Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) Chaser válasza VaniliásRönk (#400) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt csak tesztekből ismerem. Olyan mondta akinek volt mind2, hogy nem sokkal hűt jobban, nekem pl kinézetre is jobban bejön a kis Alpine..bár ez szubjektív.

szerk: milyen szép sormintát csináltunk..off-nem off..off-nem off:D

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#402) Borokafa válasza Chaser (#401) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Használtam már mindegyiket, az biztos hogy a háromból a hypertx a leghatásosabb.
Nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy az árához képest nagyon jó az alpine64.
Az előző 770-es lapomnál az alpine 64-et cseréltem hypertx-re remélve, hogy jobban fogom tudni húzni a procit. Na ez nem jött össze, de a hőmérsékletek kb 10°C-al mentek lejjebb.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#403) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Én Freezer 64 el tolom hibátlan! nekem naon bejött én 5000BE raktam.

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#404) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

Mi lehet a gond?

(#405) VaniliásRönk válasza dezz (#404) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem olvastál mostanában híreket? :) A gagyi tápáramkörök nem szeretik a 89W feletti TDP-t...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#406) dezz válasza VaniliásRönk (#405) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aham, már látom, csak amikor délután néztem, valamiért nem jelentek meg a hozzászólások a hírhez. Egyébként azt hittem, AM2+-nál nem hogy a 125W, hanem a 140W is alapkövetelmény.

[ Szerkesztve ]

(#407) VaniliásRönk válasza dezz (#406) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már volt mindenhol, nem csak Inq-ék írtak róla... sz@r ügy, az AMD most nincs olyan helyzeten hogy a felelősöket állítsa "rivaldafénybe". Azért a Sapphire lapja rendesen össze lett rakva. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#408) dezz válasza VaniliásRönk (#407) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ez elég kellemetlen, a túlhajtástól szépen emelkedik a fogyasztás, így egy elvileg supportált proci is kiütheti a lapot. (Pontosabban nem "is", hanem csak az, mert a nem supportálttal el sem indul.)

(#409) Chaser válasza Borokafa (#402) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is azt mondom, hogy ár/érték bajnok az Alpine64, mint régen az Athlon64-ek voltak :U Na meg ez a hűtő biztos nem hajlítgat NYÁK-ot, a másik 2-t nem próbáltam, feszt nem emelek, nincs erősebbre szükség.

(#410) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel a felállással mini itx lap is lesz?

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#411) Chaser válasza ronaldo (#410) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Valószínű, 690G-ből is van, csak fizesd meg..utoljára 45k kisker bruttóért láttam.

(#412) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
- hogyan tudnék pendriveról bootolni?
- hogyan tudnám a legegyszerűbben hálózaton keresztül elindítani a gépet? (Wake on lan próbálkozásaim kudarcba fulladtak, de nem tudom mint nem csinálok jól)

Válaszaitokat előre is köszönöm.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#413) VaniliásRönk válasza dni (#412) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A BIOS-ban a bootsorrendnél elvileg látni a pendrive-ot is, azt állítsd tedd az első helyre.
Hálózatról bootolni nem tudom hogy kell, de az a gyanúm, hogy ott a kábel másik végén lévő gép OS-ének is tudnia kell ezt-azt. :D

(#414) dni válasza VaniliásRönk (#413) üzenetére

dni
(őstag)

A HDD sorrendnél megtaláltam a pendrivom, de egyikről sem bootolt be, pedig a másik gépemen (P5K) simán megy :O
A WOL-t sikerült megoldani a Poweroff progival.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#415) VaniliásRönk válasza dni (#414) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kiír valamit?
Ja hogy WoL, ok, nem fogyeltem. :)

(#416) dni

dni
(őstag)

Semmit nem ír ki, amikor jönne a bootolás, akkor "megfagy", nem reagál semmire csak kikapcsolni tudom, ha hosszan nyomom a gombot.

(#417) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Ha marad micro atx... van valami jó ház amit ti láttatok én pedig nem? :) Valami csinos kicsi (lehetőleg fekvő) talán fekete ház érdekelne. Nem találok sehol jót ( amitnem csillagászati összegért vesztegetnek) :(

Más: láttam tesztet olyan 780G-s lapról, ami tartalmazott 64mb dedikált memóriát és így az IGP teljesítménye kicsit megugrott. Ilyen lapot lehet kapni? Vagy ez is túl sokat dob az áron?

Utolsó kérdésem, hogy a nemsokára megjelenő 780GX milyen lényeges újítást hoz? Ha hoz egyáltalán...

Tudom, egyik sem szorosan topikhoz kötődő kérdés, de talán Ti képben vagytok :)

(#418) Chaser válasza ronaldo (#417) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt van 2 álló/fekvő ház is, olyan helyen vedd ahola tápot leszámolják, gyárilag egy picivel kisebb táp van bennük mint a standard, de kis ügyeskedéssel szabvány táp is belemegy, 1-2mm a difi.
A JandW-nek van ilyen lapja pl, nem tudom hol lehet kapni.

(#419) ronaldo válasza Chaser (#418) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

A vízszintes (ill. függőleges) kék csíkkal díszített ház nem olyan rossz, mintha DTK lenne (tudom, hogy codegen és tricod van kiírva, de nekem nagyon ismerős...) csak túlságosan retro. Meg gyanús, hogy magas. Régebben találtam egy jót, méghozzá ezt de egyszerűen nem lehet hozzájutni. Pedig a totális álom. Az ára is piskótának mondható (8 ezer pénz környékén), amihez ha a hazai viszonyokat hozzákalkuláljuk, akkor 12-13k jön ki. Keresgélek tovább, hátha találok valami ehhez hasonlóan hibátlant.

Az a baj, hogy ugye micro atx alapokra sok emberke "htpc"-t épít, ott meg elterjedt a régi vhs kazettás videókra hajazó kialakítás, ami nagyon csinos, csak a sallang kütyük miatt (lcd kijelző, tekergetők, villogás) 20k alatt nem lehet hozzájuk jutni :( A másik meg a tök kocka kialakítás, ami megint nem jön be (elég macerás bőröndben szállítani).

(#420) Chaser válasza ronaldo (#419) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem 33-CA házam volt ezüstben, sokkal szebb mint a fekete, és viszonylag tényleg kicsi. ODD-ből is csak 1 megy bele, vinyóból 2, de merőlegesen az odd-re, vagyis magyarul a keret úgy van benn, hogy az oldalukon állnak 1más mellett. Az odd alá be lehet tenni egy keretet, és akkor vízszintesen is meg lehet kínálni vinyóval. Én táp nélkül anno valami 4k alatti összegért vettem.
A foxconnak vannak még árban tűrhető desktop házai, FSP táppal, amit így cserélni se kell, 10-13k körül lehet hozzájuk jutni.

(#421) Coccer

Coccer
(kvázi-tag)

Üdv,

Van valami infótok (link) a közeljövőről csipsz fronton? 780G utód pl, ilyesmi érdeklene...

Segítséget előre is thx...

(#422) Chaser válasza Coccer (#421) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Talán a 790GX jön most.

(#423) Coccer válasza Chaser (#422) üzenetére

Coccer
(kvázi-tag)

Thx, verem a macskád... ;)

(#424) zotyesz66 válasza ronaldo (#417) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Lehet kapni a JW lapot, vettem is egyet, de még nem üzemeltem be, csak az asztalon próbálgattam. Itt lehet rendelni.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#425) Chaser válasza zotyesz66 (#424) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ennyiért sztem sok. Az ECS-nek ATX méretű van 12.5k-ért Hammonnál, giga meg újan 19 pár száz huf átlagban, iponnál 17.5k.

(#426) ronaldo válasza zotyesz66 (#424) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Ez most amúgy akkor mi? A dedikált memóriás lap?

mod: közben rájöttem, ja. Ez a JW amúgy mióta fut? Soha nem hallottam róla :)

[ Szerkesztve ]

(#427) daa-raa válasza ronaldo (#426) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A J&W is ők.

De ha kokrétan a J&W érdekel.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#428) ronaldo válasza Chaser (#425) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

17.5k, de dedikált ram nélkül, nem?

Amúgy azért hajszolom annyira ezt a memóriás dolgot, mert a teszt alapján azért elég sokat nyom a latba. Persze nem játszani vesz egy ilyen lapot az ember, de a plusz erő sosem jön rosszul. Ha pedig rááldoz az illető, akkor picit drágábban de a gyorsabbat veszi.

daa-raa: Köszi, világos :)

[ Szerkesztve ]

(#429) Chaser válasza ronaldo (#428) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah, ahogy néztem a teszteket, nem maradt alul a giga, hiába nincs rajta ram. Viszont firewire meg esata asszem nincs a jéwé lapon.

(#430) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Itt most nem arról van szó, melyik a jobb, ronaldo sideport ramos lapot keresett, ezt lehet kapni.
A JW lapok topikja itt van

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#431) Chaser válasza zotyesz66 (#430) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom azért kereste, mert gyorsabbnak vélte, ha nem számottevő a különbség akkor vehet mást is..ha akar:)

(#432) ronaldo válasza Chaser (#431) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Árban alig különbözik a kettő, lehet hogy J&W-t veszek. Gigabyte lap már sok járt a kezem között :).

Egyébként ezeket a lapokat milyen procival lenne érdemes meghajtani? Tuning szerepelne, mint szempont. Az X2-es szériából kimaradtam, nem követtem az eseményeket... Phenomot most vágom, de annyit nem érdemel ez a konfig :) (kis túlzással annyi lenne, mint a gép többi része együtt).

Integrát olvasgattam a fórumon ő is hasonló cipőben jár(t).

A másik verzió pedig egy bazi energiatakarékos (de azért relative erős) prockó lenne, mert azon gondolkoztam, hogy ha külső vga nélkül, egy vinyóval, dvd íróval és processzorral hajtanám a gépet, akkor nem nagyon fogyasztana, csak 100-120W körül. Azt meg elvileg el lehet vasalni külső táppal is, nem? Tudjátok, mint egy notebook töltő. Ezen gondolkoztam mostanság... Lehet ilyet kapni ill. életképes dolog?

(#433) Chaser válasza ronaldo (#432) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondjuk egy 5000BE nem rossz bele, persze kifoghatsz akár egy 4200/4400-est is ami megy 3G-n, Szép rekordokat a borokafa féle 4600-os F3-astól láttam, de úgy látom nem rekordokat akarsz döntögetni.

Külső táp pézes dolog. tehát kell egy adapter, ami legyen legalább 150W-os, mert ugye veszteség is van a világon. Ez kb 10-12k, és kell belülre egy DC-DC konverter, amiből a picopsu 120 lenne neked jó, 9-10k.

(#434) ronaldo válasza Chaser (#433) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Így van, nem rekordot akarok döntögetni :) Amit elvisz alapfeszen a cucc, arra tervezek. Ha jól tudom, akkor a CnQ is akkor megy, ha nincs fesz növelve, ugye?

A BE pedig a Black Edition?

A tápos dolog drága, de elvileg mozgó alkatrész nélküli, nem?

(#435) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Sikerült belőni a lappal a passzív üzemet, X2 BE-2400 @ 1,125V TT Sonic Towerrel

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#436) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Valóban jó választás az 500+Black Ed. nekem is ez van. csak meg kell emelni a szorzót 16ra és máris a 6400+es teljesítményét kapod fele annyiért. sztm nem melegszik nagyon.

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#437) ronaldo válasza MatyeeAM2 (#436) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen hűtővel? Csak mert amilyen házat veszek... szóval az 92mm magas caklipakli. Nem passzívban akarom hajtani... kétlem is, hogy lenne olyan passzív borda ami nem magasságban van kiterjedve, hanem szélességében. Ennek ellenére fontos lenne valami halk cucc.

(#438) Borokafa válasza ronaldo (#437) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Úgy a 400-as hsz körül volt ez téma.
Az biztos, hogy a 4400-at a AC Alpine nálam tuning mellett is elfogadható hőmérsékleten tartja és nagyon csendes. Egyébként 2200 pénz volt.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#439) X@b3e válasza ronaldo (#437) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

A Scythe Kama Cross nem rossz, én a TTake Sonic Towerthajlítottam meg finoman, hogy beférjen a házba :B

(#440) daa-raa válasza X@b3e (#439) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lehet nem tünt fel, de ronaldo LP házba akarja pakolni. Azok pedig tokkal vonóval 92mm magasak! Hogy raksz bele egy legrövidebb oldalán is 120mm-es coolert?

Eleve nem értem mi alapján meri odaírni pl a Scythe a Ninja Mini-hez, hogy LP? Az is 115mm magas. Akkor minek nevezzük a stock A64 coolereket, amik max 62mm magasak?

[ Szerkesztve ]

(#441) X@b3e válasza daa-raa (#440) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Lehet nem tűnt fel, de az én házamban belül 105mm maximális magassággal rendelkezik ;) . Igaz, ez vmivel több, mint a 92, de annyit még szvsz enged a TT hűtő, ha más eszköz nem esik bele a hatósugarába...

(#442) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

[OFF]Igen, LP házról lenne szó. Ezt az AC hűtőt megnézem... a TT meg szerintem drága ahhoz, hogy találomra vegyem. Mert ha elkezdem hajtogatni aztán mégis sztornó, akkor azt én már nehezen adom el (nem 1300ft-ért persze). :)

Írtam az In Win német drisztribútorának a házzal kapcsolatban, remélem tudnak ide is küldeni. Vagy adnak viszonteladói elérhetőségeket... (magyart kétlem, hogy kapnék de még egy osztrák is jó lenne a pkg végett.) Tudom, így is sok lesz a szállítás, de egyszerűen kell az a ház. Beleszerettem...[/OFF]

Hogy on is legyek: a tuning közben (mármint igp, meg nb) jobban melegszenek a dolgok és a gyári borda nem feltétlen elég. Ugye proci tuning csak alapfeszig figyelne be, de a lapot szeretném jobban hajtani. Ventis rásegítésen kívül opció egy új borda? Esetleg beszerezhetőség...

X@b3e: Az általam kinézett ház szerintem kívül 92 mm (vagy a német oldal szerint 95). Belül tehát jó eséllyel (alaplap beszerelése után) 70 mm. Persze ez akkor érvényes, ha a megadott méretek a külső kiterjedéseket jelentik. Bár szerintem ez a logikus.

[ Szerkesztve ]

(#443) X@b3e válasza ronaldo (#442) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Hát igen, a belső 70mm már tényleg nem hagy túl sok lehetőséget... Esetleg vmelyik Zalman jöhet még talán szóba...

(#444) daa-raa válasza ronaldo (#442) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link] Csak egy batár ventilátor kell felé, az meg fér. Csak azt kellene tudni hol lehet beszerezni. A léghűtés topicban a nagy coolerguruk még csak válaszolni sem tudtak, mert nem átlagos cucc. Csak abban guruk...

(#445) Chaser válasza ronaldo (#434) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem nincs ilyen lapom, sztem a c'n'q ha szorzót állítasz akkor nem megy. BE-t jól tudod.
A tápos dolog hát ennyi amennyi, olcsóbban használtakból tudod kihozni, a picopsu-ban nincs mozgóalkatrész, ez egész akkora mint a 20+4 tűs csati a lapon:), abba kell dugni. AC-DC-t meg olyat veszel amilyet akarsz, van belőle ventis kivitel is, ha engem kérdezel én olyat vennék. Nem 1xű ekkora gépnél már egy kis méretű táp összehozása passzívan.

(#446) dezz válasza Chaser (#433) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Mondjuk egy 5000BE nem rossz bele, persze kifoghatsz akár egy 4200/4400-est is ami megy 3G-n, Szép rekordokat a borokafa féle 4600-os F3-astól láttam, de úgy látom nem rekordokat akarsz döntögetni.

Ha F3, akkor ugyebár 90nm, az 3GHz-en már rég nem fér bele a 89W-ba. Ezeknél a lapoknál FET-halál.

(#436) MatyeeAM2: "Valóban jó választás az 500+Black Ed. nekem is ez van. csak meg kell emelni a szorzót 16ra és máris a 6400+es teljesítményét kapod fele annyiért. sztm nem melegszik nagyon."

65 v. 90nm-es 5000+?

ps. csak mert én is ilyen kombó vásárlásán gondolkodom.

(#447) Borokafa válasza dezz (#446) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Az a 4600-as EE azaz 65W-os volt ;]

(#448) Bordoi válasza daa-raa (#444) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Igen az 1U vagy 2U méretű szerver hűtők jelenthetik a megoldást . [link]

Természetesen nálunk ezeket sem egyszerű beszerezni . :(

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#449) ronaldo válasza daa-raa (#444) üzenetére

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Ebayen van egy hasonló, igaz csak usába szállítanak, de ugye beszerezhető (főleg itt ph-n megoldható). Igaz, a 15 dolcsi mellé kb. 25 jön szállítási költségnek, de beszerezhető...

Esetleg mailt is lehet dobni az eladónak, hogy a másik (linkelt) fajtából tud-e szerezni, neadjisten feldobni aukciónak.

(#450) Chaser válasza dezz (#446) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az F3 65W TDP-s, ha alapfeszen megy max 65W felett ehet pár W-tal. Nekem az 1 magos LE 1620-am szintén F3-as, 90 nm-es, de 3G-n se sült meg semmi:) Cpuz szerint 1.288V-ot kap, orthossal megküldve volt 55 fokos 2 óra alatt, kemény 2200ft-os AC alpine hűtővel, ami 1000-en ment.

A BE-ből csak 65 nanos G2 verzió van.

szerk: jah igen bocs, van az F3-as x2-ből 89W-os, na énnekem ilyen csúnyaságok eszembe se jutnak ;] 1-2 magos cpu 65W-nál ne egyen többet, szóval alapból mindig 65W-osokról beszélek, ha -/+ eltérés van, azt külön jelzem

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.