..nem volt annyival olcsóbb, amennyivel gyengébb az aksija?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
sunone
(fanatikus tag)

r0dg3cc
(tag)
errol mi a velemeny?
Bővebben: link
2200 mah-s aksi nem sokmindenre eleg..
mennyire igaz a valosag?

sunone
(fanatikus tag)
celeron hMmm... - ócco

Vangelis
(PH! kedvence)
Hány csillagos a zanuszi?

sunone
(fanatikus tag)
Sok. A fagyasztógomb különösen kedvencem (ventillátor, fsb leszabályozó..) Megnyomásával abszolute hűvös és halk lesz a gép; esténként az 5 hónapos kisfiam simán elalszik mellette 

Zuko
(újonc)
Hi
Én ugyanilyen laptop.hu-s 7300-s gépet vettem, akksi 1óra 20p ennyit nirt bárhogy nem csináéltam semmit.. Betelefonáltam, még a fazon is azt mondta, hogy 2.5-3 órát kéne mennie na visszavittem az akksit, most a fujitsu kp-ban van... elvleg kicserélik.. Csak az a fura, hogy a 2 hete ellopott ugyanilyen gépemben (notebook.hu) ugyanez a sony akksi volt, és simán ment 2.5 órát.. lehet, hogy a vitrines gép (ui azt adták oda mondván utsó darab) kicsit nyuzott akuval állt ott??
más kérdés:
NEC dvd +-RW van a gépben, de ha komolyabban olvasgatok a meghajtóról, rezeg az egész gép, mint egy vibra hivásjelző... ez természetes? valakinek csinálta már? vagy vigyem vissza ezt is?
Z
Csak a Puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot...

Vanos
(tag)
Sziasztok!
Gondban vagyok. 
Amilo L73000 -as notebook-kal vannak gondjaim. A Wirelesst nyagattam, aminek hatására a gép lefagyott. A Power gomb lenyomásával tudtam csak lekapcsolni/újraindítani. A gépen Xp van.
Bootolás elején az alábbi hibaüzenetet kapom:
ERROR
Resource Conflict
PCI Network Controller on Motherboard
BUS:00 Device:06 Function:00
Szóval valami összeakadt...
Default bios load nem segített. Csökkentett módban indul az Xp.
Hogyan tudnám a hibát elhárítani? Gondolom ha az Xp-t újrahúzom meggyógyul, de ezt hagynám utoljára.
Tippeket köszönöm! 
HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

Vanos
(tag)
A gépet 2 hete vettük (Metro). Ehhez 4300mAh-s aksit adtak. >4 órát elmegy vele.
HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

Eryck
(lelkes újonc)
A biosban elviekben van egy olyan kapcsoló, ami a következő indításkor feloldja az erőforrásfoglalásokat, A pontos megnevezése nem jut az eszembe hirtelen, de nem sok más ''Reset''-tel kezdődő opció szokott lenni biosban. 
Kapcsold be, majd save settings -> Restart. Ha ez sem oldja meg, akkor maradnak a windows rendszerindítási lehetőségei.

Vanos
(tag)
Nekiálltam kipróbálni, erre most csont nélkül bebootolt. 
Tegnap este még az XP CD-ről bootoltattam egyszer, aztán kiléptem, mert rájöttem, hogy nincsen javítási menüpont.
Lehet, hogy az rakta helyre az agyát...?
Mindenesetre most jó. 
Köszi a tippet! Legközelebb tudni figom, mi a teendő.

Vanos
(tag)
Elkiabáltam.
Most megint összeakadt. 
A Biost ismét végignéztem, resetre nincs lehetőség (baromi egyszerű a biosa).
Partíciót kitöröltem, Xp-t újrahúztam, de semmi változás.
Ez lehet HW hiba? Valaki mondja meg a tutit. 
Vagy vigyem be garis javításra?

SGC
(tag)
Valószínűleg HW-probléma. A ''PCI Network Controller on Motherboard'' szerintem a hálókártyáddal (esetleg a modemmel - ha van ilyen) áll összefüggésben.
A BIOS rém primitív, semmire sem jó 
Az ilyen dolgok mindig 7végén történnek (nekem hűtőszerelő kellett Húsvétkor
)
Itt már valószínűleg jártál: Bővebben: link de nincs jobb ötletem...
''-Jól szórakoztunk, uram! Carter hozott egy kis naquadaát. Teal'c megint új barátokat szerzett. Danielt eljegyezték. Én meg megyek zuhanyozni!'' - Jack O'Neill ezredes, SG-1

Vanos
(tag)
Most reggel, tiszta fejjel eszembe jutott a tuti.
PC-nél ilyenkor CMOS resetet kell nyomni, vagy az elemet kivenni, és tutira elfelejt mindent.
Szóval kivettem az aksit fél percre. Visszaraktam, és gond nélkül bootol.
Kérdés:
A laptopokba van gombelem? Vagy - mivel úgyis van egy batár aksi (elemhez képest) - nem is tesznek bele?
Mindenesetre most felnyomok rá egy másik Xp-t, és nem fogok mindent naprakészre frissíteni rajta.
(Meg a WLAN-al csínyján bánok).

s0ulreaver
(tag)
Nekem ez a nem sok 2 óra 25-30 perc kb. Nekem elég. Kárpótoljon a WXGA 
Fogadjunk, hogy a monitort nézed?

Vanos
(tag)
2 hét múlva megyek Bp-re, viszem a szervízbe.
Hacsak:
Egy Amilo L7300 tulaj meg nem mondja, honnan lehet leszedni Windows XP-hez ''PCI Egyszerű kommunikációs vezérlő'' illesztőprogramot.
Eszközkezelőben látszik, hogy bizony ehhez nincsen illesztőprogram telepítve, és valószínűleg ennek a hiánya okozza a galibát. A WLAN összeakad valamivel.
A kapott lemezen nincs, XP install CD-n nincs, gyártó oldalán nincs, és a weben sem találtam drivert.
Kezdem azt gondolni, hogy ezt a gépen nem XP-hez ''készítették''...

BlackWoOd
(fanatikus tag)
Hát, pedig nézz szét jól a gyári CD-n (amin az XP-s driverek vannak), mert mindent lehet telepíteni róla, az utolsó kis bizgentyűig.
Elég béna megoldás, hogy explorer-ben kell megnyitni a driverek keretprogramját, és onnan indítani a telepítést, de azért megoldható, ha máshogy nem találod a CD-n a szükséges drivert.
< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >

Cattaneo
(újonc)
Sziasztok!
Én egy 1640est hajtok már négy hónapja és eddig hibátlan...Naponta min. 2 órát megy..Ami tré,az a hangszorója...Kénytelen voltam venni mellé 1 pár hangszorót,mert a legkisebb zaj mellett is képtelenség hallani,pl:filmnézéskor..
'' Nem a Dunakeszi az embert''

Vangelis
(PH! kedvence)
Nekem most szemétkedik az amilomban a dvd RW meghajtó, de szerintem egy alapos fej tisztitás megoldja majd a gondot.
Ha nem akkor csak kicserélik benne:d, akadoznak vele a filmek, nem mindg, de néha nagyon rájön
[Szerkesztve]

dekorex
(újonc)
A témához..
3 hónapja nyúzok egy Fujitsu Siemens amilio 1630-as notebookot.
Paraméterek: A64 3700+, 1gb ram, 80gb hdd, 15''tft, wifi-g, radeon 9700 182mb
csak ajánlani tudom mindenkinek aki megveheti.. nekem 320 nettóba volt, de eladtam az asztali gépem, mert ez mindent ver. Minden játék és grafikai program tökéletesen fut, jó a képminőség, és 2 órát bír aksiról.
Az okosok hülyéskednek, a hülyék okoskodnak...

Vanos
(tag)
Fütyi voltam.
Csak a Modem drivert hagytam ki - mivel úgy sem akarok modemezni. A fene se gondolta volna, hogy ez a PCI driver...
A SERCO Kft szervízese tájékoztatott erről, és a drivert is csatolva elküldte. Örök hála! 

SGC
(tag)
Gratula.
A SERCO-sok rendes fazonok. Amikor az 1 napos gyári XP Home-s gépemre felraktam a SP2-t, és totál hazavágta, azonnal válaszoltak az e-mail-emre, és telefonon is nagyon készségesek voltak (és finoman lebeszéltek róla
) Felajánlottak 1 azonnali újratelepítést, de köszönettel lemondtam - gyorsabb, kényelmesebb, és ennyit én is el tudok végezni 
''-Jól szórakoztunk, uram! Carter hozott egy kis naquadaát. Teal'c megint új barátokat szerzett. Danielt eljegyezték. Én meg megyek zuhanyozni!'' - Jack O'Neill ezredes, SG-1

Vanos
(tag)
Valóban segítőkészek.
Mondjam mi újság? (Hátha még valakit érdekel).
Délután, a beírásom után 5 perccel lefagyott...
De mostmár szorul a hurok! A Ralink Wireless kártya akad össze (ez 100%) a DVD/CD meghajtóval (ez csak 90%).
Leszedtem a Ralink oldaláról a legújabb (2005. márciusi) drivert. Feltelepítettem. Fél óráig volt jó, aztán fagyi.
Eszközkezelőben a lemezmeghajtókat (kettőt ''lát'': Generic ill. QSI) letiltottam. Most 1,5 órája jó. A QSI SBW242B meghajtóhoz (ez van benne) nincs a gyártó oldalán driver, így ezt nem tudtam frissíteni...
Mint kiderült Győrben is van szakszervíz, holnap betolom. Mondjuk nem tudom, mit tudnak vele kezdeni. Szerintem max firmwaret frissítenek a CD/DVD meghajtón, aztán kalap. Esetleg raknak bele egy másik típust. Majd kiderül. Ez legyen az ő bajuk. 

Cattaneo
(újonc)
Ha jól emléksszem,akkor a fórum elején volt szó a ramról-mármint,h jó az asztali cucc az Amilokba...Mindegyikbe?
Ami érdekes volt számomra,h a kapott Neroval szinte az összes dvd-t elb..zta az író...Kénytelen voltam szerezni egy másikat,és meggyógyult,azóta hibátlan....

SGC
(tag)
Úgy tudom, igen. Ez mindenképp a javára írandó a cégnek...
Nekem jó a mellékelt Nero 6; jó pár diszket megírtam már vele. 
Milyen géped van? Mióta?

BlackWoOd
(fanatikus tag)
Ez így általánosítva butaság.
pl. L7300-ban tutira SODIMM modul van (nem sima DIMM).
Alapvetően sztem a legtöbbe noti ram való, csak néhány típusba asztali modul.

BlackWoOd
(fanatikus tag)
Pontosítok az információn.
Amilo A sorozat, Amilo M sorozat : SODIMM
Amilo D sorozat : DIMM (asztali).

d900t
(senior tag)
Ez egy régi sztori. kizárólag a közel két évvel ezelőtti desktop procis L7800-as sorozatra volt igaz. Az Amilo nem egységes termékcsoport, általánosítani nem érdemes.
[Szerkesztve]

SGC
(tag)
Amilo D7830-asom van ''asztali'' procival és memóriával. 256 MB volt benne, 8 ropiért vettem még1x ennyit
Méghogy nem a méret a lényeg... 

Vangelis
(PH! kedvence)
nkem is sim addr kell bele, de nemkem alapról van benne 512DDR333, de lehet hogy mostanában majd tolok bele még egyet.

BFeco
(fanatikus tag)
FuSi Amilo L6820 és L6825 (Uniwill) szintén asztali DDR mem modullal megy.
ThinkPad X301, ThinkPad X60, SNM225-S2B/160GB (SSDSA2M160G2GC), AVIC-F910BT, ZED-12FX, U2410, N36L, DS1511+, TX-NR809

Cattaneo
(újonc)
1640-es van,úgy március táján vettem..Egyik haver hozott Nerot,azóta hibátlanul éget-elöször azt hittem,h vihetem vissza,mert tré az író..

d900t
(senior tag)
Igazad van. én ütöttem egy oszloppal mellé. L7800-as sorozat nem is létezik

Peter 666
(tag)
sziasztok!
december vegen vettem egy amilo K7600ast, es nagyon meg vagyok vele elegedve.
amiert most megprobalom lecserelni, mert a 8/32m ddr nem eleg az ujabb jatekokra, es mar a gta vice city-ben is neha abrobb hibak jonnek elo. engem nem zavar mert mar vegigvittem, de neha nem latszanak a rozsaszin korok.
a direct x 9c mellett,es az s3 legujjabb drivere is megvan.
ezert lesz a csere, ah lesz penz.
nektek vannak ilyenek vele??

ricky731
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Most tervezek gépet venni.Éppen külhonban tartózkodom.Vagy egy desktopot szeretnék, vagy egy FUSI Amilo 1630at(3700+,1GB ram,mobility 9700)..Desktop természetesen erösebb lenne kicsivel szerintem videokártyában(x800xl) meg alaplapban(asus a8n sli dlx) meg prociban(3500ös Venice).De ugyebár az nem hordozható meg ha netán hazaköltöznék akkor is neccesebb lenne hazacipelni a cuccost...Szeretném hozzáértő véleményeteket kérni a témában például hogy mennyire elég a laptop játékra mert ugyebár az is hozzátartozik a dologhoz hogy szeretek jáccani is
Mennyire mennek ezen a mai gamék(NFSU,Half Life2,GTA SA) kb?Meg ugy alapban milyenek a tapasztalatok FUSIkkal kapcsolatban?(élettartam elromlások stb...)Elöre is köszi.

Vangelis
(PH! kedvence)
Nekem bevált napi 10 óra használat melett.

s0ulreaver
(tag)
Hát. Szerintem erős középkategória a FUSI. Márc. óta hajtok egy L1300-at, heti bontással kb. kijön a napi 10-12 óra használat. És még nem volt vele gond. (Lekopogom gyorsan.)
Maga a gép tetszik, igényes, nem szétcsorgós, stb.
Annyi negatívuma van talán h. a DVD amikor felpörög elég hangos. 
A játékgép notik elég drágák. Mondhatni kb. 300E körül kezdődik amivel már talán elindulnak az újak is. Ha cserélhető VGA-ast akarsz akkor PCI-E-st vegyél de azt sztem mégtöbb. Az a mobility 9700 sztem elég jó lehet amúgy bár nem láttam még. 9200-es mobilityt használtam sokáig, az király volt, COD ment vele 1024*768-ba minden MAX-on olyan 100FPS körül.
[Szerkesztve]

ricky731
(kvázi-tag)
Futtattál rajt újabb gamékat?Ha igen akkor hogy muzsikál???

Vangelis
(PH! kedvence)
Sorry nekem nem olyan van csak általánosságban beszéltem.
nekem A7620 van.

ricky731
(kvázi-tag)
Már kezdtem örülni hogy van másnak is ilyen
De akkor mégse
Próbálok tapasztalatokat gyüjteni játékokkal kapcsolatban de nem nagyon sikerül...
Mert egyébként tökéletes lenne meg minden de ha játék nem megy

ricky731
(kvázi-tag)
Hát ez is 900 font lenne de nem számolom át HUFba mert akkor sose vennék semmit

Vangelis
(PH! kedvence)
Az enyémben csak egy radeon 9000 vabn de szépen mennek rajta nem elgujabb dolgok, működik.

s0ulreaver
(tag)
Ilyesmi árkategóriában az Acer-nek vannak X600-as ATI-val gépei az se lehet rossz. És azt hiszem az már PCI-E-s. Amúgy 15'' alatt ne vegyél sztem!!

ricky731
(kvázi-tag)
Acer Aspire 5024WLMi???x700 jobb mint egy 9700es???Meg ez a Turion proci mint egy sima 3700es?

Vangelis
(PH! kedvence)

ricky731
(kvázi-tag)
Inkább válaszolnál mint hogy mókázol itt szegény potenciális vásárlón
Nem tehetek róla hogy láma vagyok a témához
Tegnap még úgy volt hogy desktop gépet veszek
Annak már minden apró részlete meg lenne hogy mit vegyek
Meg is van már a corsair xms4400 1 giga matched pairem hozzá de most elgondolkodtam rajt ha költözésre kerül a sor akkor egy nagytoronnyal elég érdekes lesz a helyzet
[Szerkesztve]

Vangelis
(PH! kedvence)
Az acer turion??? az nem rossz proci.
De én amilo párti vagyok, mert nekem bevált.....

ricky731
(kvázi-tag)
Én is azt néztem ki csak ez a VGA kérdés izgat most nagyon mert játékhoz ugyebár az kell...

Vangelis
(PH! kedvence)
radeon 9700 al nem lesz gond szerintem játákoknál, az egyik legjobb mobbil vga a piacon8ha nem alegjobb)

Brae
(őstag)
Nekem A7640-em van már ekég régóta, abban egy tré SIS M760-as shared memórás VGA van. A Quake3 elég szépen fut rajta(többi jéték engem nem nagyon érdekel). Nem a VGA-val van a probléma, hanem a tft hatalmas utánhúzást produkál. Szal vásárlás előtt próbáldd ki, mert lehet akármilyen bika vga a gépben, az utánhúzás nagyon el tudja rontani a játékélményt.
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe