Nem CF lesz az a + 4x, annyira hibridet már csak nem tud kezelni, hanem fizikai vagy miféle gyorsítókártyákat - mint a régi szép voodoo időkben
- lehet majd beletenni. Azoknak már nem is lesz monitorkivezetése gondolom. Vagy memóriakiegészítést amilyet már adott ki a gigabyte, csak visszafogta a memóriaméret és PCI interfész. Talán PCX4x-be már menni fog, hogy tényleg beleférjen a 16GB.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
szgombos
(lelkes újonc)

B.attila
(kvázi-tag)
Hello
lehet buta a kérdés de abszolutt hülye vagyok hozzá
ha berakok egy HD3450 kártyat a PCI-e slotba akkor hova kell dugnom a DVI csatit
ha a VGA kártyába akkor attol még menni fog a HDMI csati mert az alaplapi csatlakozásnál vgy HDMI vagy DVI
magyarul nekem nekem 1szerre kéne DVI+HDMI
köszi
Couore Sportivo
Asszem megvárom. amíg az AMD-nél megjelenik az új kis fogyasztású X2-es: Athlon 4850e 45 wattos TDP-vel, aztán ha lesz lóvé, akkor benevezek egy ilyen rendszerre.... 
DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

dugomc
(kvázi-tag)
45W vagy 65W nem tökmind1? csak érdeklődök nem kötözködök mielött úgy írna vissza valaki. Most 65 vagy 85Wos proccal fizetsz egy hónapban 500ftal többet kb.
AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

daa-raa
(MODERÁTOR)
Többet fizetsz, de többet is szennyezel. Nem kellene megállni a saját ajtódnál.
Si vis pacem, para bellum.

dugomc
(kvázi-tag)
azért nem az áramnál fogok elkezdeni környezetet védeni. Arra van épp elég más mód. De ne mennyünk bele a környezetvédelembe.
AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

daa-raa
(MODERÁTOR)
Pedig megtehetnéd nyugodtan. Ez elég gyenge magyarázkodás.

dugomc
(kvázi-tag)
nem fogom. mindenki a saját házatáján nézzen körül.
Egyáltalán nem mindegy, hogy 65W-os vagy 45W-os procit használsz, főleg, ha passzív proci hűtést tervezel (pld. Scythe Ninja), és mindezt egy olyan házban, ahol 1 DB VENTI SINCS és a táp is passzív hűtésű (FSP Zen 400W). És ezt a gépet éjjel-nappal járatnám (internet, e-mail, multimédia, stb...). Mert én ilyet tervezek egy csinos Antec házba.... 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Egyébként lehet, hogy a 20W abszolut értékben nem tűnik soknak. Viszont a 65W->45W között fogyasztásban 30% a különbség. Az meg azért nem kevés.

ISZOLE
(senior tag)
A 45W-os BE procik miért nem jók? Azokra nem kell várni.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
Azok is jók, már raktam össze rendszert (másnak
) BE procival, de a 4850e gyorsabb ugyanakkora fogyasztás mellett... és kb. 1 bő hónap múlva már piacon lesz... s addig hátha összejön a rendszerre is a lóvé... 

Johnny
(senior tag)
Idle-ben gyakorlatilag nincs közöttük különbség, csak terhelés alatt.

Borokafa
(őstag)
Áramfogyasztás! Valamelyik nap néztem egy tesztet az alaplapunkról. A gép fogyasztása úgy nagyjából 60-120W között mozgott terheléstől függően.
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

dugomc
(kvázi-tag)
hát ha éjjel nappal fogod használni akkor ugyanúgy jösz ki mint aki használ ventit és csak mondjuk 8órát gépezik. de igérem ha nyerek a lottón akkor körberakom naplemmel a házam
és akkor nem kell azon agyalni hogy 20Wal többet fogyaszt a procim vagy sem
de nem lottózok szóval marad az áram
[ Szerkesztve ]

bim
(PH! kedvence)
hy urak!
tervbe vettem egy ilyen lapnak a megvételét de érdekelne hogy ez az integrált vga mennyire hatékony.nincsenek nagy igényeim de tudnom kellene hogy 1024-es felbontásban médium beállitások mellett futna e rajta rendesen pl. a GTA vice city és a COD2 .
amugy AMD gépem sem volt soha.a lehető legolcsobb gépet akarom összerakni gyereknek.játékra gondolom elég lenne bele egy nagyon olcso Athlon 64 LE-1600 .memobol 2x512-őt tennék.
szóval ezen a konfigon eldöcögne a fent emlitett 2 játék?

daa-raa
(MODERÁTOR)
Erre csak annyit tudok mondani, hogy akinek az Idle fogyasztás az egyetlen szempont, az CG steppinges procit vegyen, lévén CnQ-val azok fogyasztanak a legkevesebbet minden K8 közül.

ISZOLE
(senior tag)
Egy igen egyszerű kérdés: melyik a lassú USB csatlakozó a hátlapon?
[ Szerkesztve ]

Elessar31
(újonc)
Sziasztok! Vettem magamnak egy ilyen lapot, felszereltem még egy X2-es 6400+-os procival, meg 4GB 800-as rammal. Jelenleg jól elvagyok vele, de azért néha játszanék is, ahhoz viszont kevés az igp.
Kérdésem az lenne, hogy milyen videókártyát vegyek majd hozzá következő hónapban. Ahogy olvastam a 34xx-es kártyákkal tud crossfire-t. Vagy érdemesebb-e valami nagyobb teljesítményű kártyába beruházni?
Illetve, a gépben egy SATA HDD van bent, ami nativ módban fut, ezt hogyan tudom átállítani ahcpi módra? Amikor indulásnál felteszi a kédéset, és azt mondom neki, hogy jó, akkor legyen AHCPI akkor a win már nem hajlandó betöltődni.
Segítségeteket előre is köszönöm! 
Olyan nics hogy a világon valami nem sörnyitó...

dugomc
(kvázi-tag)
Ha VGA-t vennék akkor HD 3870-t vagy 9600GT-t vennék. De ízlések és pofonok meg kinek mennyi kes van a zsebében.

dugomc
(kvázi-tag)
Szerintem elfut mindkét játék rajta. A régi gépemen mindkettővel játszottam.Kb olyan erős volt amit leírtál.

gmanus
(lelkes újonc)
AHCPI módot az op.rendszer telepítésekor tudod telepíteni, ( a szokásos módon, más gyártótól származó meghajtó stb…) / vagy lehet utólagosan is beágyazni a meghajtott, de ezt nem javaslom! (Ez nem ugyan az mint amikor meghajtott telepítesz vagy frissítesz)
De nem érdemes ezért újra telepíteni a op.rendszert! Semmi gyorsulást nem fogsz tapasztalni a nativ ide módhoz képest! (gondolom, leginkább ezért szeretnéd!?
)
[ Szerkesztve ]
TriplaX

Elessar31
(újonc)
Köszönöm a gyors válaszokat! Tényleg a gyorsulás miatt akartam áttérni native módról, de akkor hagyom így.
Mindkét videókártya amit írtál, a felső kategória legteteje, ha jól láttam az árlistát.
Legalább is, a legdrágábbak voltak. Én valami olcsóbbat terveztem ;) Ezek szerint egy 3450-es kártya crossFire-el sem lesz olyan jó, hogy könnyedén elvigye az újabb játékokat. 

dugomc
(kvázi-tag)
Nem mind1 milyen minőségben vigye az újabb játékokat. Én ha játszani akarnék ekkora proci helyett vettem volna egy 5200+osat vagy 5000+ osat és a megtakaritott pénzt a VGA-ba fektettem volna. És akkor már csak 10000ft választ el PL egy 9600GT-től. Arányosan kell a gépet venni főleg ha játékról van szó. Nem elég a nagy proci ha nincs jó VGA-d és fordítva sem. Mindenesetre én nem vennék 3450est, főleg nem játékra. Talán még a 3650-es egész jó ami 20körül van vagy 8600GT ezekkel még menni fog az új gém biztosan.

Elessar31
(újonc)
Igen, lehet benne valami... Most éppen győzködöm magamat egy 9600GT-re. Valószínűleg az lesz, és akkor egy időre leállok a gépfejlesztésről.(nem mintha fél év múlva nem lenne már ez is elavult.
)

ISZOLE
(senior tag)
A legnagyobb amivel a hybrid crossfire elemegy az a 3470-es, a gyorsaságát (lassúságát?) [itt] megnézheted.

Borokafa
(őstag)
Arra is kíváncsi lennék hogy teljesíthet a lap egy 2400xt-vel h. crossfireban, mivel ez egész olcsón beszerezhető.
Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

dugomc
(kvázi-tag)
csak 34xx es szériát támogat crosfire-ben sajna. Én is kipróbálnám az x1900gt-el
de ez van ezt kell szeretni.

Elessar31
(újonc)
Kíváncsinak én is kíváncsi lennék, de rábeszéltek egy 9800GT-re. 

B.attila
(kvázi-tag)
NA TALÁN MOST valaki 
lehet buta a kérdés de abszolutt hülye vagyok hozzá
ha berakok egy HD3450 kártyat a PCI-e slotba akkor hova kell dugnom a DVI csatit
ha a VGA kártyába akkor attol még menni fog a HDMI csati mert az alaplapi csatlakozásnál vgy HDMI vagy DVI
magyarul nekem nekem 1szerre kéne DVI+HDMI
köszi
Couore Sportivo

ISZOLE
(senior tag)
Erre én is nagyon kíváncs leszek majd ha lesz Vistám. Amennyit utánaolvasgattam abból nekem az jött le hogy akár négy monitorod is lehet, kezdetnek dugd a DVI-t a 3450-be aztán a CCC-ben beállíthatod a többit.
#268-ra senki?
[ Szerkesztve ]

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Szia!
Csak az alaplapnál van limit, hogy a DVI-D +hdmi nem megy egyszerre, ha veszel egy másik kártyát, akkor gyakorlatilag két videokártya van a gépben, így mehet a DVI (videokártyáról) + HDMI (alaplapról).
B.A.T.21

HarryPotter
(senior tag)
gigabyte easy tune tuning szoftverrel van valakinek tapasztalata?
Dulce bellum inexpertis

Borokafa
(őstag)
Pedig a Giga oldalán azt írják hogy a 2400 és a 3400-as szériával megy.
Please use ATI Hybrid CrossFireX certified VGA card (i.e., ATI Radeon HD 2400, 3400 series).

Borokafa
(őstag)
Szerintem a hátlapon nem valószínű, inkább az alaplapon lévők közül lehet valamelyik.

ISZOLE
(senior tag)
Én úgy tudom azért rakták hátra mert a billentyű meg az egér elmegy a lassabb porton is, egyébként feltűnően más színűek. Csak az a kérdés, hogy akkor most melyik kettőbe köll ezeket dugni?

Borokafa
(őstag)
Igazad lesz
A manual sem írja hogy melyik pontosan.
Viszont nálam az internet usb-n jön, ehhez a LAN csatlakozó alattit használom és jön rendesen. Nagy valószínűséggel nem ez a lassú de este mostmár tényleg megnézem.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Tévedsz, HD2400-zal is megy a HCF.
Egyébként meg nem AHCPI, hanem AHCI. Ha sebességet nem is befolyásolja látványosan, de a szolgáltatásokat igen. Emellett native IDE módban az NCQ nem működik (vagy legalábbis nem úgy, ahogy kellene).

csövi
(tag)
nekem is van ien kütyürém egy 4400+ee van benne, hát jácani azt nem lehet rajta cod2 800*600 low graf 30fps, cs1.6 smokeban 60fps
. A wint meg tök lassan tölti be.
Esetleg van valami bios beállítás ami ezen javít? Ha berakok egy másik pcie vgat az működik benne?

Ayg0
(senior tag)
És jól is írják, csak a srác nincs képben a dolgokat illetően.
Mellesleg ha már VGA-t veszel mellé, szerintem érdemesebb egy HD3470-be beruházni: alig drágább (+3-4k) és pöttyet gyorsabb.
Ha döntöttél és letesztelted a Hybrid Graphics-ot, légyszives írd már meg a tapasztalatokat, mert nagyon kíváncsi vagyok. Előre is kösz! 
Én is erősen gondolkodok egy ilyen lapban, bár nekem bőven elég lenne DS3H változata is, mert nincs szükségem se eSATA-ra se DTS-re, úgyse használom ki őket... Ellenben a HGT nagyon piszkálja a fantáziám egy low TDP-s X2-vel és egy korábban cikkezett, új generációs, alacsony fogyasztású DDR2 kittel. ![;]](/dl/s/v1.gif)
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Ayg0
(senior tag)
A CS-s fps értéket Hybrid Graphics-szal vagy simán, csak az IGP használatával mérted? Ha az utóbbi akkor máris beruháztam ebbe a deszkába + egy HD3450/3470.
Illetve mégegy kérdés: húztad a GPU órajelét vagy ez def értéken ennyi? 
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

daa-raa
(MODERÁTOR)
Az a LV DDR2 kit legfeljebb szénnéégni fog a lapban.

csövi
(tag)
simán csak alapival néztem, órajel 500on volt alap de 900ig lehet tolni megnéztem 700on cod2be +10fps (40
), csbe csak 500on néztem de ott mindenhol akad a 100fps csak a smoke közepén ment le

dugomc
(kvázi-tag)
igaz 24xx es szériát is visz csak nem néztem utána hanem azt írta valaki már pár lappal előlréb hogy csak 34xx

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Ezt a postot már MA78GM-S2H -val írom
, ezért leírnék néhány észrevételt:
Az új gép egy 2800+ sempront és egy 6600GT-t váltott fel.
A lapban egy 5000+ Black Edition van, alulfeszelve, hogy elérjem a BE fogyasztást. (eredetileg BE-400-at akartam, de az ára magas, a sebessége 4400+, a magja pedig megegyezik a BlackE-vel). Jelenleg a processzor magfeszültségét alacsonyabbra állítottam, a rendszer többi részét pedig a specifikációnak megfelelően állítottam be. (nincs overclock))
- Ami meglepő: az alaplap az órajelet automatikusan 1Ghz-re veszi vissza (valaki itt 800Mhz-et írt
, szóval nem tudom, hogy az 1Ghz normális vagy sem...)
- alap használatkor (levelezés, képnézegetés, zenehallgatás) az alaplap rövid idő után az összes ventillátort leállítja és csak időről- időre pördít egyet a ventillátorokon (ezt is alacsony fordulatszámon)
- A másik érdekesség, hogy Zalman CNPS8700-at vettem, de nem a PWM-est és ennek ellenére simán kezeli a fordulatszámát minden beavatkozás nélkül...
- VGA része: Ha nem használok Antialisinget és Aniso-t, akkor nagyon megközelíti a régi gépem sebességét (Legalábbis CS:S és Half-Life alatt észrevehetetlen a különbség, az fps mérés pedig nem hozott szignifikáns különbséget (ha 2x aniso-t és 4AA -t használok akkor kb fele az fps-ek száma a GT-hez képest) (amúgy megnéztem mindenféle netes tesztet és azt láttam, hogy az alaplapi HD3200 minden esetben jóval gyorsabb volt az x1300-nál, amit elvileg az ATI a 6600 (nem GT) ellenfelének szánt. Érzésem szerint a valós teljesítmény valahol a 6600 és 6600GT között lehet...)
- Gondolom azért nem ilyen rózsás a helyzet, főleg ha sok memóriaművelet van, hiszen mégiscsak a rendszermemóriát használja videomemóriának...
- A lapban 4db KLED48F-A8KI5 Kingmax 1066-os memória van, eddig minden rendben velük, memóriateszt hibát nem mutatott, igaz nem próbáltam mindenféle teszterrel... 
Szóval lett egy gyors és zajtalan számítógépem 
[ Szerkesztve ]
B.A.T.21

dugomc
(kvázi-tag)
Mekkora a magfeszültség?

B.A.T.21
(kvázi-tag)
Hello!
BE-2400 esetén 1.25 az alap
5000+ BE-nél 1.35
A driver felrakása után az amdpwrmon simán 1.1-et ír ki terheletlen/alap állapotban és ha kell a kakaó, akkor felviszi 1.25-re
B.A.T.21

Borokafa
(őstag)
Akkor ehhez még információként egy 3dmark06 eredménnyel is tudok szolgálni (proci 3100, memória 884MHz VGA alapon) 1299pont.

dugomc
(kvázi-tag)
Azt tudom hogy mennyi a gyári. Arra vagyok kiváncsi te mennyire vetted le a feszültséget.

Borokafa
(őstag)
Kicsit húztam még a procin (3200MHz,memória 912MHz) és 750MHz-re emeltam a VGA órajelét így kaptam ezt az eredményt. Tudom, szintetikus tesztek nem sokat érnek, de a kiváncsiság erősebb volt:[link]:
[ Szerkesztve ]