Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) Levin01

Levin01
(őstag)

Egyszerűen nem tudom rendesen működésre bírni a hangkarit a lapomon. Már felraktam a legrissebb Realtec drivert de ugyan az a gondom:

A mélyláda a zenék alatt egyáltalán nem szól, akár winamp-al, akár media player-el játszok le. Az rendben van, hogy egy stereo MP3 nem fog 5.1-ben szólni (bár a SoundBlaster Live-al szólt minden haszórón a mezei stereo MP3) A fő gondom, hogy nincs a zenék alatt mély. Az mitől tűnik el? :F

(#1002) Gyuri27 válasza Levin01 (#1001) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hd audio manegger rendesen be van állitva?

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#1003) Levin01 válasza Gyuri27 (#1002) üzenetére

Levin01
(őstag)

Minden jól be van állítva

(#1004) daa-raa válasza Levin01 (#1001) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link] Ezen a lapon Hangszóró kitöltés és Mélyhangkezelés engedélyezve?

Si vis pacem, para bellum.

(#1005) gmanus

gmanus
(lelkes újonc)

Ez az üzenet azoknak szól,
akiknek GA-MA78G-DS3H alaplapjuk van és RAM fesz problémával küzdenek…
Válaszoltak a Gigabyte-k azon levelemre, amelynek a lényege az volt, hogy egy rendesen működő BIOS-t üssenek össze. Nos, válaszképpen kaptam egy F4 béta BIOS-t tesztelésre.
(Aranyosak), hogy majd referáljak. Na szóval neki állok tesztelni és majd ide is referálok. :C

TriplaX

(#1006) jambiyya válasza gmanus (#1005) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Ez jól hangzik!
Megosztod velünk azt a biost?

(#1007) Levin01 válasza daa-raa (#1004) üzenetére

Levin01
(őstag)

Nekem ilyen funkció nincs is és totál nem így néz ki a kezelőfelület :Y

(#1008) Levin01

Levin01
(őstag)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megtalálam. Köszi! :R

(#1009) MatyeeAM2

MatyeeAM2
(fanatikus tag)

Hali! az igp mindekinek 32bit? [link]

AMD&Hardstyle 4 ever! Tudok 1 jó viccet! Mond! Nokia! :D :D

(#1010) jambiyya válasza MatyeeAM2 (#1009) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

dettó!

(#1011) drpele

drpele
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Az lenne a kérdésem AMD 780G-s alaplappal rendelekezők felé, hogy képes e a lap egyszerre két monitort meghajtani?

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#1012) gmanus válasza jambiyya (#1006) üzenetére

gmanus
(lelkes újonc)

Hmm. Sajna a F4 béta BIOS sem hozott gyógyírt a RAM fesz problémára.
Viszont, a BIOS-ban ki lehet lőni az integrált videokártyát.
Feltűnően gyors lett a gép…
Egy sima letöltésnél újra is indult.
Szóval downgrade F3 BIOS.

UI. jambiyya EMAIL-ben küldtem a BIOS-t, hátha te több szerencsével jársz!

TriplaX

(#1013) daa-raa válasza drpele (#1011) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Képes.

(#1014) jambiyya válasza gmanus (#1012) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Köszi.
Megnézem a héten.
Legalább foglalkoznak a problémával gigáék, ha van f4b, akkor talán nemsokára összeraknak egy használható verziót...

(#1015) jambiyya

jambiyya
(fanatikus tag)

Van már gigáéknak is sideportos 780g-jük: GA-MA78GPM-DS2H

(#1016) Levin01

Levin01
(őstag)

Csak, hogy jó legyen az élet megint a hangkarival van valami gebasz.
Bármit csinálok a mikrofon hangja kiszól a hangfalra. Ha a mikrofont letiltom a keverőben, akkor a skype-on nem is hallanak engem de a hangfalra kiszól simán a mikrofonhang. Ha az egész jelet letiltom, akkor ugye minden hang elnémul de a mikrofon továbbra is simán kiszól. Mi a büdös francért csinálja ezt? :F Nagyon idegesítő :W

(#1017) zAcsKO

zAcsKO
(újonc)

Pár napja raktam össze egy HTPC gépet ilyen alaplappal és a gondom, hogy a speedfan az alábbiakat írja ki:
Temp 1: 40-42 fok körül
Temp 2: 36-42 fok körül
Temp 3: 84-85 fok !!!!
HDD: 35 fok
Core: 26 fok

Mindez terhelés nélküli járatásnál mérhető. HD filmlejátszásnál a 84 fok felmegy 85-re, játékkal nem próbáltam. Az alaplapi videokártyát használom.

Mit mér vajon a temp 3 és miért ilyen borzasztó magas az érték?.

[ Szerkesztve ]

(#1018) Gorath válasza zAcsKO (#1017) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Már többször is le lett írva, hülyeséget mér, nem kell vele törődni.

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#1019) Weaver válasza Gorath (#1018) üzenetére

Weaver
(senior tag)

amd oldalán hol találom ehhez a legfrissebb 780G chipset drivert? köszi.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#1020) zAcsKO válasza Gorath (#1018) üzenetére

zAcsKO
(újonc)

köszi

(#1021) Gorath válasza Weaver (#1019) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Hmm, még soha nem kerestem. Feltettem a CD-ről és kész. De most utánanéztem kicsit. Tényleg nem egyértelmű. Ezt találtam:
ATI chipset drivers
De mivel itt nincs semmi értelmes, azt tippelném, hogy elég felrakni egy Catalyst-et és abban minden benne van, de az tényleg csak tipp. Egyébként miért kell másik driver?

''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''

(#1022) daa-raa válasza Gorath (#1021) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Jó a tipp, tényleg csak a Catalyst kell.

jambiyya: Öt fázisú VRM, de a 9850 BE-t ugyanúgy nem támogatja.

[ Szerkesztve ]

(#1023) Weaver válasza Gorath (#1021) üzenetére

Weaver
(senior tag)

igazából az nvidia driverek ihlették ezt , hogy rákeressek. az nvidia oldalán táblázatból kikereshető (egyértelműen) a kívánt, lehető legfrissebb vga/chipset driver. hát az amd oldalán messze nem ilyen egyszerű az élet.

szóval a Catalyst driver ugyanolyan "gyűjtő" driver, mint az nvidiás nforce driverek? ezt jó tudni.

köszi!

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#1024) HERR Z válasza daa-raa (#1022) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érdekes mert a propaganda 3dmark eredmények meg pont 9850-nel készültek :F

(#1025) rabacs

rabacs
(újonc)

Sziasztok!

Találkoztam egy érdekes jelenséggel és nem tudom mire vélni, gondoltam megkérdezem.
Már lassan fél éve meg van a lapom, nincs is vele alapvetően semmi problémám, de a melegre való tekintettel (na meg arra hogy lényegében csak internetezek) tegnap lejjebb vettem a proci szorzóját fix 8-asra. A feszültséget meg az 1.025V-ról amin hibátlanul ment auto beállításokkal, levettem 0.850V-ra. Gyönyörűen ment is használtam egész nap, annyi hogy a szorzót innentől ugyebár nem tudta levenni 5-ösre, de annyit nyertem a feszültség csökkentéssel hogy nem érdekelt.
Viszont az első teljes áramtalanítás után nem indult el a gép.
Van erre valakinek ötlete hogy mitől lehet?
CMOS clear után meg bios beállítás után elindul, de az az eddigi tapasztalat hogy ha a szorzót állítom lefelé -a feszültség marad az 1.025V-on-, akkor az első teljes kikapcsolás után megint semmi.
Próbálkoztam azzal is hogy mindent kézzel állítok be és lekapcsolom az AMD Cool'n'Quiet beállítást is a biosban, de nem nyert.
Valaki hasonlóval találkozott?
Valamit nem jól csinálok?
Persze nem létszükséglet, de örültem volna ha megy...

(#1026) rabacs válasza rabacs (#1025) üzenetére

rabacs
(újonc)

Magamnak válaszolva.
9-es szorzóval és 0.925V feszültséggel megy.
Most vagy a 8-as szorzó mágikus, vagy kevés volt neki a feszültség, vagy szimplán belekeveredtem. Mindenesetre el lehet ezzel játszani.
Amúgy egy BE2400-as a processzor.

(#1027) Gorath válasza rabacs (#1026) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

A HT mennyin megy 8-as szorzónál? Ha az túl magas, okozhat problémát. Esetleg a RAM is.

(#1028) Riverflow

Riverflow
(lelkes újonc)

Megnéztem a gyártó oldalán a memóriakompatibilitás listát, de vki itt írta, hogy nem teljesen megbízható(?).
Valaki tudna CL4-es márkás memót ajánlani, ami tutira működik?
pl ez???:
http://www.ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_2048mb_ddr2_800mhz_kit_cl4/14733
Én eddig a GEIL-lel szimpatizáltam. Abból esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#1029) rabacs válasza Riverflow (#1028) üzenetére

rabacs
(újonc)

Nekem ilyen van és tökéletesen működik:
http://www.ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_2048mb_ddr2_800mhz_kit/9631

(#1030) rabacs válasza Gorath (#1027) üzenetére

rabacs
(újonc)

Ha lejjebb veszem a szorzót akkor nem nőhet se a memória se a HT busz sebessége, vagy hülyeséget beszélek?
Amúgy először auto-n hagytam mindegyiket (nem volt jó) utána meg HT 1000MHz, ram 533MHz beállítással próbáltam de nem tudom mennyit jelentett ez valójában.
Megvallom őszintén hogy nem látom át 100%-ban, ezért is írtam ide.

(#1031) Gabeboy74

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Gigáék válaszoltak a felbontással kapcsolatos kérdésemre. Nem kapkodták el, kb. két hét volt:

"Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, according to our latest test report, the onboard VGA of GA-MA78GM-S2H does not support 1360x768 resoluton by any kinds of output method, sorry for the inconvenience.

At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********"

Annak ellenére, hogy a lentebb taglalt módszerrel kiválóan működik. :-D

SGS GB 2.3.6 - XXJVU - Semaphore 2.5 - LauncherPro - Örülünk :-)

(#1032) Gorath válasza rabacs (#1030) üzenetére

Gorath
(kvázi-tag)

Pontosan én se értem még, hogy mi hogyan működik, nem sokat foglalkoztam vele, de amikor állítottam a szorzón, nekem felugrott a HT 1200 körülre, amit meg nem bírt. CPU-Z kiírja, ott tudod ellenőrizni. Viszont ez itt szerintem off, ajánlom inkább ezt a topic-ot:
Tuning topic

(#1033) Riverflow válasza Gabeboy74 (#978) üzenetére

Riverflow
(lelkes újonc)

ez a felbontás dolog nagyon durva.
Már pont rendeltem volna a cuccot több hónap nézegetés után. Esetleg nem próbáltad DVI-HDMI kábellel? ...szóval a dvi kimenet is "megjavult" így vajon??

[ Szerkesztve ]

(#1034) djrobaa válasza Riverflow (#1033) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Nekem egy giga 780g ds3h lapom van, és hát szerettem volna a procit feljebb tornászni ugy 2600-2700mhzig. De van eykis bibi mégpedig 2472Mhznél tovább nem engedi huzni mert nemindul be a gép. Kingmax Mars 800Mhzes ramok vannak a gépben 4*1Gb. Az Abit lapomnál nemvolt ilyen. Simán tudtam FSB (AMDnél nemigy hivják tudom ) emeléssel 2700ig huzni 1.325V fesznél. Mitcsinálok rosszul?

I Love Progressive....

(#1035) F.B.I. válasza Gabeboy74 (#1031) üzenetére

F.B.I.
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem simán megy ebben a felbontásban a 82cm-es LG LCD Tv-m XP alatt. Az alaplapi telepítőlemez drivereit tettem fel és feltoltam még egy F4-es biost.

Ha nem válaszolok egy PÜ-re, akkor nem bunkó vagyok csak van családi életem is! A segítő válaszokat köszönöm! Csak a fém: Optimus7, Wave2.

(#1036) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No én is eljutottam ide egy kis komment erejéig.
Megkapta pár napja az F4-es biost a ds3h-m.
Ugyanolyan szar. Tuning nuku, s bizony megint kellett trükközni, hogy legyen már kedves beindulni.
Amúgy rögtön flashelés után restart, a gép nem indul. Elég lol...

Azthiszem lassan kezdek keresni valami másik lapot, eddig ez csalódás.

3 esélyes van. Az egyik a már ismert matx Jetway deszka. A másik szintén Jetway, de 128 mega sideport memóval, azaz ő: Katt!
A harmadik az Asus egyik nemsokára jövő lapja: Asusért is katt!

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#1037) Gabeboy74 válasza F.B.I. (#1035) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

Az alaplapi VGA-ról beszélsz te is, nem használsz másik videokártyát?

Én csak Vistával próbáltam, mert azzal használom, D-Sub-on valamint HDMI kábellel a HDMI kimeneten keresztül. Átalakítóval nem, DVI csatlakozós megjelenítőm nincs. A január óta megjelent valamennyi drivert kipróbáltam, a hozzá adott telepítőlemezt és a gigabyte oldaláról letöltött illesztőket is.

A korábbi hozzászólásomban leírt módon egyébként már sikerült belőni ezt a felbontást. Szvsz, a chip tudja a felbontást (miért ne tudná?), de a driverből kimaradt. Bosszantó rejtély.

A beállítás után már szépen teszi a dolgát a lapot.

[ Szerkesztve ]

(#1038) Alyens

Alyens
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy e mellé a lap mellé milyen karit érdemes rakni,amivel ki lehetne használni a hybrid crossfire-t? Valami gyári tuningos 2600xt?

(#1039) HERR Z válasza Alyens (#1038) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak 2400pro/xt ill 3450/70-el tudod kihasználni a hybrid cf-et mással nem műxik....

(#1040) jambiyya válasza Móci (#1036) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Nem hangzik túl jól...
Megnézem én is. Sokat vártam erre/ettől a frissítéstől.

(#1041) FT

FT
(újonc)

Sziasztok!

Érdemes venni ilyen gagyibb kártyát és összekötni?
A 3470 sem valami erős sajnos.
Az alaplapi kari xp alatt le tudja játszani a HD filmeket?

(#1042) PuMbA válasza FT (#1041) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Van benne hardveres gyorsítás MPEG2,VC-1 és szabványos H264 fileokra.
Amúgy meg egy dual core processzor biztos viszi a HD filmeket,videókártyától függetlenül.
Inkább érdemesebb egy erősebb kártyát venni,ha játszol.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#1043) HERR Z válasza FT (#1041) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én megnéztem a hybrid cf-et
850mhz-en gpu + hd2400pro tudott kb annyit mint egy hd2600pro
és egy hd2600pro 6-7k......

(#1044) varzo

varzo
(tag)

felbontás:
Énis beleraktam a driverbe az 1360x768as felbontást, nálam D-subbal tökéletes, viszont HDMI-n szemetel a képernyő, olyan mint egy részleges interlaced. Nem a tv-vel van a gond, mert az előző htpc-m ezen a felbontáson volt hajtva. Szóval ez a "driver-átírás" nálam csak részleges megoldást hozott!
Hátha valaki ettől tart: BE-2400as procival 1080p-s filmek tökéletesen mennek vele nálam, 30ból 30. (kmplayer+coreavc)

(#1045) Gabeboy74 válasza varzo (#1044) üzenetére

Gabeboy74
(kvázi-tag)

HDMI-n én sem tudom rendesen belőni, csak 30Hz-en megy és váltósorosan, amit a tv-m nem támogat. Bár én már korábban próbálkoztam a Rivatunerrel és a powerstrippel, és utána már nem volt kedvem újratelepíteni a Windowst.

(#1046) jambiyya válasza djrobaa (#1034) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Én is így jártam! 220-as fsb már nem tetszett neki!
Csak úgy próbaképpen raktam bele "gagyi" ramot, és csak úgy kapott 240-es fsb-t, és szuperül megy...

(#1047) bored válasza gmanus (#1012) üzenetére

bored
(kvázi-tag)

Giga oldalán fent van azF5-ös bios. Aszongya, hogy AGESA code updated. Mi ez tulajdonképpen?

(#1048) ISZOLE válasza bored (#1047) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

kugliba beír AGESA
"AMD Generic Encapsulated Software Architecture" megtalál

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#1049) djrobaa válasza jambiyya (#1046) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

Na az szép akkor. Vegyek valami ocska ramot bele a Kingmaxok helyett?? Milyen válogatos egy lap ez. :)

I Love Progressive....

(#1050) jambiyya válasza djrobaa (#1049) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Elhiheted, nem kicsit lepődtem meg... :D
Vagyis a deszka tuningpotenciáljával nincs gond! Csak ne kelljen ram feszt emelni, mert akkor jön a boot/reboot problem... :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.