Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#951) PuMbA válasza Gorath (#950) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Alkalmas a film rá,mivel 8600GT-vel meg megy rajta a DXVA simán és 2-3%os prochaszáltsággal.Vagy még a két nagy gyártónál is eltér a gyorsítás?

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#952) PuMbA válasza alvaro (#949) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Én már elég sok drivert feltettem,de nemjártam szerencsével.DVD lejátszásnál kifagy a gép,ha van hardveres gyorsítás betéve(aminek mennie kéne,mivel a régi 9550-em is csökkentette vagy 20% a prochasználtságot,igaz csak MPEG2-nél),H264 meg totálisan nem működik.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#953) Gorath válasza PuMbA (#951) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Eltérhet. De a fekete képernyő nem emiatt van. Ha nem támogatja, akkor is simán megy, csak nem lesz gyorsabb, mint egyébként. Ez codec vagy beállítás probléma. Nekem az MPC-HC-ben csak a sima EVR-rel megy jól, a custom-mal nem megy a film, csak ahova tekerek ott kirak egy állóképet.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#954) PuMbA válasza Gorath (#953) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Kipróbáltam az összes renderer-t(mind2 EVR-t is),egyikkel se ment a gyorsítás.Próbáltam beépített DXVA H264 kodekkel,meg PowerDVD codecjével is ,de semmi.
Igazából ez legyen a legkisebb probléma,de azért az ,hogy az MPEG2 gyorsítás se megy(PowerDVD8-ba),azt nemértem...

[ Szerkesztve ]

(#955) ISZOLE válasza PuMbA (#954) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Csak kíváncsiságból kipróbáltam, DVD lejátszásnál 10% körüli a prociterhelés, MP4-nél meg kevesebb. Lejátszó MPC-HC, semmilyen kodek nincs installálva, monitor 1024x768.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#956) djrobaa válasza Gorath (#948) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

Beállitottam a BIOSban hogy müködjön a USBs bill és egér, de semmi. Csak a régi PS2es billel hajlandó belépni. Végülis tök mindegy mert sürün ugysem fogok belépkedni. De azért érdekes hogy az Abitommal meg müködött simán.
Ezek a felbontásos dolgok engem nemzavarnak mert ha leis töltök egy filmet azt vagy divxbe vagy dvd formátumba töltöm. Tehát engem a HD hidegen hagy, meg a másik hogy az LCD tvm is messze van a géptől és a HDMI kábelem meg csak 1.5méter.

Ettől eltekintve nálam tök jól megy a lap. Remélem nemis lesz vele baj.

I Love Progressive....

(#957) lean válasza djrobaa (#933) üzenetére

lean
(fanatikus tag)

Nekem is ilyen gondom volt, a BIOSban az USB Keyboard support bekapcsolása megoldotta.

[ Szerkesztve ]

no cross no crown

(#958) mv válasza Stoto (#944) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Üdv! Én Speedfannal nézem a hőmérsékleteket. Kijelzi mind a proci, mind az észeki híd hőmérsékletét. A déli hídban nincsen szenzor.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#959) PuMbA válasza ISZOLE (#955) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Milyen drivert használsz? XP vagy Vista? Nekem 40-45% a prochasználtság egy kis ideig,aztán meg kifagy...

[ Szerkesztve ]

(#960) PuMbA válasza PuMbA (#959) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Úgy tudom MPC-HC-ba nincs MPEG2 gyorsítás csak H264-es,kitudod próbálni PowerDVD-vel,úgy ,hogy benyomod a beállításoknál a hardware acceleration(ati avivo)-t?

[ Szerkesztve ]

(#961) PuMbA válasza PuMbA (#960) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Közben megy a hardveres gyorsítás H264 filmnél.
MPC-HC-ba beraktam a PowerDVD H264 dekóderjét,és WMR9 rendererre váltottam.
Belső kodek is támogatja a DXVA-t nemértem ,hogy azzal miért nem ment.
MPEG2 gyorsításnál még mindig kifagy a gép...

[ Szerkesztve ]

(#962) PuMbA válasza PuMbA (#961) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Elindítottam másodjára,és már megint nem volt kép...

(#963) ajoka válasza varzo (#943) üzenetére

ajoka
(kvázi-tag)

Első indítás volt, semmi húzás. Más rammal próbálva működik. A csx-el sincs semmi hiba, csak ezzel a lappal nem műxik :(

(#964) ISZOLE válasza PuMbA (#959) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

XP-m van, amennyire tudom a legfrissebb drájverekkel.
Próbáld meg visszavenni eggyel a HW gyorsítást.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#965) varzo válasza ajoka (#963) üzenetére

varzo
(tag)

Feltetted rá esetleg a legújabb biost? hátha...

(#966) ceptor66

ceptor66
(újonc)

sziasztok!

vettem GA-MA78G-DS3H deszkát 4850e procival, gyári cpu fannal, de elég hangos, ezért 5 k alatt szeretnék venni valami normálisabbat, de a cool 'n' quiethez is ragaszkodnék, mit ajánlanátok? eddig ezeket nézegettem:
- Arctic Cooling - Alpine 64 (http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=93)
- Arctic Cooling - Freezer 64 Pro PWM (http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=80)
- Cooler Master - Hyper TX 2 (http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=2535)

persze létezi az Alpine 64-nek is pwm-es modellje, de nem árulják, a sima hyper tx-ben pedig lett volna pwm, de azt már nem igazán láttam sehol...

(#967) HERR Z válasza ceptor66 (#966) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szia
tedd fel az f3 biost az már tudja szabályozni, ami most a lapodon van f2 az nem képes ventit szabályozni
azzal már a gyári is egész tűrhetőre halkítható, utánna gondold át kell-e halkabb hűtő

(#968) ceptor66 válasza HERR Z (#967) üzenetére

ceptor66
(újonc)

szia,
köszi, ezen már túl vagyok... de mégis le szeretném cserélni... de mindenképp olyat szeretnék, aminek fogom tudni szabályozni a sebességét, csak nem tudom, hogy mi történik, ha nem pwm-eset veszek.

(#969) jambiyya válasza ceptor66 (#968) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Ha 3-tűset veszel, akkor is menni fog, csak nem "pwm mód"-ban, hanem a feszkót szabályozza. Baj lenne, ha csak a pwm-esekkel bírna...
Szerintem a hyper tx2 tökéletes lenne Neked.
Én is ezen gondolkoztam, de maradt a gyári.

[ Szerkesztve ]

(#970) ceptor66 válasza jambiyya (#969) üzenetére

ceptor66
(újonc)

köszi, ez megnyugtató, akkor már csak azt nem értem, hogy mivel tudna többet a PWM?

(#971) jambiyya válasza ceptor66 (#970) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Ezt meghagyom a szakiknak. :)
Asszem talán a 4. tű felelős a szabályozásért?
Egyébként van olyan deszka, ami csak a pwm-est tudja szabályozni.

(#972) mv válasza ceptor66 (#970) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

[link] némi olvasnivaló a PWM-ről. :)

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#973) ceptor66 válasza mv (#972) üzenetére

ceptor66
(újonc)

köszi, ez egy pöppet magas volt, de amit kiszűrtem belőle:

"Itt érdemes megjegyezni, hogy vannak ugyanakkor olyan alaplapok is, ahol a PWM-es szabályzás megvalósítható PWM-es ventilátor nélkül is. Csodák persze nincsenek, maximum egy kis csalafintaság, ám ezt megbocsájthatjuk a gyártóknak. Ezekben az esetekben egyértelmű, hogy az alaplap gyártója a szabályzáshoz elengedhetetlen komponenseket az alaplapon helyezte el, a ventilátor pedig a már szabályozott feszültséget kapja meg."

"Persze mondhatjuk, hogy erre elegendő lenne a régi feszültség alapú szabályzás is, ám a PWM olyan többletet tud a vezérlés tekintetében felmutatni, amit a normál szabályzás nem."

- szóval ez a gigabyte deszka képes erre, de talán még jobb eredményt érnék el egy pwm-es ventivel?

(#974) jambiyya válasza ceptor66 (#973) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Vagy veszel egy passzív bordát, megegy plusz házhűtőt. :)
Nekem terheletlenül (c&q játszik) el sem indul a venti...

(#975) DdavidHero

DdavidHero
(újonc)

Üdv!

GIGABYTE MA78G-DS3H
CPU AMD 5000 ATHLON 64 X2 BLACK EDITION
VGA ATI RADEON HD3850/512MB/ZAL PCI-E GIGABYTE
HÁZ COOLER MASTER ELITE 331
CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
Cooler Master Hyper TX/TX2

Ebbe a konfigba ilyen ram jó lenne, stabilitás szempontjából meg húzni is szeretném! Főként 1080p-re kellene a gép! HDMI kimenetével kapcsolatban van valamilyen tapasztalatotok??

THX

(#976) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Holnap jön egy S2H lap egy BE2350 és 4x1GB 1066Mhz Kingmax társaságában, alulfeszelve lesz használva ha engedi majd a lap 7/24-ben non-stop. Beszámolót írok majd rommá húzott procival is.

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#977) raul560

raul560
(tag)

Sziasztok! nekem még mindig nem oldodott meg ez a problémám,hogy szaggat a hang! Nem lehet ez a processzor hütő miatt? Nem zavarhatja be vagy ilyesmi?
Segitsetek! Elég szar igy zenét hallgatni! :F

(#978) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Leírom, hátha még rajtam kívül valakit érdekel, hogyan lehet olyan felbontást beállítani külön progi nélkül, ami eredetileg nem szerepel a driverben. Esetemben ez a 1360x768 volt 60Hz frissítéssel.

Az alábbi modosításokat mindenki saját felelősségére végezze!!!

A mutatványt olyan monitoron kövesd el, ami elég sokféle felbontást támogat, különben úgy járhatsz, ahogy én, bámultam a tv képernyőjén megjelenő feliratott: "Nem támogatott üzemmód." A példában a 8.5 driver a főhős.

1. Indítsd el a driver telepítőjét, ha kibontotta a fájlokat a C:\ati könyvtárba, állítsd le!

2. A C:\ATI\SUPPORT\8-5_vista32_dd_63036\Packages\Drivers\Display\LH_INF könyvtárban szerkesztésre nyisd meg a CL_63036.inf fájlt! A könyvtár és a fájl neve a verziószámtól függően változhat (CL_szám.inf vagy CH_szám.inf).

Ha rákeresel a HD 3200 -re (ez a chip van az alaplapon) akkor látható, hogy a "ati2mtag_RS780M" és a "ati2mtag_RS780" beállításait kell buzerálnunk. (Fogalmam sincs, hogy igazából melyik az, csak gyanítom, hogy az "M" nélküli.)

3. Az [ati2mtag_RS780_SoftwareDeviceSettings] bekezdésnél keressük meg az alábbi sort:

HKR,, DALNonStandardModesBCD1, %REG_BINARY%,10,24,07,68,00,00,00,00,12,80,07,68,00,00,00,00,12,80,09,60,00,00,
00,00,16,00,12,00,00,00,00,70,17,92,13,44,00,00,00,00,18,00,14,40,00,00,00,00,18,56,
13,92,00,00,00,00

Az 10,24,07,68,00,00,00,00 bejegyzés az 1024x768 felbontás jelöli, az utolsó 00 pedig a frissítési frekvencia lenne. Az még nem tisztázott, hogy a 00 a 100Hz lenne. Ha az 1360x768 felbontást akarod 60 Hz-en, ami nincs a felsorolásban, akkor valamelyik nem használandót írd át: 13,60,07,68,00,00,00,60

Én átírtam a RS780 és az RS780M-nél is. Ezek után mentés.

4. Távolítsd el a vezérlőpultból az ati illesztőprogramot. És reboot.

5. Futtasd le a C:\ATI\SUPPORT\8-5_vista32_dd_63036\setup.exe -t Újraindítás.

6. A Képernyőbeállítok között megjelenik a kívánt felbontás, esetemben az 1360x768.

7. Örülünk.

A produkció nálam csak a D-sub csatlakozóval működött, a HDMI kimenten továbbra is csak 30 Hz volt a frissítési freki, de ez betudható annak, hogy korábban a powerstrippel és a rivatunerrel próbáltam ráerőszakolni a felbontást a windowsra.

Az számomra rejtély, hogy miért nem szerepel a driverben gyárilag ez a felbontás, mivel az alaplapot HTPC-hez is ajánlják, és elég sok LCD tv-nek ez a natív felbontása.

Amit még tapasztaltam, hogy a biosban 512 MB-ot kellett a VGA-hoz rendelni, hogy a 4850e procival az 1080p-s filmeket akadásmentesen le tudja játszani.

SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

(#979) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Megtudtam, hogy a 00 érték azt jelenti, hogy valamennyi frissítési ráta támogatott, illetve az amennyiben a felbontáshoz specifikus frissítési frekvencia tartozik, úgy az.

SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

(#980) Chaser válasza ceptor66 (#966) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Alpine 64-em sok volt, alapon sztem 800rpm körüli értékkel lazán elviszi a procid. Kb 2k az ára, GB lapoknál lehet sw-sen a prociventi sebességét szabályozni.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#981) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Az mitől van, hogy a P.S.I Love You 1080p felbontású HD videó nem gyengén aggat? 100% procihasználat, néha lemegy 60-80 környékére, de ha intenzívebb a jelenet, rögtön megáll az egész. Media Player Classicot használok. Mit is kéne bekapcsolnom? :)

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#982) PuMbA válasza ronaldo (#981) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nekm csak úgy megy a gyorsítás(ha megy),hogy Media Player Classic Home Cinema + PowerDVD8 H264/AVC kodek + WMR9 renderer.
Sima MPC-HC-val is mennie kéne amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#983) ronaldo válasza PuMbA (#982) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

K-lite kodek pakkot használok, az ott beépített media player classiccal. A MPC-HC csak olyan sima "elindítós" verzióban tölthető le? Tehát nincs telepíthető?

No meg az mennyire zavarna bele, ha most a meglévő kodek csomag mellé felraknám külön a power dvd8-at, meg a wmr9 renderert?

(#984) PuMbA válasza ronaldo (#983) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

WMR9 renderer azt kitudod választani a MPC-HC-ban nem kell telepíteni.PowerDVD biztos nem zavar be,kodek pakk meg nem kell az MPC-HC-hoz ,mert kodek pakk nélkül is lejátszik mindent.Sima elindítós a progi ja...[link]

[ Szerkesztve ]

(#985) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Na az a harci helyzet, hogy megnéztem egy promo 1080p videót amit xp-n is figyeltem anno ugyanezzel a konfiggal (kb 2 hete, amikor xp volt még fenn) és akkor 10% körül használta a procit. Na most ugyanez a video jelenleg 70%-ot eszik minimum.

Ergo az OS változás a gond. Hogy tudom ezt megoldani?

(#986) jambiyya válasza HERR Z (#941) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nem is az orthos, hanem a coretemp kapcsolja le a gépet 20mp után. Ki érti ezt?

(#987) varzo válasza ronaldo (#985) üzenetére

varzo
(tag)

OS csere? :)

(#988) ronaldo válasza varzo (#987) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Na akkor biztos letészem a lantot... de végleg :D

(#989) PuMbA válasza ronaldo (#985) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Vistán EVR renderert kell használni + kell hozzá .NET Framework 3.5

(#990) AntraX87

AntraX87
(újonc)

Sziasztok!

Támad egy "apro" problémám, a tápom egy nagy csattanás és villanás kiséretével elhalálozott :O , és szeretném minél hamarabb kideríteni, hogy a gépem túlélte-e a tűzijátékot. Van itthon egy régebbi gépem, de annak egy kicsit más a tápja. A halott tápon van egy 2*10-es és közvetlenül mellette egy 2*2-es csatlakozó, amit egy helyre kell bedugni, és van még egy 2*2-es. A régin csak 2*10-es és 2*2-es van, szóval működne-e az új alaplapom a régi táppal? Még egy kérdés, mi okozhatta a problémát? Lehetett a gond, mondjuk, hogy rosszul lett berakva az alaplap és összeért a házzal ezért lett zárlatos az egész vagy esetleg valamelyik fel nem használt tálkábel okozhat ilyet? Ja a gépet vagy 3 hónapja raktam össze eddig nem volt vele gond, ha elszállt pár alkatrész vagy az egész az garanciális? :F

Bocs ha hülyeséget kérdeztem, és előre is köszönöm a válaszokat!

(#991) daa-raa válasza AntraX87 (#990) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az eltérő csatlakozóktól még megy, attól nem lesz baja.

Milyen "táp" volt, ami elszállt?

Si vis pacem, para bellum.

(#992) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Megvettem a lapot egy X2 BE2350-es procival, ami jelenleg 0,95V-on megy 2,1Ghz-el. Sajnos felkellett raknom az F4-es biost, mert a 4x1Gb Kingmax csak így volt hajlandó értelmesen működni. Lekopogom nekem nem jelentkezett az LCD TV-kel írt felbontási probléma ( LG 82cm ) a driver a gyári lemezéről lett felrakva, jelenleg XP alatt hibátlan a gép. Kopp-kopp. :C

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#993) AntraX87 válasza daa-raa (#991) üzenetére

AntraX87
(újonc)

Codegen :W

Megpróbáltam leszedni a proci hűtőt, de nem akar lejönni? Ez normális?

(#994) daa-raa válasza AntraX87 (#993) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Gyári paszta volt rajta? Mert azokkal előfordul, hogy úgy rágyógyulnak a procira, hogy azt kitépik a coolerrel együtt a foglalatból. Általában sérülésmentesen megússza a proci.

(#995) Musicbox

Musicbox
(lelkes újonc)

nektek is melegszik a híd amelyiken a gigabyte felirat van :(( legalább 50 fokos ha nem több normális használat pl. internetezés mellett,

(#996) daa-raa válasza Musicbox (#995) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az nem sok. nF4 némileg nagyobbb borda alatt 70-75°C-ra melegedett idle is.

(#997) Musicbox

Musicbox
(lelkes újonc)

lehet, hogy több is nem mértem de a ujjamat süti, akkor vagy ettől vagy az sp3-tól fagy a gép!
azért durva ez a hőmérséklet akkor miért nem tettek rá ventit, igaz akkor sokan nem vennék meg a lapot, de igy is sok embernél szerintem az lesz a sorsa, hogy venti kerül rá :F

(#998) Chaser válasza AntraX87 (#993) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Meg kell próbálni lemóklászni róla, leginkább a régi műanyag gyurmakések jók erre, nekem is "szakadt" már ki procim, nem egy életbiztosítás...A codegen ramaty helyett meg vegyél FSP-t, örülhetsz ha csak a "táp" szállt el.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#999) F.B.I.

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Most már biztos, hogy nem csináltam nagy vételt a BE2350-el ( 2,1Ghz, 0,9V ). Egy 1,5Gb-os avit a Winavi 40 perc alatt konvertált át dvd-be, ugyanezt a C2duo 2160-am, ilyen órajelen 15 perc alatt lezavart. Egy Phenom9550-es lesz az utód szerintem, alulfeszelve elméletileg semmi probléma nem lehet vele ebben a lapban? :F

(#1000) AntraX87 válasza daa-raa (#994) üzenetére

AntraX87
(újonc)

Tényleg csak a paszta miatt ragadt oda, sikerült nagynehezen leszedni. Úgy néz ki, hogy csak a táp szállt el hálistennek, veszek is helyette egy corsair vx 450-et :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.