Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) greatchaos válasza mv (#349) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

ez teljesen bilágos, hogy túlhajtható, csak hogy ez bioszból megtehető, mint a korábbi giga lapoknál? - ez volt a kérdés

(#352) Chaser válasza greatchaos (#351) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolod épp ezt a funkciót hagyták volna ki aBIOS-ból? Teljesen bilágos:D hogy nem..van róla phs teszt, asszem ott is megemlítik, vagy az OCW-n is találsz infot róla. Ha bruttó 15k-ért meg lehetne venni, ez lenne a legbestbuy-abb lapocska:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#353) greatchaos válasza Chaser (#352) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

lingóban 18,9k

nagyon szemezek vele

(#354) Borokafa válasza Chaser (#352) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Megnéztem 750MHz-en:[link]

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#355) Chaser válasza greatchaos (#353) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lingvinben hol nézted? Árlistájukon nincs. A többi boltban is közel ilyen áron van, 1edül iponban volt 17.5k, de onnan úgyse vásárolnék, meg a futrádíj miatt nem is érné meg. Az igp erőssége nem túlzottan érdekel,a 3450-es erősebb, 3év garral 8-9k bruttó, a 3650-es meg 15-17k. Esata, firewire ami tetszik rajta, a 4 dimm, meg a tuningolhatóság, meg talán a hw-s video támogatás, vagy ez lesz, vagy a 740G 2 hét múlva, kihoztam egy 690g s3-at, valamelyikre becserélem, bár egy iszonyat jó lap, lehet meg kéne tartani:)

#354 Borokafa: 3D markra nem adok, valami game-mel is +néznéd? pl MW 1024 fullon mit szól hozzá? az a legerősebb game amivel néha játszok

szerk: nem találtam a phn 4600-os F3-at :U , pedig nagyon ráindultam látva a tesztedet meg az én athlonom eredményét...valszeg majd ősszel akkor 5000+BE, vagy 4850e lesz jobb híján

[ Szerkesztve ]

(#356) Borokafa válasza Chaser (#355) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Egyenlőre, mert csak ez van fenn: Carbon 1280x1024 max. részletességen simán megy rajt (vga órajel alapon azaz 500MHz, rendszermemória 1000MHz, proc 3000MHz)

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#357) Chaser válasza Borokafa (#356) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha carbon megy MW is menni fog :R Ezenkívül még a Q3 van, de az talán nem fogja kiakasztani:D

(#358) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Jövő héten szerintem én is beújítok egy ilyen lappal a leendő htpc-be :DDD

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#359) petyuska74

petyuska74
(tag)

Sziasztok!

Segítséget kérnék.
Alaplapvásárlás előtt állok, a kiszemelt egy Gigabyte MA78GM-S2H .
Egy tesztben azt olvastam, hogy az FSB-t 236MHz-ig sikerült emelni.
Nem kevés az egy kicsit? Vagy csak ennyit tud?
Egyelőre úgy néz ki, hogy egy 5000+ Black Editiont veszek hozzá, azzal nem gondolom, hogy probléma lenne, de ha később cserélném egy nagyobbra, de szorzólockosra akkor a 236 kevésnek tűnhet.
Már ha igaz….

Szerintetek? Vagy esetleg valaki próbálta már?

Üdv

(#360) greatchaos válasza Chaser (#355) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

árlistán nincs, de rendelésre hoznak, beszéltem a Tamással, ő mondta. tehát van

(#361) Borokafa válasza petyuska74 (#359) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Ez érdekes, mert nálam így(FSB 279) is :[megy]

[ Szerkesztve ]

(#362) petyuska74 válasza Borokafa (#361) üzenetére

petyuska74
(tag)

akkor jó, megnyugtattál, remélem a tiéd nem egy kivételes eset.
egyébként a teszt itt van.

[ Szerkesztve ]

(#363) Borokafa válasza petyuska74 (#362) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Szériaszerüen mióta megvan 260-as FSB-n megy, a tesztelgetések alatt simán ment 280-on is.
Ha int. vga-val szeretnéd használni arra kell figyelni, hogy a rendszermemória minél magasabb sebességen menjen, mert az igp is ezzel dolgozik.
Én is lecseréltem emiatt :O a jó kis Geileket 1066-os Kingmaxra, mert annak elég a 2,1V is.

(#364) AntraX87

AntraX87
(újonc)

Sziasztok!

Én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen lapnak. Egy X2 4400+ procim van hozzá és 2*1 gb 1066mhz kingmax. A proci 2300 mhz-n megy a memória pedig 768 mhz-n. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom kihozni a memóriából azt az 1ghz-t úgy hogy nem húzom fel a prcesszort. Olvasgattam egy kicsit és az az ötletem támadt, hogy a proci szórzóját átállítom 11.5-ről 10-re az fsb-t pedig 200-ról 230-ra. És ekkor szerintem a memória hajlandó lesz egy kicsit magasabb órajelen járni, a proci pedig marad az alap órajelnél.
A kérdésem csak annyi, hogy ez így tényleg működik, vagy hülyeségeket beszélek?

Előre is köszi!

(#365) Chaser válasza greatchaos (#360) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tamás az a hosszú hajú vagy a kollegája? Múltkor kicsit mellényúltak a dolgoknak, Geil valuet akartam venni, de cl6 volt a dobozon, srác megnézi, azt mondja a geil oldalán nincs, viszont ügyeljek arra, hogy 1.95V-ot adjak a ramnak, és biztos lesz cl5 / jót próbálsz okítani öreg...:)/..na mondanom se kell, hogy a ramokon is cl6 volt feltüntetve, 2.1-en se vitték a cl5-öt. Visszavittem, elmondtam mi az ábra, mondom vedd ki nyugodtan, nézd meg mi van a ramra írva..megnézi azt mondja ilyen terméke nincs a geilnek..jóh mondom, akkor varezt árultok, vissza a kingmaxot:D De vigyek BD-t, mert nála 2.1-en 1080-at megy, jah jó, nálam meg a kingmax 2.1-en 1040-et, és még nem néztem tovább:) Uátna már nem akadékoskodott...Előző nap meg kollegaája próbálta megmagyarázni, hogy a value cl6-os, a BD és az ulta cl5-ös, cl4-es ramja meg nincs is a geilnek..hehe

#362 petyuska74 : Azért annyi a max FSB, mert azok az idióták gyári szorzón "tuningoltak". Mit akarnak 13-as szorzóval?:D Sztem még a HT-t se osztották vissza. Még az lett volna a csoda, ha véletlen 300 közelébe kerül az FSB...a sok éves nf410 250 felett ment lazán chip feszemelése nélkül.

#364 AntraX87: Amennyiben a lap úgy számol, hogy ram órajel=cpu/6, akkor hiába bűvészkedsz nagyobb FSB-vel, nem tudom hol lehet ezt átállítani.

[ Szerkesztve ]

(#366) Borokafa válasza AntraX87 (#364) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Inkább azt javasolnám, hogy tuningolj nyugodtan amennyit alapfeszen stabilan tud és használd a C&Q-t.
Az elképzelésed ennél a platformnál nem jön be.

(#367) B.A.T.21 válasza Chaser (#332) üzenetére

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Chaser:

Linuxos kérdésre válaszolva (jobb későn, mint soha :) )
Ubuntu 8.04 alatt működik minden, amit eddig próbáltam (USB, DVD írás, hang, video)
Az új ATI driver már ismeri a HD3200-at (a zárt is és a nyílt is) :C

B.A.T.21

(#368) Chaser válasza B.A.T.21 (#367) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R

(#369) AgFRjkUZT_3 válasza petyuska74 (#359) üzenetére

AgFRjkUZT_3
(újonc)

Nekem egy BE2350 megy 3007 MHz-en, 300-as FSB-n.

Még daa-raa magyarázta el a #175-ben, hogy csináljam :)

[ Szerkesztve ]

Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

(#370) mv

mv
(fanatikus tag)

Van néhány maradék Zalman ramhűtőbordám, szerintetek van értelme felragaszteni a pwm fetekre?

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#371) Chaser válasza mv (#370) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ártani biztos nem árt.

(#372) greatchaos válasza Chaser (#365) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

jah, vörös hosszú hajú srác

(#373) daa-raa válasza Chaser (#365) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A CPU/6 csak a 11,5x szorzóhoz tartozó érték. A valós memóriaosztó értéke a proci szorzójától és a beállított memóriaosztótól függ.

DRAM Clock = CPU Clock / (ceil(processzor szorzó/memória osztó))

Ebből a valós memóriaosztó a zárójelben levő függvény visszatérési értéke. A ceil függvény visszatérési értéke mindig a változónál eggyel nagyobb egész szám. Egész számok esetén az értéken nem változtat.

Az Everest nem a valós osztót adja meg, hanem annak felét, lévén effektív órajelre dolgozik.

Szóval a szorzóállítással igenis változik a memória órajele.

Si vis pacem, para bellum.

(#374) aramis00

aramis00
(lelkes újonc)

zfarkas kérdezett rá korábban egy témára, ami engem is érdekelne. Ki milyen táppal ill. milyen házba szerelve használja a konfigját?
Én egy BE-2350 45W(v.BE-2400)+ 2GB DDR2 + DVD író + 500GB Sata + wlan kártyeszt tolnék bele valami kis méretű házba. (Plusz vidkártyesz nem lesz, se egyéb kiegészítő.) Valami gyári, kicsi, csendes megoldást keresnék...

Fogyasztás is volt téma, amihez szintén lenne kérdésem: PH tesztet olvastam, ott láttam, hogy CnQ-val 33W, gémnél max 100W volt a fogyasztás a 4850e procival. Ha valaki mérte már, pl egy BE-2350-essel miket tapasztalt?

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#375) Chaser válasza daa-raa (#373) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igazad van mester, nekem 12-es cpu szorzónál a ram cpu/6, szorzót levetem 10-re, "FSB"-t feltekertem 240-re, és megy a ram 960-on. Általános képlet lenne hogy ram freki= "FSB"x4? Ha a szorzó 12-n van és az "FSB" szintén 240-en, akkor is 960 a ram órajele.

(#376) VaniliásRönk válasza Chaser (#375) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Tőlem, neked. :D [link]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#377) Chaser válasza VaniliásRönk (#376) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szóval ez kell nekünk..
"Pl.: Athlon 64 3000+, DDR2-800:
9x200/400=4.5 felkerekítve 5, vagyis a RAM órajele: 9x200/5=360 => ''DDR2-720''
FONTOS! Az FSB-t emelve nem változik az osztó, csak ha változtatunk a szorzón vagy a RAM tipusán a BIOS-ban, ilyenkor újra el kell végezni a számítást. (vagy újfent puskázni)
A RAM időzítéseit pl. Everesttel lehet ellenőrizni, 754 és 939 esetében a magasabb órajelnél ált. előnyösebb hogy a RAM bírja a Command Rate: 1T-t, AM2 esetében a DDR2 magas órajelei miatt ált. nincs jelentősége, nem baj ha csak 2T-ben stabil a memória. (a legtöbb DDR2 nem is bírja az 1T-t)"
Ha 12.5 a szorzó akkor
12.5x200/400=6.25 ram órajel: 12.5x200/6=416, vagyis 832 :F

(#378) VaniliásRönk válasza Chaser (#377) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Felfele kell kerekíteni, nem egészrészt venni, vagyis az osztó 7. Előnyösebb 12-es szorzót használni, akkor kereken 6-ra jön ki az osztó, úgy lesz 832 a RAM.

Szerk.: 12x200/400=6 => 12x208/6=416...

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#379) Chaser válasza VaniliásRönk (#378) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Asszem kapisgálom már :R

(#380) Chaser válasza aramis00 (#374) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Házikónak én yakumot használok, szép kis mATX, phn vettem 3.8k-ért újan, majd ebben lesz a lap. Tápnak 350-es FSP bőven elég, kicseréled a ventit egy faxa Noctuára és akkor a hanggal se lesz gondod, újan így 9k kb venticserével.

szerk: elgépel_és

[ Szerkesztve ]

(#381) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Nekem a igp 1000mhz megy +ventivel 5000+BE 16x szorzóval. 4-4-4-12 mem időzítéssel.

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#382) Mákos7észta

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Nekem is ilyen lapom lesz, és gondoltam, majd húzom az IGP- t, és a kérdésem az lenne, hogy a Coolink ChipChilla- ja rámenne a lapra? Egyébként mi a fontos a memóriákkal kapcsolatban? Hogy minél magasabb frekvencián menjenek, vagy hogy minél kisebb legyen az időzítése? Tuningot láttam, működik, más kérdésem nem is lenne :R

Üdv.
Mákos7észta

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#383) Chaser válasza Mákos7észta (#382) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A rendszernek a kisebb időzítés, az igp-nek a nagyobb órajel:)

(#384) FT

FT
(újonc)

Sziasztok!

Vettem egy ilyen lapot és a hanggal problémáim volnának.
XP-t raktam fel. A hangkártya progijában van hang, de a windows nem érzékel hangkártyát.
Másik driverrel megjelenik a hangbeállítás, de továbbra sem szól.
Az eszközkezelőben minden rendben van nincs felkiáltójel sehol.
Ez a Microsoft UAA ez mi lenne?
Tippeket várok, mivel próbálkozzak.

Üdv:
Tibor

(#385) tommy.b79 válasza FT (#384) üzenetére

tommy.b79
(újonc)

Ezzel a problémával én is szívtam rendesen.
Kell neki a KB888111-es javítás, ami az SP2 után jelent meg.

(#386) Chaser válasza tommy.b79 (#385) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A mikrofos UAA-hoz kell ez?

(#387) tommy.b79 válasza Chaser (#386) üzenetére

tommy.b79
(újonc)

Én úgy tudom, hogy ez maga az UAA!? :F

(#388) Chaser válasza tommy.b79 (#387) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát passz, nekem buherált xp-m van sp2-vel, frissítést nem kellett letöltenem még semmihez, ALC889-hez se.

(#389) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

töröld le a drivert restart utána az eszözkezelőből távolítsd el az uua-t driver vissza és müködnie kéne. helysebítenék az igp 950mhz bír nekem.1000 nem de midenképpen kell neki venti!

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#390) gmanus válasza Chaser (#388) üzenetére

gmanus
(lelkes újonc)

Azért nem kellet letölteni a patch-et, mert automatikusan feltolta a hangkártya telepítésekor!

TriplaX

(#391) petyuska74

petyuska74
(tag)

Sziasztok,

ide is megírom a kérdésemet, hátha valaki tud segíteni itt is.
minél több az info, annál jobb.

tehhát:

most cseréltem le a gépem nagy részét, vettem egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H mATX lapot, és egy 5000+ Black Edition procit. az összeszerelésnél vettem észre, hogy nem jó rá a Zalman CNPS7000Cu hűtőm.

Most vennem kéne egyet, de nem tudom, milyet vegyek.

egy jó hűtőt keresek (csendes és jól hűt :) ), de nem szeretnék 6000-7500 Ft-nál többet fizetni érte.

1. Milyet ajánlanátok?

2. Van otthon egy 3200+ Venice (s939-esfoglalatú) egymagos procihoz kapott gyári hűtő. Szerintetek rá tudom tenni az 5000+-os Black Editionra? Inkább úgy kérdezem, fizikailag passzol-e rá, mert a hűtésével szerintem nem lenne gond. a venice 90nm és 89W TDP, az 5000+ pedig 65nm és 65W TDP.

köszi a segítséget!

üdv

[ Szerkesztve ]

(#392) Chaser válasza gmanus (#390) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De mi tolta fel? Épp előbb írta valaki, hogy nem akar menni neki a hang.

#391 petyuska74:
olcsó-jó: AC Alpine64 2-3k
jobb: AC Freezer 4-5k
A 754/939/am2 gyári hűtő is jó rá, ha nem feszezed a procit le is hűti, csak hangos lesz.

(#393) Borokafa válasza Chaser (#392) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Teljesen igazad van, sőt az "olcsó-jó" annyira jó, hogy a 4400+ @ 3000 max. 53°C orthos alatt és jelenleg talán az egyik legcsendesebb hűtő a 0,6sone zajszintjével.

(#394) VaniliásRönk válasza Chaser (#392) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A Hyper TX2 jobb választás 4-5k magasságában.

(#395) Chaser válasza Borokafa (#393) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ismerem, minden am2 procimon ilyen hűtő dolgozik:) A freezer hatékonyabb, de sztem annyival nem, hogy megérje a felárat.

#394 VaniliásRönk: Biztosan igazad van, nem próbáltam :R

(#396) VaniliásRönk válasza Chaser (#395) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Én sem, de mindenki ezt mondja. :D Azt viszont itt és most leszögezném, hogy a keretletörögetésért a slendrián szerelés, és nem a hűtő felel. :))

(#397) Chaser válasza VaniliásRönk (#396) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:D
Nálam még nem tört egy keret se, nem kell agyonhúzni a csavart..sztem ennyi:)

(#398) VaniliásRönk válasza Chaser (#397) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ezen nincs mit túlhúzni, viszont ha az elfordulást gátló pöcök felül a leszorítón ahelyett, hogy a rajta lévő furatba fészkelné magát, akkor valóban feszült helyzet alakulhat ki. :)

(#399) Chaser válasza VaniliásRönk (#398) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az Alpine64-ről beszélünk? Mert azt túl lehet húzni. Ilyen elfordulásos balhét a leg1xűbb úgy elkerülni, ha nincs beépítve a lap, én mindig asztalon szerelem a hűtőt, aztán megy házba a lap..már ha megéri nálam hogy oda kerüljön:)

(#400) VaniliásRönk válasza Chaser (#399) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Freezer 64 Pro, az kerül szintén 4-5k-ba.
Régebben én is kiszedtem mindent a házból, újabban lusta vagyok erre, csak leszedem a hűtőt, CPU-csere, aztán vissza a hűtő. :) Szerencsére ezeket már nem kell úgy feszegetni mint a 462-es hűtőket.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.