Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) drur420

drur420
(kvázi-tag)

Mindjárt nyakunkon a lap és még nincs topicja.. Korrigálva. :) Én spec már nagyon várom a lap érkezését. Amikor megláttam egyből visszamontam a GA-MA790FX-DS5 rendelésem. Úgyis csak 1 VGA-t használok és úgy néz ki a Chipset 780G + SB700 igen jó párosítás :C Tudja azt ami nekem kell. Bár az integrált vga miértjét nem teljesen értem ettől eltekintve nagyon is ígéretes kis lapnak tűnik. ;]

[A Gyártói Oldal]

Chipset AMD 780G + SB700
Int. graphics ATI Radeon HD3200+ATI Hybrid Graphics
GPU Clock TBD (DX10)
Memory Dual-Ch 4 DIMM DDR2 1066/800/667MHz
Graphics Slot 1* PCI-E 2.0 x16
Display port RGB, DVI/ HDMI with HDCP
PCI Slot 2
PCI-Ex1 Slot 1
Storage 6 SATA 3Gb/s (1 for eSATA port), 1 PATA
RAID 0, 1, 0+1
LAN 1*GbE LAN
1394 2 (TI 1394a, 1 by cable)
USB 2.0 12 ports (8 by cable)
Audio 8-Ch ALC889A HD audio w/ DTS connect
BIOS Virtual Dual BIOS
Form Factor Micro ATX (244x244)

A GIGABYTE ugy néz ki ismételten kitett értünk Jó ár/érték-el megáldott alaplapnak látszik. Külföldön az ára $105.00 és $136.35 közé esik kezdésnek. Ami úgy 18.500 tól 24.000 ft -ig terjed. itthon kíváncsi vagyok hogy is fog indítani a piacon.

[ Módosította: Pompi ]

Ha az élet megkínál citrommal, kérj hozzá martinit!

(#2) Gyuri27 válasza drur420 (#1) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] így néz ki egy első hsz ha lehet. ;)

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#3) drur420

drur420
(kvázi-tag)

OK Tul képp ja :) Én kérek elnézést de már nyagyon izzadt a seggem hogy mit is lehet erről a deszkáról tudni lehet azé nem láttam :D

[ Szerkesztve ]

(#4) Bon3ss válasza drur420 (#3) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Arra szeretett volna utalni a kollega, hogy egy összeszedett első hsz-t kellene kialakítani. Első lépés, megírod ide, majd egy moderátort megkérsz, hogy rakja be az első hsz-ba.

[ Szerkesztve ]

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#5) Trava

Trava
(tag)

Egy leírás a lapról: [OCW]

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#7) nesa

nesa
(PH! kedvence)

S2H letere akar eleg komolyan tuningolhato lehet ,mivel mindent lehet feszelni:)
1x ha lesz igeny ilyen integralt VGA-s lapra lehet ki is probalom.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#8) drur420 válasza nesa (#7) üzenetére

drur420
(kvázi-tag)

Jó igaz hogy van benne integrált VGA de ez az eggyetlen szépség hibája. Ha eme tulajdonságát lehet annak nevezni Tul képp tud mindent amit egy mostani AM2+ os tuning lapnak tudnia kell. Ha jól informálódtam ár/értékben szerintem itthon is domborít a lap , hisz támogatja a HT3 at és a DDR2 1066-ot (Megfelelő procal persze) Támogatja. Én mint egyszerű paraszt gyere csak arra vágyom hogy tuja mind ezeket fogadja a mostani 6400+ os X2-es procimat és a DDR2 es 1066-os ramjaimat. Árban úgy 20K körül lessz köszönöm szépen mi kell még? Ugyan ezek et a szolgáltatásokat Csak a "nagytestvérek" tudják úgy 35-40 k ért. És ami az integrált VGA-t jelenti. Az se kifejezetten hátrány sámomra hisz ha már AMD-re váltottam lehet jobban járok ha eladom a 8800-gt-met és addig is lessz vid karim amíg nincs meg az új. ( Bár nem szeretnék de van 1 sanda gyanúm hogy hasonló teljesítményű ATI kártyával jobban járok AMD-éknél.

(#9) drur420 válasza Trava (#5) üzenetére

drur420
(kvázi-tag)

KÖSZÖNÖM a segítségedet bon3ss ! ! ! :R
És neked is.

[ Szerkesztve ]

(#10) Bon3ss válasza drur420 (#9) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Alakul (mint púpos gyerek a prés alatt) a totyik. :)

(#11) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12) drur420

drur420
(kvázi-tag)

Up a jó áracskának. :R :) Mire beér hozánk lehet már csak 5k-bak fog kerülni ha ez igy megy tovább :DDD Minden esetre még ott van a déli híd hűtése. Kérdés mennyire fog melegedni szegényke. Se baj legroszabb esetben kap pl a Zalmitól 1 nem gyári hűtést. De ebben az esetben kérdés mennyire ragaszkodik a gyári passzív borda a deszkához.

(#13) Oliverda válasza drur420 (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már az SB600 sem volt az a túl forrófejú darab, az SB700 meg ráadásul már kisebb csíkszélességel is készül.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#14) drur420

drur420
(kvázi-tag)

De most tényleg halott már valaki olyanról hogy ha AMD-be nem ATI kártya van nem muzsikál olyan szépen. Kíváncsi lennék hogy mi is a valós helyzet. Bocsi mindenkitől az OFF-ért

[ Szerkesztve ]

(#15) Gyuri27 válasza drur420 (#14) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A hybrid cf-nek gondolom alapja lesz az ati kártya.

(#16) Oliverda válasza drur420 (#14) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogy az AMD-ben nem muzsikálna jól az AMD/ATI VGA?! Ne viccelj. :DDD

(#17) Chaser válasza Oliverda (#16) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem arra gondolt hogy AMD chip alatt NV vga nem muzsikálna jól..pontosabban inkább kérdezte.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#18) Oliverda válasza Chaser (#17) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja tényleg. :B Na mindegy, a lényeg az hogy kizártnak tartom az ilyesfajta inkompatibilitásokat.

[ Szerkesztve ]

(#19) Chaser válasza Oliverda (#18) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az ilyet én is, de olyat már sokat láttam hogy x vga y lappal nem ment, holott mind2 működött tökéletesen, intvga-s lapról van szó.

Érdekes ez a lapocska, amit kinéztem intel alá ugyanígy néz ki a backpanelja:) Jó lenne tudni nálunk mikortól lehet kapni ezt a lapot, és mi lesz majd az ára. Nem hinném hogy Cebit után 1ből itt is lesz.

(#20) Oliverda válasza Chaser (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt már van is készleten, és az ára is látható.

(#21) Chaser válasza Oliverda (#20) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt láttam :R Itthoni boltokra gondoltam és itthoni árakra.

(#22) Oliverda válasza Chaser (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

2 hét max. szerintem. Az árat ha nagyon pesszmisták akarunk lenni akkor szorozzuk meg a jelenlegi EUR árfolyammal, tehát olyan 22-23K.

(#23) Chaser válasza Oliverda (#22) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

22-23k, akkor biztos nem lesz ilyenem :U Még ha 20k-t alulról súrolná akkor se lenne..
Ezen már dedikált ram van a vga-nak?

(#24) Oliverda válasza Chaser (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A jó és gyors és nem kazán chipset-et meg kell fizetni. :D

Csak tippeltem, lehet hogy kevesebb lesz, majd kiderül ha ideér...

Ezen nem hiszem hogy van sideport ram.

(#25) Gyuri27 válasza Chaser (#23) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Miért lenne sok? A 770-s lapok mennek 20k körül. Ezen meg van int vga. Szerintem 22-23k nem drága érte. Azt se feledjük, hogy szegény usernek a hybrid cf által nyujtott pici többlet is jól jön ám. :K

(#26) Chaser válasza Gyuri27 (#25) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De ha azt feltételezzük, hogy valaki nem gamel, vagy csak minimálisat az intvga-val, akkor nem kell neki hybrid cf, vagy ha nv vga-t akar, akkor se kell. Mért drága? Ugyanilyen felszereltségű nv chipes intel lap bruttó 16k, a vga-ja biztos gyengébb, de ha ezen a lapon nincs dedikált memória a vga-nak, nem értem az árát...igaz akkor se érteném.

(#27) Gyuri27 válasza Chaser (#26) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Intel lap lárifári. Azon az int vga csak játék, illuzió, délibáb ehhez képest. Meg igenis a hybrid van akinek kell. Meg ez ujdonság bevezető árral.

(#28) Chaser válasza Gyuri27 (#27) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha lárifári ha nem :P Az inteles decka is új, pár hónapja dobták piacra, ez ne indokolja már hogy magas az ár. Jó vkinek kell hybrid cf, vkinek nem, a vga meg annyival nem erősebb ha nincs dedikált ramja, mint amennyivel többe kerül a lap, sztem egy 66gt lazán elgyalulja, de lehet még egy ddr2-s 73gt is meghúzva, várjuk ki az itthoni árát, én azt vártam hogy kicsipézé dobják ki.

(#29) Gyuri27 válasza Chaser (#28) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

LOL 66gt meg 73 ddr2. Ezt te sem gondolod komolyan? :K :P

(#30) Bon3ss válasza Oliverda (#22) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

nándika aprójában kinnt van az ár, 19990.- ;)

(#31) drur420

drur420
(kvázi-tag)

És ha már témánál vagyunk :) Mint mindig. Szerintetek létezik ugyan ezekkel a szolgáltatásokkal Persze az init vga-t leszámítva. 1 Szó mint 100 láttatok oylasmit hogy Socket AM2+ 1 Vga slot? És nem a lagbutább Chipset. Minél fullosabb ha lehet. Ennek a kategóriának a környékén.

[ Szerkesztve ]

(#32) drur420

drur420
(kvázi-tag)

Figyelembe véve hogy 1 cpu-t használ az átlag felhasználó és DDR2 es ramokat. Ez a deszka fogadja legújabb thecnológiát... Piff egyszerűen a Gigának sikerült a többi céggel szemben összedobni az 1 vga-ra épülő talán egyik legjobb ha nem a jegjobb lapot! Hol maradnad Asusék? És a többiek. Ott csak pénzt tudnak kérni a már jól bejáratott márkanévért? :F

(#33) csibor válasza drur420 (#32) üzenetére

csibor
(őstag)

Már csak a vram hiányzik.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#34) drur420 válasza Bon3ss (#30) üzenetére

drur420
(kvázi-tag)

Linket tudnál dobni ha megkérlek... :F Akkor megkérlek :U Előre is Köszi.

(#35) Chaser válasza Gyuri27 (#29) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem néztem meg mit tud az intvga, de gyanítom mivel saját ramja nincs, így nem túl erős. Majd holnap utánanézek:) Ha 66gt szintű akkor megéri az árát, 8 pixel, 4 vertex, 1000mhz ddr3, ha ezt a teljesítményt hozza egy szót se szóltam.

(#36) Bon3ss válasza Bon3ss (#30) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

El voltam tájolódva, nem erre a lapra vonatkozik az ár.

(#37) Oliverda válasza Chaser (#35) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

6600GT mennyit megy alapon 3DM06-ban?

(#38) Gyuri27 válasza Chaser (#35) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] várjuk a gtket. :K
[link] ahagy nézem még a vram nélküli közelében sincs.

[ Szerkesztve ]

(#39) Oliverda válasza Gyuri27 (#38) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ennél a 780G-nél nyeri el igazi értelmét a HT 3.0. Azt meg ugye egy 5000+ nem nagyon támogassa.

(#40) Gyuri27 válasza Oliverda (#39) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ezzel együtt is gyorsabb. Lehet egy k10-l még jobb is kijöhetett volna.

(#41) Chaser válasza Oliverda (#37) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én nem 3D markokkal gameltem nem tudom...az integrált gf6100 280-as sempronnal alapon 600 pont fölött csinlt vmivel, vkinek megnéztem mikor eladósorba került.

#38 Gyuri27: Majd hiszem ha látom.Ha tényleg van 66GT szintű teljesítménye /na nem 3D markos/, akkor máris életszerűbb a 18-20k körüli bruttó kisker ár. Viszont ha K10 kell hozzá, megint ott vagyok ahol a part szakad:)

(#42) Gyuri27 válasza Chaser (#41) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A tesztek egy 5000+-l mentek! A k10 csak hab a tortán. Ne lepődj meg rajta múlik az idő öregszünk. Az int vga erősebb mint egy 6600gt ez van.

(#43) Chaser válasza Gyuri27 (#42) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Májsztró, én örülnék a legjobban, ha lealázná a 66gt-t egy intvga:)

(#44) Gyuri27 válasza Chaser (#43) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem hiszem. Mert az első én vagyok. A hybrid lekapcsolós-besegítős rendszer meg egy csoda. Ha az Úr a hetedik napon nem pihen meg az Ő végtelen bölcsességében, akkor hamarabb is lehetett volna ilyen cucc.
Már nem soká itt van negyedike :K

(#45) psykie

psykie
(fanatikus tag)

Remélem minél hamarabb itt lesz a kezemben vagy inkább a gépemben ez a lap. :DD

(#46) Bon3ss válasza psykie (#45) üzenetére

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Köstönjük a témához szorosan kapcsolódó hsz-t.

Hogy on is legyen, ma CeBIT, kíváncsi vagyok mikor jönnek a hírek a 780-as lapokról és az új Phenomokról.

(#47) 2007 válasza Oliverda (#39) üzenetére

2007
(újonc)

A K10 procik támogatása azt jelenti ennél a lapnál, hogy majd azt is bele tudod rakni. Olyan dolgot nem csinálhat senki, hogy egy kvázi olcsó alaplapot kiad, amibe csak a legújabb, legdrágább procik mennek bele, mert akkor nem lenne célközönsége, nem tudná eladni.
Egyébként szerintem ráadásul k10 procihoz DDR3 dukál, ennyit arról, hogy csak ahhoz készült a lap.

Mit mond a Szlovén tuningos arc, amikor feljebb állított valamit az alaplapi BIOS-ban?.... Postojna!

(#48) Oliverda válasza 2007 (#47) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem állítottam az ellenkezőjét. Olvasd el újból hogy mit írtam. ;)

(#49) 2007 válasza Oliverda (#48) üzenetére

2007
(újonc)

Igazad van. Nem akartam ám kötekedni.

Mit mond a Szlovén tuningos arc, amikor feljebb állított valamit az alaplapi BIOS-ban?.... Postojna!

(#50) daa-raa válasza 2007 (#47) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mutass K10-es DDR3-as lapot a piacon...

Si vis pacem, para bellum.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.