Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Integra válasza Chaser (#199) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hehe, ramiris a gigabájt importőr? akkor elhozom onnan:) meg ramot is hozzá.
nem akarok tuningolni, beleverek 2x2 giga ramot és el van intézve.
tényleg házimozizás és digitális műhold nézés lesz a primary, secondary meg zenehallgatás. érdemes 1066os ddr2 ramot venni bele vagy jó a 800as ddr2 is? 4 gigánál ez számít valamit?
illetve melyik cpu-t érdemes venni bele? eléggé elakadtam ebben a kérdésben is már, nem látom át, hogy most mi a legújabb két magos proci ami erős, de alacsony fogyasztású is..

(#202) szgombos válasza Integra (#201) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

A legújabb, neked bőségesen elegendő és keveset is fogyasztó de kétmagos az X2 4050E (45w), ennél még jobb, a régebbi 35w-os X2 3800+, ha még találsz valahol. Ha nem akarsz felvenni filmeket, akkor szerintem elég egy Sempron LE 1150, nincs nála hűvösebb. Szerintem nincs minek 1066-os modulokat venni. A viszonylag kis fogyasztású de már nagyon erős az X2 5400+ (ez még 65w-os) és maximális sávszéllel komálja a 800-as ddr2-t mert 2800 MHz-en ketyeg.

[ Szerkesztve ]

(#203) Integra válasza szgombos (#202) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

thx
azért kérdezem mert a számozást se vágom már és bevallom már követni se vagyok hajlandó:(
ok, akkor proci megnevezés az Athlon X2 4050E?
kell az erősebb proc, mert ha belekerül digi műhold vevő, akkor lesz hhd-re tévé meg rádióadás felvétel is természetesen, azon a minimá fogyasztáson nem múlik már semmi.
oks, akkor marad a 800as ram, jelentős az árkülönbség a két típus között.

(#204) szgombos válasza Integra (#203) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Ha lesz adásvétel, akkor inkább az X2 5400+. A 800-as ddr2-ből viszont válassz cl4-est. Pl. Corsair TWIN2X1024A-6400C4.
http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=924&model2=1076&chart=430

[ Szerkesztve ]

(#205) Borokafa

Borokafa
(őstag)

Holnaptól nálam is életre fog kelni egy , ha minden igaz.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#206) Levin01

Levin01
(őstag)

Sziasztok!

Mivel nem találtam ehhez a laphoz topikot ezért itt kérdezem meg.
A Gigabyte M61SME-S2 lapon integrált Gef6100-as van. A kérdésem az lenne, hogy található TV-out ezen a lapon a Gef6100-as mellett?

(#207) Integra válasza szgombos (#204) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez egy kicsit régebbi cpu, többet fogyaszt, de jobb is a számítási teljesítménye?
igen, néztem a ramokat 2 gigás ddr2 modul 4-4-4-14 cas-es, mondjuk geil, ezzel a rammal csak jó tapasztalatom van
korzert hol kapni itthon?

[ Szerkesztve ]

(#208) dni válasza Johnny (#191) üzenetére

dni
(őstag)

Úgynézki sikerült megoldani a problémát. A másik gépemből beleraktam az A-Data ramjaimat, amivel feltudtam tenni a Wint és stabilnak tűnik, így maradnak is. Majd a másik gépbe veszek jófajta CSX-et :). Az volna még a kérdésem, hogy hogyan tudám a proci venti sebességét alacsony fordulaton fixálni?

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#209) ISZOLE válasza Integra (#207) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Itt pl. kapni. [link]
Én is ilyeneket raktam bele az új masinába tegnap, procinak meg 45W-os BE. [link]

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#210) Fooler89 válasza AgFRjkUZT_3 (#196) üzenetére

Fooler89
(senior tag)
LOGOUT blog

Csipogó egyáltalán van a gépre kötve? Amúgy sípol, minden beindulásnál egyet, ha hiba van akkor többet.

#206 Kép
Na akkor innentől feltalálod magad. Amúgy meg a google.hu-n vannak érdekes dolgok.

[ Szerkesztve ]

"2 eshetőséget látok: -használj windowst -ne használj linuxot" By zsivagooo

(#211) Integra válasza ISZOLE (#209) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

köszi a tippet!
valszeg maradok a geil-nél, de azt is kapni itt is, nem kell users-be mennem
van geil value 2x2gb modul, cas 5-5-5-15
van geil black dragon 4x1gb modul, cas 4-4-4-12
diffi 6 rugó a kettő között..
kell nekem ez a klönbség a két ram között?
meg aztán mi van ha egy ram vagy egy ramslot beszarik?
inkább a 2x2gigás modult venném...

jut eszembe milyen a gyári hűtő ha dobozost veszek?
mennyire halk?

[ Szerkesztve ]

(#212) Fooler89 válasza dni (#208) üzenetére

Fooler89
(senior tag)
LOGOUT blog

4 tűs a cpu venti? Mert akkor elmélet speedfan.

(#213) X@b3e válasza Integra (#211) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Én Geil Valueval tolom, és teljesen jó.
Cpu-nál elég a BE-2400, az nálam elmegy passzívan is, ugye a HTPC-célok miatt a hang sem utolsó szempont..

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#214) daa-raa válasza Integra (#203) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Digitális adást felvenni nem kell processzorteljesítmény, lévén csak a TS-t kell lementened. Sima fileművelet. Akkor kellene procierő, ha analog adást akarnál felvenni, de ez is megkerülhető hw codec-es tunerkártyával. Analog rádióból felvenni meg nem tétel, még akkor sem terheli szét a procit, ha egyből mp3-ba veszel fel.

HTPC célokra totál mindegy, hogy CL4 vagy 5.

Si vis pacem, para bellum.

(#215) B.A.T.21

B.A.T.21
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Ha minden jól megy, holnaptól én is boldog tulajdonosa leszek ennek a lapnak :DD .Igaz 4db KingMax modul társaságában (szóval most elkezdtem cidrizni :Y azon amit Szgombos írt: [link], habár nem tudom, hogy a ram tokozása miben befolyásolja a kompatibilitást (maximum az lehet, hogy rossz a BGA forrasztás és melegedésre "elválnak" a gömbök)

Kérdés:

C n Q bekapcsolását így kell?:
Bios : CnQ: Auto vagy Enabled
XP esetén: AMD Cpu driver és "Minimális energiagazdálkodás".

Továbbá sok programot találtam az AMD oldalán:
[link]

Ezek közül:
Érdemes (kell?) használni a "AMD Dual-Core Optimizer" -t?

Ez a "AMD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64)" nevű driver a CnQ-nál említett "AMD CPU driver"?

Mi a helyzet a(z) "AMD Clock Version 2.0.1" és "AMD Power Monitor Version 1.2.0" érdemes ezen kettő közül bármelyiket is használni?

A válaszokat előre is köszönöm!

B.A.T.21

(#216) szgombos válasza daa-raa (#214) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

1080i/p de 720i/p-hez is azért minden csepp hertz és nanosecundumos késleltetés számít - mert úgy olvastam ki a sorok közül Integra HDTV adásokat akar vételkezni(?). 2 gigás modulokból tényleg nincs cl4-es, de nekem még nem romlott el soha egyetlen egy foglalatom sem. Pláne ha nem cserélgetik benne naponta a rammokat ;)
A hardveres tunerkari csak mpeg2-t tudja, a divx-hez kell a proci...

(#217) daa-raa válasza B.A.T.21 (#215) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ebből kell a processordriver és a Dual Core Optimizer. Mind a kettő, a fenti sorrendben telepítve.

Engedélyezni a CnQ-t, ahogy írtad. Ha kézzel állítasz a szorzón, akkor nem fog működni.

A tokozás pedig az időzítési tulajdonságokat befolyásolhatja (ahogy anno pont emiatt nem volt kompatibilis a KX133 a Thunderbird-ökkel).

szgombos: Az az egy órajelciklus HD videoban nem oszt, nem szoroz.

Egyébként meg létezik 2GiB-os modul CL4-gyel.

[ Szerkesztve ]

(#218) szgombos válasza daa-raa (#217) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Nem hát, csak úgy 40 perc után elcsúszik a kép és a hang :P
Persze ez nem 1 órajelciklus eredménye, de sok kicsi sokra megy :DDD

[ Szerkesztve ]

(#219) daa-raa válasza szgombos (#218) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Baromság. Az elcsúszás nem ettől lesz.

(#220) Integra válasza daa-raa (#214) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

köszönöm a segítséget!
jó lesz a value:)

xabe: most is ez van, csak ddr1 a gépemben és teljesen elégedett vagyok vele, úgyhogy geil lesz bele.

a procit még néznem kell, hogy a számozás mit és hogy takar, mert kiestem a képből.. :DDD
milyen passzív hűtőd van rajta?

(#221) szgombos válasza daa-raa (#219) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

Amíg bartonom volt, egy 3000+, ugyanazzal a tv tunerrel (Leadtek 2000expert) 384x288-ban divx alapbeállításokkal ac3 hanggal mindig elcsúszott a kép a hangtól, de mpeg2-ben is dvd alapbeállításokkal. Amióta x2 3800+ ketyeg nálam mindez eltűnt. A vinyó ugyanaz, memóriából akkor is 1 gigám volt.

(#222) daa-raa válasza szgombos (#221) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Egyszerűen gyenge volt a proci. A DivX meg nem való realtime tömörítésre. Pláne nem AC3-mal.

[ Szerkesztve ]

(#223) szgombos válasza daa-raa (#222) üzenetére

szgombos
(lelkes újonc)

De azért az integrált vga-nal csak jól jön a jobb időzítésű ddr2 :K

(#224) Integra válasza daa-raa (#219) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

rossz codec?

(#225) daa-raa válasza Integra (#224) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pl.

(#226) dugomc válasza szgombos (#200) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

nem ram hiba van mivel gyári 2600Mhz-n megy normálisan. tehát ne cseléljen le senki idő elött kingmaxot másra mert nekem is meg szomszédomnak is giga lapja van és semmi gond a ramokkal alapon. Tuningnál még nem tom mi baj de majd kideritem és tájékoztatást adok. De ha nem is stimmelne a ram csak kidobna valami hibát a memtest. Majd még próbálkozok ugyis nem hagyom annyiban a dolgot.

[ Szerkesztve ]

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#227) X@b3e válasza Integra (#220) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

TT Sonic Tower

(#228) Integra válasza X@b3e (#227) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

és mennyire jók ezek a passzívok?
nem melegszik túl a cpu vele nyáron?
bár gondolom nem.. :)
hol kapni itthon ilyeneket?

(#229) dugomc

dugomc
(kvázi-tag)

valaki használta már az AMD OverDrive progit. Mert arra gondoltam hogy nekem pl praktikusabb volna azzal tuningolni a procit ha jó mert minek mennyen a 2600Mhz es proc 3200on windowsban meg böngészés közben ha nem használom ki a teljesítményt, ha meg játszanék vagy HD filmet néznék ami igényli az erős procit akkor csak feltolnám. Vélemény?

[ Szerkesztve ]

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#230) ela válasza dugomc (#229) üzenetére

ela
(tag)

Szia !

Ezt a Progit én is csak nézegetem egyenlőre,mert inkább tuningolok Bios-ból,mint Win alól,de attól még lehet jó.
Nem használsz C&Q-t,vagy RMClock progit ?
A rakoncátlan Ramjaidra visszatérve mennyi feszt adsz nekik ?
Nálam annak idején kellett a stabil húzáshoz a 2-2,1 V is.
Egyesével tesztelted a Ram-okat a MemTest-el ?
Itt egy másik Ram Teszter (Gold Mem),ezt is próbáld ki,innen leszedheted:
http://www.benchmarkhq.ru/english.html?/be_cpu.html
Én már jártam úgy,hogy a MemTest szerint jó Ram-okra a GoldMem dobálta a hibákat.
Lehet Nálad is ez a helyzet.
És mégvalami - a Kingmax Ram igenis kéri a feszkót,ezt ne feledd.

Üdv:
ela

A jó pap is holtig tanul.

(#231) X@b3e válasza Integra (#228) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Még mindig itt a lehetőség, hogy ha melegedne, akkor megtámogasd egy halk (S-Flex, Noctua) 12-es ventivel. Ő a hivatalos disztri, de rengeteg helyen kapni. Amire figyelj, hogy már rev b legyen, ami AM2 lefogatást is tartalmaz!

(#232) dugomc válasza ela (#230) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Hát az elmúlt órában rábeszéltem magam más ramra 2X2 Gbyte SuperTalentre innen prohardverről. Na azokkal remélem nem lesz gond nem szeretek nagyon kinlódni. Csak kár hogy semmmi ára nincs manapság a ramoknak :( főleg az ilyen egyszerüeknek. Semmilyen progit nem használok. Az RMClock progit próbáltam volna de nem fogott meg annyira hogy 5percnél tovább bohóckodjak vele. Ez az overclock progi egyszerü. PL ha egész este megy majd a gépen ha letöltök feltöltök ami majd mindennap így van nem akarom fölösbe 3gigán járatni a proct és egyszerübb 2őt kattintani mint restart-BIOS-restart-bootwin. Szóval aki már kipróbálta az Overdrive-ot az alkosson róla véleményt. KÖSZI :)

(#233) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Én ma vettem ilyet:[link] sorry nem rekámnak szántam de nem taálátam máshol

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#234) ISZOLE válasza B.A.T.21 (#215) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Fölraktam a két drájvert, mostmár csak azt mondja meg valaki hogyan tudok én bármit is állítani. Biztos én vagyok a gügye de sehol nem találok semmi konfigurálhatót. Szóval mit indítsak el?

(#235) daa-raa válasza ISZOLE (#234) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A CnQ-n nincs mit konfigurálni, ezért nem is lehet. Ha ilyen vágyaid vannak, akkor RMClock.

(#236) ISZOLE válasza daa-raa (#235) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Valószínűleg kérdezni se tudok. Ezt írta a kolléga:
XP esetén: AMD Cpu driver és "Minimális energiagazdálkodás".
Hát ezt akartam én megtalálni....

(#237) picidani

picidani
(újonc)

Hol lehet ilyen lapot venni?nem találtam sehol!

(#238) ISZOLE válasza picidani (#237) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Én hétfőn hoztam el a PCX-től, most tényleg nincs ott se.

(#239) picidani

picidani
(újonc)

Nekem kell egy ilyen,aki tudja hol van jelezze!

(#240) Borokafa

Borokafa
(őstag)

Üdv mindenkinek. Én is beléptem a klubba. Az indulás problémamentes volt.

Tesztek:http://borokafa.fotoalbum.hu/index * http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#241) Fooler89 válasza picidani (#239) üzenetére

Fooler89
(senior tag)
LOGOUT blog

Irány az apróhirdetés. Bandit bazárba kell lennie

(#242) MatyeeAM2 válasza picidani (#239) üzenetére

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Depo.hu

(#243) dugomc válasza MatyeeAM2 (#242) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

pécsiek és környéke www.tpcomp.hu

(#244) ISZOLE válasza ISZOLE (#236) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Megtaláltam.
Rémálmomban se jutott volna eszembe arra a kis elemre rábökni egy asztali gépen.....

(#245) daa-raa válasza ISZOLE (#236) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Szóval XP esetén letöltöd és feltelepíted ezt. Utána a Vezérlőpulton az Energiagazdálkodási beállításoknál kiválasztod a Minimális energiagazdálkodás nevezetű profilt. És ennyi.

(#246) ISZOLE válasza daa-raa (#245) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Köszönöm. Mint írtam volt megtaláltam és működik is, az AMD monitor progijával ellenőriztem.

(#247) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Van már S3!:[link]

[ Szerkesztve ]

(#248) dugomc válasza MatyeeAM2 (#247) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Mivel tud többet mint az S2?

(#249) Zofren válasza dugomc (#248) üzenetére

Zofren
(fanatikus tag)

ez: Ultimate graphics performance with dual PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#250) daa-raa válasza dugomc (#248) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Normál ATX méret, tehát bővíthetőségben messze jobb. Emellett van rajta még egy x16-os foglalat, ami már fizikálisan is csak x8-as bekötést tesz lehetővé, de csak x4 van bekötve. Szóval a Hybrid CF mellett valamilyen szinten normál CF-t is támogat.

Egyébként meg ott a két lap specifikációja, össze kell hasonlítani.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.