Most megígérhetném, hogy lesz ilyen leírás - miből állna nekem, ígérni mindig tudok - de már annyi dologgal el vagyunk maradva időhiány miatt, hogy így is sokszor ég az arcom! 
Com'è diverso il mondo visto da qui
Most megígérhetném, hogy lesz ilyen leírás - miből állna nekem, ígérni mindig tudok - de már annyi dologgal el vagyunk maradva időhiány miatt, hogy így is sokszor ég az arcom! 

Nem számonkérés volt, csak a tapasztalatom leirása.Komplex módon senki sem foglalkozott még igy a kérdéssel, a totyikok elhaltak videokártya csere után ok., vagy ''ugymaradt, hogy most megy'' megjegyzéssel, illetve a totyik nyitója egyszerűen nem ir bele többé.Eléggé érdekes hozzáállás ez a témák inditóitól, mert igy egy csomó ember aki veszi a fáradtságot, hogy segitőkészen hozzászól infó nélkül marad s a fórum értelmét veszti, csak egy egyszerű levelező forum marad amiben nem fontos hogy van-e megoldás, viszont eltelt az idő az irogatással.Szeretnék a végére járni ennek a problémának, s megosztani a közzel hogy mire jutottam.Itt a PH!-n is rengeteg ilyen félbemaradt totyik van.Bocsi ha hosszú voltam.
Yoda Jr.

Ezt a totyikot végigpörgetve feltünt, gyakorlatilag senki nem irta be a konfigját, igy még azt sem tudom kihámozni, hogy ATI vs nVidia-s kártyákkal van-e a legtöbb baj.Én végigpróbáltam a legtöbb drivert, merem állitani nem azokkal van a baj.Sejtésem az hogy hardverben lesz a megoldás. 
Mégis jó lenne tudni mi zajli power up-nál? 
Yoda Jr.

Sziasztok.
Most szeretnék venni új monitort és nagyon kacérkodom ezzel a darabbal.
Az a helyzet hogy programozásra és filmnézésre lenne főleg használva, néha egy kicsi játék. Most egy AG neovo F-415-ösöm van és én azzal is meg vagyok elégedve,csak van lehetőség cserére.
-Az lenne az egyik kérdésem hogy WindowsXP-vel valakinek sikerült kipróbálni nativ 1440x900 as felbontásban??
-A másik hogy 1280x768 ban tényleg nem csúnya a kép? Mert amit én láttam monitort annak mind csúnya volt a képe nem natív felbontásban...
Mert ugy láttam hogy itt az emberek főleg a technikai részletekről beszéltek, és nem a hétköznapi használhatóságról. engem pedig kb csak ez érdekelne. Amúgy egy Radeon 9800pro kártyám van, de végigolvasva ezt a topikot ez nem nagyon számít 
A válaszaitokat előre is köszi: Mummer

Én áttettem a videokártyámat (X800 XL (ATi)) egy másik gápbe és ott tök simáén ment a monitor a DVi-n, csak nála nem, úgyhogy én kiszürtem hogy akkor szerintem így egyértelmüen az alaplap lehet a ludas. Nemtudom, talán valahogy nem hajlandó fogadni a videokártya jelét, vagy nem tudom nem értek hozzá. Amúgy az alaplapom ABIT AG8

Hú, most prbáltam ki amit mondtál, ezt a menet közben lehúzom a monitor tápkebelét meg a dvi-t aztán egyesével visszadugom, amikor visszadugtam a tápkábelt úgy csotnra fagyott a gép hogy ilyet még nem láttam 
Aztán meg egyszerüen azt csináltam hogy reboot, csak az analog kábel volt bedugva, miután felállt a windows rádugtam a DVi kábelt is, ekkor hallottam egy ilyen windowsos csengő hang szerüséget hogy új hardware lett csatlakoztatva (mint amikor bedugsz egy pen driveot) és akkor átválltottam digitális üzemmodra és lát csodát ment, tök furi, nem értem ezt. De akkor meg viszont egyik hardere sem lehet rossz mert végül is tud müködni ha akar csak nem automatikus, hmmm, nem értem.

Sziasztok!
Most gondolkodok egy ilyen kütyü beszerzésén és azokhoz lenne egy kérdésem, akiknek már van. Lehet mauálisan is váltani az analóg és a digitális bemenet között?
Azért érdekelne, mert most egy LG tft-m van (amivel emúgy meg vagyok elégedve) és van rajta dsub meg dvi csati is. A dsub-ra egy külső tv tuner van kötve a dvi-ra meg a gép. LG-ék nagyon frappánsan úgy oldották meg, hogy van egy gomb a kezelőn, hogy ''source'' és ha megnyomom, gyönyörűen tudok váltogatni kézzel(!) a tv és a sz.g. között. Van ezen valami hasonló megoldás (akár osd-ből is)?
köszi

Van, menüből.

Csak itt nem ''source'', hanem ''input'' van a gomb fole irva. 
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

Viszont a tuner 4:3-as kepet szet fogja huzni 16:10-re, es attol mindenkienk terminator-arca lesz.

Hi
Énis erősen elgondolkodtam hogy a közeljövöben vegyek egy ilyen moncsit (főleg ha ennyibe kerül
)
Egy kérdés azokhoz akiknek ilyen van :
Lehetséges-e hogy a ''lábait'' leszereljük (falra aakrnam vagy hasonlo) elöre is thx
Si vis pacem, para bellum.

Végigolvastam a topicot de nem teljesen tiszta hogy a tv tuner hogyan kavar be a monitornak
-nekem is van egy tunerem és GEF6600gt hez lenne majd a moncsi és mindenképpen a max felbontason akarnam hasznalni 
menni fog? 

Ilyent szeretnék én is ezért csak az árat tudom mondani ha nem reklámnak minösül hanem informácionak,
A Metroba lesz jövöhéttöl bruttó 74 400 ft.
És tudja valaki milyen képcsö van benne? Mert ugy láttam jobb a képe mint a hasonló kateguriáju ws acernak.
Hello!
Úgy tudom, Samsung panel van benne, de a típust pontosan nem tudom megmondani.
Ha egy monitorra gondolunk, én múltkor láttam egy ws acert, ami hasonló árkategória, viszont azon csak analog csatlakozó volt, a w19-en viszont van digitalis is.
Más: Láttam, hogy egyik helyen a dobozra Rev 01., másik helyen Rev 03, meg Rev 04 van írva. Nem tudja valaki, hogy ez mit jelent pontosan? Azt jelentheti, hogy később gyártották vagy esetleg kis módosítások is történtek a Rev-szám váltásokkal?
w8dev.wordpress.com - W8 for it - Windows 8 fejlesztőknek

Ugy hallottam hogy az analog kimenet és a DVI közt nincs sok különbség föleg uj videokártyánál.
Meg az Acerrra 3 év a gari a metrot most kérdeztem ott meg 1 év a Fujira azért az jelentös a 3év. Melyiket érdemes venni közel azonos áron?

acer ws-t hol lattal ennyiert?
légyszi privizz egy lsitat 

igen köszi irtam meg 1 mailt 

Fogj egy 1024x768-as képet, és méretezd át 1229x768-ra. Na olyan lesz rajta egy külső tuner képe, ha a tuner nem tud 4:3-tól eltérő formátumban képet küldeni. (Sima belső tunerkártyával és rendes tvnéző utillal persze olyan overscant állítasz be amilyent akarsz, azzal kihúzható kb. rendesen a kép, ha nem zavar hogy le kell vágnod a csatornalogót. Vagy ha az jobban bejön, rakhatsz oldalra két fekete csíkot.)
És igen, falra szerelhető, vannak rajta VESA FPMPMI lyukak. Persze ahhoz külön kell megvenned a fali cuccost.
Nnomeg mindenképpen max felbontáson használd, fix képpontos kijelzőknél el lehet felejteni hogy van más felbontás mint a natív.

Na akkor most mi van a DVI bemenettel? Működik, vagy sem?
Nekem Ati9800pro kártyám van, van aki ezzel használja és jó is? 
http://digitalboy.racing.hu - Rally videók!

Helló mindenkinek!
Én is gondolkozom egy ilyen monitor vásárlásán! Csak igazából az tart vissza, hogy nem vagyok benne biztos , hogy a TV tunerom képét meg tudom-e rendesen jeleníteni!
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy a monitornak van-e olyan funkciója, hogy pl egy gombnyomásra átvált 4:3 képarányra, úgy hogy két oldalt egy fekete csík lesz, mert jelenleg van egy 7''-os 16:9-es kijelzőm amit arra használok, hogy ha a rendes monítoron pl netezek, akkor ezen jelenítem meg a TV képét és ezen pl be lehet állítani a képarányt!

Miért akar mindenki mindenáron 4:3-as műsort nézni egy 16:10-es monitoron? 
Igen, ki lehet húzni a képet ha a tunered (és/vagy a használt tv-néző util) tud olyant.
Nem, a monitor magától nem tud fekete csíkot rakni a kép két szélére.
Igen, a 4:3-as műsor eltorzul 16:10-re széthúzva.
Nem, ez nem zavaró ha rendesen belövi az ember hogy mit lehet levágni a képből.![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-1.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-2.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-3.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-4.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-5.jpg)
Az utolsó képen látszik a torzítás, meg hogy hol kell kicsit levágni a képből. Ha nem megyek neki körzővel a monitornak, nem szembetűnő.

A linkek mintha nem lennének jók?! 

Huh köszi a képes iluszttrációt!
Akkor már csak egy kérdésem lenne, tud valaki olyan szoftvert ami tudja 16:10-ben kezelni a Kworld (aszem BT878-as) kártyámat? Mert az eredeti progiban nem igazán van lehetőség rá, ott csak az eredeti képarány (4:3) megtartását lehet választani, de ha kirakom teljes képernyőre akkor ugyanúgy széthúzza a képet, pedig alapból 640x480 van neki megadva!
Husky: Te milyen progival tudod beállítani, hogy mennyit vágjon le alulról és felülről?

Na én valami ilyesmire gondoltam:![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/tommmysun/size2/19921401.jpg?1140542149&aac942dec6b256e3cc9e28c0af56ba34)
Ezt hardveresen tudja a kijelző. de ha szoftveresen megoldható az is jó lenne!

Jók azok, csak az elmű ma reggel kilenctől este hatig csinált nálunk egy kis áramszünetet, meg párszázezer zseton kárt.
Tommmysun: mplayerrel, mert az alatt jobbak a filterek (szebb a kép), és pontosabban be lehet állítani hogy mit vágjon/nagyítson... De a tvtime is tud ilyent, igaz, valamivel primitívebb szinten (fekete csík oldalra+overscan-állítás, viszont magától nem ismeri a 16:10-es képarányt).
Win alatt passz...

Igen már látszanak! 

Ezeken a képeken akkor most le van vágva az alja meg a teteje? Vagy szét van húzva a kép? Mert nem nagyon tudom eldönteni!

Vágott vs teljes kép:![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-5.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.mad.hu/~husky/w19-6.jpg)

A metron kívül hol árulnak még ilyen monitort? Ár? Gar?

Sajnos még mindig nem találtam egy normális TV-s szoftvert! Pedig az Mplayernek van valami Windows-os verziója de valamiért nem müxik!
Esetleg tud valaki valamit, ami Winfos alatt müxik (Win 2000)!?!?
Előre is köszi

Még a S@turnban lehet kapni, de ott szerintem drágább!
Ezúton szeretném, bejelenteni hogy meghalt a Fujitsu-Siemens Billentyűzetem (eltört a ''Space'' gomb alatti kis pöcök - az én hibámból
, ráesett a billenytyűzet tartó polc
). Szerintetek javítanak valahol ilyesmit 

szia én most készülök ilyet venni.
lehet e falra szerelni, tehát megvan e neki hátul a 4 vagy hány csavarozási lehetősége?
ha 4.3 arányú filmet szeretnék nézni akkor mennyit kell levágnia?
mi is a dvi foglalat a videokártyámon kettő van ez egy matrox g550 es precíz de 32mb os kártya én videó vágásra használom profi programokkal is elmegy avid stb. de elkanyarodtam, tehát milyen ez a bemenet? a kártyám van egy klasszikus és egy tft. ez az utóbbi lenne az?
Kérlek írj arra választ amire tudsz.
Most használom először a forumot félek elb valamit kérlek írj a szanto.andras@freemail.hu címre is

Helló, bár a kérdés nem nekem szólt, de úgy emléxem már korábban írta valaki, hogy falra szerelhető (nekem nincs kedvem visszanézni, de te megteheted).
A DVI-s kérdéssel nem teljesen értettem, hogy mire vagy kiváncsi, de nagyon röviden az egésznek az a lényege hogy a digitális jel nem alakul át analóggá és utána megint vissza digitálisba, hanem marad az eredeti digit jel! Ennek sok előnye van de összefoglalva, jobb a képminőség, mivel nem veszik el semmi az átalakítás során, mivel nincs átalakítás!
Röviden ennyi bővebben meg kifejtik a ''szakemberek'' ha akarják 
Igen, az utóbbi (''tft'') lesz az. Így néz ki:![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/racecam/size2/16711750.jpg)
Ha a leendő monitorodon is lesz ilyen, akkor nyert ügyed van! 

Sziasztok.
Lehet ilyet kapni manapság valahol?
Gugli elég reménytelen ezzel a típussal kapcsolatban valahogy.

Metro áruház, MediaMark.
Szegeden mindkettőben van.
Robi

Helló
Már a ''Nagy monitor hiba'' topicba felraktam ezt a kérdést, de ott senki nem reagált idáig és mivel egy Fujitsu-siemens W19-1-esről van szó, gondoltam itt is rákérdezek, hátha itt valakinek több tapasztalata van ezügyben! Szóval a probléma:
''Szerintetek az normális, hogy kéthónapos 19''-os Widescreen TFT monítoron olyan mintha ''beleégett'' volna az explorer ablakának minden vízszintes csíkja a monitorba!?
Én eddig még nem is hallottam ilyenről, max csak több éves CRT monítoroknál! És itt ráadásul nem is a sötétebb árnyalatoknál (mint a crt-nél), hanem a világos árnyalatoknál feltűnő, hogy van egy csomó csík a monitor képében de csak a vízszintesen!
Szóval a kérdésem az, hogy létezhet-e ilyen, hogy napi átlag 4 órányi netezéstől beleégjen egy kéthónapos TFT-be a böngésző ablaka (konkrétabban csak az eszköztárakat elválasztó csíkok, meg minimálisan az ikonok)!
Ráadásul nem is szoktam órákra ugyanazt a képet fenthagyni, mert vagy kikapcsolom a monítort, ha nem ülök a gépnél, vagy a TV megy rajta!''
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen monitort és átolvastam az egész topicot, de nem találtam semmilyen választ a kérdésemre. Nem találtam semmi programot amivel könyebb lenne beállítani csak a már említett LCD Adjustment toolt, ami vmi színreferencia kép lehet de én nem értek hozzá. Már probálgattam a monitor beállításait állítgatni, de vagy kisüti a szemem vagy a színek fakók.
Nem tudna valaki vmilyen tanácsot adni, hogy mégis milyen értékekkel állítsam be a monitort?
Nyergeld meg a nagyot
Senki?
UP
Nyergeld meg a nagyot

Hahó Urak!
Agyam eldobom! Baromira tetszik a monitor, korábban ACER-ben gondolkodtam és afelé hajlottam, mert kb. 15-20e Ft volt a különbség az Acer javára, bár az annyira nem tetszett és most megyek az úton és Auchan reklám: w19-1 = 49.990 Ft.
Rohanok is venni kettőt gyorsan, el sem hiszem, csak igaz legyen! 
"Szamárháton érkeztem a városba. Na nebasszamár..."
Elhiheted igaz! Én tegnap vettem ezért az árért.
Nyergeld meg a nagyot

Ááááááá, hihetetlen, a kinézet, a színek, az élesség!
Iszonyat. Kettőt vettem, de úgy vitték a többiek is mint a cukrot. Mekkora egy okos vagyok, hogy nem 4:3 vagy 5:4 mellett döntöttem, ez az igazi kinézet! 

Csak megerőstíne tudom, és még nem is dvi-n megy
(L) Atiradeonika (L)

Nekem az egyik DVI a másik analóg, merthogy a 6600GT-n így vannak a kimenetek, de naggyon pöpec...
Na, akkor meséld el szépen, hogy látsz-e különbséget a kettő között.
Úgyis mindenki folyton ezt kérdezi.
Gondolom clone módban megy.

Nálam ha megjön a 7300GT dvi-ről megy majd a gép és analógra lesz rákötve egy külső tv tuner. Majd bezsámoló róla, ha itt a kari.
(L) Atiradeonika (L)

Nem, dehogy clone, az ugye azt jelentené, hogy mind a kettőn ugyanazt látom. Annak semmi értelme nem lenne, itt meg van bővítve jobbra az ''asztal'' egy még egy 1440 x 900-as résszel, amire mindent át tudok húzni.
Olvastam én is, hogy vannak guruk, akik látnak DVI és analóg között különbséget, de én vak vagyok ehhez, nálam tökéletesen egyforma a 2 kép minőségre = tűéles.
Na most én naív, azt hittem, hogy próbálgatod a monitorokat, ha már kettő van, hogy tényleg jobb a DVI, mint az analóg. 
De ha már használod, akkor persze, hogy kiterjesztetted az asztalt a másik képernyőre.