Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#651) Borokafa válasza Daniel (#640) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Amit próbáltam, ugyan hybrid CF nélkül, a Carbon. Full grafika full részletesség és 1280x1024felbontás mellett (VGA alapon 500MHz, proci 3000, memória 1000MHz) problémamentesen futott.

[ Szerkesztve ]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#652) Chaser válasza djrobaa (#650) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kingmax, Gigabyte jó barátok, ha mégse mennek 1ütt, ott már nagy baj van. Szóval csapjál bele bátran.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#653) BlueAthlon válasza Borokafa (#649) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Hmm, ittvan két db 1066 os gigás, 1000 még úgyahogy, 1066 sekép sehang....

DS3H és 2x1G 1066 kingmax esete...

Beállításokat közölnél esetleg ? ( Ram )

Ha végkép nulla, akkor csere vagy HA06 ;)

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#654) jambiyya válasza BlueAthlon (#653) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nekem 800-as geil ultra van 2*1gb (+ds3h), de szenvedek velük. Megkapták a 2.1V-t, alapon megy is minden jól (persze ez 703-at jelent a 2100mhz-es proci miatt). FSB 200->228-ra és mehet neki cmos reset, pedig csak ekkor éri el a 800-at, amit pedig papíron tud.
Vagy valami más a baj?

[ Szerkesztve ]

(#655) BlueAthlon válasza jambiyya (#654) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Nos akkor ennek is Kingstont kell adni :)

Anno a Striker Extreme lapom is elhányta magát n+1 rammal, sima Valueram Kingstonnal meg ment mint a beton... ;)

(#656) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Az újgép projectet csak húzom és halasztom folyamatosan. :( Látom már van többeknek itt S3H-juk. Tudnátok valami jelentősebb különbséget mondani - a szemmel láthatókon kívül - az S2-höz képest? Össze kellene dobnom már egy új gépet, de nem tudok dönteni. :(
Ramot néztem, http://www.ipon.hu/webshop/product/csx_4096mb_ddr2_800mhz_cec_fan_kit/24073 , ő lenne a kiválasztott. A kistesóról ugye sok jót írtak itt, de erről lenne valakinek tapasztalata?
Ha sikerül szerezni, akkor egy 5000 BE procin gondolkodom. Mivel eltünt mostanában az árlistáról, lehet, hogy valami mást kell majd helyette keresnem.

Bocs, a linkbeszúrás nem sikerült.

[ Szerkesztve ]

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#657) Borokafa válasza BlueAthlon (#653) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Ram fesz 2,1V 800-ra fixalva, időzítés 5-5-5-18 2T
Biztos hogy a ram lesz? Általában inkább a proci vége szokott zavart okozni.
Nálam is így kezdte, aztán mindent kiteszteltem és kiderült, hogy a proci volt a gyenge láncszem.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#658) dezz válasza jambiyya (#654) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HT szorzót is visszavetted?

(#656) vottokar: Tudom ajánlani a "Link" gombot a beírási mező alatt...

(#657) Borokafa: Mit jelent az, hogy "800-ra fixálva"?
Egyébként nehezen hihető, hogy egy 4000+ ne vinne 2394 MHz-et (14%-os tuning) - megfelelő beállítások mellett.

[ Szerkesztve ]

(#659) vottokar válasza dezz (#658) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Úgy próbáltam, nem jött össze. Bocs, utánaolvasok hogy is működik mostanában. A régi fórum motorral még anno sikerült a dolog, de most... valamit eb..am. :(

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#660) Borokafa válasza dezz (#658) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Nem egészen értem mire gondolsz.
Először is arról volt szó milyen beállításokkal ment nálam 1066-ot az 1066-os Kingmax
A 800-ra fixálva annyit tesz hogy a mem órajel a biosban manul 800-ra van állítva, nincs auton hagyva. Az általad említett 2349MHz? nem tudom hogy jött a képbe.
A lényeg, ahhoz, hogy tényleg ennyin menjen a memória (1066) ahhoz azért a procinak (x2) ajánlott bírnia 25-30% túlhajtást.

(#661) jambiyya válasza dezz (#658) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nekifutok mégegyszer, HT-t visszaveszem, és 1,3V helyett kap 1,35-öt a proci. Kíváncsi vagyok, tetszik-e majd neki. És persze orthos. :)
A 2394-et én sem tartom túlzónak, ezért sem értem a dolgot. Remélem bennem van a hiba.
Ha jól sejtem, a 2394 nekem szólt.

[ Szerkesztve ]

(#662) dezz válasza Borokafa (#660) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel kapcsolatban mire gondolok?
Ezt írtad te: "Biztos hogy a ram lesz? Általában inkább a proci vége szokott zavart okozni."
Erre ezt írtam én: "Egyébként nehezen hihető, hogy egy 4000+ ne vinne 2394 MHz-et (14%-os tuning) - megfelelő beállítások mellett."
A 2394MHz az jambiyya procijának frekije 228-as "fsb" mellett.

A 800-as fixálásra való rákérdezés vonatkozott rád, bár végülis egyértelmű volt a dolog, inkább azért kérdeztem rá, mert szerintem nem a legjobb megfogalmazás, hiszen valójában nem 800-on fog menni a ram, ha meg van emelve az "fsb". De mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#663) BlueAthlon válasza Borokafa (#657) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

5000+ proci laza kis 10*266-on , ramok szinkronban DDR2-800 ra "fixalva", tehát valós 1066 on. Ram 5-5-5-18-2T 2.2V

HT link 1333 Mhz. Ne mondjátok, hogy vegyem vissza, mert chipsetnek bőven többet kell mennie....

de sekép sehang.

(#664) mv válasza BlueAthlon (#663) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Lehet hogy nem ártana visszavenni a HT szorzót. Sok az a +333MHz.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#665) Borokafa válasza BlueAthlon (#663) üzenetére

Borokafa
(őstag)

A HT-t jól bírják, kicsi a valószínűsége, hogy ettől legyen. Gondolom adtál neki +feszt is. Én sem szoktam visszavenni, bár egy próbát megér, hogy ki legyen zárva mint hibalehetőség.
Időzítések módosításával próbálkoztál?
Esetleg másik memóriával stb. is meg lehetne nézni. (gondolom ezek megvoltak)

Dezz: Akkor tisztáztuk. Kicsit szerintem belekeveredhettünk, mert én BlueAthlon kérdésére válaszoltam.

[ Szerkesztve ]

(#666) HERR Z válasza Borokafa (#665) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

corsair dominatort is utálja a drága, visszaosztani nem lehet, és 880 körül összefossa magát maxx ramfesszel is
jah, mezei kingmaxx 800-al viszont stresszmentes, megy a tuning rendesen...de az benne is van a memsupport listbe, ahol a corsair nincs

[ Szerkesztve ]

(#667) dezz válasza BlueAthlon (#663) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A chipset igen, de a proci esetleg nem.

(#665) Borokafa: Áhh, valóban. Bocsi, én kevertem, kicsit mintha szétszórt lennék a napokban. :B :DDD

(#668) lean

lean
(fanatikus tag)

Üdv:
Van valakinek CAD, pl Solid Edge tapasztalata az integrált videokarival?Eléggé fura dolgokat művel, (nem frissít, össze-vissza csíkos a kép, közeli részletek esetén nem helyes a textúra), refresh-re helyrejön, nem tudom, hogy a driver számlájára írható e? Az eredeti gyári van fenn.
Játék során (pl. Cod4) nem tapasztaltam ilyesmit.

no cross no crown

(#669) mv válasza lean (#668) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Szerintem újabb driver megoldhatja a problémát.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#670) lean válasza mv (#669) üzenetére

lean
(fanatikus tag)

Nem oldotta meg :W , van egy sejtésem, de remélem nem az. A SB Live 5.1 (ez van benne) hangkártya az ókori VIA lapkákkal (8363A) nem nagyon fért meg, nagy file-ok másolása esetén kék halállal elszállt, talán itt is valamilyen inkompatibilitási gond van, bár ennek játékban is jelentkeznie kéne. Mindenesetre kipróbálom SB nélkül.

no cross no crown

(#671) BlueAthlon válasza mv (#664) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Ja egy olyannak, ami sima 1000 helyett a ht3 2600-áig van hitelesitve :)

(#672) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Ma vettem egy 3470 videó kártyát, gyorsan feltettem a Catalyst legújabb verzióját .
Hybrid CF beizzít és leestem a székről .
A COD4 még 800x600.ban is szakadozik . Az integrált videóval is sokkal jobban ment .
Biztosan én nem csinálok valamit jól, de mit ? :F

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#673) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes mert csak a 3470-el egész jól játszható a COD4 800x600-ban .
Elszórakozok még egy darabig a dologgal, de azt gyanítom, hogy igen rövidre fog sikerülni a barátságom az AMD+ATI párossal . :(

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#674) dezz válasza BlueAthlon (#671) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A procid az nem.

(#675) jambiyya

jambiyya
(fanatikus tag)

A masinám azt csinálja indításkor, hogy elkezed vacakolni a dvd-vel (seekel, villog a led), de a boot képernyőig nem jut el, és a monitor sem kap jelet.
Csak úgy hajlandó bootolni, ha előbb a tápot lekapcsolom, majd vissza.
Tisztára, mint valami gyerekzár!

(#676) q3k4ex válasza lean (#670) üzenetére

q3k4ex
(újonc)

Mi toltuk a solid edget és ainek 2000-es ati vga-ja van annak nem ment rendesen.Ez meg ugyanaz csak 55 nanós.Ezek a karik nem tervezésre valók.

(#677) lean válasza q3k4ex (#676) üzenetére

lean
(fanatikus tag)

Hát ez elég szomorú, most gondolkodtam HD 26xx, 36xx vásárláson, azzal vajh mi lehet helyzet? Most akkor szégyenszemre vegyek Nvidiát? :F

no cross no crown

(#678) q3k4ex válasza lean (#677) üzenetére

q3k4ex
(újonc)

Szerintem igen,ha kell még használnod mérnöki progikat.Nekem pl.van otthon egy x1600 pro félretéve,ha minden kötél szakad.A notimban is 1000-es széria van és eddig nem akadt meg semmi. Haverommal vetettem egy notit amibe 2400-es van és egy véges elemes progi úgy futott rajta,mint egy 286-oson.Ez tervezési leadás előtt egy héttel derült ki.Csak ilyesmire kell neki a gép,szal pech

(#679) Bordoi válasza jambiyya (#675) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Én már tegnap feladtam a küzdelmet :DDD , megis hírdettem a cuccost .

(#680) dezz válasza q3k4ex (#678) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez érdekesen hangzik. Talán egyes 2D-s funkciókat procival csinál, vagy mi?
Nálam egy nyáktervezővel van ilyesmi gond - csak éppen egy GF6600-ossal.
(És a képernyő-scroll is jóval nehézkesebb, mint előtte egy ATI-val.)

(#681) q3k4ex válasza dezz (#680) üzenetére

q3k4ex
(újonc)

Mi 3D-s progikkal szívtunk.Egy ismerősöm aki tesztelő magyarázta mi lehet a gond,de már nem emlékszem pontosan.

(#682) daa-raa válasza q3k4ex (#678) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ismerek olyan mérnökirodát, ahol a gépek mindegyikében HD2400 XT van. ÉS nincs gondjuk vele. ArchiCAD legalábbis szépen szalad rajtuk. Szóval nem kell általánosítani.

Bordoi: Köztudott, hogy a CF és az SLi is alkalmazásfüggően fejti ki hatását.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#683) q3k4ex válasza daa-raa (#682) üzenetére

q3k4ex
(újonc)

Az Archicad az csak egy progi a sok közül,akkor is elég szégyen az ati részéről,hogy jobban fut egy régi kártyán,mint az újakon.Ez velünk már 2 évvel ezelőtt is előfordult, akkor egy másik progi a 9600-os atikkal nem futott.Nem szidni akarom a céget, nekem is csak ATI kártyáim vannak,de nem mindig a játék a lényeg.

(#684) Gyantusz válasza q3k4ex (#683) üzenetére

Gyantusz
(kvázi-tag)

Hát nem tudom. Minálunk van vagy 25 PC változó felépítéssel (többségét 1,8-as Intel hajtja) és majdnem kivétel nélkül HD 2400 XT-k vannak bennük 3 GB memóval, 64 bites Win Vista-val (állítólag jobb ilyenre, mint az XP - memkezelés végett mindenképp). Kutya baja a Constructor 2008-nak (gyak. ArchiCAD 11 angolul), nem "szülőzött" még az AutoCAD 2007 sem, és az Inventor sem. Igaz utóbbit nem visszük túlzásba, csak marháskodás címszóval használjuk, természetesen 3D-ben. Van még 4 notebook is, mind a négy ATi-val szerelve (változó, egyben van csak 2400 XT), szintén nem panaszkodik senki, pedig 3D-ben modellezünk (gyak. ez a cég profilja, azaz a térbeli hibakeresés). Más irodában hasonló, de AMD-s platformon a FEM-Design sem sikít az ATi kártyák miatt.
Ja, mind legális, kulcsos sw.!

Lehet inkább Build-et kellene cserélni (frissíteni) a Solid Edge-ben, mert nekem a 11-es ArchiCAD 970-ese @va szar volt, a 1200-as pedig fajint (igaz kapott még 2 GB memót is a gép, úgyhogy...).
Szóval tudja a fene.
Érdekes dolgok ezek a gyakorlati tapasztalatok.

[ Szerkesztve ]

Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

(#685) lean válasza q3k4ex (#683) üzenetére

lean
(fanatikus tag)

Egyetértek.
Sokat hallani az Ati kártyák driver kiforratlanságáról, én ennek a számlájára írnám a dolgokat, hardweresen nincs gond az ATI kártyákkal, teljesítménynek nincsenek híján, -hiszen pl. az integrált videokaris lapok közül ez a legerősebb -a driver programozók valószínűleg nincsenek a helyzet magaslatán, pl. a HD-s fórumokon, teszteken rengeteg olyan dolgot lehet olvasni, hogy ilyen Catalyst olyan Catalyst, ez kiforratlan, amaz kiforratlan. Lehet a piaci nyomás miatt van, illetve hogy a gyors fejlődés miatt nincs elég idő tesztelni. Ez már csak így van:(
A jó bornak is idő kell:)

no cross no crown

(#686) daa-raa válasza lean (#685) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért driverírásban éppen az nV sem áll a helyzet magaslatán. A probléma többnyire a túloldalon, azaz a 3rd party-knál van. Nekik kellene rendesen optimalizálni, és nem csak az egyik architektúrára.

(#687) jambiyya válasza Bordoi (#679) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

És a pénteken vásárolt Zalman ZM-NBF47 sem megy rá. :((( NB hűtőt meghirdetem, a lap kap még egy esélyt, mert nagyon jó kis cucc.
Egyébként csak akkor csinálja, ha újraindítom a gépet. Kikapcs után nem.

(#688) daa-raa válasza jambiyya (#687) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az NBF47-re csak azt tudom mondani, hogy a Zalman lehetne oly kedves és felrakhatna az oldalára egy kompatibilitási listát...

(#689) jambiyya válasza daa-raa (#688) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

5-6mm hiányzott csak, szal' ha egy kicsit hosszabb az a két fémlapocska...
Egyébként azt írják, ha vannak lyukak, vagy kampók, akkor okés lesz. No comment.
Valaki írta (nem ebben a topikban), hogy s2h-ra ilyet rakott, tehát nem minden ok nélkül gondoltam, hogy menni fog...

(#690) HERR Z válasza jambiyya (#689) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sztem azzal se lennél sokkal előrébb, nem annyira rossz a gyári hűtő se, illetve egy újrapasztázás nekem hozott 6 fokot

(#691) jambiyya válasza HERR Z (#690) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Mérgemben én is újrapasztáztam a két hidat. :)
Hol méred a NB hőjét? Everestben van egy "alaplap" nevű, ami 90-92 fokot mutata. Az lenne?
Egyébként a 675-ös beírásomra nem tud valaki megoldást? Ötlet?

(#692) HERR Z válasza jambiyya (#691) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

komoly gpu tuning mellett nekem is csak másodjára indult el vagyis, bekapcs szívás, kikapcs, bekapcs ok....ezt mindig megjátszotta ha a gpunak emeltem a feszét, a procc 1.1-1.4V-on(hol mennyin) ment közbe szal az nem zavarhatott be
a hőmérséklelet főleg a ház hőmérőjével néztem a bordába tettem, azt mérje

(#693) daa-raa válasza jambiyya (#689) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha vannak... Csak nem mindegy hol. A Noctua oda bírta írni az NC-U6-hoz, hogy ha túl messze vanak ezek a rögzítő pontok, akkor szopás.

Egyébként fel lehet rakni, csak lehet új lefogatókat kell csinálni hozzá.

(#694) jambiyya válasza HERR Z (#692) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nekem nincs semmi húzva (a memória +0.3voltot kap), és csak akkor csinálja, ha a wxp-ben rebootot kérek. Kikapcsnál nem! Ezért nem értem.

(#695) dezz válasza jambiyya (#694) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

BIOS bugra gyanakszom.

(#696) jambiyya válasza dezz (#695) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Flash bele újra az F3-mas bios? Pár napig nem csinálta, azóta meg folyamatosan.

(#697) jambiyya válasza HERR Z (#690) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Jaja, a gyári borda tényleg igényes. Nem is értem. :)
A SB-borda alatt viszont valami műanyag lap volt?!

(#698) daa-raa válasza jambiyya (#697) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azt a műanyag lapot thermal pad-nek hívják, vagy magyarul hővezető szalagnak. teljesen általános a használata.

(#699) dezz válasza jambiyya (#696) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy a flasheléssel lenne baj. Hanem a BIOS-programban, amit valószínűleg majd javítanak, ha már tudnak róla. Úgy tűnik, bizonyos körülmények között rosszul inicializálnak (előkészítés használatra, felprogramozás, stb.) valamit.

Változtattál valamit a beállításokon, mielőtt elkezdte?

(#700) jambiyya válasza dezz (#699) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Igazából semmi különöset:
-soros, párhuzamos port, floppy tiltása
-mem fesz 1.8->2.1 (geil ultra ennyit kér)
-sata tiltása (pata hdd+odd egy kábelen lóg-> szopás, de egyelőre ez van)

Egyébként én is abban bízok, hogy javítgatnak majd 1-2 dolgot. Pl. az aktuálisban def. displaynek mindkét PEG választható, az előzőben csak ez egyik, stb...
Ha meg nem ez a baj, az nagy baj, mert akkor pár hétre gariba megy, ott pedig majd kiderítik, hogy semmi baja...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.