Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7001) Brukesz válasza 2Bálint (#6999) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Lennie kellett benne egy WinXP telepítőnek is, csak az újabb gépeknél nem adnak, ahol is egy rejtett partíción vannak a szoftverek, melyeket ki lehet írni DVD-re.

(#7002) 2Bálint válasza Brukesz (#7001) üzenetére

2Bálint
(lelkes újonc)

Köszi!

Rejtett partíciót hogy tudom kiírni??? Ill mivel/hogyan láthatom a partíciót?

(#7003) Brukesz válasza 2Bálint (#7002) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Mint fentebb írtam CSAK az újabb gépeken van rejtett particiós megoldás, melyekhez nincs lemez. Ezek amúgy mind Vistás gépek. Amennyiben te 3 éve vetted a gépet, akkor nincs rejtett partíció, hanem lemeznek kéne lenni hozzá.

(#7004) 2Bálint válasza Brukesz (#7003) üzenetére

2Bálint
(lelkes újonc)

Uhh, kicsit utánanéztem, és tényleg, kellett kapnom egy cd-t.

De nem találom. Ilyenkor mi a helyzet? Tudnak esetleg adni egyet, ha elbattyogok a számlával valahova?

Vagy honnét tudnék ilyet szerezni?

(#7005) cigam válasza Brukesz (#7000) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A BIOS uptodate. Nem ezzel van a gond.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#7006) 2Bálint válasza 2Bálint (#7004) üzenetére

2Bálint
(lelkes újonc)

óhh yeaah, megtaláltam!

(#7007) Reverting válasza runner 125 (#6042) üzenetére

Reverting
(fanatikus tag)

engem is nagyon erdekelne a dolog... esetleg nincs valami ujabb driver a kari olvasohoz?

ZTE Blade & Nokia E52

(#7008) Brukesz válasza cigam (#7005) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Hát akkor nincs több ötletem. Talán lehet, hogy bizonyos alaplap revizióval nem működik. A 3505-höz van legalább 5-6 féle alaplap revizió a 65W-os tápot igénylő laptól a Core2Duo-t támogató 90W tápot kövteleő lapig, azon belül Vistás/NonVista-s, úgyhogy lehet hogy ott van valami inkompatibilitás a deskupdate-el.

(#7009) ragya

ragya
(újonc)

sziasztok egy ismerősömnek csinálnék egy pi 2512-t de nem megy rá az a k...a xp hogy tegyem fel? ja nem vagyok gépguru.láttam hozzászólást de neki legalább már fenn volt az xp előre is köszi.ja az normális,hogy a dobozában nincs egy deka driver sem sőt semmilyen lemez?

(#7010) ragya

ragya
(újonc)

ja tényleg annyi bajom van vele,hogy nem ismeri fel a vinyót.valami olyasmit ír ki ,hogy nincs telepített merevlemez ez mér van?

(#7011) Brukesz válasza ragya (#7010) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Pármilliószor már le lett írva, de legyen mégegyszer. A Pi2512-ben sata vinyó van és ICH8M sata vezérlő. Ennek driverei nincsenek benne az XP-be, ezért azt egy külső floppyról kell feltelepíteni azokat az installálás elején, és utána már látni fogja a vinyót.
Amúgy a Pi2512 csak a Windows Vista-t támogatja hivatalosan, ennek következtében semmiféle hivatalos XP drivert az FSC oldalán nem fogsz találni hozzá. Ha mégis XP-t akarsz, akkor a drivereket is össze kell halászni a netről.

[ Szerkesztve ]

(#7012) Syl válasza 2Bálint (#6999) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

3 éves? :Y :R :R
Na ez teljesítmény! Volt vele szervizgond? Mi az 'örök fiatalság' titka?

There’s no time like the past.

(#7013) ragya

ragya
(újonc)

köszöntem az infót

(#7014) ragya

ragya
(újonc)

és ilyn vezérlőt honnan tudok szedni?

(#7015) Brukesz válasza ragya (#7014) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Mivel a gép intel chipsetes, így az intel oldalán találsz ich8m sata drivert.

(#7016) szabicrs

szabicrs
(újonc)

Amilo pi 2512 wlan drivert xp- hez merre találok? Tudna valaki segíteni?

(#7017) Brukesz válasza szabicrs (#7016) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

A Pi2512 LiteOn Atheros WN6302A wlan kártyákkal van szerelve. Google-ba rá lehet keresni, szerintem lesz egy pár találat.

(#7018) ciceroo

ciceroo
(lelkes újonc)

VALAKI SEGÍTSEN ....

Most vettem egy Amilo Pa 2548-at
nincs rajta semmi OP és xp-t szeretnék rá rakini, de kiír egy SETUPDD.SYS hibát.
valaki segítsen , mit tegyek??
valaki ezt az oldalt adta, nekem, de nem tudok vele mire jutni: http://www.amilo-forum.com/topic,26,-Installation-of-Windows-XP-Home-Pro-PE-FAQs.html

[ Szerkesztve ]

sAmU

(#7019) szabicrs válasza Brukesz (#7017) üzenetére

szabicrs
(újonc)

Köszi.

(#7020) 2Bálint válasza Syl (#7012) üzenetére

2Bálint
(lelkes újonc)

jahj elnézrtem

2 éves

sorry sorry

Sok gond nem volt vele.

Néha, ha beteszek írható CD-t vagy DVD-t, akkor irgalmatlanul lefagy. De nemrég tettem fel rá BIOS frissítést, és azóta nemigazán csinálja.

RMC clock-hoz nem nagyon értek, de állítólag tök jól be lehet vele lőni, hogy vegyen vissza a teljesítményből, mert szinte félpercenként beindul a ventillátor, kb 10-20 másodpercre. Meg ugye az AMD termeli a hőt rendesen..

de nagy gondom nem volt vele

a napokban fogom újratelepíteni.

Most visszagondolok, 240-ért vettem, és 3 évre kiterjesztettem a garit. Így olyan 285 volt.

(#7021) Steffy105

Steffy105
(újonc)

Sziasztok!!!

Segítsetek légyszi!!!
Amilo Li1705-ből,hogy a francba kell kivenni a dvd írót??cserélni szeretném de megcsüngtem vele!!!!

Help-Help!!! :o

(#7022) Brukesz válasza Steffy105 (#7021) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Ha garos a géped, akkor lebeszélnélek erről az akcióról, ugyanis azonnali garvesztéssel jár. Amúgy ha már nem garos, akkor megfordítod a gépet, kiveszed az akkut. Az akku alatti részen lesz 3 db csavar,azokat kicsavarod. Ha megvan visszafordítod kinyitod a tft és a billentyűzet feletti műanyagot, amin a bekapcsoló gomb is van leszeded. Miután ez megvan, a billentyűzetet felszeded és alatta az optikai meghajtóhoz legközelebb eső kis fekete csavart kicsavarod, az tartja az odd-t a helyén (a kis csavar az odd-re szerelt rögzítőfület tartja), majd kinyitod a meghajtó tálcáját és annál fogva óvatosan kihúzod.
Csak óvatosan, ha nem vagy biztos magadba NE kezdj bele, mert tönkrevághatod a gépet, amit gondolom nem akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#7023) Steffy105 válasza Brukesz (#7022) üzenetére

Steffy105
(újonc)

Isten vagy köszi köszi!!!!

(#7024) Syl válasza 2Bálint (#7020) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a gép szerintem két okból termeli a hőt:
1. A dedikált nVidia VGA sokkal több áramot vesz fel, mint az Intel integrált lapkája.
2. A BIOS valamiért lényegesen magasabb feszültségen hajtja a processzort, mint kellene.
Az RMClock segítségével én az alap 0,9-1,1 V-os feszültséget levittem 0,7-0,85 V-ra és a cool&quite 5 lépcsőben kapcsolgatja a frekvenciát (800-1000-1200-1400-1600 MHz).

(#7025) Disti

Disti
(újonc)

Sziasztok!

Most vettem egy Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2530 gépet és a problémám az vele, hogy a játékok belassulnak, nem akadnak csak lelassul az egész játék pl: Fifa 2008 eléggé min grafikán.Nem tudom mi lehet a probléma a régebbi laptopok simán viszik, itt meg belassul.
A gép paraméterei:Intel Core 2 Duo T5250 1.5 GHz, 1 GB DDR2 RAM, 160 GB HDD, HD 2300
Windows Vista Ultimate van a gépen. Lehet, hogy a Vistához kevés az 1GB RAM vagy egyszerűen ennyit bírna a gép?Vagy új driverek kellenének hozzá?Vagy mi lehet a probléma?

Köszi a választ

(#7026) Brukesz válasza Disti (#7025) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Szerintem az 1GB elég kevés a Vistához. Kéne bele még 1GB szerintem.

(#7027) WiZZaRD válasza ciceroo (#7018) üzenetére

WiZZaRD
(újonc)

Jómagam is ezzel küzdök, odáig jutottam, hogy találtam egy xp driver csomagot itt:
http://rapidshare.com/files/63048892/Win_xp_Treiber.rar.html
Ezeket nlite-al bepakoltam egy xp installba, de telepíteni még nem volt időm sajna.
Így elvileg belekerül az összes olyan szükséges driver, amin kihal az xp telepítő (főleg gondolom a SATA lemezen).

[ Szerkesztve ]

(#7028) Bandini válasza ragya (#7009) üzenetére

Bandini
(újonc)

Sziasztok!

Ahogy itt olvastam én is egy ismerősömnek megígértem,h felrakom FS Amilo Pi2512-esére win xp-t. Követtem az itt leírtakat és néhány órás munkát követően felismerte a vigyót és szépen felment rá. Ezután jött a gond: ahármilyen frissítéssel, driverrel próbálkozom egyszerűen nem ismeri fel a hangkártyát, ill. ha a rivert fel is telepítem egy bizonyos 10-es hibakódra panaszkodik ami asszem annyit tesz, h hárdveresen nem ismeri fel. :( . Megnéztem knoppix linux-al is de az sem talál semmit. Mi lehet a megoldás? Segítségeket előre is köszönöm! :R

H.V.

(#7029) Brukesz válasza Bandini (#7028) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

A gépben Realtek HD audio hangchip van. Letöltöd a realtek honlapjáról [link] a HD audio drivert XP-hez, felteszed és azzal elvileg mennie kell.

(#7030) Brukesz válasza Bandini (#7028) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Annyit még hozzátennék az elõzõ hozzászólásomhoz, hogy lehet nincs fenn az XP-n a Microsoft KB888111-es HD audio hotfix-e,ami nélkül pedig bármilyen driverrel próbálkozol nem lesz jó.

(#7031) cigam válasza Brukesz (#7030) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy az SP3, mert az is felteszi.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#7032) vwpolopg

vwpolopg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Nekem egy AMILO Pa 2548-as gépem van. Van rajta XP és Vista is, bárkinek bármi kérdése, kérése van ilyen notival kapcsolatban, szóljon nyugodtan ha tudok segítek!

(#7033) Bandini válasza Brukesz (#7030) üzenetére

Bandini
(újonc)

Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget, de a gond az,h az említett kb888111-es frissítés fenn van, de még mindig semmi (a drivert is letöltöttem, ami fel is megy), ill. még mindig a 10-es hibakódra hivatkozik az xp... :W azt hiszem nagyjából és egészében kifogytam az ötletekből... már arra gondoltam,h maga a hangkártya hibás?

H.V.

(#7034) Brukesz válasza Bandini (#7033) üzenetére

Brukesz
(lelkes újonc)

Mint már többször is volt említve itt a topicban, ez a gép hivatalosan csak Vistát támogat. Meg kéne próbálni egy Vista telepítést rányomni, telepíteni a drivereket. Ha Vista alatt szól, akkor nem hardveres a gond, ha ugyanúgy nem megy, akkor nincs mese, szerviz.....

(#7035) Bandini válasza Brukesz (#7034) üzenetére

Bandini
(újonc)

Sziasztok!

Pont ezt a Vista telepítést szerettem volna valami módon elkerülni, de ezek szerint nem lesz más... amúgy másnak sem volt WinXP alatt a FS Amilo Pi2512-nek hangja?

H.V.

(#7036) raul560 válasza Bandini (#7035) üzenetére

raul560
(tag)

Mielőtt leszednéd nézz szét az eszközkezelőben hogy van e sárga kérdőjel valami mellet!! Ha igen ott a gond!! Meg van a rendszereszközöknél amit manuálisan kell telepiteni és utánna lesz hang!! Nállam is igy volt!! Nekem Pi2515-ös notim van!!

Erre gondoltam: [Kép]

[ Szerkesztve ]

(#7037) leadfu

leadfu
(újonc)

Szevasztok!

Most szeretnék vásárolni egy ilyet: [link]

Szeretnék kérni tulajdonosokat, hogy mondják el nekem a jó és rossz tulajdonságokat.

Érdekelne az a fehér csendesítő gomb is. Mennyire hatékony a valóságban?

Köszönöm!

(#7038) Bandini válasza cigam (#7031) üzenetére

Bandini
(újonc)

Köszönöm a segítségeket! A probléma az volt,h külön nem ment fel a kb888111 driver csak amikor az SP3-at telepítettem. Ahogy feltelepítettem már kérte is a hangkártya driver. Ennyi ennek a problémának a megoldása. Mégegyszer köszönöm emberek! :R :)) :K

H.V.

(#7039) cigam válasza Bandini (#7038) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szuper! Az MS UAA driverének a feltétele nekem is problémá/trükkös volt.
Azthiszem kellet neki 1-2 ujraindítás? Már nem emléxem pontosan, de mint írtam az SP3 is felteszi jól.

(#7040) Batu66 válasza vwpolopg (#7032) üzenetére

Batu66
(újonc)

Szeva!

Épp egy Pa2548-al szenvedek, az xp felment, sp3 van rajta, minden megy csak a hang nem.
Már ezer Realtek drivert kipróbáltam de semmi. Tudnál küldeni egy használható drivert?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#7041) bugmenot válasza Batu66 (#7040) üzenetére

bugmenot
(újonc)

Ezt probaltad mar?
(#6898) hozzaszolas.

Az lenne a kerdesem, hogy siman ment? Vagy voltak nehezsegek?

(#7042) borsos75

borsos75
(újonc)

Sziasztok! Olvasgatom a forumot,de mintha nem is magyarul olvasnék.Lenne valaki aki segitene? Fujitsu Siemens pa2548hoz egy Xp telepitő lemezt készitene nekem és elküldené postán,utánvéttel? :W
borsoscsaba@hotmail.com - msn

(#7043) Syl válasza borsos75 (#7042) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

AMD-s gépekhez nem kell semmiféle extra telepítő, a sima XP is gyönyörűen felmegy rá.

(#7044) cigam válasza Syl (#7043) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a procin múlik, hanem, hogy sata, vagy pata a winyó vezérlő. Szerintem az XP-nek szüksége van a nVIDIA nForce Serial ATA Controller driver integrálásához, hogy felmenjen a 2548-ra. Vagy a BIOS-ban át kell állítani az AHCI-t Disabled-ről Enabled-re. Így a sima XP is tudja kezelni a winyót. Speciel most nekem is úgy van telepítve, hogy gyyári home lemezről van felrakva, sata driver integrálása nélkül.

(#7045) zozi02 válasza vwpolopg (#7032) üzenetére

zozi02
(újonc)

szia!
Nekem ugyan ilyen gépem van, most lenne egy kérdésem vagy bárkihez aki tudna segiteni. Xp fut a gépen, lefutattam egy 3dmark06-ost és 430pont-ot kaptam. na most valahol régebben olvastam hogy kb 900körölünek kellene-e lennie. Igazából nem tudom hogy jól mértem-e mert alapon hagytam a beállitásokat, ami 1280x800-ra állt be. ha defaultottam. És igy futtatam le. Nem tudom igy kell hogy tudjak más gépekhez hasonlitani? mert nekem is ugytünik mint ha picit lehetne jobb is ez a gép.....
Várom a válaszokat és előre is köszönöm!

(#7046) Syl válasza cigam (#7044) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Nos, akkor én a saját gépemből indulok ki:
- AMD processzor, nVidia alaplap, SATA vinyó
- BIOS-ban nincs AHCI pont!
- Az XP telepítőnek semmilyen sata driver nem kell, a szűz, 2001-es XP is vígan feltelepül.

(#7047) Diego!

Diego!
(őstag)

Sziasztok!

Én most vásároltam egy Esprimo U9200 12"-os notit, és az a problémám, hogy vista alatt nem talál meg egy eszközt. A hardverazonosításnál ez áll: ACPI\IEC2007.
Nemtudjátok hogy ez mi lehet, mihez van köze? Felraktam már mindent, amit kaptam driver lemezt arról is már próbáltam mindent és nemtudom mi lehet...Nincs valami ötlet?
(Bios legújabb van fent)

(#7048) Spidee

Spidee
(senior tag)

Sziasztok!

AMILO LI1720-s laptopunk van.
WIFI-n keresztül jön a net rá, és az szeretném megoldani, hogy ne kelljen minden laptop bekapcsolásnál a laptop-on a wifi-t is bekapcsolnai a wifi gombbal.
Hogy oldható ez meg?

A segítségeket előre is köszönöm!

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#7049) Pitiless_ válasza Diego! (#7047) üzenetére

Pitiless_
(tag)

Ezt kell felrakni: ACPI_BIOS_Linkage_Service_1.0.1.1.

Google Nexus S 4.0.3 <--> Samsung Omnia 7

(#7050) Diego! válasza Pitiless_ (#7049) üzenetére

Diego!
(őstag)

Közben rájöttem, de azt nem tudom honnan szerezzem meg?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.