Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1

(#201) engusz válasza dinfo (#200) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Fogalmam sincs, hogy hol lehet ilyen kábeleket kapni. Én is csak kölcsönkérni akartam.

(#202) dinfo válasza engusz (#201) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Ertem. Majd korulnezek, aztan mondom mi van, ha erdekel.
Most ertem el egy baratomat, valami buliba van, de 2-3 korul hazaer, es athozza a kabelet. :D
Ha nem jo azzal se, akkor holnap csere! :(((

(#203) engusz válasza dinfo (#202) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Kíváncsi vagyok az eredményre! Mindenféleképpen írd majd le a tapasztalataid!

(#204) dinfo válasza engusz (#203) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Mindenkeppen irok, ha van valami fejlemeny!
Bar azert kivancsi leszek, hogy buli utan lesz e o olyan allapotban, hogy idejojjon...nade vegulis nem a hidegfuziorol akarunk beszelgetni, csak egy drot kell tole. :D

(#205) dinfo

dinfo
(lelkes újonc)

Nos megvan a kabel, minden maradt a regibe.
Holnap csere. :(((

(#206) dinfo

dinfo
(lelkes újonc)

Es megsem...
Powerstrip-ben a RAMDAC orajelet kicsit feltornazva atallt a monitor nativra... :F

(#207) X Factor válasza dinfo (#206) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Hát őőő, ramdac órajelnek alapból rendbe kéne lennie... :F

(L) Atiradeonika (L)

(#208) engusz válasza dinfo (#206) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Mindjárt eldobom az agyam. :F

Mod: Rajtam még segíthet egy kábel csere... Ma reggel szembesültem azzal a ténnyel, hogy itt, bent a cégnél, van olyan gép, amin van DVI. Elhozhattam volna a monitort.

(#209) dinfo válasza X Factor (#207) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Szvsz rendben is van, inkabb a monitorba van vmi gaz, de igazabol nem zavar, tokeletesen mukodik, ha meg meghal, gari.
Meg lehet mas videokartyaval menni fog, mert amirol igy hajtom, az alapbol nem tamogatja a nativ felbontasat, powerstrip-bol allitottam be, es a frissites 59Hz volt, amit az orajel emelesevel felvittem 60-61-re, szerintem ez lehetett a gond. :F

(#210) dinfo válasza engusz (#208) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Akkor hajra!
Majd szamolj be a fejlemenyekrol! :)

Amugy en tegnap eleg sokat nezegettem mind analog, mind digit bemeneten a kepet, es nem lattam zavart/remegest.
Hogy jelentkezik ez pontosan, vagy hogy nez ki?

(#211) engusz válasza dinfo (#210) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Kapott a monitor egy 7950 GX2-t. ;]
Nagyon szép a kép analógon! Hosszas mustra után állítom, hogy szebb, mint a Mobility X600-zal. DVI-on pedig tovább fokozódik az élmény! Nekem úgy tűnik, hogy szebbek a színátmenetek és valamivel ''dinamikusabb'' a kép. Nem tudom megmagyarázni, ezt látni kell.

Egyik szemem sír, a másik nevet. Szomorú vagyok, mert TFT meghajtásból egy hulladék a Mobility X600. (Kipróbálom majd az itteni SyncMaster 740BF-fel is.) Másfelől pedig örülök, hogy nem kell visszavinnem a monitort.

(#212) dinfo válasza engusz (#211) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Nah, szerencses monitor! :C
Igen, valamivel tenyleg jobb a kep dvi-on, de alapvetoen elegedett vagyok vele, sokkal szebb kepe van analogon mint a regi Samsung 172X-emnek! :)

(#213) engusz válasza dinfo (#212) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

DVI ide vagy oda, nagyon valószínű, hogy D-SUB-on fogom meghajtani. Kis MSI nForce4-es alaplap, integrált GeForce 6100-zal. :)

(#214) Kriza

Kriza
(őstag)

Tegnap vettem egy ilyen monitort, így most megosztanám a tapasztalataim:

-először is: aki venni akar, az nagyon siessen, mert tegnap már nem lehetett kapni a soroksári madaras teszkóban. A szigetszentmiklósiba kellett érte mennem, de ott is már csak pár darab volt (pedig ugye 14-éig akciós - elvárható mennyiség, ugye... :((( ) Az eladó szerint voltak, akik egyszerre többet is vettek.
-nekem semmi problémám nem volt vele. Régi jó GeForce3 első indítás után kínálta is az 1440x900 felbontást, pedig nem egy új kártya. DVI nincs is rajta.
-a kép nem torz, nem vibrál, a videók képaránya is tökéletes. Kis dolog, ami zavar, az a kép alján és tetején erősebben észlelhető háttérvilágítás. Tegnap filmet néztem, amiben elég sok éjszakai jelenet volt, ott elég észrevehető.
- az utánhúzást pl. egérmozgásnál szemmel kicsit lehet látni, de gondolom ez 8ms-es TFT-nél normális, nem zavaró (még soha nem volt TFT moncsim)

még valami:
- nekem a szigetszentmiklósi Auchanban megengedték, hogy kipróbáljam. Leszedtem a monitorfalról az egyik TFT-t és a hejére kötöttem pár percre, amíg átnéztem a képet. Nem volt vele baj, remélem, ezután sem lesz.

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#215) terasz9

terasz9
(újonc)

sziasztok!

ma készülök venni egy ilyen monitort budaörsön. megpróbálom felrakatni majd a falra, kipróbálás céljából. nem akarok visszarohangálni csak azért, mert egy pötty rossz a másfél millióból.

Csak egy gyors kérdésem van - már átnéztem jó pár topikot - a fentiek ismeretében egy gigabyte 7600gt (256mb, dual DVI) kártyával adódhatnak problémák?
Mert eddig csak ATI kártyákról volt szó.

Másrészt leginkább nethez és főleg FS-hez használom majd. van valakinek ilyen irányú tapasztalata? (vagy X-plane, esetleg)

Remélem, a kártyám ismeri az 1440'-et, nem kell sokat pöcsölnöm majd vele.

előre is köszi!

terasz

A foktonos dünterben handolál a mekon!

(#216) Kriza válasza terasz9 (#215) üzenetére

Kriza
(őstag)

Ha a GeForce3-am ismeri az 1440x900-at, akkor szerinted a te kártyád fogja? :U :P Segítek: igen.
A helyben kipróbálás meg szerintem csak az eladó jóindulatán múlik. Ha köcsög, akkor nem engedi. Szerintem a legjobban akkor jársz, ha nem is kérdezel, hanem kibontasz egyet és kipróbálod magad. Nem nagyon foglalkoznak az emberrel egy ilyen helyen. Egyébként, ha egy ''pötty'' rossz csak, akkor nem biztos, hogy cserélnek.
Persze a fő kérdés az az, hogy lesz-e még... ;]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#217) dinfo válasza terasz9 (#215) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

A budaorsi auchanrol fusd at ezt:
[link]

Ha megis oda mesz, akkor ne azt az eladot szurd ki magadnak, aki hasonlit Dumber-re (komoly).

Az egyedul csomagot bonto, demofalazo modszert pedig azert nem ajanlanam, mert a srac azt mondta, hogy azert nem hagy igy ott tesztelni egyedul, mert akkor rogton jonnenek a biztonsagiak, ha egyedul szorakoznek egy bontott dobozzal.
Persze lehet, hogy csak szorakozott. :)

(#218) Levin01

Levin01
(őstag)

No én is megadtam magam és megvettem.
Feldobtam analógra, mivel nem vettem észre, hogy DVI kábel is van a dobozban. Őszintén megvallom, nem is reménykedtem benne, hogy 50K-ért még DVI kábelt is adnak, úgyhogy kellemes meglepetés volt. Analógon is tökéletes képe volt, de azért átraktam DVI-re ha már van kábel. Egy Inno 6600GT-vel hajtom. Szép színek, kontrasztosabb mint az LG 1915S-em volt. A 8ms is szerintem észrevehető játékokban a 12ms-es LG után, pedig az sem volt rossz. Mivel elsősorban filmezek, ezért csábított el a 16:10képarány.
Nekem eddig tetszik, bajom nincs vele, képponthiba nincs, egyén képhiba nincs.

(#219) Naota

Naota
(tag)

Sziasztok!

Én is vettem ma egy ilyen monitort, de sajnos beletört a bicskám... A probléma a következő: analóg csatlakozóval a felbontást nem lehet 1280*1024 fölé emelni. Ezt 2 gépen is produkálta, egy Intel GMA900-on és egy ATI Radeon 9800 pro-n is. A DVI csatival gond nélkül megy natívban. Hardware vagy user hiba? Vigyem vissza?

[Szerkesztve]

(#220) dinfo válasza Naota (#219) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Hogy erted hogy nem lehet?
Powerstrip-el probaltal allitgatni?

Ha driverbol nem megy, ez megoldhatja a problemadat, ahogy megtette nekem is.

Ha van kerdesed, nyugodtan keress privatban!

(#221) Geryson válasza terasz9 (#215) üzenetére

Geryson
(őstag)

Hahó!

FS-hez csodaszép, csak ámulok-bámulok, vedd meg bátran. Egyszerűen olyan színeket, képet látok, hogy csak nézek mint Rozi a moziban, pedig már pár ezer órát eltöltöttem az FS előtt. Egy nagyok kicsit széthúzza az ablakot, de az szinte semmi...

Ha dobsz egy privát üzit a címedre, elküldök Neked egy képet, amit pár napja fotóztam!

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#222) Naota válasza dinfo (#220) üzenetére

Naota
(tag)

Az a fura, hogy a driverek szerint 1400*900-ban (vagy akármennyiben, amit beállítok) megy. Viszont a monitort ez nem zavarja, vígan szaladgál 1280-ban. Az ez alatti felbontások viszont mennek rendesen.

(#223) terasz9

terasz9
(újonc)

nnnno, megvettem tegnap én is, budaörsön.

elolvastam a kollégák tapasztalatait, és kemény, érdekérvényesítő vásárlóként léptem fel.
az áruházban természetesen csak DUMBER volt eladó a technikai osztályon, ezért vagy fél órát kellett rá várni, de megérte.

mondanom sem kell, húzta a száját, mikor fel akartam rakatni a falra, de aztán meggyőztem. folyamatosan arra hivatkozott, hogy majd otthon megnézem, és ha nem jó, visszahozom. én meg erre azt mondtam, hogy az nekem kellemes 50 km, és nem hiszem, hogy az Auchan meg foja téríteni nekem a plusz 1200 forintot, amit benzinre elköltenék.

na, egy szó mint száz, feldobtuk. Az első monitor, amit kiválasztottam.. hát hogy is mondjam.. közel 40%-a nem mutatott aktívistást. nem csíkos, vagy pixeles volt, hanem egyszerűen FEKETE.

ezután persze újat bontottam (Dumber reakciója: ''ugye nem akarsz még egyet megnézni?!'' - Hát ezek után hogyne akartam volna!!), és a másodikkal semmi probléma nem volt.

Nálam is bepróbálkozott a Samsung Semprommal, úgy tűnik, ez a fixa ideája!
:))

Szóval megvan a kicsike, tegnap toltam rajta FS-t, picit ''folyt'' leszállásnál a fullos LHBP-nél, de még állítgatom.

nagyon tetszik, remélem, sokáig kitart.

terasz

(#224) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Harmadik nap után is csak jót tudok róla nyilatkozni. Sajnos a notebook videokártyája még mindig zavaros képet ad a TFT-nek. Szerencsére messziről alig észrevehető. Viszont, ha pöttyös vagy csíkos hátterű oldalt böngészek, akkor annyira zavaró, hogy rendszerint meg is ijedek.

Összehasonlítottam egy Syncmaster 740BF-fel.

[kép]

A Samsungnak valamivel élénkebbek a színei. Sokkal kevésbé látszik, hogy hol van megvilágítva a képernyő. De úgy vettem észre, hogy az FS sokkal hamarabb reagál a felbontás váltásra. Pl. bootolásnál figyelhető meg, hogy sokkal hamarabb visszaadja a képet, mint a 740BF. Csak érdekesség, nincs túl nagy jelentősége.

(#225) X Factor válasza engusz (#224) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Nem tudom milyen szögből fotóztad az fs-t de olyan fura a képe, madj linkelek én is, ha sikerül a memória kártyát rádugni a gépre.:)

(L) Atiradeonika (L)

(#226) engusz válasza X Factor (#225) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Kicsit béna a kép, mert telefonnal készült.

(#227) Fecow

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Megint én vagyok és megint a színek miatt aggodalmaskodok. Kb egy hete kérdeztem a fórumozókat, hogy milyen értékekkel állítsam be a monitort mert a színek fakónak tűnnek.
Mivel az álltalam megosztott értékek nagyjából megegyeztek a többiek által megadottal, betudtam, hogy ez csak azért lehet, mivel most váltottam tft-re. De most hozzám került még egy tft kijelző egy FSC C17-11 d-subról megy egy másik gépről, és teljesen meg vagyok elégedve a színeivel. Na itt kezdtem újból aggodalmaskodni, ezért kipróbáltam a w19-1-et is dsubról hátha az a probléma de semmi változás.
Készítettem fényképeket mindkét monitorrol azonos képekkel, fényképen sajnos nem jön ki annyira a különbség, de azért lehet valamit látni. A fényképek mindkét monitornál teljes gyári beállításnál készültek, natív felbontáson.
Még azt nem próbáltam, hogy mindkét monitort kipróbálom ugyanazon a videókártyán (hátha), mert eddig mindkét monitor külön videókártyáról ment.

Egykép a FSC oldaláról letölthető LCDAdjustment Tool-lal:
FSC c17-11 d-sub:[link]
FSC w19-1 d-dsub:[link]
FSC w19-1 dvi:[link]

Prohardver fóruma(nekem élőben itt nagyon szembe tűnő a barnák közti különbség):
FSC c17-11 d-sub:[link]
FSC w19-1 d-sub:[link]
FSC w19-1 dvi:[link]

Várom észre vételeiteket. Fogalmam sincs mi lehet de elég zavaró ez a színhűtlenség.
Talán a videókártya lehet(ATI 9600)? :F
Vagy így jártam ez ilyen képet tud ez a monitor?
Esetleg vmi hibásat fogtam ki?

Nyergeld meg a nagyot

(#228) Filterheadz

Filterheadz
(újonc)

Sziaztok!

Én is vettem egy ilyen monitort. Nekem is tetszik, de van úgy, hogy valamikor remeg a képe. Ezt főleg fehér háttér mellett lehet észrevenni. Mikor vettem a kecskeméti Auchanban, akkor előtte beszéltem telefonon egy dolgozóval és 3 év garanciát mondott a monitorra. Most, hogy elkezdtem aggodni és megnéztem a hozzáadott garancialevelet, azon csak 1 év szerepel plussz lehet hosszabítani. Erről mit tudtok?

Üdv
Filterheadz

(#229) terasz9 válasza Filterheadz (#228) üzenetére

terasz9
(újonc)

az én példányomhoz adott garancialevélen pölö semmilyen dátum nem szerepel. kérdeztem is a vevőszolgálatnál, hogy akkor most mégis mennyi az annyi, de nem tudták.

mondtam az ügyintézőnek, hogy oké, majd én beírom a megfelelő helyre, hogy 36 hónap, aztán annyi..

(#230) Kriza válasza terasz9 (#229) üzenetére

Kriza
(őstag)

''majd én beírom a megfelelő helyre, hogy 36 hónap, aztán annyi..'' :C

(#231) Kriza válasza Filterheadz (#228) üzenetére

Kriza
(őstag)

Én windows bootnál vettem észre, de az nem a natív felbontása. Te milyen felbontásban használod??? Meg melyik bemenettel?
A menüjében lehet állítani ilyeneket, hogy ''PHASE'' meg ''TIME'', ezekkel próbáltál már variálni??? Lehet, hogy ez segít.

(#232) Filterheadz válasza Kriza (#231) üzenetére

Filterheadz
(újonc)

Szia Kriza!

DVI 1440X900-on használom 59 hz-en egy Radeon 9550-essel. Most nem csinálja, de reggel csinálta ezt a jelenséget. Nem tudom mitől van, vga csatin még nem próbáltam ki. Ebben a garanciás kérdésben jó lenne, ha valaki tudna infóval szolgálni.

A phase és time funkciókat nem találtam . Hol találom meg ? Neked ezek segítettek?

Üdv

[Szerkesztve]

(#233) Filterheadz válasza Fecow (#227) üzenetére

Filterheadz
(újonc)

Nálam is fakóbbak a színek, főleg a barnánál lehet látni. Sajna ez ilyen.

(#234) Fecow válasza Filterheadz (#233) üzenetére

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na ezaz amitől féltem, azért kösz!

Nyergeld meg a nagyot

(#235) Kriza válasza Filterheadz (#232) üzenetére

Kriza
(őstag)

Az a baj, hogy most nem otthonról írok, így emlékezetből írom, de asszem a menü ''advanced'' pontjában lehet állítatni ezeket (0-tól 100-ig) és az időzítés finomítására szolgálnak. Ha az ''auto'' gombot lenyomva tartod, akkor elméletileg a legoptimálisabbra állítja őket a monitor. Esetleg próbáld meg 60Hz-re állítani, hátha...

Igazából én sem vagyok túl jártas a témában, mert eddig nem volt TFT-m, ezt meg 3 napja vettem. Remélem nálam nem fog előjönni. Szerintem érdemes lehet egy másik topicban is feltenni a kérdést, ha még nem volt róla szó.

(#236) dinfo válasza Naota (#222) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

RAMDAC orajelet probaltad emelni?

(#237) dinfo válasza terasz9 (#223) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Akkor te kitartobb voltal! :R

En nem szeretem, ha ennyire latvanyosan zavarom az eladot... :(((

(#238) Kriza válasza Kriza (#235) üzenetére

Kriza
(őstag)

Nem ''advanced'', hanem ''image adjust'', bár nem biztos, hogy segít.

(#239) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Holnap reggel veszek egy MSI alaplapot, integrált GeForce 6100-zal, csak D-SUB-bal. 6150-es GPU-val lenne DVI is, de eléggé szűkös a keret, tehát nem fér bele a drágább lap. Nagyon remélem, hogy a notebooknál tapasztalt zavar nem fog ennél megoldásnál jelentkezni! Ilyen indokkal nem vihetem vissza a lapot. Kipróbálni pedig nincs lehetőségem, csak miután megvettem, elhoztam.

(#240) Guerilla

Guerilla
(lelkes újonc)

na beruháztam én is ebbe a jokis moncsiba gond csak egy van amit egész topikon keresztül többször megkérdeztek de konkrét válasz még nem jött rá
nem igazán müxik dvi-n (x700am van)
egy módon müxik hogyha már betöltött a winfos akkor kihuzom a monitor tápját utána megnyomom rajta a power gombot (kéken villog) és utána visszadugom a kábelt...

(#241) Racecam válasza Guerilla (#240) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gondolom, nem a tápot húzod ki, mert nem hiszem, hogy akkor villogna még ott valami.
Ha a DVI kábelt húzogatod menet közben, az viszont nagyon nem jó.
Ne csinálj ilyet.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#242) dinfo válasza Racecam (#241) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Nem, tanusitom, a tapkabel kihuzasa utan ha dvi be van dugva (de talan d-sub is csinalta) vilagit keken a bekapcs gomb, csak kicsit halvanyabban. :)

(#243) Racecam válasza dinfo (#242) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Éerdekes.
Most kipróbáltam az enyémen (214T), sötét lett, nem villogott, nem is világított a gomb.
Viszont hiába dugtam vissza, sehogyan sem sikerült újra képet imádkoznom rá.
Ki-bekapcsolás, source, semmi.
Újra kellett indítanom a gépet.

(#244) Guerilla válasza Racecam (#241) üzenetére

Guerilla
(lelkes újonc)

nem a dvi kábelt hanem a tápkábelt huzogattam....
szal akkor még gondolom mindig nincs ötlet a probléma megoldására?

(#245) dinfo válasza Racecam (#243) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Egesz pontosan igy tortenik ennel is.

(#246) Racecam válasza Guerilla (#244) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak kósza ötlet, de gondolom a monitort kapcsolod be először. :F
Azután a gépet.

(#247) Guerilla válasza Racecam (#246) üzenetére

Guerilla
(lelkes újonc)

a monitort hiába kapcsolom be mert miután rájön hogy nem kap jelet ugyis standbyba rakja magát
kipróbáltam mindent csak az általam leirt verzioval mőködik dvi-n....

ami ugye nem tul kényelmes meg nem is tesz jot a moncsinak valszeg....
jo lenne nekem analoggal is ugy viszont néhány helyen észrevehtő egy kis vibrálás igy viszont tökéletes....

(#248) Racecam válasza Guerilla (#247) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze, az enyém is, de amikor bekapcsolom a gépet ''feléled''.
Ezek szerint, a Tied nem.

(#249) Teaway válasza Racecam (#243) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Na, ezt én is kipróbáltam, kihúztam-visszadugtam, lett azonnal kép, semmit se kellett csinálni.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#250) Racecam válasza Teaway (#249) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Addig próbálgatjuk, amíg csak elcsesszük a monitorainkat... :U

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.