Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1

(#251) Dantor

Dantor
(lelkes újonc)

Hali,

nektek megjegyzi a Brightness beállítást?
Mert nekem érdekes módon felbontásváltáskor, illetve ki-bekapcsoláskor visszarakja alap 50-re, persze a menü 10-et ír..
Ha átállítom 1-el feljebb (v. lejjebb) akkor beáll a ''jó'' értékre, ezzel azt akarom mondani h nem a 10-est veszi ''alapnak''.

(#252) Teaway válasza Racecam (#250) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Nem mennek ettől tönkre. Úgy méretezzük őket, hogy teszőleges ismétlődésű és időtartamú ki-be kapcsolgatást elviseljenek. Remélem, hogy más gyártók is így gondolkodnak.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#253) Racecam válasza Teaway (#252) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ööö, csak vicc akart lenni. :)
''Méretezzük''? :F

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#254) Teaway válasza Racecam (#253) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, egy cégnek gyártok többek között tápegységeket.

(#255) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Szuper a kép az integrált GeForce 6100-za', D-SUB-on! :C

(#256) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Hol tudok venni ilyen monitort (Auchant kivéve) korrekt áron Bp.-en ahol ki lehet próbálni megvétel előtt?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#257) Kriza válasza Matt-OPT (#256) üzenetére

Kriza
(őstag)

Az attól függ, hogy hol veszed.
De a madaras teszkóban ki lehet próbálni.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#258) Sh@dowMAN007 válasza Sh@dowMAN007 (#161) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Na srácok.

Kisérletezés hegyek voltak.

Mind a két cuccom (moncsi és GPU) tökéletesen jól működik, csak nem 1mással!!!
Frankó inkompatibilitás van.
Olvastam több külföldi és a FS és az ATI support oldalán is a problémáról.

Sajnos ez van, hogy még 2006-ban is meg kell élnünk az inkompatibilitást!!! :O

Analogban természetesen megy.

HTC Wildfire S_-_2.3.5 oc 806Mhz :)

(#259) Guerilla válasza Sh@dowMAN007 (#258) üzenetére

Guerilla
(lelkes újonc)

tehát arra akarsz kilyukadni hogy az ati és az FS dvi-n nem igazán szereti egymást....

lol akkor vegyek nvidiát és fasza lessz? :D

(#260) Sh@dowMAN007 válasza Guerilla (#259) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Az nVidiaval is vannak gondok(6200, 6600).

(#261) Matt-OPT válasza Kriza (#257) üzenetére

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Bp.-en hol vannak üzletek ahol lehet kapni? Nem találtam sehol...

(#262) Kriza válasza Matt-OPT (#261) üzenetére

Kriza
(őstag)

Auchan üzletekre gondolsz???
Elég veszett ügy, mert már hétfőn is alig volt. Esetleg a szigetszentmiklósi üzletet próbáld meg, eléggé kieső helyen van, ott még lehet esély, ha a héten kaptak még.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#263) engusz válasza Kriza (#262) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Teszkó is beszállt a buliba, ott is vannak 17''-os, wide-os TFT-k. Igaz, valami nevenincs márka... Ha jól emlékszem 10 Ft-tal olcsóbb, mint az ósönben volt. :D

(#264) _cirmos_ válasza engusz (#263) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

shit, most láttam a katalógust. szentendrei úton sincs már? mondjuk deicide 55k környékén vesztegeti a gnr 19'' wide tft-jét, nem hinném hogy nagy különbség lenne. de mégiscsak a fusi egy ötössel olcsóbban... ha valaki talál még akkor írjon!

(#265) engusz válasza _cirmos_ (#264) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem tudom, hogy van-e még ilyen monitor. Mikor én vettem, kb. 1 hete, akkor még volt pár darab kint. Aztán ki tudja, hogy mennyi van raktáron. Vagy mennyit tartanak vissza, stb...

(#266) _cirmos_ válasza engusz (#265) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

mit mondasz, ha van még akkor megéri az árát? 50-60k között már elég sok wide 19'' tft van, de ez mégiscsak a lélektani határ alatt van tíz forinttal, és a tesztek szerint nem olyan rossz moncsi...

(#267) engusz válasza _cirmos_ (#266) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Láttam nagykerben is 50-60k között 19''-os widescreen-es TFT-t. Pl. Acer-t.

(#268) Geryson válasza Sh@dowMAN007 (#260) üzenetére

Geryson
(őstag)

Nekem 6600 GT-m van, de minden fullosan működik (1-ig DVI, a másik a hagyományosról)...

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#269) bere

bere
(lelkes újonc)

A solymári Auchanban tegnap vettem egyet, még volt jó pár db. Aki venni akar, siessen.
Ki lehetett próbálni, a srác nagyon segítőkész volt. 1 év gari van rá, az ügyfélszolgálaton nem árt odafigyelni, hogy töltsék ki az adatlapot rendesen (gyáriszám).

Az Acer ugyanabban a kategóriában egy 20-assal drágább.
Otthon beüzemeltem, hibátlan, szerintem tuti vétel, filmnézésben, játékban teljesen újszerű élmény. A DVI-t nem néztem még, de ATI kártyám van, úgyhogy a fentiek alapján nem fűzök hozzá sok reményt.

(#270) xerdi

xerdi
(újonc)

Vettem egy ilyet pénteken (09.08), az óbudai auchanban. (még volt néhány). Találtam benne kábelt, működik minden, de eza dvi-izé nem hagy nyugodni, uis ez a kábel engem a hagyományos VGA csatlakozóra emlékeztet, sőt a hagyományos VGA csatlakozóra cuppan rá a videokártyán. A monitoron két bemenet van, mindkettőnél analog felirat díszeleg. Mire véljem ezt az egészet? Sajnos nem értek ehhez.

(#271) _cirmos_

_cirmos_
(őstag)

elmentem az óbudai madaras teszkóba, de nem volt már nekik :(. azt mondta az arc, hogy a héten még valószínűleg jön, de nem biztos hogy még akciós áron fogják adni. (nem akartam vitatkozni, hogy muszáj lesz, mert a szórólap 15-ig érvényes, ergo a benne szereplő árak is)

(#272) Teaway válasza xerdi (#270) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

A leírás szerint: Video input 1 x D-SUB, 1x DVI-D [link]

(#273) Hmmz

Hmmz
(fanatikus tag)

Szereztem egyet kölcsön pár napra íme a vélemény:

Plussz:

- 50k volt 3 év garral, számlával,nem rossz egy 19'' 8ms tft-től.
- Hasznos programozóknak, .xls-hez és mindekinek akinek térre van szüksége a monitoron.
-Nagyon elegáns, gyönyörűen harmonizál a fekete asztalommal :)
-

Minusz:
- A régi moncsim( TFT 17''hitachi) mellett a szinek határozottan fakóak hiába állitgatom, a fekete meg izé, lehetne feketébb is..
- Nem mindig jó ez a 1440*900 felbontás, Játékhoz pl nem találtam ezt a ''keep aspect ratio'' dolgot, igy eléggé nyujtott lett, persze lehet csak én vagyok béna.
- Nem is olyan egyszerü beállitani hogy nem legyen halvény-csikos egy homogén háttér, vagy hogy szerencsétlen esetben a native felbontását sem.
- Hiányzik az a Tűéles-kép feeling ami nekem nagyon bejön..

Szumma: Nekem TV-be sem jön be a 16:9 képarány itt sem nyügözött le, ha majd nagyobb moncsit veszek az nem widescreen lesz és tudni fogja az 1600*1200-at.
Viszont ócsó és mégicsak 19''
:)

[Szerkesztve]

Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...

(#274) Sh@dowMAN007 válasza Geryson (#268) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Nem is a GT-re vonatkozott. :DD

[Szerkesztve]

(#275) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Ha valakinek nem jött be a monitor és pixelhibamentes, megvenném tőle mert Auchan-on kívül esélytelennek tűnik a beszerzése.

(#276) xerdi válasza Teaway (#272) üzenetére

xerdi
(újonc)

Hát igen a leírás... Viszont az Auchanban nem W19-1 típust adtak ennyiért, hanem L19 - 1W-t, bár Wxxx sorozatra is ezt az L19stb-t adja ki. Van egyáltalán különbség?
[link]

De ebben is van DVI a leírás szerint.

(#277) _cirmos_ válasza Matt-OPT (#275) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

detto, én is átvennék egyet.

xerdi:
a reklámujságban W19-1 van ,tehát azt is kell adniuk.

(#278) Dantor válasza xerdi (#276) üzenetére

Dantor
(lelkes újonc)

Öhm.. Igen, láttam ott olyat (L-19) is, azonban az nem AZ a változat amiről mi itt beszélünk.
Nekem a Savoya-parki auchanban rendes w19-et adtak, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Nagyon pöpec így cs-zni, hogy oldara jóval többet látok :)

(#279) Racecam válasza _cirmos_ (#277) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt is adtak, de lehet, hogy kifogytak belőle.
Ebből meg még volt, gondolták a parasztnak ez is jó lesz, úgysem veszi észre a különbséget. :U

(#280) _cirmos_ válasza Racecam (#279) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

nagyon remélem, hogy a héten még kapnak néhány darabot. apropó, milyen progit vigyek magammal (pixelhibák keresése) usb-n ha netántán mégis lesz pár darab? ha viszek notit azt mennyire szeretik?

(#287) Racecam válasza _cirmos_ (#280) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A hardverpiacról térjünk vissza a topikba!

Mindenképpen vigyél, nem tudom, hogy szeretik-e, de mi kifogásuk lehet ellene? :F
Van itt oldal azon van egy pár progi: [link], a TFTtest 1.52-t javaslom, nem kell telepíteni, így akár USB kulcson is elviheted.

(#288) _cirmos_ válasza Racecam (#287) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

köszi! jó kis progi. kérdés hogy mit szól majd az s3 unichrome az 1440*900-hoz.

(#289) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Akinek gondja van a színek fakóságával, az nv kari esetén állítson be egy magasabb értéket a digital vibranc-nak és láss csodát;) Ati kártyáknál nem tudom h. van-e ilyen, mert nem használtam tft-vel soha ati-t.

(L) Atiradeonika (L)

(#290) Tas

Tas
(kvázi-tag)

A digi vib tenyleg sokat dob rajta. En meg igy 1 het utan sem tudtam ugy beallitani, hogy mindenre jo legyen. Ha egyszer sikerul eltalalni a dolgokat nagyon megeri a penzet a kicsike.
Gyors felbontas valtas, digit csatlik, maszatolast eddig meg nem lattam es persze a szelesvaszon nagy feeling :R
Sztem a legjobb ar/ertek aranyu cucc.

(#291) Adjunktus

Adjunktus
(újonc)

Sziasztok.
TFT monitor vásárlását tervezem, és a W19-1 csak úgy szembejött egy hirdetésben, azóta valahogy szélesvászonra vágyom. Már eleve meglepő, miért volt ilyen olcsó ez a monitor, de ami még meglepőbb, hogy gyorsan el is tűnt.
Lehet még kapni valahol? (neten egy helyen találtam, 75k, de másfélszer annyiba kerülne, mint 2 hónapja?!)
Valamint ugyan végigolvastam (párszor), de mivel kevés teszt van, próbálok ilyen kérdéseket:)
- Mennyire fekete a fekete? (engem nagyon tud zavarni, ha túl világos) Egy hasonló árkategóriájú LCDhez képest milyenek a színek?
Egyszerűen beállítható a video képe, hogy ne húzza szét? (úgy avi, mint tuner esetében) Mennyire szabvány ez a felbontás, tehát játékok támogatják? Valószínűleg gyenge a gépem ilyen felbontásban játszani, vannak hasonló képarányú, de kisebb szabvány felbontások is, amiket elfogadhatóan jelenít meg a monitor? Vagy, pl. 1024*768 hogy néz ki rajta? Széthúzza a képet, vagy középre teszi? Utóbbi esetben nem tűnik túl kicsinek a kép? (17es CRTm van, bocs a sok kezdő kérdésért, PH-t azért olvasok úgy fél évtizede, de most nagyon nem tudom, érdemes-e widescreen monitort vennem. LCD kell, mert napi 16-18 órákat ülök gép előtt... Tehát nem játékra kell, de azért érdekel a téma)
(Viszont filmet azért sűrűn nézek gépen:)

[Szerkesztve]

(#292) Fex

Fex
(tag)

Sziasztok!

Van egy ilyen monitorom, de a vga-val van egy kis problémám!
A VGA egy integrált intel 82865G tipusú vga, viszont ezen nem beállítható az 1440*900-as
felbontás. Hogy tudom rábírni, hogy működjön ilyen felbontásban? (elvileg tudja az 1600*1200-at is, tehát nem lehet gond ez)

Fex

(#293) Fex válasza Fex (#292) üzenetére

Fex
(tag)

292-re senki nem tud megoldást?

Fex

(#294) Kriza válasza Fex (#293) üzenetére

Kriza
(őstag)

Régen a powerstrip nevű progiban be lehetett állítani egy csomó egyéni felbontást meg frissítési értéket.
Nem tudom, manapság a powerstrip-et fejlesztik-e egyáltalán, de biztos vannak progik, amik hasonló képességekkel bírnak.

(#295) Fex válasza Kriza (#294) üzenetére

Fex
(tag)

Köszi a választ!

Sajnos nem sikerült a powerstrippel a felbontást beállítani. Azt meg tudtam adni neki, hogy a monitor tudja az 1440X900-at, de a vga-t sehogy sem tudtam rábírni erre a felbontásra. Pedig 1600X1200-at is tudna elvileg.
Vagy lehet, hogy valamit rosszul csináltam? :( Vagy nem csináltam?

(#296) ShadowLord

ShadowLord
(senior tag)

Valakit érdekel egy ilyen eladó monitor?Gari 2év tökéletes karcmentes álapot MM gari:U

Aki kételkedne megbizhatóságomban http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=ShadowLord

(#297) cofe0530 válasza ShadowLord (#296) üzenetére

cofe0530
(újonc)

Mennyiért adod? Az Auchanban most 50k, de ha jó árat mondasz...
Üdv.

[Szerkesztve]

(#298) vazimódó

vazimódó
(senior tag)

Sziasztok!
Ez a moncsi DVI-n 60Hz-et tud vagy 75Hz-et is?
Köszi a választ. :R

"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.