line outon tenyleg kevesebb sisterges jon, ez szinte biztos.
minosegi ripek is fontosak.
[ Szerkesztve ]

line outon tenyleg kevesebb sisterges jon, ez szinte biztos.
minosegi ripek is fontosak.
[ Szerkesztve ]

van még olyan lejátszó, aminek van optikai kimenete?
ahogy nézegettem a mostani i-river kínálatot, nem nagyon vannak ill. nem láttam spec.ben és képeken sem 
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

nincsennek sajnos.

Köszönöm a fentebbi válaszokat!
A zúgás forrása biztosan nem a zenefájl, akkor is zúg, ha egyáltalán nem megy lejátszás. További kutakodásaim szerint (head-fi-n) legnagyobb valószínűséggel a füles igen alacsony ellenállása a gond. Olcsó megoldásként különböző ellenállás növelő részek bekötését ajánlják, de (főleg ha nem elég jó gyártmány a cucc) ez a hangminőség kárára mehet, szóval kicsit bizonytalan vagyok, főleg, hogy nem nagyon kapni ilyeneket itthon. Továbbra is másik megoldás lehet egy erősítő, ami jobban kezeli a kis ellenállású füleseket. (Feltéve, ha tényleg a belső amp a gond...) Elvileg a Fiio E1 pont 16 Ohmtól felfelé szuperál, bár ez eléggé a határon van így, illetve egy korábbi hsz szerint FiiO-k alapból is 'hisselnek'. Tűnődöm nem csak a jack-en használt, így kétszer erősített jellel van-e ez így? Szeretném magam meggyőzni, hogy ez megoldás lehet (
), mert külön LOD+amp az sokkal drágább kivitelezés tudtommal. Hol kezdődik a jelenelegi konfiggal (ipod 6G, Senn IE6) hasonló kategoriájú LOD kábelek és erősítők ára?
Confusion will be my epitaph...

nahat, neked IE6 van ? nice.
sokan vannak akik kivancsiak a hangjara a fulhallgato topikban.
meg sennheiser topikban is ha jol emlekszem.
a te problemaddal kapcsoaltban, nezz ra az uj FiiO-s topikraa head-fin, ha valakinek van mar E1 akkor az be tud szamolni a sistergesrol.
amugy sztem Nuforce Icon Mobile (azt hiszem ez a pontos neve?) a kovetkezo lepcsofok amire megeri penzt kiadni. hasznaltan esetleg.
LODkabelbol mondjuk $25 dollarnal kezodnek a jok. de lehet olcsobban is venni sztem.
[ Szerkesztve ]

Kicsit engedek az árból.
Ray Samuel - Tomahawk (fekete) fülhallgató erősítő. Kifogástalan állapotban van. http://www.raysamuelsaudio.com/products/tomahawk
Az ára: 35.000.- Ft.
Van még egy LOD-om is hozzá, ami nekem 8.600 forintba fájt. Ez 6.000.- Ft lenne.
Vagy a kettőt együtt 40.000.- forintért.
Elérhetőség:
esfrost kukac gémél pont com
tel: nulla hat húsz kettő nulla nyolc hetvennégy huszonöt
Ipod Video 30GB 5.5 - ALAC - Custom LOD by Steven Kelby - Ray Samuel Tomahawk IEM Amp - UE Super.fi 5

Köszönöm a tanácsot. Nuforce jó terméknek tűnik, kivéve, hogy nincs rajta ki/be kapcsoló. Nem tesz az rosszat a jacknek, hogy folyton ki-be kötöm? (ettől kapcsol ki-be az amp)
Igen, láttam, hogy páran érdeklődtek IE6-ról, tűnődtem is, hogy írjak-e róla, de még elvileg a 'burn-in' időszak van, meg igazából ez az első fülesem 5K felett, szóval különösebb tapasztalatom, összehasonlítási alapom nincsen.
@esfrost: Kecsegtető ajánlat, azthiszem nem kéne ennyit járom erre a fórumra.

ha pesti vagy, vagy pesten vagy 24 es dec. 2 kozott akkor osszefuthatnank egy IE 8 VS. IE 6 erejeig.
esfrost: ha meglesz meg addig a tomahawk meg a LOD akkor es ha nagyon nagyot dob az IE 8-on akkor en lehet megvennem majd.
az ipod milyen is ? vagy most pont az nincs ?
Külső DAC+Amp Spdif bemenetére rá lehet kötni CD-ROM digitális kimenetét? Ha igen, lehet, hogy érdemes lenne azzal meghajtani, és nem asztali CD/DVD lejátszót venni, vagy zúgó számítógépről zenét hallgatni. Persze ez csak Audio-CD-re vonatkozik.

nem szorszalhasogatas, de a CD-ROM az maga a cd lemez.
nem igazan tiszta mi az elkepzelesed. a gepedben van egy CD-Drive, aminek van kulon digitalis kimenete? azon elvileg nem csak az fog szolni ami cd-t beraksz a meghajtoba ?
a zugo szamitogepen is van talan spdif kimenet, azzal is lehet probalkozni.
Igen, sry, CD-Drive amire gondoltam. Nem a gépben van őkelme, hanem pont az lenne a lényeg, hogy meghajtom 12/5V-tal, így nem kell járatni/zúgatni a számítógépet, hogy zenét hallgathassak. Ezen van egy digit kimenet, és amit berakok a meghajtóba, azt hallgatnám a 'Play' gomb segítségével.
A kérdésem arra irányult, hogy az a digit kimenet, ami a CD-Drive-okon van, kompatibilis a DAC-ek bemenetével, vagy az más szabvány?

ha tudd meg, hogy milyen kimenetu a cd-d.. coax, optical, vagy mi van meg.
Most jött el az ideje annak, hogy megvegyem valamelyik DAC-t a Grado-hoz, csak még egyáltalán nem döntöttem el, melyik lenne a legmegfelelőbb 30k alatt.
Nektek mi a véleményetek?

Annyi jó(nak tűnő) DAC van ebay-en, basszus... Kár, hogy zsákbamacska mind. Valahogy tesztelni kellene ezeket. 
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

HLLY-vel én vigyáznék
Abból él, hogy más kínai termékeket másol(Habár a képek tök egyformák). Coolfungadget, vagy wsz0304-től kéne venned, ha mégis emellett döntesz. Ha az első mellett, akkor meg a gyártótól vedd 
Fan of 2nd order harmonics since 2010
Celf: Hangkártyára dugható (gépházon belül) 2 pólusú kábele van.
[ Szerkesztve ]
Nem tőlük venném a szerkentyűket, csak ezeket a linkeket találtam meg legelsőnek 

Bumpoltam neked ezt a topikot, kíváncsi vagyok mit ír majd a srác.
@Bushmann: Én még nem láttam olyan cd/dvd olvasót, amin lenne spdif kimenet. A 4pólusú atapi cd kábelen analóg megy, meg az elülső fejhallgató kimenet is(ha van rajta) analóg. Szerintem az ilyen egységek nincsenek arra felkészítve, hogy csak úgy magukban spdif-et tudjanak kiadni. Aztán lehet, hogy mégis...
[ Szerkesztve ]
THX 
Most épp a PayPallal szenvedek. Elég kutya a beállítása így első ránézésre...
A CDolvasó digit kimenetéről: van olyan még a mixerben is, hogy S/PDIF-In, az lehet az.
Kép
Nézd csak a jobb szélső csatit a kártya tetején.
[ Szerkesztve ]
Lol, múltkor hetekig keresgéltem a neten, hogy hogyan lehet SPDIF kimenetet szerkeszteni Diamond MX300 hangkarira, de nem találtam semmit, feladtam.
Most, hogy kerestem SPDIF kimenetet CD-olvasóhoz, megtaláltam

Kár, hogy kínaiul van (asszem).
[link1]
[link2]
Létezik, hogy annyi lenne az egész, ami a legalsó képen látszik? De akkor vajon minek mutogatják az IC-k bekötését? 
[ Szerkesztve ]

Zsír. Nekem még sose volt olyan cd/dvd olvasóm/íróm amin lett volna 

de ez mas csatlakozasu, szoval szerintem nem megoldhato a kulso DAC-os buli.
melorin: vegyel akkor mar egy discmant- amin van optikai kimenet (azokbol van jocskan). lerakod az asztalra, rakotod a halozatra es van egy asztali lejatszod optikai kimenettel.
[ Szerkesztve ]

Tudja valaki hogy hol lehet 19J6 csövet meg foglalatot kapni? A student hybrid erősítőhöz kéne.
Lehetőleg olyan kell kéne ahol postáznak is, mivel vidéki vagyok....
[ Szerkesztve ]
Kötelező darab: http://www.youtube.com/watch?v=Bjhs2wol-ko&feature=related

Ebay-en "tube socket" -re keress rá, google-ban "elektroncső foglalat" -ra. Lehet találni, de annyira nem lesz olcsó.

Sajnos még cső sincs, nemhogy foglalat.
Magyarországi üzletet vagy személyt nem tudsz ajánlani akinél beszerezhető?
Az e-bay-ről még nem rendeltem, és nem is igazán tudom hogy hogy kell... 

Én már letettem az építgetésekről... Amíg usa-ba bemész radioshack-be vagy digikey-be és lekapod a polcról ami kell, itt 10 boltból kellene megrendelned egyesével az alkatrészeket, a posta többe jönne ki mint az egész cucc. Ha magyar kell akkor "elektroncső foglalat" google-be a legjobb tippem. Bár csövet nem tudom, hogyan fogsz tudni szerezni itthon... és főleg mennyiért.

Többi alkatrész van helyben, csak csővel meg a foglalattal vagyok mínuszba... 
szerk: itt találtam csövet, majd holnap fel is hívom őket 
[ Szerkesztve ]

megrendeltem a csöveket meg a foglalatot is... 

Énis ugyanúgy lemondtam a megépítésről , több okból is . Az egyik ugyanaz mint nálad a másik pedig az , hogy a tanulás miatt egyszerűen nincs időm rá .
Hamarosan elmegyek egy "öreg rókához" aki évek óta elektroncsöves erősítők készítésével foglalkozik . Egyenlőre csak annyit tudok róla , hogy Németországból szerzi az alkatrészeket és most nemrég érkezett haza . Ezért szeretném kikérni a ti véleményeteket , hogy mire ügyeljek , mire figyeljek oda a vásárlásnál ? A legjobb talán az lenne ha megépíti , elviszem a fejhallgatót és egyszerűen kipróbálom . Viszonyítási alapom nincs , még nem hallottam a K501-et dedikált erősítővel .... fogalmam sincs mire képes . Hozzátenném azt is , hogy csak most kezdtem el jobban beleásni magam a hi-fi világába . 
[ Szerkesztve ]
Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

Referenciái vannak?

Kicsit elcsúszott a válaszom, de igen, pesti vagyok, szóval részemről okés egy összehasonlítás.

elvileg jovoheten vagy 24-tol vagyok otthon.
ossze kene futni valami teara vagy kavera, esetleg sorre valami helyen, es osszemerni vegre a kettot.
az IE 8-al egyebkent mostanra vagyok ugy, hogy kezdem ugyerezni bejaratodott.
egyre kevesebbet hallom a "magas tüskéket". amugy ez lehet azer van mert egyszeruen kikapcsolta mar az agyam azt a frekveniatartomanyt 
a te IE 6-odat miota hanszalod amugy kb hany ora van benne?
[ Szerkesztve ]

Nincs meg még két hete, szóval sok még nem lehet benne. Talán 30 óra körül. De a kedvedért ráraktam durván 6ezer számot shuffle-re és betettem a szekrénybe. 

mennyit bir vajon a shuffle egy lelegzettel.
[ Szerkesztve ]

Nemtudom , majd kiderül.
Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

Volt szerencsém 3 órás vonatozás közbe hd600-at hallgatni közvetlenül a notim kimenetéről és.... röviden: katasztrófa. hosszabban: a mélyekben 0 erő van és kevés, vokálok is furcsán hangzanak, de a leghallhatóbb probléma a magastartománnyal van, a cintányér sistereg nagyon. Meg úgy az egész spektrumban eltűnnek a részletek. Számítottam rá, hogy nem lesz valami nagy szám, de hogy ennyire rossz legyen azt nem gondoltam volna. Nyilván, a füles karakterisztikáját azért valamennyire hozza, de pont azok tűnnek el a hangból ami kiemeli a többi 20k körüli termékből. HD555-öm jobban szól notebook-ról esküszöm. Az gyárilag se valami részletgazdag, de úgy is jobb. Megfelelő opampokat még nem találtam az erősítőmbe. LT1364 marad, az tuti, de az opa2111-el nekem túl sok a mély
LM4562 meg nagyon steril és nem érzem a teret... holnap még kipróbálom opa2606-ot meg 2134-et, hátha valamelyik bejön.
[ Szerkesztve ]
Gratula a HD600-hoz!
Azt nem írtad, hogy rendes erősítőben is kipróbáltad-e, és hogy úgy milyen.
Úgy látom válaszoltak a CDream Mini-Dac 4-re. Ha jól veszem ki a szavaiból, meg van vele elégedve, bár nem biztos, hogy minden részletét teljesen értettem, amit mondott. Valamennyire tudok angolul, de sok benne a "szakkifejezés", például a hangképek leírása 
Te mit vettél ki a szavaiból?

Aune-val teljesen jó. Mondjuk az túlzás, hogy teljesen jó. Mondjuk azt, hogy úgy szól mint az erősítő. Részletekkel meg vagyok elégedve, viszont úgy érzem túl "szűk" a tere. Próbálok még opampokkal játszani kicsit, meg max csinálok hozzá saját kábelt, elég ratyi a gyári hozzá. Csatlakozók kijönnek ~$30-ból, már csak azt kéne kitalálnom milyen kábelt, és honnan tudnék beszerezni hozzá. Valami ezüstös réz 24-es awg kéne vagy hasonló, de fingom nincs hol találok ilyent... ebay-ről nem nagyon merek ilyet venni, vannak gyanúsan olcsók, meg rohadt drágák
Hd555-höz képest ég és föld
Most csak az a bajom, hogy konkrétan zavarnak mp3-ak... olyan sz*r a cíntányér, hogy szinte sírok 
Hmm.. Miből gondolod, hogy a gyári kábelek gagyik, és ha teszel rá mást, jobb lesz?
Az, hogy kicsi a tere a hangzásnak, biztos, hogy az erősítőtől függ?
A cinek meg szerintem javulni fognak kis bejáratás után.

Biztos, hogy attól függ. Belehánytam opa2134-et az lm4562 helyére... És tessék fantasztikus tere van. A mély is sokkal jobb lett, vokál is ok, viszont a magasak teljesen rosszak
Talán bepróbálom az opa827-et... még gondolkodom rajta. Kábelekben meg én nem hiszek. De sokan mondják, hogy számít, és van egy haverom aki magának építget ilyen cuccokat hobbiból, na ő nem hisz a "drága" alkatrészekben, neki a kondenzátor az kondenzátor, és azt mondja a régi ruszkik is teljesen jók. Na ő pl azt mondta, egyértelműen hallani lehet a kábelek közti különbségeket. Csak hogy ne unatkozzak mindig van valami...
Javulni nem fognak, mivel lm4562-vel flac-ot hallgatva nagyon jók voltak. Csak az mp3 volt zavaró.
[ Szerkesztve ]

Úgy látom kezded kapisgálni!
Borzasztóan fontos a forrás, az mp3 általában vicc a losless formátumokhoz képest, aztán jön, hogy ugyanazt a felvételt meg kell szerezni Mobile Fidelity vagy XRCD vagy arany Master Sound nyomásban, esetleg SACD szetero ripben és így tovább. Minél jobb a forrás, annál jobban kifutja magát a jó füles vagy egyéb cucc. Az opampok között nagyobb a különbség, mint a minőségi fejhallgatók között. A kábelek hozzák a legkisebb változást, de azoknak is van saját hangjuk. Újabban én megosztva hallgatom a HD555-t és az AKG701-t, mindkettőnek megvan a maga erénye. Éppen most, ahogy ezen sorokat írom, egy Denon AH-D2000 van a fejemen és eddig ennek van a legjob hangja notebookról hajtva, a zárt felépítés miatt pedig munkahelyen is használható, alig hallatszik ki ill. be valami. Szívesen adnék néhány kiválló felvételt, hogy próbálgasd a HD600-hoz illő opampokat, bár a 2134 egy bevált kombináció. A magas hangok majd a bejáratással idővel "kisimúlnak", csak türelem. 

"Pofátlan" voltam, és rendeltem opamp mintákat. Nagy reményeket fűzök hozzájuk: opa827 , opa1611(mivel a 211-nek kb fél év lead time-ja volt
) és ada4627-1brz. Mindegyik mono, és soic, browndog adapteren lesznek
Kb $60-at spóroltam úgy, hogy ingyen kapom őket 

Az opampok között nagyobb a különbség, mint a minőségi fejhallgatók között.
Hát ez "enyhe" túlzás...

Csak nagyon enyhe!
Az elmúlt két hónapban volt alkalmam fejhallgatókat hallgatni a kb. 25-250 eFt-os sávban, pl: Senn HD555-600-650-800, AKG241-701, Denon-2000 és néhány opampot is. Én legalábbis ezek alapján ezt állítom, persze az elektrosztatikusokkal nem foglalkozok (túl drágák és macerásak). Mindazonáltal a felsorolt fejhallgatók bármelyikével együtt lehet élni és megütnek egy bizonyos műszaki és zenei minőséget. Ebből nem következik, hogy nincs köztük különbség, nagyon is van, de az opampok nagyobbat "szórnak" hangzásban.

Majd a tapasztalatokat itt is részletezd, kiváncsi vagyok mire jutsz velük. 
[ Szerkesztve ]

Én egy régi k301-et tudtam egy kicsit kínozni... rájöttem, hogy az akg hangzás nem az én világom. Nekem valahogy túl száraz volt 
Na, én is vettem egy OPA2134-et. Gondoltam egyet, és bepakoltam az Audigy2-be. 4558 volt benne, és az erősített kimeneten 4562. Először a 4562 helyett akartam betenni, de annyit kínlódtam az IC-k eltérő mérete miatt, hogy sikerült egy SMD kondenzátort elrepítenem valahová a lakásba, ami az 'output' és a 'negatív bemeneti' láb közé volt iktatva az egyik oldalon.
amit helyettesítettem egy találomra kiválasztott, ugyanúgy kinéző kondival
hogy legalább szóljon a hangkari. Így mivel nem akartam semmit a véletlenre bízni, nehogy emiatt legyen más a hangzás, áttértem egy másik, 4558 helyére beépíteni az OPA-t.
Milyen szerencse, hogy van 3 sztereó csatorna a kártyán 
Végül sikerült a művelet, mondjuk elég csúnya, kb. 2cm-es lábai lettek, de fő hogy szól.
Amúgy még jó, hogy nem a felemás-kondis helyre építettem be az új IC-t, mert az a csatorna most unballanced lett, jóval hangosabb az egyik oldal, halkabb mindkettő, és tompa. Most azt hinném, hogy az OPA a szar. 
Amúgy nagyon szépen szól a 2134, jóval kiegyenlítettebb mint a 4562 volt, és még a 4558-nál is jobb, bár még nem sokat teszteltem. Érdekes, hogy simán meghajtja a Grado-t magában is, bár talán a mélyekkel kicsit nehezen boldogul, persze ahhoz azért kevés egy műveleti erősítő.

Merész vagy, egy audigy2-be én azért nem piszkálnék bele (ill bele tudnék, de tudom, hogy nincsenek meg a kellő szerszámaim hozzá). opa2134 nem rossz de nem is jó szerintem. Ilyen középkategória kb. Az lm4562-t sok helyen szeretik, nekem konkrétan nagyon nem jön be
Nekem is kéne weller hot air otthonra... de drága nagyon.
Hülye vagyok, 4562 -->> 4556 jelen esetben, rosszul írtam végig. Amúgy meg nem nagy szám az audigy-be belepiszkálni, egyszerű szerkezet, csak annyi a baj, hogy egy fokkal nagyobb csipesszel nyúétam bele, mint kellett volna
Amúgy a munkahelyemen ennél sokkal bonyolultabb, és kissebb alkatrészekkel megépített lapokat szerelek (LCD/Plazma tv-k paneljait). Majd ha kiderítettem, hogy milyen értékű smd kondi repült el, szerzek hozzá kettőt, és beépítem a hangkártyába.
Hogyhogy nem jó az OPA2134? Mindenki dícséri, DAC+Amp-ba is ilyeneket pakolnak be.

Azért használják sok helyen, mert viszonylag jó és nagyon olcsó ($2). Amiket írkáltam ha meg akarnád venni (2db kell mindegyikből mert azok mono-k), akkor darabja farnellnél: opa827 17 euro, opa1611 3 euro, ADA4627 15 euro. Akkor ne is beszéljünk opa627-ről aminek darabja valami 30+ euro, és abból is kettő kell egy dual opamphoz. Költséghatékonyság azért sokat számít.