Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

AMD 780G: Preview of the Best Current IGP Solution
:R

Different songs for different moods.

(#52) Oliverda válasza Thrawn (#51) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hihi... pont tegnap néztem bele a Swordfish DVD-be. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#53) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Szerintetek mikor jelenik meg a hazai boltokba? Már nagyon várom. (Bár a szivme csücske egy s3h lenne :B )

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#54) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Azt hiszem, a lap személyében megvan a következő alaplapom, már én is várom!

Raw Dark Pure

(#55) 2007 válasza zfarkas (#54) üzenetére

2007
(újonc)

Nem kell sokat várni rá... :)
Pár boltban lehet már kapni. Megüzenjem priviben, hogy hol? Én is veszek holnap, asszem.

Mit mond a Szlovén tuningos arc, amikor feljebb állított valamit az alaplapi BIOS-ban?.... Postojna!

(#56) zfarkas válasza 2007 (#55) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

Igen, közben megtaláltam :)

Raw Dark Pure

(#57) 2007

2007
(újonc)

Valakinek tapasztalat?
Én majd jövő héten veszek csak.

Mit mond a Szlovén tuningos arc, amikor feljebb állított valamit az alaplapi BIOS-ban?.... Postojna!

(#58) busz válasza 2007 (#57) üzenetére

busz
(újonc)

Nekem 3 napja van meg és azt kell hogy mondjam maximálisan elégedett vagyok vele. Előtte ASUS M2A-VM HDMI alaplapom volt, de nem lehet a kettőt összehasonlítani.
A GIGABYTE-nak komolyabb a biosza, jobb a ventilátor vezérlése.
Egy BE-2400-as procival használom, most épp 24fokos a proci és 815-öt forog a ventije (internet megy csak és kb. 19-20fok a szobában), bekapcsoláskor van hogy megáll rajta a cooler és amíg nem terhelem le el sem indul. Játék közben felmegy 33fokra is akkor már 1300 körül forog a ventiláror, és az északi híd is felmegy 41fokra.
Nincs külön videókártyám az integráltat használom, 3dmark 2006-ban 11xx pontot csinált nekem. CL4-es ramjaim vannak, de az SPD adatok alapján az ASUS-ban csak CL5-on ment, ebben viszont bioszból lehet állítani az időzítéseket (CTRL+F1 és előjön egy rejtett menü). A túlhajtást is támogatja ha valakinek az a célja, nekem 261MHz-es FSB-vel (cpu 3GHz) még bejött a windows, de fagyott, igaz a feszültségekkel nem sokat foglalkoztam csak a procinak adtam 1,275V-ot.
Durván ennyi, ha van konkrét kérdés szívesen válaszolok.
Szerintem érdemes megvenni ha valaki csendes gépet akar, és nem a játék az elsődleges szempont..

(#59) PrinczA válasza busz (#58) üzenetére

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Neked nem melgszenek az alaplapi chipek?
A sárga (arany) bordák nekemelég melegek (süti a kezem).

http://www.facebook.com/princzautok

(#60) mv válasza busz (#58) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Milyen procihűtőt használsz?

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#61) busz válasza PrinczA (#59) üzenetére

busz
(újonc)

De melegszenek, főleg az integrált vga. Lehet az előbb rosszul írtam és nem arra méri a 40fokot. Égeti a kezem nekem is, a déli híd az elviselhető, lehet az a 40fokos. Mindenesetre normálisnak tartom hogy melegszik, a 690G-s is melegedett legalább ennyire.
Azt olvastam csak akkor kell ventilátoros támogatás neki ha a videókártyát is húzod.

A procin meg a gyári hűtő van, dobozosan vettem.

(#62) PrinczA válasza busz (#61) üzenetére

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is pont olyan procim van mint neked, és nagyon nagyon halk a ventije, így a leghangosabb alkatrész a gépemben a Chieftec 12cm-es tápja, na meg a Samsunk HDD ha a Vista épp indexel.

(#63) busz válasza PrinczA (#62) üzenetére

busz
(újonc)

Nekem a prohardveren is tesztelt Asus V3-M2A690G barebone gépem van (most már ugyebár a gigabyte alaplappal) amiben Delta Electronic táp van, az egész oldalát elfoglaló ventilátorral ami szintén az a kategória ami mellé az ember egy SSD vinyót is tehetne.. ha tehetné.
A prociról azt olvastam (logoutos G2 stepping cikk), hogy a BE sorozat meg az X2-es között csak az alapfeszültségben van különbség, viszont az X2 is stabil kisebb feszültségen is, azaz azzal még olcsóbban ki lehet hozni a halk és használható gépet ha az a cél.
Nálam 1.05V-on megy a processzor, 1V-on hibázott.

(#64) Kon

Kon
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek.. Énis tervezem egy ilyen lap megvételét és az lenne a kérdésem hogy egy NVs karival ugye nem lenne semmi gond a lapban (az integrált kari miatt - gondolom kilehet kapcsolni BIOSban vagy valahogy) és a hibryd Crossfire menne pl egy HD2600pro vagy XT kártyával? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.:)

Egytök, kéttök, háromtök, négytök, öttök... nem tökölök öntök!

(#65) PrinczA

PrinczA
(őstag)
LOGOUT blog

Most cseréltem le az GA-MA78GM-S2H F1 -es bios-t a legfrissebb GA-MA78GM-S2H F3-ra.
Semmi extra változás.
Innen tölthető le: GA-MA78GM-S2H F3

(#66) thommypl

thommypl
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Erre az alaplapra hány ventillátort lehet kötni?

(#67) 2007 válasza thommypl (#66) üzenetére

2007
(újonc)

1x a procihűtőhöz és 1x a házhoz van rajta, mind2 4 eres.

(#68) 2007 válasza Kon (#64) üzenetére

2007
(újonc)

NV kártya egész biztosan megy benne, HD2600-as széria szerintem sosem fog, csak a HD2400-as, és a HD3450-HD3470-es karik. De ezeknél erősebb kártyáknál úgysem lenne sok értelme a dolognak. Mondjuk igérgetik, hogy a 3- és 4-es szériából több darabnak is lesz ilyen támogatása, de majd meglátjuk...

[ Szerkesztve ]

(#69) thommypl

thommypl
(kvázi-tag)

És a házhűtőnél minek a hőmérséklete alapján szabályozza a pwm-s ventit?

(#70) Kon

Kon
(lelkes újonc)

Köszi az infókat. :)

Egytök, kéttök, háromtök, négytök, öttök... nem tökölök öntök!

(#71) 2007 válasza thommypl (#69) üzenetére

2007
(újonc)

Ha valami alaphán szabályozza, az a chipset hőmérséklete.
Értem én a kérést, hogy, ugye minek 4 eres. Lehet, hogy csak azért, hogy ha valaki 4 eres hűtőt használ a házban, és láma, és azt hiszi, hogy azt nem lehet a 3 eresre dugni, akkor se essen kétségbe.

(#72) 2007

2007
(újonc)

Van már valakinek működő Hybrid Crossfire konfigja? Szívesen veszek tippeket, hogy hogyan is lehet beállítani, hogy POSToljon az IGP, mikor benn van mellette a diszkrét kari.

(#73) thommypl válasza 2007 (#71) üzenetére

thommypl
(kvázi-tag)

Teljesen félreértetted a kérdést ;) Én tényleg arra voltam kíváncsi, hogy mi alapján szabályoz. Akarok venni egy Aerocool m40-es házat, és az előlapi 12 centis ventit le akarom cserélni pwm-re. Az természetes, hogy a procinál a proci hőmérsékletét figyeli, de a systemnél nem tudtam mi számít.

(#74) 2007

2007
(újonc)

Nem hinném hogy félreértettem volna, de én le is írtam a véleményemet erről a dologról. Talán a chipset hőmérséklete... talán. Szerintem eléggé mindegy minden szempontból, hogy 1200-as fordulatszámon, vagy 1300-ason megy.

(#75) thommypl válasza 2007 (#74) üzenetére

thommypl
(kvázi-tag)

Ezen ne vesszünk össze:) Én is a chipsetre tippeltem. Köszi a segítséget.

(#76) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Szerintetek lesz ebből vmikor s3-as rendes atx méretű változat? Hasonlót találtam más márkából, lehet át kell térnem :(

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#77) 2007 válasza LALA_kiraly (#76) üzenetére

2007
(újonc)

Én nem vagyok Gigabyte fanatikus, ATX házba építettem gépet, és mégis emellett a lap mellett döntöttem, mert ugyan mATX méretű, de miért kéne nagyobb? Hihetetlenül sok minden ráfért erre a kis PCB-re, a hagyományos PCI-E és PCI portokon kívül még egy PCI-nél ma már nem tudom, ki használ többet, tele van kivezethető USB-portokkal, PCI-E 1x, 4 DIMM-foglalat, széleskörű tuninglehetőségek, és tényleg minden ott van rajta, ahol kell. Annyi, hogy nem tölti ki a házat. Emiatt nem tudom, érdemes-e másik lap után nézni.
Mert szerintem Gigabyte nem túl valószínű, hogy nem mutatta volna be Cebiten, ha neki is lenne ilyen koncepciója.

[ Szerkesztve ]

(#78) LALA_kiraly válasza 2007 (#77) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Nekem most 690-es van, abból is ugye van s2 (micro), meg ugye s3, ami rendes méretű. Az s3-as sokkal jobb volt. Ez már lehet a génjeimbe van kódolva, h a kicsikből mindig kispórolnak vmit.

(#79) BlueAthlon

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Egy kis laza tuning után...

GA-MA78G-S2H:

3dmark05 def: 4074 pts.
3dmark06 def: 2038 pts.

Athlon Le-1600 365*8 = 2920 Mhz. Lap: 1825 Mhz (365*8) HT Link, ramok ( Diablo-1200) 585 Mhz ( DDR2-1170). IGPU = 966 Mhz..

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#80) zfarkas válasza BlueAthlon (#79) üzenetére

zfarkas
(senior tag)

Hm, és ilyenkor hány fokos az IGP?

Raw Dark Pure

(#81) AgFRjkUZT_3

AgFRjkUZT_3
(újonc)

Most vettem egy ilyent :)

Kérném tisztelettel a véleményeket, hogy milyen procit vegyek hozzá, és milyen ramot?

1. Érdekelne, hogy pl. egy BE-2350 -eshez érdeme-e 1066 MHz-est venni?
2. A HT3.0 fog-e működni, ill. mi a feltétele?

Előre is köszönöm
:)

Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

(#82) Bon3ss válasza AgFRjkUZT_3 (#81) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Akkor érdemes 1066-os memória modulokat venni, ha tuningolni fogsz. HT3-ról ne is álmodj, nincs is rá szükséged.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#83) Chaser válasza AgFRjkUZT_3 (#81) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Érdemes 1066-os ramot venni, HT 3 csak phenomnál műxik jelenleg, tuninggal tudod meghajtani a ramot.

szerk: kicsit beelőztek

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#84) Bon3ss válasza Chaser (#83) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Ha az árakat nézzük, akkor valóban megérhet némi plusz költséget, főleg, ha kedvet kap a kolléga a tuningoláshoz.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#85) AgFRjkUZT_3

AgFRjkUZT_3
(újonc)

Köszönöm a segítséget :K
Akkor 1066-os ramot fogok venni, hátha nekiállok majd egy kis tuningnak :B

Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

(#86) csibor válasza LALA_kiraly (#78) üzenetére

csibor
(őstag)

Lesz s3,már van fen kép is róla.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#87) ISZOLE

ISZOLE
(senior tag)

Mivel a régi gépem az örök vadászmezőkre távozott vennék egy ilyen lapot meg a hozzávalókat csak az a baj, hogy az utóbbi években nem nagyon követtem a hardvereket. Megmondaná nekem valaki, hogy az integrált video mit tud a régi ATI 9500Pro kártyámhoz képest?

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#88) Chaser válasza ISZOLE (#87) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem azt megeszi.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#89) BlueAthlon válasza zfarkas (#80) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Passzív hűtéssel már nem lehet használni, rá kellett tennem egy kis ventit, hogy ne forrjon fel.

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#90) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Elég nagy tuninig potencia rejlik benne! én ilyet szeretnék nyugdijazom a 939es konfigom. A 9500pro nál sokkal jobb az int. vga.

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#91) ISZOLE válasza MatyeeAM2 (#90) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Ez biztatóan hangzik annál is inkább mert annó decimál a 9500Pro.t majd hatvanezerért vettem, ez a megoldás egy "kicsit" olcsóbb.
Apropó merre lehet találni egy hivatalos listát azokról a videokártyákról amikkel együtt tud múködni az IGP? (memória és processzor lista van a gyártó honlapján)

(#92) daa-raa válasza ISZOLE (#91) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link]

Si vis pacem, para bellum.

(#93) MatyeeAM2 válasza ISZOLE (#91) üzenetére

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Mi a 9800pro-t 88ért vettük anno. de ez az int. video a "leggyorsabb" a piacon + ha még megtoldod 1 3470el

(#94) ISZOLE válasza daa-raa (#92) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Köszi!

(#95) ISZOLE válasza MatyeeAM2 (#93) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Jól olvastam, hogy ez a Hybrid CrossFireX csak Vista alatt megy?

(#96) csibor válasza ISZOLE (#95) üzenetére

csibor
(őstag)

A Ph-ás teszt szerint,igen.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#97) 2007 válasza csibor (#96) üzenetére

2007
(újonc)

Tapasztalatból mondom, hogy ez így van. Sajnos ennek vannak hátulütői, például hogy a Vista már annyira "biztonságos", hogy nem volt hajlandó együttműködni LANpartyn a többi géppel, ezért ameddig a többiek játszottak, én XP-t telepítettem :S

[ Szerkesztve ]

(#98) LALA_kiraly válasza csibor (#86) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Sehol nem találtam róla semmit. :F

(#99) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Úgynézki ma meglesz a kicsike BE-2350 társaságában.

(#100) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

PH! teszt:[link]
KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.