Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) szki válasza PiEm-14B (#2000) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem ugyanaz mindig (78GPM-DS2H lap).
UTP-n routerre csatlakozik. De más wlan eszközök miatt mac address szűrés be van állítva. Tehát kibukna, ha változna a cím, mert nem tudna internetezni a család többi tagja.

(#2002) PiEm-14B válasza szki (#2001) üzenetére

PiEm-14B
(újonc)

Köszi. Akkor viszont rossz a lap. Kíváncsi leszek, hogy ezt hogy tudom majd gariban elintézni.. :F

(#2003) Lajkó válasza szki (#1999) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Bocsi hogy állandóan balgaságokat kérdezek, de nagyon messze áll töllem ez a téma. A kezelésit letöltöttem, de annyit tudtam levenni, hogy rev 1.1 es a lap. :F Sajnos semennyit nem beszélek(olvasok angolul).
Ki lett próbálva másik XPvel, és office-all, de ugyanaz a hiba. Viszont mostmár biztos hogy nem jó bios van rajta. Egészen pontosan a rev1.0 változatból az F3-as. :F A gép meg nagyon messze van töllem, kb 150KM. Azért kérdezgetek, mert ha odaérek mindenfélle segítség nélkül kell majd megoldanom. Se net, se más segítség. :(
Szóval hogyan tudok XP alól frissíteni biost, vagy ha lefagy az XP alatt akkor hogyan tudom megoldani ezt ?

Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

(#2004) applause válasza Lajkó (#2003) üzenetére

applause
(tag)

Nem a kezelési utasításban kell megnézni a rev. változatot, hanem a kezelési utasításban kijelölt helyen magán az alaplapon.(bal alsó sarok.)
A telepítő lemezen van egy bios telepírő program. Ezt feltelepíted az XP-re és az előzőleg letöltött és kicsomagolt bin fájlt beolvastatod vele. Ha lefagy az gáz.
Lehet még a letöltött bios csomagolt fájlból floppyt készíteni és arról bootolva be flashelni.

[ Szerkesztve ]

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#2005) .Gregor. válasza Lajkó (#2003) üzenetére

.Gregor.
(kvázi-tag)

Mindenféle op rendszer nélkül is lehet BIOSt frissíteni (Q-Flash). A lényeg, hogy legyen egy floppyra vagy USB flash meghajtóra kicsomagolva letöltött BIOS.
POST screen alatt (amikor a BIOS menübe is be lehetne menni) nyomj egy END gombot, majd válaszd ki a meghajtót ahonnét frissíteni akarsz, majd a megfelelő fájlt mutasd meg neki. Ez után meg fogja kérdezni hogy tényleg akarod e.:) Entert nyomsz és megvárod míg végez, majd az Esc vagy Enter gombbal kilépsz a Q-Flashből és a rendszer újraindul.
Ez után be KELL lépni a BIOSba és rá kell menni a "Load Optimized Defaults" majd a "Save & Exit Setup" menüpontra.
Ha mindent jól csináltál akkor ennyi volt az egész.:)

Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.

(#2006) jambiyya válasza Lajkó (#2003) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

A legjobb, ha olyanra bízod, aki csinált már ilyet. Ha az XP fagyogat, akkor floppys, vagy a bios-os változatot csinálnám.

(#2007) Lajkó válasza .Gregor. (#2005) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Köszöntem mindenkinek. :R

Asrock E350M1/USB3.0 Sata3 stb, 4GB Kingmax DDR3/1333MHz, EPC1 mini-ITX ház, viaLAN U70W univ. táp ELADÓ!!!

(#2008) jambiyya válasza Lajkó (#2007) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Ez azt jelenti, hogy sikerült? :)

(#2009) Mldcg2wd

Mldcg2wd
(lelkes újonc)

Sziasztok!
nem érdekel valakit egy ilyen?
Asus M3A78-EM
Majdnem 2 év kisker gari van még!

(#2010) Lajkó válasza jambiyya (#2008) üzenetére

Lajkó
(őstag)

Nem, ez nem azt jelenti, Csak majd 2 hét múlva tudom, hogy hogyan áljak neki. :) Persze ha addig van bárkinek építő jellegü hsz.-e azt szivesen veszem. :B

(#2011) AMD Power válasza jambiyya (#1994) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem is kb. A COD4-t bírja még?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#2012) jambiyya válasza AMD Power (#2011) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

A régi AGP-s X850XT-mhez képest gyenge, de 800*600 medium elmegy. Ehhez persze húzni kell!
A COD nekem a CODUO-t jelenti, és val'szeg marad is így, bár az 5. részt még nem láttam. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2013) Gyuri27 válasza AMD Power (#2011) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Bírja a 4-t is. Nekem legalább is birta. Még a multit is nagyon low beállitásokkal meg kockáztattam, és ment.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#2014) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Hellótok,

fejlesztés miatt vennék új alaplapot. Méghozá ezt: GA-MA78G-DS3H

Külön fórumot nem találtam erre, mert a tiétek az GA-MA78GM-S2H, de modelben végül is egyezik.

Kérdésem, hogy van valakinek a DS3H-val tapasztalata? A rajta lévő integrált videókártyára nincs valami teszt valahol mennyire lassú?

Ez 3e Ft-al drágább: GA-MA78GPM-DS2H Szerintetek válasszam ezt?

Rapido de AMD estas la vivo...

(#2015) .Gregor. válasza sentinel (#2014) üzenetére

.Gregor.
(kvázi-tag)

A VGA ugyan az mint az S2H-ba szóval az a teszt vonatkozik erre is, ITT találod a PH! tesztet róla. Kb ennyire lassú.:) Új játékokhoz kevés, de ha régebbiekkel játszol, vagy megfelel az alacsony felbontás akkor elég ez is.

A GA-MA78GPM-DS2H-nak hiába van sideport memóriája az az 5, max 10% köruli +FPS szerintem nem sok, ha komolyabb játékokat akarsz futtatni ahhoz úgy se elég. Ez persze csak az én véleményem:) (Illetve a GA-MA78G-DS3H-val ellentétben ebbe 140W-ig rakhatsz procit.)

Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.

(#2016) gog válasza sentinel (#2014) üzenetére

gog
(őstag)

Én azért a 3-ast vettem, mert kell két pci és a vga-m két helyet foglal.

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#2017) pmheros válasza pmheros (#1976) üzenetére

pmheros
(senior tag)

új chip driver, WMPlayer frissítése megoldotta a problémát :DD

hideg pizza, meleg sör

(#2018) v-to

v-to
(újonc)

Sziasztok!

Új belsőséget kap a gépem, volt egy ilyen ötletem:

GA-MA78GPM-DS2H
4× 1 GB Kingmax 1066
Phenom X3 8750 vagy Phenom 9550...

A számtechboltban még a biztonság kedvéért az eladóvalátnézettem a leírásokat, és arra bukkantunk, hogy a lap bizonyos procikkal illetve bizonyos memóriákkal nem tudja a 1066-ot. Kérdésem egyszerű: van tapasztalata vagy infoja erről valakinek? Ha a fenti lista valahol cserére szoul, azt is írjátok meg pls.
Köszi a segítséget előre is...

...kissé bizonytalan vagyok...vagy mégsem?

(#2019) v-to

v-to
(újonc)

Ami az előzőből kimaradt: a gép nem kimondottan játékra kell majd... esetenként több oprendszer fut majd rajta egyszerre ( vista és xp , virtuális gépen), ha épp nem ilyen terhelés lesz, akkor pár adobe terméket kell maszatoltatni rajta....

Amit a különböző leírások tartalmaznak:

a, dual channelben nem biztos, hogy mind a 4 memóriaslot működik, különösen nem 1066-on...

b, processzorfüggő, hogy meg tudja-e hajtani dualban a memókat az alaplap... a phenom tudja??? nem találtam rá egyértelmű választ ( bár sejtem, hogy igen)

c, ha a kingmax (17 k HUF) helyett kingstone kit(24k HUF, vagy valamelyik tuningbarát verziója 27k HUF) lenne benne, azzal menne-e... (nem tudom, hogy megéri-e, elég nagy az árkülönbség)

Talán ennyi kiegészítéssel érthetőbb az előző hsz. És bocsi a heJesírási ;) hibákért, a laptopom nem mindig eszi meg a lenyomott bill-t..

[ Szerkesztve ]

(#2020) rybank válasza v-to (#2019) üzenetére

rybank
(senior tag)

athlon X2---- max 800mhz (, ha húzod akkor persze több is)
1066 ----- phenom

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#2021) ISZOLE válasza v-to (#2019) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

A gyártó honlapján minden laphoz fönnt van a memóriák listája, azokkal mennie kell.
[link]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#2022) 04ahgy válasza PiEm-14B (#2000) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem olyannyira fix a MAC address, hogy rá is van matricázva az integrált hálókártya tetejére. DS3H-m van.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2023) applause válasza 04ahgy (#2022) üzenetére

applause
(tag)

De azt szerintem felül lehet írni.

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#2024) v-to válasza ISZOLE (#2021) üzenetére

v-to
(újonc)

Igen, ezt a listát néztem már, 800-on szinte minden megy, de 1066-on a következő szöveg van, segítsetek az értelmezésében :

Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel.

Persze itt a 1066-os listán már nem szerepel Kingmax, tehát Kingstone lesz a memória, persze csak ha 4×1 GB modult be lehet tenni a lapba. Az idézett szöveg nem jelenti azt, hogy 1066-on csak 2 slot használható? :F

(#2025) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mennyire stabil ez a lap? Nekem a GA-MA69G-S3H teljes mértékben stabil.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#2026) mv válasza v-to (#2024) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

"Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel."

Megjegyzés: Az AMD AM2+ CPU korlátozásnak megfelelően, a DDR 1066 mód csak csatornánként egy modul használata mellett támogatott.

Az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy AM2+ -os procival két modul használatával működik az 1066MHz-es mód. 2x1GB jó, 4x1GB nem jó neki.

Ha tévednék javítsatok ki! :R

AMD Power: Nekem nem rendetlenkedik, szépen teszi a dolgát. Kopp, kopp...

[ Szerkesztve ]

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#2027) 04ahgy válasza applause (#2023) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felül lehet írni valóban, de csak a te egyértelmű szándékoddal. A lap nem kapcsolgatja magától, randomra...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2028) Riverflow

Riverflow
(lelkes újonc)

Gondoltam előveszek pár játékot, már évek óta nem játszottam.
Valamiért nem mennek direct3d játékok (Carmageddon 2, FIFA 2002).
C2 DDraw módban indul, Fifában meg a menü még bejön, de mikor kezdődne a meccs egyszerűen kilép.
TelepítőCD-s driverek vannak fent + DX9c (2008. jun. asszem)
Mi lehet a baj? Legaláb lenne vmi hibaüzi. Dxdiag nem ír semmi hibát.

(#2029) Khaal válasza Riverflow (#2028) üzenetére

Khaal
(őstag)

Próbáltad kompatibilis módban futtatni őket? Ezek szerintem még xp előtti játékok, azoknál segíteni szokott. Esetleg keress hozzájuk patchet, ha még nem tetted.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#2030) gog válasza Riverflow (#2028) üzenetére

gog
(őstag)

Ha frissíted rendesen a rendszert, akkor már csak a kompatibilitás mód segíthet.

(#2031) applause válasza 04ahgy (#2027) üzenetére

applause
(tag)

Teljes mértékben igazad van. :R

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#2032) applause válasza mv (#2026) üzenetére

applause
(tag)

Ez azt is jelentheti, hogy duálban nem mennek?
Az 1-es és 3-as szoltba tett memókat lehet 1066-ban üzemeltetni?

Sony Vaio VPC-SE2F1E

(#2033) mv válasza applause (#2032) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Szerintem azt jelenti, hogy csak 2 modult (csatornánként egyet-egyet), hajlandó 1066MHz-en hajtani. 4 modul esetén 800MHz játszik. Legalábbis én így értelmezem az általad idézett szöveget.

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#2034) rybank

rybank
(senior tag)

párkérdés
-a hibryd cf 3470el jobban megéri e a +3k többletet
-elég-e egy 2,2ghz sempron neki?

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#2035) danih

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali,
Nekem is ilyen lapom van, benne 5400+ Black Edition, ugye a multiplier ebben nincs zárva, a biosban mégis csak 15-ig látom, feljebb választási lehetőség nincsen...
Mi lehet a gond?
(Na jó, most elgondolkodtam, lehet hogy csak 14-ig van (14x200=2800), igazából nem nagyon foglalkoztam vele, csak bekukkantottam a BIOS adott részlegébe és konstatáltam hogy nem lehet rajta a multipliert feljebb tenni - ez a lényeg)

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#2036) mv válasza danih (#2035) üzenetére

mv
(fanatikus tag)

Ha nem tudod növelni a szorzót, akkor ott valami nem stimmel. Biztosan BE procid van?

(#2037) danih válasza mv (#2036) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztosan, dobozos volt, azt hiszem CPU-z is identifikálta...

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#2038) gog válasza danih (#2035) üzenetére

gog
(őstag)

Holnap vagy holnap után, teszek be egy ilyen lapba egy 5400black-et, majd mondom mi újság a biosban ha érdekel.

(#2039) szki válasza danih (#2035) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Az alaplap és bios támogatja. Talán a ctrl+f1-et meg kellene nyomni amikor a Biosba lépsz, és akkor jön elő ez a lehetőség is.

(#2040) danih

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Khmmm Ctrl+F1 ofkorsz megnyomva :)
Nah megnéztem, 13.5-ig lehet állítani!
Gog kérlek nézd meg!

(#2041) nexuspolaris

nexuspolaris
(újonc)

Ilyen laphoz (Gigabyte GA-MA78GM-S2H) melyik proci ajánlott:

- 4850e X2 vagy 6000+ ?

Melyik használja ki jobban a 780G chipset előnyeit? Külföldi oldalakon sok pozitív véleményt olvastam a 780G - 4850e combo-rol, megéri-e a nagyobb órajelű, viszont kb. háromszoros fogyasztású 6000+ -rel használni?

Elsősorban HD videozásra, netezésre, grafikára, némi játékra használnám.

(#2042) HERR Z válasza nexuspolaris (#2041) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha integrált vga-val használnád akkor felesleges a 6000+, és valamilyen szempontból a 4850e is, mert alulfeszelhetsz ennyire egy 5200+ -t is(árban ua) és akkor fogyasztásban nem lesz difi csak gyorsabb lesz a géped mégis kicsit

(#2043) nexuspolaris válasza HERR Z (#2042) üzenetére

nexuspolaris
(újonc)

...és ha CrossFire módban használnám?

(#2044) nexuspolaris

nexuspolaris
(újonc)

Amúgy ha a 4850e és a 6000 nem, akkor milyen proci ajánlott hozzá, ha az előzőekben leírtakra szeretném használni?

(#2045) gog válasza nexuspolaris (#2044) üzenetére

gog
(őstag)

itt a teszt, ha jól tudom teljes hd támogatás van akkor majdnem tök mindegy proci, de nemtom milyen hd akarsz nézni, nekem 4400 van és az 1080p-s mkv még belefér(nem mpc-vel hanem wmp és a wmc-vel), de én egy 2600xt-t használok amiben nincs teljes hd, csak támogatás

[ Szerkesztve ]

(#2046) JZsolesz

JZsolesz
(újonc)

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplapom, amihez holnap hoznak nekem egy Sapphire SPX3470256 Radeon HD 3470 256M DDR2 PCI-E VGA-t. Szeretném ha Hybrid CFS-ben menne az alaplapi VGA-val. De nincs ezzel kapcsolatban semmilyen tapasztalatom. Tudna valaki ebben segíteni nekem?
Kell az összekapcsoláshoz valami plusz kábel, vagy csak be kell dugni a helyére a HD3470-et? Mit kell beállítani a BIOS-ban, stb..

Segítségeteket előre is köszönöm.

(#2047) nexuspolaris válasza gog (#2045) üzenetére

nexuspolaris
(újonc)

OK, a tesztet már olvastam, azért hezitálok processzorügyben, mivel nem HTPC-t akarok építeni, hanem használnám a gépet másra is, netre, grafikára plusz filmnézésre.

(#2048) nexuspolaris válasza JZsolesz (#2046) üzenetére

nexuspolaris
(újonc)

Tudomásom szerint csak a videokártya Catalyst szoftverében kell beállítani a Crossfire módot (de a kijelzőket az alaplapi kimenetekre kell csatolni.)

(#2049) gog válasza nexuspolaris (#2047) üzenetére

gog
(őstag)

Akkor szerintem itt a grafika fog dönteni, már ha ahhoz nem elég egy 4850e.
Játékra úgy is a vga szabja a határt, nekem is a vga(a 2600-os) fogja a gépet egyenlőre.

[ Szerkesztve ]

(#2050) JZsolesz válasza nexuspolaris (#2048) üzenetére

JZsolesz
(újonc)

Köszi!

Holnap kipróbálásra kerül a kicsike. Addig talán elketyeg Hybrid CFS -ben a HD3470 amíg összekaparom a zsét egy HD4850-re. Persze nem kis kompromisszumokkal.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.