Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) szgombos válasza daa-raa (#250) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Nem CF lesz az a + 4x, annyira hibridet már csak nem tud kezelni, hanem fizikai vagy miféle gyorsítókártyákat - mint a régi szép voodoo időkben :DD - lehet majd beletenni. Azoknak már nem is lesz monitorkivezetése gondolom. Vagy memóriakiegészítést amilyet már adott ki a gigabyte, csak visszafogta a memóriaméret és PCI interfész. Talán PCX4x-be már menni fog, hogy tényleg beleférjen a 16GB.

(#252) B.attila

B.attila
(kvázi-tag)

Hello

lehet buta a kérdés de abszolutt hülye vagyok hozzá
ha berakok egy HD3450 kártyat a PCI-e slotba akkor hova kell dugnom a DVI csatit
ha a VGA kártyába akkor attol még menni fog a HDMI csati mert az alaplapi csatlakozásnál vgy HDMI vagy DVI
magyarul nekem nekem 1szerre kéne DVI+HDMI
köszi

Couore Sportivo

(#253) karmester

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Asszem megvárom. amíg az AMD-nél megjelenik az új kis fogyasztású X2-es: Athlon 4850e 45 wattos TDP-vel, aztán ha lesz lóvé, akkor benevezek egy ilyen rendszerre.... :)

DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

(#254) dugomc válasza karmester (#253) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

45W vagy 65W nem tökmind1? csak érdeklődök nem kötözködök mielött úgy írna vissza valaki. Most 65 vagy 85Wos proccal fizetsz egy hónapban 500ftal többet kb.

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#255) daa-raa válasza dugomc (#254) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Többet fizetsz, de többet is szennyezel. Nem kellene megállni a saját ajtódnál.

Si vis pacem, para bellum.

(#256) dugomc válasza daa-raa (#255) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

azért nem az áramnál fogok elkezdeni környezetet védeni. Arra van épp elég más mód. De ne mennyünk bele a környezetvédelembe.

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#257) daa-raa válasza dugomc (#256) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pedig megtehetnéd nyugodtan. Ez elég gyenge magyarázkodás.

(#258) dugomc válasza daa-raa (#257) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

nem fogom. mindenki a saját házatáján nézzen körül.

(#259) karmester válasza dugomc (#254) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyáltalán nem mindegy, hogy 65W-os vagy 45W-os procit használsz, főleg, ha passzív proci hűtést tervezel (pld. Scythe Ninja), és mindezt egy olyan házban, ahol 1 DB VENTI SINCS és a táp is passzív hűtésű (FSP Zen 400W). És ezt a gépet éjjel-nappal járatnám (internet, e-mail, multimédia, stb...). Mert én ilyet tervezek egy csinos Antec házba.... ;)

(#260) daa-raa válasza dugomc (#258) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyébként lehet, hogy a 20W abszolut értékben nem tűnik soknak. Viszont a 65W->45W között fogyasztásban 30% a különbség. Az meg azért nem kevés.

(#261) ISZOLE válasza karmester (#259) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

A 45W-os BE procik miért nem jók? Azokra nem kell várni.

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#262) karmester válasza ISZOLE (#261) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Azok is jók, már raktam össze rendszert (másnak :DDD ) BE procival, de a 4850e gyorsabb ugyanakkora fogyasztás mellett... és kb. 1 bő hónap múlva már piacon lesz... s addig hátha összejön a rendszerre is a lóvé... :DDD

(#263) Johnny válasza daa-raa (#260) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Idle-ben gyakorlatilag nincs közöttük különbség, csak terhelés alatt.

(#264) Borokafa válasza Johnny (#263) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Áramfogyasztás! Valamelyik nap néztem egy tesztet az alaplapunkról. A gép fogyasztása úgy nagyjából 60-120W között mozgott terheléstől függően.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#265) dugomc válasza karmester (#259) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

hát ha éjjel nappal fogod használni akkor ugyanúgy jösz ki mint aki használ ventit és csak mondjuk 8órát gépezik. de igérem ha nyerek a lottón akkor körberakom naplemmel a házam :D és akkor nem kell azon agyalni hogy 20Wal többet fogyaszt a procim vagy sem :D de nem lottózok szóval marad az áram

[ Szerkesztve ]

(#266) bim

bim
(PH! kedvence)

hy urak!

tervbe vettem egy ilyen lapnak a megvételét de érdekelne hogy ez az integrált vga mennyire hatékony.nincsenek nagy igényeim de tudnom kellene hogy 1024-es felbontásban médium beállitások mellett futna e rajta rendesen pl. a GTA vice city és a COD2 .
amugy AMD gépem sem volt soha.a lehető legolcsobb gépet akarom összerakni gyereknek.játékra gondolom elég lenne bele egy nagyon olcso Athlon 64 LE-1600 .memobol 2x512-őt tennék.
szóval ezen a konfigon eldöcögne a fent emlitett 2 játék?

(#267) daa-raa válasza Johnny (#263) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Erre csak annyit tudok mondani, hogy akinek az Idle fogyasztás az egyetlen szempont, az CG steppinges procit vegyen, lévén CnQ-val azok fogyasztanak a legkevesebbet minden K8 közül.

(#268) ISZOLE

ISZOLE
(senior tag)

Egy igen egyszerű kérdés: melyik a lassú USB csatlakozó a hátlapon?

[ Szerkesztve ]

(#269) Elessar31

Elessar31
(újonc)

Sziasztok! Vettem magamnak egy ilyen lapot, felszereltem még egy X2-es 6400+-os procival, meg 4GB 800-as rammal. Jelenleg jól elvagyok vele, de azért néha játszanék is, ahhoz viszont kevés az igp. :( Kérdésem az lenne, hogy milyen videókártyát vegyek majd hozzá következő hónapban. Ahogy olvastam a 34xx-es kártyákkal tud crossfire-t. Vagy érdemesebb-e valami nagyobb teljesítményű kártyába beruházni?
Illetve, a gépben egy SATA HDD van bent, ami nativ módban fut, ezt hogyan tudom átállítani ahcpi módra? Amikor indulásnál felteszi a kédéset, és azt mondom neki, hogy jó, akkor legyen AHCPI akkor a win már nem hajlandó betöltődni.
Segítségeteket előre is köszönöm! :R

Olyan nics hogy a világon valami nem sörnyitó...

(#270) dugomc válasza Elessar31 (#269) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Ha VGA-t vennék akkor HD 3870-t vagy 9600GT-t vennék. De ízlések és pofonok meg kinek mennyi kes van a zsebében.

(#271) dugomc válasza bim (#266) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Szerintem elfut mindkét játék rajta. A régi gépemen mindkettővel játszottam.Kb olyan erős volt amit leírtál.

(#272) gmanus válasza Elessar31 (#269) üzenetére

gmanus
(lelkes újonc)

AHCPI módot az op.rendszer telepítésekor tudod telepíteni, ( a szokásos módon, más gyártótól származó meghajtó stb…) / vagy lehet utólagosan is beágyazni a meghajtott, de ezt nem javaslom! (Ez nem ugyan az mint amikor meghajtott telepítesz vagy frissítesz)
De nem érdemes ezért újra telepíteni a op.rendszert! Semmi gyorsulást nem fogsz tapasztalni a nativ ide módhoz képest! (gondolom, leginkább ezért szeretnéd!? :Y )

[ Szerkesztve ]

TriplaX

(#273) Elessar31

Elessar31
(újonc)

Köszönöm a gyors válaszokat! Tényleg a gyorsulás miatt akartam áttérni native módról, de akkor hagyom így.
Mindkét videókártya amit írtál, a felső kategória legteteje, ha jól láttam az árlistát. :) Legalább is, a legdrágábbak voltak. Én valami olcsóbbat terveztem ;) Ezek szerint egy 3450-es kártya crossFire-el sem lesz olyan jó, hogy könnyedén elvigye az újabb játékokat. :(

(#274) dugomc válasza Elessar31 (#273) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Nem mind1 milyen minőségben vigye az újabb játékokat. Én ha játszani akarnék ekkora proci helyett vettem volna egy 5200+osat vagy 5000+ osat és a megtakaritott pénzt a VGA-ba fektettem volna. És akkor már csak 10000ft választ el PL egy 9600GT-től. Arányosan kell a gépet venni főleg ha játékról van szó. Nem elég a nagy proci ha nincs jó VGA-d és fordítva sem. Mindenesetre én nem vennék 3450est, főleg nem játékra. Talán még a 3650-es egész jó ami 20körül van vagy 8600GT ezekkel még menni fog az új gém biztosan.

(#275) Elessar31 válasza dugomc (#274) üzenetére

Elessar31
(újonc)

Igen, lehet benne valami... Most éppen győzködöm magamat egy 9600GT-re. Valószínűleg az lesz, és akkor egy időre leállok a gépfejlesztésről.(nem mintha fél év múlva nem lenne már ez is elavult. :O )

(#276) ISZOLE válasza Elessar31 (#269) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

A legnagyobb amivel a hybrid crossfire elemegy az a 3470-es, a gyorsaságát (lassúságát?) [itt] megnézheted.

(#277) Borokafa válasza ISZOLE (#276) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Arra is kíváncsi lennék hogy teljesíthet a lap egy 2400xt-vel h. crossfireban, mivel ez egész olcsón beszerezhető.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#278) dugomc válasza Borokafa (#277) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

csak 34xx es szériát támogat crosfire-ben sajna. Én is kipróbálnám az x1900gt-el :( de ez van ezt kell szeretni.

(#279) Elessar31

Elessar31
(újonc)

Kíváncsinak én is kíváncsi lennék, de rábeszéltek egy 9800GT-re. :)

(#280) B.attila

B.attila
(kvázi-tag)

NA TALÁN MOST valaki :F

lehet buta a kérdés de abszolutt hülye vagyok hozzá
ha berakok egy HD3450 kártyat a PCI-e slotba akkor hova kell dugnom a DVI csatit
ha a VGA kártyába akkor attol még menni fog a HDMI csati mert az alaplapi csatlakozásnál vgy HDMI vagy DVI
magyarul nekem nekem 1szerre kéne DVI+HDMI
köszi

Couore Sportivo

(#281) ISZOLE válasza B.attila (#280) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Erre én is nagyon kíváncs leszek majd ha lesz Vistám. Amennyit utánaolvasgattam abból nekem az jött le hogy akár négy monitorod is lehet, kezdetnek dugd a DVI-t a 3450-be aztán a CCC-ben beállíthatod a többit.

#268-ra senki?

[ Szerkesztve ]

(#282) B.A.T.21 válasza B.attila (#280) üzenetére

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Szia!

Csak az alaplapnál van limit, hogy a DVI-D +hdmi nem megy egyszerre, ha veszel egy másik kártyát, akkor gyakorlatilag két videokártya van a gépben, így mehet a DVI (videokártyáról) + HDMI (alaplapról).

B.A.T.21

(#283) HarryPotter

HarryPotter
(senior tag)

gigabyte easy tune tuning szoftverrel van valakinek tapasztalata?

Dulce bellum inexpertis

(#284) Borokafa válasza dugomc (#278) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Pedig a Giga oldalán azt írják hogy a 2400 és a 3400-as szériával megy. :F
Please use ATI Hybrid CrossFireX certified VGA card (i.e., ATI Radeon HD 2400, 3400 series).

(#285) Borokafa válasza ISZOLE (#268) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Szerintem a hátlapon nem valószínű, inkább az alaplapon lévők közül lehet valamelyik.

(#286) ISZOLE válasza Borokafa (#285) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Én úgy tudom azért rakták hátra mert a billentyű meg az egér elmegy a lassabb porton is, egyébként feltűnően más színűek. Csak az a kérdés, hogy akkor most melyik kettőbe köll ezeket dugni?

(#287) Borokafa válasza ISZOLE (#286) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Igazad lesz :R
A manual sem írja hogy melyik pontosan.
Viszont nálam az internet usb-n jön, ehhez a LAN csatlakozó alattit használom és jön rendesen. Nagy valószínűséggel nem ez a lassú de este mostmár tényleg megnézem.

(#288) daa-raa válasza dugomc (#278) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Tévedsz, HD2400-zal is megy a HCF.

Egyébként meg nem AHCPI, hanem AHCI. Ha sebességet nem is befolyásolja látványosan, de a szolgáltatásokat igen. Emellett native IDE módban az NCQ nem működik (vagy legalábbis nem úgy, ahogy kellene).

(#289) csövi

csövi
(tag)

nekem is van ien kütyürém egy 4400+ee van benne, hát jácani azt nem lehet rajta cod2 800*600 low graf 30fps, cs1.6 smokeban 60fps :Y . A wint meg tök lassan tölti be.
Esetleg van valami bios beállítás ami ezen javít? Ha berakok egy másik pcie vgat az működik benne?

(#290) Ayg0 válasza Borokafa (#284) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

És jól is írják, csak a srác nincs képben a dolgokat illetően.
Mellesleg ha már VGA-t veszel mellé, szerintem érdemesebb egy HD3470-be beruházni: alig drágább (+3-4k) és pöttyet gyorsabb.
Ha döntöttél és letesztelted a Hybrid Graphics-ot, légyszives írd már meg a tapasztalatokat, mert nagyon kíváncsi vagyok. Előre is kösz! :R
Én is erősen gondolkodok egy ilyen lapban, bár nekem bőven elég lenne DS3H változata is, mert nincs szükségem se eSATA-ra se DTS-re, úgyse használom ki őket... Ellenben a HGT nagyon piszkálja a fantáziám egy low TDP-s X2-vel és egy korábban cikkezett, új generációs, alacsony fogyasztású DDR2 kittel. ;]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#291) Ayg0 válasza csövi (#289) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

A CS-s fps értéket Hybrid Graphics-szal vagy simán, csak az IGP használatával mérted? Ha az utóbbi akkor máris beruháztam ebbe a deszkába + egy HD3450/3470. :K Illetve mégegy kérdés: húztad a GPU órajelét vagy ez def értéken ennyi? :R

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#292) daa-raa válasza Ayg0 (#290) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az a LV DDR2 kit legfeljebb szénnéégni fog a lapban.

(#293) csövi válasza Ayg0 (#291) üzenetére

csövi
(tag)

simán csak alapival néztem, órajel 500on volt alap de 900ig lehet tolni megnéztem 700on cod2be +10fps (40 :)) ), csbe csak 500on néztem de ott mindenhol akad a 100fps csak a smoke közepén ment le

(#294) dugomc válasza daa-raa (#288) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

igaz 24xx es szériát is visz csak nem néztem utána hanem azt írta valaki már pár lappal előlréb hogy csak 34xx

(#295) B.A.T.21

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ezt a postot már MA78GM-S2H -val írom :)) , ezért leírnék néhány észrevételt:

Az új gép egy 2800+ sempront és egy 6600GT-t váltott fel.

A lapban egy 5000+ Black Edition van, alulfeszelve, hogy elérjem a BE fogyasztást. (eredetileg BE-400-at akartam, de az ára magas, a sebessége 4400+, a magja pedig megegyezik a BlackE-vel). Jelenleg a processzor magfeszültségét alacsonyabbra állítottam, a rendszer többi részét pedig a specifikációnak megfelelően állítottam be. (nincs overclock))

- Ami meglepő: az alaplap az órajelet automatikusan 1Ghz-re veszi vissza (valaki itt 800Mhz-et írt :F , szóval nem tudom, hogy az 1Ghz normális vagy sem...)
- alap használatkor (levelezés, képnézegetés, zenehallgatás) az alaplap rövid idő után az összes ventillátort leállítja és csak időről- időre pördít egyet a ventillátorokon (ezt is alacsony fordulatszámon)
- A másik érdekesség, hogy Zalman CNPS8700-at vettem, de nem a PWM-est és ennek ellenére simán kezeli a fordulatszámát minden beavatkozás nélkül... :DD
- VGA része: Ha nem használok Antialisinget és Aniso-t, akkor nagyon megközelíti a régi gépem sebességét (Legalábbis CS:S és Half-Life alatt észrevehetetlen a különbség, az fps mérés pedig nem hozott szignifikáns különbséget (ha 2x aniso-t és 4AA -t használok akkor kb fele az fps-ek száma a GT-hez képest) (amúgy megnéztem mindenféle netes tesztet és azt láttam, hogy az alaplapi HD3200 minden esetben jóval gyorsabb volt az x1300-nál, amit elvileg az ATI a 6600 (nem GT) ellenfelének szánt. Érzésem szerint a valós teljesítmény valahol a 6600 és 6600GT között lehet...)
- Gondolom azért nem ilyen rózsás a helyzet, főleg ha sok memóriaművelet van, hiszen mégiscsak a rendszermemóriát használja videomemóriának...
- A lapban 4db KLED48F-A8KI5 Kingmax 1066-os memória van, eddig minden rendben velük, memóriateszt hibát nem mutatott, igaz nem próbáltam mindenféle teszterrel... :C

Szóval lett egy gyors és zajtalan számítógépem :C

[ Szerkesztve ]

B.A.T.21

(#296) dugomc válasza B.A.T.21 (#295) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Mekkora a magfeszültség?

(#297) B.A.T.21

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Hello!

BE-2400 esetén 1.25 az alap
5000+ BE-nél 1.35

A driver felrakása után az amdpwrmon simán 1.1-et ír ki terheletlen/alap állapotban és ha kell a kakaó, akkor felviszi 1.25-re

B.A.T.21

(#298) Borokafa válasza B.A.T.21 (#295) üzenetére

Borokafa
(őstag)

Akkor ehhez még információként egy 3dmark06 eredménnyel is tudok szolgálni (proci 3100, memória 884MHz VGA alapon) 1299pont.

(#299) dugomc válasza B.A.T.21 (#297) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Azt tudom hogy mennyi a gyári. Arra vagyok kiváncsi te mennyire vetted le a feszültséget.

(#300) Borokafa

Borokafa
(őstag)

Kicsit húztam még a procin (3200MHz,memória 912MHz) és 750MHz-re emeltam a VGA órajelét így kaptam ezt az eredményt. Tudom, szintetikus tesztek nem sokat érnek, de a kiváncsiság erősebb volt:[link]:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.