Köszi, nézem, bár oroszt és németet tanultam.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
daa-raa
(MODERÁTOR)
Határozottan emlékeztem a négy kártyára, csak nem jól. Szóval úgy négy, hogy 2400Pro és XT, valamint 3450 és 3470. Szóval elbaltáztam.
Si vis pacem, para bellum.

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Sajnos a leírások alapján úgy tűnik, hogy a Hybrid Crossfire csak Vista alatt működik. 
http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/index.html

De ha valakinek ellenkező tapasztalata van, az ne tartsa vissza magát 
B.A.T.21

jambiyya
(fanatikus tag)
Hmmm, én azt hittem ez egyértelmű. 

LALA_kiraly
(őstag)
Ha jól tudom a 3490 is csatlakozik hamarosan hozzá.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

daa-raa
(MODERÁTOR)
A GPU gondolom ugyan az, szóval nem meglepő.

aramis00
(lelkes újonc)
Valaki képben van azzal, h mi a különbség a rev 1.0 és 1.1 között? külföldi fórumban olvastam, h tán a rev 1.0 sb600-zal jött még, sb700 helyett? Fura lenne, remélem tévednek az amcsik
. A giga oldalán sb700-van írva mindkettőhöz.
Ill. láttam a képeken, h más a hűtő az északi hídon. Mindenesetre ma megjött a szettem nekem is(4850e-vel). Holnap megtesztelem mit tud. Valaki kérdezte a fogyasztást, majd beírom az adatokat, amiket mérek!
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

mv
(fanatikus tag)
Mivel méred a fogyasztást? Kíváncsian várom az adatokat.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

aramis00
(lelkes újonc)
van egy digit fogyimérőm. Atompontosnak épp nem tekinthető, de nagyot nem tévedhet szerintem.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.
Nem erősséged a visszaolvasás (csak 10-et kellett volna)...
Nem lehetséges, hogy SB600-zal szállították, lévén más a lábkiosztása, és csak 4 SATA portot támogat, az is asszem 150-es.
[ Szerkesztve ]
Corsair Dominatoron kívül tudtok ajánlani valami másik 1066-os ramot (2x1gb) ami jó lehet az 5000+ BE megráncigálásához, de nem olyan magas hűtővel van szerelve? Arra a topic olvasgatása közben rájöttem, hogy Kingmax nem játszik...
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

petyuska74
(tag)
sziasztok!
korábban kérdezgettem hűtővel kapcsolatosan. még nem vettem meg, de köszönöm a sok hozzászólást, fogok tudni választani (AC Freezer pro vs. Hyper TX2, az ár és a kinézet (
) alapján).
mivel a gépemre ráraktam egy korábbi 939-es 3200+-os proci gyári hűtőjét, egyelőre ezzel megy, de működik, nem is olyan hangos, de csere azért lesz.
most viszont kérdeznék mást. több dolgot is szeretnék, de úgy döntöttem, hog egyszerre csak egy kérdést teszek fel, éspedig azért, mert megyfigyeltem, ha többet teszek fel akkor is csak egyre - jellemzően az utolsóra - válaszolnak.
Tehát az első:
az Everesthez/tuninghoz kapcsolódik. Melyik menüpontban mutatja meg pontosan, hogy az épp aktuális memóriasebesség mekkora?
azt azért kérdezem, mert a gépben 2x1GB Corsair XMS2 DDR2800MHz van, a memóriára 4-4-4-12 időzités van írva, de a program 400(800)-on 5-5-5-15-öt olvas ki és a 4-est 270MHz-n tudja. Ha lefuttatok egy memóriaolvasás-tesztet 744MHz-t ír ki 5-5-5-15-ön CR2-vel.
még azt se tudom, hogy megy-e Dualban.
szóval, miért nem megy 800-on, 4-4-4-12-ön CR1-ben? Húzni kéne?
vagymivan?
köszi előre is a segítséget.
üdv mindenkinek
közben frissítettem a gépleírásomat is.
[ Szerkesztve ]
(#513) petyuska74 válasza petyuska74 (#512) üzenetére

petyuska74
(tag)
most látom, nem is egyet kérdeztem, de nem baj, egy témakörbe tartozik...
csak a dominator van magas hűtővel
ergo szóbajöhet a-data, csx(ebből az új 800-as is)kingstone, puci micron, supertalent, cr. ballistix....van választék
annyi a lényeg hogy micron chipes legyen a ram, azzal van esély egyátalán hogy menjen 2.1V-tal 1066-ot legalább

daa-raa
(MODERÁTOR)
Nem csak a Dominator, a sima DHX is.
(#516) LALA_kiraly válasza petyuska74 (#512) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)
Ez már kegyetlen sokszor ki lett tárgyalva: [link]
Az időzítéseket meg állítsd be biosba.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...
Tegnap én is összeraktam egy ilyen lapot, egy BE-2350-es pricival .
A GPU olyan forró volt, hogy 2mp-ig sem bírtam .
Rátettem egy ASUS lap csipszet coolerét és nem több szerintem 30 fokosnál .
Gondolom nem árt neki, ha hidegebb
Legalábbis engem megnyugtat .
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
(#518) petyuska74 válasza LALA_kiraly (#516) üzenetére

petyuska74
(tag)
na, végül tényleg elkövettem azt a hibát, hogy többet kérdeztem.
mert kiváncsi lettem volna arra, hogy az everest hol mutatja a tényleges sebességet.
egyedül a tesztek lefuttatásánál írta ki a 744-et.
egyébként értem én a cikket, felfogtam, de mivel nem profi vagyok és ráadásul az egész rendszerem is új egy kicsit részletesebb segítségre számítottam 
azért kérdezek, mert az előző lapomnál több hasonló problémám is volt (Abit KN8 Ultra, Venice 3200+, 4x512MB DDR400), ott a lap nem tudta a 4 memóriát 400-on működtetni. beállítottam a kézi beállításon 400MHz-re, majd az "FSB"-t 240-re és a gépem épp a memória mitt nem indult el. hiába volt kézire állítva, a memó nem 400-on akart menni, hanem 480-on. onnan tudom, hogy utána visszatettem auto beállításra, és nem az eredeti 333-on hanem 400-on ment.
Van-e különbség a CR1 és2 között? és ha igen akkor ezen a lapon be tudom állítani a 2x1GB Corsair XMS2-t CR1-re?
ha egy memóriára rá vannak íyrva az időzítések akkor miért nem azon indul el alapon?
üdv
Azért ment 480-on a ram, mert 240-re állítottad az FSB-t. 200-nál ugye 400-on menne a ram, 240-nél 480 lesz a "standard", ott hiába látod a BIOS-ban a 400-at.
Cr 1 v 2 am2-nél gyakorlatilag lényegtelen.
A cl4 és alatti ramok azért nem indulnak alapból a megadott időzítéseken, mert ehhez + fesz kell, amit a lap saját kútfejéből nem ad neki, de ez részletezve szokott lenni a gyártó honlapján, sok esetben a dobozhoz is mellékelnek leírást.
New world...old thinking...IBM T60;)

petyuska74
(tag)
Szóval ha plusz feszültséget adok neki akkor automatikusan átvált CL4-re? vagy nekem kell átállítanom? és feszemelés nélkül nem lehet cl4-re állítani?
meg az jó lenne hogy ilyen tuningtól a C'n'C nem menne el, ezt se tudom.
a honlapon ez van fent:
SPD programmed at:
JEDEC standard 5-5-5-18 values at 800MHz
EPP standard 4-4-4-12 values at 800MHz
ezmiez?
köszi és üdv

jambiyya
(fanatikus tag)
"egyébként értem én a cikket, felfogtam, de mivel nem profi vagyok és ráadásul az egész rendszerem is új egy kicsit részletesebb segítségre számítottam"
Az általad feszegetett témákat más (specifikus) topikokban már részletesen kitárgyalták. Ezek nem a deszkától függnek... 

mv
(fanatikus tag)
A 4-4-4-12 -es időzítésekhez plusz feszültséget kell adni a ramoknak. (Pl.: a Geil Ultrának az alap 1,8V helyett 2,1V kell a 4-4-4-12 -es időzítésehhez.) Ezt az értéket a gyártó javasolja illetve határozza meg. Az időzítéseket neked kell beállítani.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

petyuska74
(tag)
szerintem meg bizonyos beállítási lehetőségek függenek az alaplaptól.
nem szeretnék olyan tanácsot kapni olyantól aki esetleg nem ismeri a lapot, hogy pl állítsd a feszültséget és pl a biosban nincs is rá lehetőség.
az előbb leírt problémám az Abit lappal lehet, hogy annak a lapnak a sajátosságai.
akinek nincs kedve ezekre a témákra válaszolni az nem válaszol rá, aki meg segítőkész az fog. ha tudok akkor én is segítek. erről szól a fórum.
szal az alaplap biosának a beállításai szerintem igenis beleférnek az alaplap topikjába.
gondolom nem az alaplap színéről kell itt beszélgetni.

petyuska74
(tag)
köszi a segítséget.

jambiyya
(fanatikus tag)
Nekem alapfeszen megy ilyen időzítéssel.

petyuska74
(tag)
kérdeznék még, most a hangkártyával kapcsolatosan.
5.1-es hangfalam van a géphez.
minden csatlakozót megfelelő helyre dugtam be.
5.1-es hangra állítom a sound managert.
teszthangnál a frontok és a center/sub megfelelő, de a hátsó nem akar szólni.
ha a kimenetet átállítom hátsó helyett oldalsó hangfalra akkor szól.
de elvileg az oldalsó hangfalak a 7.1ben vannak, eddig minden más alaplapon 5.1-ben hátsók voltak és nem oldalsó hangfalak.
mit csinálhatok rosszul?

jambiyya
(fanatikus tag)
Félreértettél, sebaj. ;)
Az a 2 plusz hangszór biztos, hogy oldalt van?
Mi van, ha a 7.1-nél az 4. és 5. van oldalt, és 6-7-ig hátul?
Vagy ez így nagy hülyeség???
7.1-es erősítőm van, és a plusz két kimenetnek "surround back" a neve.
[ Szerkesztve ]

mv
(fanatikus tag)
Nekem hibázik, ha nem emelek feszültséget, a gyártó nem véletlenül javasolja alacsony időzítéseknél. (Geil Ultra)

jambiyya
(fanatikus tag)
Hogyan tudom megnézni, hogy hibázik-e (melyik progi)?
Csak mert érzékelhető gond nélkül mennek.
Ez az: http://geilusa.com/products/showSpec/id/65
Arra nem tud valaki valami megoldást, hogy miért nem tudom a monitoromat XP alatt, 1440x900-as felbontásnál 75Hz-en frissíteni ?
A monitor drivere fent van, de se a Gigabyte, se az Ati oldaléról letöltött cuccal nem megy .
Vsta alatt jó 
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

petyuska74
(tag)
megbeszéltük privátban 
lehet, hogy a 7.1-ben a két hátsó az tkp "oldalt" van, de legalábbis az SB hátul van, de én ilyenkor 5.1-re állítom és az olyankor hátsó hangfal.
szól úgyis ha oldalsónak állítom, de nem biztos, hogy az jön ki rajta, aminek ki kell.

jambiyya
(fanatikus tag)
teszteld egy demo anyaggal, ahol látszik, hogy minek kell szólnia
az erősítőn "test tone"a neve

mv
(fanatikus tag)
[Próbáld ki Memtest86-tal!] Ha nincs "érzékelhető gond", akkor nagy valószínüséggel nem hibázik.
[ Szerkesztve ]

pedrovics
(újonc)
Járt már más is úgy, hogy nem indulnak el a 3dmark-ok?? XP+SP2+gyári driverlemez.
Ja és van egy PCI Device sárga felkiáltójelem az eszközkezelőben. Az mi lehet?

jambiyya
(fanatikus tag)
Hétvégén megnézem. Közben eszembe jutott, hogy már kellett, így cd-n van már, meg windiag is.

aramis00
(lelkes újonc)
o-oo. szorri. a linket, amit beadtál azt megnéztem, de valóban átsiklottam az előtte lévő hozzászólásodon, ami tartalmazta a lényeget..

aramis00
(lelkes újonc)
MV: érdekelt a fogyasztás, végre volt annyi időm, hogy összeszórjam az alkatrészeket. Hosszú teszt, kihajtás még nem volt, de eddig kb ilyen adataim vannak:
Alapjárat: 99W rendszer
(ebből a gép kb max 39W !!! 40W a 22" vga+20W a többi fix fogyi). A max. érték amit kiírt a mérő 139W, de mint mondtam terheléses teszt még nem volt. Minden alapfeszen van, konfig: alaplap+4850e+gyári hűtő+2x1GB Kingmax1066+250GB hdd pata MAx Dia.max.21 (egyelőre nem volt humorom új rendszert rakni egy sata-ra).
Gyári hűtőhöz még egy megjegyzés: gyakorlatilag 0 a hangja (1300-on forog), de legalábbis nem tudtam olyan halk tápot találni, ami mellett hallani lehetne! Proci hőfokot majd megnézem, h ez mire elég...

mv
(fanatikus tag)

Megtennéd, hogy megméred a következőket?
rendszer fogyasztása (monitor nélkül):
-idle (c&q-val, c&q nélkül)
-terhelve (orthossal, játékkal)
-esetleg tuningolva és alulfeszelve
Remélem nem voltam telhetetlen. 

MatyeeAM2
(fanatikus tag)
Az 1066 ről annyi sztm jó a kingmax is én ma próbáltam 290*11 en 2v on az everest szerint 532.5mhz
AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

Borokafa
(őstag)
Megy nálam is problémamentesen , azért egy kis +fesz kellett neki.
X2 tuninghoz a legolcsóbb megoldás lehet. 1066 fölé viszont nem nagyon lehet tolni
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

AntraX87
(újonc)
Nekem is XP+SP2 van fent, elindítom a 3D Markot és lefagy a program, a 2003 és a 2006 is. Felraktam a legújabb Ati drivert (7.4), és azzal nem volt hajlandó rendesen működni a vga
Más is tapasztalt ilyet?
[ Szerkesztve ]

Borokafa
(őstag)
Ezt javaslom:
1: Keresd ezt meg: Windows/System32/Futuremark/MSC
2: Nevezd át ezt: Direcpll.dll, erre. Direccpll_.dll
[ Szerkesztve ]
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
Uraim az miért van, hogy az energia gazdálkodást minden Vista indítás után bekell állítani és csak azután működik a C n Q ?
Mit nem csinálok jól ?
F4-es BIOS-szal már 2 GHz-ig állítható az IGP! (Ehhez persze megfelelő hűtés is kell.)

mv
(fanatikus tag)
Éljenek az elmebeteg ötletek! Hajrá! Kíváncsi leszek rá, hogy hányan fogják gyári hűtővel kinyírni a lapot.
A gyári hűtés még normál használat mellett is gyengécske .
Nem hiszem, hogy ez ilyen ötletszerű lenne. A GPU-knál vagy alacsony terhelés van, vagy fullos (aztán olyan fps-t produkálnak, amire ez futja). Így 3D-ben hamar kibukik, hogy milyen a hűtés, hibázás vagy egyenesen fagyás formájában. De az sem lenne ma már nagyon meglepő, ha lenne valamilyen beépített hővédelem.
[ Szerkesztve ]

AntraX87
(újonc)
Arra kíváncsi lennék, hogy folyékony nitrogénnel meddig bírná