erre, nekem is "szakadt" már ki procim, nem egy életbiztosítás...A codegen ramaty helyett meg vegyél FSP-t, örülhetsz ha csak a "táp" szállt el.
New world...old thinking...IBM T60;)
Most már biztos, hogy nem csináltam nagy vételt a BE2350-el ( 2,1Ghz, 0,9V ). Egy 1,5Gb-os avit a Winavi 40 perc alatt konvertált át dvd-be, ugyanezt a C2duo 2160-am, ilyen órajelen 15 perc alatt lezavart. Egy Phenom9550-es lesz az utód szerintem, alulfeszelve elméletileg semmi probléma nem lehet vele ebben a lapban?