ez teljesen bilágos, hogy túlhajtható, csak hogy ez bioszból megtehető, mint a korábbi giga lapoknál? - ez volt a kérdés
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
greatchaos
(PH! addikt)
Gondolod épp ezt a funkciót hagyták volna ki aBIOS-ból? Teljesen bilágos
hogy nem..van róla phs teszt, asszem ott is megemlítik, vagy az OCW-n is találsz infot róla. Ha bruttó 15k-ért meg lehetne venni, ez lenne a legbestbuy-abb lapocska
New world...old thinking...IBM T60;)

greatchaos
(PH! addikt)
lingóban 18,9k
nagyon szemezek vele

Borokafa
(őstag)
Megnéztem 750MHz-en:[link]
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
Lingvinben hol nézted? Árlistájukon nincs. A többi boltban is közel ilyen áron van, 1edül iponban volt 17.5k, de onnan úgyse vásárolnék, meg a futrádíj miatt nem is érné meg. Az igp erőssége nem túlzottan érdekel,a 3450-es erősebb, 3év garral 8-9k bruttó, a 3650-es meg 15-17k. Esata, firewire ami tetszik rajta, a 4 dimm, meg a tuningolhatóság, meg talán a hw-s video támogatás, vagy ez lesz, vagy a 740G 2 hét múlva, kihoztam egy 690g s3-at, valamelyikre becserélem, bár egy iszonyat jó lap, lehet meg kéne tartani
#354 Borokafa: 3D markra nem adok, valami game-mel is +néznéd? pl MW 1024 fullon mit szól hozzá? az a legerősebb game amivel néha játszok
szerk: nem találtam a phn 4600-os F3-at
, pedig nagyon ráindultam látva a tesztedet meg az én athlonom eredményét...valszeg majd ősszel akkor 5000+BE, vagy 4850e lesz jobb híján
[ Szerkesztve ]

Borokafa
(őstag)
Egyenlőre, mert csak ez van fenn: Carbon 1280x1024 max. részletességen simán megy rajt (vga órajel alapon azaz 500MHz, rendszermemória 1000MHz, proc 3000MHz)
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739
Ha carbon megy MW is menni fog
Ezenkívül még a Q3 van, de az talán nem fogja kiakasztani

Bagira01
(PH! kedvence)
Jövő héten szerintem én is beújítok egy ilyen lappal a leendő htpc-be 
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

petyuska74
(tag)
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Alaplapvásárlás előtt állok, a kiszemelt egy Gigabyte MA78GM-S2H .
Egy tesztben azt olvastam, hogy az FSB-t 236MHz-ig sikerült emelni.
Nem kevés az egy kicsit? Vagy csak ennyit tud?
Egyelőre úgy néz ki, hogy egy 5000+ Black Editiont veszek hozzá, azzal nem gondolom, hogy probléma lenne, de ha később cserélném egy nagyobbra, de szorzólockosra akkor a 236 kevésnek tűnhet.
Már ha igaz….
Szerintetek? Vagy esetleg valaki próbálta már?
Üdv

greatchaos
(PH! addikt)
árlistán nincs, de rendelésre hoznak, beszéltem a Tamással, ő mondta. tehát van

Borokafa
(őstag)
Ez érdekes, mert nálam így(FSB 279) is :[megy]
[ Szerkesztve ]

petyuska74
(tag)
akkor jó, megnyugtattál, remélem a tiéd nem egy kivételes eset.
egyébként a teszt itt van.
[ Szerkesztve ]

Borokafa
(őstag)
Szériaszerüen mióta megvan 260-as FSB-n megy, a tesztelgetések alatt simán ment 280-on is.
Ha int. vga-val szeretnéd használni arra kell figyelni, hogy a rendszermemória minél magasabb sebességen menjen, mert az igp is ezzel dolgozik.
Én is lecseréltem emiatt
a jó kis Geileket 1066-os Kingmaxra, mert annak elég a 2,1V is.

AntraX87
(újonc)
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen lapnak. Egy X2 4400+ procim van hozzá és 2*1 gb 1066mhz kingmax. A proci 2300 mhz-n megy a memória pedig 768 mhz-n. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom kihozni a memóriából azt az 1ghz-t úgy hogy nem húzom fel a prcesszort. Olvasgattam egy kicsit és az az ötletem támadt, hogy a proci szórzóját átállítom 11.5-ről 10-re az fsb-t pedig 200-ról 230-ra. És ekkor szerintem a memória hajlandó lesz egy kicsit magasabb órajelen járni, a proci pedig marad az alap órajelnél.
A kérdésem csak annyi, hogy ez így tényleg működik, vagy hülyeségeket beszélek?
Előre is köszi!
Tamás az a hosszú hajú vagy a kollegája? Múltkor kicsit mellényúltak a dolgoknak, Geil valuet akartam venni, de cl6 volt a dobozon, srác megnézi, azt mondja a geil oldalán nincs, viszont ügyeljek arra, hogy 1.95V-ot adjak a ramnak, és biztos lesz cl5 / jót próbálsz okítani öreg...
/..na mondanom se kell, hogy a ramokon is cl6 volt feltüntetve, 2.1-en se vitték a cl5-öt. Visszavittem, elmondtam mi az ábra, mondom vedd ki nyugodtan, nézd meg mi van a ramra írva..megnézi azt mondja ilyen terméke nincs a geilnek..jóh mondom, akkor varezt árultok, vissza a kingmaxot
De vigyek BD-t, mert nála 2.1-en 1080-at megy, jah jó, nálam meg a kingmax 2.1-en 1040-et, és még nem néztem tovább
Uátna már nem akadékoskodott...Előző nap meg kollegaája próbálta megmagyarázni, hogy a value cl6-os, a BD és az ulta cl5-ös, cl4-es ramja meg nincs is a geilnek..hehe
#362 petyuska74 : Azért annyi a max FSB, mert azok az idióták gyári szorzón "tuningoltak". Mit akarnak 13-as szorzóval?
Sztem még a HT-t se osztották vissza. Még az lett volna a csoda, ha véletlen 300 közelébe kerül az FSB...a sok éves nf410 250 felett ment lazán chip feszemelése nélkül.
#364 AntraX87: Amennyiben a lap úgy számol, hogy ram órajel=cpu/6, akkor hiába bűvészkedsz nagyobb FSB-vel, nem tudom hol lehet ezt átállítani.
[ Szerkesztve ]

Borokafa
(őstag)
Inkább azt javasolnám, hogy tuningolj nyugodtan amennyit alapfeszen stabilan tud és használd a C&Q-t.
Az elképzelésed ennél a platformnál nem jön be.

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Chaser:
Linuxos kérdésre válaszolva (jobb későn, mint soha
)
Ubuntu 8.04 alatt működik minden, amit eddig próbáltam (USB, DVD írás, hang, video)
Az új ATI driver már ismeri a HD3200-at (a zárt is és a nyílt is) 
B.A.T.21

(#369) AgFRjkUZT_3 válasza petyuska74 (#359) üzenetére

AgFRjkUZT_3
(újonc)
Nekem egy BE2350 megy 3007 MHz-en, 300-as FSB-n.
Még daa-raa magyarázta el a #175-ben, hogy csináljam 
[ Szerkesztve ]
Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

mv
(fanatikus tag)
Van néhány maradék Zalman ramhűtőbordám, szerintetek van értelme felragaszteni a pwm fetekre?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
Ártani biztos nem árt.

greatchaos
(PH! addikt)
jah, vörös hosszú hajú srác

daa-raa
(MODERÁTOR)
A CPU/6 csak a 11,5x szorzóhoz tartozó érték. A valós memóriaosztó értéke a proci szorzójától és a beállított memóriaosztótól függ.
DRAM Clock = CPU Clock / (ceil(processzor szorzó/memória osztó))
Ebből a valós memóriaosztó a zárójelben levő függvény visszatérési értéke. A ceil függvény visszatérési értéke mindig a változónál eggyel nagyobb egész szám. Egész számok esetén az értéken nem változtat.
Az Everest nem a valós osztót adja meg, hanem annak felét, lévén effektív órajelre dolgozik.
Szóval a szorzóállítással igenis változik a memória órajele.
Si vis pacem, para bellum.

aramis00
(lelkes újonc)
zfarkas kérdezett rá korábban egy témára, ami engem is érdekelne. Ki milyen táppal ill. milyen házba szerelve használja a konfigját?
Én egy BE-2350 45W(v.BE-2400)+ 2GB DDR2 + DVD író + 500GB Sata + wlan kártyeszt tolnék bele valami kis méretű házba. (Plusz vidkártyesz nem lesz, se egyéb kiegészítő.) Valami gyári, kicsi, csendes megoldást keresnék...
Fogyasztás is volt téma, amihez szintén lenne kérdésem: PH tesztet olvastam, ott láttam, hogy CnQ-val 33W, gémnél max 100W volt a fogyasztás a 4850e procival. Ha valaki mérte már, pl egy BE-2350-essel miket tapasztalt?
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.
Igazad van mester, nekem 12-es cpu szorzónál a ram cpu/6, szorzót levetem 10-re, "FSB"-t feltekertem 240-re, és megy a ram 960-on. Általános képlet lenne hogy ram freki= "FSB"x4? Ha a szorzó 12-n van és az "FSB" szintén 240-en, akkor is 960 a ram órajele.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Tőlem, neked.
[link]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Szóval ez kell nekünk..
"Pl.: Athlon 64 3000+, DDR2-800:
9x200/400=4.5 felkerekítve 5, vagyis a RAM órajele: 9x200/5=360 => ''DDR2-720''
FONTOS! Az FSB-t emelve nem változik az osztó, csak ha változtatunk a szorzón vagy a RAM tipusán a BIOS-ban, ilyenkor újra el kell végezni a számítást. (vagy újfent puskázni)
A RAM időzítéseit pl. Everesttel lehet ellenőrizni, 754 és 939 esetében a magasabb órajelnél ált. előnyösebb hogy a RAM bírja a Command Rate: 1T-t, AM2 esetében a DDR2 magas órajelei miatt ált. nincs jelentősége, nem baj ha csak 2T-ben stabil a memória. (a legtöbb DDR2 nem is bírja az 1T-t)"
Ha 12.5 a szorzó akkor
12.5x200/400=6.25 ram órajel: 12.5x200/6=416, vagyis 832 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Felfele kell kerekíteni, nem egészrészt venni, vagyis az osztó 7. Előnyösebb 12-es szorzót használni, akkor kereken 6-ra jön ki az osztó, úgy lesz 832 a RAM.
Szerk.: 12x200/400=6 => 12x208/6=416...
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Asszem kapisgálom már 
Házikónak én yakumot használok, szép kis mATX, phn vettem 3.8k-ért újan, majd ebben lesz a lap. Tápnak 350-es FSP bőven elég, kicseréled a ventit egy faxa Noctuára és akkor a hanggal se lesz gondod, újan így 9k kb venticserével.
szerk: elgépel_és
[ Szerkesztve ]

MatyeeAM2
(fanatikus tag)
Nekem a igp 1000mhz megy +ventivel 5000+BE 16x szorzóval. 4-4-4-12 mem időzítéssel.
AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D
Sziasztok!
Nekem is ilyen lapom lesz, és gondoltam, majd húzom az IGP- t, és a kérdésem az lenne, hogy a Coolink ChipChilla- ja rámenne a lapra? Egyébként mi a fontos a memóriákkal kapcsolatban? Hogy minél magasabb frekvencián menjenek, vagy hogy minél kisebb legyen az időzítése? Tuningot láttam, működik, más kérdésem nem is lenne 
Üdv.
Mákos7észta
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
A rendszernek a kisebb időzítés, az igp-nek a nagyobb órajel

FT
(újonc)
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lapot és a hanggal problémáim volnának.
XP-t raktam fel. A hangkártya progijában van hang, de a windows nem érzékel hangkártyát.
Másik driverrel megjelenik a hangbeállítás, de továbbra sem szól.
Az eszközkezelőben minden rendben van nincs felkiáltójel sehol.
Ez a Microsoft UAA ez mi lenne?
Tippeket várok, mivel próbálkozzak.
Üdv:
Tibor

tommy.b79
(újonc)
Ezzel a problémával én is szívtam rendesen.
Kell neki a KB888111-es javítás, ami az SP2 után jelent meg.
A mikrofos UAA-hoz kell ez?

tommy.b79
(újonc)
Én úgy tudom, hogy ez maga az UAA!? 
Hát passz, nekem buherált xp-m van sp2-vel, frissítést nem kellett letöltenem még semmihez, ALC889-hez se.

MatyeeAM2
(fanatikus tag)
töröld le a drivert restart utána az eszözkezelőből távolítsd el az uua-t driver vissza és müködnie kéne. helysebítenék az igp 950mhz bír nekem.1000 nem de midenképpen kell neki venti!
AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

gmanus
(lelkes újonc)
Azért nem kellet letölteni a patch-et, mert automatikusan feltolta a hangkártya telepítésekor!
TriplaX

petyuska74
(tag)
Sziasztok,
ide is megírom a kérdésemet, hátha valaki tud segíteni itt is.
minél több az info, annál jobb.
tehhát:
most cseréltem le a gépem nagy részét, vettem egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H mATX lapot, és egy 5000+ Black Edition procit. az összeszerelésnél vettem észre, hogy nem jó rá a Zalman CNPS7000Cu hűtőm.
Most vennem kéne egyet, de nem tudom, milyet vegyek.
egy jó hűtőt keresek (csendes és jól hűt
), de nem szeretnék 6000-7500 Ft-nál többet fizetni érte.
1. Milyet ajánlanátok?
2. Van otthon egy 3200+ Venice (s939-esfoglalatú) egymagos procihoz kapott gyári hűtő. Szerintetek rá tudom tenni az 5000+-os Black Editionra? Inkább úgy kérdezem, fizikailag passzol-e rá, mert a hűtésével szerintem nem lenne gond. a venice 90nm és 89W TDP, az 5000+ pedig 65nm és 65W TDP.
köszi a segítséget!
üdv
[ Szerkesztve ]
De mi tolta fel? Épp előbb írta valaki, hogy nem akar menni neki a hang.
#391 petyuska74:
olcsó-jó: AC Alpine64 2-3k
jobb: AC Freezer 4-5k
A 754/939/am2 gyári hűtő is jó rá, ha nem feszezed a procit le is hűti, csak hangos lesz.

Borokafa
(őstag)
Teljesen igazad van, sőt az "olcsó-jó" annyira jó, hogy a 4400+ @ 3000 max. 53°C orthos alatt és jelenleg talán az egyik legcsendesebb hűtő a 0,6sone zajszintjével.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A Hyper TX2 jobb választás 4-5k magasságában.
Ismerem, minden am2 procimon ilyen hűtő dolgozik
A freezer hatékonyabb, de sztem annyival nem, hogy megérje a felárat.
#394 VaniliásRönk: Biztosan igazad van, nem próbáltam 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Én sem, de mindenki ezt mondja.
Azt viszont itt és most leszögezném, hogy a keretletörögetésért a slendrián szerelés, és nem a hűtő felel. 

Nálam még nem tört egy keret se, nem kell agyonhúzni a csavart..sztem ennyi

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ezen nincs mit túlhúzni, viszont ha az elfordulást gátló pöcök felül a leszorítón ahelyett, hogy a rajta lévő furatba fészkelné magát, akkor valóban feszült helyzet alakulhat ki. 
Az Alpine64-ről beszélünk? Mert azt túl lehet húzni. Ilyen elfordulásos balhét a leg1xűbb úgy elkerülni, ha nincs beépítve a lap, én mindig asztalon szerelem a hűtőt, aztán megy házba a lap..már ha megéri nálam hogy oda kerüljön

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Freezer 64 Pro, az kerül szintén 4-5k-ba.
Régebben én is kiszedtem mindent a házból, újabban lusta vagyok erre, csak leszedem a hűtőt, CPU-csere, aztán vissza a hűtő.
Szerencsére ezeket már nem kell úgy feszegetni mint a 462-es hűtőket.