Sziasztok!
Két napja raktuk össze itthon a htpc-nkent egy ilyen lappal + egy x2 BE 2300-al.
Voltak félelmeim az extra gyenge processzor miatt, de szerencsére a legkeményebb 1080-as filmeket is reccenés nélkül viszi, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Ha +nézted volna a tesztet tudnád hogy 1 magossal is viszi 
szerk: a 690g is viszi, csak tudni kell a módját
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)
Aham, ja, 2.4GHz-en... 2.8-on meg 89W, 3 GHz-en meg már 125W. (Beleértve az ehhez szükséges feszemelést is.)
4600+-ból nem látok külön EE-set, az F3-as 4600+ alapból 65W-os.
F3-as X2-k listája
(#450) Chaser: 125W-os is van, mivel a fogyasztás freki (és adott frekihez tartozó fesz) függő.
Nem olyan biztos ám, hogy a 65 nanós 5000+ kevesebbet eszik, mint az 90 nanós F3 változat, mivel az utóbbi kicsivel alacsonyabb feszen megy... [link] Akkor nyilván magasabb frekin is ez lesz a helyzet. Nem véletlen, hogy gyárilag is és tuningban is az F3-mal sikerült magasabb frekiket elérni.
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Csak ezt nem fogod tudni felrakni AM2(+)-os lapra, lévén a furatok máshol vannak. [link] Mondjuk közdarabbal megoldható...
Ez viszont közelebb van. "Kissé" irreális az ára...
dezz: A frekvenciától minimálisan függ. Sokkal inkább (méghozzá négyzetesen) a feszültségtől.
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum.
Éppen ezért emeltem ki mindkét helyen az adott frekihez tartozó feszt is... (Bármiféle editálás előtt, ami az utolsó mondat hozzáírása volt.)
És ugyebár esetünkben a freki és a fesz nem elválaszthatók, mivel pl. a 4600+ nem fog a saját alapfeszén 3 GHz-en futkosni.
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Az utolsó mondatodat gondold át. A G2-k egy jelentős része alapfeszen megy 2,8-3GHz-en.
Az F3-as 4600+-ról volt szó.
Most nézem, hogy a G2-esek alapfesze érdekes módon minden frekin 1.3V fölött van, de az 1.4V-ot nem éri el [link] (miközben az F3-asok 1.2V-on indulnak, ami viszont a szokásos módon emelkedik frekivel), ez alátámasztja, amit írsz. És így a fogyasztás is 65W marad a táblázat szerint 2.9 GHz-ig is. Érdekes.
Most már csak az a kérdés, hogy a más típusnak eladott G2-esek valójában ugyanazok-e, vagy aszerint válogatottak, hogy ~1.3V-on melyik mennyit megy, így egy kisebb mégsem fog jóval magasabb frekin menni azonos feszen.
De egyébként ez a dolog a fogyasztásokkal itt offá vált, mivel úgy tűnik, a topikbeli lap szépen viszi a 125W-os procikat is: [link]
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Csak elfelejted, hogy a 65W-os F3-ak EE procik, szóval a G2-k közül a BE-2400-at vagy valamelyik 4x50e-t kell hasonlítani hozzá. Ott meg azért nem 1,3V az induló fesz, hanem 1,15V. [link]

Borokafa
(őstag)
A saját tapasztalat: 1,2V-on stabilan tudta a 3000-et, felette már kellett neki a + fesz.
Valószínűleg nagy szerencsém volt a vásárlásnál 
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

vatomi
(fanatikus tag)
Én szintén 1066-os Kingmax tbga ramokat használok benne, nincs semmi gond.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

jambiyya
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Még mindig nem tudtam dönteni a két változat között.
mATX: +eSata+DTS+könnyebben kapható itthon
ATX: +bővíthetőség+szellőzés
Szerintetek?

vatomi
(fanatikus tag)
Ha valakinek hiányzik a digitális koax ki, esetleg bemenet, nem csak a giga sajátjával működik (ami beszerezhetetlen) - tesztelve. Némi átkötözgetéssel simán megy az Asus féle is!
HDMI nem százas a 780 lapokon, ha közben átkapcsolom a tv-t saját tunerre majd vissza, a jel eltűnik. Kábel kihúz majd vissza és megy vagy pl Control Centeren keresztül a képernyő forgatás is életre kelti. Más nem járt így? 690G-n hibátlan volt - ez. Minden már ratyi
Dobj fel egy érmét..fej vagy írás
"Csak elfelejted, hogy a 65W-os F3-ak EE procik"
Hmm, ezt nem tudtam, az AMD nem tünteti fel a DesktopCPUDetailes oldalain.
Viszont ugyebár itt arról van szó, hogy egyszerűen jól sikerült az F3 (90nm-en belül).
Ezzel szemben a G2-t kétfelé válogatják. (Plusz úgy tűnik, a G2-es 5600+ is csak ilyen jobban sikerült példányokból kerül ki, mert alacsonyabb feszen viszi a 2.8-at, mint az ugyancsak G2-es 5200+ a 2.7-et. Illetve talán a 5000+ Black Edition is ilyen. Ez utóbbit nem ártana ellenőrízni.)
"szóval a G2-k közül a BE-2400-at vagy valamelyik 4x50e-t kell hasonlítani hozzá."
Btw a 4450e nem ugyanaz, csak új néven, mint a BE-2400?
(#459) Borokafa: Az szép, de szerintem is csak szerencse. Különben "mindenki" ilyet venne, és azt hajtaná alaposan túl, 6000+/6400+ helyett. Ehhez képest a rekordokat az utóbbiakkal tartják.
----------------------------------------------------------
Ilyen lapot tud valaki valahol? GA-MA78G-DS3H
[ Szerkesztve ]
atx-esen is van e-sata, és beszerezhető itthon..dts-re meg ott van 4k köerül egy audigy 1-2, és jobb is mint a realtek
Melyikre gondolsz (a Gigabyte előbb linkelt lapján nincs e-sata), és hol? 

jambiyya
(fanatikus tag)
Köszi.
Megnéztem gigán, és ATX-en 6 sata van, míg mATX-en 5 sata +1 esata.
Mondjuk a DTS tényleg nem zavar, van házimozim, pc-ről nem nézek filmet.
Hol kapható itthon a nagyobb deszka, és mennyi?
Ha 65W-os az x2, akkor csak EE lehet nem? A 46000-osból asszem 4 fajta van, sztem azért nem ilyet hajtanak sokan, mert nem 1xű hozzájutni, itt phn keresgéltem, mindenkinek a 89W-os volt 1 kivétellel.
szerk: 46000*4600
[ Szerkesztve ]
"Ha 65W-os az x2, akkor csak EE lehet nem?"
Miért, mi az "EE" definíciója? De lényegében mindegy, 5400+ alatt az összes F3 egyben EE, nem? Ergo F3 = jófajta 90nm-es, ami jobb, mint sok 65nm-es.
"A 46000-osból asszem 4 fajta van, sztem azért nem ilyet hajtanak sokan, mert nem 1xű hozzájutni"
Korábban is volt, hogy egy bizonyos XXXX+-ból csak egy altípus volt a nyerő, és azt kellett felhajtani. 
Meg ha pl. az 5000+ BE (G2) ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a sima (1.325/1.35/1.375V), akkor az F3-as 4600+ igencsak jobb lehet nála. Ha persze a Black Edition ugyancsak válogatott, alacsonyabb feszű, akkor nem feltétlenül.
ecs, lásd itt és lásd aláírás
igaz nem annyira felszerelt mint a giga, de e-sata pont van rajta

jambiyya
(fanatikus tag)
Fa**a cikk, tetszett!
Mondjuk a ECS olcsóbb is (amellett, hogy nem annyira felszerelt), mint a giga, ha minden fillér számít, akkor jó vétel.
Nekem a mATX nem annyira bejövős, szal' inkább lemondok az eSATA-ról.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Az EE definíciója lényegében az lenne, hogy a normál változattól alacsonyabb fogyasztású. A normál 90nm-es X2-k fogyasztása 89W. Az EE-k 65W, míg az EESFF-ek 35W fogyasztásúak.
A 4450e nem csak sima átnevezés, lévén a feszültségei is alacsonyabbak. [link]
Opteronok esetén könnyebb a dolgunk, lévén ott a típusjelben bennevan a fogyasztás: [link]
Külön jelölés nélkül normál fogyasztásúak, HE az alacsony, míg SE a magas fogyasztásúak jelölése.
Egyébként meg nem nehéz rájönni, miért csak 5200+-ig van EE: 2600MHz felett nem bírja a stepping megbízhatóan alalcsony feszültséggel. Vannak ritka példányok amelyek igen, de a többség nem. Illetve kell ugye egy biztonsági tartalék is.
Egyébként meg minden processzor válogatott.
Elolvastam, köszi. Az aláírásod kiszúrta a szemem, azért nem láttam. 
(#472) daa-raa: "normál 90nm X2"? Az F3-asokat EE-nek adták el, és a simának az F2-eseket (egyidőben)? F3-nál felesleges kiemelni, hogy EE-s, mert 5400+ alatt nincs is belőle más (felette meg csak nem EE-s van).
Az Opteronoknál kicsit más a helyzet, ugyanabból az F3-ból, ugyanazokon az órajeleken is volt belőlük 1.20/1.25 és 1.30/1.35V-os is.
Igaz, bár a 4450e-ből van 1.25V-os variáció, legalábbis az megegyezik a BE-2400-zal.
Tudom, hogy minden proci válogatott, a kétfelé válogatás alatt azt értettem, hogy két csoportba rendezik.
[ Szerkesztve ]

Béla37
(újonc)
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő géppen kapcsolatban:
Alaplap: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
RAM: 2* Kingmax 1 GB 800 mhz
DVD: Samsung SH-S203D
Ház: GIGABYTE GZ-M1 Fekete 180 x 368 x 398 mm (W x H x D)
Tápegység: FSP ATX-350PNF
Merevlemez: WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2
Processzor AMD BE-2350 vagy 2400
Segitségeteket köszönöm!
Béla

pedrovics
(újonc)
Ez a #462-ben szereplő HDMI probléma másnál is jelentkezett? Meg tudnátok nézni? Ezen múlik, hogy veszek-e ilyen lapot!

DeniBoy
(tag)
Sziasztok !
Valaki tudna segíteni miért nem települ fel a vista AHCI módban, csak native IDE
módban megy fel (telepítés végefelé hibaüzi nélkül leáll a teleítés AHCI ben)
sata1 maxtor winyo
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

gmanus
(lelkes újonc)
dezz "Ilyen lapot tud valaki valahol? GA-MA78G-DS3H"
Ha itthon megjelenik az importőrnél, akkor jelzem itt a topikban.
Én is erre hajtok 3-4 hete.
Most pótlékként a S2H használom!
(Jól teszi a dolgát!)
TriplaX

pedrovics
(újonc)
Apropó még egy kérdés. Plazmán vagy LCD-n van látható különbség hogy a pc bemeneten (D-Sub) vagy HDMI-n jön a jel?

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Hello!
nagy felbontásnál, illetve hosszú kábelnél jobb a HDMI, ráadásul a tv felépítésétől függhet a vga bemenet minősége.(ne felejtsük el, hogy a vga bemeneten valahol ott egy A/D konverter..)
Elvileg, ha jóminőségű és rövid (kb 2m) a kábel, akkor nincs sok különbség, de azért a HDMI az jobb (kényelmesebb)
Válaszolva a (#462) vatomi kérdésére: Nekem Philips tv-vel nincs ilyen problémám.
Az hogy nálad mi a probléma? Erre így lehetetlen válaszolni:
- I2C probléma a HDMI-n (EDID,CEC,hotplug detection)
- HDMI reinicializálási probléma
- Tv felépítése (pl egy HDMI multiplexer a vonalon, amit a tv szoftvere nem jól kezel)
- Persze lehet probléma a PC oldalon is...
No meg persze a szokásos inkompatibilitás
sajnos ehez lassan hozzá kell szokni...
B.A.T.21

pedrovics
(újonc)
Köszi a gyors választ. Beruházok!

jambiyya
(fanatikus tag)
"GA-MA78G-DS3H - Ha itthon megjelenik az importőrnél, akkor jelzem itt a topikban.
Én is erre hajtok 3-4 hete."
Nagyjából mikorra lehet ebből valami?
Nagyon szeretnék egy ilyet, de nem várok rá örökké! 

xulev
(újonc)
Szia,
a probléma nálam is jelentkezett (samsung LCD TV) az AMD oldaláról letöltött video driverrel megoldódott.
00101010

benceee91
(újonc)
Nem rossz lap 24e.-ért. De én maradok Asus Crosshair-nél 
[ Szerkesztve ]

BobChemistry
(őstag)
az utóbbi pár héten én is gondolkodom egy HTPC összeállításán, és egy ilyen lapot szeretnék venni hozzá egy 4050e procival, egy Antec házban a mostani chieftec torony helyett
már csak azt nem tudom, fogyasztásban, hogy alakulna a dolog
jelenleg egy 1,1 V-on hajtott 6400 C2D + 2 HDD + Nvidia 6600 konfigom van, így full terhelésen eszik 95 W-ot a gép, terhelés nélkül 75 W-ot
vajon lenne különbség a fogyasztásban?
a PH tesztben 100 % procihasználat közben - igez, 4850e procival - 99 W-ot fogyasztott
és mivel amikor megy a gép, akkor megy a WCG is, így az nem nagyon számítana, hogy üresjáratban mennyivel fogyaszt kevesebbet
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

vatomi
(fanatikus tag)
Nálam nem oldódott meg és nagyon sok külföldi fórum szerint is tapasztalt jelenség 

Frenky89
(őstag)
Hi!
Ez a kikapcsolgatós HybridCrossfire tényleg csak a mobilplatformon fog működni?

Frenky89
(őstag)
Már csak azért mert nagyon baba lenne desktopra: én konkrétan egy HD3870 + 780G + nemtommilyen proci trióra gondoltam, így mikor játszol van kraft, de netezéshez, letöltéshez lekapcsolná a diszkrét videókarit + PowerPlay + C'n'Q és máris nem eszik annyit = nem melegszik annyira = csendes az amúgy relatíve izmos géped.
Én ezt tudnám elképzeli ideális jövöképnek. 

BobChemistry
(őstag)
én úgy tudom, hogy csak a 3400-es szériával működik
egyelőre...
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

daa-raa
(MODERÁTOR)
24xx, 26xx, 36xx és 36xx.
benceee91: Ritka drága helyen vásárolhatsz, a lap jelenleg 20k alatt van.
Továbbra is nézegetem a passzív hűtőket, vagy olyat amit csak picit kell megtámogatni, de felmerült egy érdekesség:
- ugye ezen a lapon (lévén matx) minden kicsit sűrűbben van. Megtörténhet az, hogy egy hőcsöves nagy procihűtő borda felszerelése után nem tudom betenni a ramokat?!
- illetve mint írtam, érdekelne a igp külön hűtése, de abból se fér be nagyobb borda, hogy ha batár nagy hűtőt rakok fel, nem?
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Acka
(újonc)
Heló! Szeretném megkérdezni hogy melyik alaplapot vásároljam meg:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H 780g chipsettel vagy GA-MA790X-DS4 790x chipsettel. Melyik éri meg jobban az árát avagy mik az előnyeik. Kösz
AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,8GHz / MSI K9A2 CF / 2x2 GB DDR2 Corsair 800MHz / NVIDIA GTX460 768 MB / WD 320GB + 750GB/ Enermax Liberty 400W /

jambiyya
(fanatikus tag)
Hol lehet a DS3H-t kapni itthon???
Egyébként a 780-ason van vga, ez így elsőre elég nagy különbség.
Hasonlítás itt:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/
Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2800,2695
A giga oldalán már van rev 1.1 az s2h-ból. Én csak a nagyobbik bordát látom különbözőnek...
[ Szerkesztve ]

gmanus
(lelkes újonc)
GA-MA78G-DS3H Május végére érkezik a nagykerekbe. (Ha ferde szemű barátaink is úgy akarják) 
TriplaX

emericha
(újonc)
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Elégedett használója vagyok a lapnak, de a digitális kimenetét használva csak a 2 hátsó hangszóró és a mélynyomó szól. Próbáltam a megfelelő topicban utánaolvasni, de 2-3 száz hozzászólás után lezsibbadtam és nem voltam sokkal előrébb. Optikai kábellel van a z5500-hoz kötve, amiben dts dekóder is van, nem kellene szétszednie 6 csatornára? Vagy mi ez a DTS interactive amit tud a alap? Köszönöm előre is a hozzáértők válaszát.
[ Szerkesztve ]

as_Rock
(őstag)
2600XT-vel is?
Gondolom csak vista alatt 
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Bárhogy nézem, jelenleg hivatalosan csak 24XX és 34XX -el megy a Hybrid Crossfire.
http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart_Dec07.jpg
B.A.T.21
-1 TPM (Trusted Platform Module) header
+1 North Bridge fan header
(#494) emericha: Úgy telepítetted a hd-audio drivert, ahogy a FAQ-ban írják?
[ Szerkesztve ]

emericha
(újonc)
Hol tudom megnézni, hogy hogyan kell telepítenem, melyik FAQ-ra gondolsz?
A Related Linkek között van.