Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#851) hegege27

hegege27
(újonc)

Sziasztok

Én most Vezsek egy MA78GM-S2H alaplapot hozzá egy AMD 5000+ Black Edition 2600 Mhz procit és egy Sapphire R-HD3870 512MB DDR4 videókártyát. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezene az eleplapon van Hybrid Power és Hybrid Graphics ha ki akarom használni ekkor ezt a BIOS-ban tudom belállítani és a monitor kábelt az integrált kártyába kell-e bedugni.

Valamaint a Hybird Power hogyan működik?

Előre is köszön a segítséget.

(#852) daa-raa válasza hegege27 (#851) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hybrid Graphics támogatott a lapban, lévén 780G-s. Viszont csak HD2400 és 3400 szériájú kártyákkal működik.

Hybrid Power viszont csak az M780G-ben támogatott, ami mobil chipset.

Si vis pacem, para bellum.

(#853) aramis00

aramis00
(lelkes újonc)

Ha elsiklottam a fórumban fölötte, meg ne kövezzetek, de lenne egy talán többek számára is érdekes kérdésem: használt-e már valaki eSata csatlakozású külső egységet a laphoz. Továbbá kérdés, mit tapasztalat a sebesség terén. Konkrétan arra gondolok, az egyik boltban azt mondta az ismerős eladó, hogy felesleges eSata 3,5" külső egységben gondolkodnom, mert nem lesz a gyakorlatban gyorsabb, mint 1 sima USB2.0-s. Ezt az állitását arra alapozza, hogy mivel az eSata kábelben a táp is ott megy az adat mellett, zavart okoz, ill. az eSata rack-ek saját PCB-je (panelje) lassit az elméletben nagyságrendd(ek)el gyorsabb adatátvitelen. Mégegyszer: ha kérhetem, gyakorlati tapasztalatból várnék válasz, mert elméletit már sokat hallottam.THX

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#854) daa-raa válasza aramis00 (#853) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az eSATA kábel nem visz át feszültséget. Szóval az elmélet itt meg is bukott.

(#855) aramis00 válasza daa-raa (#854) üzenetére

aramis00
(lelkes újonc)

ehe. Volt egy ilyen sejtésem, hogy megint az a célravezető, ha utánaolvasok/kérdezek a neten, nem pedig ha a bolti eladónak hiszek... Szomorú (magyar?) valóság... Köszi a választ...

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#856) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Sőt gyorsabb mint az usb2!

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#857) daa-raa válasza aramis00 (#855) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az USB kábelben viszont ott az energia, bár max egy 2,5"-es vinyóhoz elég az az 500mA.

(#858) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

a 790G-ről valami infó?

(#859) Levin01

Levin01
(őstag)

Van valakinek ötlete, hogy miért nem akar sehogy megszólalni a hátsó hangszóró kimenet az integrált hangkarin?
Be van állítva rendesen minden. 5.1-re van rakva a hangkari, minden dugó a helyén van, minden csatorna megfelelően van beállítva. Már a hangkari tesztjében sem szólnak a hátsó hangszórók.

(#860) MatyeeAM2 válasza Levin01 (#859) üzenetére

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Ezzel én is találkoztam de nekem sem müködött.

(#861) vzoltan007

vzoltan007
(újonc)

Uraim, sokszor jött elő a topikban rejtélyes probléma ezzel a deszkával. XP SP3 oprendszerrel szeretnék használni egy ilyen gépet, de beleolvasva ebbe és néhány egyéb külföldi topikba szinte csak az jön le, hogy csak szopás van ezzel a chipkészlettel. Most akkor mi az igazság?:)

A 2D-s lassú megjelenítés dologra van már megoldás? Ha az alaplapi VGA vezérlő felejtős, és mindenképpen kell vidkártyát venni, akkor lehet érdemesebb másfajta deszkát keresnem, bár bevallom nem vagyok túlzottan képben a mai hardverekkel, bármiféle tanácsot szívesen vennék. Gracias!

(#862) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Miért kell az sp3at ennyire erőltetni?

(#863) vzoltan007 válasza MatyeeAM2 (#862) üzenetére

vzoltan007
(újonc)

Engedd meg, hogy visszakérdezzek: miért NE kéne? Szerinted minek van nagyobb esélye, hogy a sokéves SP2 vagy a zsír új SP3 fog jobban együttdolgozni a hardverrel?

Vista jelenleg nem jöhet szóba, ha esetleg az lenne az alternatív javaslatod.:)

(#864) szepsuti válasza vzoltan007 (#863) üzenetére

szepsuti
(tag)

Vista Sp1-el egész jól használható:) nekem bevált, megszokás kérdése. adatlapomon lévő konfiggal használom. itt már nincs semmi probléma a 2d-s alkalmazásokkal sem, gondolok itt a szaggatós scrollozásra legfőképpen.

"olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy "

(#865) Ízí

Ízí
(újonc)

Hi !
Előszőr is köszönet a fórumért. Már olyan terjedelmes, hogy 6 órán át olvastam az elejétől, de sok hasznos infót jegyzeteltem ki. Mivel én is ez a típus mellett tettem le a voksomat, már csak azt kell eldöntenem, hogy MATX, vagy ATX. Ugyanis az ATX-es változat vonzóbb a bővítőhelyek miatt, de még két dolog nem világos:

1: Vajon az a DTS connect funkció nem-e fog hiányozni, mikor a gépet a külön rendelhető hátlapi s/pdif-en, vagy optikai kábelen kötöm össze a házimoz erősítővel (YAMAHA RX-V595RDS) ?

2. A szintén hozzá külön rendelendő TV kimenetet TV-re kötném, a D-SUB porton pedig projektorral kötném össze. Ez a kettő tud működni egyszerre, vagy mindig be kell lépnem a BIOS-ba és átállítani attól függően, hogy min szeretném nézni ?

Ha enek a két dolognak valaki utána tudna nézni, azt megköszönném, ugyanis sehol nem találtam róla semmit.

Köszönettel D.K.

(#866) szepsuti válasza Ízí (#865) üzenetére

szepsuti
(tag)

kövezzetek meg, ha nem így van.

de sztem a d-sub kimenet az alapértelmezett kimenet és ha az be van kötve azon mindig is lesz kép akármi van a biosba állítva szvsz. Így lenne értelme. Ebből kifolyólag pedig, sztem tudna együtt működni a kettő és nem kellene mindig a biosba tökölni.

(#867) hegege27 válasza daa-raa (#852) üzenetére

hegege27
(újonc)

A legujabb BIOS-al sem lehet használni F4-es (ha jól tudom).

Régebbi BIOS-al az integrált vga-t csak 1100-ig míg az ujjal a 2000MHz-is lehet húzni.

Vagy ez nem változott a régebbi BIOS-okhoz képest?

(#868) Ízí

Ízí
(újonc)

Sajnos csak most vettem észre, hogy ehhez az alaplaphoz nem lehet rendelni TV kimenetet. Az új koncepcióm szerint vennék egy űbergagyi videókártyát (pl: Gigabyte GV-NX72G512P1 vagy valami hasonlót), és annak csak az s video kimeneté használnám, a projektor meghajtására pedig az alaplapi VGA-t. Ez így működik, vagy teljesen ki kell kapcsolni az alaplapit, ha van másik?

(#869) szepsuti válasza Ízí (#868) üzenetére

szepsuti
(tag)

nem működne. vagy az alaplapit hazsnálod, vagy a rendes kártyát, van még a hybrid crossfire ami már 28 milliószor ki lett tárgyalva a topicban, de a kettő külön külön biztosan nem menne, illetve akkor itt jön az a rész h mindig állítgatnod kell a biosban....

(#870) daa-raa válasza hegege27 (#867) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyik BIOS-sal sem megy, lévén ez nem BIOS kérdése, hanem VGA driveré (azaz Catalyst).

Ízí: Ha engedélyezed a Surround View-t a BIOS-ban, akkor elméletileg megoldható. Ehhez viszont mindenképpen ATi chipsetes VGA kell (HD 3450 ~8-9k), és az elsődleges boot VGA-t PEG-re kell állítani.

(#871) hegege27 válasza daa-raa (#870) üzenetére

hegege27
(újonc)

Egy számítástcnikai boltban azt mondták, hogy ezzel az alaplappal megy a Hyprid Power ATI 3870-es kártyával.

Tudom a Hybrid CrossFire ezen a kártáyán nem sokat dobna.

Akkor ha van olyan driver ami támogatja a Hybrid Powert akkor megy?

.

(#872) daa-raa válasza hegege27 (#871) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Már írtam: Hybrid Power csak az M780G-ben van, az meg mobil chipset, azaz notebookokban lehet majd vele találkozni. Asztali platformon nincs Hybrid Power!

(#873) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Hogy más ne szívjon akkorát mint én, megosztom verejtékes tapasztalatomat.

Összeállítottam a gépet, tárgyban megnevezett alaplap, 4850e professzor úr, mini ninja venti nélkül, antec fusion házikó, WD 320GB Sata2 HDD, 2x1GB Crossair 800 Mhz. Bekapcsolás öröm, működik. Vista telepítés (jogtiszta, eredeti telepítő lemez), a "Telepítés befejezése" stádiumban bemerevedik, se tőlem, se hozzád. Második nekifutás, hasonló eredmény. Elővesz mérsékelten jogtiszta Vista lemez, szintúgy. Harag. Újrakezdés még 3x, termékkulcsot már fejből írom. Minden esetben frissen létrehozott partíció, formázás. Semmi. Düh. Google+sör. Sorstársakra lelés, lehiggadás.

A megoldás: Native IDE-re kell állítani a Sata vezérlőt, mert a hiba csak AHCI üzemmódban jelentkezik. Pista végre felmászik Vinyóra.

Állítsuk akkor hát vissza a biosban az AHCI üzemmódot, hogy valami örömünk is legyen a SATA létben! Pista indul, majd félúton meggondolja magát. Mindig. Düh. Google+sör. Lehiggadás. Megoldás..

De hogy Gigabyte-ék a szarért nem tudják ezt leírni a Manualban?

SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

(#874) daa-raa válasza Gabeboy74 (#873) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Érdekes, én AHCI módban raktam fel a Vista x64-et, és nem akadt meg sehol.

(#875) mv válasza hegege27 (#871) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Számítástechnikai boltokban sokmindent mondanak... Gonoszság off.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#876) Zofren válasza Levin01 (#859) üzenetére

Zofren
(fanatikus tag)

nekem ez csak vista alatt jott elo. ott furmányos modon 7.1-re állitottam és az oldalso hangszorokat kivettem a szoftverbol. most már szol. xp alatt simán ment.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#877) Gabeboy74 válasza daa-raa (#874) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Van, akinek malaca volt, van, akinek nem. Most, hogy jobban átnyálaztam az alaplap leírását, látom, hogy 5-1-2 pont alatt megjegyzi, hogy driver hiányában lehet, hogy telepítésnél nem ismeri fel az OS vinyót. Bár nálam felismerte, csak nem akarta feltenni. Barátom szívott egy másik giga lappal hasonlót. a 690-es alaplapommal simán ment fel ugyanez a Vista a SATA-ra. Én sem értem.

Bocsika, most látom csak, hogy te 64 bitest tettél fel, az enyém x86 volt.

[ Szerkesztve ]

(#878) don Vamp

don Vamp
(újonc)

Szerintetek problémamentesen működne egy MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC kártya a DS3H lapban?
Az MSI-NVIDIA páros valyon tökéletesen működne a Gigabyte-AMD alaplapban?

A 2 Gigabyte alaplap különbségeinél én odaírnám a minőségi kondenzátorkat is, a DS3H javára, aztán a tuningolhatóság is elvileg még jobb.
Még 1 számomra fontos kérdés:
Többet fogyaszt a nagyobb DS3H alaplap?

[ Szerkesztve ]

(#879) mv válasza don Vamp (#878) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Ilyen kompatibilitási problémák szerintem ma már nincsenek (ATI <--> NVIDIA). Én 7600GT-vel használom a lapot, köszöni szépen, jól van.

A mATX-es verzión is minőségi kondik vannak, igaz csak a proci körüli tápáramkörben.

Fogyasztásban nem nagyon lehet nagy difi, szerintem.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#880) Chaser válasza don Vamp (#878) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mind2 lapban -feltehetőleg- minőségi kondik vannak, az s2h-ban a tápszabályzó köröknél van csak szilárdelektrolitos, a többi a hagyományos folyadékelektrolitos kondi, na most abból kiindulva, hogy majdnem 9 éves lapom van, és működik, nem a durable a lényeg. Agyonfeszelős tuningereknél jól jöhet a durable kondi, de jelentősége a tápáramköröknél van, az meg mind2 lapnál adott.
A chipset ugyanaz, ez miatt többet biztos nem eszik az s3h sem. A 88gts annyi eséllyel megy benne, mint bármelyik más vga, ki kell próbálni, ez már nem szokott gondot okozni.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#881) Calibos válasza daa-raa (#874) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Hmmm, ez érdekes :U :(

(#882) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Honap viszem vissza kicserélni az alaplapot.
2 napot bírt...

(#883) Gorath

Gorath
(kvázi-tag)

Nálatok működik a hardveres HD gyorsítás? Mert nálam semmit nem csinál. Egyértelműen csak a proci viszi a filmeket. Persze elbírja még az 1080p-t is, így nem gáz, csak hát elvileg nem neki kéne küzdenie vele. x264-es filmekkel próbáltam, Media Player Classic-kal. Korábban volt szó erről, hogy a H264 gyorsítás jelenti-e azt, hogy az x264-et is gyorsítja, ha ez így van, milyen feltételei vannak? Neten keresgéltem, és valahol azt írták, hogy az MPC nem, de az MPC Home Cinema viszont kihasználja a gyorsítást, de azzal se változott semmi. Ja és Vista x86, ha ez számít.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#884) gmanus válasza Gabeboy74 (#877) üzenetére

gmanus
(lelkes újonc)

Vista x86-ra is fel kell, hogy menjen simán. Én RAID-st tettem fel!

TriplaX

(#885) gmanus válasza aramis00 (#853) üzenetére

gmanus
(lelkes újonc)

...használt-e már valaki eSata csatlakozású külső egységet a laphoz. Továbbá kérdés, mit tapasztalat a sebesség terén...

Nos, Én egy KEL SATA Dokkoló állomást használok, van rajta SATA és USB2.0 csatlakozó is!
Saját tápot kap, tehát nem kell az alaplapról tápot vennie.
A eSata csatlakozón ugyanazt a sebességet hozza mintha normál SATA csatlakozón lenne! :C
Tehát nagyságrendekkel gyorsabb mint a USB2.0 !

TriplaX

(#886) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Gmanus, fel kellett volna, hogy menjen, tudom, de nem ment. Ez már pedig tény, amivel nehéz vitatkozni. De mivel a neten találtam a megoldás mindkét esetben, így nem egyedi, ami még inkább megerősíti a jelenség létét. Mind1. +oldva.

De van egy másik nyűgöm. A Vista SP1-en nem bírok 1360x768-as felbontást kicsikarni az alaplapi VGA-ból. Úgy nyitott, hogy non-PnP képernyőként ismerte fel Samu LCD-met (D-sub-bal csatlakozva), miután ezt leküzdöttem, továbbra sem elérhető a kívánt felbontás. Amiért marha morcos vagyok, mert a korábban használt konfig XP-vel, ugyanezen csatlakozóval (X800GTO) mosolyogva nyomja. Legújabb ATI driver pedig asszisztál a szabotázshoz. Az elérhető üzemmódok között sincs ilyen feltüntetve.

(#887) vzoltan007 válasza Calibos (#882) üzenetére

vzoltan007
(újonc)

Megdöglött? Mi történt a deszkával? Ez újabb pont ami elbizonytalanít, nagyon sok ilyen észrevételt olvasni külföldi site-okon... Elméletben nagyon jó lenne egy ilyen lap, csak egyszerűen túl sok a "véletlen" elromlás.:(

(#888) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Kipróbáltam a HDMI portot is. Hát valami tragédia a képminőség, és itt sem tudom feljebb venni a felbontást. Ráadásul itt a képfrissítési frekvenciával is szívok, mint a torkos borz.

Most már nem tudom, hogy a lapot, vagy Vistát szidjam-e.

(#889) Calibos válasza vzoltan007 (#887) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

[link]

Nem a saját lapom valakinek össze raktam ezt a konfigot. Én, ez idáig, jót olvastam róla.

(#890) Chaser válasza vzoltan007 (#887) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is feltűnően sok "DOA pecsétet" kapott lapot láttam.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#891) aramis00 válasza gmanus (#885) üzenetére

aramis00
(lelkes újonc)

Igen, épp a sebessége miatt választanám ezt a megoldást. Viszont ahogy már más is megjegyezte: "sokmindent mondanak a számtech boltokban", hát nekem is butaságot mondtak. Köszi az infót, megnézem a típust, amit írtál! :R

(#892) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Ha valakinek megy a 1360x768 felbontás, az írja mar meg nekem, pls, hogy milyen drivert használ, mert nekem kudarca fulladt az összes kísérletem. Már a vistát is hajlandó lennek újratelepíteni.

(#893) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Nem lehet, hogy ez bios probléma? F4 van fenn nálam.

(#894) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Nálam minden fine!a vistát + hadjuk géplassító xar

(#895) HERR Z válasza Gabeboy74 (#892) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

driverbe állísd be hogy ne az EDID alapján hajtsa a moncsit hanem randomra te lőhesd be milyen felbontást mekkora frissítésig akarsz
ccc-ben monitor tulajdonságainál megtalálod

(#896) Gabeboy74 válasza HERR Z (#895) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Elhiszed, ha azt mondom, hogy ott sem szerepel ez a felbontás? Egyszerűen mintha ilyen nem is létezne, mind1 milyen kijelzőn próbálom, mar bevettem egy másik moncsit is.

Fölé, alá mehetek, de ez a felbontás hiánycikk.

Kipróbáltam közben F3 biosszal is, helyzet változatlan.

[ Szerkesztve ]

(#897) HERR Z válasza Gabeboy74 (#896) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ott a maxx felbontást és a maxx képfrissítést lőheted be
a kivánt felbontást meg ne cataéystba lődd be hanem jobbklikk és ott

(#898) Gabeboy74 válasza HERR Z (#897) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Mar bocsánat, de hol jobb klikk? Desktop, oszt felbontás? Vagy Ati ikon a taskon, és ott? Mert ezeken a helyeken nem érhető el 1360*768 felbontás, fel sincs sorolva. Néztem az üzemmódok között, ott sincs semmi. Catalystban már kényszerítést is akartam, de ott sem szerepel a felsorolásban. Egész konkrétan sehol nincs ilyen.

(#899) HERR Z válasza Gabeboy74 (#898) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ok, akkor next level, rivatuner vagy ati tray tools, és ott manuálisan beállíthatod milyen felbontásokat ajánljon fel neked a desktop-jobbklikkre

(#900) Gabeboy74 válasza HERR Z (#899) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Ati tray tools lazán kékhalálba verte Pistát. Legyalultam a vinyót, TV-nél elkezdtem telepíteni, és így sincs rajta 1360x768-as felbontás. Most már erős a gyanún, hogy a hiba nem bennem van. A másik gépem ahogy rábököm a tv-re átáll erre a felbontásra.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.