Helló!
Megfogadtam a tanácsod, és felraktam "rendesen", ám továbbra is probléma az 1080, valamint letöltésnél is produkál erős zajt. Elképzelhető hogy kifogtam anno egy érzékenyebb darabot. No mindenesetre köszönöm.
T

Helló!
Megfogadtam a tanácsod, és felraktam "rendesen", ám továbbra is probléma az 1080, valamint letöltésnél is produkál erős zajt. Elképzelhető hogy kifogtam anno egy érzékenyebb darabot. No mindenesetre köszönöm.
T

Sziasztok!
Segítségeteket kérem!
Készülök vásárolni az egy ATHLON II X2 255 procit.
Kérdésem az hogy melyik BIOS-t töltsem le hozzá?
Ugyanis ha C2 steppinges a proci, akkor F8-ast ír, ha C3-as akkor F11-est.
Ha letöltöm az F11-est akkor akkor az jó lehet a C2 steppingeshez is, vagy az csak a C3-ashoz jó????
Sajna nem tudom a proci milyen.
Előre is kösz
Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!
Az újabb BIOS támogatja mind két stepping-et.
Általában(ha nem mindig) egymásra épülnek a BIOS-ok, amit a korábbi támogatott, azt nagy valószínűséggel az újabb verzió is tudja.
[ Szerkesztve ]
Kawasaki z750

köszi szépen!
Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!

Ha van ismerősöd akinek a lapjába(ha azzal nincs ilyen gond) bele megy a procid, akkor próbáljátok ki nála.
Ha ott lekapcsol, gariztasd a procit(vagy skalpolt meg).
Viszont ha nála jó, akkor a lapoddal van gond.
Gyári hűtővel se szabadna lekacsolnia.
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

Sziasztok. Nekem GA-MA78GM-S2H ver. 1.0 lapom van. A Gigabyte CPU-kompatibilitás táblázatában azt látom, hogy mindhárom létező X4 945-ös processzort ( tehát a 125W-os verziót is ) kezeli, lehetséges ez? Ha igen, akkor hogyhogy a többi, nagyobb X4-eseket nem?
Esetleg valakinek van ilyen lapja X4 945 procival? Ha igen, mik a tapasztalatok?
köszi szépen
Bzzz

Azért van mert a Te lapod csak 125W-os TDP osztályig kezeli a processzorokat, csak a Rev.2.0 kezeli a 140Wattos procikat ha jól tudom. Valaki javítson ki ha tévednék.

Nem tévedsz.
Si vis pacem, para bellum.

Köszönöm!
Még egy kérdésem lenne:
X4 940 BE és X4 945 között csak annyi a különbség ugye, hogy előbbi szorzózár-mentes?
Bzzz
Az X4 940 BE Socket AM2+ foglaltú, tehát AM3-ban nem jó. Az X4 945 pedig AM3-as.
Kawasaki z750

Szia!
Köszi a segítséget, de egy Cooler Master Vortex Plus lett a vége! 
Tökéletes!

Szasztok,
Olvasgattam a forumot de nem találtam választ a kérdésemre ami a következő lenne:
Ha bekapcsolom a surround view-et, rákötök 3 monitrt (kettő a HD3850-esre és egy az alaplapira) és elinditok egy játékot, akkor mind a 3 monitor tartalmát a külső VGA fogja számolni vagy amelyik az alaplapra van kötve azt az alaplapi?
Egyátalán lehet ilyen célra használni úgy mint az Eyefinity-t?
Előrs is köszi ha tudtok segíteni!
Üdv.

Ha 2 monitort kötsz a HD3850-re akkor az alaplapi vga nemfog működni letiltja az alaplapod.
Tudtomban a HD3850 két monitor egyidejű kezelésére képes.

Az alaplapi meg még kettőére, az összesen négy...
Eyefinity nem lesz, de HydraVision-nel ki lehet terjeszteni az asztalt és minden egyebet az összes kijelzőre. Az már egy másik kérdés, hogy a játék hogy fog futni, ha a harmada a képnek jóval lassabb.

Hát igen, énis ettől félek, hogy az úgy gáz lenne, csak azt hittem rá lehet bírni vaahogy hogy az összes monitor tartalmát a 3850-es adja, annak ellnére hogy az egyik nem közvetlen rá van kötve.
Köszi a válaszokat!

Másik kérdésem ha már erre járok:
Most a legujabb F12B BIOS van fent. Így vettem a lapot használtan. A probléma az volt hogy előző tulaj SATA-s vinyoval használta és nála nem volt gond, viszont nekem IDE-s vinyom volt és Win XP telepítés közbe mindig ugyanott újraindult. Ezek után Win 7-el probálkoztam, ami simán feltelepült viszont ha pl.: everest-ben ha elinditottam egy terhelés tesztet és leállítottam a terhelést néhány perc után azonnal ujraindult. A fura az, hogy amíg terhelve volt semmi gond nem volt, csak ahogy rámentem a stop-ra. Természetesen ez a probléma nem csak itt eletkezett hanem pl játékok közben vagy amikor a Win 7 élményindexét futattam.
Szóval a lényeg hogy találkozott már valaki hasonló problémával? Előfordulhat ez a BIOS miatt?
SATA-s vinyoval minden probléma nélkül müködik amúgy.
Üdv.

Xp-nél lehetséges hogy a telepítő lemez hibája okozta a bajt, de megeshet az is hogy AHCI mód volt kiválasztva és nem IDE.
A BIOS miatt nem indul újra magától a gép terhelés leállítása után.

Sziasztok,
Már írtam ide nemrég de azóta új helyzet merült fel. Szóval adott az alaplap és egy Athlon X2 7750-es proci.
A probléma hogyha a BIOS-ban engedélyezem a SMART fan control-t akkor mint már korábban írtam Everest-el terhelés leállítása után ujraindul. Ha ezt az opciót kikapcsolom akkor semmi baja.
Elvileg nem melegszik túl, mert kb 40 fokot ír procira minden program és kézzel megfogva a hűtőt is csak langyos!
Minden biztonsági figyelmeztetés be van kacsolva (magas hőmérséklet figyelés + CPU Fan FAIL Warning Stb...)
A veti fordulatszámát is simán kezeli ha be van kapcsolva a smart fan control mert everestben látni hogy szépen emeli ahogy nő a hőfok!
Kikapcsolva viszont mindig maxin pörög a hűtő, de így legalább nem indul újra.
Probáltam Eazy tune-ban, ha ott is szász százalékra állítom a minimumot akkor is ugyanez a helyzet amikor a smart fan.c.-t engedélyezve van!
Gondoltam hogy BIOS probléma talán (F12b), ezt lehet visszafelé frissíteni?
Vagy más ötlet?
Üdv.
Lehet visszafelé frissíteni.
Kawasaki z750

Kerestem a választ a topicban, de nem találtam. A kérdésem az lenne, hogy vajh ebben a lapban van valami support letiltott magok beindítására? Vagy erre ez a lap alkalmatlan?

SB700-zal nem lehetséges, szóval nincs.
(#4022) hibavissza válasza hibavissza (#3979) üzenetére

Hülyegyerek, miért nem nézted meg, hogy a házhoz egy alaplapi csatiról m1 a szufla és ezért nem hajtja meg a külső vinyót. Spórolós CM.

Üdv!
Van egy ilyen lapom, most vettem bele egy phenom2 x4 955 procit. A bios a már lassan 3 éves alap, nem volt frissítve. A gép nincs használva igazából a vinyó benne nem is működik, most vettel bele új alkatrészeket. azt szeretném kérdezni, hogy rakjam bele az új cuccokat kivéve a procit (a régi proci elvileg jó, telepítsem a wint, frissítsem a biost és utánna cseréljem ki a procit? Vagy fog menni egyből az új procival?

Az új Biost feltelepíted az megy win nélkül is berakod a procit és utána felrakod az új wint. és tökéletesen működik a rendszer. Tapasztalatot majd kérnék mert én is ilyet veszek egy ilyen lapba.

Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy a 3 hőmérséklet érzékelő szenzor közül a 3. mindig magas (100 °C fölötti) értéket mutat és van amikor le is áll miatta a gép.
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy mi lehet ennek az oka? Vagy nem tudjátok, hogy van-e leírás a szenzorok pontos elhelyezkedéséről?
Köszi szépen!
Üdv

Melyik szenzor az? Nincs leírás tudtomban hogy hol helyezkednek el. Szerintem az egyik hídnál lesz az egyik szenzor amit említettél és ami melegszik. Lehetséges egy új paszta vagy borda segítene.

Tud vki linkelni drivert amit ha felrakok Windows 7 alá akkor megoldódik a lassú és befagyogató USB másolás?

Egyilyen alaplappal rendelkezo gepem van, athlon ii 5200+ cpuval, 4 giga rammal. Mostanaban vidokat szerkesztek, kodolok, viszent ez eleg lassan megy.
Szoval, milyen cput erdemes venni a lapba, vagy nem erdemes ezt boviteni mar?
itt meg tudod nézni
ez az 1,1 rev és a bios verzió sem mindegy azt lehet hogy frissítened kell..
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

Igen, a listát megtaláltam, de nem vágom a procikat, ezért kérdeztem, hogy melyik ezek közül ami ár/érték arányba jó, és az alaplap se fogná vissza teljesítménybe.
az alaplap egyiket sem fogja vissza, akár 6 magost is beletehetsz, a többit szerintem kérdezd meg itt hogy konkrétan videoszerkesztésre melyiket javasolják..
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

ok, kösz.
Még valami.
RAM bőívtés. Két oldalas ramokból is fel lehet tölteni az összes slotot? tehát 4*4 giga (ez még egész olcsó így). Vagy csak egyoldalasokból lehet.
az alaplap specifikációban benne van milyen ramot tehetsz bele de ha a ramtopikban elmondod mit is szeretnél biztos segítenek..
de előtte javaslom töltsd ki az adatlapodat, hogy tudják egyáltalán hogy miről van szó..
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte MA78GM-S2H rev 2.x és 2x2G Mushkin 800Mhz-es memória mely CL4-es időzítésre képes emelt feszültségen.
A probléma, egyszerűen nem tudom beállítani az időzítést a BIOS-ban, nem jelenik meg a beállítás lehetősége. Ez mitől lehet? Tudom hogy az M.I.T menüben kell lennie de ott biza én most nem találom. Lehetséges e ez a probléma attól hogy nem 24pint kap az alaplap hanem csak 20-pint?
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Miután belépsz a BIOS-ba, nyomj egy Ctrl + F1 kombót.
Ctrl+F1 a főmenüben ha az M.I.T. almenüben nyomom nem működik ez a parancs, én ott próbáltam.
Köszönöm!
Még egy kérdés, feltelepítettem az alaplapi driverek közül a SATA illesztő programot. Azóta kikapcsolásnál vagy újraindításnál nem egyszerűen leáll a HDD hanem leáll, felpörög egymás után mindezt vagy 5x.
Ez mitől lehet? Távolítsam el a telepített drivert?
+infó nem Native IDE meghajtóként állítottam be a Biosban hanem SATA AHCI ként. Egy 750G SATA Samu HDD-m van.
[ Szerkesztve ]
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Üdv!
Az alaplapnak hol található a bios verziója?
Processzor nincs a lapban, tehát valami más alapján kellene megtudnom (rev2.0).
Előre is köszönöm!
Szerk: (Szeretnék bele egy AM3-as Phenom II X4-est, de ahhoz tudnom kell a bios verziót)
[ Szerkesztve ]
A letiltott boot logo esetén megjelenő, karakteres indítóképernyő mutatja. Ezen a képen a harmadik sorban, a GA-MA790X-UD4P mögötti F3 jelenti a BIOS verziót. Neked is ugyanott kell keresned. CPU nélkül nem fog menni.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Köszönöm.

Képzeld, nekem is ezt csinálta, de én rosszabbul jártam, mert nekem többet nem volt hajlandó betölteni az op. rendszert. Egyébként azért telepítettem egy teljes alaplap-vezérlő programot, mert amúgy is rendellenesen viselkedett a HDD-m, és egy másik gépben lecsekkolva kiderült, hogy teljesen egészséges.
Mit mond a Szlovén tuningos arc, amikor feljebb állított valamit az alaplapi BIOS-ban?.... Postojna!

Erre a felpörög-leáll megint felpörög-leáll problémára 2 megoldás is van.
1) Biosban SATA AHCI-ről átállítod IDE-re.
vagy
2) Az amd oldaláról letöltöd a legfrisebb AHCI drivert. [link]
"AHCI for Windows 7" ez kell neked. Ez majd orvosolja a problémát.
[ Szerkesztve ]
Introducing the anti-hacker weapon. Fires an angry admin at a target hacker!

Használ valaki ehhez az alaplaphoz DVI elosztó kábelt? Lehet így 2 különböző képet kiküldeni?? (macen láttam már ilyet)
Úgy sajnos nem, de az egyik monitort kösd rá DVI, a másikat HDMI-n. Kiterjesztett asztallal már okés úgy.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Köszi, de úgy tudtam nem megy egyszerre mindkét digitális kimenet. Csak a VGA és valamelyik a kettő közül.
Igazad volt, digitálisat egyszerre csak egyet kezel: [link].
HGyu

SSD-t használ valaki ezzel az alaplappal?
Egy 5050e procis gépbe gondoltam belerakni 64GB osat. Biosfrissítés vagy valami mahináció kell hogy rendesen menjen?
Game TODAY OR wait forever
Szerintem mostani SATA2-es SSD-k használatával nem lesz gondod.
HGyu