Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#901) varzo válasza Gabeboy74 (#900) üzenetére

varzo
(tag)

Nem nálad van a hiba, nálam ugyanezt csinálja... furcsa biztos jön hozzá driver!

[ Szerkesztve ]

(#902) Gabeboy74 válasza varzo (#901) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Odáig eljutottam, hogy a monitor vezérlő lehet a bűnös, egyszerűen kimaradt belőle ez a felbontás. A Powerstrippel zaklattam a cuccot egy kicsit, a felbontást már sikerült hozzáadnom a lehetőségekhez, viszont állandóan csak váltósorosban 30 Hz-re állítja a frissítést 60 helyett, annak ellenére, hogy elég egyértelműen megadtam a függőleges és vízszintes frissítési frekvenciákat a polaritásokkal. Ja, és a poén, hogy egyébként a powerstripben letiltottam a váltósoros megjelenítést, mivel a TV nem támogatja. Csak közepesen habzik már a szám az egésztől.

SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

(#903) varzo válasza Gabeboy74 (#902) üzenetére

varzo
(tag)

Máshol is olvastam erről a gondról, biztos kijön pár héten belül a frissítés.
Nekem meg szaggatnak a hd filmek de a 720p is, XP SP3 vant fent és nem tudom, hogy emiatt szaggat-e vagy valami drivert frissítsek. Valaki esetleg valami info?

(#904) HERR Z válasza varzo (#903) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

codec?

(#905) varzo válasza HERR Z (#904) üzenetére

varzo
(tag)

kmplayer-rel néztem, aztán mikor azzal szaggatott legújabb core avc ezután talán vlc playerrel nézem meg... Furcsa amikor elkezdi játszani a filmet a cpu használat 3% aztán ha szét akarom húzatni teljes képernyőre azonnal felugrik 90%ra (BE-2400) és utána ameddig újra nem indítom a kmplayert marad is 90-100% körül.

[ Szerkesztve ]

(#906) HERR Z válasza varzo (#905) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egy klite codec packot dobj fel

(#907) varzo válasza HERR Z (#906) üzenetére

varzo
(tag)

megpróbálom

(#908) Gorath

Gorath
(kvázi-tag)

Mivel senki nem válaszolt a HD-gyorsítással kapcsolatos kérdésemre, megint belemélyedtem kicsit. Bizonyos esetekben sikerült elérnem, hogy tényleg beszálljon a chipset is a játékba. De nem egészen úgy van, mint korábban gondoltam. A gyári BluRay meg HD-DVD lemezek lejátszását biztos gyorsítja, de tudtommal nálunk még nem is lehet kapni ilyeneket (mármint műsorost), szóval ez kevésbé releváns. A lényeg a tömörített filmek lejátszása lenne. Na ez viszont szívás.
Ingyenes megoldás tudtommal egy van rá: a Media Player Classic Homecinema (MPC-HC). Ezzel is csak bizonyos megszorításokkal:
MPC-HC
Elvileg ez ki tudja használni a hardveres gyorsítást, ha a film megfelel a követelményeknek. Hogy pontosan mik ezek, azt nem tudom, de mindegy is, mivel nem kódolok filmeket. A lényeg röviden ennyi: vagy tud gyorsítani egy filmet, vagy nem. Szóval nem szabad elvárni, hogy mostantól minden alacsony terheléssel fog futni.
Egyébként konkrétan mondjuk egy Planet Earth 1080p-t 4-5 % terheléssel viszi alapon a 4050e (ez VC-1 kódolású). De amit nem támogat, azt meg 60-80%-kal... 720p esetében is láttam 10 % körüli terhelést meg 30-40-et is. Szóval így jelen formájában nem sok értelme van az egésznek szerintem.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#909) HERR Z válasza Gorath (#908) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jah, csak nem warezre terveznek, ezt kivetted még a számításból
asztali lejátszók se nagyon viszik esir és tsai relízeket...még
idővel persze változni fog, sztem a tömörített cuccok gyorsítása is csak software kérdése

varzo:
SP3 amd-vel is szeret akadni...

[ Szerkesztve ]

(#910) varzo válasza HERR Z (#906) üzenetére

varzo
(tag)

ugyanaz, ez oprendszer hiba lesz. Azt olvastam máshol, hogy szeret akadni ez a lap az sp3-al.

(#911) Gorath válasza HERR Z (#909) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Persze, ez tiszta sor, csak a többség meg erre használná, legalábbis nálunk biztos. Márpedig azt kell gyártani, amire igény van. A példád jó, a DivX-es lejátszók is elterjedtek, pedig valljuk be, nem kimondottan jellemző, hogy a stúdiók DivX-es filmeket adnának ki. :D
Mondjuk olyan szempontból nem gáz a dolog, hogy egy kétmagos proci úgyis visz mindent, egymagost meg nem hiszem, hogy sokan vennének ebbe a lapba. Viszont jó megoldás lenne pl. az, ha a filmeket VC-1-el kódolva adnák ki. Azt tökéletesen viszi, még egy Duron-nal is elmenne. :) De bízok benne, hogy idővel javulni fog a helyzet x264 téren is, a lehetőség adott.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#912) Gabeboy74 válasza varzo (#903) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Revideálom az álláspontomat, nem a monitorvezérlő, hanem vagy a chip vagy az ati vezérlő a hibás, mivel ugyanazon az OS-en nvidia kártyával gond nélkül megy a cucc.

Az nekem meg sovány vigasz, hogy pár hét múlva talán majd lesz rá megoldás, ez közel fél éves kártya, bőven illett volna megoldani, mivel a HD Ready tv-k 90%-ának ez a natív felbontása.

Kívánom, hogy költsék gyógyszerre az alaplapok árát.

(#913) daa-raa válasza Gabeboy74 (#912) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A driver-nek biztosan nem problémája, lévén pl HD3870 esetén beállítható.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#914) HERR Z válasza daa-raa (#913) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na erre illik az én helyzetem:
minden ugyanaz kivéve a lap, monitor Philips 22"-os ionágyú
JW lap plug and play moncsinak ismeri fel, maxx felbontás 1600x1200@85Hz
Giga lap felismeri pontos típusra is maxx felbontás pedig az amit megadott a gyártó(3mp)
ugyanaz a hardver és szoft környezet, mégis csak a gigánál megy jól... :F
kb hasonló mint az ő esete..

(#915) daa-raa válasza HERR Z (#914) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nálam a monitort a 3870-re kötve (DVI -> D-SUB -> BNC) Generic Non-PnP Monitorként "ismeri fel"... Mondjuk lehet csak a sok átalakítás miatt.

(#916) Gabeboy74 válasza daa-raa (#913) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Kártyánként külön inf-et tartalmaz a driver (manuálisan megpróbáltam betallózni az inf-et), szvsz attól, hogy a HD3870-re beállítható, még nem biztos, hogy HD3200-ra. De mint említettem, az X800GTO-m kérdés nélkül ráállt az optimális 1360-as felbontásra, a HD3200-at pedig tökmindegy, hogy D-sub-on vagy HDMI fenyegetem, nem bírom megerőszakolni. Ez már tuti, hogy nem az én bénaságom, itt hw vagy sw probléma van. Arról nem beszélve, hogy a neten szétnézve többen is szívnak ezzel.

(#917) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Gyötrelmeinek véget vettem, alaplapi vga vezérlő letiltva, X800GTO csatába küldve, győzelem. Simán megy 1360x768@60Hz, tehát valami nagyon, de nagyon el vagyon szúrva ATI részről. Én pedig szörnyen szomorú vagyok. :O

(#918) djrobaa

djrobaa
(fanatikus tag)

Hello.

Beszereztem egy 780Gs Giga lapot, a DS3H jelzésűt. Arra lennék kiváncsi, hogy ha van valakinek ilyen lapja, hogy neki is 92fokot ir e a Everest alaplapi hömérsékletnek??

I Love Progressive....

(#919) jambiyya válasza djrobaa (#918) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Igen!

ps: néha 91, vagy 90, de az értékkészlet csak ebből a 3 számból áll

(#920) djrobaa válasza jambiyya (#919) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

És ez jó, vagy rossz?? Mert elég meleg lehet akkor. Az Abitom csak ilyen 31-36fokos szokott lenni. és Nforce 630a chipset van rajta. Bár az felszokott menni 70fokra.

I Love Progressive....

(#921) daa-raa válasza djrobaa (#920) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Itt arról van szó, hogy nem mér semmit, csak kijelez egy kamu értéket. Ahogy a GB K8 lapjai esetén az Aux Temp mindig 70-71°C volt.

(#922) jambiyya válasza daa-raa (#921) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Jaja, ez is auxtemp.

(#923) jambiyya

jambiyya
(fanatikus tag)

Asszem el fogom adni ezt a ultrafos ds3h-t.
Egy asrock lapot cseréltem erre. Egy olyan lapot, ami ehhez képest betonstabil volt!
Köszi a segítséget, aki megpróbálta.
HerrZ: átraktam a memóriákat, kipróbáltam single-ben is, de semmi. Illetve valami: orthosra nem hibát jelez, hanem leáll a gép! Mivel csak a lapot cseréltem, és előtte minden okés volt, így kizárt, hogy hibás legyen bármelyik alkatrész.
A gigabyte meg bekaphatja! Sokszor! És én is, amiért megvettem egy új lapot, bízva abban, hogy működik, és támogatás is van hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#924) jambiyya válasza jambiyya (#923) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Ja, lehet, hogy pont ezt a memóriát/procit/tökömtudjamit nem szereti, de nekem meg nincs pénzem mindenből több fajtát venni, a próbálgatásra meg időm nincs!
Azért régen nem volt ilyen! :W :W :W

(#925) Gabeboy74 válasza jambiyya (#924) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Egy újabb elégedett ügyfél. ;]

(#926) PuMbA válasza djrobaa (#918) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Ez a 780G mindent tud csinálni,csak rendesen működni nem.Nekem meg BIOS-ba 20fokkal többet ír a procira mint az Everest.Az Everest meg azt írja,hogy a +12V az csak 5V.Ráadásul PS2-es billentyűzetet se bír kezelni...(10mp-enkét akadt a gép).USB-s billel simán ment.Hardveres gyorsítás meg mintha nem is lenne(kifagy a gép),egy ősrégi Radeon 9550-el kevesebb prockihasználtságom volt a filmeknél ,mint 780G-vel.
Remélem AMD-ék összekapják magukat a driver írással,mert ennél macerásabb chipsetet nem láttam.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#927) vzoltan007

vzoltan007
(újonc)

Tudom szemét és offtopic dolog ilyet kérdezni egy gyártó+modell specifikus topikban:), de akkor mégis milyen chipsetet / deszkát ajánlanátok egy 4850e proci alá? Már az integrált VGA sem érdekel, 10k alatt lehet eccerűbb grafkártyákat kapni... Stabilitás, gyorsaság és lehetőleg alacsony fogyasztás a lényeg, kb. ebben a sorrendben.

(#928) jambiyya válasza vzoltan007 (#927) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nem szemét dolog ez. A PH teszten a 790fx lapokkal nagyon meg voltak elégedve.
Én, ha most kéne döntenem, asszem egy 690-es lapot vennék, ugyanúgy gigásat...asszem...vagy egy 770ds-t,és egy diszkrét vga-t...
Nem'tom, most elborult az agyam!
Tul.képp nem kötelező a AMD chipset, van nvidianak is...

[ Szerkesztve ]

(#929) Zofren válasza PuMbA (#926) üzenetére

Zofren
(fanatikus tag)

nekem miota meghalt az int. hálókártya, azóta rendesen mukodik a tv tuner kártya ebben a lapban vista alatt. Xp alatt csodásan mukodott a gép, amire kellett (word, excel, net, tv, aknakereső). Vista alatt is ezt teszem, csak csiliviliben :D
VGA-t tuningoltam 650MHz-re, jeeee, de visszavettem 500ra.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#930) Calibos válasza vzoltan007 (#887) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Kicserélték egy másikra, tényleg szar volt. Tulajnak annyit mondtak elképzelhető hogy azért hibásodott meg, mert integrált Vga-ba át lett dúgva de előtte a biosban nem lett átállítva.

Korrekt volt a bolt másnap mehettünk is érte...

Ha legközelebb alaplapot veszek az nem integrált Vga's lesz. Nem is GA :(

[ Szerkesztve ]

(#931) szepsuti

szepsuti
(tag)

Srácok, nekem ie kezd tele lenni a t*köm ezzel a lappal. olyantat művel hogy: 64 bites Vista van fent sp1-el, de hd filmek terén én se érezném hogy oylan egetverően beszállna a chipset a gyorsításba. 9600 phenom van benne, de még az is olykor 50% on megy. és itt jön a legnagyonn poén, hogy van egy oylan bizonyos mappa, amit ha megnyitok KÉKHALÁLLAL elszáll a gép. 1 házi készítésű videó van benne 2 féle minőségben: egyik egy sima wmv a netre a másik pedig egy 720p-s HD film, és eccerűen belelépek a mappába kifagy és kékhalál... de nam majd én megoldom, ha akármiylen médialejátszóval megnyitom a fájt, akkor elkezdi lejátszani, de a proci terhelése felkúszik 100%-ra kifagy, a zene még meg egy darabig és szintén kékhalál. és volt még 1 iylen esetem, mikor a winamp médiatárába akartam importálni az össze slétező zenémet a mappából, röpke 6-7000 szám, annál ugyan ez a jelenség fogadott, de mindig ugyan azon a helyen ugyan abban az időpontban. mi okozhatja ezt? sérült lenne a vinyó? Xp-vel nem tapasztaltam semmi iylet. én már ott tartok h visszatérek a jó öreg, de MEGBÍZHATÓ 939 es technikához :(

"olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy "

(#932) HERR Z válasza jambiyya (#923) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez már nem lap gond, lehet a tápod fogy el..
a giga lapon azért több és komolyabb cuccok vannak, mint az asrockon volt

(#933) djrobaa válasza PuMbA (#926) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

Hát nekem idáig elég jó. Két napja megy. és (kopp-kopp) semmi baj, semmi fagyás. Egyedül az jött elő hogy induláskor gondolkodik hogy most elinduljon a4GB rammal vagy ne. Felpörög a vga ventije 100%ra azt utána elindul. De ez talán 3másodperces dolog. Jah és persze vezeték nélküli billem van és egerem, de nemhajlando vele belépni a biosba. Igyhát előkellet szedjem a ősrégi PS2es billemet hogy betudjak pár dolgot állitani a biosban. Eléggé elszomorit a dolog hogy ilyen rossz dolgokat olvasok erről a lapról. Hát lehet hogy egy NV chipsetes lapot kellet volna vegyek.

I Love Progressive....

(#934) vzoltan007 válasza vzoltan007 (#927) üzenetére

vzoltan007
(újonc)

Franc se fog szívni, asszem inkább veszek majd egy ilyet.:)

[ASUS M3N-H/HDMI]

(#935) varzo

varzo
(tag)

Az én lapom elszállt, most van csere alatt. Teljesen magától win telepítése közben. Remélem a lappal volt gáz, amiatt akadtak nálam a hd filmek! Bár sok másban is észre lehetett venni ez még egy elég kiforratlan konstrukció... Ami meg külön vicc az a gigabyte site-ról a letöltés kb 6-8kB/s egy 47megás driver 2és fél óra. Erre azért odafigyelhetnének és már évek óta ez van.

(#936) PuMbA válasza djrobaa (#933) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nekem mostmár eltünt a fagyás,sok féle driver kipróbálása után.Már csak az MPEG2 gyorsítás nem megy.Igaz nekem ECS 780G lapom van.Működik ez,csak elég macerás és szerintem még driver fronton sem áll jól a 780G chipset.
Vistával kevesebb a gond,külföldi oldalak szerint.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#937) jambiyya válasza HERR Z (#932) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Chieftec 450w, és nincs vga. Mégis mi fogyaszthat annyit, hogy a táp ne bírja? Nem egy szálra kötöttem mindent. A táp lenne selejtes?
Annyi különbség van talán, hogy erre a lapra (bocs a pongyola fogalmazásért), a szélesebb tápcsati plusz 4 tűjét is rányomtam, míg az asrocknál nem volt hely neki.
Egyébként ha nem indítok orthost, nincs baj. Még pár game-t is kipróbáltam, és akkor sem kapcsolt le, pedig elvileg használatban volt a proci+mem.
Azért a következő biost megvárom, illetve megpróbálom másik memóriával+procival, de nincsenek illúzióim...

(#938) daa-raa válasza szepsuti (#931) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha mindig ugyanannál a mappánál fagy, akkor jó eséllyel a vinyód a hibás.

(#939) ajoka

ajoka
(kvázi-tag)

Sziasztok! Összeraktam a gépet, és bekapcsolás után semmi kép, csak sípolás.
A cucc: FSP ATX-400PNF, 4850e, 1db csx 1Gb 800mhz ram, pata vinyó.
Az egy darab ram, vagy a táp lehet gond?

(#940) varzo válasza ajoka (#939) üzenetére

varzo
(tag)

Mit sípol (pl 1 hosszú két rövid)? milyen kódot?

(#941) HERR Z válasza jambiyya (#937) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha minden kőstabil semmi fagyás semmi kékhalál csak orthos stressz akkor kb sz@rd le..

(#942) ajoka válasza varzo (#940) üzenetére

ajoka
(kvázi-tag)

1 hosszú, ismételve

(#943) varzo válasza ajoka (#942) üzenetére

varzo
(tag)

Az memória hiba. (ráadásul memória kontakt hiba) Próbáld meg másik slotba tenni, akkor kiderül a slot-e a hibás. Ha nem az a gond ami valószínű akkor másik ram kell.
Első indítás volt? Nem is próbáltad húzni? Ha nem, akkor adj neki egy cmos resetet!

[ Szerkesztve ]

(#944) Stoto

Stoto
(fanatikus tag)

Hi!

Van olyan progi amivel nem csak a proci hőmérsékletét lehet megnézni, hanem az sb és az nb hőmérsékletét is?

(#945) PuMbA

PuMbA
(PH! addikt)

Valakinek működik itt a H264 gyorsítás,mert nekem fekete kép aztán viszlát.Pedig kiírja,hogy használja a DXVA-t(H264 bitstream decoder,no fgt).

(#946) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Én is tartom a kérdést, hogy valaki tudja-e használni az alaplapi vga-t 1360x768 felbontásban 60 Hz-en. Ha igen, akkor melyik kimeneten, illetve melyik driverrel.

(#947) Gorath válasza szepsuti (#931) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Nyilván a hiba videóban van. Lehet winyó-hiba miatt akár, de lehet hogy csak valamilyen codec/lejátszó nem bírja kezelni. A mappát Intézőben nézted? Mert az megpróbálja mindig megjeleníti a képeknek meg a videóknak az előnézetét, ergo elkezdi játszani a videót, gondolom a beépített Windows Media Player-rel, ami meg ezexerint nem képes erre. De ennek totál semmi köze nincs az alaplaphoz!

A HD gyorsítást meg pár napja írtam le részletesen. Ne úgy állj hozzá, hogy mostantól minden HD filmet gyorsítani fog hardveresen. Vagy igen vagy nem. A technológia abszolút működőképes, de ha a videó nem megfelelően lett kódolva, akkor nem fog rajta gyorsítani, ennyi. Ezért lehet szidni a videó készítőjét, vagy a lejátszóprogi íróját, de a chipsetet vagy alaplapot nem!

(#948) Gorath válasza djrobaa (#933) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Nekem is vezeték nélküli kombóm van, USB-s, és gond nélkül belépett első bootoláskor is a BIOS-ba... Egyébként van is benne valamilyen beállítás erre vonatkozólag, fejből nem tudom a nevét. De ilyen szerintem kb. minden alaplapon van. Az 5 éves Abit NF7-esemen is csak azt kellett beállítani és simán működött (ott ki lehetett választani, hogy az USB-s eszközöket a BIOS vagy az OS kezelje). Ja és az USB-s billekhez mindig szoktak adni PS2 átalakítót...

A sok rossz amit olvasol, az meg szerintem olyan dolog, hogy a felének semmi köze az alaplaphoz, csak 1xűen éppen ilyen lapot használ az, akinél előjött. Ettől még ez nem lesz rosszabb termék. Ez egy nagyon jó alaplap, mint ahogy a chipset is. Hibák mindenhol lehetnek, de amiket itt leírtak, azok közül eddig csak a be nem állítható felbontásos dolgot érzem tényleges hibának. Az meg hogy az Everest mit ír ki, nem tök mindegy? :F A 90 fokos érzékelő is ki lett már tárgyalva, hogy nem kell vele törődni, hülyeséget ír ki.

A hiányzó felbontásról meg annyit, hogy bár a probléma tényleg gáz, azért lenne 1-2 szavam ahhoz, aki kitalálta ezt az agyament felbontást. :( Soha nem értettem, hogy miért nem lehetett szabvány HD felbontást adni az LCD-TV-knek (1280x720).

(#949) alvaro válasza PuMbA (#945) üzenetére

alvaro
(tag)

Ez ilyen, háklis ez a hardveres videódekódolás, ez van. Nagyon nem mindegy neki, milyen opciók hogyan voltak beállítva kódolásnál. Nekem van SD filmem is, amire nem bír ráharapni. Meg én magam csináltam olyat, amit nagyon hibásan dekódol. Arra mondjuk a 8600GT dob fekete képet, ez ilyen :D
Na, még egy hetet kell dolgozni, aztán szabad hét, talán akkor állok neki játszani a 780G-s cuccal, hátha sikerül a 2D gyorsítást helyretenni... Nem tudom, van-e azóta júniusi catalyst, a májusival még rossz volt... meg hogy lesz-e addig atitraytools, ami nem dob azonnal kékhalat indításkor, nem szívem csücske ez az új control centert... bár, legalább az aspect correct scalinget ismeri végre, ha már nagyjából kihaltak a 4:3-as monitorok... tavaly tavasszal azért nem vettem ATI kártyát, mert ezt nem sikerült életre csiholni semmi driverrel...

(#950) Gorath válasza PuMbA (#945) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Mint ahogy pár napja leírtam, igen, működik, ha a film alkalmas rá. Viszont mivel úgyse fog minden filmnél működni, kár küzdeni vele, hagyd a fenébe.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.