köszi a válaszokat, lehet KA790GX lesz, még nem tudom, mondjuk az majd nem 5k-val drágább... :S érdemes lenne venni azt?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Papabear195
(tag)
Hali!
Nagyon gondolkozom egy GA-MA78G-DS3H beszerzésén, és azt szeretném megkérdezni, hogy melyik boltokban kapható a rev.2.0-ás verzió. Segítséget előre is köszönöm.
"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"

Coccer
(kvázi-tag)

Ok, csak elsőre a KA780G-t jelölted meg. Igen, valóban drágább a KA790GX, de ott ne feledd, erősebb IGP van, SB750 és még néhány eltérés... 
Szóval azért az ott nem mind1, pláne, ha hosszú távra veszel lapot! Annyi van, ha jól tudom, a KA790GX nem kínál NB állítási lehetőséget (De ezt olyantól kérdezd, akinek ilyen lapja van), ami Phenom tuningnál jól jön.
szki: 
Üdv,
Coccer
[ Szerkesztve ]
Hát ez nem semmi PII tuning egy DS3H lapban: [link]

trémobil
(tag)
hát igen... 
1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D

Damil
(újonc)
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A mai nap folyamán vásároltam egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapot. Szeretnék majd venni hozzá egy videókártyát. Kinéztem 2-őt, de nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg, és hogy melyiket lenne érdemes hibrid SLI-be kötni. Szóval a két kártya:
Asus EAH4670/DI/512M
MSI Radeon R3650-T2D512-OC 512MB DDR3
Vagy ha tudtok ajánlani valami jó középkategóriás kártyát (max. 22.000Ft-ig) annak is örülnék. Ja egy AMD Athlon 64 X2 6000+ os processzor van van az alaplapban 2 GB rammal.
Segítségeteket köszönöm.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Az előbbi jóval erősebb.
HCF-be viszont egyiket sem tudod kötni. Arra csak 2400 és 34xx kártyák alkalmasak.
Si vis pacem, para bellum.

Damil
(újonc)
És akkor egy Asus EAH4670/DI/512M videókártya éri meg jobban vagy egy 34xx kártya hibrid SLI-be kötve?

daa-raa
(MODERÁTOR)
A 4670 messze erősebb bármelyik HCF rendszernél. (Hybrid SLi meg AMD VGA-val illetve AMD chipset-tel nincs.) Árban a 4670 kicsivel több mint egy 3450. Szóval szerintem jobban megéri a 4670.
Si vis pacem, para bellum.

mv
(fanatikus tag)
Üdv! 4670-est vegyél, belefér a 22ezres keretbe és a teljesítménnyel sem lesz gond.
Off: Az e-mail címed alapján ismerhetjük egymást, GAMF Kar, HB koli?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
Szia!
Én is egy hd4670 karit ajánlanék, szerintem a legjobb vétel ebben az árkategoriában.
Itt a topikja
Ma rendeltem meg az ugyanilyen karit csak egy S2H-s laphoz.
[ Szerkesztve ]

plaja
(lelkes újonc)
Én a héten rendeltem az Ipon-tól, és 2.0-ást kaptam.
"PS-50Q92H Működési fogyasztás közben: 460W"
Lemértem egy lidlis fogyasztásmérővel és 250-300W között ingadozott a fogyasztás.
Nem tudom a te plazmád hogy ehet 2x ennyit?
Az adatlapom szerinti konfig ~50 és ~100 w között fogyaszt terheléstől függően.
A T42-es IBM laptop meg csak 22 W-ot, és általában erről netezek.
[ Szerkesztve ]

Damil
(újonc)
Köszi a segítséget! Akkor ebből egy 4670-es lesz. De akkor nem értem miért raknak az ilyen lapokra integrált videókártyát. Tiszta felesleges. Néztem az alaplappiacot, olyan alaplapot meg alig lehet venni amin ne lenne integrált videókártya.
Off: jaja, eltaláltad, GAMF kar HB koli, de az már rágen volt (kb.1 éve
), de én nem tudom Te ki vagy, az e-mail címed nem olyan árulkodó 

Papabear195
(tag)
Ha másra nem is, arra jó, ha VGA-t cserélsz, nem kell kapkodni, mert tartalékban ott az integrált.
"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, miért lennél hát ép te szomorú"
5 nap post nélkül....
Látom mindenkinek működik a kis szerzeménye 
Kawasaki z750
Ez a lap tud olyat hogy ha beletennék egy hd4850-et, akkor azt csak játékok vagy egyéb 3D-s programok alatt használja amúgy meg takarékon menne?
(villanyszámlára való tekintettel.)
mert most azt csinálom, hogy a 8800GT-met csak akkor teszem be ha játszok /ritkán/
amúgy meg nincs a gépben.
www.href.hu/x/fe2b
olyat nem tud de a radeonokban van ilyen fícsör asszem a powerplay az hogy amikor nem játszol akkor 2d-ben leveszi a teljesítményt és ezzel a fogyasztást is..
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..

Gyufaaa
(PH! addikt)
Jaja. Ez így igaz. Ha nincs 3D-s terhelés akkor alapra dobja (takarékos módba) 
Ez nem lapfüggő ATi nál.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."
hoppá.. ez milyen számú catalyst? 
Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni életszínvonalat..
Gyári telepítő cd-n található: 2008.1003.1759.30358
E-hét kedden vásároltam.
akkor az 8,10-es ha jól saccolom..
csak mert nekem ilyen jó kis ventivezérlő fícsörök nem voltak a 8,10-esembe..
Én is, arra tippelek , ez az első ati videokártyám (leszámítva a int.-at) így nem tudom,hogy ez valami extra funkció vagy sem. Feltettem "easy install-al a cd-ről,ezt kaptam. Nekem megfelel .
Hali!
Nem mondom biztosan 100%-ra, de mintha úgy rémlene, hogy a catalyst-okban eltűnt ez az opció (venti fordulatszám szabályzás). Sajnos azt sem tom mikoritól... csak rémlik, mintha olvastam volna...
Kawasaki z750
Köszönöm a válaszokat.
akkor maradok a 8800-nál, aztán meg bedobom ha 3d kell
www.href.hu/x/fe2b

Christoph
(senior tag)
Segítség kéne skacok!
Erre a lapra nem akar nekem felmenni az sp1-es vista (x86 és x64 sem)
a telepítés közbeni első újraindításnál hardverváltozásra panaszkodik, ezért nem tölti be a vistát...
a gép nincs húzva, az igp-t használom....
mi lehet a problem, megoldása?
''...mert minden hazugság az igazsághoz vezet!'' by Dana Scully

person
(senior tag)
Ha jól tudom a venti vezérlést a catalyst csak a 4000-es szériánál támogatja.
Valószínű nálad ezért nem volt de nem vagyok benn biztos. 

Gyufaaa
(PH! addikt)
Biost frissítettél? Ha nem próba cseresznye. 
person: jah. sajna a 3x-es szériához nincs benne venti szabályzás. 
[ Szerkesztve ]
Üdv!
Talán Cool 'n' Quiet szályozza a procit és a frekvencia változásra lenne allergiás???
Próbáld meg biosban kikapcsolni a CnQ-t és úgy installálni.
Sok sikert.
Kawasaki z750

g@bo
(PH! kedvence)
de támogatja az NB szorzó állítást, megéri a + pár ropit.
nekem a telepítési problémát a natív IDE módba állítás oldotta meg..ha jól emlékszem.. 
[ Szerkesztve ]

Christoph
(senior tag)
Természetesen natív ide módban van, és hardverváltozás sem volt...amint elkezd bootolni, rögtön behal...vista első újraindításnál...
akkor passzolok..nekem ott kellett variálnom vele hogy elinduljon a telepítő..igaz xp-nél de nekem is hardverváltozást írt..

dzsóbácsi
(fanatikus tag)
Üdv!.
Gondolkodom egy ilyen DS3H lap beszerzésén..
Annyit szeretnék megtudakolni, hogy ha SATA vinyóra akarok majd rendszert telepíteni rá /XP SP3/ akkor számíthatok-e valamilyen problémára??..Vagy ez esetleg a lap BIOSától függ??..
Jah és olvastam olyat, hogy itt a fórumban többeknek nem ismerte be az desktop az 1360X768-as felbontást..még HDMI-n keresztül sem..Ez a problem megoldódott már??.
Köszii!!

Gyufaaa
(PH! addikt)
A Felbontásról nem tudok mit mondani. Én nem vettem észre semmi hibát vele. A többivel pedig nincs gondja a deszkának! 

Fecy
(kvázi-tag)
Hy!
Én egy pár napja raktam fel Xp sp3-st (carlosca félét) de semmi gond nem volt vele.
Minden rendben volt vele!
1360X768-as felbontást simán tudja HDMI-n is. Jobb, mint a 720p.
Én úgy használom, hogy d-sub-ra megy a kis monitor 1024x768-ban az asztallal, míg a hdmi-re a plazma 1360X768-ban a filmekkel (hang is átmegy).

dzsóbácsi
(fanatikus tag)
Szia!.
Én is hasonló akcióra készülök, csak én DVI-HDMI-vel kötném a tv-re a gépet!.
Gondolom D-Sub-on ugyanúgy tudok vele egy időben monitort használni..???? 

dzsóbácsi
(fanatikus tag)
És SATA vinyóra raktad??..Azért kérdem, mert nem szeretném ha későn derülne ki, hogy SATA-s HDD-re nem leeht Xp-t rakni..Bár most a P35DS4-es lapomon ez nem jelent gondot.. 

Gyufaaa
(PH! addikt)
Nem lesz azzal gond! 

dzsóbácsi
(fanatikus tag)
Rendben!..Köszi!.. 

Christoph
(senior tag)
Na sikerült felrakni a win-t.
Érdekes módon az xp sp3-mal nem volt kibékülve a telepítő, amint azt lekaptam, már felment a vista.
Ez amúgy azért érdekes, mert nem xp-ből indítottam a telepítőt, hanem boot-oltam a vista dvd-ről....

Gyufaaa
(PH! addikt)
Nem vágom
Miért érdekes. Volt valami tapasztalatod winboot terén
Ha gyári cuccot használsz nem hiszem, hogy gond lenne vele. 
Menni fog a monitor d-sub-on és a tévé dvi-n egyszerre. Jó kis dolog ez az alaplapi vga! A különböző felbontáshoz a CCC-ben kell eszközölni beállításokat.
Látom egy jó kis játékos konfig mellé veszel htpc-set!

Christoph
(senior tag)
Egyrészt azért írtam be, mert volt aki próbált segíteni...
Másrészről meg láthatod hogy bizonyos esetekben megfekteti a vistát egy meglévő xp install, mert nem ment úgy fel. És gyári vista...

Coccer
(kvázi-tag)
....

Fecy
(kvázi-tag)
Egy 500gigás samsung satas vinyora raktam fel az xp-t és felment rendesen!
Majd most valamelyik nap meg a 80gigás samsung satás vinyora probálom ki a vistat!

tibi89
(újonc)
Üdv mindenkinek
lenne egy olyan kérdésem hogy van egy GIGABYTE GA-MA78G_DS3H alaplapom,és miután frissítettem rajta a biost az f6 os verzióra ezután eltűnt a a biosból a DCTs Mode "menüpont" nem tudja valaki hogy ez miért lehet ?
előre is köszönöm a segítséget