Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1

(#151) Fecow

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hamár így beindult a topic esetleg vki a #140?

Nyergeld meg a nagyot

(#152) Geryson válasza Fecow (#151) üzenetére

Geryson
(őstag)

Én olvastam ám, de mint újonc még halvány fogalmam sincs. Nekem nagyon vissza kellett venni a fényerőt és ''nativ'' módban a legszebb nálam az a game, amit kizárólagosan ezen a nagygépen futtatok és ami miatt lett a 2 monitor is véve...

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#153) Fecow válasza Geryson (#152) üzenetére

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ! :R
Én is natív módban futtatom, nekem is le kellett vegyem a fényerőt. A gondom a színekkel van főleg, játéknál ezt nem veszem észre, de windowsnál eléggé zavar(bocsánat a nem éppen szakkifejezésért), hogy minden olyan seszínű.Lehet, hogy az a gond, hogy most váltottam crt-ről? :F
Szóvall jó lenne, ha valaki tapasztalt és/vagy hozzáértő megosztaná a monitor beállítási ötleteit.
Jelenlegi beállításaim:
Brightness:34 Contrast:52 Black Level:37 Color:9300K

Nyergeld meg a nagyot

(#154) james válasza Fecow (#153) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Inkább a 6500K javasolt, itt szerintem jobbak a színek. Nálam BR. 33, Cnt: 50, Black 50.
Másrészt viszont mintha videokártyánként változna a fekete értéke, egy másik gépen a Black nálam is lejjebb ment. Legjobb megoldás egy fekete (szürke) skála gamma beállító kép használata. Ilyet pl. Photoshopban is lehet pár perc alatt csinálni. 10% os feher-fekete átmenetek, ahol a moncsin nagyjából azonos átmeneti arányokat kellene kapni. A legkritikusabb a fekete és 90% közötti rész, ezt lehet pl. a Black értékkel a monitoron finomítani.

A színe egyébként szerintem meglepően jó, kellemes arányok jó színegyensúly...egyedül a fekete kép elég világos volta zavaró, ehhez képest meg baromi erős a fehér. CRT-n ez pont fordítva volt...

Csak okulásképpen mindenkinek, az Auchan-ban kapható olcsó Fujitsu Sempronos masinával nem fut rendesen a natív felbontásban. A beépített S3G Unicrome Pro IGP jelenleg még nem támogatja lehet nem is fogja.

''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984

(#155) X Factor válasza Fecow (#153) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Én most jelneleg:
-beightness:35
-contrast:25
-black level:50
a colour: native.

(L) Atiradeonika (L)

(#156) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Na meglett a 7300GT-m dvi-n megy mostmár a kicsike.
Bright/contrast: 35
black:45
a színek meg 6500k

(L) Atiradeonika (L)

(#157) Guerilla

Guerilla
(lelkes újonc)

ha vki 2öt vett és az eggyiket eladná rakja már nekem félre plz....

(#158) Fastercowboy

Fastercowboy
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Számomra is csábító az Auchan ajánlata, kérdésem annyi lenne, h. érdemes-e megvennem ezt a monitort, ha elsődlegesen játékra, munkára (főleg AutoCAD) és netezésre használnám. Filmet csak elvétve nézek gépen?
Gondolom TN+Film paneles a monitor, ami annyira nem is aggaszt, inkább a 8ms-os válaszidő tesz bizonytalanná, merthogy ezt tartják határértéknek utánhúzás szempontjából.

Amúgy Samsung 931BF, Viewsonic VX922 és amennyiben vlmikor 100 rugó alá ereszkedik az ára, úgy egy Samsung 970P voltak a kiszemeltek, de 50 rugóért simán bevállalnám ezt a W19-1-t.

(#159) Geryson válasza Fastercowboy (#158) üzenetére

Geryson
(őstag)

Ahogy korábban is írtam, nekem a laptop is XGA így tudtam, hogy netre és játékra is kivállóan megfelelő ez a képformátum és nem is kellett csalódnom. Amúgy egy másik wide-os TFT fórumán írta egy srác, hogy CAD-re is jobb ez a formátum azon egyszerű - talán itt is emlíett - oknál fogva, hogy a periférikus látómeződet jobban kihasználod, mint a fel-le irányt és ez tuti így van.

Amúgy egyszerű a dolog, 72 órás visszacsere jogszabály van azt hiszem ezekre a termékekre is, de kérdezz rá az Auchanban (ha letagadják, erősködj!) :) . Magyarul megveszed, teszt és ha nem jön be, akkor vissza az egész, de ilyen úgysem lesz.

Amúgy 19-1 tulajdonosoknak írom, hogy baromira tetszik a számgép kikapcs után, hogy a visszajelző gomb kékből pirosra vált. Überbrutál, mindig is tudtam, hogy ügyesek ezek az kínaiak... :)

"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."

(#160) Fastercowboy válasza Geryson (#159) üzenetére

Fastercowboy
(kvázi-tag)

Köszi a választ. Azt tudtam, h. CADhez jobb a wide, logikus, h. miért. Számomra inkább a játék oldala okozza a dilemmát. Jövő héten elmegyek, megnézem, és megveszem, ha tetszik.

(#161) Sh@dowMAN007 válasza X Factor (#145) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Sziasztok.

Kérlek segitsetek. :B

Már vagy 1-2 órája szívok vele.
Analógba megy DVI-be No signal.
Mit tegyek, hogy mennyen DVI-be?

Előre is köszi. :R

HTC Wildfire S_-_2.3.5 oc 806Mhz :)

(#162) X Factor válasza Sh@dowMAN007 (#161) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Most jutott eszembe, h. nyopmd emg sokáig az inőput gombot és rakd át a fogadó jelet digtal-ra. Lehet h. ez van elállítva.

(L) Atiradeonika (L)

(#163) Sh@dowMAN007 válasza X Factor (#162) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Próbáltam.
Elsötétedik a képernyő pár mp-re és visszaáll Analogra.
Csináltam úgy is, hogy beállitottam Digitalra ás egyből kihúztam az Analog kábelt, de a szokásos No signal felirat.
Sajnos ma már másik kábelhez nem jutok. :(

(#164) Racecam válasza Sh@dowMAN007 (#163) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne huzogasd, a kébeleket bekapcsolt gépnél. (A DVI-t főleg ne!)
Mindent kapcsolj ki.
Dugd rá csak a DVI kábelt.
Kapcsold be a monitort.
Kapcsold be a számítógépet.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#165) Sh@dowMAN007 válasza Racecam (#164) üzenetére

Sh@dowMAN007
(kvázi-tag)

Hali.
Úgy kezdtem mikor hazahoztam.
Azért megcsináltam megint kb 15 áramtalanítás után, de ugyan az a szitu.

Holnap megpróbálok kábelt szerezni.

(#166) Racecam válasza Sh@dowMAN007 (#165) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen videokártyád van?

(#167) X Factor válasza Racecam (#166) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

x800gto2 van neki.

(L) Atiradeonika (L)

(#168) Racecam válasza X Factor (#167) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet, hogy csak el kellett volna olvasnom az adatlapját. :U
Na mindegy.
Nem tudom, mi lehet a gond próbálgatni kellene. (Másik kábel, másik monitor esetleg, ami biztosan megy DVI-n)

(#169) t.imi

t.imi
(senior tag)

Lenne 1 ''okos'' kérdésem.
A W19-1-nek is van olyan képminősége mint a L19-1-nek?Tudom, hogy más a képméret, felbontás, csupán a szokásos ''játékra jó-e'', utánhúzás, stb érdekelne :)

Köszi előre is :R

(#170) X Factor válasza t.imi (#169) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

teljesen alkalmas rá. ÉN nem tapasztalok ''semmi'' utánhúzást.

(L) Atiradeonika (L)

(#171) t.imi válasza X Factor (#170) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Köszi a gyors választ:) Gyorsan felnyomok egy boltot :DDD

(#172) Dzsolo

Dzsolo
(fanatikus tag)

A korábbi LCD/TFT monitoromon volt ilyen mágnesesség megszüntető :D Nentudom a nevét de ezen nem találom :) (lehet tévedek mert már annyi monortorom volt) :)

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' Rejtő Jenő SE LwW fólia, tok eladó

(#173) X Factor válasza Dzsolo (#172) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

És miért lenne rá szükséged? ... egyébként degaus. ;]

(L) Atiradeonika (L)

(#174) Dzsolo

Dzsolo
(fanatikus tag)

Tegnap este óta érdekes dolgokat csinál a monitorom. pl az egyik oldalon vékony csikok futnak ár a képernyőn olyan 3mp-ig Most pedig mikor beléptem a topikba olyat csinált mintha 2szer töltötte volna be. (frissitettem volna) Ez lehet azóta van mióta 75Hz működik.
Kinek van még ilyen problémája?

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' Rejtő Jenő SE LwW fólia, tok eladó

(#175) Tas

Tas
(kvázi-tag)

4:3as kepet meg tud normalisan jeleniteni vagy csak szethuzva? Mennyire latszik a hattervilagitas? Eddig az Acer szeles monitorban gondolkodtam, de lehet, hogy ez lesz belole :)

(#176) Racecam válasza Dzsolo (#174) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem volt ''mágnesesség megszüntető'' a régin sem, mert nincs ami elmágneseződhetne. (Ez már milyen egy szó. :U )
A PH!, már egy ideje ezt csinálja nálam is, úgyhogy a hiba nem az Ön készülékében van.
Egyébként miért is működik 75Hz-en? :F

(#177) Racecam válasza Tas (#175) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

DVI-n, NVIDA DVI-s kártyával biztosan.
ATI-ról nem tudom.

(#178) Dzsolo válasza Racecam (#176) üzenetére

Dzsolo
(fanatikus tag)

Akkor megnyugodtam :)

(#179) sz.j

sz.j
(PH! kedvence)

Szevasztok!

Most láttam, hogy 50k-ért kinálják ezt a moncsit.
Szerintetek érdemes megvenni, mennyire jó, stabil és megbízható??? :U
Egy Asus A8R-MVP alaplapon lévő EN 6600 TOP Silent kártyáról menne.
( A ''röhej'' az, hogy föleg irodai jellegű melóra kellene. :D )

:F

[Szerkesztve]

http://szjanos.atw.hu

(#180) X Factor válasza sz.j (#179) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Szvsz, tökéletes rá. Mondjuk a kábelekkel amiekt gyárilag adnak érdems vigyázni, mert nekem a táp kábel egy másik srácnaka dvi kábel adta be az unalmast első használatkor, de 50k-ért nagyobb baj ne legyen, teljes mértékben megvagyok vele elégedve, kellemes calódás eza monitor számomra:) Viszont mostmáér szitne retegek hogyha ennek ilyen kéep van akkor milyen lehetne a kiszemelt vx2025-nek:$

Dzsolo: Mond már el h. használod 75hz-en? :(

(L) Atiradeonika (L)

(#181) sz.j válasza X Factor (#180) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Amiben láma vagyok az a 16 : 9 arány, nem torz a képe??
Vagy esetleg 4:3-ra átállítható?
Ha igen akkor ez milyen méretnek felel meg, 15'' vagy 17''-nak???

:U

http://szjanos.atw.hu

(#182) X Factor válasza sz.j (#181) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

16-10 először is;)...
Ne állítgasd sehova, sokan kérdezik de szerintem nagyon felesleges piszkálni, bekell lőni natívba és abban használni, a szemnek nagyon kényelmes a szélesvászon, játszani vmi istenkirály vele, nagy tér és az interfész is nagyon kényekmes elfér rts-ekben és rpg-kben, ráadásul az 1440*900 olyan nagyfelbontásnak hat így kimondva, de a valóságban ez közel annyi pixelt jelent mint az 1280*1024. Ez a monitor pedig olyan magas mint egy 17 colos crt csak szélesebb, azt h. mennyivel nem tudom pontosan, de itt vannak a képméret adatai:410.4 x 256.5 mm

[Szerkesztve]

(L) Atiradeonika (L)

(#183) tep

tep
(újonc)

én is most vettem egy ilyet és tökéletesen meg vagyok vele elégedve
1440x900-ban 59 Hz.......nem vibrál

(#184) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Behódoltam én is az Auchan hadjáratának. Ellenben nálam is jelentkezik egy hiba. Mégpedig az, amire többen is panaszkodtak. Zavar van a képben. Egyelőre csak D-SUB-on van lehetőségem meghajtani (Mobility X600), ha lesz lehetőségem DVI-on is kipróbálom. Próbáltam UPS mögé kötni, hátha a konnektor felől jön valami, amivel nem tud elbánni. De nem jött be. Még úgy sem változott semmi sem, hogy a notebookból kihúztam mindent.

Egyelőre a hozzá adott D-SUB kábelre és annak kb. 0 árnyékolására gyanakszom.

Mod: A csömöri Auchan-ben lévők a CHS-ből valók.

(#185) X Factor válasza engusz (#184) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Eddigi tapasztalatok, mivel többen is felkerestek msn-n vagy telefonon, hogy sok ember panaszkodik a gyári kábelkere, mondom nálam a tápkábel első indításnál windowsboot képernyőnél megadta magát, ami azért ciki, ettől függetlenül kábel csere után tökéletesen műkődött, melesleg nálam mondjuk d-subon nem csinál semmiféle paranormális dolgot(hálistenek).

[Szerkesztve]

(L) Atiradeonika (L)

(#186) engusz válasza X Factor (#185) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Én a tápkábel hibáját kizárnám, mert mikor UPS-ről ment, akkor egy másik kábellel próbálkoztunk. (Az UPS sajátjával.)

(#187) X Factor válasza engusz (#186) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

A tápkábeles az egy saját eset volt, tudom h. nálad nem azzal van a baj:)

(L) Atiradeonika (L)

(#188) dinfo

dinfo
(lelkes újonc)

Nehany iranyelv annak, aki akcioban akar venni ilyet: :)

[link]

[Szerkesztve]

(#189) engusz válasza dinfo (#188) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Hülyéknek áll a világ - már elnézst.
Éppen ajánlottam egy kedves házaspárnak ezt a monitort. Épppen ma, éppen az Auchan-ben. Elmeséltem, hogy miért is jó vétel. Mire egy nagyon okos, idősebb férfi odalépett hozzánk és elkezdett ellenkezni. Szerinte csúnya a monitor a képe, nézzük csak meg a polcon. (Kép osztóval, 1280x1024-ben ment. :D) Majd még hozzátette, hogy ő azt olvasta, hogy a videokártyák nem támogatják az 1440x900-at. Elvétve találni egy-két olyat, ami igen. Ott is hagytam őket, okosítsák egymást.

(#190) dinfo válasza engusz (#189) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Igen, sajnos eleg elkeserito a helyzet ilyen helyeken ebbol a szempontbol.
Nade, aki odafigyel, azt nem vagjak at. Csak az van bajba, aki nem tud odafigyelni, mert nem ert hozza...
Egyik szamtech kereskedesbe dolgozott egy baratom haverja, es ott azt csinaltak, hogy pl bevittek egy gepet, hogy gond van vele, es ha latszott, hogy nem ertenek hozza, akkor pl kicsereltek a hangkartyat vagy hasonlot benne valami gagyira, es ugy adtak vissza! Nade ez mar nagyon off.

Idokozben kiprobaltam egy asztali geppel a monitort, egy olyannal, amelyik alapbol tamogatja a nativ felbontasat.
D-Sub-on ott sem ment, ugyanezt az erdekes felbontast kaptam, DVI-on viszont tokeletes (es igen-igen szep!) a kep.
Remelem csak a kabel a rossz, es nem a bemenet!
Most nem tudom, hogy vegyek egy masik kabelt, vagy vigyem vissza meg 3 napon belul.
Visszavinni nem akarnam, mert ugy nez ki, hibatlan a panelja, es ha elhozok egy masikat, az megint lutri.
Ha viszont veszek egy kabelt (es akkor mar valami normalisan arnyekoltat veszek), es nem az a gond, akkor lesz egy folosleges (es talan nem is tul olcso) kabelem.
Otletek?

(#191) X Factor válasza dinfo (#190) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Mármegint az a fránya kábel;) Kölcsön kérni vkitől nem tudsz egyet? Szomszéd, haver stb... vmelyiknek csak van egy felesleges kábelje.

[Szerkesztve]

(L) Atiradeonika (L)

(#192) engusz válasza dinfo (#190) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Azt tervezem, hogy ha DVI-on nem tűnik el a zavar, akkor kérek kölcsön egy árnyékolt kábelt. Ha az sem segít, akkor visszaviszem a monitort.

Ha össze tudjuk hozni, akkor találkozhatunk kipróbálni a te monitoroddal is. Néztem, hogy budapesti vagy... :)

(#193) dinfo válasza X Factor (#191) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Ma már nem sajnos.
De egyebkent elkepzelheto, hogy a kabel miatt van?
Minden mas felbontas megy tokeletesen, de ez nem.
Nem ertek hozza ilyen szinten, csak elkepzeles, de lehetseges az, hogy (mivel a nativnal kisebb felbontasok siman mennek), hogy ebben a felbontason mar tul sok adatnak kellene atmenni a kabelen, es a kabel hibaja miatt a monitorban levo D/A konverter latja, hogy gond van, mittomen, tul nagy BER-tel mennek at a dolgok, es atall egy kisebb felbontasra?

(#194) dinfo válasza engusz (#192) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Az a gond, hogy epp holnap koltozok baratnotol koliba (vege a nyarnak :DDD ), meg dolgozok, ugyhogy eleg nagy lesz a rohanas, de het kozepe-vege fele esetleg egyeztethetunk! ;)
Csak nekem addig meg kene oldanom, nem akarok kifutni a 3 napbol. Bar gondolom te sem. :)

(#195) Teaway válasza dinfo (#194) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Ezért kell kiválasztani a vásárláshoz egy tuti nyugodt hetet! :)

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#196) engusz válasza dinfo (#194) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Letojom a három napot, már elnézést. Ha nem szűnik meg a jelenség, akkor ebből garanciális ügy lesz. :(((

(#197) dinfo válasza Teaway (#195) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Hatdeazertkeremszepenmegis... :DD

(#198) dinfo válasza engusz (#196) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Igen, csak van ezzel 2 eleg komoly problema:

1: Ha gari, es nem 3 nap, akkor nincs penzvissza, nincs azonnali csere, orom, bodotta', van helyette beadomagariba, 1-2-3-4 het varakozas.

2: Ha gariba cserelik, akkor az a szo szoros ertelmeben mar nem uj termek, tehat ha van rajta pixelhiba, akkor a klasszikus igy jartal esete forog fent.

(#199) engusz válasza dinfo (#198) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az elsővel egyet tudok érteni, mivel már nem kevés gondunk akadt a CHS-sel, ha garanciális javításról volt szó. A második pedig lehet, hogy így van. Ezesetben meg kell találni a kiskaput. :)

(#200) dinfo válasza engusz (#199) üzenetére

dinfo
(lelkes újonc)

Hat, en sztem holnap beszerzek egy normalis arnyekolt kabelt, mert ha nem az a baja, akkor is inkabb azzal hasznalom majd, mint a gyarival. Aztan majd kiderul.
Tudod amugy hol lehet ilyen normalisabb kabeleket kapni?

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens W19-1
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.